Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Islanders

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Caps
7
70%
Islanders
3
30%
 
Ääniä yhteensä : 10
Salming

Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Islanders

ViestiKirjoittaja Salming » 14.04.2015 20:47

Idän mielenkiintoisin pari omasta mielestä. Trotz on tehnyt ihmeitä Capitalsin perämisessä ja saanut Ovien pelaamaan joukkueelle, kuten kapteenin kuuluu. Islanders on puolestaan nostanut profiiliaan tasaisesti kausi kaudelta ja nyt se on vihdoin siinä formissa, että siltä voi odottaa jopa jonkinlaista menestystä.

Holtby vie veskaritaiston Halakia vastaan, mutta niukasti. Halak oli syksyllä todellisessa jumalamoodissa, mutta on sittemmin rauhoittunut. Holtby puolestaan torjui oikeastaan koko kauden loistavalla tasolla ja on isoin syy siihen, että Capsit pelaa poffeissa. Puolustuksessa Islesilla on kuusi tasaista suorittajaa, joista yksikään ei ole heikko. Se on iso vahvuus. Capseilla on lähes yhtä tasainen alakerta, mutta Green ja Carlson pelannevat silti isoimmat minuutit Niskasen ohella. Hyökkäyksessä sitten Islesilla on mielestäni laajuutta enemmän ratkaista matseja. Capsit lepäävät pitkälti Ovien ketjun varassa, vaikka toki Ward, Johansson, Fehr ja kumppanit pystyvät maalintekoon yhtä lailla. Mutta silti Islesilla nuo ketjut on tasaisemmin roolitettu ja tavallaan vauhtia ja taitoa riittää kolmessa ensimmäisessä ketjussa yllin kyllin. Toisaalta sitten Capsin hyökkäyksessä on noita vahvoja duunareita kuten Laich, Beagle, Chimera ja Glencross ja nuo pelaavat ovat kullanarvoisia keväisin. Islesilta tuollaiset jätkät loistavat poissaolollaan ja se on vähän mikkihiirimäisempi loppupeleissä. Siksi uskon, että Capitals menee jatkoon game sevenin jälkeen voitoin 4-3. :Thumb up:

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Jack » 15.04.2015 09:08

Ennakkoon kaikista sarjoista tasaisin, kuten Salming mainitsi. Molemmilta jengeiltä jonkin verran runkosarjapelejä nähneenä, olen tykännyt enemmän Capseista. Se millä tavalla Barry Trotzin tulo muutti joukkueen tekemistä on ihailtavaa. Washington Capitals oli ennen Trotzia lauma ylivilkkaita lapsia. Trotz tuli isännän elkein taloon, otti joukkueensa haltuun ja mikä tärkeintä, otti joukkueen tärkeimmän pelaajan, kapteeni Alexander Oveckhinin siipiensä suojaan. Barry Trotzin ja Alex Ovien kahdenkeskiset keskustelut ja heidän lyömät tavoitteet loivat pohjan menestyksekkääseen kauteen. Oveckhin alkoi pelaamaan niin kuin kapteenin kuuluukin. Ja tämän seurauksena koko joukkue pelaa joukkueena.

Povaan tasaista sarjaa, mutta Capsit nimeän pienoiseksi ennakkosuosikiksi. Sarja kääntyy Washingtonille 4-2 tai 4-3 lukemin. Tässä olisi jopa erinomaisen game sevenin paikka.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Jack » 16.04.2015 08:16

Sarjan ensimmäinen ottelu päättyi ehkä vähän yllätyksellisesti Islandersin 4-1 vierasvoittoon. Caps aloitti ottelun vahvasti niin kuin kotijoukkueen täytyykin. He olivat valmiimpia kiekon tippuessa jäähän. Islanders oli ottavana osapuolena fyysisessä pelaamisessa. Washingtonin karvaus toimi hyvin. Ei siellä Islesin pakeilla ollut turhaa aikaa omassa päässä, kun kotijoukkueen äijät olivat jo iholla.

Maalit ne vaan ratkaisevat ottelut ja Isles oli tässä tehokkaampi. Nelsonin 1-0 maali meli Holtbylle liian helposti sisään. Nämä täytyy ottaa kiinni. Capsien tasoituksesta vastasi pirteästi pelannut Johansson, joka upotti tarkan kudin ohi Halakin, Laichin erinomaisen karvauksen myötä. Voittomaali nähtiin toisen erän alussa, kun Ryan Strome pääsi sivaltamaan suoraan aloituksesta lätkän yläpeltiin. Holtbylla ei kauheasti mahdollisuuksia nähdä kiekkoa. Lopullinen ratkaisu nähtiin sitten tokan erän puolessa välissä, kun Bailey pääsi vapaasti hakkaamaan takatolpalta kiekkoa sisään parikin kertaa. Merkkausvirhe Capseilta. Pakkia ei näkynyt missään ja Oveckhin ei ehtinyt väliin. Kolmas erä oli enemmän ja vähemmän pelailua ja Isles pääsi viellä lopussa kaunistelemaan taululle 1-4 lukemat tyhjään verkkoon.

Loppujen lopuksi melko tasainen vääntö. Laukaukset menivät melko tasan. Kuten sanoin, Caps oli vähän enemmän fyysisempi. Islandersille elintärkeä vierasvoitto. Seuraava peli kääntyy Washingtonille, näin uskon.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Salming » 16.04.2015 19:38

Kyllä, vaikea nähdä, että Capsit häviäisi kahta peliä putkeen kotona. Odotan isoa tasonnostoa toiseen kotimatsiin kapteeni Ovien johdolla. Oviehan merkkautti tilastoihin 8 kutia, mutta plusmiinus-sarakkeeseen lukeman -2, joten ei vain ihanteellisesti lähtenyt poffit käyntiin pääkaupungissa. Pari vähän halpaa maalia on liikaa näissä matseissa. Eka meni tosiaan Holtbyn piikkiin ja toisessa sitten Tavares vei aloituksen 100-0 ja Strome tykitti etuyläkulmaan. Omalla alueella ei vain voi hävitä noi pystyyn aloitusta tai sitten pitää ainakin kyetä blokkaamaan se laidanpuoleinen laituri pois vedolta. Mutta joo tämä sarja on nyt saatu käyntiin ja varmasti intensiteetti tulee kasvamaan seuraavissa peleissä.

Avatar
Viestit: 692
Liittynyt: 01.07.2011 01:45
Paikkakunta: Hellsinki
Suosikkijoukkue: JYP (#49) & Caps

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja InfernalDark » 17.04.2015 16:28

Ei saatana, Holtby kipeenä ja Gruby ilmeisesti aloittaa tänään. No kunhan Peters pysyy kaukana maalin suulta.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Salming » 18.04.2015 09:42

Neljä ja puoli erää kesti ennen kuin Caps alkoi pelaamaan tässä sarjassa. Isles meni 2-0 johtoon, kun avauspelin tavoin Strome-Tavares -kaksikko värkkäsi mairean osuman. Tämän jälkeen sitten Bäckströmin johdolla kotijoukkue laittoi isompaa vaihdetta silmään ja alkoi raastaa täysillä. Lopulta palkinto tuli Alznerin viivakudin kautta. Mutta Isles teki vielä 1-3 osuman, kun Holtbya maalissa tuurannut Grubauer ohitettiin kolmannen kerran ottelussa räpyläkäden yläkulmasta. Itse Ovie kavensi vielä maalin kulmalta erän päätteeksi tärkeän koppimaalin. Viimeisessä erässä kapellimestari Bäckström toi keskeltä kiekon alueelle. Kaikki Isles-pelaajat odottivat jakoa laitaan, mutta kun sitä ei tullut, Bäcks räväytti todella terävän ranteen ja se yllätti Halakin. Voittomaalin viimeisteli erän puolivälissä Jason Chimera ranteella b-pisteen kaarelta.

Tosiaan avauserä meni Capsilta täysin ohi ja se havahtui pelaamaan vasta Islesin toisen maalin jälkeen. Elintärkeä voitto heille ja jos Caps pystyy pitämään tuon saman tahtotilan ja temmon sekä fyysisyyden siirryttäessä Long Islandille, sillä on erinomaiset mahdollisuudet ryöstää kotietu takaisin. Sanoisin, että Isles pikkaisen hukkasi momentumiaan tässä sarjassa sulettuaan 1-3 johdosta. Sarja voisi olla sille jo 2-0, mutta nyt se on 1-1. Kaksi tasaista kiekkojoukkuetta ja ei se seitsemäs peli kaukana ole, jos näin tasatahtiin edetään.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Salming » 20.04.2015 12:51

Kolmas matsi meni Islesille maalein 2-1 jatkoajan jälkeen. Kaksi ensimmäistä erää mentiin vahvasti Islesin komennossa ja Holtbyn ansiosta Caps oli vain 1-0 tappiolla tuosa vaiheessa. Koko matsin laukaukset olivat luokkaa 45-26 isännille. Mutta joo aivan loppuun asti ei Isles kestänyt, vaan Caps aktivoitti pelaamistaan kolmannessa erässä ja painoi päälle kuin se kuuluisa yksityinen syyttäjä. Palkinto tuli vitonen ennen loppua, kun Bäckström otti taas kerran joukkueen reppuselkään ja räväytti ranteen yläputken alle. Heti jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa nähtiin kuitenkin ratkaisu, kun Tavares ohitti Holtbyn etukulmasta nopealla vedolla. Aivan kuten Washingtonissa, Isles oli selkeästi parempi tässä ensimmäisessä matsissa. Mutta miten käy toisessa, petraako Capsit taas siihen? Uskon näin tapahtuvan eli Isles ei tule dominoimaan läheskään noin murskaavasti laukaisutilastoa seuraavissa pelissä kuin se tässä teki. Capsit ei ole oikein kunnolla vielä päässyt testaamaan Halakia tässä sarjassa kuin sen puolitoista erää Capsin toisessa kotipelissä, joten tuohon täytyy tulla muutos. Enemmän kuteja, niin maalejakin voi tulla. :Thumb up:

Salming

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Salming » 22.04.2015 15:13

Hattua päästä jo herralle Nicklas Bäckström. Taas 1+1 tehot, kun Caps voitti jatkoilla 1-2 ja tasoitti sarjan. Voittomaalissa Bäcks otti laidassa niitin vastaan, pysyi pystyssä, suojasi kiekkoa ja lähetti sitten viivan tuntumasta ranteen maalille, joka ohitti Halakin. Caps on tehnyt poffeissa kahdeksan maalia ja Bäckström on ollut mukana kuudessa vaiko seitsemässä. Kertoo miehen merkityksestä omalle joukkueelleen todella paljon tällä hetkellä. Toki jos Caps haluaa tästä edetä jatkoon, sieltä olisi syytä nousta jo muistakin ketjuista enemmän ratkaisijoita. Toisaalta jos Trotzin puolustuspaletti pysyy näin hyvänä ja Holtby on viimeisenä lukkona, Capsin tarvitsee välttämättä tehdä vain 2-3 maalia pelin voittoon ja niistä voi vastata tämä ykkönen pelkästään, mutta pitkässä juoksussa se ei ole ideaaltilanne. Joka tapauksessa jännittävässä 2-2 tilanteessa palataan Washingtoniin, kuten vähän ounastelinkin jo ennen näitä Islesin kotipelejä. Pysyn edelleen kannassani eli Caps jatkoon game sevenissä.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Jyri » 23.04.2015 12:39

Islandersin ylivoima oli varsinkin viime pelissä järkyttävän huonoa, sillä kukaan ei halua laukoa, vaan vastuuta siirrellään eikä se johda mihinkään. Monesti tosin Tavares on lopulta tehnyt ratkaisun, mutta vedot ovat lähteneet usein liian pienistä kulmista ja ovat näin ollen helppoja Holtbylle. Tässä on tapahduttava nopeasti muutos. Tasakentällisin pelataan hyvin, mutta yv on ollut kaikin puolin erittäin heikkoa, oikeastaan playoffien huonointa.

Salming

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Salming » 26.04.2015 11:53

Ennustuksen mukaan Caps menee jatkoon voitoin 4-3. Eilen Isles tasoitti sarjan 3-3:een, joten käynnissä on juuri niin tasainen ja henkeäsalpaava sarja kuin oli etukäteen kuviteltavissa. Molempien jengien puolustuspelaaminen on pääosin ollut kunnossa varsinkin tuolla Islesin kotikaukalossa, jossa jokaisessa pelissä on tehty vain kolme maalia. Washingtonissa on ollut sitten hieman maalirikkaampaa menoa, mutta eiköhän tuossa seitsemännessä ottelussa nähdä todella tarkkaa puolustamista molemmilta jengeiltä. Pysyn kuitenkin veikkauksessani eli Caps voittaa tuon game sevenin ja etenee jatkoon. Vaikea tästä on sanoa, että kumpi on ollut parempi jengi ja kumpi ansaitsisi mennä jatkoon, koska molemmilla on ollut omat hetkensä. Antaa tuon viimeisen pelin näyttää, kumpi on lopulta sen pykälän verran parempi.

Avatar
Viestit: 2632
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Jack » 28.04.2015 08:10

Kyllä game seven on aina game seven. Kun panokset ovat taivaissa, peli on yleensä taivaallisen viihdyttävää. Capitals lopulta sarjasta jatkoon 4-3 voitoin viime yön 2-1 voiton turvin. Kotijoukkue Capitals oli ottelussa aktiivisempi 26 laukauksella. Molemmissa päissä nähtiin maalivahteilta muutama hieno torjunta. Halakin patjavenytys Beaglen maalintekoyritykseen oli yksi eroottisimmista. Mutta jos halutaan kunnolla sotkea erotiikka ja jääkiekko keskenään, niin katsokaa ottelun voittomaali. Hyvät naiset ja herrat, Yevgeni Kuznetsov! Ja terve mihin paikkaan! Tuo näytti just siltä, että kaveri päätti jotta nyt mä teen sen maalin.

Oma ennustukseni meni tästäkin täysin nappiin. Povasin tasaista sarjaa, joka kääntyy lopulta Capseille game sevenin kautta. Ei näitä ennustuksiksi voi enää kauaa kutsua. Tietämys on tosiasia. ;)
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Salming » 28.04.2015 10:33

Jack kirjoitti:Oma ennustukseni meni tästäkin täysin nappiin. Povasin tasaista sarjaa, joka kääntyy lopulta Capseille game sevenin kautta. Ei näitä ennustuksiksi voi enää kauaa kutsua. Tietämys on tosiasia. ;)
Tähän vahva sama, kaikki napsuu ja lajin helppous viehättää. Tässähän voi pikkuhiljaa alkaa kutsumaan itseään NHL-osion johtavaksi veli Jackin kanssa. Toki en tiedä, onko siitä muutenkaan ollut epäselvyyttä aiemmin.

Halakilla taisi olla ennen tätä peliä katkaisupeleissä recordi 4-0 ja torjuntaprosentti jotain 97% luokkaa. Torjuntaprosenttiin nyt ei hirveästi tullut säröjä ja mies oli kuin muuri, mutta Isles ei onnistunut tekemään toiseen päätyyn kuin vain yhden ja sitä myöten Capitals jatkoon maalin turvin lukemin 2-1.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Idän 1. kierros: Washington Capitals vs. New York Island

ViestiKirjoittaja Jyri » 28.04.2015 11:09

Salming kirjoitti:Tähän vahva sama, kaikki napsuu ja lajin helppous viehättää. Tässähän voi pikkuhiljaa alkaa kutsumaan itseään NHL-osion johtavaksi veli Jackin kanssa. Toki en tiedä, onko siitä muutenkaan ollut epäselvyyttä aiemmin.


Täytyy varmaan ottaa valtikka takaisin itelle. ;)

Kausi loppui tosiaan Islandersin osalta viime yönä ja olo on tyhjä. Viime kolmen kauden aikana on nähty ainakin puolet joukkueen peleistä, joskin tänä vuonna aiempaa vähemmän. Mutta ei tämä jättänyt hirveästi jossittelua, sillä maalinteko ja varsinkin ylivoima tökkivät pahasti. Loukkaantumisia oli toki puolustuksessa, mutta kyllähän myös Jetsin pelaajista useampi kaveri pelasi loukkaantuneena. Halak pelasi hyvät pudotuspelit, häneen tämä ei kaatunut. Plussaa myös nimille Bailey, Leddy, Clutterbuck ja Tavares, jotka pelasivat minusta vahvasti nämä seitsemän matsia. Yhteenveto koko kaudesta sitten myöhemmässä vaiheessa.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa