Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Rangers
7
88%
Capitals
1
13%
 
Ääniä yhteensä : 8
Salming

Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Salming » 30.04.2015 10:24

Tässä meillä on käsissä toisen playoffkierroksen herkkupala. Ovie vs. Nash. Lundqvist vs. Holtby. Green, Carlson ja Niskanen vs. Yandle, McDonaugh ja Girardi. NYR tiputti Pensin voitoin 4-1 odotetusti ja Capsit puolestaan voitti tiukan sarjan Islesia vastaan vasta game sevenissä. Rangers lähtee ennakkosuosikkina sarjaan ja se on vielä saanut lepäillä hieman kauemmin, mutta toisaalta Washingtonin pelituntuma on sitten parempi. Ennustan kuitenkin, että Rangers menee tästä jatkoon voitoin 4-2.

Washingtonin tehot lepäsivät Islesia vastaan hyvin vahvasti Nicklas Bäckströmin harteilla. Taustatukea antoivat Ovie, Kuznetsov ja Ward. Toki Trotz sai puolustuspelin toimimaan parin ensimmäisen huliviliottelun jälkeen mallikkaasti, joten sikäli ei niitä maaleja hirveästi itsekään tarvitse tehdä, kun maalissa seisoo herra Holtby. Mutta Rangersin paketti on vähintään yhtä laadukkaassa kunnossa ja maalissa seisoo Holtbyakin pykälän verran kovempi Lundqvist. Tämä sarja tullee ratkeamaan siihen, että Rangersilla on laajempi hyökkäyskalusto ja myös kolmos- ja nelosketjut kykenevät iskemään niitä räkämaaleja joka toisessa pelissä, kun taas Capsin telaketjuosasto tekee maalin ehkä kerran kolmessa ottelussa. Näinkin lyhyessä sarjassa secondary scoringin ero tulee esille ja Rangers menee jatkoon. Capsin toiveet lepäävät siinä, että Holtby voittaa Lundqvistin maalivahtitaistossa, mutta ei hänkään mikään jumala voi olla pelistä toiseen eli Capsien pitää pystyä myös itse hyökkäämään muutenkin kuin vain kahdella ketjulla, koska muutoin edessä on pitkä puolustustaistelu.

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Jack » 30.04.2015 22:56

Ajatuksissa olis painua pehkuihin, ottaa parin tunnin väliunet ja herätä tämän sarjan ekaan taistoon. Joukkueita sen enempää analysoimatta, veikkaan myös itsekin Rangersin menevän jatkoon. Meikäläistä ei Capsit ole hirveästi vakuuttaneet. Runkosarjassa toki pelasivat hienosti ja pelaavat vihdoin joukkueena Ovien johdolla, mutta lepääkö silti liian suuri menestysvastuusta Ovien harteilla? Rangersilta löytyy mielestäni enemmän ratkaisijoita ja laajuutta ketjuista. Katsotaan miten käy, mutta ennustukseni on Rangers jatkoon 4-3 voitoin. Game seven kutsuu.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Salming » 01.05.2015 10:41

Capsilta hieno ryöstö maalein 1-2. Avausmaalin teki Ovie hirmuranteella, mutta NYR tasoitti viitisen minuuttia ennen päätöstä Fastin osumalla. Hän ohjasi Hayesin ripuliranteen sisään. Pelin viimeisellä sekunnilla Ward kuitenkin laukoi Lundqvistin puikoista voittomaalin. Ovielta huikea karvaus maalin takana ja passi etukulmalla, josta Ward niittasi kiekon maaliin.

Caps kesti hyvin isäntien avauserän rynnistyksen ja sitä kautta peli tasoittui mitä pidemmälle ottelu eteni. Ovie oli kyllä terävänä ja laukoi mm. toisessakin erässä kertaalleen rimaan ja melkein lisäsi Capsien johtoa. Molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti ja se selittää suurimmaksi osin vähämaaliset numerot. Samaa on varmasti luvassa tässä sarjassa jatkossakin. Rangersin ykköskorin äijät eivät olleet aivan valmiina vielä tähän sarjaan, kun taas Capsit Ovien johdolla olivat hereillä ja se ratkaisi voiton.

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Jack » 01.05.2015 11:05

Ei jaksais tuota Ovieta kokoajan hehkuttaa, mutta minkä tälle voi. Jäätävä tuo 1-0 maalin rannekuti jälleen, ei terve. Kirsikkana kakun päälle viellä kiekonriisto ja loistava kääntö Wardille pari sekkaa ennen päätössummeria. Ei mikään muu joukkue ole näin paljon kapteeninsa joukkue kuin Washington Capitals. Mutta mikäs siinä, kun homma näyttää pelaavan.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Salming » 03.05.2015 10:45

Upea toinen ottelu on ohi. Sen voitti odotetusti kotijoukkue maalein 3-2. NYR sai unelma-alun, kun puolen minuutin kohdalla se teki johtomaalin. En jaksa tarkistaa, mutta Hagelin taisi tuon tehdä vai oliko Kreider. Jompikumpi. 2-0 maalasi Boyle viivalta. Hulppea maski Nashilta. Caps laukoi avauserässä vain kuudesti, mutta toiseen erään se paransi ja vei kudit selvästi. Kavennuksesta vastasi Kuznetsov. Caps voitti oman pään aloituksen ja Kuznetsov luisteli kiekon kanssa punaiselle. Hän heitti sen päätyyn, josta Chimera poimi sen ennen Yandlea. Heitto vain maalille ja Kung Henrik joutui patjalla potkaisemaan kiekon keskelle, jossa Kuz voitti oman yksveeykkösensä Boylea vastaan ja napautti kiekon maaliin. Kolmannen erän alkuun St. Louis syötti siniseltä kiekon maalille unohtuneelle Brassardille. Tämä oli lähellä Holtbya, mutta onnistui ujuttumaan kiekon putkista sisään. Ovie kavensi kymppi ennen loppua häikäisevällä vedolla taas kerran. Lopussa Caps haki vimmatusti tasoitusta, mutta NYR kesti.

Ottelun hahmo oli maalivahti Lundqvist, joka otti 3-4 täysin käsittämätöntä pelastusta. Holtbylta ei sitten ihan niin vahva peli. Joka tapauksessa tilastokotivoitto ja 1-1 tilanteessa sarja jatkuu seuraavaksi Washingtonissa.

Salming

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Salming » 05.05.2015 18:08

Undertalkoot jatkuivat viime yönä, kun NYR hävisi Capseille 1-0. Voittomaalin tekaisi toisessa erässä Beagle. Ottelun hahmo oli taas kerran molari, tällä kertaa Braden Holtby. Eikä Lunkkakaan huonosti pelannut, kun päästi vain yhden. St. Louis hukkasi mm. läpiajon, joten kyllä vieraillakin oli omat paikkansa. Tuo Beaglen maali meni Yandlen kautta sisään lopulta muuten. Ei ole Yandlekaan vakuuttanut missään nimessä, toki hän pelaakin kolmosparin minuutteja, mutta silti. Ollut vaisu hyökkäyssuuntaan varsinkin. Mutta joo, ehkä hieman yllättävä tulos tämä Capsien voitto. Toki maalin pelejä nämä kaikki ovat, joten ei sen puoleen. Nyt pomppi Capsille ja ensi pelissä pomppii sitten taas NYR:lle ja sarja on tasan, kun palataan MSG:lle. Saa ottaa talteen.

Salming

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Salming » 07.05.2015 13:42

Holtby on viemässä Capsit konferenssifinaaliin. Upea matsi taas, jonka isännät voittivat 2-1. Täytyy muistaa, että myös vuosi sitten NYR oli samassa tilanteessa Pensia vastaan, mutta onnistui nousemaan sillasta jatkoon lopulta. Toki nyt on vastassa astetta kovempi ja yhtenäisempi joukkue kuin vuosi sitten. Trotz pitää varmasti huolen, että Caps ei luista puolustuspelistä. Kyllähän tämä vahvasti näyttää siltä, että idän finaaleissa kohtaavat Capitals ja Tampa, mutta ei mennä vielä asioiden edelle. Rangers pääsee kuitenkin vielä mahdollisesti kahdesti pelaamaan kotona, jos se onnistuu viemään sarjan seitsemänteen otteluun. Jostain pitäisi kuitenkin kaivaa hyökkäystehoja ja luovuutta, peli on nyt vähän väkisin puskemista tuohon Capsin puolustusmuuriin.

Salming

Re: Idän välierä: New York Rangers vs. Washington Capitals

ViestiKirjoittaja Salming » 14.05.2015 09:15

Salming kirjoitti:Ennustan kuitenkin, että Rangers menee tästä jatkoon voitoin 4-2.
4-3 voitoin lopulta Rangers jyräsi itsensä jatkoon. Viime kevään tavoin se nousi 3-1 tappioasemasta sarjan voittoon, tuolloin tosin Pensia vastaan. Tämän yön ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, kun Derek Stepan laukoi Girardin viivakudin reboundin ohi Holtbyn. Avauserässä Ovie oli vienyt vieraat johtoon, mutta Hayes tasoitti takatolpalta komean kuvion päätteeksi. Kolmannessakin erässä molemmilla oli puolittaisia paikkoja, mutta ei mitään kunnollista, vaan molemmat puolustivat tarkkaan ja kurinalaisesti, jonka vuoksi matsi venyikin jatkoajalle. Tämä oli muuten 14. perättäinen playoffottelu Rangersille, joka päättyi maalin erolla suuntaan tai toiseen. Käsittämätöntä. King Henrik puolestaan jatkoi seiskapelien dominointiaan eli päästettyjen maalien keskiarvo pyörii siinä yhden paikkeilla näissä trillereissä. Rangers etenee tosiaan jatkoon ja kohtaa sitten Tampan seuraavaksi. Tuo sarja alkaa luultavasti lauantaina prime time -aikaan kello 20.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa