HC Sparta Praha

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Hank

HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja Hank » 13.01.2009 21:12

HC Sparta Praha vahvistuu puolustaja Karel Pilarilla. Pilar siirtyy Prahaan Metallurg Magnitogorskin riveistä. Asiasta lisää: http://www.hcsparta.cz/clanek.asp?id=Ka ... oupi--4403

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja InFlames » 01.01.2010 19:43

Sparta Praha mikä mättää?

Joukkueen materiaali on todella kova varsinkin hyökkäyksen osalta, mutta silti joukkue viilettää sarjassa vasta sijalla yhdeksän.

Hyökkäysketjut

1. Tomas Netik - David Vyborny - Petr Ton
2. Jakub Langhammer - Michal Bros - Martin Rucinsky
3. Karel Hromas - Jakub Koreis - Ondrej Kratena
4. Martin Latal - Martin Podlasek - Zbynek Hrde
l

- Joukkueen kaksi ensimmäistä kenttää ovat aivan hirveää tasoa. Yhdelläkää SM-liiga joukkueella ei ole samantasoisia kärkiketjuja paperilla. Kärpistä tuttu kaksikko Bros-Kratena löytyy nyt Sparta Prahasta. Ihan käsittämätöntä, että joukkue taistelee paikasta pleijareihin sillä, vaikka muut osa-alueet eivät ole hyökkäyksen tasolla on lähes naurettaava tämä Sparta Prahan kompurointi. Liigan paras hyökkäysarsenaali!

Pakkiparit

1. Jiri Vykoukal - Michal Gulasi
2. Jan Hanzlik - Petr Macholda
3. Rene Vydareny(SVK) - Marek Cernosek


- Vykoukal on ainut huippukiekollinen pakki, mutta omassa päässa pakisto on hyvä. Parempiakin toki löytyy.

Maalivahdit

1. Jan Chapera
2. Petr Priky
l

- Tämä on joukkueen heikoin alue ja veskarit ovat keskitasoa liigaan. Menestyvä joukkue tarvii huippuvahdin kja Chapera on ollut erinomainen aikaisemmilla kausilla, mutta täksi kaudeksi Sparta Prahassa peli ei ole kulkenut riittävällä tasolla. Osa faneista olisi potkinut veskarin pihalle hyvissä ajoin ennen joulua. Prikyl ei pysty ottamaan ykkösveskarin viittaa.


Yhteenveto

- Kokonaisuudessaan Sparta Prahan materiaali on todella kova ja Chaperankin pitäisi pystyä kantamaan ykkösveskarin viittaa hyvin, mutta onko suurseuran paineet liikaa? Pakkipuoli on hyvä, mutta ei loistava. Hyökkäys on yksi Euroopan parhaista kahden kärkiketjun osalta!

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja Nestori » 01.01.2010 20:16

InFlames kirjoitti:Sparta Praha mikä mättää?

Joukkueen materiaali on todella kova varsinkin hyökkäyksen osalta, mutta silti joukkue viilettää sarjassa vasta sijalla yhdeksän.

En nyt aivan fanaattisesti joukkuetta seuraa, mutta jonkin verran kuitenkin. Syynä lähinnä on se, että kaikenmaailman Netikkeja ja Langhammareita huhuillaan Kärppiin joka syksy! :laugh:

Itse asiassa suurin syy Spartan kompurointiin on juuri tuo hyökkäys! Netik - Vyborny - Ton on ollut koko kauden loistava, mutta muu hyökkäyskalusto on ollut vain nippu "kovia" nimiä paperilla. Maalinteko on tökkinyt koko kauden ja Spartalla on noita yhden maalin tappioita varmaan eniten koko liigasta. NVT-ketju on varmaan tehnyt 70% koko joukkueen maaleista? (En ole laskenut, fiilispohjalta vetäsin :) ) Puolustus on pelannut mun mielestä ihan ok koko kauden ja maalivahditkin on torjuneet ihan hyvällä prosentilla. Kiekollista taitoahan (pistetehtailua) ei Sparta Prahan puolustuksessa ole Vykoukalin jälkeen juuri nimeksikään. Mutta ei varmaan tarvi ollakaan, kunhan omassa päässä ei kolise?

Maalivahtiosastosta sen verran, että Chábera (joka on pelannut veskareista suurimman osan peleistä) on pelannut ihan ok koko kauden ajan, mutta kun ok ei ihan riitä, jos kerran hyökkäyskalusto ei saa maaleja aikaiseksi vastustajan päähän. Miehen tulisi siis parantaa otteitaan entisestään, jos joukkue edes pleijareihin mielii. Chábera torjuu ka. 22 kertaa/peli ja imaisee maaleja reilun 2,5 maalin ka:lla. Ei ihan pahimmasta päästä, mutta parannettavaakin varmaan olisi?
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja InFlames » 01.01.2010 20:49

No en mäkään mitenkään fanaattisesti seuraa edes koko liigaa, mutta kyllä sen verran, että osaan jotain joukkueista höpistä.
Tämä on totta, että hyökkäyksen osalta ykkönen on pelannut hyvin, mutta esimerkiksi Brosilta voi odottaa enemmän. Langhammer on varsin kova maalintekijä kovan laukauksen takia. Nestori kyllähän me otettais Langhammer ja Netik avosylin Kärpissä vastaan ;) Ensi kaudeksi sitten joku näistä kärkiketjun pelaajista voisi tulla Kärppiin.

Sparta Prahan hyökkäys on suurin ongelma niin kuin Nestori sanoi. Joukkue omaa Tsekin liigan tasoon nähden paperilla hirveän hyökkäyksen, mutta kärkiketjun ollessa hyvä ei tausta tukijat ole olleet sillä tasolla, mitä olisi odotettu, mutta eipä Sparta Prahalla vielä ole hätää, sillä pelejä on paljon jäljellä ja moni joukkue on vain muutaman pisteen yläpuolella. Puolustus on varsin kädetön, mutta hyviä puolustavia pakkeja löytyy. Vykoukalin liike on hidastunut entisestään, mutta pisteitä tulee varsinkin ylivoimalla edelleen.
Maalivahti Chabera ei ole ollut sillä tasolla, mitä häneltä olisi odotettu, mutta ei tämä Sparta Prahan heikohko syyskausi sen piikkiin mene. Olisihihan Sparta Prahalla varmaan varaa ollut parempaankin vahtiin, mutta Chabera on esiintynyt hyvin ennen Sparta Prahaan tulemistaan.


Uskon silti, että joukkue yltää vielä loppukaudesta sijoille 4-5. Esimerkiksi Slavia Praha, joka on seitsemäntenä ja Sparta Prahan verivihollinen omaa selvästi heikomman materiaalin mitä Sparta Praha. Toki onhan Slavialla Roman Cervenka, joka tekee liigassa ihan mitä tahtoo. Sehän lätkässä on hienoa, että pelejä ei ratkota paperilla. Olisihan se nyt melkoinen pommi, jos Sparta Praha jäisi pleijarien ulkopuolelle.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja InFlames » 16.01.2010 13:08

Viime päivityksien jälkeen Sparta Praha on noussut sarjataulukossa jo hienosti kuudenneksi ja eilen kaatui kova Vitkovice Steel, joka on tosin pudonnut nyt jo viidenneksi sarjan aivan terävimmästä kärjestä. Sparta Praha on puolestaan nyt noussut Tsekin extraligan säälipleijarien yläpuolelle. 2000-luvulla neljä mestaruutta voittanut Sparta Praha on Tsekin liigan Oulun Kärpät. Rahaa on ostaa, jos joku pelaaja joukkueeseen halutaan. Sparta Prahan viimeisin mestaruus on kaudelta 2007. Viime vuonna mestaruuden vei tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä oleva Karlovy Vary. Joukkueen tilannetta voi vähän verrata Jokereihin, toki Sparta Prahalla on liigan selvästi paras materiaali toisin kuin Jokereilla, mutta molemmat suuret ovat kompuroineet omissa sarjoissaan, mutta löytäneet nyt hyvän vireen ja molemmat seurat ovat matkalla suoraan pleijareihin.

Viimeisestä Tsekin liigan sarjatilanne päivityksessä on jokunen viikko aikaa. Sparta Prahan verivihollinen ja 2008 vuoden mestari Slavia Praha on superhyökkääjä Roman Cervenkan johdolla valahtanut seitsemänneltä sijalta jo säälienkin ulkopuolelle sijalle 11:sta. Tsekin olympiajoukkueeseen valittu Slavia Prahan 24-vuotias hyökkääjä Roman Cervenka pelaa varmasti ensi kaudella KHL:ssä tai NHL:ssä. Tilanne on Sparta Prahan faneilla varmasti erittäin mukava, sillä ainahan sitä toivotaan Slavian epäonnistumista. Jos en nyt väärin muista, niin eikö Tepsin superpakki siirtynyt juuri Slavia Prahaan :laugh: Melkoinen paniikki ratkaisu siellä, mutta eihän DC:n onnistuminen mahdotonta ole Slavia Prahassa. Tässä ainakin etukäteen varmaan hymy nousee monen Sparta Prahan fanin kasvoille, kun näkee miten loistavan pakin Slavia hankki SM-liigasta.

Nyt Sparta Prahan suunta näyttää kääntyneen, mutta esimerkiksi kotietuun, eli neljänteen sijaan on matkaa vielä 10 pistettä. Takana hengittää moni joukkue vain muutaman pisteen päässä, mutta jos Sparta Praha pelaa materiaalin edellyttämällä tasolla, niin kerkeää joukkue vielä nousta kotietuun kiinni. Sarjajohtaja Plzeniä joukkue ei enää saa kiinni, sillä sinne on matkaa jo 19 pistettä.
Todella mielenkiintoinen on kyllä Tsekin Extraliigan tilanne. Hallitseva mestari Karlovy Vary on vasta kymmenes. Sparta Praha nousussa, mutta edelleen kaukana kärjestä. Slavia Praha vasta 11:sta ja siellä paniikkinappulaa on näköjään painettu, kun DC:n hommasivat.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja InFlames » 15.12.2010 22:16

Sparta Praha Tsekin Extraliigan suurin pettymys!

Sparta Praha on kenties se menestynein tsekkiläisseura ja varmasti tunnetuinkin. Aikoinaan Sparta taisteli hyvin euroliigoissa, mutta nykyään seurassa on meno jotain aivan muuta. Edelleen Spartalla on rahaa millä rellestää pelaajamarkkinoilla, toki materiaali on esimerkiksi viime kauteen verrattuna heikentynyt Jakub Langhammerin, Tomas Netikin ja Martin Rucinskyn poislähdön myötä, silti nykyistä mahalaskua on vaikea ymmärtää. Viime peleissä on kuitenkin valonpilkahduksia näkynyt ja ehkä joukkue sittenkin pääsee vielä tällä kaudella säälipleijareihin. Tällä hetkellä Sparta Praha on 14 joukkueen sarjassa sijalla 11 ja matkaa viimeiseen säälipleijari paikkaan on kahdeksan pistettä. Toki sija olisi vasta 13:sta, jos Plzen ja Mlada Boleslav eivät olisi saaneet raskaita pisterangaistuksia.

Vaikea sanoa mikä Spartan pelissä lopulta on mennyt näin pahasti vikaan, että joukkue majailee aivan Tsekin Extraliigan pohjilla. Olen 4-5 peliä Spartalta nähnyt tällä kaudella ja maalinteon tuska on ainakin ollut suuri. Petr Ton, David Vyborny ja Michal Bros eivät ole onnistuneet odotetulla tavalla ja varsinkin kokenut Vyborny on ollut suuri pettymys. Vyborny on tehnyt 33 pelissä vain tehot 6+6, joka on naurettavan vähän odotuksiin nähden. Toki kuten Kärpissä myös Spartassa pisteisiin tietenkin vaikuttaa todella raskas sukeltaminen. Spartalla on ihan hyvä veskari, nimittäin Tomas Pöpperle (91.66%) ja puolustuskin on pelannut kelvollisesti viime aikoina varsinkin. Hyökkäys on kuitenkin ollut läpi kauden hampaaton. Mielenkiintoista on myös se, että varsinainen mahalasku alkoi sen jälkeen, kun vuokralla pelanneet Jan Hlavac ja Jaroslav Hlinka siirtyivät yhdeksän pelin jälkeen Linköpingiin. Kumpikaan ei varsinaisesti Prahassakaan loistanut, mutta ei näiden kavereiden tilalle hankittu nimimiehiä, joten se on näkynyt? Sen verran pitää vielä pelaajista mainita, että ranskalaishyökkääjä Yorick Treille on ottanut entistä isompaa roolia ja on ollut yksi koko joukkueen parhaista hyökkääjiistä. 25 pelissä ranskalainen on iskenyt 10+6=16 tehot.

Viime aikojen esitykset lupaavat kuitenkin hyvää ja Sparta kyllä nousee vielä 10 joukkoon. Viidestä viime pelistään joukkue on voittanut peräti kolme. Viimeisimmässä pelissä joukkue kaatoi sarjajohtaja Trinecin 5-1 vieraissa! Toki Trinec on menettänyt hyvää otettaan, siitä huolimatta voitto oli melkoinen yllätys. Kotona Sparta on kaatanut viiden viimeisen pelin aikana sarjan pohjilla majailevan Plzenin ja Kladnon. Kurssi on siis kääntymässä? Kyllä tuo materiaali on sellainen, että sillä pitäisi ottaa paikka kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieriin, mutta sinne tuskin Sparta enää nousee. Kuudenteen sijaan on kuitenkin matkaa 15 pistettä, joten todella hyvin saa Sparta pelata, jos tuonne mielii. Ite uskon Spartan jäävän runkosarjassa sijoille 7-8. Poffeissa Sparta pystyy kyllä yllättämään monet Kärppien tapaan, jos homma saadaan loppukaudesta rullaamaan paremmin kuin tähän mennessä. Merkkejä paremmasta on näkynyt.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja Jyri » 24.02.2012 22:41

Muutama päivä sitten (20.2.) kävin katsomassa Sparta Praha - Mlada Boleslav. Vastakkain olivat sarjakärki Sparta ja toiseksi viimeisenä ollut Boleslav. Ottelu päättyi Spartalle 4-2. Tasoero oli sanomattakin selvää: Boleslavilla oli vaikeuksia avata peliä ja saada hyviä maalipaikkoja. Lisäksi joukkueen pakeilla oli vaikeuksia omassa päässä taitavia ja nopeita Spartan pelaajia vastaan. Sparta Praha pelasi mainiosti: se laukoi melko paljon ja pakit pelasivat varmaa peliä. Toki pari aika pahaa virhettä tuli, mutta ei monta. Ottelussa oli aika paljon epäselviä tilanteita, joista olisi voinut tulla paljon jäähyjä, mutta kaikkea ei tietenkään vihelletty. Mlada Boleslavin maalivahti Michal Valentin piikkiin voi mielestäni ainakin yhden maalin laittaa. Tomas Pöpperle pelasi vastapuolella aika perusottelun. Oli hauska nähdä entinen NHL-tappelija David Koci, vaikkei hän mielestäni paljon peliaikaa saanut. :tuoppi:

Lopuksi mainitaan Sparta Prahan kannattajat, jotka pitivät hienoa meteliä. Katsojia ei ollut yli 5000:tta, mutta tunnelmaa oli sitäkin enemmän. Tämän ensimmäisen Tshekissä näkemäni ottelun ansiosta on sarja alkanut kiinnostaa rutkasti enemmän ja saattaa olla, että jotain tekstiä innostun kirjoittamaan. Sopivasti pudotuspelit alkavat melko lyhyen ajan sisällä.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja Jyri » 03.03.2012 11:42

Ennen kuin pudotuspelit alkavat Sparta Prahan osalta, laitan hieman mietteitä seuran tulevasta kaudesta. Runkosarja oli hienoa peliä ja toivon, että Sparta voittaa mestaruuden muutaman vuoden tauon jälkeen.

Sparta Praha 2012/13

Sopimuspelaajat

Vojtech Sedlacek (G)

Jiri Hanzlik (D)
Jan Kostalek (D)
Angel Krstev (D)
Jan Vesely (D)

Mario Bliznak (C)
Alex Foster (LW/C)
Peter Jansky (LW)
Adam Lapsansky (RW/C)
Daniel Pribyl (C)
Ivan Rachunek (LW/RW)
Tomas Rubes (F)
Yorick Treille (RW)
Sacha Treille (LW/RW)


Sopimuksettomia pelaajia onkin aika paljon. Jatkoa haluaisin näille pelaajille: Michal Bros, David Koci, Dominik Pacovsky, Tomas Pöpperle, Tomas Rachunek, Michal Sersen, Petr Tenkrat ja Petr Ton. Tosin sellainen tunne on tällä hetkellä, että Sersen tuskin jatkaa, koska pelaa huippukautta ja uskoisi KHL-seurojen olevan kiinnostuneita hänestä. Ton on 38-vuotias, mutta pelaa huippukautta, joten toivottavasti herra vielä jaksaa ainakin yhden kauden. Kyseessä on ilman muuta suosikkipelaajani Spartan joukkueessa. Sersenin lisäksi Pöpperle on mahdollinen lähtijä. Jos yli puolet noista nimistä jatkaa, olen tyytyväinen.

Sopimuspelaajista kannattaa pitää silmällä puolustaja Jan Kostalekia. 17-vuotias Kostalek kuuluu tulevaisuuden huippunimiin ja omaa mukavasti kokemusta Extraliigasta. Ensi kaudella vaan lisää peliaikaa miesten peleissä, jotka kehittävät pelaajaa parhaiten.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja Jyri » 18.07.2012 13:00

Viime kauden pettymyksen jälkeen on aika katsoa tulevaan.

Tulleet:

Marek Schwartz (TPS)
Zdenek Bahensky (Mlada Boleslav)
Travis Gawryletz (Karlovy Vary)
Ari Vallin (Blues)
Antonin Manavian (Rouen)


Lähteneet:

Mario Bliznak (Slovan Bratislava)
Tomas Pöpperle (Lev Praha)
Michal Sersen (Lev Praha)
Tomas Rachunek (Lev Praha)


Näillä näkymin lähtijöitä voi olla vaikea paikata. Schwartz epäonnistui TPS:n riveissä enkä usko hänestä olevan yhtä hyväksi kuin KHL:ään lähtevä Pöpperle. Bahensky on hyvä hankinta, sillä hän teki viime kaudella 17 maalia huonossa joukkueessa. Gawryletz, Vallin ja Manavian ovat puolustajia, joista Gawryletz ja Vallin ovat varmoja hankintoja, mutta eivät ihan tähtipelaajia. En usko, että joukkue on ensi kaudella yhtä hyvä runkosarjassa, jos ainakaan kahta kovaa nimeä ei tule.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: HC Sparta Praha

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.11.2012 11:06

Lainaan itseäni Jatkoajasta:

Sparta Praha vahvistaa takalinjojaan Karlovy Varyn puolustaja puolustaja Petr Gregorekilla. Gregorek on 2010 MM-kisojen maailmanmestari. Tällä kaudella hän pelasi Karlovy Varyn puolustuksessa 20 ottelua, joissa teki 3+4 tehot. Gregorek on fyysinen kahden suunnan puolustaja, joka toivottavasti tuo rauhallisuutta Spartan puolustuspeliin. 34-vuotias Gregorek pelasi 2009-10 loistavan kauden Ceske Budejovicessa, kun hän iski komeat tehot 6+23. Sparta on tällä hetkellä edelleen viimeisenä Extraliigassa, joten pisteitä kaivataan pikaisesti.

Extraliiga: 666 GP, 68+135=203, 932 PIM, +13

Lähteenä toimii Karlovy Varyn sivut

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa