HC Davos 09/10

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

HC Davos 09/10

ViestiKirjoittaja InFlames » 30.07.2009 19:20

Kuva

Haavoittunut mestari

Tulleet ja lähteneet
Viime kaudella runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Davos ja lopulta upeissa finaaleissa 4-3 Klotenin kaatanut seura lähtee kauteen heikentyneellä materiaalilla. Seura on hankkinut kesän aikana muutamia pelaajia, mutta ainakaan vielä kukaan heistä ei ole selvä vahvistus paperilla. Tulleista mielenkiintoisimmat ovat ruotsalainen hyökkääjä Daniel Widing ja EV Zugista tullut pakki Rene Back. Pois joukkueesta on lähtenyt kovia nimiä. Joukkueen pistepörssin kakkonen 25-vuotias Andreas ambuhl siirtyi rapakon taakse New York Rangersiin mikä ei sinällänsä ollut yllätys. Onhan Ambuhl Sveitsin maajoukkueen kärkipelaajia tällä hetkellä, mutta menetys on erittäin paha Davosille, kun lisäksi joukkueesta poistuivat vielä vielä sisäisen pistepörssin voittaja Michel Riesen ja kolmonen Petr Sykora(uusista seuroista ei ole tietoa, mutta Davosin rosterissa kaverit eivät ole. Saattavat olla ilman sopimusta vielä). Näiden miesten mukana lähti 121pistettä ja 64maalia!

Hyökkääjät
Hyökkäys näyttää edelleen hyvältä vaikkakin se on heikentynyt, kun sisäisen pistepörssin kärkikolmikko poistui. Jokainen oli maajoukkuetason pelaaja, Sykora tosin tsekkiläinen. Riesen ei tosin pelannut viime kevään MM-kisoissa riitaannuttuaan maajoukkueen päävalmentajan Ralph Kruegerin kanssa. Riesenin tilasta en löytänyt tarkempaa tietoa, mutta on kai mahdollista, että hän jatkaa Davosissa. Kuitenkin pelannut jo pitkään siellä vaikka sopparia ei vielä ole.
Hyökkäyksestä löytyy edelleen Sveitsin maajoukkuetason pelaajia. Reto Von Arx , Peter Guggisberg ja Sandro Rizzi ovat erittäin laadukkaita hyökkääjiä. Reto Von Arx paukutti viime kaudella 44pelissä tehot 15+24=39 ja teki seitsemännessä finaalissa voittomaalin!!! Kaveri pelaa erittäin tasaisesti omien taitojensa ylärajoilla pelistä ja vuodesta toiseen mikä tekee hänestä erittäin arvokkaan pelaajan joukkueelleen. Lisäksi Von Arx omaa hyvät kiekonkäsittelytaidot ja taitaa myös maalinteon. Guggisberg puolestaan on Sveitsiläisen jääkiekkoilun yksi parhaista omalla paikallaan. Hän on taitava, hyvällä pelisilmällä varustettu ja omaa hurjan laukauksen. Viime kaudella syntyi tehot 48pelissä 20+19=39. Sandro Rizzin taidot eivät puolestaan näy suoraan pisteissä, vaikka niitäkin syntyy hyvällä tahdilla. Viime kaudella pisteitä tuli 50pelissä 11+16=27. Rizzi on liigan parhaita puollustavia senttereitä joka lukee peliä hyvin, blokkaa kuteja ja saa vastustajan tähdet monesti pimentoon.

Juokkueesta löytyy myös neljä ulkomaalaista vahvistusta. Kaksi tsekkiä, yksi kanukki ja ruotsalainen. Tsekkiläinen konenut 33-vuotias Josef Marha saattaisi näyttää kyseenalaiselta vahvistukselta, jos katsoo vain pelaajan kolmen viime vuoden pistetilastoja. Pisteitä on tullut vain 22,23 ja 25 pongoa viime kaudelta ja jokaisella kaudella hän on pelannut yli 40peliä. Marha on kuitenkin erinomainen joukkuepelaaja, puollustaa kurinalaisesti, on tekninen ja omaa voittajan asenteen. Hän on yksi arvokkaimpia ulkomaalaisia liigassa. Toinen tsekki Petr Taticek on teknisesti taitava ja omaa hyvän peliälyn, mutta tehot ovat jääneet uupumaan. Kyseenalainen "vahvistus". Kanukkina häärii vuoden 1993 Draftin ykkösvaraus ja Tyydyttävän NHL uran tehnyt 34-vuotias Alexandre Daigle. Tuleva kausi on Daiglen neljäs vuosi Davosissa ja piste kehitys on ollut jyrkässä laskussa. Viime kaudella syntyi enää 44pelissä tehot 9+23=34. Ensimmäisellä Davos kaudella Daigle paukutti 61pistettä. Hän on silti vieläkin laatuvahvistus ja omaa laadukkaat syötöt. Suomessa ainakin Pelicansissa kiekkoillut ruotsalainen Daniel Widing siirtyi täksi kaudeksi seuraan.

Muutama hyvä sveitsiläispelaaja löytyy vielä rosterista. SCL Tigersista tullut Mathias Joggi vaikuttaa mielenkiintoiselta pelaajalta. Viime kaudella syntyi yhdeksänneksi jääneessä Tigersissa tehot 50pelissä 14+14=28. Joggi on iso,vahva,taitava ja kova taklaaja. Saa nähä millaisen roolin saa Davosista. Varmaankin 3-ketjun miehiä tulee olemaan ja siihen ketjuun hyvä mies, kun fyysiset ominaisuudet kohillaan. Davosissa on myös hyviä nuoria pelaajia kuten 21-vuotias Dario Buckler. Todella taitava hyökkääja, mutta tilaa ei vielä löydy kärkiketjuista. Sitten löytyy veljespari 21-vuotias Marc Wieser ja 20-vuotias Dino Wieser. Marc on vahva ja hyvä 1vs1 tilanteissa. Dino puolestaan on nopea ja tekee töitä kovalla asenteella. Oma mielipide, että Dino on lahjakkaampi Wieserin veljesparista. Muut nimet ovat Gianni Donati, Dario Gartmann, Gregory Sciaroni ja Nino Niederreiter

Puollustus
Puollustuskaan ei kalpene laadukkaan hyökkäyksen rinnalla. Ykköspakkipariin menee ainakin kesken viime kauden Davosiin Zurichista tullut Beat Forster. Forsterhan on maajoukkueen vakiokalustoa ja monipuolinen puollustaja. Hyvä laukaus takaa viivapelotteen YV:llä ja sen lisäksi kaveri on kova,vahva ja siirtää maalin eteen parkkeeranneet Holmströmit pois. Joukkueesta löytyy kaksi kokenutta ja todella hyvää puollustajaa. Jan Von Arx ja Marc Gianola. 31-vuotias Von Arx on aina luotettava pakki, jolla ei maila tärise tiukoissakaan paikoissa. 35-vuotias Gianola on vähän samantyypinen pelaaja kuin Von Arx. Molemmat kokeneita ja luotettavia pakkeja, jotka eivät roiski kiekkoja paineessakaan mihin sattuu. Mielenkiintoista on myös nähdä minkälaisen panoksen tuo uusi hankinta Rene Back EV Zugista. Muutamia Zugin pelejä viime kaudella nähneenä voin sanoa, että Back ainakin noissa otteluissa oli laadukas kiekollinen pakki. Ei mene mihinkään tähtikategoriaan, mutta on liigan keskivertopakkia parempi puollustaja. Kaverilla on hyvä laukaus, tekniikka, pehmeät kädet ja nopea luistelija pakiksi. Loput neljä pakkia on Robin Grossman, Lukas Stoop, Thomas Wellinger ja Tim Ramholt. Grossmann on ihan kelvollinen kiekollinen pakki, muut vähä oudompia kavereita.

Maalivahdit
Davosilla ei näytä olevan sopparia vasta kuin viime kauden ykkösveskarin 21-vuotiaan Leonardo Genonin kanssa. Jos on puollustus ja hyökkäys kunnossa mestaruuden puollustamiseen, sitä se on myös veskaripuolella. Genoni torjui Davosin viime kaudella mestariksi. Hän on ehkä lahjakkain Sveitsiläisveskari tällä hetkellä, joka pelaa sitä paremmin mitä tärkeämpi peli on!

Lyhyt yhteenveto
Mestaruuden puollustamiseen joukkueella on jo mahdollisuuksia tämän hetkisellä materiaalillakin. Hyökkäys on erinomainen Riesenin, Ambuhlin ja Sykoran pois lähtöjen jälkeenkin. Tulivoiman takaavat sveitsiläisduo Guggisberg-R.Von Arx. Eikä heidän varassaan joukkue todellakaan ole. Ulkomaalaisvahvistukset pitävät tästä huolen. Marha, Taticek, Daigle ja mahdollisesti Widing takaavat taustatulta. Lisäksi Rizzi hoitaa puollustavan sentterin hommia. Wieserin veljeksiltä voi myös odottaa parempaa kuin viime kaudella. Joggia ja Buckleria ei myöskään sovi unohtaa.
Puollustus on kiekollisesti pätevä ja melko fyysinen. Kolme pakkia ovat liigassa erinomaista tasoa eli Forster, J.Von Arx ja Gianola. Rene Back on vielä kysymysmerkki, mutta eiköhän kaveri tule onnistumaan. Kolmospakkipariin voi heittää vaikka Grossmanin ja Stoopin. Maalivahti Genoni pitää huolta, että Davos on taas vahva mestariehdokas.

Jaksaakohan kukaan lukea näitä, kun tekstiä tulee enemmän kun laki sallii :)
Viimeksi muokannut InFlames päivämäärä 13.08.2009 02:43, muokattu yhteensä 1 kerran

Viestit: 5948
Liittynyt: 28.07.2009 17:49
Paikkakunta: Helsinki
Suosikkijoukkue: Lukko, Minnesota Wild, fudis QPR

Re: HC Davos 09/10

ViestiKirjoittaja jurachess » 10.08.2009 04:26

Luin kyllä. Tasan syväanalyyttinen kertomus Davosin peleistä tulevalla kaudella. Mun mielestä Sveitsin kiekkokulttuuri on kuitenkin vielä sillä tasolla, että mennään huimaa kyytiä ja mahtava kotiyleisö huutaa ja laulaa ja rummuttaa. Pelaajat jotka ovat tulleet muista liigoista palkan perässä, eivät vie Sveitsin liigaa juurikaan eteenpäin. Tosin se Davosin molke on loistava, mutta en usko että yksin pitää Davosia huipulla montaa vuotta. No se siitä. Hienoa Gaborik, oli syventävä kirjoitus Davosista. Pidän itseni kuitenkin SM liigan parissa ja eiköhän laiteta taas uk liiga pystyyn. Lupaan haastaa sut ja+ muut jäsenet vielä siinä kovaan taistoon. Tosin täältä vaihtoaitiosta en myöskään lähde jos ei pyydetä poistumaan.Onneksi täällä ei oo vainoharhasia Sheriffejä kuten Aapelissä. Poikkesin keskustelusta, pahus. Davos on kova.
Liigagurun mestari kaudella 2009 - 2010.

Avatar
Viestit: 3153
Liittynyt: 18.02.2008 18:53
Paikkakunta: Seinäjoki
Suosikkijoukkue: Vaasan Sport & Real Madrid

Re: HC Davos 09/10

ViestiKirjoittaja Toivis » 13.08.2009 15:36

HC Davos Head Coach: Arno Del Curto

Tulleet pelaajat:

H Daniel Widing (Brynäs)
H Mathias Joggi (Langnau)
H Gregory Sciaroni (Ambri)
P Rene Back

Lähteneet pelaajat:

Andres Ambühl (NY Rangers)
Petr Sykora
Michael Riesen
Lukas Gerber


Lopullinen pelaajarinki:

MV Leonardo Genoni
2.maalivahdin paikka avoin...

P Rene Back
Tim Ramholt
Thomas Wellinger
Marc Gianola
Robin Grossman
Beat Forster
Lukas Stoop
Jan Von Arx

H
Mathias Joggi
Dario Burgler
Alexandre Daigle
Gianni Donati
Dario Gartmann
Peter Guggisberg
Dino Wieser
Josef Marha
Nino Niederreiter
Daniel Widing
Sandro Rizzi
Petr Taticek
Reto Von Arx
Liity mukaan NBA-voittojahtiin - Facebookissa!
Liigagurun mestari kaudella 2007-2008 sekä pronssia kaudella 2010-2011!
Mestisgurun mestari kaudella 2008-2009 sekä runkosarjan voitto & hopeaa kaudella 2010-2011!
NHL-Gurun hopeaa kaudella 2009-2010!
Historian ensimmäisen HaxBall- turnauksen mestaruus feat Crick!

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: HC Davos 09/10

ViestiKirjoittaja InFlames » 23.02.2010 14:51

Kokeneen Marc Gianolan ura päättynyt loukkaantumiseen

Kukaan ei ole tästä laittanut mitään. Eliteprospectia, kun selailin niin osui silmään, että Gianola on joutunut lopettamaan uransa loukkaantumiseen. Mennyt tuo ohi, vaikka lähes päivittäin luen NLA:n kotisivuja. 36-vuotias Gianola on pelannut koko uransa Davosissa. Ensimmäinen Davos kausi oli kaudella 1993-94 ja sen jälkeen seura on pysynyt samana. Gianola on tunnettu hyvistä avauksista ja ei roiski kiekkoa paineenkaan alla. Ei varsinaisesti ollut urallaan mikään pistelinko, mutta hoiti oman pään hyvin. Ei Davosissa huonot pakit pelaa noin pitkään. Gianola on ollut seurauskollinen koko uransa ja varmasti kaveri jää Davos fanien mieliin. Sen verran hienoa työtä Gianola on vuodesta toiseen tehnyt Davosin takalinjoilla. MM-kisoissa häntä ei kuitenkaan ikinä nähty. Toki yhdet B-sarjan MM-kisat ovat takana, mutta ei A-sarjan.
Saa nähä lähteekö Gianola vielä valmennuskuvioihin mukaan. Aika näyttää ja Davosista varmaan jonkinlainen pesti saattaisi löytyä.

Hyvää jatkoa Gianola :tuoppi:

Eliteprospectin statsit Gianolasta

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa