NHL ennustusketju (kausi 2013)

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

NHL ennustusketju (kausi 2013)

ViestiKirjoittaja Unknown » 18.01.2013 00:08

Tehään nyt tällainen, kun en löytänyt sopivaa paikkaa viestilleni:

Oma arvio NHL-joukkueiden tilanteista ennen kauden alkua (pelaajapaikoittain):

Läntinen konferenssi:

Kuva Anaheim Ducks

Maalivahdit: ***½, ylempi keskikasti

- Hiller on jo suhteellisen kokenut ykkösmaalivahti ja hän aloittaa viidennen kautensa Ducksin ykkösmaalivahtina. Backuppina hyvässä nosteessa oleva Viktor Fasth, joka ei peliäkään NHL:ää ole pelannut, mutta statsien puolesta luulisi olevan kelvollinen kakkosveskari. Taustalla vaanii vielä nuorten kisojen MVP John Gibson, josta luulisi olevan tulevaisuudessa paljon iloa Ducksille.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Vaikka Niedermayerista on varmasti iloa puolustajavalmentajana, ei Anaheimin tuotteet alakerrassa ole NHL:n kärkipäätä. Visnovsky lähti ja nyt kiekollisen puolustajan kärkiviittaa tavoittelee Cam Fowler, jossa on edelleen kehittymisvaraa. AHL:ssä vaanii Sami Vatanen, joka saattaa myös murtautua pelaavaan kuusikkoon, vaikka vamma osuikin ikävään paikkaan. Oman pään tärkeimpiä pakkeja on Toni Lydman ja Bryan Allen, kokemusta ja osaamista myös yv:lle tuo Sheldon Souray. Anaheimilla on lupaavia pakkeja ja sitten näitä kokeneita veteraaneja. Loistokkuutta ei hirveästi kuitenkaan löydy.

Hyökkääjät: **½, keskikasti

- Vaikea arvioida tähdillä, koska kärkiketjun äijät Getzlafin johdolla määrittelevät itse sen, kuinka hyviä ovat sitä kautta, kuinka paljon heitä kiinnostaa. No, joka tapauksessa olet niin hyvä pelaaja mitä viimeinen peli todistaa ja viime kaudella Ducksin ykkösketju oli perin surullista katsottavaa. Viime kauden suorittamisella Ducks-hyökkäystä ei voi arvioida keskikastia ylemmäs. Getzlafin, Perryn ja Ryanin takana ei hirveästi ole laajuutta, suomalaiset Selänne ja Koivu siellä keikkuvat, sitten on näitä nuoria Smith-Pellyn ja Palmierin tyyliin. Ei vakuuta pahemmin tuo hyökkäys allekirjoittanutta.

Arvio: **½, alempi keskikasti

- Jos RGP-ketjua kiinnostaa, taistelee Anaheim parista viimeisestä playoff-paikasta läntisessä konferenssissa. Jos poikia ei kiinnosta, ei playoffeihin ole asiaa.

Kuva Calgary Flames

Maalivahdit: ****, kärkitason ykkösvahti, heikohko kakkosvahti

- Flamesin paras osa-alue vuodesta toiseen herran nimeltä Miikka Kiprusoff ansiosta. Vuodesta toiseen Kipper on joutunut rehkimään järkyttäviä määriä minuutteja maalinsuulla, mutta kaveri ei itse ole ikinä ollut siitä moksiskaan, vaan sanoo vaan tykkäävänsä pelata paljon. Monet ovat puhuneet, että väsymystä oli ajoittain havaittavissa viime kaudella, mutta ei omasta mielestäni, varmaa työskentelyä illasta toiseen. Tällä kaudella ei sitä perinteistä +70 peliä tarvitse rehkiä, mutta varmasti yli 40 peliä mies pelaa. Ykkösveskarina Flamesilla on liigan eliittiä oleva nimi, ja viime kausi oli vahva Kipperiltä. Uskon saman jatkuvan nyt, kun kausi on lyhyempi, eikä mies joudu aivan niin koviin hommiin kuin viime kausina. Kakkosveskarina vaikuttaa joko Henrik Karlsson tai Leland Irving riippuen siitä, miten poikien camppi menee. Irving on ollut aika vaisu AHL:ssä ja jäänyt kolmosveskariksi, Karlsson lienee jälleen vahvemmilla tässä taistelussa. Kakkosveskari on liigan alempaa keskikastia Flamesilla, ei missään nimessä kova kakkonen (ellei Irving verry viime kauden vireeseen), ja siksi Kipper saa pelata taas paljon.

Puolustajat: ***, keskikasti

- Flamesin pakisto on ihan hyvä näin lyhyesti sanottuna. Johtavia puolustajia tulevalla kaudella ovat Mark Giordano, Jay Bouwmeester ja kesällä hankittu Dennis Wideman. Viimeksi mainitun harteilla on eniten pakiston tehoista vastaaminen, ruutisen laukauksen olisi syytä olla kunnossa ylivoimilla. Rinnalle pitäisi lyödä joku perusvarma pakki, joka keskittyy enemmän puolustamiseen. Tällaiseksi Flames on ilmeisesti kaavaillut Chris Butleria, joka on sellainen HMV, mutta ihan ok nimi kakkospariin. Eniten tasakentällisin ja alivoimaa luulisi pelaavan Bouwmeester ja Giordano, jotka ovat luotettavia sotaratsuja. Bouwmeester jaksaa pelata helvetin paljon ja vaikka häntä on syytetty huonoista tehoista, on nimenomaan se miehen kunto ja varmuus se, miksi häntä pitää peluuttaa. Giordano on räväkämpi pakki, joka ajaa kovia pommeja ja takoo myös maaleja. Luottomies niin ikään. Kuusikon täydentää luultavasti Sarich ja Brodie, joista ensin mainittu on vähän hidas, mutta kovaotteinen stay@home-puolustaja. Brodie sen sijaan on kiekollisempi pakki, jolla on hyvät perussyötöt ja kehitystä tapahtuu koko ajan.


Hyökkääjät: **, alempi keskikasti

- Flamesin murhekryyni on sentteriosasto ja erityisesti se ykkössentteri, joksi kaavaillaan tällä hetkellä ihan kelpo laituria, Alex Tanguayta. Kerran ennenkin miestä ollaan siinä kokeiltu, silloin huonollla menestyksellä. Sentteripaikka junnuna oli Tanguayllle tuttu, joten voihan sitä koittaa, mutta varmaa onnistujaa Flamesin ykkössentterinä ei löydy. Puhtaita, tai ykköspaikaltaan sentterinimiä ovat vain Stajan, Backlund, Cervenka ja Horak, mutta näitä sentterilaitureita löytyy paljon. Cervenkassa uskon olevan aineksia vähintään laadukkaseen kakkossentteriin, pelikäsitys ja laukaus kaverilla on yksinkertaisesti sen verran kovia. Miestä auttaa sopeutumisessa Jiri Hudler, jolla on ollut kauden alla häslinkiä, kun isäpappa kuoli ja vammojakin oli hiukan. Vammat ei enää vaivaa, mutta tuo isukin kuolema tuli ilmi pari päivää sitten ja saa nähdä, onko Hudler heti kauden alkaessa täydessä iskussa. Parhaiten Flamesin hyökkäysvitjoista training campilla on toiminut ketju Bärtschi - Backlund - Cammalleri, jonka uskon olevan positiivinen ilmestys Flamesille. Suurin kysymysmerkki on kuitenkin se, kuinka paljon nämä kakkos-kolmosketjun miehet pystyvät tehoilemaan Iginlan takaa. Iginlankin tehot riippuvat siitä, miten ykköskentän muut nimet (tällä hetkellä Glencross ja Tanguay) klikkaavat ja erityisesti siis se sentteripeli.

Arvio: ***, keskikasti

- Mikäli Cervenka onnistuu sopeutumaan P-Amerikkaan hyvin ja sentterihierarkia saadaan kuntoon ja selväksi + Kipper pystyy pelaamaan tuttuun tyyliin paljon ja hyvin, on Flames pudotuspeleissä. Jos taas homma kusee, eli ykkössentterin puute alkaa vaivaamaan, alempien ketjujen taustatuki ei ole terävää, + Backlund ja Stajan jatkavat paikallaan junnaamista, on pudotuspeleihin pääsy liikaa. Siinä rajoilla taas kerran taistelussa playoff-paikoista ja kilpailu tulee olemaan todella kovaa.

Kuva Chicago Blackhawks

Maalivahdit: **, alempi keskikasti

- Ykkösveskarina aloittava Corey Crawford ei missään nimessä ole NHL:n kärkitasoa hommassaan ja tässä on mielestäni Hawksin suurin kompastuskohta kauden edetessä. Ray Emery on kakkosmaalivahdin rooliin ihan kohtuullinen kirittäjä Crawfordille, mutta ihan jees kakkosmaalivahti ei nosta Hawksin maalivahtiosastoa liigan eliittiin, koska ykkösveskariksi ei ole lyödä kovaa nimeä.

Puolustajat: ****, ylempi keskikasti

- Pakisto on mielestäni Hawksin suurin vahvuus, ja uskon Duncan Keithin parantavan viime kaudesta. Seabrook on loistava nimi ja nämä kaksi herraa pelaavat varmasti isoja minuutteja. Taustalla korkoa on kasvanut Nick Leddy, josta uskon olevan paljon iloa myös Hawksille. Niklas Hjalmarsson sen sijaan aiheuttaa itsessäni hieman epäilyksiä aika heikon viime kauden jälkeen, mutta kilpailua pelipaikoista takaavat Michal Roszival, Sheldon Brookbank, Johnny Oduya ja Steve Montador. Mielestäni Hawksin pakisto on erittäin laaja ja myös laatua löytyy, joten poikien pitäisi saada helpotettua maalivahti Crawfordin torjuntailtoja.

Hyökkääjät: ****, ylempi keskikasti

- Hyökkäysosasto on myös hyvää tasoa Hawksilla, kun kärkihyökkääjiksi on iskeä Jonathan Toews, Patrick Kane, Marian Hossa ja Patrick Sharp. Noista viime kaudella pahimmin petti Kane, jonka odotetaan pääsevän tulevalla kaudella takaisin parempaan vanhaan iskuunsa. Medioissa on eniten pohdittu sitä, millaiseksi kysymykseksi Hawks-hyökkäyksessä nousee se, kuka olisi hyvä kakkossentteri. Sinne on tyrkytetty mm. Matias Krügeria, mutta mielestäni siinä voitaisiin peluuttaa ihan hyvin Sharpiakin. Myös Bollandia on ehdotettu siinä tapauksessa, jos Sharp pelaa laidassa, mutta Bollandin paras paikka on kolmosen keskusta. Krügerin taso ei mielestäni riitä kakkosen karkeloihin. Santapaperiosastoa ovat Jamal Mayers ja Daniel Carcillo ja kokonaisuudessaan hyökkäys on Hawksilla ihan hyvillä kantimilla.

Arvio: ***½, playoffeihin

- Hawksin luulisi pyristelevän melko helposti pudotuspeleihin. Viime kaudella joukkueessa oli pari kärkinimeä alisuorittajina ja odotankin ryhtiliikkeitä mm. Kanelta ja Keithiltä. Todennäköinen päätös Hawksin kaudelle on konferenssivälierät.

Kuva Colorado Avalanche

Maalivahdit: ***½, ylempi keskikasti

- Maalivahtipuoli on ihan mukavan tasapainoinen Avsilla. Varlamov pelaa tulevallakin kaudella ykkösveskarina ja vaikka ei ole se pataässä korttipakasta, niin hyvä maalivahti kuitenkin ja potentiaalia kasvaa vielä paremmaksi. Kakkosveskarina J-S Giguere on myös hyvä nimi tuolle paikalle.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Puolustusta johtaa Erik Johnson, takanaan Shane O'Brien ja Jan Hejda. Hyvää laatua ovat myös Ryan O'Byrne. Kuusikon täydentänee kiekollinen Ryan Wilson ja Greg Zanon. Kaikki nimet ovat hyviä ja perusvarmoja, mutta loistokkuus puuttuu Avalanchen materiaalista. Kiekollinen tuki hyökkääjille saattaa olla kyseenalainen ja liikaa Wilsonin ja Johnsonin vastuulla.

Hyökkääjät: ***, keskikasti

- Viime kauden tulokas Gabriel Landeskog on Avsin hyökkäyksen ilonaihe numero yksi. Tärkeitä ukkoja on myös Matt Duchene, Paul Statsny ja P-A Parenteau, joka tuli kesällä Avsiin. Landeskog otti jopa C:n rintaansa ja johdattaa nyt Avsia kohti parempia vesiä. Rottaisuuksia lisää tuo Steve Downie ja bottom6-hyökkääjät ovat Avsilla ihan hyvää laatua.

Arvio: **½, alempi keskikasti

- En näe Avalanchea vielä pudotuspelijoukkueena. Ratkaisuroolin hyökkääjät ovat nuoria ja pakisto on vähän kädetön menestymiseen. Maalivahtipuoli on ihan hyvä, mutta Avalanche vaatisi Varlamovilta uskoakseni superkauden, jos playoffeihin haluttaisiin. Jää tasaisessa taistossa vielä tällä kaudella rannalle.

Kuva Columbus Blue Jackets

Maalivahdit: **, alempi keskikasti

- Bobrovskyn viime kausi oli huono, samoin Masonin. Valoa tunnelin päässä saattaa kuitenkin olla, sillä Bobrovsky pelasi todella hyvin SKA:ssa työsulun ajan. Toivoa sopii, että sama vire jatkuisi NHL:ssä. Ykkösveskarin paikasta käydään tässä tapauksessa kilpailua, mutta alkukauden näytöillä uskon Bobrovskyn olevan vahvemmilla. Lähtökohtaisesti keskimääräistä huonompi vahtipari tämä on NHL:ssä, mutta nuori kaksikko omaa aina yllätyssaumat. Ja yllätyksiä BJ kaipaakin.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Pakisto on Blue Jacketsin ehkäpä paras osa, vaikka sekään ei ole liigan keskiarvossa mitattuna mikään huikea.. Jack Johnsonilla on todella tärkeä rooli tässä ja hänen pitäisi hyvien otteiden kautta johtaa joukkuettaan kohti parempaa. Wisniewskin pitää parantaa viime kaudesta ja Tyutin-Aucoin -kaksikon pitäisi myös ottaa vastuuta ja pelata hyvin, ettei jumbosija lankeaisi Columbukselle. Heikohkolta näyttää.

Hyökkääjät: *½, häntäpää

- Hyökkäysosasto on suht tasainen, mutta ilman Rick Nashia varmaankin koko NHL:n huonoin. Päävastuu menee Dubinskylle, Prospalille ja Anisimoville ja eihän tuollaiset nimet riitä mihinkään. Toivoa sopii, että nuoret Johansenin ja Atkinsonin johdolla väläyttelisivät, että jotain positiivista olisi BJ:lle tästä kaudesta luvassa.

Arvio: **, häntäpää

- Blue Jackets on joukkue, jonka odotan kaikkein vähiten pääsevän playoffeihin. Potentiaalisin sarjajumbo tälläkin kaudella.

Kuva Dallas Stars

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- Kari Lehtonen on tosi hyvä ykkösveskari NHL:ään ja mielestäni aliarvostettu ukko jonkin verran. Kakkosveskari Richard Bachman on osoittanut olevansa pätevä omassa hommassaan niin ikään ja Starsilla on tämän kaksikon suhteen pullat hyvin uunissa.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Starsin mahdollinen kompastuskivi playoff-paikan kannalta on pakisto. Kertoo jo jotain, jos Trevor Daley on pakiston luotettavin nimi. Alex Goligoski on toki tehoissa mitattuna paras ukko, mutta parantamisen varaa sieltäkin löytyy. Perusvarma nimi on Lukossa vieraillut Philip Larsen, jonka onkin syytä ottaa kehitysaskelia tässä pakistossa. Sitten tulee Robidas, jolla alkaa ikää olla. Taustalla häärii sitten kovaotteinen Aaron Rome ja Brenden Dillon. Turhan nimetön osasto eittämättä, ja tuonne sopisi mielestäni joku ylimääräinen uusi pakki vielä hankintapuolelta. Siksi olikin ihme, että Mark Fistric treidattiin juuri hiljakkoin Oilersiin, eli pakisto kapeni entisestään. Nyt kun Romella ja Larsenilla on vielä pientä vammaa, kutsuttiin nuori Jamie Oleksiak ylös.

Hyökkääjät: ***½, ylempi keskikasti

- Jos puolustus on NHL:n mittapuullla heikko, on hyökkäyskalusto hyvännäköinen. Eriksson, Jagr, Ryder, Morrow, Roy, Whitney ja mitä ilmeisimmin kohta jatkosopimuksen allekirjoittava Benn muodostavat laadukkaan kärjen. Alemmissa ketjuissakin on hyviä peruspelaajia tyyliin Nystrom, Vincour ja Fiddler, joten kyllä Stars hyökkäyksen puolesta tulee pärjäämään hyvin.

Arvio: ***, keskikasti

- Stars taistelee todella tiukasti viimeisistä playoff-paikoista ja oman arvioni mukaan se ei aivan riitä. Puolustus on tällä hetkellä mielestäni liian heikko, jotta playoffit olisivat mahdollisia. Tiukkaa tekee, ja pakistoon pitäisi heti hankkia vahvistusta.

Kuva Detroit Red Wings

Maalivahdit: ***, keskikasti

- Jimmy Howardista on kehittynyt vuosi vuodelta parempi ykkösmaalivahti Detroitille ja tänä päivänä Howard on ihan hyvä nimi tolppien väliin. Kakkosveskarina on Jonas Gustavsson, joka oli pari vuotta sitten kova tulevaisuuden nimi, mutta nyt tahti on hyytynyt vammojen kierteessä. Ihan hyvä kakkosveskariksi kuitenkin ja veskariosasto on ihan jees Wingsillä.

Puolustajat: **½, alempi keskikasti

- Lidström lopetti ja se näkyy alakerrassa. Nyt johtava pakki on Kronwall, joka on hyvä kaksisuuntainen pakki, muttei mikään Lidaksen kaltainen primus motor kiekollisena. Brendan Smithiin sysätään suuria paineita hyökkäävän puolustajan roolin nimeen, ja onhan Smith toki lupaava. Kakkospariin lyödään Whitea ja Colaiacovoa, joista viimeksi mainittu on ehkä hiukan enemmän kahden suunnan pakki kuin kiekollisempi White. Kolmospariin on laittaa Kindliä ja Quinceytä ja niminä nuo ovat ihan kelvollisia sinne.

Hyökkääjät: ****½

- Hyökkäys näyttää mainiolta ja tyypilliseltä Wings-kalustolta. Datsyuk, Zetterberg, Franzen, Filppula, Bertuzzi Samuelsson jne. Sitten on musta hevonen Damien Brunner, jolla uskon olevan tulevaisuutta NHL:ssä. Hän pääseekin koittamaan kärkiketjuun, ja jännä nähdä, miten näillä näkymin Zetan ja Franzenin kanssa peli kulkee. Eittämättä hyvä hyökkäys NHL-tasolle.

Arvio: ***, keskikasti

- Riippuu pitkälti puolustuksen onnistumisesta ilman Lidströmiä, minne Wings päätyy. Uskon Howardin olevan maalilla hyvä, muttei loistava tai paska. Jos pitäisi veikata, uskon Wingsin olevan kokeneen hyökkäyskaluston turvin playoffeissa, mutta yhtä kirkossa kuulutettua se ei ole tällä kaudella kuin mitä viime vuosina on totuttu.

Kuva Edmonton Oilers

Maalivahdit: ***, keskikasti

- Devan Dubnyk pelasi ihan hyvän viime kauden ja taustalla kakkosveskarina on kokenut Nikolai Khabibulin, joka sopii hommaansa. Veskariosasto yltää ennakkoon kuitenkin "vain" keskikastiin, mutta mahdollisuuksia on ylemmäskin.

Puolustajat: **½, keskikasti

- Pakisto ei ole lähtökohtaisesti omasta mielestäni mikään kovin huikea, vaikka Justin Schultzista jaksetaankin kohuta. Ja onhan kaveri takonut vakuuttavia lukuja AHL:ssä pakin tontilta. Saa nähdä, onnistuuko NHL:ssä samanlainen yv-pyöritys. Jeff Petry on kohtuullinen kiekollinen pakki myös, Whitneyn kunto on taasen kysymysmerkki vammojen jäljiltä. Kovuutta tuo mm. Sutton ja Schultz, sekä tietysti Smid + Starsista hankittu Fistric.

Hyökkääjät: ***½, ylempi keskikasti

- Hyökkäyksessä kovin kärki on nuorten tähdittämä: Eberle, Nugent-Hopkins, Hall, Yakupov. Sitten on Gagner ja tasonnostoa vaativa Pääjärvi. Petrell ja Hartikainen pääsevät myös varmasti ainakin jossain vaiheessa kautta pelien kimppuun. Oilers-hyökkäys on vuoden vanhempi ja kokeneempi ja täten myös vaarallisempi ja liigan tasolle ihan hyvä.

Arvio: ***, keskikasti

- Kilpailu playoff-paikoista on kovaa ja en usko vielä tällä kaudella Oilersin pudotuspelipaikkaan. Se vaatisi superkautta Schultzilta alakerrassa, Dubnykiltä maalilla ja kärkipelaajilta hyökkäyksessä. Viime kaudella playoff-paikka oli niin kaukainen tavoite, etten usko siihen vieläkään, vaikka lyhennetty kausi saattaa olla jonkin verran suosiollinen Oilersille, kun nuoret ovat pelanneet samaan aikaan Oklahomassa. Kiekollista taitoa on mm. erikoistilannepelaamiseen ja jo viime kaudella Oilers oli kova ylivoimajoukkue. Kalkkiviivoilla uskon kuitenkin kokemuksen olevan valttia (Smyth ja Horcoff eivät riitä) ja Oilersin aika tulee vasta ensi vuonna.

Kuva Los Angeles Kings

Maalivahdit: *****, liigan eliitti

- Puolustava mestari lähtee kauteen kivikovalla veskarikaksikolla. Jonathan Quick on liigan top5-maalivahti ja etunimikaima Bernier laadukas kakkosveskari. Tämän hetken NHL:ssä en keksi kovempaa maalivahtikaksikkoa. Kingsin pelit eivät tule missään nimessä tähän kaksikkoon kusemaan.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Pakisto on myös rautaa, kun siellä häärii kokonaisvaltaisesti yksi maailman parhaista pakeista, Drew Doughty. Kiekollista tukea antavat Voynov ja Martinez, kovempia otteita taasen harrastavat Mitchell, Greene, Scuderi ja Drewiske. Puoli tähteä lähti siitä hyvästä, että Mitchell on loukkaantuneena jonkin aikaa alkukaudesta.

Hyökkääjät: ****, ylempi keskikasti

- Hyökkäys on rautaa niin ikään, Kopitar johtaa joukkojaan Richardsin, Carterin, Brownin, Gagnen ja Williamsin kanssa. Laajuutta piisaa ja itse luotan tähän osastoon, ellei Carter ja Richards ala ryyppäämään. :cheers:

Arvio: ****, Divisioonan voitto

- Pitää tapahtua ihmeitä, mikäli Kings ei selviydy playoffeihin. Okei, mestaruuskaudellakin se oli täpärää, mutta Sutterin johdolla en usko mihinkään jäätymisiin. Materiaalikin on niin laadukas, että mestaruuden uusiminenkaan ei ole mahdottomuus, mutta kilpailu on luonnollisesti kovaa.

Kuva Minnesota Wild

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- Bäckström on laadukas ykkösvahti ja Harding laadukas kakkosvahti, yksinkertaista. Eli Minnesotalla on tämä kalusto hyvillä kantimilla, kunhan välttyvät loukkaantumisilta. MS-tautihan Hardingia hänen epäonnekseen vaivaa, mutta sen ei pitäisi olla ainakaan vielä ongelma.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Wildin pudotuspelihaaveiden suurin riski on puolustus. Toki Ryan Suter tuo perkeleesti ryhtiä sinne, mutta Suterin jälkeen on hiukan hiljaisempaa. Tai no, kohisten hierarkiassa noussut Spurgeon on luotettava ukko Suterin rinnalle ja Gilbertkin jaksaa pelata paljon, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten Scandella, Falk, Stoner, Brodin ja Prosser selvittävät parhautensa ja riittääkö se Wildin kannalta tarpeeksi kauas. Miinusta tulee jo siitä, että Scandella ja Brodin eivät ole täydessä iskussa heti kauden alussa, joten katseet kääntyvät Falkiin, Prosseriin ja Stoneriin alussa. Ykkösparia pitää peluuttaa siis paljon, muttei tietenkään liikaa. Prosser on omissa papereissa paras vaihtoehto kakkospariin Gilbertin rinnalle, mutta toisaalta ainakin alkukaudesta kolmospariin jää hasardialtis Falk - Stoner -kaksikko.

Hyökkääjät: ***½, ylempi keskikasti

- Wild saa vihdoinkin hyökkäykseen lisää särmää, kun Zach Parise saapuu Minnesotaan Mikko Koivun rinnalle. Ykkösen täydentää Heatley, joten kovaa kamaa luulisi tuo ketju olevan. Kakkosketjusta kiinnostaa eniten Granlundin debyytti, jos takoo sellaiset 30 pistettä ehjään kauteen, niin varmasti voi olla tyytyväinen. Cullen ja Setoguchi tulee miehen rinnalle. Bouchard, Clutterbuck, Brodziak, Konopka jne. täydentävät hyökkäyksen ja se on hyvännäköinen kauteen lähdettäessä.

Arvio: ***, playoffeihin

- Huolimatta Wildin ongelmista pakistossa, uskon ryhtiliikkeen tapahtuvan ja joukkueen hilaavan itsensä viimeisen kolmen joukkueen joukossa playoffeihin.

Kuva Nashville Predators

Maalivahdit: ****½, kärkipää

- Pekka Rinne on maalivahtina NHL:n eliittiin kuuluva kassari ja Mason on kakkosveskarinimenä ihan ok. Tämä riittää siihen, ettei Predatorsin tarvitse huolehtia veräjän tilkitsemisestä.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Suterin lähtö kirpaisee kovaa, mutta pakisto on silti edelleen hyvää tasoa. Johtajana on tietenkin Shea Weber, johon Predators voi luottaa kuin kallioon. Laadukkaita nuoria nimiä on mm. Josi ja Blum ja Elliskin saattaa nousta pelaavaan kokoonpanoon. Paljon pelaavia pakkeja on Weberin ohella ainakin Hal Gill ja Scott Hannankin saattaa saada aika ison roolin. Lähtökohtaisesti ihan hyvää tasoa, mutta voi olla kovempaakin, mikäli Josi onnistuu Blumin kanssa.

Hyökkääjät: **½, keskikasti

- Tähtinimiä joukkueen hyökkäyksessä ei säteile, mutta takuuvarmoja suorittajia kylläkin. Erat, Smith, Hörnqvist, Kostitsyn, Fisher, Wilson, Gaustad ja Legwand ovat tärkeitä hyökkääjiä joukkueelleen. Melko laaja ja varmoja nimiä täynnä oleva hyökkäys, joka ei säkenöi.

Arvio: ***, keskikasti

- Töitä saa Predators tehdä playoff-paikan eteen, mutta itse kyllä uskon, että se toteutuu. Itse playoffeissa on sitten jo huomattavasti vaikeampaa, enkä povaa bensiinin riittävän pitkälle.

Kuva Phoenix Coyotes

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- Smithin sensaatiokausi viime vuodelta todisti, että kaveri on oikea nimi Coyotesin maalille. LaBarbera ei ole mikään huikea kakkosveskari, mutta Smith riittää jo hyvin hyvään veskarikaksikkoon, mikäli viime kauden meno jatkuu.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Puolustus on ykkösmaalivahdin ohella Coyotesin vahvuus. Yandle on hyvä ykköspakki joukkueelleen ja taustatukea antavat Michalek, Morris, Klesla ja Ekman-Larsson. Tappelua viimeisistä paikoista pakistossa käyvät mm. Schlemko, Gormley ja Rundblad. Hyvällä mallilla ollaan.

Hyökkääjät: **½, keskikasti

- Hyökkäyksessä ison roolin saavat Vrbata ja Doan, kun Whitney lähti lätkimään. Paljon odotetaan myös Vermetteltä ja Hanzalilta. Mielenkiintoista on seurata, miten onnistuvat Lauri Korpikoski ja Mikkel Bödker, työsulun aikana SM-liigassa piipahtaneet hyökkääjät olivat ehkäpä parhaat hyökkääjätyösulkulaiset liigassa. Myös Lombardi palaa, miten onnistuu? Ei mikään nimekkäin osa-alue, mutta sellainen välttävä.

Arvio: ***, keskikasti

- Coyotes kuuluu siihen suureen ryppääseen, joka taistelee viimeisistä playoff-paikoista. Jotenkin tykkään siitä, miten Coyotes on rakennettu. Uskoa ei ainakaan heikennä se, että Dave Tippett on sakin vetäjä ja päävalmentaja. Kilpailu on kuitenkin ennätyksellisen kovaa ja veikkaan Coyotesin jäävän rannalle kalkkiviivoilla.

Kuva San Jose Sharks

Maalivahdit: **½, keskikasti

- Antti Niemi ei ole viime aikoina ollut mikään vakuuttava nimi NHL:ssä. Stanley Cupin voitto painaa toki monien mielessä ja täten Niemeä pidetään kovana kassarina, mutta esimerkiksi suomalaisista maalivahdeista Rinne, Kiprusoff, Bäckström, Rask ja Rinne ajavat omissa papereissani hiukan epävarman Niemen edelle. Ajoittain Andy on iskussa, mutta heikkoja hetkiä on ollut liikaa. Kakkosena Greiss on ihan ok nimi ja maalivahtiosasto on liigan keskitasoa.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Puolustus on perusvarma osasto Sharksilla Boylen, Murrayn, Vlasicin, Stuartin, Burnsin ja Demersin myötä. Hieman keskikastia kovempi pakisto omasta mielestäni ja tälläkin saralla pitäisi lääkkeet olla oikeat playoff-paikkaa varten.

Hyökkääjät: ****

- Hyökkäystä johtavat tutut nimet: Thornton ja Marleau. Kovaa tukea tarjoilevat Clowe, Pavelski ja Couture, eikä nimet kuten Handzus, Havlat ja Galiardi huonoja ole. Hyökkäys on aika muuttumaton edelliseen kauteen verrattuna ja mielestäni puolustuksen tavoin ylempää keskikastia.

Arvio: ***½, playoffeihin

- Playoff-paikassa ei pitäisi olla ongelmaa, vaikka Sharksin lohko onkin suht kova. Veikkaan samaa vanhaa kaavaa, eli playoffeihin ja siellä ekalla kierroksella ulos.

Kuva St. Louis Blues

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- St. Louisin veskarikaksikko on tasainen ja kova. Mielenkiintoista nähdä, miten Halak pelaa heikomman kauden jälkeen. Elliott antaa kyllä haastetta. Tasainen ja hyvä pari, voisi vaikkapa kutsua köyhän miehen LA-kaksikoksi.

Puolustajat: ****, ylempi keskikasti

- Puolustuksen liideri on Alex Pietrangelo, joka on kehittynyt roimasti ja on helvetin kova pakki tätä nykyä. Taustatukea antaa hyviä kiekollisia otteita omaava Kevin Shattenkirk, joka kävi Suomessakin pelaamassa, samoin kuin Kris Russell, jossa on myös kiekollista laatua Bluesille. Puolustusta täydentää kokenut Barret Jackman sekä lopuista paikoista taistelevat Cole, White, Polak ja Woywitka. Etenkin Colen kehitystä on mielenkiintoista seurata, riittääkö puhti jo nyt näin laadukkaaseen pakistoon?

Hyökkääjät: ***, keskikasti

- Hyökkäys on niin ikään hyvää tasoa. Kova kärki puuttuu, mutta laajuutta piisaa. Esimerkkeinä Perron, Backes, Berglund, D'Agostini, Langenbrunner, McDonald, Oshie, Stewart ja uutena nimenä nuori venäläinen Tarasenko. Suhteessa pakistoon ja veskariosastoon hyökkäys ei välttämättä ole niin kova juuri terävän kärjen puuttumisen takia.

Arvio: ***½, playoffeihin

- Taistelee divisioonavoitosta Hawksin kanssa. Saattaa hoitaa senkin, mutta jos ei hoida, niin vähintään playoffeihin kyllä mennään komeasti. Hyökkäyksen kärjen tylsyys saattaa tärvellä ihan sinne suurimpaan ja kauneimpaan asti etenemisen.

Kuva Vancouver Canucks

Maalivahdit: ****

- Veskariosasto on kova, kun Cory Schneider on noussut parrasvaloihin. Luongo pelaa kakkosena, mutta saanee siirron treiditakarajalla. Lähtökohtaisesti Schneider on kuitenkin kova nimi ja siihen ei pitäisi Nucks-juna hyytyä. Eddie Lack ottanee kakkosveskarin paikan, jos ja kun Luongo kaupataan ja mielenkiintoista on nähdä, miten hän onnistuu. Statsit ainakin on kunnossa.

Puolustajat: ***, keskikasti

- Pakisto on luokkaa melko hyvä. Edler, Bieksa, Hamhuis, Garrison ja Tanev ovat hyviä pakkeja ja viimeisestä paikasta taistelevat Alberts, Ballard, Joslin, Vandermeer ja Barker. Laajuutta pitäisi siis ringissä olla ja mikäli loukkaantumisia ei osu Hamhuisin kaltaisten pakkien kohdalle, ei Canucksilla pitäisi olla suurta ongelmaa tämänkään suhteen. Riippuu tietenkin siitä, miten epävarmia otteita nämä Ballardit ja Bieksat saattavat näyttää.

Hyökkääjät: ****½

- Hyökkäys on kova ja hyvin roolitettu. Kärjen tuhoista vastaavat Sedinin veljekset, Kesler, Burrows, Raymond ja Booth. Alempien ketjujen ukkoina hääräävät Lapierre, Malhotra, Higgins, Hansen ja Ebbett. Laatua löytyy paljon ja Canucksin hyökkäys on yksi sarjan parhaista.

Arvio: ****, divisioonan voitto

- Canucksin luulisi hoitavan oma divisioonansa, sillä Minnesota, Calgary, Colorado ja Edmonton eivät ole kokonaisuudessaan Canucksin tasoa. Konferenssin voittokin on erittäin mahdollinen, mutta varmasti Vancouverin suunnalla mietitään siten, miten sitä menestyttäisiin myös playoffeissa.

Sijoitusveikkaus:

1. Vancouver Canucks
2. Los Angeles Kings
3. St. Louis Blues
-------------------------
4. San Jose Sharks
5. Chicago Blackhawks
6. Nashville Predators
7. Minnesota Wild
8. Detroit Red Wings
-------------------------
9. Dallas Stars
10. Phoenix Coyotes
11. Calgary Flames
12. Edmonton Oilers
13. Anaheim Ducks
14. Colorado Avalanche
15. Columbus Blue Jackets

Itäinen konferenssi:

Kuva Boston Bruins

Maalivahdit: ***½, ylempi keskikasti

- Lähtökohtaisesti Rask on hyvä ykkösmaalivahti ja Khubodin hyvä kakkonen, mutta mahdollisuuksia on vielä kovempaan kaksikkoon, mitä lähtökohdat näyttävät. Pieni epäilys on tietenkin aina ilmassa, kun nuori maalivahti aloittaa ensimmäisen kautensa ykkösenä, mutta Raskin suhteen en näe ongelmaa. Khubodin on myös hyvä kirittäjä ja vaikka kaksikko on suht kokematon, voittaa se monen muun joukkueen veskarikaksikon.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Myös pakistossa on sitä kuuluisaa laatua, kerran esimerkiksi Zdeno Chara siellä pyörii. Seidenberg täydentää hurjan ykkösparin ja taustatukea antavat Ference, McQuad, Boychuk, Exelby ja Bartkowski. Myös nuori Dougie Hamilton saattaa teljetä itsensä kehiin, mikäli onnistuu vakuuttamaan Bruins-valmennuksen taidoillaan. Ihan laadukasta tavaraa siis tämäkin.

Hyökkääjät: ****, ylempi keskikasti

- Hyökkäyksestä povaan tasaisen hyvän Bruins-nipun kovinta osa-aluetta. Krejci, Lucic, Bergeron, Seguin, Marchand, Horton, Peverley... Kovaa listaa ja erityisesti Seguinin odotan nousevan uudelle tasolle. Tulivoimaa on paljon ja roolituksetkin on kunnossa alemmissa ketjuissa mm. Paillen, Kellyn ja Thorntonin muodossa. Kysymysmerkkejä tietysti se, miten Seguin kehittyy ja saako Horton palikkansa kasaan loukkaantumisten jäljiltä.

Arvio: ***½, divisioonan voitto

- Bruinsille on aika helppo povata divisioonan voittoa, sillä yksinkertaisesti se on materiaaliltaan parempi kuin Sabres, Canadiens, Senators tai Maple Leafs. Yllättyisin jopa hieman, mikäli divarivoitto ei irtoaisi. Playoffeissa mahdollisuuksia on vaikka mihin, mutta silloin näiden kysymysmerkkien pitää napsua hyvin kohdilleen (Rask, Seguin, Horton jne.)

Kuva Buffalo Sabres

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- Vaikka Miller ei ole ollut muutaman vuoden takaisen vireen kaltainen, on maalivahtiosasto silti kovaa luokkaa Sabresilla. Miller on luotettava ykkönen, mutta tietysti sitä god modea Buffalossa odotellaan jälleen syttyväksi. Myös kakkoveska Enroth on kelpo nimi paikalleen.

Puolustajat: **½, keskikasti

- Pakisto on Sabresilla nimellisesti aika kova, mutta todellisuudessa ei ihan niin kova, ellei sitten Tyler Myers pelaa superkautta. Regehrin ura on ollut aika lailla laskusuuntainen, mutta mies pystyy edelleen aika isoihin minuutteihin. Ehrhoff on erittäin tärkeä pakki Sabresille ja pari muuta vakionimeä ovat Sekera ja Leopold. Viimeisistä minuuteista taistelevat Pardy, Weber, Sulzer ja 2-suunnan diilin Brennan, joista Weber tai Sulzer on oma veikkaukseni kuudenneksi pelaavaksi ukoksi. Keskikastin tavaraa tämä on.

Hyökkääjät: **½, keskikasti

- Hyökkäyksestä tasonnostoa vaaditaan eritoten Ville Leinolta. Ykkössyömähammas on Thomas Vanek rinnallaan Pominville. Ykkössentteri on pienoinen kysymysmerkki, tyrkyllä olisi Cody Hodgson. Taustalla tukea antaa Ennis, Foligno ja Stafford. Oman mausteensa tuo Adam ja Grigorenko, onnistuvatko ottamaan pelipaikan jo nyt? Viime kauden pettymyksen jälkeen Sabres-hyökkäystä ei uskalla hehkuttaa liikaa, mutta aineksia olisi.

Arvio: ***, keskikasti

- Taistelee viimeisistä playoff-paikoista, mutta tökkiminen jatkuu ja Sabres jää jälleen ensimmäisenä ulos playoffeista itäisen konferenssin puolella.

Kuva Carolina Hurricanes

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- Myös Carolinalla on veskariosasto kunnossa ja siitä huolen pitää Cam Ward, jolla on suuri vastuu ykkösveskarina ja sen hän kyllä kantaa. Dan Ellis on ihan kohtuullinen nimi kakkosveskariksi, joten veskareiden, erityisesti Wardin suhteen Hurricanes saa olla huoletta.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Puolustus saattaa koitua Canesin akilleen kantapääksi. Pitkäsen rooli on tärkeä tässä ja uskon myös Justin Faulkin olevan kova tekijä jo nyt. Puolustavaa roolia vaaditaan Corvolta ja Gleasonilta ja kuusikon täydentävät McBain ja Harrison. Puolustuksesta saa helposti Canesin heikkouden, päästiväthän ne eniten maalejakin viime kaudella tasakentin.

Hyökkääjät: ***, keskikasti

- Hyökkäys on Canesin osalta vahvistunut selvästi. Jordan Staal ja Alex Semin tuovat ratkaisuvoimaa ja laatua roppakaupalla Eric Staalin rinnalle. Taustatukea tulee mm. Jokiselta, Skinneriltä ja Ruudulta heti kun mies tulee kuntoon. Ruudun poissaolosta tuleekin tälle pieni miinus, mutta paljon parempi tämä on kuin viime kaudella.

Arvio: ***, keskikasti

- Taistelee loppuun asti viimeisistä paikoista ja nappaa ratkaisukierroksien peleistä puuttuvat pisteet tätä varten. Ekalla pudotuspelikierroksella lauluun.

Kuva Florida Panthers

Maalivahdit: ***, keskikasti

- Theodore - Clemmensen jatkaa viime kaudesta veskarikaksikkona. Theodore oli yllättävän positiivinen ilmestys maalilla ja toivottavasti jatkaa samaan tapaan, vielä kun hiukan olisi tasaisempi, niin olisi hyvä. Clemmensen on kelpo kakkonen.

Puolustajat: **½

- Pakiston kiekollisesta osaamisesta vastaa Brian Campbell, jonka on pakko jatkaa samalla tasolla kuin viime vuonna, jotta Cats pärjäisi. Gudbranson tuo nuorta voimaa Kulikovin kanssa, kokemuspuolta Campbellin kanssa edustaa Jovanovski ja Kuba. Syvyyspakkeja ovat Ellerby ja Weaver. Pakisto on tasoa ihan ok, mikäli viime kaudesta jatkavat.

Hyökkääjät: **

- Hyökkäys on nashvillemaisen tasainen ja laaja, mutta laatu voisi olla kärjen osalta kovempaa. Weiss, Versteeg, Fleischmann, Kopecky ja näillä näkymin myös Huberdeau ovat niitä, joilta odotetaan eniten tehoja. Syvyyttä tuovat Skille, Santorelli, Mueller, Matthias ja Bergenheim. Oman mausteensa tuo Alex Kovalevin tryout, en tosin usko hänen enää pärjäävän NHL-tasolla. Niukasti kääntyy heikomman keskikastin puolelle hyökkäys, koska kilpailijoilla on parempaa tarjolla.

Arvio: **½, alempi keskikasti

- On vaikea kuvitella, että Catsilla riittäisi virta aina pudotuspeleihin asti. Tilanne ei ole täysin toivoton, mutta playoff-paikka on melkoisen epätodennäköinen, kun terävin kärki on tylppä.

Kuva Montreal Canadiens

Maalivahdit: ****, ylempi keskikasti

- Price on aika mahdottoman tehtävän edessä. Materiaali edessä on sen verran heikko, että vaikka ykkösvahti Price on kovan luokan torjuja, on menestyminen miltei mahdotonta. Kakkosveskari Budajkaan ei ole kummoinen, mutta Price yksinään on sen verran kova, että maalivahtiosastosta Habsin suoritukset eivät kärsi.

Puolustajat: **, alempi keskikasti

- Pakisto ei aiheuta pelonsekaisia tunteita vastustajissa. Subban on ykkösäijä, kunhan saa sopparihommat kuntoon. Gorges on myös tärkeä pakki. Loukkaantumisherkkä Markov on epävarmuustekijä, koska äijä on käytännössä koko ajan hajalla. Toinen venäläinen, Jemelin sentään pysyy ehjänä ja pelaakin aika ilkeätä peliä ihan hyvällä tasolla. Kokemusta tuova Kaberle ei ole superpakki enää. Lopuista paikoista vääntävät Diaz, Weber ja Bouillon. Ei mitään huikaisevaa siis.

Hyökkääjät: **, alempi keskikasti

- Plekanec, Desharnais ja Pacioretty ovat eittämättä tärkeimmät hyökkääjät Habsille. Materiaali on kuitenkin aivan turhan kapea. Cole nyt vielä menee siellä hyvin, mutta Bourque pelaa veltosti, kuten Calgaryssakin ja Gionta on kärsinyt vammoista. Tanskalainen Eller saattaa olla positiivinen nimi. Sytyttäjäosastoa ovat Prust, Armstrong ja White. Todella kapea materiaali, vaikka Pacioretty ja Desharnais osaavatkin yllättää positiivisesti.

Arvio: **½, alempi keskikasti

- Playoffeihin ei pitäisi olla asiaa. Desharnais'n, Paciorettyn ja Pricen pitäisi pelata superkausi, Markovin pysyä ehjänä jne., jotta siitä voisi edes haaveilla. Ei tule tapahtumaan.

Kuva New Jersey Devils

Maalivahdit: ***½, ylempi keskikasti

- Veskariosasto on selvästi liigan vanhin Brodeurin ja Hedbergin myötä, mutta äijät ne vaan jaksaa. Luotettava ykkönen ja kakkonen, miinusta iän tuottamista mahdollisista vammoista. Erityisesti playoffeissa kokemus on voimaa, jos sinne asti pääsevät.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Pakisto on kokenut ja varma. Zidlicky, Tallinder, Salvador, Greene, Fayne, Volchenkov ja Larsson osoittivat viime kaudella, että vaikka säihkettä nimistä ei juuri löydy, voidaan mennä tiukalla pelisysteemillä pitkällekin.

Hyökkääjät: ***, keskikasti

- Hyökkäys otti takapakkia, kun Parise lähti. Katseet kääntyy eritoten Kovalchukia kohden, joka tuli hiukan vastahakoisesti takaisin P-Amerikkaan työsulun päätyttyä. Tehokas mies oli ainakin Venäjällä, joten jos asennetta löytyy, homma toimii kyllä. Myös Adam Henrique on tärkeässä roolissa nuoresta iästä huolimatta. Zajac ja Elias ovat myös luonnollisesti tärkeitä ukkoja. Taustatukea parhaansa mukaan antavat Zubrus ja Clarkson Tedenbyn, Butlerin ja Josefsonin ohella. Mitä tekee Sykora?

Arvio: ***, playoffeihin

- Playoffeihin ei ole helppo pötkiä, mutta uskon rutinoituneen Devilsin sen tekevän. Mahalasku on myös mahdollista, mikäli Kovalchuk diivailee ja vanhoille herroille maalinsuulla iskee loukkaantumisia, mutta lähtökohtaisesti Devils menee viimeisten joukossa playoffeihin.

Kuva New York Rangers

Maalivahdit: ****½, liigan eliitti

- Rangersin veskariosasto on ehdotonta liigan eliittiä. Henrik Lundqvist saattaa olla jopa maailman paras veskari tällä hetkellä ja hyvän joukkueen taa pääsee ruotsalainen pelaamaan. Taustatukea tulee tarvittaessa Bironilta, joka on ihan kohtuullinen ukko siellä.

Puolustajat: ****½, liigan kärkipää

- Pakiston kiekollisesta osaamisesta vastaa hyvin kehittynyt Del Zotto ja laatua löytyy pirusti, kun kärkinelikkoon itsensä tunkevat myös Staal, Girardi ja McDonagh. Pakisto täydentynee Emingeristä ja Strålmanista/Bickelistä. Kovaa luokkaa ehdottomasti.

Hyökkääjät: ****, liigan kärkipää

- Hyökkäys on myös laatua täynnä. Richards, Nash ja Gaborik ovat tärkeimmät yksilöt pisteissä mitattuna, tärkeätä apua antavat Callahan, Hagelin, Boyle, Kreider, Pyatt ja Stepan, rouhijaosastoa ovat Rupp ja Asham. Aika hyvä roolitus mielestäni täälläkin.

Arvio: ****½, divisioonan voitto

- Ehkäpä suurin ehdokas voittamaan Stanley Cupin kauden alla. Heikkouksia todella vaikea löytää.

Kuva New York Islanders

Maalivahdit: ***½, liigan keskikasti

- Nabokov ja DiPietro muodostavat luotettavan ja kokeneen kaksikon, mutta DiPietro on pirun loukkaantumisherkkä ja Nabokovillakin on ollut omia diivailujaan, joten ei tätä voi miksikään superkaksikoksi liputtaa. Hyviä veskareita kuitenkin.

Puolustajat: *½, häntäpää

- Pakiston tärkeimpiä ukkoja ovat Streit ja Hamonic varsinkin nyt, kun Visnovsky ei vissiin ole tulossa. Ja jos tulee, niin antoi kyllä sellaisen kuvan itsestään, että ei varmastikaan ole kenenkään suosiossa jenkeissä. Heikolta näyttää. Pakisto on ilman Visnovskya todella nimetön, jos ei huomioida Hamonicia ja Streitia. Surullisen näköinen alakerta. Lubon diivailu ja muut seikat huomioon ottaena tämä alakerta on koko sarjan mittapuulla huonoimmilla kantimilla.

Hyökkääjät: **, alempi keskikasti

- Grabner on ehdottomasti harvoja valopilkkuja Okposon ja tietenkin Tavaresin kanssa. Tavaresilla se suurin rooli tietenkin on, mutta vähän päälle kaksikymppinen kanukki on mahdottoman tehtävän edessä. Myös tanskalainen Nielsen sekä Boyes, Bailey ja Moulson tekevät parhaansa, mutta ei auta. Tavaresin ansiosta ei ole mikään täysi pannukakku tuo hyökkäysmateriaali, mutta alempaa keskikastia kuitenkin. Tulisiko Strome väläyttämään?

Arvio: **, häntäpää

- Tilanne on todella huono, oikeastaan parasta mitä NYI:lle voi realistisesti tapahtua, on kärkipään varausvuoro draftiin. Ei tällä playoffeihin millään pääse.

Kuva Ottawa Senators

Maalivahdit: ***½,ylempi keskikasti

- Anderson on suht laadukas ykkösvahti ja hän oli viime keväänä hyvässä iskussa. Bishop ei ole mikään nimekkäin backup, mutta ihan kohtuu pari Senatorsilla on veräjällä.

Puolustajat: ***, keskikasti

- Puolustuksen ylivoimainen liideri on maailman paras kiekollinen puolustaja, Erik Karlsson, jolta Ottawassa odotetaan superkautta. Pitää kuitenkin muistaa, että Karlsson ei ole mikään jumala omassa päässä ja taustatukea vaaditaan Goncharilta, Methotilta, Phillipsiltä Cowenilta ja Lundinilta. Karlssonin pariksi parhaiten sopii omasta mielestäni Phillips, joka on enemmän oman pään pakki. Yksin Karlssonin ansiosta pakisto on vähintään liigan keskitasoa, mutta oman pään toimintaan pitää myös kiinnittää huomiota ja siellä ei ole mitään supermiestä. Karlssonin nimestä ei kannata siis liikaa sokaistua.

Hyökkääjät: **½, keskikasti

- Hyökkäyksessä vastuunkantajina toimii Alfredsson, Michalek ja Spezza, tukea kaivataan Greeningiltä, Turrisilta, Latendresselta ja nuorelta Silfverbergiltä. Materiaali on kohtuullinen, muttei mikään kova.

Arvio: ***, keskikasti

- Tiukkaa tekee playoffien kanssa ja omasta mielestäni Senators ei sinne aivan jaksa. Vaatii superiutta Karlssonilta ja onnistumisia hyökkäyspuolelta. Ensimmäisiä putoajia omissa papereissani.

Kuva Philadelphia Flyers

Maalivahdit: ***, keskikasti

- Viime kauden perusteella suurin riski Phillyn menestymiselle. Bryzgalov petti, eikä taustajoukoissa ollut kunnon kassaria nousemaan valokeilaan. Pidän Bryzgalovia kuitenkin edelleen hyvänä veskarin, mies pelasi superkautensa Phoenixin huikean pakiston takana. Kirittäjänä toimii Leighton, joka on ihan ok nimi siihen. Uskon Bryzgalovin petraavan viime kaudesta, mutta jonkin verran Philly antaa parille joukkueelle tässä kuitenkin tasoitusta.

Puolustajat: ****, ylempi keskikasti

- Pakisto on kova, vaikka Prongerin ura onkin mitä ilmeisimmin ohi. Kiekollista roolia ottaa erityisesti suomalaisveteraani Timonen ja nuori Gustafsson. Tärkeäksi ukoksi on noussut myös isokokoinen Coburn ja Torontosta hankittu Schenn tuo syvyyttä alakertaan. Muita nimiä ovat esimerkiksi Foster, Grossmann, Lilja ja Meszaros ja pelipaikoista on siis kilpailua. Laatua on, mutta ei aivan liigan eliitin veroisesti.

Hyökkääjät: ****½, liigan eliitti

- Claude Giroux on noussut yhdeksi maailman parhaimmista jääkiekkoilijoista ja rooli on luonnollisesti suuri Flyers-nutussa. Voracek, Hartnell, Couturier, Briere, Read, Schenn ja Simmonds tuovat lisää laatua hyökkäykseen, joka on eri osa-alueista Phillyn suurin vahvuus.

Arvio: ****, playoffeihin

- Taistelee divisioonan voitosta Rangersin ja Penguinsin kanssa, mutta jää tässä vaiheessa ilman kärkipaikkaa. Playoffeihin mennään kuitenkin kirkkaasti ja siellä Philly voi mennä todella pitkälle, koska joukkue on pullollaan playoff-pelaajia Giroux'n ja Brieren johdolla.

Kuva Pittsburgh Penguins

Maalivahdit: ***½, keskikasti

- Veskariosasto ei ole ennakkoon se Pensin suurin vahvuus. Fleuryn otteet olivat välillä haparoivia ja täten joukkueeseen hommattiin Tomas Vokoun Washingtonista tuomaan kokemusta. Ehdottomasti kova kakkosmaalivahti ainakin on nyt joukkueella, mutta kysymys kuuluu, että pystyykö ykkösvahti olemaan kova kovassa paikassa.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Puolustuksen primus motor on Kris Letang ja tukea antaa fyysinen Orpik. Martin on ollut ylipalkattu ja hänestä halutaan saada enemmän irti. Niskanen ja Engelland ottanevat myös avauspaikan ja kutostontille eniten on tarjolla Lovejoy. Ihan hyvä pakisto, mutta riittääkö ihan hyvä?

Hyökkääjät: ****½, liigan eliitti

- Kun hyökkäyksestä löytyy nimiä kuten Malkin, Crosby, Kunitz ja Neal, puhutaan liigan yhdestä kovimmista hyökkäyksistä. Staal lähti ja se hiukan verottaa, mutta Sutte on ihan käypä mies Pensille kolmossentteriksi. Laajuutta tuovat Tangradi, Glass, Vitale, Cooke ja Dupuis. Laituriosasto ei ehkä välttämättä ole hirveän laaja, mutta Pensin hyökkäysmateriaali on silti helkutin kova Crosbyn ja Malkinin myötä.

Arvio: ****, playoffeihin

- Taistelee divisioonan voitosta Rangersin ja Flyersin kanssa, jonka Rags vie nimiinsä. Playoffit on sitten eri maailma ja siellä saattaa tapahtua mitä vaan Penguinsin kohdalla.

Kuva Tampa Bay Lightning

Maalivahdit: ***½, keskikasti

- Maalivahtiosasto on Boltsilla mielenkiintoinen, kun ruotsalaisvahti Lindbäck pääsee kokeilemaan ykköskassarin roolissa. Lindbäck on antanut hyviä näyttöjä ja uskon hänen olevan pätevä ukko sinne. Garon on aika HMV-kakkonen, mutta ihan kohtuu backup.

Puolustajat: **½ keskikasti

- Pakistoa johtaa Hedman ja Carle, tukea tulee konkareilta, kuten Salo, Bergeron ja Brewer. Viimeisistä paikoista taistelevat Aulie, Taormina ja Lee. Tasoltaan pakisto on mielestäni liigan keskitasoa, ei mitään säihkettä, mutta hyviä suorittajia ja jos Salot ja kumppanit säilyvät ehjänä, ei pakistossa ole mitään hirveitä riskejä omaan päähän. Vähän ehkä kapea materiaali, mikäli niitä vammoja tulee.

Hyökkääjät: ***½, ylempi keskikasti

- Jos joukkueessa pelaa Steven Stamkos ja Martin St. Louis, pitää lopun hyökkäyksen olla todella paska, jotta ei voitaisi puhua hyvästä hyökkäyskalustosta. Stamkos on maailman paras maalintekijä tällä hetkellä rightin kudillaan ja St. Louis osaa ruokkia poikaa hyvin. Purcell on ketjun kolmas pyörä ja homma toimii helvetin hyvin, yksi sarjan parhaista ketjuista. Laajuus, tai sen puute onkin se suurin heikkous Tampan hyökkäyskalustossa. Malone, Hall, Connolly, Lecavalier, Pouliot, Tyrell ja Thompson täydentävät Bolts-hyökkäystä ja erityisesti Lecavalierilta kaivattaisiin paluuta huippuvuosien iskuun, mutta vaikeaa se on.

Arvio: ***, keskikasti

- Todella kovaa taistelua käy Boltskin viimeisistä playoff-paikoista. Uskoisin sen riittävän tällä kertaa hyökkäyksen kapeudesta huolimatta. Lindbäck vaikuttaa hyvältä veskarilta ja Stamkos on hurjassa iskussa. Pakisto voi olla ongelma loukkaantumisten sattuessa, mutta ollaan optimistisia Boltsin suhteen.

Kuva Toronto Maple Leafs

Maalivahdit: **½, alempi keskikasti

- Reimer aloitti viime kauden hyvin, mutta lopetti heikommin. Kakkosveskari Scrivens on kokematon. Luongoa ollaan vilauteltu Leafsiin päin. Veskariosasto ei ole kauhean vakuuttava tällä hetkellä.

Puolustajat: **½, keskikasti

- Franson, Phaneuf, Liles, Gardiner ja Komisarek muodostavat pakiston rungon. Syvyyttä riittää ja tämä onkin Leafsin paras osa-alue, vaikkei mitenkään päätä huimaakaan. Kuudennen pakin paikka menee Gunnarsonille.

Hyökkääjät: **, alempi keskikasti

- Kesselin harteille ei kaadu enää viime vuoden veroista lastia, kun taustatukea ovat tulleet antamaan van Riemsdyk + vanhat taustanimet Lupul, Connolly ja Bozak. Muita ukkoja on Grabovski, Brown, Komarov, Orr, Steckel, MacArthur ja Kulemin. Laajuutta alkaa siis olemaan, mutta ei tuo vieläkään liikoja vakuuta.

Arvio: **½, alempi keskikasti

- Yrittää tapella playoffeihin, mutta ei riitä vieläkään, vaikka aika lähellä käydään.

Kuva Washington Capitals

Maalivahdit: ***½, keskikasti

- Veskariosasto on jo ihan hyvillä kantimilla, vaikka Holtby ja Neuvirth ovatkin nuoria poikia. Holtby aloittanee ykkösenä ja saattaa tehdä lopullisen läpimurron veskarieliittiin. Neuvirth on vähintään hyvä kakkonen, mutta voi nousta pelaamaan, jos Holtbyllä ei jostain syystä kulje.

Puolustajat: ***½, ylempi keskikasti

- Washingtonilla on selvästi nuorissa tulevaisuus, kun katsoo pakistoa. Alzner ja Carlson ovat joukkueen tärkeimmät pakit, vaikka alle 25v on kummallakin ikää mittarissa. Jos nuoret rulaa, niin Greeniltä kaivataan tasonnostoa ja lisää tehoja. Erskine, Hamrlik ja Schultz täydentävät Capsin pakkikuusikon, ellei Hillen kiilaa väliin. Laatua on ihan kivasti.

Hyökkääjät: ****, ylempi keskikasti

- Hyökkäyksessä suurin vastuu on edelleen akselilla Ovechkin-Bäckström, varsinkin kun Semin otti ja lähti Carolinaan. Myös Ribeirolta odotetaan tehoja, kuten myös Laichilta, Brouwerilta, Johanssonilta, Perreaultilta ja Wolskilta. Hyökkäystä täydentää luotettavat Fehr, Ward, Chimera, Crabb, Hendricks ja Beagle.

Arvio: ***½, divisioonan voitto

- Capsin divisioona on suht helppo ja Washington hoitaa sen ennakkosuosikkina. Playoffeissa matka jatkuu toiselle kierrokselle, jonka jälkeen tulee noutaja.

Kuva Winnipeg Jets

Maalivahdit: ***½

- Maalivahtipuoli on mielestäni aika hyvin kunnossa, Pavelec on luotettava ykkönen, mitä nyt vähän voisi olla tasaisempi. Montoya hyvä kakkonen. Ei pitäisi olla ongelmia.

Puolustajat: **½, keskikasti

- Pakistoa johtaa Tobias Enström ja Dustin Byfuglien, mikäli jälkimmäiseksi mainittu ei ole minkään suohirviön kokoinen pullero, sillä sen suuntaista juttua on ollut. Lisäksi tärkeä Bogosian on alkukaudesta sivussa, joka verottaa Winnipegin kapeahkoa materiaalia. Hainsey ja Stuart ovat aika luotettavia ukkoja ja taustalla kärkkyy Postma, Clitsome ja Meech. Lähtökohdat eivät ole huikeat, mikäli Byfuglienin painohuhut pitävät paikkansa, mutta ei tämä siltikään mikään surkea alakerta ole.

Hyökkääjät: **½, keskikasti

Hyökkäys on lyöty uusiksi, kun Jokinen ja Ponikarovsky saapuvat vahvistamaan Jets-pakkaa. Muita laatunimiä ovat Ladd, Little, Wheeler, Antropov ja Kane. Myös Scheifele kärkkyy pelipaikkaa. Alemmissa ketjuissa koohottaa mm. Thorburn, Miettinen ja Slater.

Arvio: ***, keskikasti

- Jets on tällä kertaa lähellä, mutta se ei riitä tiukassa taistelussa. Hyökkäyspeli kulkee ajoittain mallikkaasti, mutta puolustus on välillä liian reikäinen.

Sijoitusveikkaus:

1. New York Rangers
2. Boston Bruins
3. Washington Capitals
-------------------------
4. Pittsburgh Penguins
5. Philadelphia Flyers
6. New Jersey Devils
7. Carolina Hurricanes
8. Tampa Bay Lightning
-------------------------
9. Buffalo Sabres
10. Ottawa Senators
11. Winnipeg Jets
12. Toronto Maple Leafs
13. Florida Panthers
14. Montreal Canadiens
15. New York Islanders
♥ TPS ♥

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: NHL ennustusketju (kausi 2013)

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 18.01.2013 01:49

Unknowin runkosarja listauksessa povattiin Atlantic divisioonasta ja Central Divisioonasta molemmista neljää joukkuetta mukaan playoffeihin. Totuus on kuitenkin se että pelejä pelataan niin paljon oman divisioonan joukkueita vastaan että melkeinpä käytännössä vain 3 joukkueen pääseminen yhdestä divisioonasta on mahdollista. Muuten ihan loistava ennakko.

Tein tuossa aikaisemmin päivällä jo omat veikkaukset, joten heitetään nekin kaikkien nähtäville.

Western

1. St. Louis Blues: Veikkaan Bluesin voittavan oman lohkonsa, nuori nousussa oleva joukkue joka vain parantaa viimekaudesta. Tiivis pelirytmi on varmasti nuoren joukkueen etu. Samaten loistava maalivahtikaksikko on kovaa valuuttaa, kun otteluita pelataan paljon peräkkäisinä päivinä. Valmentaja Ken Hitchcock on varmasti aivan elementissään tälläisessä lyhyemmässä projektissa!

2. Vancouver Canucks: Tälläkertaa runkosarjan voitto jää haaveeksi. Joukkueen sielu Ryan Kesler missaa ennakko-odotusten mukaan noin kuukauden kauden alusta ja se rokottaa pisteitä heti alussa. Schneider ja Luongo kaksikko on myös kovaa valuuttaa ja kahden kovan maalivahdin pitäminen joukkueessa tälläisenä tynkäkautena voi olla viisastakin.

3. Los Angeles Kings: Pahin mestaruuskrapula on jo kärsitty pitkän kesän aikana, mutta ei Losissa vieläkään mihinkään runkosarjavoittoon mennä. Sutter kuitenkin valmistaa joukkuettaan taas kohti kevättä jolloin Kingsin pitäisi olla taas täydessä iskussa. Sutter on varmasti myös valmentaja joka on parhaimmillaan tälläisissä lyhyemmissä prosesseissa. Puolustavat mestarit ei ole heikentyneet oikeastaan yhtään ja palkkakatossakin on 7 miljoonaa tilaa.

4. San Jose Sharks: Sharksilla on yksinkertaisesti niin kova nippu kasassa että sillä pääsee jokavuosi runkosarjassa hyville sijoille. Joukkueen pitäisi vaan pystyä oppia ottamaan voittoja myös pelijareissa, veikkaan että Thorntonit ja kumppanit tajuavat nyt että alkaa olemaan viimeiset vuodet menestyä. Sharks voisi tänä vuonna mennä kerrankin 2. kierrosta pidemmälle.

5. Chicago Blackhawks: Joidenkin vääräleukojen mukaan Blackhawks ei mene pleijareihin tuolla maalivahtikaksikolla, mutta veikkaanpa että Chicagossa tehdään maalivahtitilanteelle jotain jos Crawford ei onnistu. Joukkue jossa pelaa sellaisia nimiä kuin Keith, Seabrook, Toews, Kane, Sharp ja Hossa. Huhhuh noilla on jo mentävä pleijareihin. Paremmalla maalivahdilla tosin taistelevat pleijareissakin parhaista sijoista.

6. Minnesota Wild: Joukkue joka on lännessä vahvistunut eniten. Viimekaudella joukkue näytti jo jyräävän pleijareihin, mutta sitten meno hyytyi. Tällekaudelle odotettavissa vähän tasaisempaa menoa. Puolustus on pieni kysymysmerkki, mutta kyllä tuon luokan (Suter, Parise) satsauksilla mennään pudotuspeleihin.

7. Detroit Red Wings: Nyt joukkue joutuu vetämään ilman Lidströmiä, mutta koko NHL:n parhaassa organisaatiossa kyllä löydetään taas keinot päästä pudotuspeleihin. Zetterbergille oli helppo ommella kapteenin C.

8. Anaheim Ducks: Tämä on ehkä vähän jokerikortti pudotuspeleihin, mutta uskon että Bruce Bourdeau on oikeantyyppinen valmentaja juuri Ducksille. Joukkue otti viimekauden lopulla kauhean kirin valmentajan vaihduttua juuri Bourdeauhun. Näin tiivistahtisella otteluohjelmalla Getzlafinkin on pakko keskittyä pelkkään lätkään ja se tietää hyvää Anaheimin kannalta.

-------------------------------------------------------------

9. Nashville Predators: Tuntuu kyllä pahalta jättää Preds ulos pudotuspeleistä, mutta tuosta kovasta lohkosta oli pakko joku pudottaa ja se on Predators. Viimekaudella meni jo tiukille, mutta nyt kokoonpanosta puuttuu vielä Suter.

10. Edmonton Oilers: Nuoret pelaajat vain paranee paranemistaan, mutta ei se vieläkään riitä. Maalilla ei ole mitään huippuveskareita. Edmontonissa voidaan kuitenkin vihdoin nähdä pientä valoa tunnelinpäässä koska pleijarit ovat jo kuitenkin mahdolliset. Etu on myös se että kärkipelaajat ovat saaneet pelata yhdessä jo AHL:n puolella tälläkaudella. Kolmos nelosketjuun pitäisi myös saada kovempia roolipelaajia.

11. Phoenix Coyotes: Niin loistava valmentaja kuin Dave Tippett onkin ei joukkue pääse tänävuonna jatkoon, Yotes ei pääse enää yllättämään niin puskista kuin viimekaudella ja omistajakuviot sekoittavat pakkaa edelleen. Mike Smith tuskin pystyy aivan samanlaiseen huippukauteen mitä viimekaudella nähtiin.

12. Colorado Avalanche: Coloradossakin voidaan yllättää pudotuspeleihin, mutta se vaatisi nappikautta Varlamovilta, Johnssonilta ja nuorilta hyökkääjiltäkin. Puolustuksessa ei ole Erik Johnssonin takana oikeastaan ketään hyvää kiekollista pakkia. Ei vieläkään riitä, mutta Coloradon aika tulee vielä.

13. Dallas Stars: Kari Lehtosen on pakko pelata aikamoinen superkausi jos meinaavat pleijareihin päästä. Puolustus ei todellakaan mitään hurraa huutoja herätä ja hyökkäyksessäkin painaa ikäloput Jagr ja Whitney melkein kärkiosaajina. Parhaalla pelaajalla Jamie Bennillä ei ole vielä edes sopimusta, ei kuulosta hyvältä.

14. Calgary Flames: Eivät ole kolmella edelliskaudella päässeet pleijareihin eivätkä pääse nytkään. Mitään merkittävää parannusta ei ole tapahtunut. Kipperiin on luotto toki kova, mutta kakkosmaalivahdin rooli korostuu kun ottelutahti on tiivis ja se osasto ei ole kauhean kovassa kunnossa Calgaryssä. Jos ei ihmeitä tapahdu niin Iginla myyntiin siirtotakarajalla ja uutta nousua aloittamaan. Sutter aikoinaan kyllä tuhosi tämän joukkueen rungon hulluilla kaupoillaan.

15. Columbus Blue Jackets: Voi olla että parantaa peliesityksiään viimekaudesta, mutta silti voidaan varmuudella sanoa ettei joukkue pleijareihin pääse. Vaikka kaikki menisikin nappiin niin tuo CBJ:n lohko on niin kova ettei sieltä jumbon sijalta asiaa paljon muualle ole.East

1. New York Rangers: Kaikki osa-alueet on kunnossa. Huippumaalivahti, kova puolustus ja loistelias hyökkäys. Tortorella pitää vielä huolen että tähtipelaajat pysyvät nöyrinä ja tekevät duunia myös puolustussuuntaan. Tässä joukkueessa myös tähtipelaajat pistävät kroppaa kiekkojen eteen. Kuluttava taktiikka, mutta materiaali on vielä entistäkin leveämpi. Broadway on sinisempi kuin koskaan ennen, joukkue on kyllä #1 stanleycupvoittaja ehdokas.

2. Boston Bruins: Hoitanee tuon Northeast divisioonan ihan rutiinilla. Uskon Tuukka Raskin ottavan paikkansa seuraavana Suomalaisena huippuvahtina NHL:stä. Allekironneen mielestä maailman paras puolustaja Zdeno Chara isännöi puolustusta ja hyökkäyksessä on kyllä laatua joka kenttään ja joka osa-alueelle. Hienosti koottu joukkue jonka mestaruusikkuna ei ole vieläkään sulkeutumassa. Edelleen vahvasti mukana Stanleycup taistossa.

3. Washington Capitals: En olisi ehkä luottanut Capsiin näin kovasti, mutta hoitanevat kyllä oman lohkonsa ja senturvin saavat kotiedun ja kolmanne sijan runkosarjasta. Kysymysmerkkejä on kuitenkin uuden valmentajan muodossa. Adam Oates oli kyllä kiekkoilijana nero ja joidenkin huhujen mukaan on myös valmentajana väläytellyt tuota nerouttaan jo ylivoimapeliä ohjatessaan Capsin harjoitusleirillä. Holtby tuli viimekaudella kuin tyhjästä ratkaisemaan mv-ongelmat. Veikkaan Capsin voittavan oman lohkonsa, mutta tippunevat pleijareista aikaisessa vaiheessa. Alex Ovechkinin uskon myös palaavan parempana NHL:ään.

4. Pittsburg Penguins: Maailman kaksi parasta pelaajaa johdattaa hyökkäystä. Veikkaan että runkosarjassa voi vähän tökkiä, mutta keväällä ovat täyttä rautaa. Maalivahtiosastoa on vahvistettu ja muutenkin kaikki ainekset menestykseen. Kärkipelaajien laatu on liigan paras, mutta materiaalin syvyys ei ole parasta mahdollista. Terveenä ollessaan menee pitkälle.

5. Philadelphia Flyers: Hyökkäyksestä löytyy kyllä tulivoimaa, taklausvoimaa ja kaikkea muutakin. Puolustusta johtaa myös NHL:n top-10 pakki Kimmo Timonen. Veikkaan kuitenkin Flyersin putoavan ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleistä samaan vanhaan ongelmaan. Maalivahtipeli ei ole kunnossa, jos sille osiolle tehdään kauden mittaan jotain, voi Flyersilla olla toivoa menestyksestä.

6. Buffalo Sabres: Joukkue hitsaantui kasaan viimekaudella liian myöhään. Playoffpaikkaan jäi pari pistettä. Buffalolla on kasassa suhteellisen kova joukkue johon on nyt viimeaikoina pumpattu enemmän rahaa kuin koskaan aiemmin. Tämäkin kausi ilman pleijareita olisi katastrofi. Ryan Miller saa kuitenkin tänä vuonna pelata terveenä maalillaan joten playoffpaikka pitäisi tuolla nipulla olla hyvinkin otettavissa.

7. Carolina Hurricanes: Alex Seminin hankkiminen vahvistaa joukkuetta runkosarjassa. Myös Jordan Staalin hankinta osoittaa ettei Canes oli jäämässä pelkäksi sivusta seuraajaksi kun playoffpaikkoja jaetaan. Joukkue palaa pitkästä aikaa pudotuspeleihin, siellä pärjääminen onkin sitten vaikeampi juttu, mutta Canes on yllättänyt kyllä ennenkin.

8. Tampa Bay Lightning: Yzerman on pikkuhiljaa vahvistanut joukkuettaan. Viimekaudella Bolts oli jo todella lähellä ja nyt nuo Yzermanin tekemät hankinnat auttavat joukkuetta juuri senverran että nousevat nippanappa viivan paremmalle puolelle. Stamkos tulee varmasti olemaan ilmiömäinen, se on oikeastaan ihan ehdoton edellytyskin Boltson playoffmahkuilla, mutta uskon siihen.

-----------------------------------------------------

9. Ottawa Senators: Alfredsonin viimeinen kausi päättynee pettymykseen. En usko Spezzan yltävän toiseen samanlaiseen peräkkäiseen kauteen. Myös Karlssonin temput ylivoimalla on vastustajan tiedossa paremmin. Kova joukkue, mutta maalivahtipelissä antavat juuri senverran tasoitusta että paikka auringossa jää yhden pisteen päähän.

10. New Jersey Devils: Devils on myös eräänlainen kestomenestyjä, mutta rajansa kaikella. Brodeur on taas vuoden vanhempi ja viimekauden konfrenssifinalisti alkaa näyttää enemmän ja enemmän Kovalchukin ympärillä Atlanta Trashersin tasoiselta nipulta. Nyt lähti joukkueen kasvotkin Parisen muodossa, sitä se ei enää kestä, pleijarit jää haaveeksi tänävuonna. Uskon Ilyan kuitenkin pelaavan hyvän kauden kaikesta aiemmasta kiukuttelusta huolimatta.

11. Montreal Canadiens: Nyt alkaa olla jo vähän yritystä, Scott Gomezinkin soppari ostettu vihdoin ulos. Joukkueen materiaali ei kuitenkaan riitä vielä pleijareihin, huippumaalivahti Price pitää kuitenkin taistelun tiukkana kalkkiviivoille asti. Johdossa tehdään välillä erikoisia valintoja (huippu kakkosvalmentajan erottaminen viimekaudella) ja sekin sotkee joukkueen pakkaa jonkinverran, ei jatkoon.

12. Winnipeq Jets: Joukkue pelaa kauheassa huutomyrskyssä kotikentällään ja se antaa lisäpotkua joukkueelle, mutta johdossa ollaan tarpeeksi tyytyväisiä kun hallit täyttyy ja fanikrääsää menee kaupaksi, tarvittavia palasia urheilullisen menestymisen eteen ei ole hommattu. Tuntuu siltä kuin Winnipeqissä oltaisiin jo tarpeeksi tyytyväisiä siihen että siellä pelaa oma NHL-joukkue. Kunnianhimon puutetta. Varmasti järjestävät hienon shown taas kansalle, mutta ei jatkoon.

13. Toronto Maple Leafs: Uudet omistajat eivät tykänneet Burken johtamistyylistä ja antoivat henkilökohtaisista syistä potkut, toki olisivat ne urheilullisesti olleet ihan perustellut myöskin, mutta tilalle tullut Dave Nonin ajattelee jääkiekosta aivan samalla tavalla, joten vähän +/- 0, turhat potkut mielestäni. Ei tuolla joukkueella riitä vieläkään pleijareihin, toki yllätysmomentti on jos maalivahtipeli saadaan jollain konstilla toimimaan.

14. Florida Panthers: Viimekaudella Florida yllätti kaikki, se kausi meni jopa niin hyvin että pelaajat voivat hyvillä mielin keskittyä tälläkaudella pelkkään golffaamiseen. Ei pitäisi olla materiaalinkaan puolesta asiaa pudotuspeleihin. Kärkiosaaminen puuttuu.

15. NewYork Iskenders: Parantaa varmaan taas viimevuodesta, mutta kun sekään ei riitä. Pelaa niin kovassa lohkossa että kaiken mennessä nappiin ei siltikään pääse pudotuspeleihin. Tavares varmaan haluaa jo juosta pois LongIslandilta.
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: NHL ennustusketju (kausi 2013)

ViestiKirjoittaja Unknown » 18.01.2013 10:39

Hienoa Afino. :Thumb up:

Afinogenov kirjoitti:Unknowin runkosarja listauksessa povattiin Atlantic divisioonasta ja Central Divisioonasta molemmista neljää joukkuetta mukaan playoffeihin. Totuus on kuitenkin se että pelejä pelataan niin paljon oman divisioonan joukkueita vastaan että melkeinpä käytännössä vain 3 joukkueen pääseminen yhdestä divisioonasta on mahdollista.


Tämä on hyvä pointti, en tullut huomioineeksi tuota. Atlanticista uskon kyllä, että vähintään kolme jengiä on playoffeissa, kerran siellä vaikuttaa Flyers, Pens ja Rags. Devils joutuu tiukkaan paikkaan, mutta jonkin verran hommaa helpottaa se, että Atlanticissa se kohtaa Islandersin viisi kertaa, eli kerran enemmän kuin Pensin ja Ragsin. Silti Devilsin lohko on kova, mutta en pidä täytenä mahdottomuutena, että sieltä menisi neljä jatkoon.

Centralissa pelit saattaa mennä aika paljon ristiin, koska suurta ennakkosuosikkia siellä ei ole, ehkä Hawks hienoinen suosikki voittamaan divisioonansa. Tämän myötä erityisesti luoteisen divarin Wildilla on hyvät saumat mennä playoffeihin, koska tasoltaan tuo divisioona näyttää ennakolta heikoimmalta. Mielenkiintoinen tilanne lännessä, sillä mielestäni siellä voi Columbusta lukuunottamatta jokainen raivata itsensä playoffeihin, JOS peli lähtee kulkemaan hyvin alusta loppuun.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 3744
Liittynyt: 25.06.2010 17:10
Suosikkijoukkue: Tappara, NJ Devils

Re: NHL ennustusketju (kausi 2013)

ViestiKirjoittaja NiksuP » 18.01.2013 11:05

Älyttömän kova homma on Devilsillä selvitä pleijareihin, koska Parisen lähdön ja kovan lohkon lisäksi viime kauden sensaatiotulokas Adam Henrique on ainakin tammikuun sivussa eikä ole täyttä varmuutta milloin on kehissä. Devilsin top-6 tulee olemaan Kovy, Elias, Zajac, Tedenby + pari nelikosta: Clarkson, Bernier, Darche, Zubrus.. Bernierkin pelasi viime kaudella neloskentässä, Clarksonin 30 maalia tuskin tulee toistumaan ja Zubruksen nostaminen kahteen ylempään kenttään ohentaisi jälleen sentteriosastoa..

Tälläisillä kentällisillä oltiin eilen harjoiteltu:

Zubrus-Zajac-Kovalchuk
Tedenby-Elias-Clarkson
Darche-Matteau-Butler
Carter-Gionta-Bernier
Pesonen-Sestito-Janssen

Salvador-Zidlicky
Greene-Fayne
Volchenkov-Harrold
Tallinder-Larsson

Brodeur
Hedberg

Tuohon olisi ainakin Jacob Josefson tulossa vielä mukaan.. Kyllä tuo Henriqueta huutaa. Saa nähdä miten Matteau, Butler, Darche yms. saavat peliaikaa. Tarvittaessa neloskentän roolia voisi korostaa.
In Memoriam - Lokomotiv Jaroslavl 7/9/2011

"Ei voida kusta 1-3 johtoa 4-2 häviöksi"
- Lukko1936

"Ässät ei saanut yhtä tamperelaista mopoautoilijaa millään kuriin."

#18 #87 #21 - Magnus Pääjärvi #91

Hockey Summer of 2011 - We Remember

Kiitos Devils 2011-12 ♥

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa