NCAA 2010-11

Keskustelua muista kiekkoliigoista.
Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 14.09.2010 20:20

Joukkueet kaudella 2010-11:

Air Force Academy
American Int'l College
Army (US Military Academy)
Bemidji State Univ.
Bentley College
Boston College
Boston Univ.
Bowling Green State Univ.
Brown Univ.
Canisius College
Clarkson Univ.
Colgate Univ.
College of the Holy Cross
Colorado College
Cornell Univ.
Dartmouth College
Ferris State Univ.
Harvard Univ.
Lake Superior State Univ.
Mercyhurst College
Merrimack College
Miami University (Ohio)
Michigan State Univ.
Michigan Tech
Minnesota State Univ. Mankato
Niagara Univ.
Northeastern Univ.
Northern Michigan Univ.
Ohio State Univ.
Princeton Univ.
Providence College
Quinnipiac Univ.
RIT (Rochester Inst. of Tech.)
Robert Morris Univ.
RPI (Rensselaer Polytech. Inst.)
Sacred Heart University
St. Cloud State Univ.
St. Lawrence Univ.
UMass (Amherst)
UMass-Lowell
Union College
Univ. of Alabama-Huntsville
Univ. of Alaska-Anchorage
Univ. of Alaska-Fairbanks
Univ. of Connecticut
Univ. of Denver
Univ. of Maine
Univ. of Michigan
Univ. of Minnesota
Univ. of Minnesota-Duluth
Univ. of Nebraska-Omaha
Univ. of New Hampshire
Univ. of North Dakota
Univ. of Notre Dame
Univ. of Vermont
Univ. of Wisconsin
Western Michigan Univ.
Yale Univ.


Nämä joukkueet siis parhaassa divisioonassa ja otettu Eliteprospects.comista, joka on luotettava lähde. Analyysia luvassa muutamista joukkueista sekä pelaajista.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 15.09.2010 21:21

Tässä on analyysia kolmesta joukkueesta, joita olen seurannut aika paljon. Eivät ole missään järjestyksessä, mutta pidän kyllä Boston Collegea yleisesti suosikkina ennen NCAA:n alkua.

Boston College
Viime kauden mestari on nytkin vahva. Puolustuksesta lähtevä Carl Sneep on menetys, mutta Tommy Cross, Brian Dumoulin, Patrick Wey ja Philip Samuelsson ovat kenties koko liigan paras nelikko. Kiinnostava nuori tulokas on ykköskierroksen varaus Kevin Hayes, jonka veli Jimmy pelaa joukkueessa. Lisäksi Calgaryn varaus Billy Arnold on kiinnostava pelaaja. Yksi avainpelaajista on NY Rangersin ykköskierroksen varaus Chris Kreider, joka viimeisteli 15 maalia ja oli avainroolissa USA:n joukkueessa nuorten MM-kisoissa. John Muse sekä viime kauden paras maalintekijä Cam Atkinson ja Joe Whitney jatkavat joukkueessa.

Notre Dame
Notre Dame tulee saamaan monta hyvää vahvistusta. Heihin luketuvat 1992 syntyneet pakit Stephen Johns ja Kevin Lind sekä hyökkääjä Bryan Rust. Varsinkin Chicagon varaus Johns on mielenkiintoinen nimi, joka on hyvä hyökkäyssuuntaan. Detroitin ykköskierroksen varaus Riley Sheahan sekä NY Islandersin vuoden 2009 varaus Anders Lee tuovat tasoa hyökkäyspeliin, kuten myös Calle Ridderwall. Itse odotan Notre Damelta paljon, vaikka tosin kyseessä onkin aika nuori joukkue.

North Dakota
Tässä on todella lahjakas joukkue, joka kuuluu kauden suurimpiin suosikkeihin. Los Angeles Kingsin ykköskierroksen varaus Derek Forbort ja -93 syntynyt Dillon Simpson ovat erittäin lahjakkaita ja taitavia pakkeja. Chay Genoway on sarjan parhaita puolustajia. Montrealin varaama Danny Kristo oli parhaita tulokkaita viime kaudella ja Brock Nelson voi olla tehokas kahden suunnan pelaaja. Colten St. Clair on kiinnostava 1992 loppuvuodesta syntynyt hyökkääjä.

Seuraavassa viestissä sitten pelaajista.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 17.09.2010 19:54

Noh, tässäpä nyt juttua muutamasta tulokkaasta:

Matthew Nieto, Boston University
Nieto on erittäin hyvin luisteleva hyökkääjä, joka teki viime kaudella kovat tehot Yhdysvaltojen maajoukkueryhmässä. Hän käsittelee kiekkoa hyvin ja pelaa aina kovalla energialla, mutta parannettavaa on laukauksessa ja voimassa. Joku oli jollain saitilla rankannut Nieton jopa kymmenen parhaan joukkoon 2011 NHL-draftissa, mikä kertoo hänen lahjoistaan. Hän pelaa tulevalla kaudella Boston Universityssä, missä hänen uskoisi saavan hyvin peliaikaa.

Adam Clendening, Boston University
Tässä on Nieton tuleva seurakaveri Boston Universityssä - joka ei kuitenkaan kalpene hänen rinnallaan. Clendening on erittäin taitava ylivoimalla, minkä näimme alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa hän sai runsaasti palkintoja. On kiinnostavaa, miten paljon hän tulee saamaan peliaikaa suht kovassa puolustuksessa, jossa ovat Detroitin lupaus Max Nicastro ja St. Louis Bluesin varaama David Warsofsky. Omissa papereissani Clendening voi nousta hyvinkin korkealle NHL-draftissa, jos pelaa huippukauden - jopa kymmenen parhaan joukkoon.

Nick Shore, Denver University
Nick Shore on taitava sentteri, joka pystyy jakamaan kiekkoa laitahyökkääjien lapaan. Shore omaa myös hyvän laukauksen, mutta on ennen kaikkea pelintekijä. Tulevaksi kaudeksi hän siiirtyy pelaamaan Denverin joukkueeseen, joka on menettänyt muutaman hyvän pelaajan, eli vastuuta voi olla tulossa.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 24.11.2010 17:47

Edellisessä viestissäni mainitsemistani tulokkaista (jotka ovat varattavissa NHL:ään 2011) on Matt Nieto tehnyt Hockey Eastissa pelaavassa Boston Universityn joukkueessa tehot 2+1, kun taas saman joukkueen Adam Clendening pinnat 1+5. WCHA:n Denverissä pelaaava Nick Shore on tehnyt pelaamissaan kuudessa ottelussa pisteet 1+1. Boston U:n joukkueessa pelaava Sahir Gill, jonka voi varata NHL-draftissa 2011, on tehnyt piste per peli pinnoja (12 ottelua, 4+8).

Täytyy toivoa, että ESPN America näyttäisi tänä kautena ainakin jonkun College-pelin, sillä ainakin viime kauden finaali (taisi olla Boston College - Wisconsin) oli mielestäni hyvin viihdyttävä ottelu.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 25.11.2010 21:42

Pisti jo aikaisemmin silmään, kun katsoin kauden tilastoja, mutta häh: Carter Camper tehnyt 14 otteluun tehot 12+18?? Kaveri tekee ihan käsittämättömiä tehoja ja voi olla, että ylittää (jos ei loukkaannu) yli 60 pinnaa jopa helposti, joka on kyllä kova lukema. Miamista ovat korkealla pistepörsissä myös Andy Miele ja Reilly Smith, joista Smith on ylittänyt omat odotukseni - vaikuttaa lupaavalta Dallasin varaukselta vuodelta 2009.

(Tässä on linkki collegehockeynews.comiin, josta voi tsekata statsit ja muut liittyen NCAA-kiekkoon: http://www.collegehockeynews.com/)

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 28.11.2010 13:03

Vaikka Denverin joukkue menetti viime kauden jälkeen useita hyviä NCAA-tason kavereita niin joukkue on ollut tänä vuonna yllättävän hyvä, kiitos uusille pelaajillensa, jotka ovat olleet erinomaisia. Floridan tämän kesän varaus Sam Brittain on torjunut erittäin hyvällä torjuntaprosentilla (yli 93). Minnesotan varaus Jason Zucker on tehnyt jo tehot 9+5. Tämänvuotisen NHL-draftin ykköskierroksen varaus Beau Bennett (Pittsburgh) taas on tehnyt pisteet 3+6.

Muista jo viime kaudella pelanneeista hyökkääjä Drew Shorella on 22 pistettä ja puolustaja Matt Donovanilla, joka on NY Islandersin varaus, tehopisteet 4+7.

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 10.02.2011 17:16

Yksi tämän NCAA-kauden suurimmista sensaatioista on ollut Wisconsinin puolustaja Justin Schultz. Anaheim Ducksin vuoden 2009 varaus on tehnyt tällä kaudella 30 ottelussa tehot 14+25=39, joilla johtaa koko NCAA:n pakkien pistepörssiä. Kerran olen hänet nähnyt pelaamassa ja täytyy sanoa, että silloin ei ollut niin hyvä kuin odotin - yksi peli toki on todella vähän ja oli myös viime kaudelta. Kysyisin, että minkälaiset odotukset Anaheim-faneilla on Schultzin kohdalla?

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: NCAA 2010-11

ViestiKirjoittaja Jyri » 21.03.2011 20:35

Denver, oma suosikkijoukkueeni yliopistosta, on pelannut tällä kaudella hyvää kiekkoa ja on viime kauden playoff-pettymyksen jälkeen pystynyt nostaamaan itsensä takaisin yhdeksi koko NCAA-kiekon parhaista joukkueista. Jos nyt pari nimeä nostaa esille niin ainakin voidaan mainita maalivahti Sam Brittain sekä laitahyökkääjä Jason Zucker. Brittain, Floridan viime kesän varaus, on yllättänyt varmasti monet olemalla todella hyvä. Zucker, Minnesotan 2. kierroksen varaus 2010, on tehnyt paljon maaleja ja on luultavasti ehdolla WCHA:n Vuoden tulokas -palkintoon, sillä niin hyvin hän on pelannut. Ei sovi tietenkään unohtaa muita, mutta nämä kaksi kaveria ovat yllättäneet hieman, vaikka taidot ovat olleet tiedossa.

Paluu Muut kiekkoliigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa