MM-kisat alemmissa divisioonissa

Keskustelua maajoukkueista.

Mikä maa voittaa 3-divarin MM-kisat 2011?

Mongolia
4
18%
Israel
1
5%
Luxemburg
3
14%
Turkki
7
32%
Kreikka
2
9%
Etelä-Afrikka
5
23%
 
Ääniä yhteensä : 22
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja InFlames » 02.01.2011 03:04

Tuli Aasian liigaa vähän tutkittua, niin eksyin johonkin miesten 3-divisioonan MM-kisoihin. Harmi, kun näitä ei näe edes netin kautta. Ihan mielenkiinnosta olisi mielenkiintoista katella näitä karkeloita, jotka pelataan 11-17.4 samassa paikassa missä kesällä pelattiin futiksen MM-kisat. Yeap Afrikan puolelle mennään ja Etelä-Afrikkaan. Kapkaupunki toimii kisanäyttämönä näissä kivikovissa kekkereissä.

Kisoissa olevat joukkueet:

Kuva
Luxemburg

Kuva
Mongolia

Kuva
Turkki

Kuva
Kreikka

Kuva
Israel

Kuva
Etelä-Afrikka

"Asiantuntevaa" puhetta kisoista

Avausmatsi pelataan 11.4, jossa kohtaavat Turkki ja Mongolia. Huikea vääntö on siis odotettavissa. Turkin liigasta olen lukenut, että osa joukkueista pelaa ottelunsa ostoskeskuksissa. Varma en tästä ole, mutta näin muistelisin. Turkilla on varmasti kova miehistö kasassa, jotka ovat teräskunnossa. Mongolia on varmasti leireillyt vuoristossa ja yrittävät pysyä jäällä pystyssä ja huitoa kaikkea mikä liikkuu? Vaikea sanoa kumpi on suosikki, mutta mututuntumalla tuntuisi, että Mongoliassa olosuhteet kiekon pelaamiseen ovat paremmat ja sitä myöten joukkue kurittaa Turkkia. Mongolia vie!

Kisojen toinen ottelu käydään Kreikan ja Luxemburgin välillä. Tässä helleenejä viedään kuin kuoriämpäreitä, vaikka joukkueen yksi pakki pelaakin muistaakseni Tsekin Extraliigassa. Luxemburg pienenä maana on varmasti kova kiekkomaa. Voi jopa voittaa kisat?

Ensimmäisen kierroksen helmi on kuitenkin ehdottomasti isäntämaa Etelä-Afrikan ja Israelin kohtaaminen. Vuvuzeelat pauhaa ja tunnelmaa on kuin Stanley Cupin finaaleissa. Etelä-Afrikan joukkue on varmaan koottu pitkän matkan juoksijoista ja parista sprintteristä. Jää on vieras käsite, joten toivotaan, että pojat välttyvät pahoilta loukkaantumisilta. Sehän Etelä-Afrikan tavoite lienee kisoissa ja, että osa pelaajista oppisi luistelemaan? Israel, jos ei pelissä pärjää, niin aseet kaivetaan esiin? Sota voi pahimmillaan syttyä. En tiiä sitten saako rättejä pitää kypärän alla kisoissa? Todella mielenkiintoinen ottelu luvassa!

Kisakuume nousee :tuoppi: :tuoppi: :tuoppi:

Enää reilu neljä kuukautta kisojen alkuun :peukkuylös:

Otteluohjelmaa kisoihin

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 02.01.2011 04:25

Turkki, Kreikka sekä Israel ovat suosikkeja näihin skaboihin. Muiden osaksi jää kilpailu siitä, kuka ei joudu olemaan huonoin IIHF:n alaisiin MM-kisoihin osallistunut maa. Jos Israel onnistuu houkuttelemaan Oren Eizenmanin AHL:ästä mukaansa, on se selvä ennakkosuosikki. Kreikan mahdollisuudet piilevät lähinnä vanhoissa konkareissa. Jaksavatko Kalyvaksen veljekset, Dimitrios ja Georgios, vielä kerran puolustaa maansa kunniaa? Kolmas lenkki Kreikan ykkösketjussa, Ionnis Koufis, on jo 45-vuotias. Papalla on vielä viime vuosina riittäny hyvin liike näihin skaboihin, mutta saapa nähdä pelaako vielä. Turkki tippui viime kauden jälkeen kolmosdivisioonaan ja sillä on täydet mahdollisuudet nousta välittömästi takaisin kakkoseen. Kreikasta poiketen sen suurimmat tähdet ovat varsin nuoria. Vasta 18-vuotiaaseen Serkan Gumukseen kohdistuu suurimmat odotukset näissä skaboissa. Junnujen divisioonissa muita pilkkanaan pitäneellä Ankaran yliopiston opiskelijalla on hyvät mahdollisuudet päästä suurempiinkin liigoihin.


Nämäkin kisat tulevat varmasti laajentumaan tulevina vuosina. Ensin varmasti kahden lohkon kilpailuksi, sillä mielenkiinto jääkiekkoa kohtaan on noussut paljon Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Algerialla, Marokolla, Tunisialla, Kuwaitilla ja UAE:lla on ainakin jo jäähalleja vähintään rakenteilla.

Eniten näistä maista itseäni kiinnostaa Algerian jääkiekkoprojekti. Maan jalkapallomaajoukkueen hyvä menestys lajissaan ja kisoihin pääsy varmisti hallitukselta suuret tukirahat useille urheilulajeille. Tästä hyötyi myös maassa jo lähes unohdettu jääkiekko, ja ensimmäinen jäähalli Tizi Ouzoun kaupungin kupeeseen on jo rakennettu. Samaan kaupunkiin ollaan perustamassa jonkin sortin junnuakatemiaankin, joten hyvältä näyttää. :peukkuylös: Maa on myös tehnyt yt-sopimuksia Ranskan ja Englannin suuntaan. Kyseisissä maissa eläviä algerialaistaustaisia nuoria miehiä ja poikia pyritään nyt paremmin saamaan jääkiekon pariin. Helppoa se ei tule olemaan, mutta jo tässä mielessä maa ajaa usean muun jo kartalla olevan kiekkovaltion ohi. Lisäksi tunnettuinta algerialaistaustaista pelaajaa, Josef Boumediennea, on jo konsultoitu ja kysytty talkoisiin. Hän vastasi kutsuun myöntävästi ja lupasi joskus myös pelaavansa Algerian paidassa. Virallisissa IIHF:n turnauksissa tämä ei tietenkään onnistu, mutta Arabian ja Afrikan kisoissa onnistuu. Peliuran jälkeen varmaan suurta valmennus/kehittämistyö hommaa Bumelle luvassa. Tällä hetkellä maan suurimmat tähdet ovat muutama Ranskan liigassa pienessä roolissa pelaavat pelaajat, sekä Ranskan alasarjoissa pelaavat. Komea on Algerialla pelipaitakin :tuoppi:

Kyllähän esim. tällä liikkeellä jo kolmosessakin pärjättäisiin :peukkuylös:

Toivottavasti oli riittävä analyysi näiden kisojen ennakkoasetelmiin. Lisää kenties luvassa muutaman kuukauden kuluttua, kun rosterit on selvillä :tuoppi:

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja InFlames » 02.01.2011 13:33

FPP kirjoitti:Turkki, Kreikka sekä Israel ovat suosikkeja näihin skaboihin. Muiden osaksi jää kilpailu siitä, kuka ei joudu olemaan huonoin IIHF:n alaisiin MM-kisoihin osallistunut maa.


Hyvää tekstiä FPP:ltä. Ite en montaakaa pelaajaa tulevista kisoista nimeltä tiedä. Kyllä Luxemburgilla on oma sanansa sanottavana ja Kreikkaan ero ei ole suuri. IIHF:n rankingin perusteella Turkki lähtee suosikkina ja Israel, Luxemburg ja Kreikka haastajina. Etelä-Afrikan ja Mongolian välilläkin on vielä melkoinen kuilu Etelä-Afrikan hyväksi? Tuskin se vuodessa on merkittävästi kaventunut.

Viime kaudellahan tässä kolmosdivisioonassa oli A ja B taso/lohkot. B-tason turnaus pelattiin Armeniassa neljän joukkueen voimin, eli mukana olivat isäntämaa Armenia, Mongolia, DPR Korea (Pohjois-Korea?) ja Etelä-Afrikka. Armenia hylättiin lopulta turnauksta seuraavan syyn takia. "Due to eligibility issues, scores of the Armenian national team do not count for the tournament."

Alkulohkossa jokainen joukkue kohtasi toisensa kertaalleen ja kaksi parasta pelasivat sen jälkeen kultamitalista ja kaksi huonointa pronssimitalista.

Alkulohko 3B-Divisioonassa v. 2010

Mongolia - P-Korea 1-22
Etelä-Afrikka - Armenia 2-9
Etelä-Afrikka - Mongolia 12-1
P-Korea - Armenia 6-7
P-Korea - Etelä-Afrikka 4-3
Armenia - Mongolia 15-0

Armenia voitti kaikki kolme alkulohkon peliää, tosin Armeniakin joutui todella koville korealaisten kanssa. P-Korean murskavoitto Mongoliasta ja niukka 4-3 voitto Etelä-Afrikasta veivät sen finaaliin. Etelä-Afrikka on pelannut yllättävän hyvin. Armenialta joukkue sai kyytiä lukemin 2-9, mutta voitti täydellisen heittopussin Mongolian 12-1.

Pronssipeli

Etelä-Afrikka - Mongolia 8-3
- Afrikkaan matkasivat kisojen hopeiset mitalit, kun Armenia diskattiin :peukkuylös:

Finaali

P-Korea - Armenia 5-2
- Armenia hävisi sitten kisojen ainoan pelinsä tärkeimmässä paikassa. Toki sillä ei ole merkitystä, kun joukkue hylättiin.

Lopputulokset:
1. P-Korea
2. Etelä-Afrikka
3. Mongolia (Pronssia, vaikka turpaan tuli joka pelissä).

-----------------------

Viime vuonna pelattiin siis myös 3A-divisioonassa ja täksi vuodeksihan nämä lohkot yhdistyivät. 3A-divisioonassa joukkueita oli myös neljä ja tasoltaan tietenkin kovempia kuin 3B-divisioonassa.

Alkulohko 3A-Divisioonassa v. 2010

Näissä kisoissa ei mitään mitalipelejä ollut, vaan lopputulokset muodostuivat lohkovaiheen pelien perusteella.

Kreikka - UAE 7-1
Irlanti - Luxemburg 6-4
Kreikka - Irlanti 1-3
Luxemburg - UAE 3-2
UAE - Irlanti 2-8
Luxemburg - Kreikka 1-2

- UAE oli tässä 3A-divisioonassa se heikoin lenkki ja joukkue jäi neljänneksi. Luxemburg pelasi hyvin, mutta tärkeä peli Kreikkaa vastaan päättyi tappioon. Irlanninkin joukkue pisti tiukoille, vaikka Irlantilaisia pelaa EIHL (Iso-Britannian pääsarja). Irlanti nousi portaan ylöspäin ja Kreikka otti kisoista hopeaa.

Lopputulokset:
1. Irlanti
2. Kreikka
3. Luxemburg
4. UAE

Tilastoja

Pistepörssi TOP-5
1. Mark Morrison (Irlanti) 4+2
2. Dimitrios Kalyvas (Kreikka) 1+5
3. Georgios Kalyvas (Kreikka) 4+1
4. Sean Dooley (Irlanti) 3+2
4. Gareth Roberts (Irlanti) 3+2

Pakkien pistepörssin TOP-3
1. Nikolaos Papadopoulos (Kreikka) 0+4 (Muistaakseni on pelannut Tsekin Extraliigassa).
2. Gareth Martin (Irlanti) 0+3
2. Timothy O' Driscoll (Irlanti) 0+3

Maalivahdit %
1. Ntalimpor Ploutsis (Kreikka) 94.44%
2. Philippe Lepage (Luxemburg) 92.98%
3. Kevin Kelly (Irlanti) 91.23%
4. Khaled Al Suwaidi (UAE) 83.65%

IIHF:n sivuilta voi tutkia eri divarien tilastoja sun muuta jännää, jos ketään kiinnostaa.

_____________________________________

2011 kisojen lopputulos veikkaus:

1. Turkki
2. Luxemburg
3. Israel
4. Kreikka
5. Etelä-Afrikka
6. Mongolia

Päivät vain vähenee kisojen alkuun :tuoppi:

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja InFlames » 02.01.2011 14:03

2011 MM-kisojen joukkueet eri divisioonissa

Laitan oman rankingin. Ylin paras jne. Taustatyötä tehty, joten ei ole lonkalta ammuttuja.

1A-Divisioona
Unkari
Italia
Japani
Hollanti
Etelä-Korea
Espanja

1B-Divisioona
Kazakstan
Ukraina
Iso-Britannia
Puola
Liettua
Viro

2A-Divisioona
Serbia
Australia (Maassa on oma kiekkoliiga, joten tilanne on hyvä).
Belgia
Meksiko
Pohjois-Korea
Uusi-Seelanti (Muistaakseni myös tässä maassa on oma lätkäliiga).

2B-Divisioona
Kroatia (Kroatialaisseura Medvescak Zagreb pelaa Itävallan pääsarjassa).
Islanti
Romania
Irlanti
Kiina
Bulgaria

3-Divisioona

Turkki
Luxemburg
Israel
Kreikka
Etelä-Afrikka
Mongolia

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja Multi » 02.01.2011 14:36

Luxemburg on mielenkiintoinen sekoitus kokeneempia kiekkoilijoita, sekä luxemburgin mittakaavassa lupaavia junnuja. Kokeneempaa kalustoa tiimissä ovat 42- vuotias hyökkääjä konkari Robert Beran, Jean- Marie Funk on vajaa kolme vuotta Berania nuorempi ja hyökkääjä myös, kokeneempiin pelaajiin ehkä myös lasketaan puolustaja Yves Barthels.

Mielekiintoisia nuoria joukkueessa on myöskin monta, ehkä valovoimasimmat on kaksi 90-luvulla syntynyttä puolustajalupausta. Kai Linster (s.1991) ja Gilles Biver (s.1992). Luxemburgin resurseihin + kokoon nähden, sekä jääkiekon asemaan verrattaen muuhun länsi/keskieurooppaan, niin voidaan sanoa että luxenburgilaisilla menee hyvin. Joukkue on täynnä nuoria ja lisää on tulossa kokoajan, muutaman vuoden kuluessa Luxenburg tullee nousemaan 2divisioonaan.

Luxemburghin joukkueen pelaajat ovat lähes kaikki, maan valtaseuran Tornado Luxenburghin pelaajia. Muutama piristävä poikkeuksin joukkueesta löytyy, Yves Dessaroux, Joel Holztsem, Gilles Biver, Jean- Marie Funk, sekä joku maalivahti Philipe Lepage. Lepagesta en ole kuullutkaan enkä myöskään hänen edustamasta joukkueesta eli MAHC. InFlames näköjään tietää tästä maalivahdista enemmän... :peukkuylös:

Luxemburghin taustajoukoista löytyy, muunkin maalaisia kuin omiapoikia Luxenbughista. Physioterapeuttina toimii Saksalainen Werner Becker ja ehkä mielenkiintoisinta on että Luxenburghin maajoukkueen päävalmentajana toimii ruotsalainen Joakim Eriksson. Eriksson toimii myös Tornado Luxemburghin päävalmentaja. Eriksonista jotain...

Niin ja tosiaan kisakuume nousee :peukkuylös:
Turha koittaa ylläpito voittaa

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 02.01.2011 16:57

Edellämainittu Tornado Luxemburgihan pelaa Ranskan alasarjoissa, ilmeisesti 4. korkeimmalla sarjatasolla. Omaa sarjaahan heillä ei vielä, asukaslukukin niin pieni että sellaista tuskin koskaan nähdään. Maassa huomattavasti suositummalla lajilla, jalkapallolla, on juuri ja juuri saatu oma kansallinen sarja pystyyn. Jääkiekkoa maassa kuitenkin kehittänee enemmän yhden-kahden joukkueen pyörittäminen Ranskan liiton alaisissa sarjoissa. Tässäkin suhteessa Algerialla on etulyöntiasema Luxemburgiinkin nähden, sillä pari pelaajaa pelaa Ranskassa huomattavasti korkeammalla sarjatasolla kuin Tornado. :)

Kisat onneksi pelataan ns. putkeen, ettei kaikkia divareita samaan aikaan. Tällöin aina menellään olevien divarin seuraaminen on huomattavasti helpompaa. Joten tarkemmat analyysit kakkosdivisioonasta jätän vasta hamaan tulevaisuuteen. IF:n sijoitusennakot ovatkin hyviä. Kroatialla on lukuisia kaksoisapssin omaavia miehiä Medvescakin joukkueessa, saa nähdä kuinka monta heistä esiintyy maajoukkueessa. Pelkästään muutamalla voidaan nousta helpostikin ykkösdivisioonaan, kuten Viro viime keväänä osoitti. Andrei Makrovin osuus nousussa oli järjettömän suuri. Romaniaa veikkaisin silti Kroatian suurimmaksi haastajaksi. Heillä olisi hyvät mahdollisuudet ykkösdivariinkin, jos saisivat edes kerran houkuteltua maan suurimman jääkiekkotähden, Àrpad Mihályn mukaan kisoihin.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja InFlames » 02.01.2011 19:18

Noista divisioonista pistää muutama maa silmään. Espanja nousi viime kisojen pääteeksi yhden pykälän ylöspäin ja pelaa nyt jo 1A-divisioonassa, jonka voittamallahan Espanja voisi pelata seuraavissa MM-kisoissa Suomea vastaan. Rehellisyyden nimissä tuo ei ole mahdollista. Espanjan materiaali on tuosta joukosta heikoin ja Etelä-Koreaakin pidän parempana mitä Espanja. Etelä-Korealla on pari joukkuetta Japanin liigassa. Espanjassakin on oma kiekkoliiga, jossa taisi pelata 5-6 joukkuetta. Yksi oli ainakin Barcelona, joka taitaa muuten olla hallitseva Espanjan mestari. Jos Espanja tuossa 1A-Divisioonassa säilyy on se ehdottomasti kova temppu. Japani ja Hollantikin ovat aika paljon edellä Espanjaa. Hollannin Eredivisie on ihan ok tasoinen sarja. Myös Asian Hockey League, jota japanilaisseurat hallitsevat, niin on selvästi kova tasoisempi mitä Espanjan pääsarja. Etelä-Korean Espanja voisi unelmapelillä kaataa. Muilta mailta pisteiden nappaaminen on iso yllätys.

2A-Divisioonassa pelaava Australia on kiekkomaailman kummajainen. Moni ei varmaan edes tiennyt, että maassa todellakin on oma kiekkoliiga, jossa silloin tällöin nähdään myös suomalaisia pelaajia, joilla on kokemusta esimerkiksi Suomi-Sarjasta. Kengurujen maan liigasta on aika hatarat käsitykset ja pitkälti saatu HFboardsin kautta. Käsittääkseni liigaa pelataan vain muutaman kuukauden ajan turnausmuodossa? Voin olla ihan hukassakin tästä, sillä niin kauan on, kun olen viimeksi liigasta jotain lukenut. Pelaajista en osaa nimetä ketään ulkoa, mutta joukkueena Australia on 2A-Divisioonan parhaimmistoa. Australia on yllättävän kova kiekkomaa ja kovempi kuin moni Eurooppalainen maa. Uusi-Seelantikin tulee Australian jalanjälkiä. Uudella-Seelannilla on kuitenkin kova tekeminen pysyä tuossa 2A-Divisioonassa.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja Jyri » 02.01.2011 20:03

Eli ilmeisesti Latvia sekä Valko-Venäjä tulevat pelaamaan seuraavissa nuorten MM-kisoissa, kun olivat ensimmäinen ja toinen divisioonassa? Jos pitää paikkansa, niin on kiinnostavaa nähdä tällöin vuoden kuluttua varsinkin Zemgus Girgensons tulevissa kisoissa. Ollut todella hyvä USHL:ssä tällä kaudella ja on 16-vuotias hyökkääjä.

Hyvää kirjoittelua InFlamesiltä, Multihunterilta ja FPP:ltä tässä ketjussa :peukkuylös:
Viimeksi muokannut Jyri päivämäärä 02.01.2011 20:22, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 02.01.2011 20:06

Sportistakin tuttu Liam Webster taitaa edelleen olla Australian ykköstykki. :peukkuylös: Forssassa pari kautta sitten Suomi-Sarjaa pelanneet Joshua Harding sekä Aaron Clayworth käsittääkseni myös ihan hyvää tasoa maajoukkueessa. U20 Division II B divisioonassa Australia oli 2. viiminen ja ainoat pisteensä se otti voittamalla viimeiseksi jääneen Kiinan. Parhaiten joukkueesta esiintyi edukseen 19-vuotias hyökkääjä Matthew Anderson, joka iski 5 pelissä tehot 6+4. Koko joukkue onnistui maalinteossa vain 21 otteeseen. Ilmeisesti samalla systeemillä pelataan mitä aikuisissakin, ja Australia on mukana myös ensi vuonna Kakkosdivisioonassa. B-lohkosta ykköseen nousi Puola ja A-lohkosta odotetusti Ranska. Kakkoseen taas tippuivat Liettua sekä todella heikot juniorit omaava Ukraina. Ukrainalle olisi elintärkeää saada Kiovaan se KHL-joukkue ja uutta buustia junnutyöhön kovatasoisista MHL ja VHL sarjoista. Heidän paras ikäluokkansa kun on jo 35-40 vuotiaita.

Kolmosdivisioonan U20 kisat käydään muuten tasan viikon päästä Meksikossa. Tuollaha on kohtuu edistyksellinen halli, taitaa mahtua jopa enemmän mitä näiden USA:n U20 kisojen kakkoshalliin. Isäntämaa Meksikon lisäksi mukana ovat Taiwan, Pohjois-Korea, Serbia, Bulgaria Uusi-Seelanti sekä Turkki. Junnutuotannot kyseisissä maissa on siis edes jotenkuten turvattuna :tuoppi: Taiwan tullaan varmasti tulevaisuudessa myös aikuisten puolella näkemään, ja hyvä niin. Jo rosterinsa julkaisseet joukkueet koostuvat monen ikäisistä pelaajista, haarukkana on '91-'95 syntyneitä. Isäntämaa Meksikon sekä Turkin kokoonpanot vielä uupuvat. Joukkueita voi selata täällä. Nopeahkolla katsauksella missään joukkueessa ei pelaa pelaajia kovemmissa sarjoissa oman maansa ulkopuolella. Meksikolla toki voi olla joitain junioreita Amerikan puolella seurajoukkueissa.

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 05.01.2011 04:22

Kisojen alkuun neljä päivää ja Turkki sekä Meksiko ovat julkaisseet myös alustavat kokoonpanonsa. Kummatkin pelasivat viime vuonna sarjatasoa ylempää ja siispä ne kuuluvat kisojen ylivoimaisiin ennakkosuosikkeihin.

Meksikolla on joukkueesaan kaksi Amerikan sarjoissa pelaavaa pelaajaa. Maalivahti Allan Cukier pelaa Midget AAA sarjaluokan Vancouver Thunderbirdissä, ja hyökkääjä Jean Antonio Cobo Midget U18 sarjan Dallas Ice Jetsissä. Joukkueen suurimmat tähdet ovat silti Meksikon kansallisen liigan pelaajia. Meksikon historian menestyneimmässä sarjajoukkue Atlético San Jeronimossa pelaavat Smithersin veljekset, Allan ja Christian tulevat vastaamaan Meksikon tehoista näissäkni kisoissa. Veljesten sukujuuret ovat ilmeisesti Irlannista/Englannista, kuten myös joukkueen kolmannella tähdellä, Aaron Duffilla. Joukkue koostuu aikuisten maajoukkueen tavoin San Jeronimon sekä Lomas Verdesin pelaajista. Parista pienemmästäkin joukkueesta pelaajia on muutama, esim. edelä mainittu Duff edustaa Toros Monterreyta.

Turkin joukkue taas koostuu tutuista paikallisista kiekkokaupungeista tulevista pelaajista. Turkin pääsarjassahan pelaa kuusi joukkuetta, joista neljä on Ankaran alueelta ja kaksi Izmitistä. Näistä Izmitiläinen Kocaeli BB Kagit on näissä kisoissa eniten edustettu. Heiltä muuten löytyy myös komea päälle 4000 katsojaa vetävä jäähalli. :peukkuylös: Kovimmat Kocaelista tulevat pelaajat näissä kisoissa ovat ehdottomasti Yusuf Halil sekä Cuneyt Baykan. Molemmilta löytyy jo parikin vuotta kokemusta miesten maajoukkueesta ja he tulevat tekemään rumaa jälkeä Taiwania ja Pohjois-Koreaa vastaan. Joukkueen ykköstähti tulee kuitenkin Ankarasta, kenties nyt jo koko Turkin paras pelaaja ja muutama viesti sitten mainittu Serkan Gumus. Jo häkkipäänä viidessä pelissä 9 maalia tehnyt junnu tulee viemään suvereenisti näiden kisojen pistepörssin. Gumus voi pelata tässä ikäluokassa vielä ensi vuonnakin ja pelkästään hänen panoksella antaisin ykkössuosikin paikan Turkille. Serkan tulee lähes varmuudella siirtymään muutaman vuoden sisällä isompiin ympyröihin. Kenties Italian tai Slovenian liiga voisi olla seuraava kehitysaskel. Siinä välissä olevien Bulgarian ja Romanian kiekkoliigojen taso ei hirveästi Turkin yläpuolella ole.

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 07.01.2011 22:23

Meksikon jääkiekkoliitto odottaa jopa 50 000 katsojaa alle 20-vuotiaiden kolmosdivisioonan mestaruusturnauksen avausotteluun Meksiko-Bulgaria. Ottelu pelataan Meksikon pääkaupungin Meksiko Cityn keskustassa sijaitsevalla Zócalo-aukiolla, jolle liitto on rakentanut kaukalon joka talvi vuodesta 2007 lähtien. Zócalo on 240 metrin sivumitoillaan yksi maailman suurimmista aukioista. Kaupungin pormestari on luvannut kisaisännille rakentaa kaukalon ympärille väliaikaisilla tribuuneilla jopa 50 000 katsojaa kestitsevän areenan. Paikkojen uskotaan käyvän kaupaksi, sillä otteluun on vapaa pääsy.

- Meillä on pukuhuone molemmille joukkueille ja kaikki muukin tarpeellinen ottelua varten on kunnossa, Meksikon jääkiekkoliiton puheenjohtaja Joaquin de la Garma sanoo kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

- Tämä ottelu on todella tärkeä Meksikon jääkiekolle. Se on iso näyteikkuna lajille. Kisat näytetään suorana paitsi Meksikossa, myös Argentiinassa, Brasiliassa, Chilessä ja Kolumbiassa.

Tähän aikaan vuodesta Meksikossa Cityssä lämpötila huitelee päivisin noin 23 asteessa, mutta putoaa illalla vajaaseen kymmeneen asteeseen. Turnauksen avausottelu Meksiko-Bulgaria pelataan sunnuntaina kello 20.30 paikallista aikaa.


Mennyt itseltäni tämä tapahtuma ohi, erittäin hienoa että järjestetään. :peukkuylös: Tuo varmasti lisää mielenkiintoa ja harrastajia jääkiekolla Etelä- ja Väli-Amerikassa.

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 07.01.2011 22:27

FPP kirjoitti:..

Meksikossa on tekemisen meininkiä! Huh huh, hurjat on kyllä suunnitelmat - toivottavasti onnistuvat ja saavat tuvan täyteen. Aikamoiselta kuulostaa kyllä 50 000 katsojaa U20-kisojen III-divarissa mutta onhan tuo tapahtumana jo mielenkiintoinen ja lajin tuntemattomuus voi olla tässä tilanteessa hyväkin asia, uteliaita löytyy aina. Eikä tuo 50 000 ihmistä Mexico Cityn asukasmäärästä tietenkään ole kuin murto-osa ja sikäli täysin realistinen tavoite.
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 09.01.2011 20:16

Kisat alkavat puolentoista tunnin päästä hegemonia ottelulla Pohjois-Korea - Turkki. Turkki lähtee peliin selvänä ennakkosuosikkina ja voittanee ottelun yli kymmenellä maalilla. P-Korean mahdollisuudet piilevät viiden miehen sumpussa, ja jos Turkki ei saa nopeasti avausmaalia saattaa pelistä tulla yllättävän tasainen. Kuitenkin joka tapauksessa Turkki tulee tämän ottelun viemään.

Suomen aikaa 3:15 alkaa tuo ulkona Zocalon aukiolla pelattava Meksiko - Bulgaria peli. Illalla pitäisi olla sellaiset 8-9 astetta, joten sen puoleen ottelun läpivieminen pitäisi olla mahdollista. Mielenkiinnolla seurataan. Muut pelit pelataan La Pistan hallilla Lomas Verdessä. En ole nyt ihan varma onko tuo samainen halli se, mihin mahtuu yli 3000 katsojaa, mutta parhaaksi halliksi Meksikossa sitä kehutaan. Hienot puitteet kumminkin tälle sarjatasolle:
Kuva

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja FPP » 10.01.2011 00:08

Turkki vaihtoi vielä maalivahtia viimeiseen erään, mutta lukemat menivät vain rumemmiksi. Pisteet P-Korealle lukemin 12-4. Itseäni ainakin yllätti suuresti heidän vahvuutensa ja Turkin heikkous. Vaikkakin Pohjois-Korea oli jo viime vuonna lähellä nousta Kakkoseen tässä ikäluokassa, ja aikuisissa sen tekikin. Turkki taas oli vasta kuudes, mutta omaa pari tälle tasolle todella lupaavaa pelaajaa. Ehkäpä siellä suljettujen rajojen sisällä on oikeasti ihan tasokas pääsarja näihin kekkereihin. :tuoppi: Serkan Gumus oli odotetun hyvä 1+2 tehoillaan. Vasta 16-vuotias Gokalp Solak esiintyi myös edukseen tehden tehot 1+1.

Seuraava ottelu on Uusi-Seelanti - Taiwan. Kyseessä vasta Taiwanin historian toinen osallistuminen IIHF:n alaisiin kilpailuihin. Viime kaudella esiintyivät samalla tasolla, ollen silloin viides jättäen Turkin ja Bulgarian taakseen. Uusi-Seelanti oli neljäs, joten tasainen kamppailu luvassa. Taiwanin Hao-Che Tsungin kanssa on oltava tarkkana.

Avatar
Viestit: 3686
Liittynyt: 02.02.2009 11:29
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: KooKoo, TPS, Hershey Bears & Washington Capitals

Re: MM-kisat alemmissa divisioonissa

ViestiKirjoittaja Metsäkulma » 10.01.2011 21:49

Eipä tullut viittäkymmentätuhatta katsojaa U20-kisojen III-divarin, Meksikon avausotteluun mutta hieno lukema silti - 3000 katsojaa!
"Väittää naispuolinen henkilö joka väitti Jesse Virtasen pelanneen kookoossa ja nähneensä hänen pelejään omin silmin"
"Jääkiekko on tilastourheilua"
- Laviols

Seuraava

Paluu Maajoukkue

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa