Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Blackhawks
4
57%
Wild
3
43%
 
Ääniä yhteensä : 7
Salming

Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Salming » 29.04.2015 17:35

Toisessa lännen välierässä kohtaavat Teuvo Teräväisen, Antti Raannan ja Kimmo Timosen edustama Chicago Blackhawks ja viiden suomalaispelaajan (Koivu, MG, Haula, Bergenheim, Bäckström) edustama Minnesota Wild. Chicago pudotti Nashvillen jatkosta voitoin 4-2 ja Wild tiputti samoin numeroin ehkä hieman yllättäen kuitenkin St. Louis Bluesin. Tämä sama pari kohtasi vuosi sitten samassa vaiheessa ja tuolloin Minnesota haastoi Chicagon erinomaisesti, mutta taipui lopulta voitoin 4-2. Tuolloin molemmat voittivat alkuun omat kotipelinsä, mutta CHI haki ryöstön kuudennessa ottelussa ja meni lännen finaaleihin.

Tänä vuonna Wild haastanee Chicagon viime vuottakin kovemmin. Maalivahtiosasto on vahvistunut, kun Kuemper avaa nykyään luukkua ja jumalamoodissa oleva Dubnyk on maalissa. Blues-sarjassakin nähtiin hyvin maalivahtipelin merkitys. Jake Allen päästi parissa viimeisessä matsissa helppoja maaleja omiin, kun taas Dubnyk oli muuri ja Wild meni jatkoon. Crawford ja Darling eivät ole vakuuttaneet, joten jos siellä jatkuu samanlainen maalivahtiralli kuin Predsiä vastaan, Wildilla on hyvät saumat. Puolustus- ja hyökkäysosasto menevät nimien perusteella Chicagolle, mutta toisaalta Wild on hyvin roolitettu tällä hetkellä ja se pelaa tiivistä viisikkopeliä. Chicagon puolustus rakoili ajoittain todella huolestuttavasti Nashvillea vastaan eikä samanlaiseen lepsuiluun ole enää varaa. Toisaalta Chicagon hyökkäyskaluston terävimmät nimet eli Kane, Toews, Hossa ja Sharp olivat vireessä jo Nashvillea vastaan ja se on hyvä merkki Chicagolle. Wildin puolelta oikeastaan vain Granlundin vitja laidoillaan Parise ja Pominville pystyi tekemään tehoja tasaisesti, joten mennäkseen jatkoon Wild tarvitsee ehdottomasti enemmän sitä "secondary scoringia". Jos nyt pitäisi veikata miten sarja päättyy, uskon sen kuitenkin menevät Chicagolle. Mutta vasta seitsemännessä ottelussa. Eli CHI jatkoon voitoin 4-3 kotiedun turvin.

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Jack » 30.04.2015 09:05

Tästähän alkaa tulla jo perinne, että Chicago ja Minnesota kohtaavat pudotuspeleissä. Joka kerta lähtökohdat ovat olleet melkein samanlaiset. Chicago ennakkosuosikki ja Minnesota haastaja. Mutta voidaanko vasta tänä keväänä antaa Minnesotalle oikeasti uskottava haastajan asema. Nyt heillä alkaa oikeasti olemaan mahdollisuudet haastaa Chicagon tasoista nippua. Joukkue on paljon parempi kuin viime vuonna. Nyt Wildillä on luotettava maalivahti Dubnyk. Tästä ei tarvitse enää vääntää. Dubnyk on luottamuksensa jo ansainnut ja se luottamus heijastuu Minnesotan pelissä. Chicagolla puolestaan leijuu enemmän kysymysmerkkejä maalivahtipelissä. Crawfordin horjuessa maalivahtisekoilu heijastuu varmasti koko jengin pelaamiseen. Tässä vaiheessa kautta menestyvällä joukkueella täytyy olla varma ykkösveska illasta toiseen.

Wildin peli on aivan eri tavalla roolitettu aikaisempia kausia verraten. Alkaa olemaan kolme uskottavaa ketjua, joiden pitäisi pystyä maaliverkkoa heiluttamaan. Blues sarjassa hyvin onnistunut MG-ketjun täytyy tässäkin sarjassa pystyä maaleja tekemään. Kakkosketju Nino-Koivu-Stewart tulee olemaan tässä sarjassa luultavasti Wildin tärkein ketju. Koivu ja Stewart ovat kuin luotuja taistelijoita taitavia ja voimakkaita Chicago pelaajia vastaan. Molemmat pitävät hanakasti kiekkoa omilla myös hyökkäyspään kulmaväännöissä. Ei pidä unohtaa kuitenkaan Minnesotan kolmosvitjaa, joka luultavasti on muodossa Zucker-Coyle-Vanek. Zucker on viimeistään tällä kaudella osoittanut olevansa maalintekijä ja jos Wildin kahdessa ekassa ketjussa lapa tärrää, niin jossain pelissä Wildin ratkaisijat saattavat hyvinkin löytyä kolmosketjusta. Nelosesta löytyy sitten haalariosastoa Cooken ja Brodziakin muodossa.

Vaikka Wildin roolitus on hyvä, turha sitä on lähteä paperilla vertailemaan Chicagoa vastaan. Jos viime sarjassa Minnesotan puolustuspään peli meni vähäksi aikaa sekasin Tarasenkon ketjua vastaan, nyt vastaan tulee viellä astetta kovempia äijiä, joita löytyy useammasta kun yhdestä ketjusta. Toews, Kane, Hossa, Sharp... Onhan siinä. Puolustuksessa Chicagolla on sellaisia maailmanluokan pelaajia kuten Seabrook, Hjalmarsson ja timanttina vieläpä Duncan Keith. Wildin puolustuksen tähdet jäävät isoja minuutteja nielevälle Ryan Suterille. Wildin pakit kyllä onnistuivat hyvin Blues sarjassa. Tiivis pelaaminen on joukkueen avainsana, eikä sarja nyt välttämättä puolustukseen tule ratkeamaan.

Chicago tulee pitämään kiekkoa ja Wild koittaa pitää puolustuksen tiiviinä. Alivoimassa Wild on ollut erinomainen ja se tulee säilyä sellaisena. Chicagon ylivoiman vaarallisuus tiedetään. Uskaltaisin odottaa tiukkoja under-vääntöjä ja näissä piilee Wildin saumat menestyä. Jos tämä sarja lähtee muodostumaan maalintekokisaksi, Chicago tulee olemaan ylivertainen. Johtavana ennustajana ennustan sarjan menevän 4-2 Chicagolle. Toivon sarjan kääntyvän Minnesotalle, mutta johtavan NHL-analyytikon täytyy pystyä raottamaan värilaseja. Lauantaiaamuna aloitetaan Suomen aikaa 04:30. :Thumb up:
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Jack » 01.05.2015 22:25

Reilun viiden tunnin päästä kiekko jäähän. Pelin jälkeen lähtö suoraan Tampereelle, joten raportit sun muut pohdinnat jää luultavasti sunnuntaille kunhan reissusta kotiuduttu.

Wild lähtee tutuilla hyökkäysvitjoilla Chicagon kimppuun. Niederreiter istutettu nyt tuohon Zuckerin paikalle ykköseen.

Niederreiter-Koivu-Stewart
Parise-Granlund-Pominville
Zucker-Coyle-Vanek
Cooke-Brodziak-Fontaine

Hienoa nähdä, että Teuvo pääsee taas tositoimiin. Timonenkin luultavasti kolmospakkiparissa Seabrookin kanssa.

Saad-Toews-Hossa
Bickell-Richards-Kane
Sharp-Vermette-Teräväinen
Desjardins-Kruger-Shaw
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Salming » 02.05.2015 12:26

Olipas vauhdikas ja paljon tapahtumia sisältänyt ensimmäinen matsi. CHI voitti sen lopulta 4-3. Avauserässä CHI teki kolme kaappia. Saad aloitti maalinteon toisella minuutilla, kun hän nosti kiekon etukulmasta sisään. Hieman myöhemmin Richards tuli vauhdilla alueelle, teki vartaloharhautuksen ja jakoi toiseen laitaan, josta Kane tykitti limpun uurnaan. Erän loppuun sitten CHI teki vielä kolmannen maalin. Minnesota tuli kuitenkin peliin mukaan toisessa erässä. Ensin Zucker kavensi maalin edestä ja perään Parise osui myös riparista Crawfordin nenän edestä. 3-3 osuman taiteili puolestaan Suomen kultapoika Mikael Granlund, kun hän punnersi maalin takaa maalin eteen ja nosti kiekon pussiin ahneesti. :Thumb up: Voittomaalin teki myös suomalainen eli Teuvo Teräväinen erän lopussa. Hän sai kiekon laidassa ja heitti sen maalille. Hieman helposti meni sisään ja kun päätöserä pelattiin maaleitta, CHI otti ensimmäisen kiinnityksen.

Yllättävän maalirikas matsi ja molempien puolustukset olivat vähän lepsuja omien maalien edustoilla. Wild oli todella huono avauserässä, mutta CHI sitten puolestaan passivoitui johtoasemassa, mutta Teuvon maali ratkaisi pelin. Odotan toiseen kohtaamiseen sitä, että puolustuspeli tiivistyy varsinkin Wildilla, Chicagolla on nyt ollutkin teemana, että riittää, kun tekee enemmän maaleja kuin vastustaja, mutta ei sekään voi ikuisuuksiin riittää, jos omissa soi liikaa.

Salming

Re: Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Salming » 05.05.2015 18:14

Toinen matsi päättyi 4-1 ja ensi yönä on edessä kolmas matsi, joka Wildin on pakko voittaa. Blackhawksin ISOT nimet olivat ISOJA toisessakin ottelussa ja silloin kun veljet Toews, Kane yms. ovat pelipäällä, ei heitä pysäytä kukaan. Ei edes Matt Cooke. :laugh:

Suora lainaus Jackin whatsappääniviestistä, jossa käsiteltiin toista peliä: - Toka peli oli erittäin huono Minnesotalt, oli erittäin kuritonta hyökkäyspeliä, huolimatonta. Lähdettiin turhan innokkaasti hyökkäämään ja lapsellisia virheitä ne kostautui siinä keskialueella, et sä voi alkaa siinä leipomaan kiekkoa turhaan, kiekko päätyyn ja menoksi.

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Jack » 05.05.2015 19:21

Salming kirjoitti:ensi yönä on edessä kolmas matsi, joka Wildin on pakko voittaa.

Ei ole pakko, mutta joo, nyt täytyy tapahtua sarjassa muutos jos Wild haluaa taistella viellä jatkopaikasta. Ekassa pelissä oltiin hyvin mukana, tai oikeastaan tultiin hyvin mukaan. Ei Chicagolle saa antaa kolmea eteen jos haluaa voittaa. Jokaiseen päästettyyn maaliin liittyi melkeinpä joku alokasmainen virhe tai kiekonmenetys. Varsinkin tokassa pelissä oli paljon huolimattomuutta Wildin osalta.

Ensi yön pelissä Wildiltä Stewart sivussa. Ei osallistunut aamujäille ja coach Yeon mukaan day-to-day vamma. Jordan Schroeder nousee kakkoseen Koivun ja Niederreiterin rinnalle. Haula jatkaa nelosessa Cooken ja Brodziakin kanssa.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Lännen välierä: Chicago Blackhawks vs. Minnesota Wild

ViestiKirjoittaja Salming » 08.05.2015 15:24

Kansi kiinni. Timonen, Teuvo ja Raanta jatkavat puhtaasti 4-0 voitoin jatkoon. Ei ollut Wildillä tässä sarjassa sitten lopulta sitä kuuluisaa palaakaan, kun Kanerit sun muut astuivat esiin. Ei mitään seliteltävää, parempien pelaajien parempi joukkue tästä jatkoon ja Wildin suomalaiset kesälomalle. :Thumb up: Dubnyk ei pystynyt yksin tätä sarjaa voittamaan eikä edes yksittäistä matsia, joten silloin on aika vaikea pyristellä Chicagoa vastaan. Minnesota kaatui hieman siihen, että joukkueen vahvuus eli tiivis viisikkopeli ei kestänyt Chicagon myllytystä ja kun Wildillä ei ole kärkitaitoa edustamassa kuin Zach Parise, on silloin turha haaveilla voitoista. Ensi vuonna uusi yritys.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa