DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 02.09.2010 18:00

Dev voisi tämän naulata tuohon ylös samoin kuin muiden eurosarjojen vastaavat ketjut sitten.

Tähän ketjuun sitten voi päivitellä seuraavia asioita.

- Otteluennakoita.
- Ottelutuloksia.
- Sarjataulukon ja pistepörssien päivitykset myös tähän ketjuun
.

Huomenna saadaan siis DEL-liiga käyntiin ja kiekkokauden voidaan sanoa olevan virallisesti avattu :tuoppi:

Päivän pelit (3.9)

Adler Mannheim - EHC Munchen
Hamburg Freezers - Kölner Haie
Straubing Tigers - Krefeld Pinguine (Krefeld kyykyttää ;) )
ERC Ingolstadt - Thomas Sabo Ice Tigers
Iserlohn Roosters - DEG Metro Stars
Grizzly Adams Wolfburg - Hannover Scorpions

- Adler Mannheimin ET-turnaus päättyi juuri ja joukkue kohtaa nyt uuden tulokkaan EHC Munchenin. Mannheim on suursuosikki. Oma suosikki Krefeld matkustaa Straubing Tigersin vieraaksi. Vastus on heikko, mutta ei Krefeldinkään joukkue mikään kärkipään jengi ole. Hallitseva mestari Hannover matkustaa kovan Wolfsburgin vieraaksi ja tuo on kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Aloittaako hallitseva mestari kautensa heti voitolla?

Vinkki veikkaajille: Veikkaus antaa Krefeldin voitosta kertoimen 2.55, joka on kyllä pelattava, sillä joukkueiden materiaaleissa ei suurta eroa ole suuntaan eikä toiseen. Vasiljevsin ja Langkown johdolla Krefeld avaa kautensa voitolla! Jos haluaa jotain "yllätystä" hakea, niin tällöin Hannoverin kerroin 3.15 on ehdottomasti pelattava, vaikka Wolfsburg on kova kotonaan ja haluaa varmasti kaataa hallitsevan mestarin avauspelissä. Kyllä Hannover tuon pelin kuitenkin kerran kolmesta voittaa.

Del.org sivusto on Saksan liigan ystäville ykköspaikka

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 04.09.2010 19:17

3.9 pelattujen pelien tulokset (avauskierros)

Adler Mannheim 4 - 3 (ja.) EHC Munchen
- Ehdottomasti yllätystulos. Mannheim pelasi todella hyvin European Trophyssäkin, mutta yhden pisteen menettäminen uudelle tulokkaalle on pettymys. Toisaalta kauden alussa varsinkin nousijat tekee monesti paljon yllätyksiä.

Hamburg Freezers 0 - 3 Kölner Haie
- Ei mikään yllätys, sillä Kölnillä on hyvä joukkue kasassa. Voittomaalin teki Saksan maajoukkuemies Philip Gogulla.

Straubing Tigers 1 - 2 Krefeld Pinguine (Krefeld kyykytti )
- Tiukan taiston jälkeen oman suosikin kausi alkoi täydellä pistepotilla heikkoa Straubingia vastaan. Krefeldiltä odotan kaudella 10 joukkoon pääsemistä viime kauden mahalaskun jälkeen. Suoraan kuuden joukkoon pääsystä ei uskalla vielä haaveilla. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa :peukkuylös:

ERC Ingolstadt 1 - 2 Thomas Sabo Ice Tigers
- Ehkä pienoinen yllätys tässä parissa.

Iserlohn Roosters 5 - 2 DEG Metro Stars
- Kovan DEGin kausi alkoi tappiolla Iserlohnia vastaan, joka ei todellakaan kuulu sarjan suosikkeihin.

Grizzly Adams Wolfburg 1 - 3 Hannover Scorpions
- Kierroksen mielenkiintoisin peli. Kova Wolfburg joka taistelee runkosarjassa kotiedusta kohtasi samoista sijoista taistelevan Hannoverin, joka on hallitseva mestari. Hannover piti pintansa Mitchelin, Brimaniksen ja nimihirviö Dziedyszynckin maaleilla.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 04.09.2010 19:56

Tästä sivulta näette aina pelien maalikoosteet

Tuli katteltua kaikkien pelien (3.9) koosteet läpi ja parista pelistä hieman lisäkommenttia.

Kommentteja pelien maaleista.

Straubing Tigers 1 - 2 Krefeld
- Suurlupaus saksalaiselle kiekkoilulle, eli Patrick Hager teki ihan hienon maalin läpiajosta, tuohon loistavan syötön tarjoili elintärkeä kanadalaissentteri Charlie Stephens. Omalta puolustusalueelta loistava avaus ja Hager aloitti kauden heti maalilla. Tuo oli pelin avausmaali. 0-2 maalin teki 37-vuotias kanadalaispakki Pascal Trepanier kovalla lämärillä, kun hän tuli tukemaan hyvin hyökkäystä ja sai syötön P-pisteen ulkokaarelle. Lopussa Straubing teki yhden räkämaalin, mutta arvokas voitto Krefeldille ja Adler Mannheimissa viime kaudella 23 pistettä iskenyt Trepanier kyllä näyttää olevan melkoinen viivapyssy tuolla lämärillä. NHL:ssäkin 229 peliä pelannut kanukki tuo joukkueen puolustukseen tulivoimaa ja hyvää kiekollista peliä. Hienoa, että saatiin tälläinen kala Mannheimista.

Wolfsburg 1 - 3 Hannover
- Tässä pelissä nähtiin kierroksen komein maali ja yksi hieno maali. Ensin latvilaispakin Aris Brimaniksen kova lämäri upposi ylämummoon P-pisteen takakaarelta. Maali oli 1-2 maali. 1-3 maali oli kierroksen komein ja sen tekijänä oli kanadalainen Matt Dzieduszycki. 30-vuotias kanadalaishyökkääjä on nimenomaan kylmähermoinen maalintekijä, jolla ei maila tärise, kun kiekko pitää heittää reppuun. Tuossa maalissa Dzieduszycki veivasi läpiajon päätteeksi Wolfsburg veskarin (Reimer kai) kebabille pahemman kerran eusa_clap

Kattokaa ainakin noiden kahden pelin maalit. Hienoja maaleja ja koosteetkin ovat vähän pitempiä mitä nelosen SM-liiga koosteet. Hidastuksetkin löytyy.

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja Rocket » 05.09.2010 08:31

Yritän keretä kirjoittamaan tähän DEL-liigan seurantaketjuun mahdollisimman usein, tässä ensimmäinen viestini tähän ketjuun. Ensimmäinen Saksan liigan kierros oli mielenkiintoinen ja muutama hieno maalikin nähtiin, eritoten tuo Matt Dzieduszyckin kaappi. Kölner Haie on erinomainen joukkue ja tulee taistelemaan hyvistä sijoituksista tulevalla DEL-kaudella. Krefeld Pinguine pelasi myös erinomaisen pelin ja voitti tiukan pelin ihan oikeudenmukaisesti. DEG Metro Stars otti yllättäen takkiin Iserlohnilta. Hannover pelasi myös erinomaisen ottelun ja otti ansaitun voiton Wolfburgin kovasta ryhmästä. Mukava kierros oli kyseessä ja InFlames päivittikin kaikki tulokset. Laitetaan tähän sitten seuraavan kierroksen ottelut.

Pelit 5.9:

Hannover Scorpions - DEG Metro Stars
Kölner Haie - ERC Ingolstadt
Krefeld Pinguine - Augsburger Panther
Thomas Sabo Ice Tigers - Hamburg Freezers
Adler Mannheim - Straubing Tigers
EHC München - Iserlohn Roosters


Mielenkiinnolla lähdetään odottamaan uuden kiekkokierroksen tuloksia. Hannover Scorpionsin ja DEG Metro Starsin ottelu on ehkä kaikkein mielenkiintoisin.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 05.09.2010 13:18

Rocket kirjoitti:
Pelit 5.9:


Kölner Haie - ERC Ingolstadt
Krefeld Pinguine - Augsburger PantherPoimin pari peliä Rocketin päivän pelien listasta joista muutama sana. Kölner Haie on ollut juttujen perusteella todella vakuuttava avauskierrolla, jossa se kaatoi odotetusti Hamburgin, lukemat olivat 3-0 Kölnin hyväksi. Kölnillä on sen verran kova joukkue, että sillä pystyy taistelemaan kotiedusta poffeihin. Avauspelissään nöyryyttävästi kotonaan 1-2 Thomas Sabo Ice Tigerseille hävinnyt Ingolstadt tulee varmasti kovaa tuollaisen "nolon" tappion jälkeen. Köln on suosikki, mutta Ingolstadt voi yllättää. Kölnin peli on kuitenkin ollut todella hyvin uomissaan, joten vaikea uskoa, että Ingolstad pisteitä Kölnin kauden ensimmäisetä kotipelistä saa.

Oma suosikki Krefeld kohtaa Dennis Endrasin Augsburg Pantherin, joka eteni sensaatiomaisesti viime kaudella sääleistä aina finaaliin asti. MM-kisojen paras maalivahti Endras jatkaa kuin jatkaakin Augsburgin maalilla, joka on kyllä suuri yllätys. Ihan kelpo joukkue Augsburgilla on kasassa, mutta ei sellainen, että sillä taisteltaisi kotiedusta. Endras tosin on liigan paras ykkösveskari, jos jatkaa viime kauden otteitaan ja miksei 25-vuotias vahti voisi vielä parantaa. Krefeld avasi kauden 2-1 vierasvoitolla heikosta Straubing Tigersista. Nyt odotan tästäkin kolmea pistettä, sillä Kreferd on kova kotonaan. Veikkaajat huomioikaa kuitenkin, että Krefeld pelasi perjantaina ja tämä on Augsburgin kauden avauspeli. Toivottavasti Krefeld voittaa.

Saatan pelata taas jonkun tuplan illalla, kun kerkeää kotiin, mutta pitää kattoa vähän löytyykö ylikertoimia.

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja Rocket » 05.09.2010 17:55

Hannover Scorpions - DEG Metro Stars 3-2
- Tämä ottelu on siis pelattu enemmin päivällä ja lopputulos oli Hannoverin ryhmän hyväksi 3-2. Ottelun maalijuhlat avasi skorppioonien Nikolaus Mondt, joka laittoi kiekon verkkoon Thomas Dolakin ja Sachar Blankin esityöstä ensimmäisen erän puolivälissä. Toisessa erässä, suunnilleen pelin puolessa välissä, kun Daniel Kreutzer iski limpun ylivoimalla. Rob Collins sai tuohon osumaan syöttöpisteen. Toisen erän alkuun Hannover näytti kuitenkin kykynsä ja Matt Dzieduszycki latasi laatan verkkoon ylivoimalla. Syötöt Adam Michellille ja Patrick Köppchenille. DEG Metro Stars käytti aikalisänsä, ennen kuin kiekko tippui takaisin jään pintaan keskiympyrässä. Thomas Dolak kuitenkin lisäsi ennen kolmannen erän puolta väliä johdon kahteen maaliin. Syötöt korjasivat Klaus Kathan ja seurattava kaveri, Tore Vikingstad. Tätä sentteriä tosiaan kannattaa pitää silmällä tällä(kin) kaudella. Diego Hofland kavensi vielä Paul-John Fentonin ja Sasha Pokulokin syötöistä, mutta DEG ei onnistunut pääsemään sen lähemmäksi ja Hannover otti jälleen voiton. Thomas Dolak ja Matt Dzieduszycki ovat hyvässä pistevireessä ja heitä kannattaa pitää seuraavissa peleissä silmällä. Matt Dzieduszycki veivasi jopa hienon maalin ekalla kierroksella, läpiajosta.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 05.09.2010 22:34

5.9 pelien tulokset ja maalintekijätHannover Scorpions - DEG Metro Stars 3-2
1-0 N. Mondt, 1-1 D. Kreutzer, 1-2 D. Hofland, 2-2 Tomas Dolak, 3-2 M. Dzieduszycki
Star Player: Tomas Dolak (Hannover) 1+1

Kölner Haie - ERC Ingolstadt 3-5
0-1 J. Ficenec, 1-1 R. Lupaschuk (Ex-HIFK), 2-1 R. Ramsay, 2-2 T. Bouck, 2-3 T.Bouck, 3-3 J. Åkerman, 3-4 R.Girard (vain 6 sekuntie edellisen maalin jälkeen), 3-5 C. Gawlik
Star Player: Tyler Bouck (ERC Ingolstadt) 2+0

Krefeld Penguine - Augsburger Panther 2-5
0-1 J. D'Aversa, 0-2 D. Olver, 1-2 H. Vasiljevs (Krefeld legenda), 1-3 K. Wanvig, 1-4 M. Radja (Ex-TPS), 1-5 N. Clarke, 2-5 R. Pavlikovsky (loistava slovakkipakki)
Star Player: Darin Olver (Augsburger Panther) 1+1

Thomas Sabo Ice Tigers - Hamburg Freezers 5-2
0-1 J. Tenute (Ex-Jokerit tähti), 1-1 T. Kemp, 2-1 D. Frosch, 3-1 C. Wilm (Ex-Jokerit), 3-2 C. Murphy, 4-2 T. Kemp, 5-2 G. Leeb
Star Player: Tyler Kemp (Thomas Sabo Ice Tigers) 2+0

Adler Mannheim - Straubing Tigers 2-1
0-1 L. Goren (tuttu Tapparasta), 1-1 M. Scalzo (yksi liigan taitavimpia pakkeja), 2-1 R. Arendt
Star Player: Mario Scalzo (Adler Mannheim) 1+1

EHC München - Iserlohn Roosters 5-3
1-0 B. Adams, 1-1 R. Hock, 2-1 M. Schymainski, 2-2 A. Veideman, 3-2 J. Webb, 3-3 S. Joseph, 4-3 J. Webb, 5-3 E. Schneider.
Star Player: J. Webb (EHC Munchen) 2+0


Jälleen on yksi värikäs kierros takana, jossa ei suurempia yllätyksiä nähty. Augsburger Panther kuritti omaa suosikkia Krefeldiä Dennis Endraksen johdolla. Adler Mannheimilta taas nihkeä voitto, mutta nyt sentään varsinaisella peliajalla. EHC Munchen otti historiansa ensimmäisen voiton pääsarjatasolla Iserlohn Roostersista, joka ei kuulu kärkipään seuroihin ennakkoon. Hamburgin peli ei kulje ja taas tuli pataan, tällä kertaa Thomas Sabo Ice Tigerseilta. Kölnin tappiota voidaa pitää pienenä yllätyksenä. Vakuuttava on ollut hallitsevan mestarin Hannoverin startti huolimatta vaikeasta otteluohjelmasta. Toinen puhdas voitto kovan taistelun jälkeen DEG Metro Starista...


Sarjataulukko (lähes kaikilla 2 peliä pelattuna)

1. Thomas Sabo Ice Tigers 6p, 7-3
2. Hannover Scorpions 6p, 6-3
3. Adler Mannheim 5p, 6-4
4. EHC München 4p, 8-7
5. Augsburger Panther 3p, 5-2 (1 peli)
6. Iserlohn Roosters 3p, 8-7

-----------------------------
7. ERC Ingolstadt 3p 6-5
8. Kölner Haie 3p, 6-5
9. Krefeld Pinguine 3p, 4-6
10. Eisbären Berlin 0p 0-0 (ei pelejä)

---------------------------
11. Straubing Tigers 0p 2-4
12. Grizzly Adams Wolfsburg 0 1-3 (1peli)
13. DEG Metro Stars 0p 4-8
14. Hamburg Freezers 0 2 8

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja Rocket » 06.09.2010 08:04

Ensimmäisestä pelistä laitoinkin pieni reportaasin, mutta näiden muiden pelien tuloksista en. Laitan sen siis vaikkapa nyt.

ERC Ingolstadt otti epäilyksistäni huolimatta voiton Kölner Haien todella vahvasta joukkueesta lukemin 3-5. Itse pidän Haiea omana suosikkijoukkueena ja tätä tappiota en oikein osannut odottaa. Onnistuttuun nousemaan johtoon ja moneen kertaan tasoihin, mutta lopullinen puristus puuttui. Hienon voiton ERC otti, siitä propsit siihen suuntaan. Krefeld Penguine otti omassa ottelussa takkiin Augsburger Pantherin ryhmästä. Pantterit pelasivat hyvän pelin ja ansaitsivat ottelusta voiton. Krefeld oli hieman vaisu ja olisin odottanut joukkueelta vähän parempaa suoritusta. Maalivahti Endras on kyllä kova luu tässä liigassa. Ottihan se Adler Mannheim vielä sieltä voiton, vaikka pahalta näyttikin. Tiukkaa tekee siellä suunnalla. Hieno voitto EHC Münchenille, hyvä peli siltäkin ryhmältä. Ja kuten IF mainitsi, ensimmäinen pääsarjatason voitto. Thomas Sabo Ice Tigers pelasi myös hyvän ottelun ja pidän heitä vahvana joukkueena. Ainakin kova aloitus ryhmällä on ollut.

Ottelut 10.9:

Eisbären Berlin - Hannover Scorpions
Thomas Sabo Ice Tigers - Straubing Tigers
Kölner Haie - Augsburger Panthers
EHC München - Krefeld Pinguine
Iserlohn Roosters - ERC Ingolstadt
DEG Metro Stars - Adler Mannheim
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 1077
Liittynyt: 12.04.2009 19:50
Suosikkijoukkue: SaiPa (Jets)

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja Teukka » 11.09.2010 09:53

Eilisen (10.9) kierroksen tulokset:

Eisbären Berlin - Hannover Scorpions 2-1 (ET.)
0-1 Matt Dzieduszycki (Adam Mitchell, Chris Herperger)
1-1 Jeff Friesen (Tyson Mulock, Derrick Walser)
2-1 Jens Baxmann (Derrick Walser, Jeff Friesen)

Thomas Sabo Ice Tigers - Straubing Tigers 1-2
1-0 Greg Leeb (Brad Leeb, Björn Barta)
1-1 Eric Meloche (Carl Corazzini, Justin Mapletoft)
1-2 Andy Canzanello (Michael Bakos)

Kölner Haie - Augsburger Panthers 1-4
0-1 Jonathan D´Aversa (Barry Tallackson, Darin Olver)
1-1 Ryan Ramsay (Matt Pettinger)
1-2 Darin Olver (Barry Tallackson, Noah Clarke)
1-3 Peter Flache (Kyle Wanvig, Steffen Tölzer)
1-4 Noah Clarke

EHC München - Krefeld Pinguine 4-1
1-0 Jordan Webb (Eric Schneider, Ryan Ready)
2-0 Martin Buchwieser (Stéphane Julien, Eric Schneider)
2-1 Benedikt Schopper (Justin Kelly, Marvin Tepper)
3-1 Jordan Webb (Ryan Ready, Eric Schneider)
4-1 Stéphane Julien (Eric Schneider, Ryan Ready)

Iserlohn Roosters - ERC Ingolstadt 6-2
1-0 Pat Kavanagh (Mark Ardelan, Shane Joseph)
1-1 Tyler Bouck (Thomas Greilinger, Marvin Degon)
2-1 Tobias Wörle (Prestin Ryan, Robert Hock)
3-1 Jon Insana (Kris Sparre, Pat Kavanagh)
4-1 Tobias Wörle (Robert Hock, Cam Paddock)
5-1 Christian Hommel (Kris Sparre, Mark Ardelan)
5-2 Stephan Daschner (Tim Hambly)
6-2 Pat Kavanagh (Jimmy Roy, Adrian Veideman)

DEG Metro Stars - Adler Mannheim 3-0
1-0 Tyler Beechey (Connor James, Evan Kaufmann)
2-0 Daniel Kreutzer (Marian Bazany, Patrick Reimer)
3-0 Patrick Reimer (Empty Net) (Sasha Pokulok)


Kierroksen suurin yllättäjä taisi olla Straubing Tigers, mutta muuten yllätykset jäivät aika pieniksi. Toki Iserlohnin 6-2 voitto oli myös odotettua suurempi.
Dale McTavishin pelaajakortti: Klick!

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 11.09.2010 13:03

Mukavaa, että muutkin päivittää ketjuja itteni Rocketin lisäksi :peukkuylös:

Teukka tuossa paketoi eilisten pelien (10.9) tulokset. Vielä en ole kerennyt maalikoosteita niistä kattoa, mutta jotain kommenttia tuloksista.

ET-turnauksen mestari Eisbären Berlin kaatoi sitten etukäteen huikeassa pelissä hallitsevan mestarin Hannover Scorpionsin lukemin 2-1 jatkoajan jälkeen. Tilastoista pisti silmään, että Hannoverin Matt Dzieduszycki iski maalin jälleen ja on iskenyt jokaisessa kolmessa Hannoverin pelissä maalin. Todella maaliahne pelaaja, joka rikkoo piste-ennätyksensä tällä kaudella. Eisbären Berlinin tasoituksen teki liigan suurimpiin tähtiin kuuluva Jeff Friesen, joka ei esittelyjä kaipaa.

Kölner Haien peli ei kulje odotetulla tavalla. Eilen pataan tuli viime kauden finaalijoukkue Augsburger Pantherilta, joka ei materiaalilta ole tälle kaudella TOP-5 joukkue (ei ollut kyllä viime kaudellakaan). Dennis Endras vaan antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa surkeillakin peleillä ja peli näyttää kulkevan nyt muillakin kuin Endraksella. Kaksi peliä ja kaksi voittoa vieraissa on kauden saldo tähän mennessä Panthereilla.

Oma mielenkiinto kohdistui taas Krefeldin peliin, jossa Krefeld matkasi vakuuttavasti sarjan avanneen uuden tulokkaan EHC Munchenin kotiluolaan. Munchenin hallissa on loistava tunnelma mistä peli Iserlohnia vastaan oli hyvä esimerkki. Pelissä kävi juuri niin kuin pelkäsinkin, eli Krefeld jäi jyrän alle ja EHC Munchen voitti pelin 4-1. Muncheniä kannattaa veikkaajien harkita lapuille, sillä joukkueella on menossa nousijan kuherruskuukausi ja peli kulkee selvästi paremmin mitä materiaali antaisi odottaa. Krefeldin alku on ollut odotetunlainen, kun kolmesta pelistä on tullut kolme pistettä. Vaikea kausi taitaa tulla taas. Muncheniä on kenenkään todella vaikea voittaa, sillä voitot ovat vain nostaneet pelaajien itseluottamusta.

Iserlohnin voitto ei ollut oikeastaan mikään yllätys, sillä joukkueen peliesitys oli hyvä viime pelissä EHC Munchenia vastaan. Aika odotettu tulos ja harkitsin juuri tätä peliä Salzburgin tilalle eiliseen riviin. Ingolstad toki pelasi hyvin viime pelissään joten sen takia en uskaltanut koittaa tätä.

DEG Metro Starsin ja Adler Mannheimin kohtaaminen oli kahden suuren välienselvittely. DEG oli hävinnyt kaksi ekaa peliään ja tuosta sisuuntuneena joukkue tietenkin halusi kotiyleisön edessä näyttää kahdella voitolla, mutta peliesityksien puolesta tahmeasti kautensa aloittanutta Adler Mannheimia vastaan, että DEG ei mikään huono joukkue ole. DEG voitti pelin 3-0.

Kierroksella ei oikeastaan mitään yllätyksiä nähty. Joskin tuo Straubing Tigersin voitto oli pieni yllätys, mutta joukkueella oli alla kaksi tappiota ja tilastovoiton todennäköisyys oli kasvanut jo vähän.

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 13.09.2010 21:00

12.9 pelatut pelit

ERC Ingolstadt 7 - 4 Eisbären Berlin
- Ei siinä kauaa kestänyt, että hallitsevaa European Trophy turneen mestaria kyykytetään kovatasoisessa DELissä. Ingolstadin pelejä on äärimmäisen vaikea veikata, sillä ikinä ei tiedä onko joukkue pelipäivänä lintu vai kala. Voitto oli kyllä todella kova temppu Eisbären Berlinistä. Ingolstadin suuriin tähtiin kuuluva Thomas Greilinger onnistui tekemään yhden maalin.

Adler Mannheim 2 - 1 Thomas Sabo Ice Tigers
- Mannheim jatkaa tiukkoja pelejään, mutta tämä oli kuitenkin kolmas voitto neljään peliin. Esitykset eivät edelleenkään ole vakuuttavia. Tärkeintä on kuitenkin, että pisteitä ropisee. Thomas Sabo Ice Tigers (Nurnberg) on aloittanut kauden hyvin, kun neljästä pelistä on tullut kaksi puhdasta voittoa ja tilillä on kuusi pistettä.

Straubing Tigers 8 - 3 Iserlohn Roosters
- Saksan maajoukkueen tähtipelaajiin kuuluvan Michael Wolfin seuran peli ei ole lähtynyt käyntiin kovinkaan hyvin. Heikolta Starubingiltakin tuli pataan rumin lukemin.

Hannover Scorpions 4 - 3 Augsburger Panther
- Viime kauden finalistit ottivat yhteen ja jälleen voittajana poistui Hannover. Ei pystynyt huippuveskari Dennis Endraskaan estämään Hannoverin voittoa. Hannover johtaa neljän kierroksen jälkeen sarjaa 10 pisteellä. Vakuuttavaa jälkeä ja ns. mestaruuskrapulasta ei ole tietoakaan.

Grizzly Adams Wolfsburg 7 - 2 Kölner Haie
- Tylyt lukemat, mutta Wolfsburg kuuluu liigan kovimpiin joukkueisiin. Kölner Haie puolestaan keskikastiin.

Krefeld Pinguine 4 - 5 (ja.) DEG Metro Stars
- Eipä tästä pisteitä odotettukaan, joten kovalta DEGiltä pisteen saaminenkin oli positiivinen asia. Tietenkin olisi toivonut voittoa, mutta näin tällä kertaa.

Hamburg Freezers 4 - 1 EHC Munchen
- Näin loppui sarjatulokkaan lento, kun Hamburg avasi kauden pistetilinsä. EHC Munchen on esiintynyt vakuutavasti aiemmissa peleissään, mutta nyt ei potku riittänyt.

Sarjataulukko

Kattokaa kuka on sarjajumbona ;)

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 02.02.2011 16:37

Ajattelin rankata viisi suurinta mestarisuosikkia DEL-liigasta, jossa playoffit ovat noin 15 ottelukierroksen päässä. Sarjassahan pelataan 56 kierrosta. Todella mielenkiintoinen ja melko yllätyksellinen kausi on tähän mennessä nähty. En mitään syväanalyysiä tee, kun DELiä ei pysty maksutta kattomaan netin kautta, joten peleistä olen nähnyt vain koosteet ja lukenut otteluraportteja. Toki olen silti omasta mielestä melko hyvin perillä liigasta. Tosin eri mieltä voi olla joku saksalainen, joka on jokaisessa pelissä käynyt ja kattonut todella paljon matseja. Raapaisen vain pintaa arviossa. En toki voi olla samalla lailla liigasta perillä kuin KHL:stä, josta on varmaan +50 peliä nähty tällä kaudella.

TOP-5 mestarisuosikit

Kuva
1. Eisbären Berlin
Sarjassa tällä hetkellä Wolfsburgin jälkeen toisena oleva suurseura on omissa papereissa edelleen se suurin suosikki mestariksi. Viime kauden playoffien katastrofin muistaa jokainen DELiä seurannut. Eisbären voitti runkosarjan näytöstyyliin, mutta putosi heti puolivälierissä ulos. Eisbären on materiaaliltaan liigan paras joukkue tälläkin kaudella. Syyskausi oli joukkueelle todella vaikea. Peli on kuitenkin joulun jälkeen sujunut hyvin. Joukkueen tehokkaimmat hyökkääjät ovat olleet Denis Pederson, Florian Busch, Andre Rankel ja Stefan Ustorf. Tuo nimilista kertoo jo kuinka kova hyökkäys on Eisbärenillä kasassa. Puolustuksestä löytyy liigan TOP-3 kiekollinen liideri. Kanukkipakki Derrick Walser johtaa Eisbärenin sisäistä pistepörssiä, kun 42 ottelussa on syntynyt 42 pistettä. Muutenkin puolustus on nimivahva ja Robyn Regerhrin veli Richie pelaa Eisbärenissä. Maalivahtipeli lepää Rob Zeppin leveillä harteilla. Kyllä tuo porukka on omissa papereissa edelleen se suurin suosikki mestariksi.

Kuva
2. Grizzly Adams Wolfsburg
Wolfsburgissa on nyt myös futisseura saanut rinnalleen erinomaisen kiekkoseuran. Wolfsburg voitti futiksen puolella sensaatiomaisesti Bundesliigan mestaruuden muistaakseni 2-3 vuotta sitten. Noina aikoina myös kiekkoseura Wolfsburg nousi Saksan pääsarjaan 1-divarista. 2007-08 kausi oli Wolfsburgille ensimmäinen DEL-liigassa. Tuolla kaudella joukkue jäi kuitenkin sarjassa kolmanneksi viimeiseksi sijalle. 2008-09 kaudella tie vei pleijareihin, mutta päättyi heti puolivälierissä. Viime kaudella joukkueen tie katkesi välierissä. Tällä kaudellako tulee mestaruus? Ainakin tällä hetkellä Wolfsburg on lennossa ja joukkue on voittanut 6-7 ottelua jo putkeen. Joukue hankki myös hiljattian Toni Dahlmanin Acronice Jesenicestä Itävallan pääsarjasta. Dahlman on pelannut kolme peliä tehoin 0+1. Hyökkäys ei Wolfsburgilla ole aivan samaa tasoa mitä Eisbärenillä. Joukkueen tähdet hyökkäyksessä ovat tähän mennessä olleet kanukki Norm Lilley ja jenkki John Laliberte. Eisbärenin hyökkäys vilisee Saksan maajoukkuehyökkääjiä. Löytyy Wolfsburgistakin Kai Hospelt. Puolustus on aivan liigan eliittiä jota johtavat jenkkikapteeni Blake Sloan ja kokenut ruotsalainen Jan-Axel Alavaara. Näiden miesten ympärille on rakennettu kyllä puolustus, joka ei kalpene Eisbärenin vastaavallekkaan. Maalissa on tasavahva saksalaiduo Jochen Reimer -Daniar Dshunossow. Veskarit ovat pelanneet pelit suunnilleen puoliksi ja molempien torjuntaprosentti on jäätävä DELiin 93.7%. Wolfsburgin joukkue on rakennettu todella hyvin ja ei olisi yllätys, jos Wolfsburg voittaisi mestaruuden.

Kuva
3. Dusseldorf Metro Stars
Sarjassa tällä hetkellä neljäntenä oleva Dusseldorf on omissa papereissa kolmanneksi suurin mestarisuosikki. Dusseldorfissa tehdään asioita oikein ja viimeisenä neljänä kautena joukkue on ollut vähintään välierissä paitsi viime kaudella se putosi puolivälierissä. Toissa kaudella joukkue oli finaaleissa, joissa Eisbären Berlin oli kuitenkin parempi. Mestaruus on karttanut hyvin muuten menestynyttä seuraa. Joukkueen hyökkäys on kova. Joukkueen kapteenina toimiva ja Saksan maajoukkueessa jo todella kauan mukana ollut 31-vuotias tähtihyökkääjä Daniel Kreuzer on Dusseldorfin sisäisen pistepörssin ykkönen. Kreutzerin kyvyt tietää varmasti jokainen lätkää seuraava. Mies on nopea, maaliahne ja omaa hyvän rannarin. Pelikäsityskin on parantunut siitä mitä maajoukkueen alkuaikoina miehellä oli. Taustatukea tulee kanadalaisilta Rob Collinsilta ja Tyler Beecheylta. Puolustusksessa on USAn maajoukkuepaidassa MM-kisoissakin nähty 37-vuotias konkaripakki Andy Roach. Puolustus ei ole kuitenkaan esimerkiksi Wolfsbrugin tai Eisbärenin tasoa. Maalissa on entinen Pittsburgh vahti Jean-Sebastian Aubin (89.7%). Mies on pelannut lähes kaikki pelit, mutta ei ole onnistunut odotetulla tavalla. Mielenkiintoista nähdä miten Aubin onnistuu pleijareissa.

Kuva
4. Hannover Scorpions (hallitseva mestari)
Varmasti jonkun mielestä erikoinen valinta tähän paikalle huomioiden, että joukkue on vasta sarjassa sijalla yhdeksän. Hannover kärsi paljon alkukaudesta loukkaantumisista ja peli ei varsinaisesti ole raitelleen mennyt vieläkään. Ei joukkue kuitenkaan ole romahtanut samoin kuin Tepsi SM-liigassa. Hannoverille oli varmasti shokki-isku, kun huippu kanadalaisveskari Travis Scott vaihtoi joulukuussa maisemaa. Joukkue kuitenkin löysi tammikuun 10 päivä Langnausta kokeneen kanadalaisveskari Tyler Mossin, joka on ollut erinomainen kahdeksassa pelaamassaan pelissä ja saanut kehuja valmennukselta. Miehellä on kahdeksasta pelistä kasassa torjuntaprosentti 92.5%. Jos joukkue hilaa itsensä vielä kuuden joukkoon, joka on täysin mahdollista, niin uskon Hannoverin olevan poffeissa kova sana. Säälipleijareista tie voi olla kuitenkin liian haastava, vaikka etenihän Augburg Panther viime vuonna sääleistä aina finaaleihin Dennis Endrasin johdolla. Hyökkäshän joukkueella on laadukas jota johdattaa norjalaissentteri Tore Vikingstad. Tutut nimet ovat taas olleet tälläkin kaudella niitä tehokkaimpia hyökkääjiä, kun tsekki Tomas Dolak ja kanukki Adam Mitchell miehittävät sisäisen pistepörssin kärkisijat. Puolustus on rakennettu kaksikon Sascha Goc - Aris Brimanis ympärille. Marcel Gocin veli Sascha on näitä tähtipakkeja liigassa ja jenkkipakki Aris Brimanis on puolestaan vahva vääntäjä. Materiaaliltaan Hannoverilla on riittävä porukka kasassa, mutta paljon on kysymyksiä ilmassa. Ite uskon joukkueeseen vielä.

Kuva
5. Krefeld Pinguine (oma suosikki ollut jo n. 10 vuoden ajan)
Krefeld on ylittänyt kaikki omat odotukset ja on sarjassa sijalla kolme tällä hetkellä. Huolta aiheuttaa kuitenkin se, että kuudesta viime ottelusta on tullut vain yksi voitto. Kurssi pitäisi saada käännettyä, että Krefeld pystyy pysymään neljän joukossa runkosarjassa ja saamaan kotiedun poffeihin. Viime kausi meni heti vihkoon, kun slovakkipakki Dusan Milo loukkaantui ensimmäisissä peleissä ja oli sivussa koko kauden. Tilalle hankittu Janne Grönvall oli täysi turisti! Milo on loistava kiekollinen puolustaja yhdessä toisen slovakin Rastislav Pavlikovskyn kanssa, joka on nähty tälläkin kaudella. Tärkein tämän kauden menestystekijä varmasti oli, että Krefeldfanien rakastama latvialaistähti Herberts Vasiljevs jäi seuraan, vaikka ainakin KHL:n suunnalta oli kiinnostusta. Luotettava kanukkiveskari Scott Langkow on pelannut jälleen hyvin (91.1%). Ässissä ja Lukossakin pelannut vahti on todella hyvä veskari DEL-liigaan. Tulisiko se mestaruus Krefeldiin. Viime vuosina joukkue on seilannut runkosarjassa todella huonosti ja ollut liigan heikoimpia joukkueita. Tällä kaudella on kuitenkin meno ollut hyvää. Viime aikainen vire kuitenkin laittaa tummia pilviä seuran ylle...

Tälläistä tällä kertaa... Erilaisia mielipiteitä mestarisuosikeista saa esittää :peukkuylös:

Avatar
Viestit: 1077
Liittynyt: 12.04.2009 19:50
Suosikkijoukkue: SaiPa (Jets)

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja Teukka » 03.02.2011 18:49

InFlames kirjoitti:Tälläistä tällä kertaa... Erilaisia mielipiteitä mestarisuosikeista saa esittää

Tuolle listalle kuuluu ehdottomasti myös tällä hetkellä eniten maaleja iskenyt EHC München. Ihan mestariksi asti en Münchenia alkaisi nostaa, mutta mielestäni heillä on varsin potentiaalinen joukkue ja uskon Bayernin ihmeen olevan mukana mitalipeleissä. Suurin ongelmahan heillä on maalivahtipeli, sillä joukkueen 30-vuotiaalla ykköstorjujalla Sebastian Elwingillä on tilillään vain noin 40 DEL-ottelua. Puolustuksesta heiltä löytyy kuitenkin kovia nimiä Stéphane Julienin ja Dave Reidin johdolla. Hyökkäysosastolla on pistepörssin kakkonen Eric Schneider reilulla 50:llä pisteellään ja syöttökone Ryan Ready.Onko InFlames valmis pieneen Krefeld vs. München vetoon, jossa paremman sijoituksen playoffeissa saavuttanut joukkue voittaa?
Dale McTavishin pelaajakortti: Klick!

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja InFlames » 03.02.2011 22:19

Teukka kirjoitti: Tuolle listalle kuuluu ehdottomasti myös tällä hetkellä eniten maaleja iskenyt EHC München. Ihan mestariksi asti en Münchenia alkaisi nostaa, mutta mielestäni heillä on varsin potentiaalinen joukkue ja uskon Bayernin ihmeen olevan mukana mitalipeleissä.[/b].

Riippuu näkökulmasta. Munchen on kyllä pelannut selvästi yli odotusten ja onhan joukkue sarjatulokas ja pelaa ensimmäistä kauttaan DEL-liigassa. Vaikea kuitenkaan uskoa, että Munhen pystyisi tosissaan taistelemaan aivan mestaruudesta asti. Voi toki yltää mitaleille, mutta en usko tuohonkaan. Omissa papereissa joukkue on sijoilla 6-7, jos rankataan mestarisuosikkeja. Munchenillä on muuten erinomainen kotiyleisö ja noissa kotipelien koosteissa ainakin tuki on ollut kova mitä olen kattonut. Laulut ja huudot raikaa. Munchen pelaa vähän kuin Porin Ässät. Energinen, luisteleva ja hyvin taisteleva joukkue. Munchen ei ole missään vaiheessa kautta varsinaisesti romahtanut. Itelle tuossa nimilistassa on paljon outojakin pelaajia, kun vasta tällä kaudella tullut seurattua joukkuetta.


Teukka kirjoitti:Onko InFlames valmis pieneen Krefeld vs. München vetoon, jossa paremman sijoituksen playoffeissa saavuttanut joukkue voittaa?

Mikä laitetaan panokseksi? Krefeld voittaa mestaruuden, niin varmasti otetaan veto vastaan :peukkuylös:

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: DEL-liigan seuranta kaudella 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 25.03.2011 17:10

Katselin tässä huvikseni DEL-liigan alle 20-vuotiaiden pelaajien tilastoja ja huomasin, että vain viisi (!) kaveria on päässyt tällä kaudella pisteille tässä sarjassa. Muutenkin tuntuu, että vähän löytyy saksalaisia tulevaisuuden pelaajia. Toki CHL:ssä pelaa muutama varteenotettava kaveri (Tom Kühhackl, Tobias Rieder, Marcel Noebels, Konrad Abeltshauser jne. näin ulkomuistista) ja ainakin nuorista puolustaja Justin Braun on pelannut tällä kaudella NHL:ssä mukavan määrän otteluita. Myös Korbinian Holzer sekä Marcel Mueller ovat pelanneet tällä kaudella NHL:ssä. Osaisiko Saksan liigoista enemmän tietävä InFlames valoittaa vähän tässä asiassa? Eikö Saksassa yksinkertaisesti anneta nuorille mahdollisuuksia, vai mistä johtuu?

Seuraava

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa