EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

Keskustelua maajoukkueista.
Avatar
Viestit: 2565
Liittynyt: 07.09.2011 14:28
Suosikkijoukkue: Kärpät , KooKoo

EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

ViestiKirjoittaja käppä » 24.10.2016 14:34

Maalivahdit:
30 Säteri Harri, HK Vitjaz (KHL)
31 Koskinen Mikko, SKA Pietari (KHL)

Puolustajat:
4 Kivistö Tommi, Avtomobilist Jekaterinburg (KHL)
5 Kukkonen Lasse, Kärpät Oulu
21 Elorinne Aleksi, Tappara Tampere
36 Järvinen Joonas, Kunlun Red Star (KHL)
38 Hietanen Juuso, Dynamo Moskova (KHL)
42 Melart Ilari, Luleå Hockey (Ruotsi)
47 Lajunen Ville, Jokerit Helsinki (KHL)
55 Ohtamaa Atte, AK Bars Kazan (KHL)

Hyökkääjät:
18 Joensuu Jesse, Jokerit Helsinki (KHL)
19 Savinainen Veli-Matti, Tappara Tampere
23 Kemppainen Joonas, Sibir Novosibirsk (KHL)
25 Jormakka Pekka, Jokerit Helsinki (KHL)
29 Salminen Sakari, Jokerit Helsinki (KHL)
37 Pyörälä Mika, Kärpät Oulu
40 Koskiranta Jarno, SKA Pietari (KHL)
41 Pihlström Antti, Jokerit Helsinki (KHL)
51 Sallinen Tomi, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
70 Hartikainen Teemu, Salavat Julajev Ufa (KHL)
71 Kuusela Kristian, Amur Habarovsk (KHL)
81 Filppula Ilari, Malmö Redhawks (Ruotsi)

Siinä Suomen joukkue ensi viikon kotiturnaukseen. Kotiturnaukseenhan pitää aina lähteä kovalla nipulla ja niin lähdetään nytkin. Kokemusta löytyy tästä nipusta ja Säteri, Elorinne, Kuusela ja Filppula ovat ainoita joilla ei ole vyöllään aikuisten arvokisoja. Marjamäkihän teki toisin kuin muut valmentajat aikaisempina vuosina ja ei valinnut varamiehiä mukaan vaan mennään 8 puolustajalla ja 12 hyökkääjällä. Loukkaantumisten sattuessa varamiehet ovat tietoisia kuitenkin. Lisäksi jos muistan oikein niin tämä taitaa olla ainoa kerta kun kaikki sarjat pysähtyvät turnauksen ajaksi.

Kärppien kannalta olisin kyllä toivonut ettei Kukkosta ja Pyörälää olisi valittu vaan olisivat saaneet harjoitella ja huilata 2vk oman joukkueen kanssa. No toivotaan, että vältytään loukkaantumisilta.

Karjala-turnauksen otteluohjelma:
To 03.11. 18:30 Venäjä-Suomi
La 05.11. 13:30 Ruotsi-Venäjä
          17:30 Suomi-Tshekki
Su 06.11. 13:30 Tshekki-Venäjä
          17:30 Suomi-Ruotsi
#13 Julius Junttila - #23 Joonas Kemppainen - #72 Joonas Donskoi


Liigagurun mestaruus 2014-2015
Liigagurun hopeaa 2015-2016

Telle

Re: EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

ViestiKirjoittaja Telle » 24.10.2016 20:21

Suomen Karjala-turnaukseen valituista 22 pelaajasta KHL-liigasta peräti 16, Liigasta 4 ja SHL:stä 2 pelaajaa.

Jokereista 5 pelaajaa, mikä osoittaa valitsijoiden luottamusta joukkueen laatuun. Toisaalta, mitä useampi pelaaja Karjala-turnauksessa sitä suurempi loukkaantumisriski. Jokereita tälläkin kaudella riivanneet loukkaantumiset ja kapea pelaajisto huomioon ottaen näin runsaat valinnat sinänsä jonninjoutavaan turnaukseen ovat ikävä juttu. Olen pahoillani myös Dynamo Moskovan puolustajan Juuso Hietasen valinnasta Karjala-turnauksen joukkueeseen. Hän kuuluu Dynamon top 3 -puolustajiin eikä häntä ole varaa menettää sairastuvalle.

Aikaisemmin pidin valintoja kaikkiin maajoukkuetapahtumiin mukaan lukien EHT-turnaukset yksinomaan positiivisina asioina. Muutin käsitystäni EHT-turnausvalinnoista kaudella 2014-2015: Dynamo Moskovan maalivahti Aleksander Jerjomenko valittiin Venäjän A-maajoukkueeseen yhteen EHT-turnaukseen ja hän torjui turnauksessa yhden pelin. Nollapeli Suomea vastaan ei lämmittänyt, kun hän loukkaantui ottelun lopussa pahasti ja palasi seuraavan kerran kaukaloon vasta KHL-liigan playoffeissa. Silloin ymmärsin, miksi Dynamon ja lähes kaikkien muidenkin joukkueiden kannattajat eivät toivo joukkueidensa pelaajia valittavan EHT-turnausjoukkueisiin. Kyseiset turnaukset ovat kuitenkin enemmän showta kuin huippu-urheilua.

P.S. Suurin osa pelaajista on valittu KHL:stä ja silti joukosta puuttuu Vitjaz Podolskin hyökkääjä Miro Aaltonen ja Punainen Tähti Kunlunin puolustaja Janne Jalasvaara. Olisin itse valinnut heidät, jos tarkoituksena oli oikeasti valita parhaat NHL:n ulkopuolella pelaavat suomalaiset. Ruotsin päävalmentaja oli hereillä ja valitsi Miro Aaltosen ketjukaverin Mario Kempen läntisen naapurimme Karjala-turnausjoukkueeseen. Kempe - Aaltonen - Kopeikin on pelannut hienon alkukauden Vtijazin ykköshyökkäysketjussa - pelaajien välinen synergia toimii.

Avatar
Viestit: 2565
Liittynyt: 07.09.2011 14:28
Suosikkijoukkue: Kärpät , KooKoo

Re: EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

ViestiKirjoittaja käppä » 30.10.2016 12:59

Suomen joukkueeseen on jouduttu tekemään muutoksia. Loukkaantumisten takia turnauksesta jäävät pois Teemu Hartikainen ja Joonas Järvinen. Heidän tilallaan nähdään Miro Aaltonen ja Jesse Virtanen.

Niin kuin Telle niin itsekkin odotin Aaltosta jo alkuperäiseen ryhmään, mutta onneksi pääsee nyt tekemään debyyttinsä :Thumb up:
#13 Julius Junttila - #23 Joonas Kemppainen - #72 Joonas Donskoi


Liigagurun mestaruus 2014-2015
Liigagurun hopeaa 2015-2016

Telle

Re: EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

ViestiKirjoittaja Telle » 30.10.2016 15:31

käppä kirjoitti:Suomen joukkueeseen on jouduttu tekemään muutoksia. Loukkaantumisten takia turnauksesta jäävät pois Teemu Hartikainen ja Joonas Järvinen. Heidän tilallaan nähdään Miro Aaltonen ja Jesse Virtanen.

Niin kuin Telle niin itsekkin odotin Aaltosta jo alkuperäiseen ryhmään, mutta onneksi pääsee nyt tekemään debyyttinsä :Thumb up:
Miro Aaltosen valinta Teemu Hartikaisen tilalle on iloinen uutinen ja osoittaa Suomen maajoukkuevalitsijoiden seuraavan pelaajien tuloksia eikä ainoastaan tekemistä.

Olisin tietenkin halunnut nähdä myös Hartikaisen Karjala-turnauksessa. Pikaista paranemista hänelle!

Miro Aaltoselta toivon samanlaista pelaamista kuin Vitjazissa. Toivottavasti hänen rinnalleen löydetään maajoukkueessa yhtä hyvät pelimannit kuin Kopeikin ja Kempe ovat. :Thumb up:

Telle

Re: EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

ViestiKirjoittaja Telle » 04.11.2016 23:49

Venäjä - Suomi -ottelu päättyi 5-1. Suomi pyristeli kaksi erää pitäen lukemat 1-1:ssä, mutta kolmannessa erässä repesi Venäjän tehdessä neljä maalia.

Ei ihme, että venäläiset jääkiekon ystävät kehuivat omaa joukkuettaan pelaajavalintojen julkistamisen jälkeen. Luulin positiivisten kommenttien liittyvän pelkästään siihen, että Karjala Cup -joukkueeseen ei valittu Kovaltshukin ja Mozjakinin tapaisia tunnettuja staroja vaan nuoria tulevaisuuden tähtiä. Eilisen ottelun jälkeen syntyi käsitys, että tyytyväisyys joukkueeseen aiheutuu myös nuoren joukkueen pelitavasta. En muista, milloin viimeksi Venäjän maajoukkue olisi jossakin kansainvälisessä turnauksessa pelannut yhtä energisesti, hyökkäävästi, nopeasti ja rohkeasti kuin eilen Hartwall Arenalla Suomea vastaan.

Miro Aaltonen onnistui maajoukkuedebyytissään erinomaisesti. Hän teki Suomen ainoan maalin. Tasoitus 1-1:een syntyi ylivoimalla. Jesse Joensuu alusti tilanteen voittamalla kamppailun kiekosta Venäjän maalin takana ja syöttämällä kiekon Sakari Salmiselle. Salminen jatkoi edelleen Miro Aaltoselle, joka näytti vahvuutensa maalintekijänä: hän luisteli löysät pois ja ampui kiekon kylmästi Venäjän maalin yläkulmaan ohitse maalivahti Sorokinin.

Tämän päivän Iltalehdessä oli pikku juttu Suomen joukkueen parhaasta pelaajasta ottelussa otsikolla Miro Aaltosen läpimurto! Suoraa lainausta jutusta:

"On pysynyt hyvä itseluottamus, kun on tehnyt maaleja ja pinnoja. Se on ruokkinut." Aaltonen (26 ottelun tehopisteet 10+11=21) virnisti.

21 pistettä jo tässä vaiheessa on kova suoritus, sillä kyseessä on Vitjazin 23-vuotiaan suomalaishyökkääjän ensimmäinen KHL-kausi, ensimmäinen kausi ulkomailla.

"Hyvin on sujunut! Peli on loksahtanut."

Eilen loksahti Hartwall-areenassa Suomi-paita päällä. Hartikaisen loukkaantumisen jälkeen varamiehenä Leijoniin pyydetty Aaltonen iski ylivoimalla komean 1-1 -maalin.

Ensiesiintyminen Leijonissa oli muutenkin onnistunut. Ainoa debytantti pörräsi alusta asti hanakasti venäläisten kimpussa.

Mainittu itseluottamus on luotu Moskovan laidalla Podolskissa.

"Kun tuli tieto, että on mahdollisuus lähteä sinne, tartuin heti siihen. Olen tykännyt olla siellä."

Vitjazin kuuluisin pelaaja on Maksim Afinogenov, 37-vuotias ex-NHL-tähti.

"Istun hänen vieressään kopissa. Tosi mukava ja kokenut äijä. Yritän katsoa kaikkea, mitä hän tekee."


Miro Aaltonen on 23-vuotias ja Suomen Karjala Cup -joukkueen nuorin pelaaja. Hän tuntuu luonteeltaan kypsältä, vahvalta ja rohkealta. Mielenkiintoista seurata hänen uraansa ja sitä, tarjoutuuko hänelle vielä mahdollisuus päästä pelaamaan Pohjois-Amerikassa maailman parhaiden pelaajien joukossa.

Telle

Re: EHT: Karjala-turnaus 3.- 6.11.2016

ViestiKirjoittaja Telle » 06.11.2016 22:42

Karjala-turnauksen parhaiksi pelaajiksi valittiin:

Paras maalivahti: Ilja Sorokin, Venäjä, TsSKA Moskova: 1 päästetty maali 2 pelaamassaan ottelussa.
Paras puolustaja: Andrei Mironov, Venäjä, Dynamo Moskova: 3 ottelussa plusmiinustilasto +2.
Paras hyökkääjä: Lukas Radil, Tshekki, Spartak Moskova: 3 ottelussa tehopisteet 3+2=5.

Paluu Maajoukkue

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa