Fribourg-Gottèron

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Hank

Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja Hank » 13.01.2009 14:44

Kuva

Sarjassa seitsemäntenä (7.) majaileva Fribourg on hankkinut riveihinsä EV Zugista hyökkäjä Corsin Casuttin, joka on pelannut Zugin riveissä viimeiset 6 kautta, ja siinä välissä Langenthalissa NLBssä ja jälleen 2 kautta Zugissa.
Viimeksi muokannut Hank päivämäärä 07.04.2009 18:08, muokattu yhteensä 1 kerran

Hank

Re: Fribourg-Gottèron 08-09

ViestiKirjoittaja Hank » 10.02.2009 14:58

Gotteron on ilmoittanut ensi kauden vahvistuksistaan.

Lukas Gerber siirtyy 09/10 kaudeksi Baselista Gotteronin vahvuuteen.

Gaetan Voisard taasen siirtyy Rapperswilistä Gotteroniin.

Molemmat pelaajat ovat edustaneet Sveitsiä A-maajoukkuetasolla. Kokeneella, 73-syntyneellä Voisardilla pelkästään on takana jo 700 NLA-ottelua.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja InFlames » 31.07.2009 20:15

Kuva

Yllätys ei toistu

Viime kausi
Fribourg ylitti selvästi odotukset, mutta potku ei aivan riittänyt finaaliin asti. Runkosarja meni vielä odotetunlaisesti joukkueen sijoittuessa seitsemänneksi. Tämä tiesi sitä, että vastaan tuli puollustava mestari Zurich Lions, jonka maalia vartioi Ari Sulander. Yllätysten avauskierroksella joukkue pudotti sensaatiomaisesti Zurichin puhtaasti 4-0(Zughan passitti runkosarjan voittaneen Bernin laulukuoroon.) Välierissä vastaan asettui runkosarjan nelonen HC Davos, jonka kanssa käytiin erittäin tasainen sarja. Fribourg johti jo tätäkin sarjaa voitoin 3-1, mutta se ei lopulta riittänyt mestaruuden vieneelle Davosille. Ratkaisu saatiin vasta ratkaisevassa seitsemännessä pelissä. Fribourg johti peliä 3-2 Valentin Wirzin osumalla aina aikaan 47.38, jolloin isojen pelien mies Michel Riesen tasoitti ottelun. Ratkaisu oli dramaattinen, joka syntyi viimeisellä minuutilla Andreas Ambuhlin ammuttua kiekon vastustamattomasti ohi maalivahti Sebastian Caronin. Fribourg ylitti silti odotukset ja pelasi upean kauden.

Tulleet ja Lähteneet
Fribourg hankki kesällä muutaman mielenkiintoisen pelaajan, joista paperilla kovin on viimeiset kolme kautta Geneve-Servetessä pisteitä kovalla tahdilla nakuttanut ja NHL:ssäkin vajaa 400 peliä pelannut Serge Aubin. NHL:ssä Aubin ehti edustaa Coloradoa, Columbusta ja viimeisimpänä Atlantaa. Atlantassa Aubin takoi viimeisellä kaudella vuonna 2005-06
74 pelissä tehot 7+17=24. Aubin pelasi NHL:ssä aina suht pienessä roolissa. Servetteen tultuaan vuonna 2006-07 alkoi punavalot vilkkua tiheään vastustajien maalin takana. Pisteitä syntyi 50, 62 ja viime kaudella 43pongoa. Fribourgissa kanukilta odotetaan samanlaista pistetehtailua mitä kaveri Servetessä teki. Hyökkääjistöön tuli myös pari muuta hankintaa. Doug Sheddenin valmentamasta EV Zugista tuli 24-vuotias Corsin Casutt, joka takoi viime kaudella ihan ok pisteet 50pelissä 14+12=26. Häneltä on lupa odottaa myös maalintekovoimaa. Hallitsevasta mestarista tuli kovaa taklaava taistelija Robin Leblanc.
Pakistoon Fribourg sai myös muutaman mielenkiintoisen nimen, kun seuraan liittyivät Davosista puollustava puolustaja Lukas Gerber, Rapperswilistä kokenut 36-vuotias Gaetan Voisard sekä Bernistä Marc Leunberger.

Poislähteneitäkin löytyy. Kovin menetys oli kanukkihyökkääjän Kirby Lawn poistuminen. Law teki viime kaudella 28pelissä tehot 4+21=25. Lisäksi joukkueesta lähti hyvä ranskalainen sentteri Laurent Meunier. Meunierin voi pongata MM-kisoissa, sillä kaveri kuuluu Ranskan maajoukkuerinkiin. Muita mainittavia poistuneita ovat sentteri Marc Chouinard ja pakki Philippe Seudoux(HPK:ssa pelasi kuusi peliä kaudella 2006-07.) Ei varmaan oo HPK faneilla ikävä Philippeä??? ;)

Hyökkääjät
Hyökkäys näyttää tällä hetkellä olevan suunnilleen samaa tasoa, kuin viime kaudellakin. Ihan hyvä muttei kärkijoukkueiden tasoa. Viime kauden sveitsiläinen tehopari saatiin pidettyä seurassa, kun pistepörssin 12:sta 33-vuotias sentteri Sandy Jeannin ja pistepörssin 19:sta, 23-vuotias Julien Sprunger jatkavat. Molemmat ovat maajoukkueen vakiokalustoa. Jeannin takoi viime kaudella 50pelissä tehot 15+35=50. Jeannin on poikkeuksellinen sentteri, joka tarvittaessa pystyy tekemään "Kapaset" eli pelaamaan pakkina ja vieläpä hyvin. Hän on myös erittäin arvostettu pelaaja joukkueen keskuudessa. Vahvuuksia riittää hyökkäyspäässä. Hänellä on tarkka ja kova laukaus, hyvä syöttäjä sekä aivan liigan eliittiin kuuluva pelikäsitys. Hän oli viime kaudella ainakin joukkueen kapteeni ja varmasti saa myös jatkaa siinä. Kymmenen vuotta nuorempi laituri Sprunger on puolestaan yksi liigan taitavimpia pelaajia. Hän on iso, vahva, peloton, omaa huikean ulottuvuuden, hyvä kiekonkäsittelytaito ja kova laukaus tekevät Sprungerista erittäin vaarallisen hyökkääjän. Viime kaudella tuli 47pelissä tehot 25+21=46. Kakkossentteriksi tulee varmaan uusi hankinta Serge Aubin. Jeannin varmasti on ykkössentterinä yhä. Aubin on erinomainen hyökkääjä. Sveitsin liigan tasolla. Hän on spesialisti ärsyttäjä ja omaa tarkat ja kovat syötöt. Aubin on kesän yksi parhaita hankintoja!

Fribourgissa pelaa myös muita mielenkiintoisia pelaajia. Muistaako kukaan sellaista pelaajaa kuin Vjatseslav Bykow? Ei hän ei ole tehnyt comebakkiä Fribourgiin :D Hänhän valmensi Venäjän maailmamestariksi kahtena viime vuonna, mutta se ei ollut jutun pointti. Hänen poikansa pelaa Fribourgissa missä Slava päätti uransa. Pojan nimi on Andrej Bykow ja ikää mittarissa 21 vuotta. Andrej taitaa itseasiassa olla Sveitsin kansalainen. Tästä en ole varma, mutta muistelisin vahvasti niin. Pelimiehenä Andrej on vielä pahasti isäänsä perässä, jos heitä voi edes verrata toisiinsa, kun jääkiekkokin on muuttunut heidän peliuriensa välillä ja Andrej ei ole vielä edes potentiaalinsa huipulla. Pojalla on talenttia, erinomainen pelikäsitys sekä hyvä tekniikka. Pistekehitys on ollut nousujohteinen kolmena viime vuonna, jotka hän on pelannut Fribourgissa. Viime kaudella tuli uran parhaat tehot 45pelissä 10+24=34. Toinenkin mielenkiintoinen nimi löytyy. Kuka muistaa Bernissä pelaavan Martin Plussin? Nimittäin myös hänen pikkuveljensä osaa luistella :peukkuylös: 30-vuotias Benjamin Pluss ei vain osaa luistella vaan on oikea idän pikajuna luistimilla. Viimekaudella 29pelissä syntyneet tehot 9+12=21 kertovat, että käsiäkin löytyy.

Hankituista hyökkäjistä muutama sana. EV Zugista tullut 24-vuotias Corsin Casutt on älykäs, rohkea ja nopea laituri. Häneltä voi odottaa maalinteko voimaa. Mestari Davosista tullut Robin Leblanc on taistelija, taklaa kovaa ja pelaa suurella sydämellä joukkueelleen. Jarruketjuun hyvä lisä.
Joukkueesta löytyy myös yksi jenkki, kun viime kaudella jo seurassa pelannut 35-vuotias Mark Mowers jatkaa. Mowersilla on alla myös n.250 NHL peliä. Siellä Mowers oli aina pienessä roolissa ja tehotkin jäivät vähiin. Tehot viime kaudella 23pelissä olivat 3+8=11. 27-vuotias Mike Knoepfli on erinomainen puollustava hyökkääjä, joka takoi viime kaudella 50pelissä mukavat tehot 14+15=29. Knoepfli on myös YV:llä ja AV:llä tärkeä mies. Mainitaan sitten vielä kolme sveistiläistä duunariketjujen pelaajaa. Valentin Wirz tulee varmaan olemaan jälleen jarruketjun sentteri sillä ominaisuudet avaavat paikan vain sinne. Wirz on hyvä omassa roolissa. Hän paiskii töitä armotta. 21-vuotias Adrien Lauper saa varmaan enemmän peliaikaa tällä kaudella, ehkä kolmosketjun miehiä. Hän on voimahyökkääjä, energinen ja suht nopea työmyyrä. En tiiä mikä "Boogeymanin" tila on NHL:ssä ja pelaako vielä Minnesotassa. Fribourgissa oltaisi kuitenkin valmiina löylyttämään kyseistä kaveria 24-vuotiaan liigan kovanaaman Cedric Potterin voimin :D Botterilla on myös nopeasti ja kovaa lähtevä laukaus. Lisäksi hän jakaa raskaita taklauksia. Ai niin kaverilla on pituutta 182cm ja painoa 85kg. Muut hyökkääjät ovat Christian Bielmann, Vitaly Lakhmatov, Joel Genazzi ja Adam Hasani.

Puolustus
Puollustus on myös ihan hyvä. Ykköspakiksi on heittää 35-vuotias kanadalainen Shawn Heins. Heins on hyökkäävä puolustaja, jolla on lähes 100 NHL pelin kokemus. Saksan ja Sveitsin pääsarjoissa kaveri on nakuttanut aina erinomaisia pisteitä pakiksi. Hän on myös yksi liigan vahvimpia ja kovimpia pakkeja, jolla on kova veto ja loistavat syötöt. Nämä ominaisuudet tekee hänestä erittäin tärkeän ylivoimalla. Loistava pakki!!! Ykköspariin Heinssin kaveriksi voisi laittaa erinomaisen Davosista tulleen puollustavan puolustajan Lukas Gerberin. Gerber on väsymätön, voimakas, peloton, luotettava AV-pelaaja ja omaa kaiken lisäksi tarkan ja kovan laukauksen. Rapperswilistä saapui kokemusta ja laatua 36-vuotiaan hyökkäävän pakin Gaetan Voisardin muodossa. Voisard on voimakas,tulisieluinen, hyvä luistelija jolla on myös kova veto. YV:llä käyttöä myös. Viime kaudelta jatkaa myös luotettava puollustava puolustaja Marc Ablanalp ja nuori 23-vuotias Alain Birbaum. Birbaum on nopea, ketterä, älykäs ja omaa hyvän tekniikan. Sitten löytyy vielä neljä fyysistä pakkia. Zairessa syntynyt 27-vuotias Michael N'Goy siivoaa maalinedustaa. Hän on nopea, peloton ja pelaa erittäin kovaa. Bernistä saapui huippukunnossa aina oleva 30-vuotias Marc Leuenberger. Kaverilla on hyvä veto, taklaa kovaa ja sääntöjen rajamailla eli kooltaan ainakin vähän "Antti Aarnio" tyyppinen kaveri. Loput pakit ovat Franco Collenberg ja Romain Loeffel.

Maalivahdit
Fribourgilla on selkeä ykkösveskari, kun viime kaudella maalia suuren osan peleistä vartioinut 29-vuotias kanadalainen Sebastien Caron jatkaa maalilla. Caron on perhostyylin spesialisti, joka omaa nopeat refleksit. Hän on pelannut 92 peliä NHL:ssä joista 90 Pittsburghissa. Sieltä varmaan useimmat kiekkoihmiset hänet muistavatkin, vaikka kaveri oli aina kakkosveskarina. Toisena veskarina on Neuchatelissa alemmalla tasolla torjunut Damiano Ciaccio. Kaverista ei ole muuta tietoa kuin ikä 20v. Tai no jos jotain kiinnostaa, niin teki Ciaccio näköjään maalin viime kaudella. Laukaus on siis kohdallaan.Hyvä ykkönen ja nuori kakkosveskari.

Lyhyt yhteenveto
Fribourgin hyökkäysosasto on liigan keskitasoa. Hyökkäyksestä tosin löytyy timantin kovia pelaajia muutama eli Jeannin, Sprunger ja Aubin. Lisäksi taustatulta tuo Slawan poika Andrej Bykov, plussin veljeksistä nuorempi Benjamin Pluss ja EV Zugista tullut vielä kysymysmerkinä oleva Corsin Casutt. Jenkki Mark Movers on myös hyvä pelaaja. Duunariosasto on myös kunnossa. Puollustus näyttää ihan mukavalta, kun joukkue sai Davosista Gerberin ja Rapperswilistä Voisardin. Molemmat kokeneita laatupuolustajia liigan tasolle. Joukkueen tähtipuolustaja Shawn Heins pitää huolta myös hyökkäyksistä hyvillä avauksillaan ja YV osaamisella. Viime kauden luottopakit Birbaum ja Abplanalp hoitavat ainakin peruspakin työt. Birbaumilta voi odottaa apuja hyökkäyksen tukemisissakin enemmän. Loput pakit hoitavat fyysisen puolen. Puolustusnippu on kivannäköinen, mutta ei kokonaisuutena mitenkään erinomainen. Hyvää tasoa kumminkin. Maalivahti puoleen ei homma kaadu ellei Sebastian Caron loukkaannu. Caron on hyvä vahti liigatasolle. Kokonaisuutena aika samantasoinen nippu kuin viime kaudella, joten sijoituskin tulee runkosarjassa olemaan varmaan sijojen 5-8 välillä. Välieriin pääseminen olisi suuri yllätys sillä materiaali ei siihen riitä, vaikka ihan hyvä onkin. Suuret on suuria Sveitsissäkin!
Viimeksi muokannut InFlames päivämäärä 13.08.2009 16:34, muokattu yhteensä 2 kertaa

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Todella tyhjentävä juttu Fribourgista

ViestiKirjoittaja jurachess » 10.08.2009 01:20

En myöskään usko yllättävän tällä kaudella.
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja Toivis » 13.08.2009 15:38

Fribourg Head Coach: Serge Pelletier

Tulleet pelaajat:

H Serge Aubin (Servette)
H Corsin Casutt (Zug)
H Robin Leblanc (Zug)
H Vitaly Lakhmatov (Venäjä)
P Lukas Gerber (Davos)
P Gaetan Voisard (Rapperswill)
P Marc Leuenberger (Bern)


Lähteneet pelaajat:

H Kirby Lawn
H Laurent Meunier
H Marc Chounaird
H Caryl Neuenschwander

P Philippe Sedoux
MV Olivier Gigon (Bern)


Lopullinen pelaajarinki:

MV
Sebastian Caron
Damiano Ciaccio

P Lukas Gerber
Marc Alplanalp
Shawn Heins
Alain Birbaum
Michael N’Goy
Marc Leuenberger
Gaetan Voisard
Romain Loeffel
Franco Collenberg

H Serge Aubin
Cedric Botter
Andrej Bykow
Corsin Casutt
Christian Bielmann
Adrien Lauper
Vitaly Lakhmatov
Robin Leblanc
Benjamin Pluss
Joel Genazzi
Julien Sprunger
Sandy Jeannin
Mark Mowers
Adam Hasani
Mike Knoepfli
Valentin Wirz
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja Legenda » 16.01.2011 15:59

Fribourg-Gottéron hankki sitten lisää kokemusta joukkueeseensa ja kirjaututti sopimuksen Jon Sim'n kanssa. 33-vuotias Sim on edustanut NHL-seura New York Islandersia viimeiset neljä kautta ja pelannut koko uransa aikana melkein 500 NHL-ottelua. Kulunut kausi on ollut Sim'lle hankala sillä herra ei ole varsinaisesti ollut jostain syystä Islandersin seurajohdon suosiossa ja herraa ollaan viskottu farmin ja Islandersin välillä kuin märkää rättiä vaikka omasta näkökulmastani herra olisi ollut paljon parempi vaihtoehto esimerkiksi Jesse Joensuun tai tällä hetkellä Jeremy Collitonin paikalle.

Uskoisin Sim'n olevan oiva vahvistus Fribourgille ja tuo varmasti kaivattua kokemusta koppiin ja kentälle. InFlames varmasti osaa tarkemmin sanoa mille tontille Sim tullaan todennäköisimmin istuttamaan, mutta sen verran uskallan veikata, että paljoa en metsään mene jos sanon, että Sim vierailee ainakin ensimmäiset ottelut ykkös- tai kakkosketjussa suurella vastuulla.

Onnea vaan Sim'lle jatkoon! Ehdottomasti oli itselleni yksi suosikkipelaajista Islandersista ja salaa jaksan toivoa, että herra ehkä joskus nähtäisiin vielä vaikka liigassakin vierailemassa.

-Lähde-
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Viestit: 12
Liittynyt: 03.10.2010 06:10
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Suosikkijoukkue: Joku hyvä joukkue !

Re: Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja Kallio » 19.01.2011 10:19

Fribourgin uusi hankinta Jon Sim vei joukkueensa 2-1 johtoon 36 min.kohdalla
eilisessä vierasottelussa Berniä vastaaan mutta kotijoukkue venyi lopulta 3-2
voittoon ja pisteet jäivät Berniin.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja Jyri » 12.02.2013 16:18

Vanha kettu Maxim Sushinsky siirtyy Gottéroniin! 38-vuotias Sushinsky ei ole pelannut tällä kaudella missään sarjassa, mutta hienon uran tehnyt hyökkääjä on oman uskomukseni mukaan helposti vahvistus joukkueelle. Mielenkiintoinen siirto, hieno olisi nähdä Sushinsky pelaamassa Sveitsin maalla.

Gottéronin nettisivut

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Fribourg-Gottèron

ViestiKirjoittaja InFlames » 12.02.2013 19:54

Sushinski on ihan pelimies vieläkin. Erittäin ovela pelaaja, jonka asenteessa on toki parantamisen varaa. Magnitogorskissa jätti ihan hyviäkin muistoja, vaikka olin kyllä tyytyväinen, että ei enää jatkopahvia saanut. Harva venäläispelaaja pelaa Euroopassa KHL:n ulkopuolella, mutta näköjään Sushinski haluaa vielä ennen uran päättymistä käydä Sveitsissä surffailemassa. Paljon tuli Urheilukanavan aikoina seurattua NLA:ta ja eiköhän Sushinskin pelityyli ole tuonne erityisen sopiva. NLA:ssa peli ei kuitenkaan ole erityisen fyysistä.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa