Subway Super Series 2009

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Subway Super Series 2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 01.11.2009 18:21

Jälleen on tämän aika. Ennenhän tämä kyseinen spektaakkeli tunnettiin nimellä "ATD Canada Russia challenge", mutta uuden sponsorin myötä myös nimi on muuttunut.

Kyseessähän on tapahtuma jossa kootaan joukkueet Kanadan juniorisarjoista (QMJHL, WHL, OHL) ja nämä joukkueet pelaavat kukin kaksi ottelua Venäjältä koottua nuorisojoukkuetta vastaan. Kaikki junioriliigat ovat jo omat joukkueensa ilmoittaneet ja käyn ne huomenissa läpi paremmalla ajalla ja laitan silloin kokoonpanotkin ilmoille. Venäjä taasen ilmoittanee oman kokoonpanonsa myöhemmin. Alla kuitenkin vielä turnauksen otteluohjelma.

16.11, QMJHL - Russia
18.11, QMJHL - Russia
19.11, OHL - Russia
23.11, OHL - Russia
25.11, WHL - Russia
26.11, WHL - Russia
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Subway Super Series 2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 02.11.2009 09:27

QMJHL

Kyseisestä Amerikan juniorisarjojen kolmikosta QMJHL lienee vähiten tunnetuin eikä välttämättä ihan syyttä. Kanadalaisin liiga kolmikosta on tuottanut harvoin supertähtiä, mutta pitänee myös muistaa, että pari suurinta kiekkoilijaa on tehnyt lähtönsä tästä liigasta kun Rimouski Oceanic on tuottanut maailmalle sellaisetkin lahjakkuudet kuin Mario Lemieux'n sekä Sidney Crosbyn.

Tähän kamppailusarjaan QMJHL valitsi pääävalmentajakseen Andre Tourigny'n joka on toiminut jo monella kaudella Rouyn-Noranda Huskiesin päävalmentajana varsin hyvin tuloksin. Tourigny toimi myös Kanadan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen apuvalmentajana syksyllä pelatussa Ivan Hlinka Memorial Tourilla ja hänet on palkittu QMJHL:n parhaana valmentajana kauden 05-06 päätteeksi.
Apuvalmentajikseen Tourigny saa Drummondvillen Mario Duhamelin sekä Shawiniganin Eric Veilleuxin.

Rosteriksi Tourigny on valinnut pelattaviin otteluihin seuraavanlaiset yhdistelmät. Laitan alle ensin maalivahdit, puolustajat ja sitten hyökkääjät ja loppuun poimin pari mielenkiintoista pelaajaa kumpaisestakin ryhmästä. Laitan hakasulkuihin mikäli pelaaja omaa NHL-varauksen. Jos hän ei ole vielä ollut ikänsä vuoksi varattavissa laitan sulkuihin milloin pelaaja on mahdollista varata.

Jake Allen, Montréal Juniors [2008, St.Louis Blues, #34]
Maxime Clermont, Gatineau Olympiques [Varattavissa 2010]
Louis Boileau-Domingue, Moncton Wildcats [Varattavissa 2010]
Olivier Roy, Cape Breton Screaming Eagles [2009, Edmonton Oilers, #133]

Mark Barberio, Moncton Wildcats [2008, Tampa Bay Lightning, #152]
Nicolas Deslauriers, Rouyn-Noranda Huskies [2009, Los Angeles Kings, #84]
Simon Després, Saint John Sea Dogs [2009, Pittsburgh Penguins, #30]
Brandon Gormley, Moncton Wildcats [Varattavissa 2010]
Hubert Labrie, Gatineau Olympiques [-]
Charles-Olivier Roussel, Shawinigan Cataractes [2009, Nashville Predators, #42]
Yann Sauvé, Saint John Sea Dogs [2008, Vancouver Canucks, #41]
David Savard, Moncton Wildcats [2009, Columbus Blue Jackets, #94]
Marco Scandella, Val-d'Or Foreurs [2008, Minnesota Wild, #55]

Luke Adam, Cape Breton Screaming Eagles [2008, Buffalo Sabres, #44]
Michaël Bournival, Shawinigan Cataractes [Varattavissa 2010]
Gabriel Bourque, Baie-Comeau Drakkar [2009, Nashville Predators, #132]
Jordan Caron, Rimouski Oceanic [2009, Boston Bruins, #25]
Patrice Cormier, Rimouski Oceanic [2008, New Jersey Devils, #54]
Philippe Cornet, Rouyn-Noranda Huskies [2008, Edmonton Oilers, #133]
Sean Couturier, Drummondville Voltigeurs [Varattavissa 2011]
Nicolas Deschamps, Chicoutimi Sagueneens [2008, Anaheim Ducks, #35]
Michael Kirkpatrick, Saint John Sea Dogs [-]
Jacob Legacé, Chicoutimi Sagueneens [2008, Buffalo Sabres, #134]
Philippe Paradis. Shawinigan Cataractes [2009, Carolina Hurricanes, #27]
Maxime Sauvé, Val-d'Or Foreurs [2008, Boston Bruins, #47]
Kelsey Tessier, Quebec Temparts [2008, Colorado Avalanche, #110]
Marc-Olivier Vachon, Drummondville Voltigeurs [-]


Players to watch!

Jake Allen, MV
- Allenia on yleisesti pidetty seuraavana suurena Kanadalaisena maalivahtina ja jo se kertoo omaa kieltänsä. 19-vuotias Allen varattiin kesällä 2008 yllättävän myöhään vaikka hänen odotettiin menevän ensimmäisen kierroksen puolivälin paikkeilla. St.Louisin fanit voivat kuitenkin olla ikionnellisia varauksestaan sillä Allen on vain kohentanut menoansa varauksen jälkeen ja Kanadan sensaatiomaisesti U18 MM-kultaan torjunut maalivahti oli jo viime kaudella lähellä QMJHL:n parhaan maalivahdin palkintoa. Sen aika saattaa hyvinkin olla tänä vuonna.

Brandon Gormley, P
- Gormley on yksi kuumimmista puolustajalupauksista tulevan kesän draftissa. Monctonissa tärkeimpien pelaajien joukkoon noussut Gormley omaa loistavan pelisilmän jota komppaavat tulinen laukaus sekä erinomainen luistelu. Ainoastaan vielä hiomattomat fyysiset rahkeet ovat este kirkkaimmalle pallille, mutta näissä peleissä Gormley on valmis loistamaan.

Marco Scandella, P
- Scandellalla on lätkä veressänsä. Hänen enonsa on vanha NHL-pelaaja Sergio Momesso joka ehti luoda uraansa taalajäillä reilun 700 ottelun verran keräten lähes 350 tehopistettä sekä yli 2 000 rangaistusminuuttia. Scandellan veli taasen on jo nyt yksi Italian tunnetuimpia jääkiekkoilijoita, Giulio Scandella. Vaan eipä ole Marcokaan puusta kauas pudonnut. Val-d'Orin takalinjoilla kolmatta vuotta luutiva Scandella on ollut seurallensa kullanarvoinen puolustaja ja siitä osoituksena viime kaudella tulleet 37 (10+27) tehopistettäkin. Scandella solmi jo NHL-sopimuksen hänet varanneen Minnesota Wildin kanssa, mutta ainakin tällä kaudella matka jatkui QMJHL-kaukaloissa.

Patrice Cormier, H
- Cormier on elävä esimerkki siitä kuinka vaikea on arvioida kolmen-neljän vuoden päästä olevan draftin ykkösvarausta. Sellaista nimittäin povattiin Cormierista kovasti vielä syksyllä '04, mutta sitemmin herran meno on hiipunut ja hän ajatui aina toiselle kierrokselle asti varattavaksi. Kaikki rahkeet NHL-uran luomiseen Cormierille on kuitenkin luotu ja hänestä tullaan varmasti vielä kuulemaan loistavana power forwardina NHL-kaukaloissa.

Sean Couturier, H
- Vuoden '10 draftin ykkösvaraus lienee Taylor Hall, mutta ettepä ehkä tienneet, että Couturierin on arvioitu olevan vuoden '11 draftin ensimmäinen varaus. Jo pelkästään se antaa osviittaa siitä, että kyseessä on helvetin taitava pelaaja joka varmasti varattaisiin jo tulevana kesänä, mutta koska hän on syntynyt joulukuussa joudutaan varausta lykkäämään. Couturier on suhteellisen kookas (191 cm / 84 kg), mutta silti äärinmäisen taitava keskushyökkääjä joka on noussut täksi kaudeksi aina Drummondvillen kärkipelaajien joukkoon.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Subway Super Series 2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 02.11.2009 12:03

OHL

Ah ihana Ontario Hockey League. Tuoreimpien tutkimusten mukaan tasokkain näistä liigoista ja voihan sen saman asian päätellä myös liigan tuotannosta viime vuosina: Bobby Ryan, Patrick Kane, John Tavares, Steve Mason, Sam Gagner, Bryan Little ja monia muita. Tänäkin vuonna NHL draftin kymmenen ensimmäisen joukossa on ennustettu olevan jopa kuusi OHL-pelaajaa joten taso on korkea.

Päävalmentajakseen OHL on valinnut ansiokasta duunia vuodesta toiseen tehneen Steve Spott'n. Pelaajaurallaan Spott oli lähinnä farmijyrä joka käväisi myös Hollannin liigassa pelailemassa eikä valmennusurakaan sieltä helpoimmasta päästä ole ollut. Spott valittiin aikanaan OCAA-sarjan parhaaksi valmentajaksi josta aukesi sitten paikka Plymouth Whalersin riveistä muuan Peter DeBoer'n apuvalmentajana. Apuvalmentajana hän toimikin DeBoerille peräti kymmenen vuotta kunnes DeBoer palkattiin Florida Panthersin riveihin ja Spott sai vihdoin näyttää itse mistä mies on tehty.
Apuvalmentajiksi Spott saa Dave Cameronin joka on tuttu Kanadan nuorisomaajoukkueista sekä toiseksi apuvalmentajaksi Barrie Colts'n valmentajan Marty Williamsonin sekä entisen NHL-kovanaaman Bob Boughnerin.

Rosterin Spott sekä Cameron ovat muotoilleet alla olevaan uskoon. Huomatkaa, että joukossa on pelaajia kahteen kertaan, mutta se ei ole virhe sillä kyseiset pelaajat pelaavat kumpaisessakin ottelussa kun taas jotkut pelaajat eivät. Hakasulut perässä tutusti NHL-varauksen merkkinä.

19.11 vs Russia

Peter Di Salvo, Barrie Colts [-]
Michael Hutchinson, London Knights [2008, Boston Bruins, #77]

Shawn Lalonde, Belleville Bulls [2008, Chicago Blackhawks, #68]
Stephen Silas, Belleville Bulls [Varattavissa 2010]
Matt Clark, Brampton Battalion [2009, Anaheim Ducks, #37]
Erik Gudbranson, Kingston Frontenacs [Varattavissa 2010]
Calvin de Haan, Oshawa Generals [2009, New York Islanders, #12]
Tyler Cuma, Ottawa 67's [2008, Minnesota Wild, #23]
Mark Cundari, Windsor Spitfires [-]
Ryan Ellis, Windsor Spitfires [2009, Nashville Predators, #11]

Stefan Della Rovere, Barrie Colts [2008, Washington Capitals, #204]
Peter Holland, Guelph Storm [2009, Anaheim Ducks, #15]
Michael Latta, Guelph Storm [2009, Nashville Predators, #73]
Ethan Werek, Kingston Frontenacs [2009, New York Rangers, #47]
Jeff Skinner, Kitchener Rangers [Varattavissa 2010]
Nazem Kadri, London Knights [2009, Toronto Maple Leafs, #7]
Christian Thomas, Oshawa Generals [Varattavissa 2010]
Tyler Toffoli, Ottawa 67's [Varattavissa 2010]
Steven Shipley, Owen Sound Attack [Varattavissa 2010]
Taylor Hall, Windsor Spitfires [Varattavissa 2010]
Adam Henrique, Windsor Spitfires [2008, New Jersey Devils, #82]
Greg Nemisz, Windsor Spitfires [2008, Calgary Flames, #25]


Players to watch!

Ryan Ellis, P
- Jos Michael Del Zotto häikäisi kiekollisella taidollaan vielä menneinä kausina niin Ellis häikäisee vielä häntäkin enemmän. Ellis on erittäin taitava puolustaja joka rakastaa rakentaa hyökkäyspeliä ja tehdä omia kiemuroitaan. Juniorisarjoissa se on vielä helppoa, mutta aikuisten sarjoissa tarvitaankin vähän muutakin ja siksi Ellis ei vielä pelaakkaan Nashvillessä. Näissä kamppailuissa hänen taitonsa on kuitenkin valttia ja näinpä uskoisinkin, että viime kaudella 89 (22+67) tehopistettä Windsorissa tykittänyt puolustaja tulee dominoimaan näissä kamppailuissa paikoittain jopa naurettavan helposti.

Stefan Della Rovere, H
- Capitalsin varaus jota on ehditty verrata jo jopa Sean Averyyn. Della Rovere on äärinmäisen vittumainen vastustaja joka saa vastustajan kuin vastustajan veren kiehumaan ja tämä taasen tuo tunnetta otteluihin. Kannattaa siis seurata kahdella viimeisellä OHL-kaudellaan yhteensä yli 300 rangaistusminuuttia kerännyttä rottaa!

Peter Holland, H
- Menneenä kesänä Anaheimiin varattu sentteri tulee olemaan ottelussa isossa roolissa, mahdollisesti jopa ykkössentteri. Tähän Hollandilla riittää kaikki rahkeet ja onkin mukavaa katsastella mihin päin herran kehitys on menossa. Anaheimin leirillä oli painotettu, että fyysistä puolta olisi saatava esille paremmin. Onko kehitystä tullut?

23.11 vs Russia

Michael Hutchinson, London Knights [2008, Boston Bruins, #77]
Matt Hackett, Plymouth Whalers [2009, Minnesota Wild, #77]

Shawn Lalonde, Belleville Bulls [2008, Chicago Blackhawks, #68]
Erik Gudbranson, Kingston Frontenacs [Varattavissa 2010]
Cameron Gaunce, Mississauga St. Michael’s Majors [2008, Colorado Avalanche, #50]
Calvin de Haan, Oshawa Generals [2009, New York Islanders, #12]
T.J Brodie, Saginaw Spirit [2008, Calgary Flames, #114]
Nick Crawford, Saginaw Spirit [2008, Buffalo Sabres, #164]
Ryan Ellis, Windsor Spitfires [2009, Nashville Predators, #11]

Stefan Della Rovere, Barrie Colts [2008, Washington Capitals, #204]
Jason Akeson, Kitchener Rangers [-]
Nazem Kadri, London Knights [2009, Toronto Maple Leafs, #7]
Zac Rinaldo, London Knights [2008, Philadelphia Flyers, #178]
Tyler Toffoli, Ottawa 67’s [Varattavissa 2010]
Zack Kassian, Peterborough Petes [2009, Buffalo Sabres, #13]
Josh Brittain, Plymouth Whalers [2008, Anaheim Ducks, #71]
Tyler Seguin, Plymouth Whalers [Varattavissa 2010]
John McFarland, Sudbury Wolves [Varattavissa 2010]
Eric O’Dell, Sudbury Wolves [2008, Anaheim Ducks, #39]
Taylor Hall, Windsor Spitfires [Varattavissa 2010]
Adam Henrique, Windsor Spitfires [2008, New Jersey Devils, #82]
Greg Nemisz, Windsor Spitfires [2008, Calgary Flames, #25]


Players to watch!

Trio Zack Kassian, Josh Brittain & Cameron Gaunce
- Tässä pelissä Venäläisiä sattuu leukaan ja se on varma. Kassian'n on ennustettu nousevat jopa Top 5 sakkiin tämän kauden OHL-tappelijoissa, Brittain taas on isokokoinen kuulamörssäri joka ei taklauksia kaihda ja heitä komppaa kovaa pelaava Gaunce. Auts!

Tyler Seguin, H
- Vuoden draft-kirittäjä joka on pelannut unelmakautta Plymouthissa. Tarkka kuti, hyvä luistelu, taitavat kädet... Tulee loistamaan!
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Subway Super Series 2009

ViestiKirjoittaja Legenda » 04.11.2009 14:14

WHL

Western Hockey League. Jo pelkästään Western-sana tuossa tuo mieleen vanhat kunnon lännen elokuvat joissa ei mäiskimisellä tai ammuskelulla säästelty ja kieltämättä WHL on näistä kolmesta liigasta se fyysisyydeltään tunnetuinkin. Onhan liigasta lähtenyt maailmalle tunnettuja nyrkkisankareita kuten Riley Cote, D.J King, Jordin Tootoo, Jon "Nasty" Mirasty, Colton Orr, Derek Boogaard, Eric Godard, Scott Parker ja vaikkapa Mitch Fritz. Erittäin kovia nimiä itse kukin ja varta vasten heidät WHL-joukkueisiin aikoinaan otettiin.

Vaan onhan WHL tuottanut maailmalle myös paljon kiekkoilijoita jotka ovat tuottaneet iloa taidoillaankin. Tähän kastiin voitanee helposti lukea esimerkiksi Milan Lucic, Ray Ferraro, Scott Hartnell, Brenden Morrow, Marian Hossa, Scott Gomez sekä vaikkapa Jarome Iginla. Jokainen omalla osa-alueellaan erittäin pätevä pelimies, mutta tässäkin esimerkiksi yhdistävänä tekijänä Iginlalla, Morrow'lla, Lucic'lla sekä Hartnell'lla on yllättävän hyvät fyysiset kyvyt.

Valmentajakseen WHL nimitti pitkäaikaisen valmentaja-GM:n Willie Desjardins'n joka on toiminut vuodesta 2005 alkaen WHL-joukkue Medicine Hat Tigersin yhdistettynä päävalmentajana ja toimitusjohtajana. Apulaisikseen Desjardins saa Vancouver Giants'n Don Hay'n sekä Kelownan Ryan Huskan. Rosterit tuleviin otteluihin löytyy alta. Valitettavasti nyt en kerkiä heittää mitään vinkkejä keitä kannattaa katsoa (tai olisi syytä jos katsoisi ottelun), mutta kyllähän sieltä ihan varausnumeronkin pienuudella osaa valita pelaajia.

25.11 vs Russia

Martin Jones, Calgary Hitmen [-]
Calvin Pickard, Seattle Thunderbirds [Varattavissa 2010]

Colby Robak, Brandon Wheat Kings [2008, Florida Panthers, #46]
Mark Pysyk, Edmonton Oil Kings [Varattavissa 2010]
Tyson Barrie, Kelowna Rockets [2009, Colorado Avalanche, #64]
Brett Ponich, Portland Winterhawks [2009, St.Louis Blues, #48]
Colten Teubert, Regina Pats [2008, Los Angeles Kings, #13]
Jared Cowen, Spokane Chiefs [2009, Ottawa Senators, #9]

Scott Glennie, Brandon Wheat Kings [2009, Dallas Stars, #8]
Brayden Schenn, Brandon Wheat Kings [2009, Los Angeles Kings, #5]
Brent Raedeke, Edmonton Oil Kings [-]
Byron Froese, Everett Silvertips [2009, Chicago Blackhawks, #119]
Wacey Hamilton, Medicine Hat Tigers [-]
Linden Vey, Medicine Hat Tigers [2009, Los Angeles Kings, #96]
Jordan Eberle, Regina Pats [2008, Edmonton Oilers, #22]
Levko Koper, Spokane Cheafs [2009, Atlanta Thrashers, #185]
Justin Dowling, Swift Current Broncos [-]
Cody Eakin, Swift Current Broncos [2009, Washington Capitals, #85]
Brendan Shinnimin, Tri-City Americans [-]
Lance Bouma, Vancouver Giants [2008, Calgary Flames, #78]

26.11 vs Russia

Martin Jones, Calgary Hitmen [-]
Calvin Pickard, Seattle Thunderbirds [Varattavissa 2010]

Michael Stone, Calgary Hitmen [2008, Phoenix Coyotes, #68]
Brayden McNabb, Kootenay Ice [2009, Buffalo Sabres, #66]
Travis Hamonic, Moose Jaw Warriors [2008, New York Islanders, #53]
Stefan Elliott, Saskatoon Blades [2009, Colorado Avalanche, #49]
Mark Pysyk, Edmonton Oil Kings [Varattavissa 2010]
Tyson Barrie, Kelowna Rockets [2009, Colorado Avalanche, #64]

Brandon Kozun, Calgary Hitmen [2009, Los Angeles Kings, #179]
Tyler Shattock, Kamloops Blazers [2009, St.Louis Blues, #108]
Brandon McMillan, Kelowna Rockets [2008, Anaheim Ducks, #85]
Carter Ashton, Lethbridge Hurricanes [2009, Tampa Bay Lightning, #29]
Quinton Howden, Moose Jaw Warriors [Varattavissa 2010]
Brett Connolly, Prince George Cougars [Varattavissa 2010]
Willie Coetzee, Red Deer Rebels [-]
Curtis Hamilton, Saskatoon Blades [Varattavissa 2010]
Craig Cunningham, Vancouver Giants [-]
Brent Raedeke, Edmonton Oil Kings [-]
Wacey Hamilton, Medicine Hat Tigers [-]
Linden Vey, Medicine Hat Tigers [2009, Los Angeles Kings, #96]
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa