Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Yhdysvalloissa 2017-2018

Keskustelua maajoukkueista.
Salming

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Yhdysvalloissa 2017-2018

ViestiKirjoittaja Salming » 10.01.2017 20:47

Perinteisesti kisaketju auki jo vuosi ennen seuraavaa tapahtumaa. On syytä ruveta jo pohtimaan Suomen joukkuetta. Millä rosterilla lähdetään palauttamaan kunniaa? Menneet kisat päättyivät siis häpeällisesti karsintasarjaan, jossa kaatui sentään Latvia. Rautakorpi sai käsittämättömät potkut kesken kisojen ja Ahokas luotsasi sen jälkeen kolme peliä voittaen ne kaikki. Kerran Sveitsin ja kahdesti tosiaan latvialaiset.

Tulevien kisojen lohkojako ei ole vielä selvä, koska IIHF joutuu keinotekoisesti siirtämään Kanadan ja Usan samaan alkulohkoon kisoissa pelattavan ulkoilmapelin vuoksi. Muut osallistuvat maat ovat kuitenkin Ruotsi, Venäjä, Suomi, Tsekki, Slovakia, Sveitsi, Tanska ja Valko-Venäjä, joka nousi ykkösdivarista pääsarjaan. Tulevat kisat ovat -98 ikäluokan päätapahtuma. Suomelta edustuskelpoisia olisivat siis muun muassa vielä Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi, mutta heitä ei varmasti tulla kisoissa näkemään. Vanhan järjestelmän mukaan lohkot olisivat:
A-lohko
USA (1.)
Ruotsi (4.)
Tanska (5.)
Slovakia (8.)
Suomi (9.)

B-lohko
Kanada (2.)
Venäjä (3.)
Tsekki (6.)
Sveitsi (7.)
Valko-Venäjä (nousija)

Luultavasti siis Kanada ja Ruotsi vaihtavat paikkoja keskenään. Se olisi hyvä juttu Suomelle, koska silloin vältettäisiin molemmat P-Amerikkalaiset puolivälierissä ja vastaan tulisi luultavasti joko Ruotsi tai Venäjä.

Sitten Suomen tulevaan joukkueeseen. Viime kisojen joukkueesta tulevissa kisoissa saavat pelata Juolevi, Välimäki, Heiskanen, Vaakanainen, Koivula, Kuokkanen, Räsänen, Tolvanen ja Vesalainen. Maalivahtiosasto menee siis kokonaan uusiksi. Sinne ovat tyrkyllä viime kevään U18-kultaa voittaneesta nipusta Ukko-Pekka Luukkonen ja Leevi Laakso. Luukkonen on kesän 2017 varaustilaisuuden kärkimaalivahteja. Kolmoskassariksi sitten mahdollisesti Lukon Lassi Lehtinen tai HIFKin Niilo Halonen.

Pakisto tulee olemaan lähtökohtaisesti jälleen hyvä nimilistaltaan, varsinkin jos Juolevi ei pelaa vielä NHL:ssä. Tällöin TOP4 olisi periaatteessa kasassa näistä kisoista. Näiden ohella on sitten kolme tai neljä slottia vapaana riippuen Ollista. Henri Jokiharju, Markus Niemeläinen, Oliver Felixson, Robin Salo, Niclas Almari, Tarmo Reunanen ja Eero Teräväinen kyttäävät noita paikkoja. Jokiharju on tulevan draftin varaus, mennee kolmelle ensimmäisellä kierroksella rightin tehokkaana kiekollisena puolustajana. Niemeläinen varattiin Öljyyn 3. kierroksella kesällä, Felixson on junnuliigassa pelaava peruspakki, Salo pelaa Spårassa ja on jo kahdesti jäänyt kalkkiviivoilla ulos joukkueesta, Almari vetää HPK:ssa ja omistaa jo änärivarauksen, Reunanen varattiin Rangersiin ja pelaa Tutossa ehjää sesonkia. Teräväinen puolestaan on Teuvon pikkuveli ja pelaa USHL:ssa. Kevään U18-kisoissa mukana varmasti. Noista jos pitäisi nyt arvailla, nimiä nostaisin esiin ainakin Salon, Jokiharjun ja Niemeläisen. Sen jälkeen sitten Reunanen tai Felixson, jos haetaan peruspakkia.

Hyökkäyksessä on ykkösketju selvä eli Räsäsen johtama koostumus. Sen jälkeen onkin sitten kahdeksan paikkaa auki, kun Kuokkanen ja Koivula ovat varmastikin mukana kisoissa. Kakkossentteri saattaa olla Joni Ikonen (-99), joka pelaa Frölundassa. Tällä kaudella SHL:ssa jo 10 matsia ilman tehoja, tulevan kesän kärkikierroksien nimi. Rightin ukko. Eiköhän myös Otto Somppi (-98) ole joukkueessa, Tampan 7. kierroksen varaus. QMJHL:ssa 34gp 24pts, left. U18-mestareita. Kolmossenuksi vaan. Nelossenu mahdollisesti U18-nipussa mukana ollut Otto Mäkinen, joka kiekkoilee nykyään OHL:ssa ja on tehnyt siellä mukavat 24 pinnaa. -99 ikäluokasta Aleksi Heponiemi on tehnyt hurjat pinnat WHL:ssa, 44gp 45pts ja varataan tulevana kesänä. On toki pienikokoinen, vain 176cm. Saattaa sekoittaa pakkaa, kuten myös Kärppien Koskenkorva, jos on edelleen Liiga-rosterissa mukana syksyllä. Laituriosastolle on tarjolla muun muassa Eetu Tuulolaa, Linus Nymania, Emil Oksanen, Juha Jääskä, Joona Koppanen ja Markus Nurmi. Kaikki U18-mestareita pl. Nyman. Nurmella on jo varaus Sensiin, päässee pelaamaan Tepsissä alaketjuissa satunnaisesti, Mestis olisi oikea paikka kehittyä. Nelosketjuun ihan OK AV-ukko. Oksanen kiekkoilee Espoo Unitedissa, saa nähdä missä menee ensi kausi. Nyman pelaa OHL:ssa, 23p toistaiseksi kasassa. Tulevan kesän varauksia. Luultavasti tekee tiukkaa mahtua mukaan. Jääskä on pelannut satunnaisesti edarissa, saa nähdä mikä on rooli jatkossa. Koppanen on tehnyt A-junnuissa Ilveksessä tällä kaudella 19 matsiin 26 paunaa, omistaa Bruinsin varauksen. 195cm ukko, joka olisi ilo nähdä pienessä askissa. Alla oma lopullinen rosteri vuosi ennen kisoja, katsotaan sitten miten hyvin osuttiin arvauksissa.

Vesalainen - Räsänen - Tolvanen
Kuokkanen - Ikonen - Tuulola
Koivula - Somppi - Oksanen
Koppanen - Mäkinen - Nurmi
Heponiemi/Jääskä/Koskenkorva/Nyman

Juolevi - Heiskanen
Vaakanainen - Välimäki
Salo - Jokiharju
Reunanen/Felixson

Luukkonen
Laakso
Lehtinen

Viestit: 119
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Re: Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Yhdysvalloissa 2017-2018

ViestiKirjoittaja Salming2 » 04.12.2017 14:34

Salming kirjoitti:Vesalainen - Räsänen - Tolvanen
Kuokkanen - Ikonen - Tuulola

Koivula - Somppi - Oksanen
Koppanen - Mäkinen - Nurmi
Heponiemi/Jääskä/Koskenkorva/Nyman

Juolevi - Heiskanen
Vaakanainen - Välimäki
Salo - Jokiharju

Reunanen/Felixson

Luukkonen
Laakso
Lehtinen
Veskoista Halonen syrjäytti Laakson. Pakistossa kuusi nimeä oikein. Leirityksessä ovat lisäksi Kotkansalon Kasper, Laavaisen Roope ja Räsäsen Eemeli, joista Räsänen rightin puolustajana saattaa olla vahvoilla. Toronton kakkoskierroksen varaus viime kesältä. Laavainen on myös right, mutta hänet varattiin vasta neloskierroksella. Lisäksi Räsänen pelaa pienessä askissa OHL:ssa, joten pidän häntä todella vahvoilla kisakoneeseen. Saletteja ovat Juolevi, Heiskanen, Vaakanainen, Välimäki ja Jokiharju, mutta Räsänen lienee kuudes ja sitten seiskapakin tontista kisaavat Salo, Laavainen ja Kotkansalo, joista kuka tahansa voi sen slotin napata.

Hyökkääjistä osui 11 nimeä. Loput viisi ovat Jere Innala, Rasmus Kupari, Sami Moilanen, Eetu Luostarinen ja Jerry Turkulainen, joista Turkulainen nyt ainakin on kisakoneessa, kun JYPissä on kulkenut. Kupari oli yllätysnimi leiriryhmään, ohitti muun muassa Kotkaniemen. En kuitenkaan usko välttämättä, että Rasmus yltää kisoihin.

Vesalainen - Räsänen - Tolvanen
Heponiemi - Kuokkanen - Turkulainen
Koivula - Ikonen - Tuulola
Koppanen - Luostarinen - Nurmi
Kupari/Jääskä

Juolevi - Jokiharju
Heiskanen - Vaakanainen
Välimäki - Räsänen
Salo

Luukkonen
Lehtinen
Halonen

Paluu Maajoukkue

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa