Venäjän EHT-turnaus 18.-21.12.2014

Keskustelua maajoukkueista.
Telle

Venäjän EHT-turnaus 18.-21.12.2014

ViestiKirjoittaja Telle » 21.12.2014 11:38

EHT-turnauksissa on mukava seurata osallistuvien joukkueiden osalta erityisesti uusien pelaajien esiintymistä. Osa turnauksissa esiintyvistä uusista kasvoista lyö itsensä lävitse ja saa jatkossa lisää kutsuja maajoukkuepeleihin + uusia, entistä parempia työtarjouksia. Hyvä esimerkki yhden EHT-turnauksen kautta uuden uran aloittaneesta pelaajasta on Sotshin EHT-turnauksessa Suomen joukkueessa pelaava Janne Jalasvaara. Hän kertoi vastikään Dynamo Moskovan kannattajien "tentissä" saaneensa tiedon Dynamo Moskovan kiinnostuksesta heti uransa ensimmäisen EHT-turnauksen jälkeen. Kyseinen turnaus pelattiin Venäjällä ja Dynamo Moskovan skouttaaja oli ollut katsomossa seuraamassa kaikkia turnaukseen osallistuvia pelaajia.

Toki on hienoa nähdä turnauksissa myös maailmantähtiä. Tässä Ilja Kovaltshukin näytöstä eilisessä Ruotsi-Venäjä -ottelussa, jonka Venäjä voitti jännittävien vaiheiden jälkeen 2-3. http://youtu.be/WOMKSW2Sewc

Vaikka Ruotsin maalivahti Henrik Karlsson ei ehkä ollut parhaassa vireessään (kuten ei myöskään Konstantin Barulin Venäjän maalin suulla), niin silti Kovaltshuk osoitti jälleen kerran, miksi hän kuuluu edelleen jääkiekossa maailman parhaimpien hyökkääjien joukkoon. Kovaltshukin tehot ottelussa 2+1=3.

Telle

Re: Venäjän EHT-turnaus 18.-21.12.2014

ViestiKirjoittaja Telle » 23.12.2014 13:20

EHT-turnauksissa katsastetaan eri pelaajia seuraaviin MM-kisoihin.

Venäläisessä mediassa on puhuttanut Sotshin EHT-turnauksen aikana ja sen jälkeen eniten tapaus Sergei Mozjakin:

Sergei Mozjakin pelasi 3 turnauspelissä kakkoshyökkäysketjussa suurella vastuulla ja peliajalla, tuloksena tilastot 0+0=0.

Uutisotsikko 20.12.2014: Znarok etsii Mozjakinille ja Zaripoville keskushyökkääjää. Tshekkejä vastaan Averin korvaa Zubovin. http://rsport.ru/hockey/20141220/795893913.html

Suomi-ottelussa Mozjakinin ja Zaripovin sentterinä kokeili Burmistrov eivätkä kemiat toimineet.

Silmukka alkaa kiristyä Mozjakinin ympärillä nollasuorituksen jälkeen. Maajoukkueen GM Safronov kertoi turnauksen jälkeisessä haastattelussa Mozjakinilta odotetun nähtyä parempaa ja pian sen jälkeen myös Znarok valitteli pelaajan suoritusta. Hän totesi Mozjakinille annettavan vielä yksi mahdollisuus maajoukkueessa, helmikuun erillisissä maajoukkueen peleissä.

Mozjakinin pelilliset ongelmat maajoukkueessa ovat pysyneet samoina kuin aikaisemmin: fysiikka ei riitä kansainvälisissä peleissä eikä hän kykene pelaamaan paineen alla. Myös aktiivisuus ja vastustajan maalille meno puuttuvat.

En usko Mozjakinia nähtävän enää montaa kertaa Venäjän jääkiekkomaajoukkueessa. Näytöt on annettu viimeistään helmikuussa. Sen sijaan ketjukaveri Metallurg Magnitogorskista Zaripov onnistui Sotshissa erinomaisesti, valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Ilman loukkaantumista hän pelannee myös kevään MM-kisoissa.

Paluu Maajoukkue

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa