Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Wings

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Lightning
6
55%
Red Wings
5
45%
 
Ääniä yhteensä : 11
Salming

Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Wings

ViestiKirjoittaja Salming » 14.04.2015 20:33

Tässä on varmasti ennakkoon miettien yksi tasaisimmista sarjoista tai ainakin vaikeimmin ennustettavista. Meikäläinen luottaa tässä Detroitiin ja tuossa leikkimielisesti jopa veikkasin, että Detroit nostaa pyttyä. Tampa teki kaiketi runkosarjassa eniten maaleja, jos en aivan väärin muista. Sillä on myös laadukas alakerta. Bishop maalissa ja puolustuksessa nimiä kuten Hedman, Strålman, Carle, Coburn jne. Kokemusta ja taitoa siis. Ja hyökkäyksessä kolme ketjua, jotka kykenevät ratkaisuihin eli Stammerin, Johnsonin ja Filppulan ketjut. Tavallaan siis kaikki seikat puoltavat Tampan voittoa. Varsinkin, kun Detroit on pieni arvoitus. Maalivahtiosasto varsinkin on, koska Mrazek syrjäytti Howardin ja lähtee sitä myöten ykkösmaalivahtina näihin peleihin. Jännä nähdä, kestääkö pää. Puolustus kestää kyllä vertailun eli Kronwallit, Zidlickyt, DeKeyserit jne. Eikä tuo hyökkäyskään ole mikään huono verrattuna Tampaan. Mutta seuraavaksi tullaan siihen asiaan, joka puoltaa Tampan jatkoonmenoa. Eli se pystyy pelaamaan todella nopeatempoista lätkää, yhtä Liigan kovimpia. Miten Detroitin ehkä jo hieman kokeneen pakiston jalka riittää siinä kyydissä ja myös se on mielenkiintoista seurata, miten tiiviinä sen viisikko pysyy, kun Tampa vyöryy alueelle? Babcock on toisaalta niin loistava seppä valmentajana, että uskon hänen löytävän lääkkeet tähän. Ja erikoistilannepelaamisen laskisin Detroitin eduksi. Varsinkin Detroitin YV teki tuhoa runkosarjassa. Syy miksi uskon, että Detroit menee tästä jatkoon, on pitkälti tuossa kokemuksessa ja rauhallisuudessa, joka huokuu Detroitin ja Babcockin tekemisestä. Ei lähdetä höntyämään, vaan tehdään se tarvittava ja tehdään se vieläpä kunnolla sekä kurinalaisesti. Sen pitäisi riittää Tampaa vastaan, jonka viisikkopuolustus on se isoin ongelmakohta edelleen, vaikka se onkin parantunut. Detroit jatkoon 4-2.

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Jack » 15.04.2015 11:49

Salming yläpuolella mainitsi Tampan vahvuuden, kolme tehokasta hyökkäysvitjaa. Tämän varaan laitankin vastoin Salmingia Tampan tästä jatkoon. Joku ilta joku tehoilija/ketju on enemmän pimennossa. Silloin Tampan laajuus astuu esiin. Detroit on muutenkin ollut loppukaudesta vähän enemmän ailahtelevampi. Maalivahdit rankkaan tasapisteisiin. En pidä kumpaakaan Bishopia enkä Mrazekia sateentekijöinä, mutta molemmat antavat joukkueillensa mahdollisuuden voittaa pelejä. Tähän ei tule kumpikaan kaatumaan. Onhan siellä mahdollisuus että Mrazekin kunto pettää. Sillloin onkin jännä onkin nähdä, kuinka nopeasti Howard vaihdetaan tilalle.

Toivon tälle sarjalle game seveniä. Täten Tampa marssii otteluvoitoin 4-3 jatkoon.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.04.2015 14:07

En usko, että game seveniä nähdään tässä ottelusarjassa, vaikka olisihan sellainen mukava juttu. Lightning on erittäin laadukas joukkue hyökkäyssuuntaan ja sillä on todellakin monta laatuketjua, kuten mainittu. Lisäksi hieman vähemmän tehoja tekevä Brian Boyle on loistava alivoimapelaaja ja vastustajien tähtipelaajien 'pimentäjä'. Toki Boyle teki alempien ketjujen sentteriksi kunniotettavasti 15 maalia.

Se syy, miksi en usko seitsemään peliin, on Red Wingsin maalivahtipeli. Siellä on käynyt tällä kaudella maalilla useampi kaveri, joista Mrazek käsittääkseni aloittaa playoffit maalissa. Mrazek on lupaava nuori maalivahti, mutta hän on vielä epätasainen enkä usko hänestä olevan torjumaan vielä huipputasolla playoffeissa. Etenkin, kun Lightningilla on loistavia maalintekijöitä ja muutenkin taitavia yksilöitä. Howard on ihan hyvä vaihtoehto toki. Väitän, että Lightningin pakisto on myös kaikkiaan vahvempi kuin Punasiipien.

Ennustan, että Lightning vie viidessä ottelussa.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 15.04.2015 16:24

Jyri kirjoitti:Se syy, miksi en usko seitsemään peliin, on Red Wingsin maalivahtipeli. Siellä on käynyt tällä kaudella maalilla useampi kaveri, joista Mrazek käsittääkseni aloittaa playoffit maalissa. Mrazek on lupaava nuori maalivahti, mutta hän on vielä epätasainen enkä usko hänestä olevan torjumaan vielä huipputasolla playoffeissa. Etenkin, kun Lightningilla on loistavia maalintekijöitä ja muutenkin taitavia yksilöitä. Howard on ihan hyvä vaihtoehto toki.
Kuten veli Jack totesi, ei Bishopkaan ole mikään timanttinen. MM-kisoissakin muistuu mieleen parit kisat, kun mies suli ja sitten Gibson otti homman harteilleen. Muun muassa Helsingissä. Poffeissakin Tampa ei ole Bishopin kanssa ikinä kovin pitkälle edennyt. Ja nyt kun tarkistin asian, Bishop ei ole itse asiassa pelannut yhtään pleijaripeliä änärissä. Mies tekee siis huomenna debyyttinsä sillä saralla, joten Bishop on yhtä rookie näissä taistoissa kuin Mrazek.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.04.2015 20:24

Salming kirjoitti:Kuten veli Jack totesi, ei Bishopkaan ole mikään timanttinen. MM-kisoissakin muistuu mieleen parit kisat, kun mies suli ja sitten Gibson otti homman harteilleen. Muun muassa Helsingissä. Poffeissakin Tampa ei ole Bishopin kanssa ikinä kovin pitkälle edennyt. Ja nyt kun tarkistin asian, Bishop ei ole itse asiassa pelannut yhtään pleijaripeliä änärissä. Mies tekee siis huomenna debyyttinsä sillä saralla, joten Bishop on yhtä rookie näissä taistoissa kuin Mrazek.


Periaatteessa olen samaa mieltä ja onhan tuossa faktaa, mutta luotan kuitenkin enemmän Bishopiin kuin Mrazekiin, joka oli oikeasti varsinkin runkosarjan loppupuolella todella huono. Mrazek on ainakin omasta mielestäni ollut aivan liian epätasainen. Ja vaikka Bishop ei ole mikään Lundqvist, niin en pidä häntä myöskään heikkona maalivahtina. No, kohta nähdään kuinka käy...

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 17.04.2015 14:02

Kädet ylös, tämä on ryöstö!! Petr Mrazek 44 torjuntaa. Ben Bishop 11 torjuntaa. Pavel Datsuyk kaksi vetoa, kaksi maalia.

DET kävi nappaamassa kotiedun itselleen 2-3 voitolla. Vedot menivät tosiaan isännille 46-14, joten siitä voi päätellä kumpi hallitsi. Mutta jo avausviestissäni mainitsema Detroitin kurinalaisuus ja riittävän tekemisen taso olivat taas ajankohtaisia. Tampa puolestaan sortui höntyilyyn noissa Detroitin maaleissa. Glendeningiltä suht komea alivoimaosuma päätöserässä. Kiekko mukaan, pyörähdys maalin lähestyessä ja kiekko putkista sisään. Bishopin piikkiin osin, mutta myös puolustajan, joka jätti noin paljon tilaa. Taikurista ei tarvitse sanoa mitään, nosti tasoaan, kun joukkue sitä tarvitsi. Ja Mrazekilta huima matsi maalissa. Toki pitkässä juoksussa Detroitin pitää pystyä pitämään enemmän kiekkoa ja luomaan tilanteita myös toiseen päähän, se on selvä asia. Ja näin varmasti tulee käymäänkin, joten siihen nähden voitto tästäkin pelistä oli loistava suoritus heiltä. Detroitin tähdet olivat valotaululla, kun taas Tampan eivät. Stamkos, Valle, Callahan jne. Näiden herrojen täytyy parantaa erityisesti toiseen matsiin, jotta Tampa voi uneksia voitosta. Mutta ennen kaikkea koko joukkueen puolustuspelaamisen ja kommunikaation täytyy yltää Detroitin vastaavalle tasolle, koska pelkällä luovalla hyökkäyspelillä ei voiteta, jos kiekonmenetyksen jälkeen Detroit pääsee helposti kääntämään pelin toiseen päätyyn.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Jyri » 17.04.2015 14:52

Peli tuli katsottua, joten pistetään muutama random kommentti näin puolueettomasta näkökulmasta:

- Mrazek pelasi huikean ottelun, todella varma ja teki muutaman upean torjunnan. Ihan eri kaveri kuin joissain runkosarjan peleissä.
- Taikuri nousi esiin, kun sitä vaadittiin ja tekaisi kaksi komeaa maalia.
- Strålman oli aivan helvetin kova Tampan puolustuksessa. Fyysinen, varma omalla alueella, hyviä vetoja viivalta etc.
- Boyle teki hienoa työtä alivoimalla taas kerran ja pelasi muutenkin hyvin.

Salming kirjoitti:Detroitin tähdet olivat valotaululla, kun taas Tampan eivät. Stamkos, Valle, Callahan jne. Näiden herrojen täytyy parantaa erityisesti toiseen matsiin, jotta Tampa voi uneksia voitosta.


En allekirjoita täysin väitettä Stamkosista. Totta kai tehoja pitää tulla, ja uskon niin tapahtuvan, mutta Stamkos oli kuitenkin ihan vaarallinen ja hyvä kiekon kanssa sekä laukoi paljon. Filppulasta samaa mieltä tosin. Hän pelasi kiekon kanssa varsin hyvin ja tarjoili mm. yhden todellisen huippupaikan, mutta nukkui Datsyukin ekassa maalissa. Lisäksi siinä alivoimamaalissa oli myös hukassa ollessaan alimpana kenttäpelaajana. Luulen, että tehoja alkaa tulla jo seuraavassa pelissä. Pelkkä aavistus.

Salming kirjoitti:Mutta ennen kaikkea koko joukkueen puolustuspelaamisen ja kommunikaation täytyy yltää Detroitin vastaavalle tasolle, koska pelkällä luovalla hyökkäyspelillä ei voiteta, jos kiekonmenetyksen jälkeen Detroit pääsee helposti kääntämään pelin toiseen päätyyn.


Se on ainakin sanottava, että Tampa oli todella fyysinen vaikka piti kiekkoa paljon. Mutta Red Wingsin maaleissa joukkueen puolustaminen oli heikkoa. Kyllä se näytti tiedostavan, ettei pelkällä luovalla hyökkäyspelillä voiteta; pelisuunnitelman toteuttaminen epäonnistui tässä pelissä.

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Jack » 18.04.2015 20:00

Pakko melkein mennä tänään kahden näytön taktiikalla ja avata tämän sarjan ottelu vähintään läppärille pyörimään Blues-Wild pelin seuraksi. Erittäin mielenkiintoista nähdä Tampan toinen ottelu kotiyleisön edessä. Koko joukkueelle jäi hirvittävästi parannettavaa ekasta matsista. Luulisi pieni kiukku olevan joka äijällä puserossa. Bishop ekaan peliin 11 torjuntaa ja kolme maalia selän taakse. Tänään uusi mahdollisuus, joten Bishopin tämän illan kuntokin on yksi mielenkiintoinen asia seurattavaksi. Uskaltaisko sitä Tampaa iskeä betsilapulle...
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 18.04.2015 20:05

Joo peesaan Jackia ja kahden näytön taktiikalla tunnin päästä alkaviin peleihin. Tosiaan itse uskon siihen, että Tampa ei häviä kahta kotiottelua putkeen, joten siksi Tampa löytää ainakin jossain muodossa betsilapulle. Kotijengi syttyy taistelemaan, koska pelataan kauden tärkeimpiä pelejä. Detroit oli ekassa matsissa onnekas, mutta uskon toisaalta, että tänään sekin on valmiimpi ja ei joudu niin paljon puolustuskannalle. Mrazek vs. Bishop on myös kiimainen taistelupari, joko asetelmat kääntyvät vai jatkaako Bishop sellaisella tasolla, joka riittää runkosarjassa, mutta ei poffeissa?

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 18.04.2015 23:59

Otteluseurantaketjussa mainittiin lähes kaikki olennainen, mutta kootaan lyhyesti vielä yhteen toinen matsi:
- 5-1 Tampalle. Tällä kertaa tehokkuus eri luokkaa kuin avauspelissä maalipaikoissa.
- Detroitin YV oli varsinkin tehotonta ja siihen ratkesi se, ettei se saanut edes kiriä aikaan.
- Bishopille uran ensimmäinen poffivoitto, Mrazek oli tavallinen kuolevainen ja hänet vaihdettiin pois toisen erän jälkeen. Howard aloittaa next?
- Tampalle tosiaan se tilastokotivoitto. Jännä nähdä, miten paljon enemmän Detroit kykenee vastaamaan Tampan vauhtilätkään kotikaukalossaan. Joka tapauksessa pienoinen torjuntavoitto Detroitille on se, että sarja on tasan, vaikka se onkin ollut kohtuullisen pulassa kahdessa ensimmäisessä pelissä.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 22.04.2015 15:24

Nopeasti vielä tämän sarjan kolmas matsi pakettiin ennen kuin alkaa snooker. Eli Mrazekille uran ensimmäinen nollapeli pudotuspeleissä. Koosteen perusteella Detroit oli onnekas. Toisessa erässä ylivoimalla Tampa kolisutti kahdesti tolppia ja ylärimaa. Toki jos et saa kiekkoa laitettua tyhjään maaliin (LUE: Tyler Johnson), silloin on turha jossitella tolpalla. Tähtää se laukaus tarkemmin ensi kerralla. Avausmaali oli Detroitilta nätti. Tatar laukoi ja Datsuyk ajoi maalille. En tiedä mistä veto kimposi sisään, joko Pavelista tai sitten pakki Strålmanista. Toinen erä oli maaliton huippupaikoista huolimatta. Zidlicky osui myös kertaalleen tolppaan kääntölämärillään. Päätöserässä sitten Detroit värkkäsi YV:llä 2-0, kun Riley Sheahan lätytettiin läpi ja tämä veivasi laatan ohi Bishopin. Glendening ampui tyhjiin 3-0.

Tampakin olisi taistellut voitosta, jos se olisi osunut paremmin ladon seinään. Maalinteon tehokkuus ratkaisi siis tämän kolmannen matsin. Seuraavasta pelistä tulee varmasti taas numeroiden valossa tasaisempi, Tampa on varmasti pykälän verran terävämpi maalipaikoissaan ja sitä myöten Detroitille tulee hikinen ilta.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 26.04.2015 11:47

Neljännen pelin vei Tampa jatkoilla 2-3, mutta Detroit voitti sitten yöllä pelatun game vitosen puhtaasti 0-4 ja Mrazekille toinen nollapeli jo tähän sarjaan. Sarja on siis katkolla seuraavaksi Detroitille sen kotona. Tampa maksaa isoja oppirahoja ja sen viisikkopuolustamisen taso ei ole ollut Detroitin vastaavalla tasolla. Ja maalissa Mrazek on ollut pykälän vakuuttavampi kuin virkaveli Bishop, jonka pää ei taaskaan kestä tosipelejä? Vielä on Tampalla aikaa kääntää sarja, mutta se vaatii kahta peräkkäistä voittoa. Maalinteon tehokkuuden pitää yhtä lailla parantua, jos Tampa haluaa vielä jatkaa pelejä tänä keväänä.

Avatar
Viestit: 3294
Liittynyt: 17.02.2008 21:25
Paikkakunta: Tampere
Suosikkijoukkue: Tampereen Pyrintö

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Zubru » 26.04.2015 13:57

Salming kirjoitti:Ja maalissa Mrazek on ollut pykälän vakuuttavampi kuin virkaveli Bishop, jonka pää ei taaskaan kestä tosipelejä?

Ei taaskaan? Justhan tuolla aikasemmin oli puhetta, että nämä ovat herran ekat pleijaripelit? :tuoppi:
On parempi olla vakavasti PA ku Timo T.A.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Salming » 26.04.2015 14:09

Zubru kirjoitti:Ei taaskaan? Justhan tuolla aikasemmin oli puhetta, että nämä ovat herran ekat pleijaripelit? :tuoppi:
Mainittu myös, että Bishop on ollut MM-kisoissa sulamishommissa.

Avatar
Viestit: 3294
Liittynyt: 17.02.2008 21:25
Paikkakunta: Tampere
Suosikkijoukkue: Tampereen Pyrintö

Re: Idän 1. kierros: Tampa Bay Lightning vs. Detroit Red Win

ViestiKirjoittaja Zubru » 26.04.2015 14:11

Salming kirjoitti:Mainittu myös, että Bishop on ollut MM-kisoissa sulamishommissa.

Eivät ne pelit ole millään tavalla verrannollisia änärikiekon kanssa. Muutenhan esim. joku Raantakin voisi olla Chigacon ykkösmolkke. :tuoppi:
On parempi olla vakavasti PA ku Timo T.A.

Seuraava

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa