Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Canucks
2
20%
Flames
8
80%
 
Ääniä yhteensä : 10
Salming

Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Salming » 14.04.2015 20:19

Etukäteen arvioiden toinen saa "ilmaispassin" kahdeksan parhaan joukkoon, mutta ei oteta missään nimessä mitään pois kummaltakaan jengiltä. He ovat pelaamalla paikkansa ansainneet ja näin.

Tässä parissa uskon yllätykseen eli siihen, että CGY painelee eteenpäin. Sillä on hurmos päällä ja tavallaan se miten jengi on kasvanut kauden aikana, on hieno tarina. Ensin syksyllä se pelasi komeettamaisesti, sitten vähä kone hyytyi ja kapteeni Giordano joutui sivuun. Nyt sitten se kasasi taas rivinsä ja esim. Hudler on ollut jäätävä keväällä. Ja vielä se, että se pääsi kotona varmistamaan playoffpaikkansa hallitsevan mestarin kustannuksella. Sama homma kuin Jetsin kohdalla, että Calgary on saanut meikäläisen sympatiat isosti tämän kauden aikana ja on ihanaa, että Calgaryssa pelataan poffeja. Tavallaan veikkaan, että joukkuehengellä Flames tästä menee jatkoon. Yhtenäisyys ja sitoutuminen on asteen verran kovempaa kuin Vancouverilla. Canucksin isoin vahvuus on erikoistilanteissa. Sillä on parempi YV ja yksi Liigan parhaista alivoimista. Pakisto on materiaaliltaan laajempi kuin Flamesilla, hyökkäys menee aika tasan. Veskariosastolla Lack aloittanee, mutta Millerkin on tarvittaessa valmis pelaamaan. Hiller puolestaan on ollut tällä kaudella ajoittain erinomainen, mutta tietty tasaisuus on uupunut. On kuitenkin iso syy siihen, että Flames pelaa pudotuspeleissä. Hurmoksella CGY jatkoon voitoin 4-2. Kotiyleisön edessä varmistuu jatkopaikka. :Thumb up:

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Jack » 15.04.2015 22:21

Kuten Yle Puheen kiekkoillassa nämä mestaritkin totesivat, kummankaan näistä jengeistä ei kuuluisi pelata pudotuspelien toisella kierroksella. Olen täysin samaa mieltä. Tämä kaksikko on muutenkin meikäläiselle ehkä se tylsin sarja ennakkoon. Calgarya toivon isosti jatkoon ja tähän uskonkin. Kuten Salming totesi, hurmoksella ja joukkuehengellä mennään jatkoon. Sedinit saa painua mun puolesta mm-kisoihin.

4-1 Flamesille. :tuoppi:
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Salming » 16.04.2015 19:52

Ja näin Flames ryösti heti kotiedun itselleen 1-2 voitolla! NHL:n paras kolmansien erien jengi käänsi taas pelin itselleen. Jones tasoitti päätöserän puolivälissä napakalla ranteella ja TPS-kasvatti Kris Russell ratkaisi pelin puoli minuuttia ennen loppua tarkalla viivakudillaan takakulmaan ohi maskissa olleen Lackin. :Thumb up: Tasainen matsi tilastojen valossa, molemmat laukoivat 30 kertaa. On hienoa seurata tuota Flamesin suorittamista. Nimenomaan suorittamista, koska se on kasvanut joukkueeksi, joka ei hätkähdä vastoinkäymisiä, vaan luottaa omaan työteliääseen sapluunaansa ja se tuo tulosta pitkällä aikavälillä. Nyt se toi sitä myös lyhyellä aikavälillä eli tämän ottelun sisällä. Vancouver vaikutti vielä hieman uneliaalta ajoittain, mutta eiköhän se Capsin tavoin petraa toiseen kotiotteluun. Flames sai joka tapauksessa sen alun sarjalle, jonka se tarvitsi.

Suomalaisista Granlund kellotti peliaikaa reippaat seitsemän minuuttia. Vieraiden pirteimpiä pelureita oli uransa toisessa NHL-ottelussa ja ensimmäisessä playoffottelussa pelannut Sam Bennett. Avausmatsin tavoin hän sai syöttöpisteen tililleen eli ura etenee piste per peli -tahtia. :tuoppi: Energinen luistelija, joka on tuonut oman lisänsä Flamesin hyökkäyspeliin näissä kahdessa pelissä, jotka hän on pelannut National Hockey Leaguessa. On helppoa povata valoisaa tulevaisuutta.

Salming

Re: Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Salming » 18.04.2015 09:52

Sieltä se odotettu kotivoitto sitten paukahti kirkkaasti 4-1 lukemin. Canucks ei hävinnyt kahta kotimatsia kuten sopii olettaakin, vaan näytti kaapin paikan. Avauserä oli Canucksin hallintaa ja se tekikin siinä kaksi maalia. Vedot olivat luokkaa 10-1 erän loppupuolella. D. Sedin laukoi 1-0 velipoikansa passista. 2-0 maalista vastasi Higgins ylivoimalla, kun rusikoi riparin verkkoon maalin edestä. Flamesilla ei ollut tosiaan palaakaan ensimmäisessä setissä. Toinen erä oli maaliton, kunnes sitten kolmannen alussa Canucks karkasi 3-0 johtoon. Bo Horvat jakoi leivoksen toiseen laitaan ja one-timerin laukoi sisään kaiketi Kennins. Eddie Lack pelasi loistavasti koko matsin Canucksin maalissa, mutta nollapeli meni kolme minuuttia ennen loppua, kun Kris Russell laukoi sarjan toisen maalinsa. Terävät sivupotkut viivassa ja lämäri etupeltiin. Vrbata viimeisteli sitten loppulukemat tyhjään maaliin.

Vancouver siis vei matsia täysin ja Flames pääsi hieman kärryille vasta siinä toisen erän puolivälin jälkeen, mutta ei saanut kuitenkaan mitään massiivista kiriä aikaan, vaan tasoero oli selvä. Ottelun päätössummereilla nähtiin vielä kunnon joukkotappelu. Saa nähdä, jaetaanko tuosta jotain pelikieltoja vielä jatkossa. Sarja on nyt siis tasan ja seuraavaksi mennään Flamesin kotiareenalle. Veikkaisin, että Flamesin kahden kotipelin jälkeen ollaan tilanteessa 2-2.

Salming

Re: Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Salming » 20.04.2015 13:05

Flames oli kova kotonaan ja voitti 4-2. Hienoa nähdä punapaitojen olevan liekeissä tällä hetkellä. Vancouver esiintyi suht aneemisesti ja Flames voitti suurimman osan kaksinkamppailuista. Sillä oli enemmän halua voittaa. Avauserässä nähtiin kolme maalia. Ensin Raymond passasi laidasta keskustaan ja Bollig pommitti 1-0. Matthias kuitenkin ronkki irtolimpun sisään Flamesin maalinedustusruuhkasta ja tasoitti. Brodie lämäsi kuitenkin vielä Flamesin uudestaan johtoon. Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen alkuun Sam Bennett laukoi uransa avausmaalin. Hän luisteli maalille ja löi irtolötön reppuun. Great job Sam! Canucks jäähyili urakalla päätöserässä ja 54 minuutin kohdalla Flames paketoi matsin. Russell syötti maalin kulmalle, josta Johnny Hockey jatkoi heti slottiin Monahanille ja tämä tykitti kiekon verkkoon vapaasti. Komea kuvio. Lopussa sitten Vancouver sai aikaan kosmeettisen kavennuksen. Hiller oli pikkaisen parempi kuin Lack ja sekin avitti kotivoittoa. Pienet ovat marginaalit kuitenkin tässä sarjassa ja varmasti Canucks tulee taas innokkaasti uudella höyryllä toiseen kohtaamiseen. Vähän sama kuin tuossa Caps-Isles -sarjassa eli Caps nukkui molemmat avauspelit paikkakunnilla ja nyt Canucks on tehnyt saman. Nähdäänkö taas ylikävely seuraavassa pelissä?

Salming

Re: Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Salming » 22.04.2015 15:17

Flames kylvetti toistamiseen kotonaan Canucksit ja johtaa sarjaa jo 3-1! :Thumb up: Sama kaava kuin aiemmissa matseissa eli Flames halusi enemmän voittoa ja tuo terve itseluottamus paistaa jokaisen pelaajan tekemisestä. Canucks on umpikujassa ja ei tiedä, mitä sen pitäisi tehdä voittaakseen. Sedinit on pimennetty loistavasti ja takaa ei ole noussut uusia ratkaisijoita. Flames sen sijaan tehoilee laajalla rintamalla ottelusta toiseen ja ennen kaikkea se puolustaa omissa niin tiiviisti, että Canucksin vedot tulevat useimmiten sektorin ulkopuolelta, jolloin Hiller ehtii koppaamaan ne helposti. Miller vaihdettiin kesken pelin Vancouverin maaliin ja veikkaisin, että hänen vastuulllaan on nyt se, kykeneekö VAN vielä kääntämään tämän sarjan itselleen. Toki se pääsee kahdesti pelaamaan kotona, jos se onnistuu venyttämään sarjan seitsemänteen otteluun, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että Flames paketoi sarjan viimeistään seuraavassa kotipelissään. Canucks oli aseeton molemmissa vieraspeleissä, mutta pitää muistaa, että jokainen ottelu on oma tarinansa. Ryan Miller kääntää tämän sarjan tai sitten ei.

Salming

Re: Lännen 1. kierros: Vancouver Canucks vs. Calgary Flames

ViestiKirjoittaja Salming » 26.04.2015 11:43

Salming kirjoitti:Hurmoksella CGY jatkoon voitoin 4-2. Kotiyleisön edessä varmistuu jatkopaikka. :Thumb up:
Kyllä vain. Prikulleen oikein, tämähän on helppoa. :D Ratkaisut nähtiin pääosin taas pääkopan sisällä. Ratkaisevaa peliäkin Canucks johti 0-3, mutta sitten Flames käänsi päätöserän neljällä maalilla pelin itselleen. Samoin kuin se käänsi ensimmäisen matsin päätöerässä. Kotona se ei hävinnyt kertaakaan ja onnistui kertaalleen ryöstössä, siinä resepti jatkopaikalle. Canucks ei missään vaiheessa päässyt kunnolla murtautumaan Flamesin alueella maalintekosektoreille varsinkaan noissa vieraspeleissä, joten Hiller selvisi niistä suht kunnialla, vaikka Rämö vaihdettiinkin tässä viimeisessä pelissä 0-3 tilanteessa maaliin. Hurmoshenkisyys ja itseluottamus siivitti Flamesin jatkoon. Seuraavaksi Comeback Kids kohtaa Comeback Menit.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa