Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Pohjolaliiga tms

ViestiKirjoittaja Legenda » 08.06.2010 14:55

Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga

- 40 Joukkuetta osallistuu.
- Neljä kymmenen joukkueen divisioonaa.
- Suomesta osallistuisi suunnitelmien mukaan jopa kymmenen joukkuetta!
- Ruotsilla osallistujia kasassa seitsemän, Luulaja (Luleå) viimeisin ilmoittautunut.
- Divisioonissa Ruotsi muodostaisi yhden ja Suomi toisen divisioonan. Kolmas muodostuisi Saksasta, Sveitsistä ja Itävallasta tulevista joukkueista ja neljäs Tshekeistä ja Slovakiasta tulevista joukkueista.
- Jokainen joukkue pelaisi 60 % otteluista oman divisioonan joukkueita vastaan, 20 % ns. naapuridivisioonan joukkeuita vastaan ja loppuja kahta divisioonaa ja niiden joukkueita vastaan kumpaistakin 10 % otteluista.
- Jokaisen divisioonan sisällä on tarkoitus pelata pudotuspelit. Neljän divisioonan voittajat kohtaisivat kaksi Venäjän KHL-liigan joukkuetta loppusarjassa, jonka neljä parasta pääsevät mitalipeleihin. Tämän sarjan mestari pelaisi vielä Pohjois-Amerikan NHL-liigan mestaria vastaan.


Tähän mennessä osallistuvat joukkueet maittain:

Kuva
(Lähde: http://hockey.expressen.se/elitserien/1 ... -hockeylag )

Onko liika liikaa?
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 4139
Liittynyt: 07.02.2009 22:53
Paikkakunta: Itä-Kerava
Suosikkijoukkue: Red Wings, Veljekset FILPPULA, KHL-Jokerit

Re: Pohjolaliiga tms

ViestiKirjoittaja James » 08.06.2010 15:07

Kuinkahan kauan kausi kestää kun mestaruus ratkaistaisiin vielä NHL-mestarin kanssa? Juhannuksen jälkeen finaali? Kiinnostaako NHL-mestaria pelaaminen enää Stanley Cupin jälkeen? Vaiko se lopullinen finaali pelataankin vasta syksyllä?

Kuulostaa aika massiiviselta kiekkoliigalta. Ennemmin näkisin tämän World Cup-tyylisenä turnauksena joka pelattaisiin vain muutaman vuoden välein.
Mutta jokatapauksessa herkulliselta kuulostaa ja näyttää.
Valtteri Filppula:
Runkosarjassa 117+168=285 (Kaikkien aikojen Suomi-pörssissä 22.)
Playoffeissa 19+38=57 (5.)
Maajoukkueessa 7+6=13
SM-liigassa 21+42=63

20.2.1998, 7.5.2003, 26.2.2010 & Jatkoa odotellessa..

Avatar
Viestit: 39
Liittynyt: 01.05.2010 21:50
Suosikkijoukkue: KooKoo

Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Stalin » 08.06.2010 15:37

Itselläni kyllä vähän epäilevät fiilikset tämän liigan suhteen, kun ei edes Champions hockey leaguesta mitään tullut, lisäksi tästä kärsisi jokaisen maan pääsarjat.Enkä myöskään jaksa uskoa että tälläistä tulisi tapahtumaan vielä ainakaan 2012 Syksyllä, jos vielä ei ole lyöty edes joukkueita lukkoon saatika varmistettu mitään pelisysteemia tai raha-asioita.
Viimeksi muokannut Stalin päivämäärä 08.06.2010 18:12, muokattu yhteensä 1 kerran
"Today, the National Hockey League announced the end of a 300-day lockout. Yeah, that is the best news for a Canadian since Celine Dion moved to Las Vegas."

-Conan O'Brien

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja InFlames » 08.06.2010 16:15

Ihan hyvä idea, mutta nuo pelit NHL ja KHL joukkueita vastaan voisi jättää väliin. Kyllä kuolee moni liiga, kun tämä sarja pyörähtäisi käyntiin. SM-liigasta 10 joukkuetta mukaan ja neljä jatkaisi Mestiksessä. Ruotsista pari seuraa allsvenskaniin.
Eipä muuten ole yllätys, että Salzburg on heti ensimmäisten mukana. Red Bull antaa rahallista tukea joukkueelle, niin paljon jo nyt ja ties vaikka nousisi yhdeksi sarjan parhaista joukkueista, kun Red Bull avaisi rahakirstunsa kunnolla.

Kannatetaan :peukkuylös:

Hienoja pelejä olisi tulossa...

Kärpät - Salzburg
Kärpät - Bern
Kärpät - Slavia Praha

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Legenda » 08.06.2010 16:59

En jaksa uskoa, että kovinkaan moni ilmoittautuvista joukkueista lähtisi kuitenkaan kokonaan pois myös maansa pääsarjasta vain pelatakseen tässä liigassa. Todennäköisesti varsinkin isot joukkueet kuten Frölunda, Jokerit etc. tulevat pitämään ns. kakkosjoukkuetta omien maittensa pääsarjoissa ja näin varmasti tekevät myös hieman köyhemmät seurat jahka uuden liigan myötä vaikutus kassassa alkaa näkyä.

Kovin on itselläni kaksijakoiset fiilikset liigasta. Onhan se todella hienoa, että TPS lähtee mukaan tälläiseen, mutta en sitten taas loppupeleissä tiedä haluaisinko, että TPS lähtee kokonaan myös liigasta? Uudessa liigassa on aina uudet haasteet ja jokaisen kohdalla vaara täydelliseen floppiin.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 2890
Liittynyt: 21.04.2008 17:16
Paikkakunta: Vantaa
Suosikkijoukkue: HIFK, Teppo Numminen

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Kaappari » 08.06.2010 21:07

Harkimo MTV3:lle: Euroliiga tulee – Jokerit jättää SM-liigan
SM-liigan Vuorinen: Hjalliksen visiot voi jättää omaan arvoonsa

Kabinetissa taistelu on jo alkanut. Hjallis ilmoittaa, että ne seurat jotka osallistuvat Euroopan sarjaan, eivät pelaa SM-liigassa. Lisäksi Hjalliksen mukaan sarja käynnistyy ehkä jo 2012, kuitenkin viimeistään 2013.
– Tällainen liiga pitää tulla. Katsojamäärät pitää saada ylös ja tarvitsemme isot tv-sopimukset. European Trophy on tämän liigan esiaste, Harkimo paljasti.
– Kun sellainen liiga tulee, haluaa Jokerit olla siinä mukana. On se selvää, että ne joukkueet jotka pelaavat Euroopan liigaa, ei pelaa SM-liigaa. Jokereita pitää kehittää ja kansainvälistymistä pitää saada, Jokeri-pomo lisäsi.


J-P Vuorinen on luonnollisesti täysin eri mieltä: - SM-liigaseurat ovat sitoutuneet yhteisellä suulla liigaan kokouksissa, joissa Harkimoa ei ole näkynyt. Meillä on yhteinen strategiapohdiskelu menossa ja katsotaan mitä siitä tulee.


Pohdiskellaan ja pohdiskellaan, kun pitäisi oikeasti toimia! Itse olen täysin leuattoman rinnalla tässä asiassa. Paljon mieluummin seuraan Nordiksella peliä vaikkapa Frölundaa kuin SaiPaa vastaan, sori vaan. Tämä on sitä mitä Eurooppalainen jääkiekko on kaivannut jo pitkään, ja varmasti tulevaisuuden Pohjois-Amerikan valloitus pyörii myös näiden osallistuvien seurojen mielessä, kuten myös NHL joukkueiden mielessä. Tämä on upea mahdollisuus, ja vain idiootti jättäisi tämän käyttämättä. Luultavasti pääkaupunkiseudulla ei tulevaisuudessa pelata SM-liigaa, ellei sitten konkurssikypsä K-Vantaa ota suuria harppauksia taloudellisella kuin pelilliselläkin puolella.

Mutta miten käy jpvuoris-liigan? Kiinnostaako porukkaa käydä katsomassa n. 10 joukkueen väsynyttä sarjaa, kun samaa aikaa parhaat pelaa ympäri Eurooppaa? Tuskin, mutta aivan se ja vitun sama, jos tämä sarja saadaan pystyyn.

Euroopan liigalle iso :peukkuylös: ja :tuoppi: !
KIITOS TEPPO!
----------------------------
- Olen niin innoissani, että en tiedä miten päin tässä olla. Odotan sitä, kun syksyllä pääsee luistelemaan jäälle ja Lets Play Hockey soi taustalla. Silloin tietää, missä pelaa, Peltonen hekumoi.

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Friiku » 08.06.2010 22:07

Eurooppalaiselle suurliigalle ehdottomasti :peukkuylös: täältä suunnasta. Kuten aikasemmin muualla olen sanonut, niin vähän harmittaa näiden parin seuran puolesta, jotka jäävät ulos tästä liigasta (todennäköisesti Saipa, Ässät, Pelicans ja XXX). Isken nyt vähän lainausta tuosta viestistä, jonka kirjoitin väärään topicciin

..mutta järkyttää, jos ottelumäärä on se, miten saan järkevästi laskettua noista prosenttimääristä. Jos tarkoitus olisi saada noita Keski-Euroopan ja Itä-Euroopan joukkueita vastaan myös yksi ottelu kaudessa, niin tarkottaisi se sitä, että Suomalaisia vastaan esim Jokerit pelaisi 56 ottelua, Ruotsalaisia vastaan 20 ja kahden muun divisioonan joukkueita vastaan yhteensä 20 ottelua kaudessa.. 96 ottelua.. olisi kieltämättä jo ihan liikaan omaan makuun.

Järkevin systeemi imo olisi seuraava:
4x sarja Suomalaisia vastaan = 36 ottelua
2x sarja Ruotsalaisia vastaan = 20 ottelua
1x sarja 3./4. divisioonan joukkueita vastaan kerran kahdessa kaudessa = 10 ottelua

66 ottelua tolla tavalla tulisi, joka olisi kieltämättä sekin aika hurjasti. Tosta KHL+NHL jutusta en nyt osaa sanoa vielä mitään.. Loppusarjassa siis tulisi joko 5 tai 10 ottelua kuitenkin vielä jo sisäisten playoffien päälle ja ottelumäärä senkun kasvaisi melko hurjaksi :shotlaugh:

Tulipa sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti joku nyt jotain ymmärsi :roll:

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Lehväs » 09.06.2010 02:29

Itsellä on Stalinin kanssa epäilevät fiilikset tästä. Jos CHL:ää ei pystytty hoitamaan kunnolla kuin yhden kauden, niin tiukkaa tulee tekemään tämänkin systeemin kanssa. Mistä rahoitus seuroille? Urheilullisesti tämä on erittäin hyvä idea, mutta taloudellisesta kannattimista katsottuna näen tämän vaikeana toteuttaa. Jos tämä liiga tulee tapahtumaan, seuroja tulee varmasti kaatumaan ja loppujenlopuksi veikkaan, että koko liiga kuopataan ja jokainen palaa häntä koipien välissä ja nenä turvoksissa omaan liigaansa. Ennenpitkää.
...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Dev » 09.06.2010 10:02

InFlames kirjoitti:Eipä muuten ole yllätys, että Salzburg on heti ensimmäisten mukana. Red Bull antaa rahallista tukea joukkueelle, niin paljon jo nyt ja ties vaikka nousisi yhdeksi sarjan parhaista joukkueista, kun Red Bull avaisi rahakirstunsa kunnolla.


Salzburgista tulisi varmasti yksi sarjan isoimmista joukkueista, siitä ei ole epäilystäkään. Heillä on kuitenkin takana ehkäpä se suurin ja paras rahoittaja Red Bull, joka tosiaan varmasti avaisi rahakirstunsa, jos tällainen liiga pyöräytettäisiin käyntiin. Red Bullilla menee muutenkin maailmalla tällä hetkellä sen verran hyvin, että tuskin tuntuisi juurikaan missään, jos iskisivät hiukan enemmän fygeä Salzburgille.

Itse uskon, että tämä liiga tulee toteutumaan, sillä siitä on puhunut niin moni seurapomo jo parin viimeisen vuoden ajan, mutta eriasia on sitten se, että saadaanko tämä toimimaan niin kuin se pitäisi. Siihen en ikävä kyllä jaksa oikein uskoa. Hyvässä lykyssä saatettaisiin kauden verran pelata ja sen jälkeen kuopata koko paska ja kaikki palaavat omiin liigohinsa.

Mutta joo, ketäköhän tästä mahtaa nyt sitten lähteä messiin Suomesta, jos on tullakseen? Olen siinä käsityksessä ollut, että Jokerit, Kärpät ja HIFK on ainakin täysilllä menossa mukana. TPS ja Tappara ovat niin ikään ilmoittaneet kiinnostuksestaan, mutta mikä on kummankin seuran rahatilanne? TPS oli jokunen aika sitten konkurssin partaalla ja käsittääkseni rahatilanne ei ole vieläkään mikään maaginen, vaikka mestaruus tulikin.

Mä uskon, että jos tämä sarja tulee, niin siihen ei kyllä kymmentä seuraa lähde mukaan. Näin äkkiseltään voisin veikata Jokereita, Kärppiä, IFK:ta, Bluesia, Lukkoa, TPS:ää ja Tapparaa. Heillä todennäköisesti olisi resursseja lähteä.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Kauppila » 09.06.2010 10:23

Faktahan se on, että jossain vaiheessa tälläinen liiga tullaan perustamaan ja nyt se on todella lähellä. Pitkään ollaan suunniteltu jo ja kohta alkaa varmasti tapahtumaan. Huolenaiheitakin kuitenkin löytyy. Mistä rahoitus, minkälaiset otteluohjelmat tehdään, ettei tule liikaa otteluja, lyöttäydytäänkö yhteen KHL:n vai NHL:n kanssa?
Rahoitusta voidaan tietenkin saada KHL - NHL akselilta, jos jommankumman/molempien kanssa aloitetaan tiivis yhteistyö.

Itse kyllä epäilen suuresti tätä, että Suomesta lähtisi mukaan kymmentä seuraa. Dev tuossa heittikin nuo varmat mukaanlähtijät jo ja näillä voisi olla taloudelliset mahdollisuudet lähteä mukaan. Mistä sitten loput kolme? Jonkun ''pikkuseuran'' pitäisi saada kovan luokan sponsori, jolla sitten lähteä liigaan mukaan. Epäilen kuitenkin, että nämä pienemmät joukkueet saisivast rahakirstun pohjalle niin suuret varat, että Suomesta saataisiin 10 joukkuetta mukaan. Pelicansilla ja HPK:lla on kyllä jo kotihallit menossa oikeaan suuntaan. Molemmilla alkaa näyttää nuo hallit jo hiljalleen nykyaikaisilta, joten tekemisen meininkiä löytyy organisaatio puolella edes hiukan. Epäilen suuresti kuitenkin, että Suomesta lähtisi mukaan 10 joukkuetta.

Friiku totesi tuossa aikaisemmin hyvin tuon ottelujen määrän. Mitä helvetin järkeä olisi pelata 96 ottelua runkosarjassa? Tuo 66 ottelua, jota samainen henkilö ehdotti, voisi olla hyvä määrä. Playoffit ovatkin sitten aivan eri asia. Tuo suunnitelma, että jokainen divisioona pelaisi omat pleijarit ja voittajat jatkaisivat loppusarjaan voisi olla ihan hyvä idea. Itse en ainakaan paljon parempaa vaihtoehtoa näe, koska olisiko siinäkään järkeä, että playoffeja pelaisi kaksi eri maan joukkuetta? Joukkueet joutuisi matkustella jatkuvasti maasta toiseen, vaikka pelattaisiin NHL-tyyliin samassa kaupungissa peräjälkeen kaksi ottelua. :roll:

Onhan tämä selvästi askel kohti jotain paljon suurempaa, mutta omat riskinsäkkin on. Jos asiat ollaan suunniteltu kuntoon ja tarkasti, niin onnistumismahdollisuudet on hyvät ja tämä liiga auttaisi varmasti jääkiekkoa kasvamaan maailmalla. Käy sääliksi kyllä SM-liigan pikkuseuroja, jotka eivät luultavasti mukaan pysty lähtemään. :(
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 09.06.2010 12:41

Dev kirjoitti:Mä uskon, että jos tämä sarja tulee, niin siihen ei kyllä kymmentä seuraa lähde mukaan. Näin äkkiseltään voisin veikata Jokereita, Kärppiä, IFK:ta, Bluesia, Lukkoa, TPS:ää ja Tapparaa. Heillä todennäköisesti olisi resursseja lähteä.

Noistakin joukkueista kaksi viimeksi mainittua ovat mielestäni hieman siinä rajoilla. Euroopan liigan tarkoituksenahan pitäisi nimenomaan olla se että niillä seuroilla joilla ei kansallisessa liigassa ole mahdollisuuksia kasvaa omien resurssiensa mukaisesti, olisi liiga jossa siihen olisi mahdollisuus. Jos SM-liigasta otettaisiin kymmenen joukkuetta, pitäisi mukaan väkisinkin ottaa myös sellaisia joukkueita joiden resursseille SM-liigakin on enemmän rajatapaus riittääkö resurssit siihen. Vaikea uskoa että lähdettäisiin luomaan uutta liigaa ottamalla mukaan myös ne vanhan liigan ongelmat joidenka vuoksi uusi liiga nimenomaisesti haluttaisiin perustaa.
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Eurooppaan tulossa massiivinen kiekkoliiga ?

ViestiKirjoittaja Friiku » 08.09.2011 16:18

Tänään Jääkiekkolehden kausiennakosta Bluesin osiota lukiessa tuli vastaan seuraavia pointteja mahdollisesta KHL:ään siirtymisestä joita ite en ole huomannut vielä:

- Bluesilla olisi jatkossakin espoolainen edustusjoukkue SM-liigasas
- Suomi-Bluesista tulisi KHL-Bluesin farmiseura
- Joidenkin liigaseurojen Mestis- siirtojen käyttämät kaksisuuntaiset sopimukset yleistyisivät
- KHL- joukkue saisi luontaisesti laadukkaan farmijoukkueen, joka pelaisi laadukasta sarjaa
- Bluesin kiinnostavuus pelaajien keskuudessa nousisi, koska SM-liigajoukkue olisi portti kovaan ja rahakkaaseen KHL:ään
- Barona Areenan ottelumäärät kaksinkertaistuisivat

---

Ihan mielenkiintoisia pointteja ja ensimmäistä kertaa itse vasta älysin että SM-liigahan voi jopa hyötyä tästä jotenkin. Totuushan on se että Liigan on tälläkin hetkellä kasvattajasarja ja tulee sitä todennäköisesti olemaan tulevaisuudessakin. Toki kuulostaahan se aika karulta että Liigassa pelaisi farmiseuroja, mutta tämä saattaisi tuoda paljon uusia mielenkiintoisia pelaajia Liigaan. En sitten kyllä tiedä kuinka paljon TV- rahoista ja kansainvälisempää näkyvyyttä hakevien sponsorien euroista hyötyisi nykytilanteeseen nähden kuin pitäisi periaatteessa rakentaa kaksi joukkuetta joka kausi.

Toinen mielenkiintoinen pointti on se, että Liigasta saattaisi tulla KHL:n ja mahdollisen tulevan Europpaliigan kilpailusarja parin joukkueen kesken, jossa kilpailtaisiin siitä että kumpi on Euroopan ykkössarja (esim. Blues KHL:stä ja Jokerit Eurooppaliigasta).

Toki onhan näitä vähän turhan aikaista pohdiskella kun mitään konkreettista ei ole olemassa, mutta jatkuvasti useat kiekkoihmiset toteavat että kansainvälinen kiekkoliiga on tulossa.. ei ehkä ensi kaudella tai sitä seuraavana, mutta on kuitenkin tulossa.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa