NHL:n otteluraportit kaudella 2016-2017

Keskustelua NHL:stä ja sen pelaajista.
Salming

NHL:n otteluraportit kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 18.10.2016 10:47

Salming kirjoitti:Tähän ketjuun siis voi kirjoittaa lyhyitä tai pidempiä analyysejä näkemistään otteluista maailman kovimmassa kiekkoliigassa eli NHL:ssä. Jokaisella joukkueella ei ole omaa kausiketjua luotuna, joten tällaiselle ketjulle on sikäli tarvetta. Ketju kokoaa kaikki raportit yhteen ketjuun eivätkä ne ole levällään jokaisen joukkueen omalla alueella. Topic hyödyttää myös palstan vedonlyöjiä siten, että ketjuun kirjoitetut viestit ovat luotettavilta henkilöiltä ja jokainen osaa siten pohtia, kannattaako tietyn henkilön näkemykseen ottelun kulusta luottaa. Arvokasta informaatiota siis sekä jääkiekon että vedonlyönnin ystäville. Erityisesti jääkiekon ystäville. Toivottavasti saamme aikaan mukavat pöhinät tässä ketjussa, keskustelu alkakoon.
Sama kaava kuin aiempina vuosina.

Katsoin yöllä Rangers-Sharks ja sitä edellisenä yönä Canucks-Hurricanes. Rangers oli vakuuttava, jos ei oteta huomioon viimeistä viittä minuuttia, jolloin Sharks pääsi maalin päähän, kun NYR lopetti pelaamisen. Kreider-Zibanejad-Nash kolmikko oli kentän kuningas, joka vaihdossa paine Sharksin päätyyn. Vierailta puolestaan Pavelski-Jumbo-Hertl akseli toimi. Pavelski keräsi tehot 1+3 ja Burns 2+1. Raanta oli solidi, toki kolmas maali lipsahti, mutta siinäkin toki Burnsilta oiva rannari McDonaghin jaloista etukulmaan. Ensimmäiselle ei voinut mitään, kun nenän edestä pelattiin poikkisyöttö kahden miehen ylivoimalla. Toisessa säkissä Burns pääsi vapaasti läheltä keskeltä laukomaan ylös. Neljäs maali oli puolestaan Pavelskin taidokas ohjuri. Rangersin Vesey teki päätöserässä uransa avausmaalin, Stepanilta kermainen alustus. Hetkeä aiemmin Hayes oli myös päässyt puttaamaan tyhjiin Rangersin neljännen maalin.

Sharks oli tasaviisikoin perässä. Rangers pelasi viisaasti 5-2 johtoasemaan asti, sen jälkeen alkoi lipsuminen. Donskoi oli näkymätön, ei saanut mitään aikaan. Sharksilta ykkösketjun takana oli hiljaista. Rangersilta yllättävän ehjä esitys ja peli ei ollut niin puuduttavaa katseltavaa kuin viime kaudella. Puolustuksessa McIlrath ja Skjei ottivat ihan hyvin ruutua, Staal pelasi myös mainiosti.

Canucks-Hurricanes pelissä sitten Canes suli 3-0 johdosta. Aho jatkoi pisteputkeaan, kun hän sai kakkossyötön Teuvon maaliin. Ylivoimalla tuo alakolmio Aho-Faulk-Teuvo toimii ihan hyvin. Sen sijaan tasaviisikoin Aho-Lindholm-Teräväinen ketju ei ole saanut mitään aikaan kahdessa pelissä. Toki avauserässä Aho pääsi kahdesti laukomaan suorasta luistelusta, mutta noissa tilanteissa hän oli yksin, joten kuti oli ainoa mahdollisuus. Skinner-Rask-Stempniak on ollut melkeinpä hurrikaanien paras kombinaatio toistaiseksi. Staalin ja Lindholmin ketjuja ehkä voisi sekoittaa. Canucksilta Granlund oli parhaimmistoa ja keräsi 1+1 Sutterin ja Hansenin ketjussa. Tuo kolmikko oli Canucksin näkyvin. MaGilla oli vielä lopussa paikka ratkoa peli varsinaisella, mutta Lack kesti kilpitorjunnalla. Paikkoja oli tehoilla enemmänkin, joka on positiivinen asia vancouverilaisille.

Canes johti tosiaan 3-0, mutta sitten alkoi ihmeellinen sähläys. Faulk lahjoitti kaksi ensimmäistä maalia surkeilla puruilla, jotka jäivät ränniin. Canesin puolustajien avauspelaamisen heikkous oli myös silmiinpistävää. Hanifinillakin poltti kiekko monta kertaa lavassa ja Canucks ryösti sen hyökkäysalueella. Päätöserässä Canucks myllytti sen verran hyvin, että Canes voi olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen. Summa summarum, Canes suli nyt toistamiseen kolmen maalin johdosta, joka ei ole hyvä juttu. Hyökkäyspeli toimii ajoittain, jos pakit saavat kiekon ajoissa liikkeelle. PAPP vaatii edelleen työstämistä. Canucks nousi taas päätöserässä tasoihin kuten Flamesia vastaan. Tuossa on potentiaalia taistella poffisijoista loppuun asti. Sedinien takana MaG, Hansen, Sutter, Horvat ja alakerrassa Hutton ovat kasvamassa tulosrooleihin.

Salming

Re: NHL:n otteluraportit kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 22.10.2016 13:10

Jälleen katsottu kendoa ns. vitusti. Kahtena edellisenä yönä kaksi peliä livenä ja kaksi peliä tulospiilosta aamulla. Viime yönä katsoin livenä Columbuksen ja Chicagon väännön. CBJ oli erinomainen. Bobi oli ihan OK maalissa. Pakistossa Werenski dominoi viivassa ylivoimalla ja saalisti 1+1. Murray loukkaantui avauserässä ja ei palannut kaukaloon. Nutivaara pärjäsi ihan OK edelleen. Toki jääajat eivät ole mitään ihmeellisiä. Erikoistilanteissa Nuti pelaa satunnaisesti alivoimaa, muutoin tasakentällisin Johnsonin parina. Hyökkäyksessä debyyttiään pelannut Sedlak loisti nelosen keskellä ja laukoi pelkästään avauserässä jo kolmesti kohti Crawfordia. Hyvä sisääntulo. Saad-Wennberg-Foligno oli Columbuksen paras koostumus, Foligno tehoili 1+1 ylivoimalla. Calvert-Dubinsky-Atkinson jäi vähän pimentoon. Kolmosketjussa Josh Anderson oli energinen. Chicagon puolelta sitten Motte teki avausmaalinsa NHL:ssä toisessa erässä Toewsin riparista. Panik oli yllättävän hyvin pelin sisällä tuossa ykkösessä. Kakkosessa totutusti Panarin-Kane akseli loi paikkoja varsinkin ylivoimalla, mutta ei sikaria tällä kertaa. Alaketjut olivat melkoista kuraa Chicagolla. Puolustuksessa CHI:lla on pullat hyvin uunissa. Forsling selviytyy mainiosti kolmosparissa Van Riemsdyukin kanssa. Keith-Hjalmarsson ja Seabrook-Kempny parit vetivät isoimmat minuutit ilman ongelmia. Tasaviisikoin peliä vei CBJ, paitsi päätöserässä CHI sai kiriä aikaan, kun Toews ja Anisimov vaihtoivat paikkoja. Columbukselta rohkaiseva esitys ja kauden avauspisteet kovaa Chicagoa vastaan. Junnuista Schmaltz oli pettymys kolmosen keskellä, odotin näkyvämpää esitystä. Motte pärjäsi ykkösessä kohtuullisesti.

DET-NSH tuli katsottua jälkikäteen hetki sitten. DET ollut loistava alkukaudella ja oli sitä jälleen. Päälle 40 vetoa kohti Rinnettä ja eiköhän pudotuspeliputki jatku. Abdelkader-Nielsen-Larkin ykkösketju fantastinen. Larkin otti uransa ensimmäisen tappelun muuten päätöserässä ja selätti Weberin. Tatar pelasi mainiosti myös kakkosessa Sheahanin laidalla, Zeta täydensi tuon. Kolmosessa Nyqvist osui päätöserässä. Helm ja Vanek olivat näkymättömiä. Nelosketju oli Detroitin ehkäpä se paras lopulta yhdessä ykkösen kanssa. Milleriltä ja Glendeningilta todella hyvä matsi. Miller teki maalin ja Glendening laukoi seitsemän kertaa kohti maalia, uran ennätys. Jatkuvasti maalia kohti röyhkeää haastamista. Isot plussat Detroitin rookiepakki Sproulille, joka pelasi kakkosyvssä viivalla. Uran toinen matsi ja sai syötön Abdelkaderin tasoitusmaaliin. Greenmainen rightin pakki, joka laukoo kovaa. Marchenko-Ericsson oli ehjä kolmospari, varsinkin Marchenko blokkasi kuteja ja syötti helpot syötöt lapaan. Ykkösparissa DeKeyser oli vähän flegu Greenin rinnalla.

Nashvillen puolelta Rinne ei loistanut eikä pettänyt. Josi-Subban akselilta fantastista yv-peliä. NSH teki kaikki säkit ylivoimalla. Pelihän päättyi siis 4-3. Ekholm-Ellis pari myös hyvässä balanssissa. Kolmospari sitten eniten oli ongelmissa eli Carle-Weber. Hyökkäyksessä edelleen tasaviisikoin maalipaikkojen luonti vaatii paljon työtä. DET vei tosiaan peliä selvästi tasaviisikoin ja ansaitsi winstin. NSH-hyökkäyksestä esiin voisi nostaa ehkäpä Forsberg-Ribeiro-Smith akselin, jossa Forsberg haastoi hanakasti. Ykkösessä Johansen-Neal oli unessa. Kolmosessa Arvidsson pelasi fyysisesti ja laukoi laidasta. Wilson jäi pimentoon, Fisher ohjasi yhden säkin ylivoimalla maalin edestä päätöserässä. Nelosessa Fiala osoitti kevyttä jalkaa päätöserässä polkemalla alaspäin ja pelastamalla takakarvaamalla yhden maalipaikan.

Salming

Re: NHL:n otteluraportit kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 23.10.2016 11:51

CGY-STL purkissa. Lopputulos 4-6. Perron-Schwartz-Tarasenko toimi, Pepperonille hatullinen maaleja. Kakkosessa Fabbri ja Steen olivat hyviä laitureita Stastnylle. Kolmosesta esiin vielä Yakupov, joka petasi neljännen maalin komeasti Berglundille. Alakerrassa tuttuun tapaan rightin kolmikolta Pietrangelo, Shattenkirk ja Parayko tuttua dominointia ylivoimalla viivassa. Myös tasakentällisin. STL vei matsia miten halusi ja sen isokokoinen rosteri piti CGY:n mikkihiiriä pilkkanaan.

CGY on malliesimerkki siitä, miten hyvätkään nimet pakistossa eivät takaa oman pään puhtaana pysymistä. Giordano, Brodie, Hamilton, Wideman. Erinomainen TOP4, mutta peräpää vuotaa kuin seula, koska Giordanon jälkeen kukaan ei osaa puolustaa. Karmeita hapuiluja ja sijoittumisvirheitä. Jokipakka pelasi kolmosparissa Engellandin kanssa ihan OK. Ei virheitä eikä loistanut. Hyökkäyksessä Gaudreau taiteili, mutta jäi kovin yksin. Ei tämä Monahankaan riitä ykkössentterinä vielä. Kakkosessa olivat Versteeg-Bennett-Brouwer. Troy vetää myös ykkösylivoimaa yhdessä Markku Jordaanin ja Hamiltonin kanssa. Kakkonenkin oli vaisu, se on sanottava. Toki se teki yhren maalin vastaiskusta. Siinä Bennettiltä hyvä peli ja Brouwer syötti ajoissa Versteegille, joka naulasi kiekon maaliin. Versteeg teki myös toisen maalin aivan lopussa, joten loppupeleissä ihan hyvä suoritus häneltä. Kolmosessa Backlund räpiköi joten kuten, laidoilla Chiasson ja Bouma roskatavaraa. Nelosesta ei jaksa sanoa mitään. Maalivahtipeli oli haparoivaa molemmilla joukkueilla. Allen hörppäsi Flamesin toisen maalin. Rystyvippi siniseltä. Johnson puolestaan ei muuten vain riitä, kohtalainen kakkosmokke, jolle tulee vain liikaa virheitä illasta toiseen.

CGY:lle ei voi kovin ruusuista kautta povata valitettavasti. Toissakausi taisi olla suonenveto, koska nyt ei tuosta hommasta tule yhtään mitään, jos oman alueen PAPP ei parane merkittävästi. Jos se paranee, myös hyökkäyspelaamiseen voi tulla jotain järkeä. Mutta ensin olisi saatava puolustus kuntoon. STL jyrää varmasti pudotuspeleihin. Vankka runko, jonka varaan on hyvä rakentaa.

Salming

Re: NHL:n otteluraportit kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Salming » 28.10.2016 12:46

Jees. Joukkueet numero 23 ja 24. Pens ja Isles. Enää kuusi joukkuetta, joilta en ole kokonaista peliä tällä kaudella. Ne joukkueet ovat Anaheim, Boston, Colorado, New Jersey, Ottawa ja Washington.

Isles hallitsi kahta ensimmäistä erää mielin määrin. Fleury otti lukuisia huipputorjuntoja. Venyi takatolpalle muutamaan otteeseen ja liukui peittämään kudit slotista. Pens teki heti avausminuutilla maalin ylivoimalla. Ihana kuvio, jonka päätteeksi Hörnqvisti lapioi takiksilta sisään Crosbyn passista. Isles tasoitti toisessa erässä. Nopea kääntö ja Hamonic naulasi takakulmaan tolpan juureen. Päätöserässä Pens sai vyöryn aikaan ja ekaan kymppiin vedot menivät 8-1 isännille. Malkin siirsi Pensin johtoon, kun hän laukoi pakin jaloista ja Halakin längistä kiekon sisään pysähdyksen jälkeen. Kesselille illan toinen passi. Isles tasoitti onnekkaasti. Fleury meni katkaisemaan ränniä, mutta kenttämestarin erikoinen lennätti kiekon maalin eteen, josta Prince puttasi sen sisään neljä minuuttia ennen loppua. Mutta Pens ei ollut sanonut viimeistä sanaa, vaan kaksi minuuttia ennen loppua SIDNEY CROSBY -niminen pelaaja lapioi irtokiekon sisään maalin edestä. Pens sai heti perään ylivoiman ja Kessel niittasi lopullisen ratkaisun neliön keskeltä. Terävä veto jäitä pitkin yllätti Halakin.

Isles olisi kahden avauserän perusteella ansainnut pisteitä, mutta se tuhlasi niin monta laatupaikkaa, ettei silloin toisaalta ansaitse voittaa. Ykkösessä pelasivat Ladd-Tavares-Bailey, se oli ihan hyvä ketju. Kakkosessa vetivät Nelson, Lee ja Beauvillier tms. Kolmosessa Strome ja Prince olivat eniten kiekossa. Nelonen oli muodossa Chimera-Cizikas-Clutterbuck. Clutterbuckilla oli pelin lopussa vaihtoaitiossa paljon asiaa Crosbylle. Pakkiparit olivat Leddy-Hamonic, Hickey-Boychuk, Seidenberg-De Haan. Täytyy sanoa, että pidän tuosta alakerrasta. Hyvä balanssi, Seiderberg veti timanttisesti. Ykkösylivoimassa oli ykkösketju höystettynä Stromella ja Leddylla. Kakkosylivoimassa viivassa paukuttavat Boychuk ja Hamonic. Kaikki aihiot ovat jälleen olemassa, että Islanders etenee pudotuspeleihin. Se ei käyttänyt omaa momentumiaan, joten Pens rankoi ankarasti johtavien pelaajiensa johdolla.

Fleury oli MoM virheestään huolimatta. Kesselille kolme pinnaa, Matti Malkinille kaksi. Kunitz pelasi heidän kanssaan. Ykkösessä joku Scott Wilson pelasi Sidneyn ja Patrikin kanssa. Kolmonen oli Hagelin-Bonino-Rust. Tuo ketju jäi tasaviisikoin pimentoon. Nelosessa Cullen-Fehr pari loisti alivoimalla. Määttä pelasi yhdessä Daleyn kanssa. Ollilta kohtalainen esitys, mutta vetää edelleen kiikareilla tätä kautta. Ei hyvä. Kakkospari oli Cole-Dumoulin ja kolmospari Schultz-Warsofsky. Kolmospari oli hyökkäysuuntaan etevä. Molemmat pääsivat lataamaan muutamaan otteeseen toisesta aallosta. Lisäksi Schultz veti ykkösylivoimaa yhdessä Kesselin, Malkinin, Crosbyn ja Hörnqvistin kanssa. Summa summarum, Pens rupesi pelaamaan päätöserässä ja se riitti tällä kertaa.

Paluu NHL

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa