Hannover Scorpions

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Hannover Scorpions

ViestiKirjoittaja InFlames » 08.02.2010 22:01

Tore Vikingstad - Norjan lahja scorppareille

Kuva

Pelaajaprofiili
Seura: Hannover Scorpions
Edellinen seura: Dusseldorf Metro Stars (07-08)
Ikä: 34
Syntymäpaikka: Trondheim (Norja)
Pituus: 191 cm
Paino: 93kg
Kätisyys: Left
Pelipaikka: Sentteri
NHL varaus: Vuonna 1999 numerolla 180 (St.Louis Blues)

Sen verran täytyy ottaa kiinni tästä pelaajasta, kun kattelin taas ottelukoosteita ja lueskelin rapotteja, niin tämä oma suosikki Norjan maajoukkueesta jo 90-luvulta jatkaa edelleen hienoa uraansa Saksassa. Tällä hetkellä seurana on sarjassa viidentenä oleva Hannover Scorpions, jolla on täysin realistiset mahdollisuudet pelata jopa mestaruudesta. Toki hallitsevan mestarin Dusseldorfin ja Eisbären Berlinin kaatamista se vaatii hyvin todennäköisesti. Ainakin toisen näistä.
Palataan nyt kuitenkin takaisin Vikingstadiin, joka on DELin pistepörssissä tällä hetkellä kolmantena. 42 pelissä on syntyneet tehot 13+42=55. Vain pistepörssin kärki Thomas Greilinger ja kakkonen Jeff Ulmer ovat turskamiehen edellä. Vikingstadin plusmiinus saldo on myös +13, joka on hyvä. Hannoverin ykkössentterin paikalla pelaavalla norjalaisella oli nuorempana potentiaalia suurempiinkin ympyröihin kuin DEL-liigaan, mutta nyt Vikingstad on pelannut jo useamman vuoden Saksassa (kaudesta 2001-02 lähtien). Saksan liigassa saa suhteellisen hyvää palkkaa ja taso on noussut 90-luvusta eikä seuroissa ostella summan mutikassa lyhyellä tähtäimellä pelaajia. Vikingstad on edelleen yksi liigan parhaista pelaajista. Kokenut norjalainen omaa liigan tasoon nähden erinomaisen pelikäsityksen. Erinomainen syöttelijä ja on ylivoimalla todellinen nero. Todella hieno pelaaja, joka rauhoittaa Hannoverin peliä jo olemuksellaan. Olisi hieno nähdä Vikingstad vielä SM-liigassa, mutta tuo tuskin koskaan toteutuu, sillä turska pelannee loppu-uransa Saksan maalla.

Vikingstadin maajoukkue urasta loppuun vielä sen verran, että ensimmäinen esiintyminen Norjan maajoukkueessa tapahtui vuonna 1999 MM-kisoissa. 24-vuotias Vikingstad sai kasaan kuudessa pelissä tehot 1+2. Vikingstad on myös valittu Norjan olympiajoukkueeseen Vancouveriin joten päästään jälleen näkemään Vikinstadin peliälyä, joskin karkelot ovat Norjan maajoukkueelle aivan liian suuret ja joukkuetta todennäköisesti piestään oikein urakalla.

Vikingstadin ykkösketju Hannoverissa:

Klaus Kathan - Tore Vikingstad - Tomas Dolak


jatkakaa....

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Hannover Scorpions

ViestiKirjoittaja InFlames » 09.02.2010 19:00

Päivän helmi DEL-liigasta!

Kuva Hannover Scorpions - Eisbären Berlin Kuva

Kuntopuntari (otteluiden perässä vastustajien sijat NYT)

7.2 Hannover 3 - 2 Kölner Haie (8.)
5.2 Augsburger Panther 5 - 3 Hannover (9.)
3.2 Kassel Huskies 1 - 3 Hannover (15.)
21.1 Hamburg Freezers 2 - 0 Hannover (14.)
19.1 Iserlohn Roosters 2 - 7 Hannover (11.)
(9/15 pistettä)

7.2 Eisbären Berlin 4 - 2 Hamburg Freezers (14.)
5.2 Eisbären Berlin 5 - 3 Grizzly Adams Wolfsburg (3.)
2.2 Krefeld Pinguine 5 - 4 (rl) Eisbären Berlin (12. Loistava voitto Krefeldiltä :peukkuylös: )
31.1 Adler Mannheim 3 - 6 Eisbären Berlin (10.)
26.1 Eisbären Berlin 3 - 2 DEG Metro Stars (2.)
(13/15pistettä)


Pregame

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset. Eisbären Berlin johtaa sarjaa 19 pisteellä ennen Dusseldorf Metro Starsia. Kotijoukkue Hannover Scorpions on liigassa viidentänä, 28 pistettä perässä Eisbären Berliniä. Hannoverilla on kuitenkin laadukas joukkue liigaan, josta kertovat varsinkin hyökkäyspään nimet Tore Vikingstad (NOR), Martin Hlinka (SVK), Adam Mitchell (CAN), Matt Dzieduszycki (CAN), Klaus Kathan ja Tomas Dolak. Hlinka oli viime pelissä ykkösentterinä ja laidoilla pelasivat Mitchell ja nimihirviö Dzieduszycki. Kakkosen muodostivat Vikingstadin ympärille Kathan ja Dolak. Hannoverilla on alla yksi voitto ja viime otteluissa on kone hieman yskinyt. Puolustuskalusto ei ole samaa tasoa mitä hyökkäys, mutta maalissa on viime kevään Unkarin MM-kisojen ykkösveskari Levante Szuper. Myöskin kanadalaisvahti Scott Travis (CAN), joka aloitti viime pelin maalilla on hyvä vahti. Joukkueella on varsin hyvä maalivahtikaksikko. Nyt puolustuspelin pitääkin toimia mikäli Hannover aikoo pysäyttää hurjassa vireessä läpi kauden olleen mahtiseura Berlinin. Kaikki joukkueet haluavat Saksassa juuri voittaa Eisbären Berlinin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä Berliinin joukkue vilisee tähtiä!

Viime pelissä Berliinin ykkösketjun muodosti seuraava viisikko. Sven Felski oli ykkösen sentterinä ja laidoilla viilettivät Tyson Mulock ja Andre Rankel. Pakkeina tuon ketjun takana oli kaksikko Marvin Degon (USA) - Constantin Braun. Kakkosketju muodostettiin kanadalaisen Denis Pedersonin ympärille. Laidoilla viiletti kaksikko Florian Busch - Chris Hahn. Puolustajina olivat Andrew Roach (USA) ja Jens Baxmann. Itse asiassa kolmosketju oli kuitenkin joukkueen kovin ketju. Keskellä oli Stefan Ustorf ja laidoilla T.J Mulock ja Jeff Friesen (CAN) (kyllä se NHL:n Friesen on kyseessä). Kolmospakkiparin muodostivat Calgary Flames puolustaja Robyn Regehrin veli Richie Regehr (CAN) ja Derrick Walser (CAN). Tuota nimilistaakin, kun kattoo, niin Berlin sijoittelee pelaajia tasaisesti joka ketjuun, sillä materiaali on äärettömän kova. Rob Zepp on maalilla viimeisenä lukkona. Saipa faneilla on varmasti hyviä muistoja kaverista.
Berlin on rakennettu Saksan maajoukkuepelaajien ympärille joihin kuuluvat Felski, Rankel, Busch ja Ustorf. Näiden lisäksi joukkueessa on kiven kovia vahvistuksia. Hyökkäyksessä Denis Pederson on hyvä sentteri. Jeff Friesen joukkueen ykköspyssy ja Mulockin veljekset ovat täydentävät paketin hyvin. Pakkipuolella on USA:n maajoukkuepakki Roach, Richie Regehr, Degon ja Walser. Nämä kaverit tekevät Eisbärenin puolustuksesta liigan kovimman ja tulivoimaisimman. Rob Zepp on luotettava ykkösveskari joka kruunaa kokonaisuuden.

Illalla sitten lyhyt jälkianalyysi miten pelissä kävi. Toivotaan, että Szuper on tänään Hannoverin maalissa ja Scorpparit kaataisivat jättilaisen. Kohta tämäkin peli alkaa. DEL.org sivulta nähdään sitten illalla miten kävi ja maalikoostekkin pelistä tulee jossain välissä tuonne.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Hannover Scorpions

ViestiKirjoittaja InFlames » 10.02.2010 00:03

Hannover Scorpions 3 - 4 (rl) Eisbären Berlin

Tilastot

Period 1
(no scoring)
Period 2
0-1 Eisbären Berlin - Denis Pederson (power play) (Chris Hahn, Florian Busch) 24:16
0-2 Eisbären Berlin - Jens Baxmann (Patrick Pohl, Chris Hahn) 32:30
1-2 Hannover Scorpions - David Wolf (Martin Hlinka, Ben Cottreau) 37:03
Period 3
1-3 Eisbären Berlin - Jeff Friesen (Derrick Walser, Stefan Ustorf) 43:31
2-3 Hannover Scorpions - Adam Mitchell (Sascha Goc, Nikolaus Mondt) 44:01
3-3 Hannover Scorpions - Thomas Dolak (Klaus Kathan, Nikolaus Mondt) 51:31
Overtime
(no scoring)
Shootout
Eisbären Berlin - Denis Pederson

Jäähyt: Hannover 2x2min - Berlin 4x2min
Eniten laukoneet pelaajat: Alexej Dmitriev (4) - Sascha Goc (9)
Maalivahtien torjunnat: Travis Scott (26) - Kevin Nastiuk (34)
Ottelun tehokkain pelaaja: Denis Pederson 2+0 (Eisbären Berlin)
DELin sivujen mukaan ottelun tähdet:
3-STAR: Friesen, Jeff (Eisbären Berlin)
2-STAR: Cottreau, Ben (Hannover Scorpions)
1-STAR: Hlinka, Martin (Hannover Scorpions)


Jälkipelit
Täytyy sanoa, että vaikka Hannover saikin "vain" yhden pisteen liigaa dominoivalta Eisbären Berliniltä, niin nousu oli hieno. Kahden maalin takaa ei moni ota Berliinin ylpeydeltä enää yleensä pisteitä. Hannoverilaiset taistelivat kuitenkin tänään loppuun asti ja se palkittiin pisteellä. Ennakoissa ei varmasti Hannoveriin juuri uskottu, mutta niin vaan joukkue teki ottelusta tasaisen. Arvokas piste taistelussa kotiedusta. Siihen Hannoverilla on täydet mahdollisuudet. Hannoverin joukkueesta oli myös, kun kokoonpanoja kattelin, niin poissa Tore Vikingstad (ylempänä juttua). Norjalaissentteri on selkeästi Hannoverin paras pistemies ja ylivoimapelin aivot. Nicholaus Mondt (0+2) paikkasi kuitenkin hyvin tänään norjalaistähteä. Hieno nousu Hannoverilta kolmannessa erässä 1-3 tappioasemasta. Adam Mitchell kavensi 2-3:n ja Tomas Dolak toi pelin tasoihin. Rankkareilla kuitenkin kaikki kolme laukojaa epäonnistuivat. Kanadalaiselta Ben Cottreaulta ja slovakkisentteri Martin Hlinkalta hyvät pelit, sillä molemmat valittiin ottelun tähdistöön.

Eisbären Berlinille voitto oli kolmas peräkkäinen. Muutenkin joukkue napsii pisteitä käytännössä joka pelistä. Merkittäviä poissaoloja ei tänään ollut. Ei varmasti ole helppoa motivoitua jokaiseen peliin täysin, mutta Berliinille riittää moniin peliin se 95% lataus, joka tarkoittaa kentällä 50% suoritusta, sillä joukkue on varsinkin sarjan häntäpään joukkueita valovuoden edellä. Nämä kovat pelit kuten tänään varmasti sytyttävät joukkueen. Valmennus ei varmasti ole tyytyväinen 1-3 johdon hukkaamiseen viimeisellä 16 minuutilla. Denis Pedersonin onnistunut rankkari toi kuitenkin kaksi pistettä lisää pistepussiin. Eisbären Berlin ei kuitenkaan ole voittamaton joukkue. Siitä nähtiin tänäänkin viitteitä. Wolfsburg Grizzly Adams, DEG Metro Stars, Hannover Scorpions ja ERC Ingolstad pystyvät haastamaan joukkueen pleijareissakin. Toki ottelusarjan voittaminen ei ole helppoa tälläistä tähtisikermää vastaan, jolle viime kauden hopea oli varmasti kova pettymys.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Hannover Scorpions

ViestiKirjoittaja InFlames » 11.07.2010 18:14

Kausi 2010-11

Pieni katsaus hallitsevan mestarin tulevan kauden joukkueeseen. Joukkueella on vasta 12 pelaajasopimusta ensi kaudelle, joten puoliakaan pelaajista ei ole kasassa.

Maalivahdit
Kuva Travis Scott (34v, 92.2%)
Kuva Youri Ziffer (23v, 11 peliä - 89.0%)

- Travis Scott on liigan eliittiin kuuluvia veskareita ja olisi ykkösveskarina kova sana mihin tahansa SM-liiga joukkueeseenkin. Zifferistä ei juuri ole tietoa. Ihan ok kakkosveskari.

Puolustus
Kuva Aris Brimanis (38v, 56g 8+18=26)
Kuva Nikolai Goc (24v 45g 1+6=7)
Kuva Sascha Goc (31v, 52g 17+24=41)¨
Kuva Patrick Köppchen (30v, 56g 2+8=10)
Kuva Andre Reiss (24v, 51g 9+14=23)

- Puolustus on aikalailla kasassa. Ei liigan TOP-3 puolustus, mutta kuitenkin ihan kovaa tasoa. Marcel Gocin veljet muodostavat kovan duon puolustukseen. Nikolai on hyvä omanpään luuta ja Sascha erittäin laadukas kiekollinen puolustaja. Kiekollista osaamista löytyy myös kokeneelta jenkiltä Aris Brimanikselta ja nuorelta Andre Reissilta.

Hyökkäys
Kuva Ben Cottreau (25v, 43g 15+15=30)
Kuva Thomas Dolak (31v, 20+33=53)
Kuva Martin Hlinka (33v, 56g 4+21=25)
Kuva Klaus Kathan (33v, 56g, 11+23=34)
Kuva Tore Vikingstad (34v, 51g 14+50=64)

- Joukkue ei ole vielä yhtään uutta pelaajaa hankkinut vaan kaikki pelasivat viime kaudellakin seurassa. Joukkueella on jo parin ekan ketjun hyökkääjät melkein kasassa. Dolak - Vikingstad tutkapari teki viime kaudella tuhoisaa jälkeä DELissä. Vikingstad on isokokoinen sentteri, jolla on erinomainen pelikäsitys ja syötöt napsuu lapaan Viuhkolamaisilla oivalluksilla. Uskomattatoman kova norjalainen, joka on jo maajoukkuepelit lopettanut. Ben Cottreaukin voi olla lähes 50 pisteen mies, jos pysyy terveenä koko kauden. Hlinka puolestaan tuo laajuutta kolmosketjuun. Kathan voi pelata 1-2 ketjussa. Todella hyvältä näyttää jo joukkueen runko.

Viime kauden mestaruus oli ehdottomasti yllätys ja ei joukkue tällekään kaudelle varmasti TOP-3 jengi tule olemaan materiaalin puolesta, silti Travis Scott on jäätävä veskari ja puolustus on jo nyt kovaa luokkaa ja hyökkäys tulee varmasti olemaan myös hyvä. Scorpparit ovat valmiita puolustamaan mestaruutta, mutta Krefeld voi yllättää ;)

Jos jotain kiinnostaa saada vähän lisäinfoa joukkueen suurimmasta tähdestä Vikinstadista, niin kattokaa tämän ketjun eka viesti johon tein pienen pelaajakortin kaverista.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Hannover Scorpions

ViestiKirjoittaja InFlames » 05.09.2010 18:16

Rocket kirjoitti:Hannover Scorpions - DEG Metro Stars 3-2
- Tämä ottelu on siis pelattu enemmin päivällä ja lopputulos oli Hannoverin ryhmän hyväksi 3-2. Ottelun maalijuhlat avasi skorppioonien Nikolaus Mondt, joka laittoi kiekon verkkoon Thomas Dolakin ja Sachar Blankin esityöstä ensimmäisen erän puolivälissä. Toisessa erässä, suunnilleen pelin puolessa välissä, kun Daniel Kreutzer iski limpun ylivoimalla. Rob Collins sai tuohon osumaan syöttöpisteen. Toisen erän alkuun Hannover näytti kuitenkin kykynsä ja Matt Dzieduszycki latasi laatan verkkoon ylivoimalla. Syötöt Adam Michellille ja Patrick Köppchenille. DEG Metro Stars käytti aikalisänsä, ennen kuin kiekko tippui takaisin jään pintaan keskiympyrässä. Thomas Dolak kuitenkin lisäsi ennen kolmannen erän puolta väliä johdon kahteen maaliin. Syötöt korjasivat Klaus Kathan ja seurattava kaveri, Tore Vikingstad. Tätä sentteriä tosiaan kannattaa pitää silmällä tällä(kin) kaudella. Diego Hofland kavensi vielä Paul-John Fentonin ja Sasha Pokulokin syötöistä, mutta DEG ei onnistunut pääsemään sen lähemmäksi ja Hannover otti jälleen voiton. Thomas Dolak ja Matt Dzieduszycki ovat hyvässä pistevireessä ja heitä kannattaa pitää seuraavissa peleissä silmällä. Matt Dzieduszycki veivasi jopa hienon maalin ekalla kierroksella, läpiajosta.


Otin koko Rocketin laadukkaan viestin tänne Hannoverin toisesta pelistä. Hallitseva mestari on aloittanut kauden erinomaisesti, sillä joukkue on kaatAnut kaksi kuuden joukkoon etukäteisarvioissa arvioitua seuraa. Ensin kaatui Wolfsburg vieraissa 3-1 ja nyt todella kova DEG Metro Stars 3-2. Dolak paukutti viime kaudella 53 pistettä ja ei vauhti ainakaan hyytymään päin taida olla. Dolak on elintärkeä hyökkääjä ja muodosti viime kaudella Hannoverille todellisen täsmäaseen yhdessä norjalaissentteri Tore Vikingstadin kanssa, joka on jo legenda norjalaisessa kiekkoilussa. Oli pitkään maajoukkueen kantavia voimia, mutta lopettanut ne pelit. Saa nähdä millaisen maalin on Dzieduszycki painanu tänään. Kaveri on melkoinen kynämies.

Hannover tulee olemaan tällä kaudella kova sana, vaikka ei materiaaliltaan aivan parhaita olekkaan.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Hannover Scorpions

ViestiKirjoittaja InFlames » 06.01.2011 23:46

InFlames kirjoitti:
Hannover tulee olemaan tällä kaudella kova sana, vaikka ei materiaaliltaan aivan parhaita olekkaan.

Hannoverin piti olla tällä kaudella yksi mestarisuosikeista, mutta nuo Hannoverin mestaruushaaveet voinee jo haudata. Joukkueen peli on aivan sekaisin ja loistavan alun jälkeen kärkisijat on vaihtunut sijaan yhdeksän. Joukkue on enää viisi pistettä säälipoffien viivan yäpuolella. Jos joukkueen ongelmiin haluaa perehtyä, niin se on tällä hetkellä maalivahtipelissä, kun Traktor Chelyabinsk osti kanukkivahti Travis Scottin 28.12 ja Unkarin maajoukkueveskari Levante Szuper siirtyi Arizona Sundogsiin CHL:ään. Travis Scott oli yksi koko liigan parhaista veskareista ja merkitys Hannoverille oli lähes tulkoon mitä olisi Teemu Lassilan menetys HPK:lle.
Scottia eniten ovat tuuranneet vasta 19-vuotias Jonas Langmann (89.7%), joka on ihan ok vahti, mutta ei kuitenkaan ykkösvahdin viittaa pysty vielä kantamaan. Lupaava saksalaisvahti oli Saksan maajoukkueessa juuri päättyneissä U20-kisoissa. Toinen reilut 10 peliä pelannut veskari on 24-vuotias Youri Ziffzer (86.4%), joka nostettiin hätäapuna farmiseurasta. Kumpikin on kakkosveskari korkeintaan statukseltaan. Scottin tilanteesta en ole perillä miksi pelejä ei ole kertynyt kuin seitsemän tällä kaudella. Kaikkea ei kerkeä seurata.

Hannoverin puolustuspelikään ei ole sillä tasolla millä pitäisi, joskin se on kärsinyt myös loukkaantumisista. Aika vaikea uskoa Hannoverin nousevan enää mestaruustaisteluun. Lähempänä lienee putoaminen poffeista kokonaan pois.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa