Mock Draft 2012

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Mock Draft 2012

ViestiKirjoittaja Jyri » 04.06.2012 20:41

Mock Draft 2012

1st overall Kuva

Edmonton pääsee jälleen varaamaan ensimmäisenä. 2010 ja 2011 seura varasi kaksi Taylor Hallin ja Ryan Nugent-Hopkinsin ensimmäisillä vuoroillaan, jotka kehittyvät päivä päivältä kohti tähteyttä. Lisäksi Oilersilla on Jordan Eberle NHL:ssä ja tulossa muutama huippulupaava puolustaja, kuten Oscar Klefbom, David Musil, Martin Gernat ja Martin Marincin. Jeff Petry pelasi erinomaisen kauden NHL:ssä. Puolustus on tällä hetkellä osa-alue, joka tökkii enemmän kuin hyökkäys. Kuitenkin uskon, että Edmonton varaa venäläisen hyökkääjä Nail Yakupovin. Yakupovin nopeus ja hieno laukaus tekevät hänestä todennäköisesti NHL-tähden tulevina vuosina.

Oilers pick – Nail Yakupov, RW, Sarnia Sting, OHL

2nd overall Kuva

Columbus pelasi katastrofaalisen kauden, jonka varmasti jokainen seurassa haluaa unohtaa. Joukkueessa on puutteita oikeastaan kaikkialla, mutta nyt sillä on mahdollisuus varata huippupuolustaja, jota se on tarvinnut kauan. Mike Reillystä voi toki tulla vielä kova tekijä, mutta hän on vasta 18-vuotias ja aloittaa ensimmäisen kautensa yliopistossa. Columbuksella on kuitenkin muutama hyvä hyökkääjälupaus, kuten Boone Jenner, Lukas Sedlak, TJ Tynan ja Cam Atkinson. En usko myöskään Mikhail Grigorenkon valintaan, sillä seura ei onnistunut esimerkiksi Nikita Filatovin kanssa. Valinnaksi muodostuu Ryan Murray. Murray on tuleva TOP 4 -puolustaja, koska on taitava, hyvin luisteleva pakki ja ennen kaikkea hyvin luotettava.

Blue Jackets pick – Ryan Murray, D, Everett Silvertips, WHL

3rd overall Kuva

Montreal Canadiens ei myöskään onnistunut kuten odotettiin ja pääsee täten varaamaan kolmantena ensimmäisellä kierroksella. Canadiens tarvitsee hyökkäykseensä ennen kaikkea kokoa ja taitoa. Puolustajalupauksista Nathan Beaulieu, Jarred Tinordi ja Morgan Ellis ovat ottaneet isoja harppauksia kehityksessään. Mutta lupausten osalta hyökkääjistö jättää paljon toivomisen varaa muutaman vankan pelaajan (Michael Bournival, Brendan Gallagher, Patrick Holland, Danny Kristo) jälkeen. Alex Galchenyuk olisi tässä vaiheessa erittäin hyvä varaus, vaikka pelasi viime kaudella vain kahdeksan ottelua. Todella taitava Galchenyuk osaa niin syöttää kuin laukoa kiekkoa, mikä tekee hänestä yhden draftin vaarallisimmista hyökkääjistä.

Canadiens pick – Alex Galchenyuk, C, Sarnia Sting, OHL

4th overall Kuva

New York Islanders ei ottanut viime kaudella tarvittua kehitystä pelissään ja itse asiassa jopa enemmän heikensi kuin paransi. Islanders tarvitsee vahvistusta oikeastaan lähes kaikkialla. Tosin Ryan Strome, Anders Lee, Casey Cizikas ja Brock Nelson ovat hyviä sentterilupauksia, joista voi olla paljon apua muutaman vuoden sisällä. Islanders tekee kuitenkin juuri nyt vähän maaleja, eikä puolustus ole paljoa laadukkaampi. Mikhail Grigorenko on erittäin taitava venäläinen sentteri, joka voi olla valmis pelaaamaan NHL:ssä jo ensi kaudella. Vaikka hänen tahtoaan on kyseenalaistettu, ei kukaan voi kieltää hänen hyökkäyspotentiaaliaan, joka on suuri.

Islanders pick – Mikhail Grigorenko, C, Quebec Remparts, QMJHL

5th overall Kuva

Toronton GM Brian Burke pitää fyysisistä pelaajista – tästä osoituksena hyökkääjät Brad Ross (2010, 2. kierros) ja Tyler Biggs (2011, 1. kierros). Seura tarvitsee taitavia pelaajia sekä hyökkäykseen että puolustukseen – ei välttämättä niinkään kovia työntekijöitä, joita kyllä on riittävästi. Leafsilla on enemmän potentaalisia tulevaisuuden NHL-hyökkääjiä – kuten edellämainitut Biggs ja Ross sekä Carter Ashton ja Joe Colborne – kuin puolustajia, joten valinta kohdistuu puolustajaan. Matt Dumba on erinomainen luistelija, jolla on loistavat hyökkäyspään taidot ja kova, tarkka laukaus. Hänen pitää parantaa puolustuspeliään ennen kuin pelaa NHL:ssä, mutta taitotaso on huima.

Maple Leafs pick – Matt Dumba, D, Red Deer Rebels, WHL

Jatkuu myöhemmin...

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2012

ViestiKirjoittaja Jyri » 07.06.2012 20:54

6th overall Kuva

Anaheimin lupaukset ovat NHL:n parhaimmistoa. Cam Fowler on pelannut jo kaksi kautta NHL:ssä, mutta muista nuorista myös Devante Smith-Pelly, Peter Holland ja Kyle Palmieri ovat pelanneet NHL:ssä ikänsä huomioiden mukavan määrän otteluita. Sami Vatanen ja Emerson Etem ovat huippulupauksia. Tässä vaiheessa Ducksille luontevin valinta olisi ruotsalaishyökkääjä Filip Fosberg. Iso ja taitava maalintekijä tarvitsee lisää voimaa luisteluunsa, mutta Forsberg voi olla tulevaisuudessa tasainen pisteidentekijä NHL:ssä. Hän jatkanee Ruotsissa ensi kaudella. Muita vaihtoehtoja olisivat ainakin Teuvo Teräväinen ja Griffin Reinhart, mutta jalostaessaan kahden suunnan peliään Anaheim on erittäin iloinen tästä valinnasta.

Ducks pick – Filip Fosberg, RW, Leksand, Allsvenskan

7th overall Kuva

Minnesotan lupauket ovat NHL:n vahvimpia, johtavina niminä Mikael Granlund, Jonas Brodin, Charlie Coyle, Matt Hackett ja Johan Larsson. Itse NHL-joukkueen puolustus on kuitenkin heikko, varsinkin kun Marek Zidlicky kaupattiin New Jersey Devilsiin. Minnesotan kannalta parhaat vaihtoehdot ovat siis tässä vaiheessa puolustajat Jacob Trouba, Griffin Reinhart ja Morgan Rielly. Paras vaihtoehto lienee Rielly, sillä hänen hieno luistelunsa, luova pelaaminen kiekollisena sekä aliarvostetut taidot omalla puolustusalueella tekevät hänestä huippupuolustajan NHL:ssä tulevien vuosien aikana, kunhan hän säästyy loukkaantumisilta.

Wild pick – Morgan Rielly, D, Moose Jaw Warriors, WHL

8th overall Kuva

Carolina Hurricanes pelasi viimeksi NHL:n playoffeja keväällä 2009 ja seura varmasti haluaa sinne takaisin. Hurricanes teki hienon varauksen 2010, kun se "huusi" Jeff Skinnerin nimen. Skinner pelasi mahtavan tulokaskauden 2010-11. Lupauksista puuttuu silti ilman muuta huippuhyökkääjät – pakkeja sen sijaan on, kuten suurlupaukset Ryan Murphy ja Brian Dumoulin. Eric Staalin ja Skinnerin jälkeen puuttuu tehoja NHL:ssä. Sen takia Carolina varaa Teuvo Teräväisen, jonka tulokaskausi Jokereissa oli todella hyvä. Teräväinen on nopea luistelija ja on varaustilaisuuden parhaita pelintekijöitä. Voimaa hankkiessaan hänestä tulee vielä parempi pelaaja, etenkin fyysisissä väännöissä ja puolustamisessa.

Hurricanes pick – Teuvo Teräväinen, W, Jokerit, SM-liiga

9th overall Kuva

Jets yllätti viime vuonna jääkiekkomailmaa, kun se varasi Mark Scheifelen seitsemäntenä. Scheifelen ei uskottu tulevan varatuksi niin aikaisin. Winnipeg tarvitsee lisää tehoja hyökkäykseen, mutta myös oman pään peliin parannusta. Tällä kertaa seura haluaa mieluummin puolustajan kuin hyökkääjän ja valinnaksi tulee Griffin Reinhart. Hänen isänsä Paul Reinhart oli huippuluokan puolustaja NHL:ssä. Griffin on yli 190-senttinen sulavaliikkeinen pakki, joka nosti tasoaan keväällä. Voi pelata kaikissa tilanteissa, on tehokas ja paransi fyysistä peliään.

Jets pick - Griffin Reinhart, D, Edmonton Oil Kings, WHL


10th overall Kuva

Tampa Bay ei onnistunut odotuksiin nähden hyvin. Puolustus vuoti kuin seula ja hyökkääjistä vain Steven Stamkosin, Martin St. Louisin ja Teddy Purcellin kausia voidaan pitää onnistuneina. GM Steven Yzerman pääsee varaamaan siis kymmenentenä draftissa, jossa puolustajien tasoa pidetään yleisesti erittäin kovana. Niinpä puolustuksen ongelmista kärsinyt Tampa Bay valitsee yhdysvaltalaisen puolustaja Jacob Trouban. Hänen vahvuuksiin lukeutuvat hyvä syöttötaito ja luistelu sekä monipuolisus, minkä ansiosta valmentaja voi heittää hänet jäälle kaikkiin tilanteisiin miettimättä kahdesti.

Lightning pick – Jacob Trouba, D, USA, USHL


11th overall Kuva

Washington sai tämän vuoron kaupassa Coloradolta ja sillä on myös varaustilaisuuden 16. vuoro. Capitalsilla ei ole periaatteessa suuria puutteita joukkueessaan tai lupauksissaan. Lisäksi sillä on suhteellisen nuori joukkue puolustuksen ja hyökkäyksen osalta. Washington näkee kuitenkin tarpeelliseksi varata kakkossentterin ja tässä vaiheessa Radek Faksa on paras vaihtoehto. Faksa on iso, sulava luistelija, taitava kiekon kanssa ja laukoo kiekkoa todella hyvin. Lisäksi hänellä on päättäväisyyttä tulla NHL-pelaajaksi.

Capitals pick – Radek Faksa, C, Kitchener Rangers, OHL

12th overall Kuva

Sabres ei onnistunut viime kaudella kuten odotettiin, isoista satsauksista huolimatta. Seuran vahvuuksin lukeutuvat äärimmäisen lupaavat puolustajat niin NHL:ssä (Tyler Myers Brayden McNabb) kuin sen ulkopuolella (Jerome Gauthier-Leduc, Mark Pysyk). Maalinteko tuotti kuitenkin yllättävän paljon tuskaa, eikä tämän haluta toteutuvan. Tämän takia Sabres valitsee äärimmäisen taitavan Sebastian Collbergin. Collberg pelasi hienot nuorten MM-kisat, joissa hän osoitti hienon maalintekijän taitonsa sekä paljon luovuutta pelatessaan kiekollisena.

Sabres pick - Sebastian Collberg, W, Frölunda, Elitserien

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2012

ViestiKirjoittaja Jyri » 08.06.2012 10:02

13th overall Kuva

Dallas varasi viime vuonna ensimmäisellä vuorollaan yli kaksimetrisen puolustaja Jamie Oleksiakin ja 2010 maalivahti Jack Campbellin. Lupaukset ovat kuitenkin NHL:n heikoimpia, sillä "varmoja" tulevia NHL-pelaajia on hyvin vähän. Stars näkee parhaakseen varata USHL:n Dubuque Fightning Saintsin Zemgus Girgensonsin. Latvialainen keskushyökkääjä on kahden suunnan pelaaja, jonka työmoraali on todella hyvä. Taidoiltaan hän on myös draftin hyökkääjien parhaimmistoa. Potentiaalia on paljon ja siksi Dallas ei voi jättää varaamatta tulevaa Vermontin yliopistopelaajaa.

Stars pick – Zemgus Girgensons, C, Dubuque Fightning Saints, USHL

14th overall Kuva

Calgary on pelannut viimeksi playoffeissa vuonna 2009 ja on ollut puhetta, että pitäisikö seuran aloittaa jälleenrakennus. Ongelmaksi saattaisi muodostua se, että lupauksissa ei ole hyökkääjien Sven Bärtschin, Markus Granlundin ja Max Reinhartin sekä puolustaja T.J. Brodien jälkeen monia potentiaalisia NHL-pelaajia. Erityinen tyhjiö on kuitenkin puolustajien osalta ja sen Flames haluaa korjata. Näin valinnaksi tulee OHL:ssä pelaava Cody Ceci. Kahden suunnan puolustajalla on kaikki potentiaali olla lähitulevaisuudessa TOP 4 -puolustaja NHL:ssä. Hänen pelinsä kehittyminen viime kaudella on saanut paljon kehuja.

Flames pick – Cody Ceci, D, Ottawa 67´s, OHL

15th overall Kuva

Ottawa pelasi yllättävän hyvä kauden, sillä monet ennustivat sen olevan yksi liigan heikoimpia joukkueita. Nuoret puolustajat Erik Karlsson ja Jared Cowen ankkuroivat Sensin puolustusta vuosiksi eteenpäin, kun taas ruotsalaiset hyökkääjät Jakob Silfverberg ja Mika Zibanejad voivat kehittyä TOP 6 -hyökkääjiksi. Lisäksi Robin Lehner on huippulupaava maalivahti. OHL:n London Knightsin puolustaja Olli Määttä pelasi huimat pudotuspelit ja vankisti asemaansa ykköskierroksella. Määtän luotettavuus ja tasainen osaaminen kaikessa ovat suurimmat syyt siihen, että hän tekee todennäköisesti pitkän uran Pohjois-Amerikassa.

Senators pick – Olli Määttä, D, London Knights, OHL

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Mock Draft 2012

ViestiKirjoittaja Jyri » 08.06.2012 20:29


Viestit: 339
Liittynyt: 17.06.2010 14:27
Suosikkijoukkue: Anaheim Ducks

Re: Mock Draft 2012

ViestiKirjoittaja Great8 » 21.06.2012 13:24

Hyvännäköinen listaus, laitan oman veikkausrivin tähän ellei jolla kulla ole jotakin sitä vastaan:

1. Edmonton- Nail Yakupov
2. Columbus- Ryan Murray
3. Montreal- Alex Galchenyuk
4. Islanders- Griffin Reinhart

5. Toronto- Filip Forsberg
6. Anaheim- Mathew Dumba
7. Minnesota- Jacob Trouba
8. Carolina- Teuvo Teräväinen
9. Winnipeg- Morgan Rielly
10. Tampa Bay- Cody Ceci
11. Washington- Olli Määttä
12. Buffalo- Mikhail Grigorenko
13. Dallas- Radek Faksa
14. Buffalo- Zemgus Girgensons

15. Ottawa- Brendan Gaunce
16. Washington- Andrei Vasilevski
17. San Jose- Hampus Lindholm
18. Chicago- Slater Koekkoek
19. Tampa Bay- Malcolm Subban
20. Philadelphia- Brendan Gaunce
21. Calgary- Matthew Finn
22. Pittsburgh- Thomas Wilson
23. Florida- Sebastian Collberg
24. Boston- Derrick Pouliot
25. St. Louis- Brady Skeji
26. Vancouver- Colton Sissons
27. Phoenix- Stefan Matteau
28. Rangers- Pontus Åberg
29. New Jersey- Oscar Dansk
30. Los Angeles- Martin Frk

Katsotaan meneekö yksikään oikein.

edit: Tummensin oikein menneet. Alkupää meni aika odotetusti oikein ja sitten tuossa keskivaiheilla oli hieman tuuriakin mukana. Loppupään varaukset olivat aika pitkälti veikkausta ja metsään meni.
"Just got to physio and Chris Pronger is on the table beside me. Naturally, we traded tables.." - Joffrey Lupul

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa