CHL: Lohko B - Tappara riuhuu eläintarhassa?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Jatkoon pääsevät?

Djurgarden Stockholm & EV Zug
0
Ei ääniä
Djurgarden Stockholm & Tappara Tampere
2
40%
Tappara Tampere - EV Zug
3
60%
 
Ääniä yhteensä : 5
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko B - Tappara riuhuu eläintarhassa?

ViestiKirjoittaja Multi » 10.08.2015 13:19

Eli lohko B:ssä on myös joukkueet Liigasta, SHL:stä ja NLA:sta. Lohko on mielenkiintoinen ja nopeasti kokoonpanoja katsomalla Zug ja Djurgarden voisivat vaikuttaa ennakkosuosikeilta, mutta asia ei välttämättä ole niin yksinkertainen. Kaikillehan ainakin enemmän kiekkoa seuraaville on tuttua, että sen minkä liigaseurat kärkiketjujen tasossa häviää, niin yleensä sitten maalivahdeissa ja roolipelaajissa voittavat. SHL:ään yleisesti vertamaalla ei niinkään paljon, mutta mielestäni Djurgarden kyllä osuu tuohon äskeiseen lauseeseeni. Kärkiketjujen pelaajat erittäin kovaa luokkaa, mutta 3/4-ketjujen pelaajat ei mitään hirveän laadukkaita ja sama koskee NLA seura Zugia. Kyllä mielestäni Tapparalla on kovimmat roolipelaajat ja paljon tasaisempi joukkue, ilman suuria heittoja. Jännä nähdäkin tälläisessä turneessa, että kumpi on valttia tasaisen kova materiaali vai ketjullinen huippuosaamista ja muuten heikompi taso. Mikäli aiempia vuosia tutkii, niin kyllä Liigan joukkueet on hyvin pärjänneet, joten kokonaisvaltainen tasaisuus lienee enemmän valttia, kuin ketjullinen tähtiä. Näin ollen uskonkin, että Tappara vie lohkon ja Zug sekä Djurgarden kamppailee toisesta jatkopaikasta.


- Eläintarhan väki on vahvistunut paljon, joukkuessa jatkaa viime kauden paras pistemies Marcus Sörensen ja saa nähdä parantaako Sörenseen entisestään viime kaudesta jolloin noin 50 otteluun tuli kolmisenkymmentä pistettä. Ykkösmaalivahtina lienee Rauman Lukostakin tuttu Mikael Tellqvist, itse en ole koskaan Telkkää aivan huippuna pitänyt (liikaa menee helppoja) mutta toisaalta kyllä hän on sen tason kassari, että pitäisi riittää mikäli muut osa-alueet kunnossa. Alvarezin nostin myös seurattaviin, ei onnistunut siirtämään viime kaudeksi kovia Allsvenskan tehojaan SHL:ään, mutta uusi kausi on uusi mahdollisuus. Nyt toki kovia pelaajia on tullut lisää, joten haaste kovenee. Alvareziahan vietiin aikanaan Liigaankin Ässiin ja JYPiin ainakin, onhan pojalla tosiaan lahjoja, mutta tulostakin pitäisi tulla.

- Uusista pelaajista nostaisin mielenkiintoisen kolmikon esiin, kaikille varmasti tuttuja pelaajia, mutta he osoittavat miten kovia hankintoja eläintarhalaiset on tulevalle kaudelle tehneet. Ässistä tuttu Brodin saapuu Brynäsistä mitä luultavimmin Djurgardenin alaketjuihin! ja kärkiketjuihin on kiinnitetty sellaiset nimet kuin Tomi Sallinen ja Patrick Thoresen. Thoresen on varsinkin todella mielenkiintoinen hankinta, mies on käytännössä parhaassa peli-iässä ja saapuu KHL:n mestarijoukkueesta SHL:ään. Ilmeisesti mies ei sitten KHL:ssä kuitenkaan viihtynyt, kun tavoite eli mestaruus oli saavutettu. Rahaa varmasti olisi saanut paljon enemmän kohelosta, varsinkin kun mies oli yhä lähes PPG-tahdissa itänaapurin sarjassa.


- Mitäs sitten sveitsiläisistä, noh todella kiinnostavia pelaajia sieltäkin löytyy. Aloitetaan JYPin kasvatti ja HPK:sta tutuksi tulleesta Santeri Alatalosta, pidettiin liigaan liian heiveröisenä ja liian huonona pelaajana niin mitä teki Santtu? Lähti HC Davosiin ja sveitsiin ja onnistui vakiinnuttamaan paikkansa kovassa NLA:ssa, nykyään joukkue toki Zug, mutta kuuluu joukkueen tärkeisiin peruspilareihin. Hieno suoritus monien vähättelemältä Alatalolta, en kyllä itsekään Santeria välttämättä JYPissä haluaisi nähdä, niin syvälle piintyneet hänen HPK:n hessuilut, mutta mistäs sitä tietää. Liigasta toinen tuttu pakki on Daniel Sondell, muistaakseni vakuutti kyllä lappeenrannassa ja SaiPassa pelatessaan ainakin joukkueen kannattajat ja jos tilastoja katselee, niin ei se huonosti mennyt. Sondellilla taisi kuitenkin hyvistä hyökkäyspään otteista huolimatta olla tuttuja ongelmia tämän profiilin pakille, eli pehmeys omassa päässä, vai muistanko väärin? Kolmantena pakeista nostaisin Livio Stadlerin, en tosin itsekään ole häneltä montaa peliä nähnyt, mutta kyseessä 17-vuotias sveitsiläinen, joka on ollut vakiokalustoa juniori ja nuorten maajoukkueissa. Kokoa puolustajalle siedettävät 182cm, massaa saisi ilmeisesti hankkia lisää, eli voimanpuute vaivaa. En usko, että NLA:ssa vielä paljoa vastuuta saa, mutta näissä alkulohkon CHL-otteluissa voinee jonkunlaisen tontin vallata.

- Hyökkääjistä seuraisin kolmea monelle todella tuttua miestä, ensinnäkin vanha herra Josh Holden aloittaa jo 11-kautensa sveitsissä ja kahdeksannen Zugissa, ikääkin jo 37, mutta ei ole ainakaan tähän asti menoa haitannut vaan mies on tuttuun tapaan lähes PPG-tahdissa ollut. Bouchard on sitten toinen mielenkiintoinen hyökkäyspään seurattava, miehellähän on lähes 600-ottelun NHL-kokemus (593) ja kovimmassa sarjassakin on hyviä pisteitä Minnesota vuosina takonut. Tuli viime kaudeksi Sveitsiin ja Zugiin, oli odotetusti joukkueen paras pistemies, mikäli treenaaminen vaan on maistunut jatkanee siitä myös tulevalla kaudella ja jälki tulee olemaan tuhoisaa. Viimeisempänä, muttei todellakaan vähäisimpänä seurattava laittaisin KHL:stä tulleen Jarkko "Zäki" Immosen. Mitä rantasalmen sulttaanista pitäisi kertoa, kaikki suomalaisethan tämän JYPin elävän legendan tuntevat? Suomen mestari, KHL-mestari, maailmanmestari, MM-kisojen pistepörssin voittaja, samojen kisojen maalipörssin voittaja etc etc. Zugille huippuvahvistus, Holden kuitenkin vanhenee kokoajan ja ollut jo nyt paljon poissa vammojen takia, Immonen tulee ottamaan Zugin ykkösentterin paikan ja laidalle saanee ainakin Bouchardin. En haluaisi pelata tätä kaksikkoa vastaan, paperilla todella tappava kaksikko saa nähdä miten kaukalossa onnistuu.


- Jaahas että porkkapöksyt tampereen lähiöistä, tai kannattajat tulee ainakin jostain lähiseudulta jokainenhan tietää, että Ilvestä kannattavat Tamperelaiset ja sitten maaseudulta Tapparaa. Niin Snoga tai joku muu kirvesrinta osannee valaista Tapparan tilanteesta ja CHL:n tavoitteista enemmän, jos niitä edes on. Itse nostan tässäkin muutaman sellaisen pelaajan esiin jotka itseä henkilökohtaisesti kiinnostaa.

- Tapparan uusi pakkihankinta Mr.Muovi, jännä nähdä miten Plastinon taso riittää hyvin samanlainen hankinta kuin Vaasan Sportin Jake Newton saa nähdä kumpi onnistuu paremmin. Eikös viime kaudella Tapparan kärkipakiksi pitänyt osoittautua David Kolomatis, ei sitten CHL:n hyvistä otteista huolimatta oikein lähtenytkään? Henrik Haapalalla olisi sitten elämänsä tilaisuus vallata kärkiketjujen rooli pysyvästi, nopeutta ja taitoakin löytyy, mutta omaan silmään pelikäsitys ja pelinvirtauksen lukeminen ollut puutteellista, nyt kuitenkin aloittanee kärkiketjuissa. TPS:stä hankinttu Manu Honkanen ei välttämättä kuulu vakituiseen liigamiehistöön, mutta CHL:ssä varmaan ainakni saa vastuuta, tulevaisuuden pelaaja joka hoitanee roolinsa ainakin puolustussuuntaan kelvollisesti jo nyt. Savinaista huhuttiin hurrikaaninuttuunkin, olisi ollut ihan hyvä vahvistus sitä on toki myös kirvesrinnoille, joskin SE kuuluisa Ässät kausi oli sellainen, etten usko että Veli-Matti siihen yltää. Luotettava työmies kuitenkin joka osaa tehdä myös pisteitä. Saman rooliin sanoisin uppoavan myös Lajusen, joka korvaa KooKooseen siirtyneen Malisen, paperilla uppgrade, mutta saa nähdä. Ei Lajunenkaan kuitenkaan koskaan ole ollut mikään pisteiden tekijä tai varsinainen tulosyksikön pelaaja, nyt kuitenkin pitäisi olla. Tanus kiinnostaa kovasti, aikanaan Barkovin kanssa hyvä tutkapari junnuissa, pieni koko rajoittaa ja try-outilla ilmesesti, saa nähdä saako sopimuksen ja pelaako edes.
Game Day 1 Thu 20.08.2015 20:00 Group B, Djurgarden Stockholm - Tappara Tampere, Globen Arena
Game Day 2 Sat 22.08.2015 18:00 Group B, EV Zug - Tappara Tampere, Bossard Arena
Game Day 3 Thu 27.08.2015 18:30 Group B, Tappara Tampere - Djurgarden Stockholm, Hakametsa Stadium
Game Day 4 Sat 29.08.2015 20:45 Group B, EV Zug - Djurgarden Stockholm, Bossard Arena
Game Day 5 Fri 04.09.2015 21:00 Group B, Djurgarden Stockholm - EV Zug, Hovet Arena
Game Day 6 Sun 06.09.2015 16:00 Group B, Tappara Tampere - EV Zug, Hakametsa Stadium
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa