HC Plzen

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

HC Plzen

ViestiKirjoittaja Lehväs » 20.06.2009 10:12

Sm-Liigasta Jokereista ja Ässistä tuttu viipeltäjä siirtyy HC Plzenin riveihin HC Mlada Boleslavista. Kyseinen kaverihan pelasi Jokerinutussa 1999-2001. Kyseessä on tietysti saksalainen Jan Benda. Sm-Liigassa pelatessaan niittasi vakuuttavat 156 ottelussa 134 pistettä joista 58 oli maaleja. Suomen jälkeen osoite on löytynyt Ak Bars Kazanista, Severstal Cherepovetsista, Khimik Voskresenskista, Litinovista ja Zlinistä. Nyt edessä siis muutto Plzeniin, 90 kilometrin päähän Prahasta. MM-kisoissakin häntä ollaan nähty edustamassa Saksaa 44 otteluss 6+15=21 tehopisteillä.

Kuva
Kuvaa vielä, jos joku ei muista

Mielestäni varsin käyttökelpoinen hankinta Plzenille. Kantaa varmaankin Martin Strakan ja Tomas Vlasakin kanssa ison vastuun ylivoiman saralla. Ikää tosin alkaa jo olla, joten miten on liikkeen laita?

E: Linkkiä Plzenin sivuilta
...

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: HC Plzen

ViestiKirjoittaja InFlames » 16.01.2010 17:04

Plzen matkalla runkosarjan voittoon?

Plzen on materiaalilta heikompi mitä liigan mahtiseura Sparta Praha, mutta joukkueella on varsin tasapainoisia kaikki osa-alueet ja tuolla materiaalilla pärjää pitkälle, sillä joukkueesta löytyy varsin mielenkiintoisia nimiä. En tiiä onko Plzenillä mestaruuksia ennen vuosituhannen vaihtumista, mutta ainakaan tällä vuosi tuhannella joukkueella ei mestaruutta vielä ole mitä sarjaa olen seurannut. Olisiko nyt se kausi, jolloin Plzen menee päätyyn asti? Ainakin seura johtaa runkosarjaa seitsemällä pisteellä ennen Pardubicea.

Maalivahtikalusto on hyvä, kun joukkueen ykkösveskari on erinomaisesti torjunut 37-vuotias konkari Dusan Salficky. Eniten pelejä on kuitenkiin torjunut Tomas Popperle, mutta Salfickyn on tultua kehiin on Salficky ollut huikeassa vireessä. Torjuntaprosentti on 93.1. Popperlekin on hyvä vahti. Viime kaudella Poppere pelasi vielä Sparta Prahassa, mutta täksi kaudeksi hän on tullut Plzeniin. Torjuntaprosentti on 91.0. Kumpi tahansa vahti pystyy kannattelemaan joukkuetta, jos joukkueella muuten heikompi ilta.

Puolustuspaketista pitänee mainita ainakin 725 peliä NHL:ssä pelannut 38-vuotias Jaroslav Modry, joka on ollut erinomainen tällä kaudella. Tämän puolustajan menetys oli Liberecille kova isku, sillä Modry on ehdottomasti liigan aivan terävintä kärkeä. Viime kaudella Karlovy Varyn riveissä mestaruuden voittanut Jiri Hanzlik tuo puolustukseen kokemusta ja rauhallisuutta. Hanzlik on myös hyvä kiekollisena. Pelannut hyvin tällä kaudella Modryn tavoin. Näiden kahden kovan nimen ympärille puolustus on rakennettu. Loput mainittavat pakit ovat kanadalainen kovaa pelaava Doug O'Brien, Vaclav Benak, Jan Dresler, ja nuorten U20 MM-kisoissa Tsekille 1+1 tehot iskenyt lupaava 18-vuotias Jakub Jerabek. Pakkipuoli on todella kokenut Jerebekia lukuunottamatta ja Modryn johdolla tämä puoli on todella kova liigaan. Puolustus on toiminut kentällä, niin kuin se paperillakin toimii.

Hyökkäyksestä löytyykin myös kovaa kalustoa. Ykkösen tutkapari Tomas Vlasak - Martin Straka on ollut alati vaarallinen ja molemmat kaverit ovat aivan pistepörssin kärkipäässä 43 pistetteellä. 37-vuotias Martin Straka on pelannut huikean NHL-uran. 954 NHL-peliä, jossa 717 pistettä ja Straka onkin ehdottomasti liigan kermaa. Straka on joukkueen ykkössentteri ja laidoilla viilettää juuri Vlasak ja Petr Vampola. Ehdottomasti hyvä Trio, joka vetää vertoja Sparta Prahankin ykköselle Netik - Vyborny - Ton.
Näille herroille hyvää taustatulta antaa kakkossentteri saksalainen Jan Benda, Martin Adamsky, SM-liigastakin tuttu Pavel Vostrak ja kanadalainen Mark Bomersback. Hyökkäysmateriaalin laajuudessa joukkue häviää jonkin verran Sparta Prahalle, mutta joukkueena Plzen onkin pelannut sitten selvästi paremmin mitä Sparta Praha.

Ketju muodostelmia on aina mukava tehdä, joten ite peluuttaisin joukkuetta näin

1. Tomas Vlasak - Martin Straka - Petr Vampola
Jaroslav Modry - Doug O'Brien (CAN)

2. Mark Bomersback (CAN) - Jan Benda (GER) - Martin Adamsky
Jiri Hanzlik - Vaclav Benak

3. Tyler Scofield (CAN) - Jan Kovar - Pavel Vostrak
Jakub Jerabek - Jan Dresler

4. Michal Tvrdik - Martin Hermann - Lukas Hvila (SVK)

M: Dusan Salficky (Tomas Popperle)


- Tälläisellä rosterilla johdetaan Tsekin liigaa. Ykkösketjun laittaisin tuohon muotoon missä se pitkälti on ollutkin. Kakkosesta löytyy vielä paljon taitoa ja Adamsky on varsinkin tällä kaudella iskenyt maaleja liukuhihnalta. Hanzlik tuo kiekollista taitoa kakkospakkipariin. Kolmosessa on nuori kanukki Tyler Scofield ja tää Kovar on itelle oudompi kaveri. En tiiä kuin nimeltä. Vostrak sitten tuo käsiä kolmoseenkin. Nelosketju on aika ryminäosastoa, mutta laiturit osaavat tehdä maalejakin. Slovakialaisella Lukas Hvilalla olisi potentiaalia pelata jopa kakkosketjussa. Maalissa luotettava kaksikko.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: HC Plzen

ViestiKirjoittaja Jyri » 09.02.2011 17:31

Huomasin tässä vähän aikaa sitten, että Plzenin puolustaja Jakub Jerabek valittiin mukaan EHT-turnaukseen Tshekin joukkueeseen. Mielestäni hyvä valinta, sillä Jerabek on ehdottomasti yksi maan lupaavimpia pakkeja ja oli jopa yllättävän hyvä nuorten MM-kisoissa. Mitä olen Jerabekia nähnyt pelaamassa (melko vähän), on hän hyvä kahden suunnan pakki, jolla ei ole suuria heikkouksia, muttei myöskään selkeitä vahvuuksia. Toki hyvät pisteet noista nuorten kisoista kertovat, että hyökkäyspotentiaalia löytyy.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa