Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2018-2019

Keskustelua maajoukkueista.
Viestit: 143
Liittynyt: 16.02.2017 21:46
Suosikkijoukkue: Kärpät

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Kanadassa 2018-2019

ViestiKirjoittaja Salming2 » 06.01.2018 12:59

Aika avata jälleen uusi ketju, kun edelliset kisat ovat loppuneet. Lohkojako on selvillä. A-lohkossa Vancouverissa pelaavat Kanada, Venäjä, Tsekki, Sveitsi ja Tanska. B-lohkossa Victoriassa puolestaan Ruotsi, Yhdysvallat, Suomi, Slovakia ja nousija Kazakstan.

Suomen joukkueessa edustuskelpoisia ensi kisoissa ovat maalivahdit Ukko-Pekka Luukkonen ja Lassi Lehtinen, puolustajat Miro Heiskanen, Henri Jokiharju ja Urho Vaakanainen sekä hyökkääjät Eeli Tolvanen, Kristian Vesalainen, Aleksi Heponiemi, Joni Ikonen ja Rasmus Kupari. Eiköhän jokainen edellä mainituista ole mukana myös vuoden päästä.

Kolmosmaalivahdin paikasta taistelevat Kärppien Justus Annunen ja Jokereiden Eetu Mäkiniemi. Jälkimmäinen varattiin NHL:ään neloskierroksella Canesin toimesta kesällä. Annunen puolestaan on vuoden nuorempi eli syntynyt vuonna 2000 ja on varattavissa tulevana kesänä. Yksi mahdollinen nimi on myös Viron ja Suomen passit omaava Conrad Möller, joka torjuu MHL:ssa. Hän on varattavissa ensi kesänä ja on ollut myös Pelicansin A-junnujen mukana.

Mitä tulee puolustukseen, viime kisoista ensimmäisenä ulos jäänyt Eemeli Räsänen lienee mukana ilman muuta tulevissa kisoissa. Isokokoinen rightin puolustaja kelpaa aina alakertaan kolmospariin. Toni Utunen on tulevan kesän kolmoskierroksen nimi. Hän on pelannut Tapparassa ja Mestiksessä. Leftin kätisyydelle on tilausta poikkeuksellisen paljon tulevissa kisoissa, koska hyviä righteja joukkueessa tulee olemaan. Anttoni Honka eli Juliuksen pikkuveli puolestaan on jo pelannut Liigaa JYPissä ja varattavissa vasta 2019 draftissa. Taitava luistelija ja hyvä viivamies ylivoimalle tarvittaessa. Kamppailupelaaminen on lievä arvoitus pienessä kaukalossa. Seitsemännen puolustajan paikalle on monia vaihtoehtoja kuten Teuvon pikkuveli Eero, joka pelaa Pohjois-Amerikassa, Jukureiden Mikko Kokkonen, Mestiksessä Espoossa tehoja latova rightin puolen Bernard Isiguzo, HPK:ssa yhden pelin Liigaa operoinut Otto Latvala, KooKoon 13 liigapelin mies Santeri Salmela, Tepsin Olli Kaskinen, KalPan Joona Riekkinen tai QMJHL:ssa pelaava Aleksi Anttalainen, joka oli mukana U18-kisoissa jo vuonna 2017. QMJHL:ssa hyviä pinnoja iskevä Saku Vesterinen kamppailee myös pelipaikasta.

Hyökkäyksessä sitten tämän vuoden kisoista leirityksen jälkeen tippunut Sami Moilanen lienee nelosketjun energiapelaajana mukana tulevissa kisoissa. Lisäksi tuleva ykköskierroksen nimi eli Jesperi Kotkaniemi kelpuutetaan sentteriosastolle. Uskoisin, että kärkinimistä Eeli ja Kristian eivät pelaa änärissä ja vapautuvat kisoihin. U18-kultaa 2016 voittaneesta poppoosta tarjolla kisoihin ovat mm. Linus Nyman, Aarne Talvitie, Jesse Ylönen, Santeri Virtanen, Santeri Aalto ja Teemu Engberg. Nyman takoo hirmutehoja OHL:ssa ja Talvitie sekä Ylönen kiekkoilevat Espoossa. Talvitie toki A-junnuissa, koska hän lähtee jenkkeihin ensi kaudeksi. Ylönen ja Nyman varataan ensi kesänä. Talvitiellä on jo Devilsin varaus. Nelosketjun keskelle on tarjolla Santeri Virtanen, joka on isokokoinen Jetsin varaus. Hän pelaa USHL:ssa. Engberg on vikkelä rightin laituri, joka on HIFKin A-junnuissa tehoillut hyvin ja pelannut yhden pelin Liigaakin. Aalto pelaa Tapparan junnuissa, mutta sieltä on vielä pitkä matka kisoihin 0,5 PPG sarakkeen kera. Erkka Seppälä on yksi mielenkiintoinen nimi, sillä HPK:n junnuissa hän on tehnyt jo 45 pinnaa reilussa 30 matsissa. 174-senttinen sentteri kyseessä.

Muita hyökkääjävaihtoehtoja ovat Kärppien Jesse Koskenkorva, joka pelasi jo viime kaudella Liigaa, mutta tällä kaudella vastuuta ei ole tullut kuin lähinnä junnuissa. Tepsissä CHL:ssä maaleja tehnyt Lauri Pajuniemi on yksi ehdokas laituriosastolle rightin kätisenä. Samoin HIFKin Niklas Nordgren on ollut pirteä Liigassa ja saanut ihan hyvin vastuuta. 1999 syntynyt Aatu Luusuaniemi on Kärppien junnuissa pelannut tehokkaasti ja päässyt RoKissa maistamaan Mestis-arkea. Tepsin tuleva superlupaus Kaapo Kakko voi alaikäisenä murtautua niin ikään kisakoneeseen. KalPan Aleksi Klemetti on haistellut Liiga-tuulia kolmessa pelissä, mutta hän on niin mikkihiiri, etten usko valintaan. USHL:ssa pelaava laituri Sampo Ranta on mahdollinen ensi kesän varaus ja kamppailee myös kisakoneeseen noususta.

Kristian Vesalainen - Jesperi Kotkaniemi - Eeli Tolvanen
Aleksi Heponiemi - Joni Ikonen - Rasmus Kupari
Linus Nyman - Aarne Talvitie - Jesse Ylönen
Sami Moilanen - Santeri Virtanen - Niklas Nordgren
Kaapo Kakko/Teemu Engberg

Miro Heiskanen - Henri Jokiharju
Urho Vaakanainen - Eemeli Räsänen
Toni Utunen - Anttoni Honka
Bernard Isiguzo/Saku Vesterinen

Ukko-Pekka Luukkonen
Lassi Lehtinen
Eetu Mäkiniemi

Paluu Maajoukkue

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa