NHL-joukkueiden lupaukset

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

NHL-joukkueiden lupaukset

ViestiKirjoittaja Jyri » 16.10.2012 15:32

Ajattelin, että NHL-joukkueiden lupauksille voisi avata oman ketjunsa. Tässä ketjussa voisi kommentoida pelaajien otteita ja esimerkiksi pohtia joukkueiden välisiä voimasuhteita yms. Hockey Prospectus teki muutama kuukausi sitten oman listauksensa draftin jälkeen, joten suurempia muutoksia ei ole seurojen välillä tapahtunut: http://www.hockeyprospectus.com/article ... cleid=1347

Oma TOP-5 olisi jokseenkin tällainen:

1. Minnesota Wild - Minnesota on pystynyt viimeisten kolmen draftin aikana varaamaan useita hyviä lupauksia joka pelipaikalle. Jonas Brodin ja Matt Dumba voivat olla tulevaisuudessa tähtipuolustajia, kun taas Mikael Granlund, Charlie Coyle, Jason Zucker ja Johan Larsson kaikki ovat potentiaalisia ykkös-kakkosketjun pelaajia. Maalivahti Matt Hackett on päässyt pelaamaan jo 12 NHL-pelissä. Wild on varannut useita muitakin kiinnostavia lupauksia, esimerkiksi USHL:ssä pelaavat Adam Gilmour ja Nick Seeler sekä Notre Damen yliopiston hyökkääjä Mario Lucia, jonka isä on legendaarinen valmentaja Don Lucia.

2. Florida Panthers - Dale Tallonin tultua Floridan GM:n paikalle Panthers on parantanut lupaussysteemiään merkittävästi. 2010 draftissa sillä oli yli 10 vuoroa, ja tuossa draftissa se varasi Erik Gudbransonin (pelaa jo NHL:ssä), Nick Bjugstadin ja Quinton Howdenin. Hyökkääjät Jonathan Huberdeau, Rocco Grimaldi ja Yaroslav Kosov sekä puolustaja Mike Matheson ovat muita huippulupauksia, jotka seura on varannut myöhemmin. Kuten Minnesotalla, Floridan lupauksissa ei ole näkyviä heikkouksia, sillä laatupelaajia on joka pelipaikalle. Lisäksi leveyttä löytyy paljon.

3. Anaheim Ducks - Anaheimin parhaat lupaukset ovat hyökkääjiä. Emerson Etem, Peter Holland, Rickard Rakell, Nicolas Kerdiles ja Kevin Roy ovat kaikki mahdollisia NHL-pelaajia, Holland ja Etem ovat jo lähellä sitä. Puolustajat Hampus Lindholm ja Sami Vatanen pelaavat AHL:ssä, kun taas maalivahti John Gibson on pelannut loistavasti OHL:ssä. Tanskalainen Frederik Andersen on toinen hyvä nuori maalivahti, joka Ducksilla systeemissään on.

4. Pittsburgh Penguins - Pingviineillä on useita loistavia puolustajalupauksia, esimerkiksi Joe Morrow, Olli Määttä, Brian Dumoulin ja Derrick Pouliot. Yliopistosta farmiin siirtyneet Beau Bennett ja Jayson Megna ovat hyviä hyökkääjiä. Jos Pittsburghilla olisi enemmän hyviä hyökkääjiä, niin sijoitus voisi olla pari pykälää parempi.

5. Chicago Blackhawks - Chicagolla on ollut kolmessa viime draftissa paljon vuoroa, jotka se on käyttänyt hyvin. Brandon Saad, Mark McNeill, Teuvo Teräväinen ja Phillip Danault ovat loistavia nuoria hyökkääjiä, kun taas Adam Clendening, Justin Holl ja Dillon Fournier osaavat liikuttaa kiekkoa puolustuksessa. Maalivahtiosastolta puuttuu todellinen huippulupaus.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NHL-joukkueiden lupaukset

ViestiKirjoittaja Jyri » 11.08.2013 13:38

Kuva


Tuli tuossa katsottua TSN:ltä Kanadan parhaiden 1998 syntyneiden pelaajien ottelu. Jason Spezzan valmentama joukkue voitti Claude Girouxin joukkueen 6-5. Hienoja maaleja nähtiin. Tässä ois ajatuksia muutamasta pelaajasta. Hyvin nuoria nämä kaverit on, mutta kyllä sieltä muutama pelaaja nousi esille. Nämä pelaajat eivät ole vielä NHL-joukkueiden lupauksia, joten älkää hämääntykö vaikka otsikko toisin sanookin. Pistin saman viestin ensin Jatkoaikaan ja sen voi löytää myöskin NHL-osiosta.

En ole mikään maalivahtiekspertti, mutta minusta Jack LaFontaine, Sam Harvey ja Evan Fitzpatrick olivat kaikista parhaat kuuden maalivahdin joukosta. LaFontaine teki pari aivan huippuluokan torjuntaa, ja Harvey piti joukkuettaan välillä pystyssä.

Dante Fabbro vaikutti hyvältä kahden suunnan pakilta. Pelasi melko yksinkertaista, mutta tehokasta peliä ja se on hyvä ominaisuus puolustajassa. Fabbro on Seattlen varaus WHL-draftissa. Tällä hetkellä on ilmeisesti epävarmaa, valitseeko WHL:n vai yliopiston. Jos päättää tulla Seattleen, on varmasti kova puolustaja WHL:ssä ja mahdollisesti korkea varaus myös NHL-draftissa. Samuel Girard on pienikokoinen, mutta todella hyvä kiekonkäsittelijä, eikä luovu helpolla kiekosta. Pääsi yrittämään rankkaria ja muistaakseni onnistui muuten hyvin, muttei pystynyt nostamaan kiekkoa riittävästi yli maalivahdin patjan. Hänellä on todella hyvä liuku luistelussaan. Michael Campoli puolestaan on likimain 190-senttinen järkäle. Fyysinen, taitava ja kokonsa huomioiden vahva luistelija. Campoli ja Girard ovat varattavissa QMJHL:ään ensi kesänä.

Kaikista hyökkääjistä suurin mielenkiintoni kohdistui Michael McLeodiin. Ison hyökkääjän uskotaan yleisesti olevan Tyler Bensonin jälkeen ikäluokan paras hyökkääjälupaus Kanadassa. Eikä McLeod pettänyt. McLeod näytti pelaajalta, joka menee vaikka tiiliseinän läpi. Antoi muutaman todella maukkaan syötön, mikä osoitti myös hyvää pelikäsitystä. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja... Benson teki yhden hienon maalin hyvällä yksiläsuorituksella. Adam Mascherin (Toronto Jr. Canadiens) ja Dillon Dube (Notre Dame Hounds) pelasivat myös hyvin.

Benson oli yllättävän heikko maalistaan huolimatta. Mutta tämä on vain yksi peli.

Peli tuli sitten katsottua hieman väsyneenä, joten saattaapi olla että jotkut muutkin pelasivat hyvin :D

Viestit: 441
Liittynyt: 25.02.2013 21:56
Suosikkijoukkue: Porin Ässät, Colorado Avalanche, West Ham

Re: NHL-joukkueiden lupaukset

ViestiKirjoittaja Siveltäjä27 » 30.10.2013 22:34

Kannattaa laittaa seurantaan Pittsburghin #19 Beau Bennett. Taitoa ja viimeistelykykyä löytyy. Tähän asti pelannut 5 ottelua tehoin 0+2 ja plusmiinus +1. Joten vielä ei ole räjähtänyt, mutta sanokaa mun sanoneen, Bennett tulee olemaan kova luu tällä kaudella.
Porin Ässät

KIITOS ÄSSÄT 2012-2013 !

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NHL-joukkueiden lupaukset

ViestiKirjoittaja Jyri » 08.11.2013 15:59

Kannattaa laittaa korvan taakse tämä tsekkiläinen puolustaja: Dominik Masin

Masin on melkein mahdoton ohitettava yksi vastaan yksi -tilanteissa junioritasolla. Tämä johtuu siitä, että hän on vahva, iso, lukee peliä erinomaisesti ja käyttää mailaansa tehokkaasti ilman kiekkoa, mm. katkoakseen syöttöjä. Ei puukäsi, muttei toisaalta tule tekemään jalkakikkoja alimpana pelaajana. Luotettava ja tehokas kahteen suuntaan. Ikää 17 vuotta ja varattavissa NHL:ään ensi kesänä. Tsekkejä nyt ei kauheasti enää varata NHL:ään, mutta Masin on hyvä puolustaja. Toimii Tsekin kapteenina alle 19-vuotiaiden World Junior Challengessa Kanadassa.

Potentiaalinen TOP 150 varaus ja parempi kuin enemmän kehuttu, samanikäinen Filip Pyrochta.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa