Idän 1. kierros: New York Rangers vs. Pittsburgh Penguins

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Rangers
6
67%
Pens
3
33%
 
Ääniä yhteensä : 9
Salming

Idän 1. kierros: New York Rangers vs. Pittsburgh Penguins

ViestiKirjoittaja Salming » 14.04.2015 20:39

Jaahas, tuttupari myös viime kaudelta, jolloin Rangers meni lopulta jatkoon. En nyt muista, että menikö tuo sarja 4-2 vai 4-3, mutta kumminkin.

Tänä keväänä Rangers on selvä suosikki. Se voitti runkosarjan ja oikeastaan koko paketti on sillä kunnossa. Se hankki vielä pakistoon vahvistukseksi esim. Yandlen, joten tuokin osa-alue on aika kova. McDonaugh, Boyle, Girardi, Staal... Jäätävä nimilista ja tällä osa-alueella tuleekin isoin ero Pensiin, jonka pakisto on lähinnä AHL-painotteinen. Määtän, Ehrhoffin ja Letangin loukkaantumiset näkyvät yksinkertaisesti liikaa ja pakistossa pelaa sellaisia jätkiä, joiden ei todellakaan kuuluisi olla NHL:n pudotuspelijengin kokoonpanossa, jos jengi mielii menestyä. Hyökkäys on Pensillä puolestaan liikaa Crosbyn varassa. Tuttu juttu aiemmilta vuosilta, mutta tällä kaudella se on näkynyt vielä räikeämmin. Laituriosasto on täynnä nobodymiehiä noissa alakentissä, kun siellä pitäisi pelata Winnikin ja Hörnqvistin, jotka nyt ovat noita kärkilaitureita. Rangersilla puolestaan hyökkäys on laaja ja tehokas. Oikeastaan yksikään syy ei puolla Pensin jatkoonmenoa. Siispä sanon, että sarja menee Rangersille 4-1. Fleury voittaa yhden matsin pingviineille. Yksi suurimmista voittajasuosikeista koko kannuun vastaan jengi, joka pääsi juuri ja juuri poffeihin. Tasoero on tällä kaudella tämä ja sillä sipuli.

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän 1. kierros: New York Rangers vs. Pittsburgh Penguin

ViestiKirjoittaja Jack » 15.04.2015 08:22

Jos mun täytyisi sanoa yksi varma jatkoon menijä ekalta kierrokselta niin valitsisin sen tästä sarjasta. New York Rangers. Koko NHL:n sarjataulukon numero uuno. 82 ottelua, 113 kerättyä pistettä. Listaan omissa papereissani myös suurimmaksi cup-voittajaksi. Löytyy maalintekovoimaa Rick Nashin 42 maalin muodossa. Löytyy nopeutta, löytyy laajuutta. Oikeastaan kaikkea mitä tarvitaan voittaakseen Stanley cupin.

Tähän kaikkeen lyödään Pittsburgh Penguins vastaan. Joukkue, joka pääsi rimaa hipoen pudotuspeleihin. Sen ei ehkä edes kuuluisi viime aikaisten otteiden perusteella olla siellä. Munatonta pelaamista. Onhan siellä yksittäisten pelaajien muodossa maailmanluokan taitoa. Crosbya ei saa ikinä aliarvioida. Pelannut jälleen hyvän kauden ja tämän ansiosta Pittsburgh pudotuspeleihin pääsi. Entä sitten Malkin. Olen sitä mieltä, että Malkin pelasi huonon runkosarjan. Ei ole pystynyt täyttämään niitä saappaita, mitä hänen olisi pitänyt täyttää.

Kyllähän näistä voisi jauhaa loputtomiin, mutta fakta on se että Pittsburghin tämän hetkinen tekeminen ei vaan voi riittää Rangersin tasosta nippua vastaan. Yksittäisissä peleissä se pystyy haastamaan ja jopa voittamaan, mutta en näe mahdollisena kaataa Rangersia neljästi. Salmingin tapaan povaan sarjan menevän 4-1 voitoin Rangersille. Sinipaitaset ei tähän pysähdy.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän 1. kierros: New York Rangers vs. Pittsburgh Penguin

ViestiKirjoittaja Salming » 17.04.2015 13:56

NYR vei sitten ensimmäisen kohtaamisen 2-1. Kotijoukkue teki molemmat maalinsa avauserässä, kun Brassard vei riparista isännät johtoon vain 27 sekunnin jälkeen ja sitten ylivoimalla McDonaugh laukoi viivasta ehkä hieman helposti kiekon ohi Fleuryn, vaikka pientä maskia olikin. Pensin ainoasta vastasi Comeau, kun Lapierre ensin taisteli irtokiekon maalin edessä Comeaun lapaan.

Ei siis mitään yllättävää. Madison Square Garden on tunnettu under-ammeena, joten sikäli vähämaalinen ja tasainen kamppailu oli odotettavissa. Kyllähän Pensilläkin oli omat paikkansa tasoittaa matsi jopa, mutta Lundqvist oli juuri niin hyvä kuin hänen sopii olettaakin olevan. Muun muassa erääseen 2v1-tilanteeseen komea liuku tolpalta toiselle ja maaginen patjapelastus. Äärimmäisen vaikea Rangersille on tehdä kahta maalia enempää yhdessä matsissa ja se puolestaan sitten riittää pitkälti ottelun voittamiseen Rangersille monessa matsissa kuten tässäkin. Mielenkiinnolla kohti toista matsia, joka on sitten Pensille se kuuluisa pakkovoiton paikka.

Salming

Re: Idän 1. kierros: New York Rangers vs. Pittsburgh Penguin

ViestiKirjoittaja Salming » 19.04.2015 11:29

Yllätys eli Pens voitti toisen matsin 3-4. Kuningas Crosby laukoi pari maalia toisen kuninkaan selän taakse. Kieltämättä odotin, että Rangers olisi ottanut toisen kotivoiton ja sitä kautta ottanut jo vahvan otteen jatkopaikasta, mutta nyt näin ei käynyt. Laukauksien valossa ottelu oli suht tasainen, 26-22, mutta Pens oli omissa paikoissaan hivenen verran terävämpi ja se riitti voittoon. Etukäteen ajattelin, että Fleury saattaa sen yhden voiton torjua Pensille jossain vaiheessa sarjaa ja nyt niin tapahtui. Saapa nähdä, torjuuko mies voittoja myös kotikaukalossa. NYR on ollut yleensä vahva Pensia vastaan vieraissa ja muun muassa tässä keväällä se kylvetti yhdessä prime time -matsissa muistaakseni 1-5 Pensia. Ainakin se johti jo 0-4 jossain vaiheessa tuota matsia, joten sikäli Rangersin kaksi vierasvoittoakaan ei olisi yllätys tulevissa peleissä. Todennäköistä on kuitenkin, että 2-2 tilanteessa palataan takaisin MSG:lle.

Salming

Re: Idän 1. kierros: New York Rangers vs. Pittsburgh Penguin

ViestiKirjoittaja Salming » 26.04.2015 11:36

Tämä sarja meni kuten me veljet ennustimme eli Rangers pyyhälsi jatkoon voitoin 4-1. Hattua täytyy nostaa kuitenkin Pensille, joka taisteli tuolla pakistolla. Jokainen ottelu oli maalin peli eli Rangers ei päässyt helpolla. Hieman ironista on myös se, että aiempina keviinä Pensin menestys kaatui osin Fleuryyn, nyt sama mies piti Pensin elossa tässä sarjassa, mutta lopulta sitten laadukkaampi nippu eteni jatkoon.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa