Florida Panthers - pohjalta kohti huippua?

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Florida Panthers - pohjalta kohti huippua?

ViestiKirjoittaja Jyri » 11.12.2013 12:57

Kuva


Panthers ei lukeudu NHL:n kestomenestyjiin tai perinteisiin pudotuspelijoukkueisiin. Joukkue pääsi 2012 pudotuspeleihin 12 vuoden tauon jälkeen. Tuon kauden jälkeen on ollut vaikeaa, sillä viime kaudella joukkue pääsi draftaamaan jo toisena, ottaen Aleksander Barkovin. Panthersilla on kuitenkin mainiot lupaukset, joten toimitusjohtaja Dale Tallonilla on jotain, minkä ympärille rakentaa tulevaisuutta. Kerron vähän omaa näkemystä Floridan tulevista vuosista.

Voisi aloittaa siitä, että tämänhetkisessä joukkueessa on pelaajia, joista kannattaisi päästä eroon. Brian Campbell on näyttänyt tällä kaudella jotenkin flegmaattiselta eikä näytä pelaavan sataprosenttisella yrityksellä. Mutta hän tienaa tällä kaudella yli seitsemän miljoonaa dollaria, joten hänen treidaaminen olisi erittäin vaikeaa. Tomas Fleischmann on ollut aika paha pettymys: neljä maalia ei ole mikään huippusuoritus, kun kautta on pelattu jo yli kolmasosa. Hänelle maalinteko on ollut vaikeaa. Jollakin joukkueella voisi silti olla käyttöä tšekkihyökkääjälle, joka teki pari kautta sitten 65 pistettä. Dmitry Kulikov on myös ollut pettymys. Kulikovilla on vain neljä pistettä ja venäläispuolustajaa on huhuiltu pois Floridasta. Tomas Kopecky ei ole myöskään ollut mitenkään erikoinen. Summa summarum, joukkueessa on heikosti pelanneita avainpelajia liikaa. Kris Versteeg kaupattiin jo Chicagoon.

Toisaalta Floridalla on myös monia pelaajia, joista kannattaa pitää kiinni. Esimerkiksi Barkov, Jonathan Huberdeau ja Erik Gudbranson ovat sellaisia pelaajia. Barkov ja Huberdeau ovat tulevaisuuden tähtiä. Gudbransonilla on ollut vaikeuksia, mutta hän on iso, vahva ja osaa pelata. Versteeg-kaupassa tuli vaihdossa hyökkääjä Jimmy Hayes ja puolustaja Dylan Olsen, kaksi nuorta pelaajaa. Molemmat ovat aloittaneet hienosti uudessa seurassaan. Hayes on yllättävän taitava isoksi hyökkääjäksi. Hän ei ole liian fyysinen, mutta ei siis ole missään nimessä puukäsi. Olsen on puolestaan vankka kahden suunnan puolustaja. Hän on tehnyt jo pari maalia Floridalle. Potentiaali on melko hyvä. Myös hyvää NHL-kautta pelaava sentteri Nick Bjugstad on varmasti tulevaisuuden tärkeimpiä pelaajia.

AHL:ssä ja esimerkiksi yliopistossa on myös muutama erinomainen lupaus. Vincent Trocheck, Alex Petrovic, Quinton Howden ja Drew Shore kehittyvät farmissa, kun taas supertaitava hyökkääjä Rocco Grimaldi ja puolustajat Michael Matheson sekä Ian McCoshen yliopistossa. Heillä jokaisella on mahdollisuudet olla merkittäviä pelaajia NHL:ssä. Ei ole toki kirkossa kuulutettua, että kaikki pelaavat juuri Floridassa, saatikka että jokaisesta tulee NHL-tason pelaaja. Koska Floridalla on näin paljon hyviä nuoria, on mahdollista, että Tallon myös kauppaa joitain heistä esimerkiksi osana treidiä.

Paljon on kyse siitä, millä aikataululla Dale Tallon aikoo tehdä Floridasta huippujoukkueen. Varmasti asia on niin, että mitä nopeammin, sen parempi. Nykyinen joukkue ei ole kuitenkaan riittävä taistelemaan Stanley Cup -voitosta. Florida-faneilta vaaditaan kärsivällisyyttä.

Viestit: 1087
Liittynyt: 08.01.2012 13:26
Suosikkijoukkue: SaiPa

Re: Florida Panthers - pohjalta kohti huippua?

ViestiKirjoittaja telamiina » 01.01.2014 15:03

Lyhyesti.

Huipulle on menossa, tosin siihen menee vielä se nelisen kautta.
Uskon tähän vakaasti kun katsoo kuka joukkuetta rakentaa. Dale Tallon osoitti Chigagossa kuinka joukkue rakennetaan ja samat jampat ne siellä pyttyä nosteli viimekaudenkin päätteeksi.

Eli nyt kovia varauksia ja sitten muutaman kauden päästä treideillä täsmä hankinnat. Näinhän hän teki Chigagossa eli teki isojakin kauppoja mutta aina oli ajatus miten joukkueen miehitys siitä kehittyy.

Dale Tallonhan alennettiin Chigagon kakos GM:ksi, mutta Havlatin kommetti kertonee kaiken :"Every single player on that team is with Dale. I still talk to the guys all the time, hockey players know a phony when they see one."[11] He specifically berated John McDonough, the team's president, commenting "McDonough couldn't stand that Dale was so successful and getting the credit for building the Hawks from a last place team to making the Conference Finals in 3 short years."

No Dale sai sitten nimensä kuitenkin pyttyyn ja sormuksenkin. Sitten hän siirtyikin Floridaan jossa sama duuni on lähtenyt hyvin liikkeelle.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Florida Panthers - pohjalta kohti huippua?

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.01.2014 12:11

Sun Sentinel -sanomalehti kertoo loistavia uutisia Floridasta:

The Panthers may be holding out their hand for financial assistance from Broward County, but on Friday new owner Vinnie Viola gave General Manager Dale Tallon carte blanche to spend the maximum amount allowed within the mandated salary cap to acquire elite free agents.

Dale Tallonille on siis annettu lupa käyttää rahaa niin paljon kuin palkkaton puitteissa voi. Tämä tarkoittaa, että Panthers voi saada ensi kaudella todella kilpailukykyisen joukkueen. Ryan Miller on muuten sanonut Floridan olevan hyvä vaihtoehto hänelle, joten Miller lienee yksi pelaaja, jonka Panthers saattaisi haluta hankkia kesällä. Miller olisi kaikin puolin loistava maalivahti Floridalle.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa