Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.

Kumpi jatkoon?

Canadiens
6
67%
Lightning
3
33%
 
Ääniä yhteensä : 9
Salming

Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Salming » 30.04.2015 10:33

Viime kevään playoffuusinta, jolloin MTL kylvetti Tampan avauskierroksella puhtaasti 4-0. Tuolloin Tampa ei ollut vielä valmis näihin peleihin, vaan kurittomuus ja tietynlainen huolimattomuus oli läsnä sen pelissä. Nyt se on saanut hyvää oppia Detroitia vastaan ja onnistui nousemaan voittoon lopulta seiskapelissä. Sarjan ja itäisen konferenssin ainoana suomalaisena pelejään jatkaa Valtteri Filppula Tampan paidassa, joten Tampan jatkoonmeno olisi suotavaa tästä. En kuitenkaan usko siihen. MTL oli vakuuttava kolme matsia Aadawaa vastaan, mutta sitten se hölläsi koneet turhan aikaisin ja Ottawa pääsi voiton päähän, mutta vieraissa tylyn 0-2 esityksen jälkeen Montreal marssi konferenssivälieriin.

Price oli tuossa Ottawa-sarjassa hyvässä formissa ja Montrealilla on selkeähkö maalivahtietu tässä sarjassa, koska en luota edelleenkään täysin Bishopiin. Puolustuskalusto menee aikalailla 50-50 ja samoin hyökkääjistö. Molemmilla on kolme tasaista ketjua, joista jokainen voi ratkoa pelin iltana minä hyvänsä. Detroit-sarjassa Tampaa vaivasi ajoittain maalinteon tehottumuus eikä ainakaan vastus nyt helpotu, kun maalissa on toisessa päässä Kari Hinta. MTL nyt ei ole samanlainen ilotulitusjoukkue kuin Tampa, mutta se on tottunut kääntämään pelit itselleen maalin tai parin marginaalilla, kun niin on tarvinnut tehdä. Ja uskon, että niin tulee käymään myös tässä sarjassa ja joku Lars Eller laittaa sen kiekon alivoimalla maaliin, kun pelataan kuutosmatsin toista erää ja katkaisee siten Tampan selkärangan. :tuoppi: Tässä on kyllä kaikki ainekset myös seiskapeliin, mutta ennustan, että MTL laittaa Tampan halki ja pinoon 4-2. Tampa haastaa paremmin kuin vuosi sitten, mutta aivan ei riitä vielä rutiini jatkoon.

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Jack » 30.04.2015 23:06

Montreal Canadiens jatkoon. Tähän riittää yksi perustelu. Carey Price. Olen sitä mieltä, että maalivahtipeli korostuu kokoajan kauden edetessä. Runkosarjasta sä voit päästä poffeihin ilman huippu veskaa. Näissä peleissä maalivahtipeli korostuu kokoajan enemmän. Ja kun pelit etenevät, panokset kasvavat, myös paineet kasvavat. Huippu veskat pelaavat näissä peleissä vieläkin paremmin. Carey Price on yksi heistä. Pricelle on luotu useamman kauden aikana jo hirvittävät paineet menestyä. Price on tottunut jo tähän. Hän tietää kuinka paljon häneltä vaaditaan. Ja kun vastaan laitetaan Tampan Bishop, niin samalla voidaan verrata Mersua Ooppeliin.

Menipäs maalivahtipelin analysoinniksi mutta menkööt. Tässä sarjassa suosittelen seuraamaan maalivahtityöskentelyä. Se tulee ratkaisemaan tämän sarjan. Tampa on muutenkin liian ailahteleva jengi. Tähän kun lyödään päälläseisova Price, niin homma alkaa olemaan valmis. Sarja 4-1 Montrealille.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Dev » 01.05.2015 09:33

Jos ei tapahdu mitään ihmeellistä kyykkäystä, niin kyllähän tämän sarjan pitäisi mennä Canadiensille. Yleensä kun erot ovat pienet ja joukkueet tasaisia, niin juuri tuo Jackin mainitsema veskaripeli korostuu ja se menee aivan heittämällä Habsille. Toisella on keskinkertainen ykkösmaalivahti ja toisella kenties maailman tämän hetken paras.

4-1 tai 4-2 Habsille.
- Olen aina IFK

Salming

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Salming » 02.05.2015 12:21

Tampa onnistui voittamaan tämän sarjan avauspelin 1-2 jatkoajalla. Toisen jatkoerän alussa Filppula passasi laidasta keskelle ja Kucherovin ranne upposi takakulmaan. Tampa oli ratkaista pelin jo varsinaisella peliajalla, kun Johnsonin ohjurimaali pysyi ottelun ainoana 55. peliminuutille asti. Tuolloin Subban avasi keskustaan Paciorettylle, tämä otti kiekon mukaansa ja luisteli alueelle. Hän lähetti laidasta rannelaukauksen, jonka Bishop hörppäsi hanskan kautta sisään. Jatkoajan alussa sitten vielä Kucherov uitti läpiajon maaliin, mutta samalla hän työnsi Pricen patjaa eteenpäin, joten tuo maali hylättiin. Tampan onneksi he tekivät sitten toisen maalin, joka hyväksyttiin.

Molemmilta veskoilta joka tapauksessa hyvä matsi ja Bishopkin ryösti pari kertaa 2v1-tilanteista Habsin pelaajia komeasti mm. torjumalla Plekanecin yrityksen hanskallaan yläkulmasta. Toiseen peräkkäiseen vierasvoittoon en kuitenkaan usko, vaan Habs tasoittaa sarjan sunnuntaina.

Salming

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Salming » 05.05.2015 18:04

Ohhoh, käsi pystyyn virheen merkiksi. Tampa teurasti toissayönä Montrealin 2-6 ja johtaa sarjaa nyt 2-0 voitoin, joka on sensaatio. Filppula heräsi pelaamaan ja tekaisi 1+2 tehot. Myös Stamkos ja Johnson olivat eturintamassa johtamassa tätä Tampan ylikävelyä. Isot nimet takoivat sellaisia osumia, että oksat pois. Price pelattiin sille kuuluisalle kebabkioskille välillä. Hyhhyh. :Thumb up:

Sitten olisi hiljalleen Montrealin kärkiäijien aika herätä ja kevät menee ohi ennen kuin se edes alkoi. Kaksi vierasvoittoa putkeen olisi kairattava. Pacioretty, Plekanec, Galchenuyk, Subban... näiltä herroilta odotan tehoja seuraavassa ottelussa, jonka Montreal tulee pomminvarmasti tilastovoittamaan.

Salming

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Salming » 07.05.2015 13:39

Tampa Bay Lightning marssii tästä näköjään kävellen jatkoon. Sarja 3-0 nyt. Tyler Johnson ratkaisi viime yönä kaksi sekuntia ennen summeria. Siellä on nyt hurmos päällä ja tuosta sillasta ei enää Montreal nouse. Tampa ottaa tästä ihan kunnolla revanssin viime vuoden 0-4 tappiosta kenties jopa samoin lukemin. Tampan pelinopeus on vain liikaa Montrealille tällä hetkellä, ei siinä sen kummempaa.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Nestori » 07.05.2015 14:25

Salming kirjoitti: Tampan pelinopeus on vain liikaa Montrealille tällä hetkellä, ei siinä sen kummempaa.

Olikos tää nyt kahdeksas perättäinen voitto putkeen Tampalle Montrealista eli kyllä tätä "momentumia" on kestänyt pitempäänkin. Oli viime matsissa Montrealilla omat paikkansa, mm. Subbanin tolppakuti jne. mutta kun ei mene, niin ei mene.

Tästä parivaljakosta toivon ehdottomasti Tampan jatkoonmenoa. :Thumb up:
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 2634
Liittynyt: 23.09.2010 15:13
Paikkakunta: LAHE
Suosikkijoukkue: TURKU, Minnesota Wild

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Jack » 10.05.2015 08:21

Ei tämä sarja ainakaan taputeltu vielä ole. Montreal oli sarjassa jo 3-0 häviöllä, mutta on onnistunut kaventaaman sarjan jo 3-2 tilanteeseen. Näissä kahdessa viime pelissä voiton takuumiehenä on hääärännyt kukapa muukaan kuin Carey Price. Viime yönä ryösti mm. Filppulan maalin aivan fantastisella torjunnalla.

Monreal teki viime yönä myös historiaa. He eivät viellä koskaan ole selvinneet pudotuspeleissä 3-0 tappioasemassa game kutoseen. Nyt sinne siis mennään . Tampalla olis kyllä ns. pakkovoiton paikka ti-ke yönä pelattavassa matsissa. Kotimatsissa ois mahdollisuus viimeistään nyt katkoa sarja. Game seveniin annan Montrealille ison edun.
Aurinkokuningas: "vaihdetaan klubin takkia, tuu sä koutsaamaan, luo se buumi tonne, mä tulen sinne jakamaan noit viisauksii sinne ylen lämpimää officee."

Salming

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Salming » 13.05.2015 11:57

Ja näin Tampa laittoi homman pakettiin kolmannen ottelupallon turvin. Se kaatoi kotikaukalossaan Montrealin maalein 4-1. Tampan kakkosketju oli taas tuhoisa, Kucherov teki tehot 2+1 ja Palat säesti parin pinnan turvin. Montreal oli tässä ratkaisevaksi jääneessä ottelussa alakynnessä ja saikin vain 19 kutia kohti Bishopia, kun taas kotijengi laukoi kolmisenkymmentä kertaa. Suomalaisista siis Filppula on idän finaaleissa ja vastaan tulee joko NYR tai Caps. Jos Tampa onnistuu itsensä vielä finaaliin kampeamaan, saadaan Suomeen 100% varmuudella Stanley Cup -voitto, muutoin joutuu olemaan sitten lännen jengin bandwagonissa finaalissa. Ennen tätä sarjaa arveltiin, että Price syö Bishopin elävältä, mutta toisin kävi. Bishop kesti paineet ja tietysti joukkue edessä pelasi paremmin kuin Montrealin kenttäpelaajat, joten sekin edesauttoi Bishopin työtä. Tampa sai revanssin viime vuodesta ja lähtee nyt siis Jon Cooperin johdolla jahtaamaan kannua. Kahdeksan voiton päässähän se enää on.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Idän välierä: Montreal Canadiens vs. Tampa Bay Lightning

ViestiKirjoittaja Nestori » 13.05.2015 14:51

Salming kirjoitti:Jos Tampa onnistuu itsensä vielä finaaliin kampeamaan, saadaan Suomeen 100% varmuudella Stanley Cup -voitto, muutoin joutuu olemaan sitten lännen jengin bandwagonissa finaalissa.

Mikäli oikein muistan, niin Rangers on ainoa jäljelläolevista porukoista, joissa ei ole suomalaisosaamista taustalla? Washingtonissakin oli scouttipuolella joku suomalainen. Tais olla Skriko?

Mutta Tampan voitolle :tuoppi: Meni edes tämä veikkaus oikein. :mrgreen:
Oulun Kärpät

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa