NLA - TOP-10 pelipaikoittain

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

NLA - TOP-10 pelipaikoittain

ViestiKirjoittaja InFlames » 27.10.2009 19:28

Teen tälläisen ketjun tästä erittäin hienosta sarjasta. Vastaavahan löytyy SM-liigan puolelta. Tänne sitten vain mielipiteitä tulemaan. Honkanen ja Nestori varmaankin osaavat kertoa omasta mielestään liigan TOP-10 listan. Kolmen kärjestä paikoittain pitää perustella jotain. Arvioidaan kuluvan kauden ja aiempien kausien perusteella.

Maalivahdit

1. Jussi Markkanen (EV Zug)
- KHL:stä Sveitsiin siirtynyt Markkanen on ollut Zugin tukipilari ja suurin syy siihen, että joukkue on sarjan kärjessä. Venäjällä tragedian läpi käynyt Markkanen on liigan paras maalivahti. Markkanen on käynyt läpi NHL:ät ja kaikki suurimmat sarjat. Kokemusta on valtavasti ja, kun henkinen puoli näyttää olevan myös kunnossa ei kaveria pidättele mikään.

2. Marco Buhrer (SC Bern)
- 30-vuotias Buhrer on erinomainen maalivahti. Pystyy torjumaan Bernille mestaruuden ja on erittäin luotettava veskari. Sveitsin maajoukkueessakin muutama vuosi sitten vielä esiintynyt veskari on liigan eliittiä. Vanhan ajan ruuturistikko maskilla torjuva Buhrer on omassa asteikossa liigan toiseksi paras veskari.

3. Ari Sulander (Zurich)
- Suomalaiset veskarit ovat kovaa valuutta Sveitsin liigassakin. 40-vuotias Sulander torjuu eleettömän varmasti kiekkoja illasta toiseen. Tasaisuus on myös kunnossa. Tällä kaudella vain kolme peliä. Loukkaantuminen sotkenut kautta.

4. Daniel Manzato (Rapperswil) - Oma suosikkivahti liigassa.
5. David Aebischer (Lugano) - On listalla näinkin korkealla aiempien meriittiensä takia. Ollut heikko tällä kaudella.
6. Ronnie Rueger (Kloten) - Oli viime kevään Sveitsin MM-joukkueessa, mutta ei päässyt pelaamaan.
7. Leonardo Genoni (Davos)
8. Sebastian Caron (Fribourg) - Fribourg on pelannut huonosti, mutta liigan ainut kanadalaisvahti Caron on silti pelannut kelvollisesti.
9. Topias Stephan (Geneve) - Dallasissa kausilla 2008-2009 yhteensä 11 peliä. Pelannut toki alkukauden hyvin, mutta ei kuulu omalla listalla korkeammalle.
10. Reto Berra (EHC Biel)

Puolustajat

1. Petteri Nummelin (Lugano)
- Kiekollisena aivan omaa luokkaansa. Taisi olla viime kaudella pistepörssin kutonen hurjilla pisteillä pakiksi. Nummelinin pelikään ei ole kulkenut alkukaudella odotetusti, mutta aiemmat meriitit ovat omaa luokkaansa ja Numppa on listan ykkönen.

2. Mathias Seger (Zurich)
- Tähän paikalle oli vaikea valita, mutta päädyin erinomaiseen ylivoimapakki Segeriin. Seger hoitaa puolustuspään hyvin ja on ylivoimalla viivapelote. Seger myös avaa peliä erinomaisesti.

3. Thomas Pöck (Rapperswil)
- Rapperswilin tähtipakki palasi täksi kaudeksi takaisin NHL:stä. Viime kausi meni Islandersin riveissä ja Pöck onkin liigan ehdottomia kärkipuolustajia. Kiekollinen peli on Sveitsin liigan tasolle Pöckillä erinomaista.

4. Johan Åkerman (Lugano) - SWE
5. Roman Josi (Bern) - Suurseuran takalinjoilla luutiva 19-vuotias lupaus nähdään varmasti NHL:ssä tulevaisuudessa.
6. Travis Roche (Bern) - CAN
7. Radoslav Suchy (Zurich) - SVK
8. Beat Forster (Davos)
9. Radek Hamr (Kloten) - Taitava ja rauhallinen tsekkipakki kuuluu ehdottomasti listalle.
10. Shawn Heins (Fribourg) - Surkean Fribourgin ainoita valopilkkuja. Heinsin laukaus on todella kova!

Hyökkääjät

1. Kimmo Rintanen (Kloten)
- Klotenin ylivoiman ja hyökkäyspelin aivot. Rintanen tekee ketjukavereistaan parempia ja on erinomainen hyökkääjä. Pelaa illasta toiseen tasaisesti. Todella taitava pelaaja, joka saisi tosin laukoa enemmän.

2. Ryan Gardner (Zurich)
- Erinomainen kanadalaishyökkääjä omaa todella kovan rannarin ja on erinomainen pelintekijä. Pelisilmä on Rintasen luokkaa. Zurichin mestaruushaaveiden tärkeimpiä palasia. Voi pelata keskellä tai laidalla.

3. Peter Guggisberg (Davos)
- Kaikki varmaan tietää Tenkratin tai toisen tuulennopean pelaajan NLA:sta, eli Tony Salmelaisen. Guggisberg on samanlainen raketti luistimilla, kuin edellä mainitut. Räjähtävä lähtönopeus yhdistettynä kovaan laukaukseen ja hyvään maalivainuun tekee Guggisbergista Davos hyökkäyksen täsmäaseen. Reto Von Arxin kanssa muodostaa yhden liigan vaarallisimmista tutkapareista

4. Juraj Kolnik (Geneve)
- Viime kauden pistepörssin voittanut slovakki kuuluu listan kärkipäähän. Taitava pelaaja, jolla erinomainen maalivainu ja laukaus. Löytää myös pelikaverit hyvillä syötöillään.

5. Christian Berglund (Rapperswil)
- Muodostaa Raimo Summasen Rapperswiliin todella hyvän duon yhdessä toisen ruotsalaisen Niklas Nordgernin kanssa. Erinomainen maalintekijä ja syöttelijä.

6. Tony Salmelainen (Geneve) - Kaikki muistaa kaverin HIFK:stä. Tehnyt kovaa jälkeä myös Genevessä. Taskuraketti.
7. Randy Robitaille (Lugano) - 531 pelin NHL-pelaaja kuuluu listalle. Monille varmasti tuttu nimi. Löytynee 10 joukosta pistepörssistä runkosarjan loputtua
8. Josh Holden (Zug) - Zugin pelin aivot. Luo paikkoja ja ratkaisee myös itse.
9. Ivo Ruthemann (Bern) - Erinomainen joukkuepelaaja ja pitkäaikainen Sveitsin maajoukkuepelaaja.
10. Lubos Bartecko (Bern) - Elitserienistä NLA:han ja putki kulkee ja kädet käy vieläkin.

Pistepörssiä johtaa Zugin 23-vuotias sveitsiläishyökkääjä Damien Brunner, mutta en alkukauden perusteella vielä laita 10 parhaan pelaajan joukkoon. Meriitit eivät muuten riitä ja en millään jaksa uskoa, että Brunner on pistepörssin kärkipaikoilla.


Tämä ei ole mikään absoluuttinen paremmuus. Tämä on OMA MIELIPIDE. Muutkin jättämään vain mielipiteitä. Jättäkää omia listoja, jos ootte vähäkään perillä NLA:sta. Nestori jättää varmasti oman listansa ja Honkanen. Eikö niin ;) Onhan täällä muitakin NLA:n seuraajia. Listoja vaan tulemaan. Ne ovat siis teidän mielipiteitänne liigan parhaista pelaajista.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: NLA - TOP-10 pelipaikoittain

ViestiKirjoittaja Legenda » 28.10.2009 09:09

Maalivahdit

1. Jussi Markkanen, EV Zug Kuva
- Eipä sitä voi kieltääkkään etteikö Markkanen olisi ollut suurin syy Zugin hyvään kauteen. Jos torjut vielä 15 pelinkin jälkeen 94.5 prosentin tarkkuudella kiekkoja niin kyllähän kyseessä on aivan omaa luokkaansa oleva maalivahti. Ihailtavaa duunia Markkaselta Sveitsissä ja mukava nähdä, että pärjää vielä viime kautisten sotkujen jälkeen ja on palannut tasolleen.

2. Tobias Stephan, Généve-Servette Kuva
- Aina olen digannut Stephanista ja hän on mielestäni ehkäpä lahjakkain Sveitsiläisvahti sitten Gerberin. Potentiaalia Stephanilla on vaikka minne, mutta NHL vain ei tuottanut tarpeeksi näytönpaikkoja. On kuitenkin nyt Geneven maalinsuulla päässyt näyttämään taitojansa ja hyvin onkin vetänyt enkä usko, että tasonpudotusta tapahtuisi kauden loppua kohti.

3. Sebastien Caron, Fribourg-Gottéron Kuva
- Caroniin käynee samat perustelut kuin Stephaniin. Caron oli aikoinaan yksi lupaavimmista maalivahdeista omassa ikäluokassaan ja hänet palkittiinkin Pittsburghin riveissä pelaamisesta muunmuassa paikalla All-Rookie Teamissa. Vaan työsulun jälkeen kun koko Pittsburgh oli muutenkin ailahtelevainen joukkue kaikkine Lemieuxin lopetuksineen ja muineen hässäköineen niin myös Caronin peli kärsi ja tämä oli kuolinisku hänen NHL-uralleen. On kuitenkin Sveitsissä näyttänyt tasonsa ja pitänyt Fribourgia peleissä mukana.

4. Ari Sulander, Zürich Lions Kuva
5. Reto Berra, EHC Biel Kuva
6. David Aebischer, HC Lugano Kuva
7. Daniel Manzato, Rapperswil-Jona Lakers Kuva
8. Marco Bührer, SC Bern Kuva
9. Benjamin Conz, Langnau Kuva (Huom! Conz ei ole vielä mikään tähtivahti, mutta odottakaas vain kun saa näytettyä potentiaalinsa)
10. Leonardo Genoni, HC Davos Kuva

Puolustajat

1. Petteri Nummelin, HC Lugano Kuva
- Eipä tätä tarvinne sen enempää perustella. Nummelin on vielä jääkiekkoilijan eläkepäivilläkin parempi kuin yksikään muu puolustaja Euroopassa jos katsotaan peliä kiekolliselta kantilta. Nummelin teki menneellä kaudella hurjat 60 (21+39) tehopistettä ja tälläkin kaudella taitanee mennä kevyesti 40 puhki. Näyttäkääpä yksikin muu puolustaja joka kykenee jonkun maan pääsarjassa samaan?

2. Radek Hamr, Kloten Flyers Kuva
- Kaikki kunnia tietysti Åkermanille ja kumppaneille, mutta Hamr on sitä jotain. Jokaisen kautena voidaan olla varma siitä, että Hamr ei petä puolustuspäässä ja siitä, että Hamr tekee sen +30 tehopistettä ollen jälleen kerran Klotenin johtavia puolustajia. Ihailtava ura takana ja vielä edessäkin tällä 35-vuotiaalla konkarilla.

3. Roman Josi, SC Bern Kuva
- Philadelphian Luca Sbisa kerää suurimmat huomiot tällä hetkellä Sveitsin mediassa, mutta eipä sovi vähätellä Roman Josiakaan. Vasta 19-vuotias nuorukainen pelailee jo kolmatta täyttä kauttansa NLA-liigassa ja nyt on tapahtumassa se lopullinen läpimurto liigan kiekollisten puolustajien eliittiin. Josi on näyttänyt kaikille närhen munat ja löytyy joukkueensa sisäisestä pistepörssistä sijalta kolme tehopistein 8+9=17.

4. Beat Forster, HC Davos Kuva
5. Johan Åkerman, HC Lugano Kuva
6. Zdenek Kutlak, Ambri-Piotta Kuva
7. Julien Vauclair, HC Lugano Kuva
8. Thomas Pöck, Rapperswil-Jona Lakers Kuva
9. Tim Ramholt, HC Davos Kuva
10. Mathias Seger, Zürich Lions Kuva

Hyökkääjät

1. Christian Berglund, Rapperswil-Jona Lakers Kuva
- Vaikka Rintanen onkin vieläkin loistava pelaaja niin valtikka sarjan parhaalta pelaajalta alkaa siirtyä toiselle ja Berglund on eittämättä yksi vahvimmista ehdokkaista valtikan saajaksi. New Jersey Devilsistä Färjestadiin ja sieltä Sveitsiin siirtynyt Berglund on ollut ehkäpä mielenkiintoisin pelaaja Sveitsissä. Vahvaa jälkeä kaudesta toiseen ja pelaa epäruotsalaiseen tapaan myös tilanteet aina voimalla loppuun asti. Siitä ehkäpä osoituksen yli pisteen per peli tahti Sveitsissä ja tietysti lähes 400 rangaistusminuuttia.

2. Martin Plüss, SC Bern Kuva
- Sveitsin lahja kiekkoilulle. Sveitsissäkin yli 400 ottelua pelannut Plüss vakuutti taidoillaan Ruotsin Elitserienissä Frölundan riveissä jossa hän nousi aina tärkeimpien pelaajien joukkoon. Tahti on jatkunut NLA-liigassa jossa Plüss oli viime kaudella eittämättä Bernin paras pelaaja ja siitä palkintona tulikin kutsu MM-kisoihinkin.

3. Kimmo Rintanen, Kloten Flyers Kuva
- Jos kysyt Klotenin faneilta seurahistorian parasta pelaajaa niin uskallanpa sanoa, että 99% näistä sanoisi Rintasen nimen. Jo yhdeksättä kauttansa Klotenissa ja Sveitsissä pelaava Rintanen on edelleen vedossa ja siitä osoituksena viime kaudella tulleet 67 (23+44) tehopistettä. Edelleen terästä vaikka ote alkaakin hiipua väkisinkin iän myötä.

4. Mark Bell, Kloten Flyers Kuva
5. Kirby Law, Ambri-Piotta Kuva
6. Juraj Kolnik, Généve-Servette Kuva
7. Tony Salmelainen, Généve-Servette Kuva
8. Josh Holden, EV Zug Kuva
9. Randy Robitaille, HC Lugano Kuva
10. Dale McTavish, EV Zug Kuva

Lista perustuu myöskin omiin mielipiteisiini, joten kaikki itkut ja parut voitte pitää sisällänne jos ette pysty niitä järkevästi ulos suoltamaan, kiitos.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa