Memorial Cup 2009

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 13.05.2009 12:57

Memorial Cup on Kanadan arvostetuin junioriturnaus, joka pelataan tänä vuonna Rimouskissa, joka sijaitsee Quebecissa. Ottelut pelataan Colisée d Rimouski -areenalla. Turnaus pelataan tänä vuonna 15-24.5. välisenä aikana. Turnauksessa pelaavat Kanadan pääjunioriliigojen OHL:n, WHL:n ja QMJHL:n tämän vuoden mestarit sekä järjestäjäjoukkue, joka on tänä vuonna Rimouski Oceanic. Samalla tavalla on pelattu vuodesta 1983 lähtien. Turnauksen kotisivu on mastercardmemorialcup.com

Joukkueet: (suluissa liiga)

Windsor Spitfires (OHL)
Kelowna Rockets (WHL)
Drummondville Voltigeurs (QMJHL)
Rimouski Oceanic (QMJHL)

Otteluohjelma:

15.5. Kelowna @ Rimouski
16.5. Drummondville @ Windsor
17.5. Rimouski @ Windsor
18.5. Drummondville @ Kelowna
19.5. Windsor @ Kelowna
20.5. Rimouski @ Drummondville
21.5. Tie-Breaker
22.5. Semifinaali
24.5. Finaali

Windsor Spitfires

Joukkue on tämän vuoden Memorial Cupin ennakkosuosikki. Se oli ylivoimainen OHL:ssä sekä runkosarjassa että playoffeissa. Ratkaisevin ottelusarja mestaruuden kannalta oli se kenties se, kun joukkue voitti London Knightsin konferenssifinaaleissa otteluvoitoin 4-1. Spitfires voitti finaaleissa Brampton Battalionin otteluvoitoin 4-1.

Joukkueen maalivahtipeli on ihan hyvä. Andrew Engelade oli pudotuspeleissä selkeä ykkösmaalivahti, mutta hän ei ole ollut kuitenkaan Kanadan juniorimaajoukkuetason maalivahti, vaikka tuskin Spitfires häneen kaatuisi. Josh Unice oli vuoden 2007 U18 MM-kisoissa Yhdysvaltojen ykkösmaalivahti, mutta tänä vuonna hän ei ole saanut vastuuta kuin alle 20 ottelun verran, kun lasketaan playoff- ja runkosarjaottelut.

Joukkueen tärkein puolustaja Ryan Ellis. Hänen luistelu, kiekolliset taidot, laukaus ja pelikäsitys ovat huipputasoa. Hänet varataan NHL:ään tänä vuonna viidentoista parhaan joukossa. Rob Kwiet on joukkueen toinen kärkipuolustaja. Hän merkkautti OHL:n runkosarjassa tehopisteet 12+55=67 ja playoffeissa 5+10=15. Mark Cundari on hyvin fyysinen, kuten Harry Young, jonka New Jersey Devils varasi numerolla 202 vuonna 2008. Jesse Blacker, Ben Shutron ja peruspuolustaja Adam Wallace ovat joukkueen muut puolustajat, jotka pelasivat OHL:n pudotuspeleissä. Patrick Moran ja Ron Soucie ovat myös joukkueen pelaajalistalla.

Spitfiresin hyökkäyksen johtohahmo on Taylor Hall, joka ratkaisi OHL:n mestaruuden Spitfiresille maalillaan. Loistava luistelu, hyvä laukaus ja erinomainen pelikäsitys tekevät hänestä monipuolisen huippupelaajan. Hän on 2010 draftin kenties paras pelaaja. Andrei Loktionov, taitava venäläinen, on joukkueen ykkössentteri. Calgaryn varaus Greg Nemisz, Toronton varaus Dale Mitchell sekä keskushyökkääjät Scott Timmins ja Adam Henrigue ovat muita joukkueen avainhyökkääjiä. Lane MacDermid on erittäin hyvä fyysisessä pelissä.

Päävalmentaja: Bob Boughner

Kelowna Rockets

Rockets voitti WHL:än finaaleissa Calgary Hitmenin otteluvoitoin 4-1 ja aiheutti Hitmenille pudotuspelien ainoat neljä tappiota.

Joukkueen ykkösmaalivahti on Mark Guggenberger, joka pelasi kaikki Playoffottelut. Toinen maalivahti on Adam Brown.

Rocketsin ykköspakki on 204-senttinen Tyler Myers, joka pelasi vuoden vaihteen U20 MM-kisoissa Kanadan joukkueessa. Hän oli WHL:n pudotuspelien pistepörssin viides. -91 syntynyt Tyson Barrie on hyökkäävä puolustaja. Collin Bowman, Curt Gogol, Aaron Borejko ja Tysen Dowzak ovat Rocketsin muut puolustajat. Rockets pelasi WHL:n playoffit kuudella puolustajalla ja joukkueen puolustuksessa on neljä -91 syntynyttä pelaajaa.

Ruotsalainen sentteri Mikael Backlund, Dallasin -07 viidennen kierroksen varaus Jamie Benn sekä Cody Almond ovat hyökkäyksen tähtipelaajia. Backlund ja Benn ovat vaarallisia pelaajia vastustajan puolustukselle. Joukkueen hyökkäyksen muita pelaajia ovat mm. Tsekkiläinen Stepan Novotny sekä veljekset Lucas ja Evan Bloodoff, jotka olivat hyviä WHL:n playoffeissa.

Päävalmentaja: Ryan Huska

Otteluohjelma ja QMJHL-joukkueiden analyysit tulevat seuraavaan viestiin.
Viimeksi muokannut Jyri päivämäärä 16.05.2009 18:57, muokattu yhteensä 4 kertaa

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 13.05.2009 15:05

Otteluohjelma on nyt ensimmäisessä viestissä, josta se on helpompi katsoa.

Drummondville Voltigeurs

Voltigeurs oli voittanut kaikki kolme edellistä playoffkierrosta QMJHL:ssä selkeästi 4-0-otteluvoitoin, mutta finaaleissa se oli tiukilla Shawinigan Cataractesia vastaan. Voltigeurs voitti seitsemännen ottelun 4-3 ja varmisti näin pääsynsä tämän vuoden Memorial Cupiin.

Marco Cousineau on joukkueen ykkösmaalivahti. Anaheim varasi hänet vuoden 2008 draftissa numerolla #83. Antoine Tardif on joukkueen toinen maalivahti.

Dmitri Kulikov on joukkueen ylivoimaisesti paras puolustaja ja yksi QMJHL:n parhaita pakkeja. Hän laukoo kovaa, puolustaa hyvin ja on samalla hyökkäävä puolustaja. Hän on yksi tämän kesän draftin parhaita puolustajia. Marc-Antoine Desnoyers on kiekollinen puolustaja, Ryan McKiernan puolustava pakki, kuten Andrew Randazzo. Puolustuksen pelaajalistan täydentävät Patrik Prokop, Jeff Marcoux, Charles Landry ja Olivier Hotte.

Voltiguersin pelaajalistassa Memorial Cupiin on 12 hyökkääjää. Chris DiDomenico, Toronton -08 varaus, on ehdottomasti joukkueen parhaita hyökkääjiä. -92 synynyt Sean Couturier on taitava pelintekijä. Keskushyökkääjä Marc-Olivier Vachon teki QMJHL-kaudella tehot 23+38=61 ja playoffeissa 8+9=17. Mike Hoffman teki QMJHL:ssä runkosarjassa kovat tehot 52+42=94 ja on ehdottomasti joukkueen parhaita hyökkääjiä. Yannick Riendeau (52 pistettä playoffeissa) ja Dany Mosse ovat myös joukkuueen parhaimmistoa. Philippe Lefebvre saa myös maininnan.

Päävalmentaja: Guy Boucher
Viimeksi muokannut Jyri päivämäärä 13.05.2009 17:44, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 13.05.2009 17:44

Rimouski Oceanic

Oceanic hävisi QMJHL:n konferenssifinaalissa Voltiguersille otteluvoitoin 0-4, joten joukkueella on varmasti kova tahto voittaa Voltiguers, kun joukkueet kohtaavat. Oceanicilla voi olla ihan hyvät yllätysmahdollisuudet, mutta sen pitäisi kyllä pelata todella hyvin. Viimeksi järjestäjäjoukkue voitti Memorial Cupin vuonna 2007, kun Vancouver Giants voitti mestaruuden.

Maxim Gougeon on ollut selvä ykkösmaalivahti, joka tuskiin tulee muuttumaan, ellei loukkaantumisia tapahdu. Gougeon teki jopa yhden maalin runkosarjassa. Matthew Dopud pelasi runkosarjassa 31. ottelussa, mutta playoffeissa hän pelasi vain kahdessa ottelussa.

Sébastien Piché on joukkueen kenties paras puolustaja. Hän iski QMJHL:n runkosarjassa puolustajalle hyvät tehopisteet 23+49=72. Marc-Andre Bourdon, fyysinen, hyvä kahden suunnan puolustaja, on toinen paljon peliaikaa saava puolustaja, kuten Emmanuel Boudreau. On mielenkiintoista nähdä, miten puolustajat pärjäävät mm. Windsorin taitavia hyökkääjiä vastaan.

Jordan Caron, taitava ja hyvin luisteleva hyökkääjä, on pelaaja, jolta varmasti odotetaan hyökkäyspäässä tulosta. Hänet varataan todennäköisesti NHL:ään tänä kesänä. Philippe Cornet oli kuitenkin joukkueen paras pelaaaja pisteiden valossa runkosarjassa. Keven Veilleux on nopea ja taitava laitahyökkääjä. Tampa Bayn NHL-varaus, sveitsiläinen Luca Cunti on mielenkiintoinen pelaaja, kuten valko-venäläinen Ilya Silik. New Jerseyn NHL-varaus Patrice Cormier on yksi avainhyökkääjistä. Anaheimin vuonna 2007 NHL-draftissa valitsema Logan MacMillan pelaa joukkueessa.

Päävalmentaja: Clément Jodoin
Viimeksi muokannut Jyri päivämäärä 14.05.2009 18:05, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.05.2009 17:44

Tässä ovat vielä henkilökohtaisella tasolla saavutettavat palkinnot:

Stafford Smythe Memorial Trophy - (arvokkain pelaaja)
George Parsons Trophy - (palkinto hyvästä urheiluhengestä)
Hap Emms Memorial Trophy (paras maalivahti)
Ed Chynoweth Trophy - (pistepörssin voittaja)

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Unknown » 14.05.2009 17:58

Jyri8 kirjoitti:George Parsons Trophy - (palkinto hyvästä urheiluhengestä)


Hieman offtopicia, mutta tuli luettua hieman väärin ja sen jälkeen tuli revettyä. Luin, että hyvän urheiluhengen palkinto olisi nimeltään George Parros Trophy. :)
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.05.2009 14:15

Ensimmäinen ottelu on Rimouski Oceanic vastaan Kelowna Rockets.

Tästä ottelusta odotan Rocketsin voittoa, koska Rockets pelaa varsin puolustavalla pelitavalla, jolloin se nojaa paljon maalivahtipeliin eli Mark Guggenbergeriin, jota päävalmentaja Ryan Huska kehuikin lehdistötilaisuudessa. Mikael Backlund ja Jamie Benn omilla yksilösuorituksillaan tulevat todennäköisesti olemaan ratkaisijoita Rocketsin puolelta maalinteossa, kuten puolustaja Tyler Myers, joka halliitsee kahden suunnan pelaamisen loistavasti. Tosin jos Guggenberger pelaisi heikon pelin - johon en itse usko, koska hän oli WHL:n playoffeissa loistava - siinä olisi Oceanicin paras sauma heti ottelun alkuun päästä johtoon, jolloin Rocketsin pitäisi (ainakin kannattaisi) pelata hyökkäysvoittoisempaa peliä.

Rimouskin maalivahdin Maxim Gougeonin taidoista en juuri tiedä, ja hän on vielä kaiken lisäksi varsin pienikokoinen (5´08 ht), joten saa nähdä miten hän pärjää. Hyökkääjien tason laajuus menee Oceanicille, kun taas Rocketsin kärkipelaajat ovat kovempia.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 16.05.2009 15:59

Kelowna Rockets voitti ensimmäisessä ottelussa Rimouski Oceanicin 4-1. Kelownan maalintekijät olivat Tyler Myers, Jamie Benn, Ian Duval ja Lucas Bloodoff. Rimouskin ainoan maalin teki Philippe Cornet. Mark Guggenberger torjui Kelownan maalilla 19 laukausta ja Rimouskin maalivahti Maxim Gougeon 38 laukausta. Gougeon oli ehkä Oceanicin paras pelaaja ja hänet valittiin ottelun kolmanneksi tähdeksi, kun ottelun parhaaksi valittiin Jamie Benn ja kakkostähdeksi Tyler Myers. Ottelua oli seuraamassa 4695 katsojaa.

Yllättävän heikko Oceanic oli, vaikka Rocketsin voittoa odotinkin. Ottelu oli Kelownan hallintaa alusta loppuun. Vaikka Guggenbergeriä on kehuttu, ei hän joutunut kovin suuriin venymisiin maalilla. Tällä esityksellä en usko Oceanicin pääsevän loppuotteluun, vaikka Rockets puolusti erinomaisesti ja pelasi tarkkaa peliä.

Seuraava ottelu on Drummondville Voltigeurs vastaan Windsor Spitfires, josta odotan huomattavasti tasaisempaa ottelua.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 17.05.2009 11:32

Drummondville Voltigeurs voitti Windsor Spitfiresin 3-2. Voltigeursin maalit tekivät Gabriel Dumont, Philippe Lefebvre ja Maxime Frenette. Spitfiresin molemmat maalit teki Adam Henrique. Voltiguersin maalivahti Marco Cousineau torjui 33 laukausta ja Spitfiresin maalivahti Andrew Engelade 30. Ottelua oli seuraamassa 4559 katsojaa. Gabriel Dumont laukoi ottelussa peräti 10 kertaa ja Taylor Hall oli Spitfiresin ahkerin laukoja seitsemällä laukauksellaan.

Itseäni harmittaaa, kun mikään striimi ei toiminut, mutta kuulemma ottelu oli Voltiguersin hallintaa. Hieman yllättävää, vaikka itse kyllä tiesin, että Drummondville on hyvä joukkue.

Seuraava ottelu on Rimouski Oceanic vastaan Windsor Spitfires. Ensimmäisen Rimouskin ottelun perusteella odotan Spitfiresin voittoa.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 19.05.2009 16:07

Kaksi ottelua on kirjoittamattomana aikana ehditty pelata.

Rimouski Oceanic voitti Windsor Spitfiresin 5-4 (0-0, 4-3, 1-1) ja Kelowna Rockets Drummondville Voltigeursin 6-4 (1-2, 2-1, 3-1). Seuraava ottelu on Windsor vastaan Kelowna.

Tosiaan Windsor on hävinnyt molemmat ottelunsa. Taylor Hall, Andrei Loktionov ja Adam Henrique ovat olleet joukkueen parhaimmat pelaajat.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Memorial Cup 2009

ViestiKirjoittaja Jyri » 24.05.2009 15:58

Windsor Spitfires pelaa maanantain vastaisena yönä Memorial Cupin finaalissa Kelowna Rocketsia vastaan. Windsor voitti välieräottelun Drummondville Voltigeursia vastaan jatkoajalla 3-2, kun Adam Henrique ratkaisi ottelun. Drummondvillen maalivahti Marco Cousineau torjui ottelussa peräti 44 laukausta, kun taas Windsorin maalivahti Andrew Engelade torjui 19 laukausta.

Spitfires siis hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta sen jälkeen se on voittanut kolme ottelua. Windsorin hyökkääjät Dale Mitchell, Henrique ja Greg Nemisz ovat parantaneet turnauksen edetessä. Aikaisemmassa Windsorin ja Kelownan ottelussa Windsor voitti 2-1 Taylor Hallin ja Ryan Ellisin maaleillla. Kelownan maalintekjijä oli Kyle St. Denis.

Mutta nyt aikaisemmilla otteluilla ei ole paljoa merkitystä sen suhteen, kuinka finaalissa käy. Hyvin mielenkiintoinen finaaali on luvassa, se on sanomattakin selvää.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa