CHL: Lohko C - Red Bull antaa siivet?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Jatkossa ovat?

SonderjyskE Vojens & Red Bull Salzburg
1
20%
SonderjyskE Vojens & HV71 Jonkoping
0
Ei ääniä
Red Bull Salzburg & HV71 Jonkoping
4
80%
 
Ääniä yhteensä : 5
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko C - Red Bull antaa siivet?

ViestiKirjoittaja Multi » 10.08.2015 15:34

Lohko seessä kohtaavat Red Bullin rahoilla rikastunut itävaltalainen EC Salzburg, tanskan kuusinkertainen mestari SonderjyskE ja perinteinen ruotsalainen jääkiekkoseura jönköpingistä eli HV71. Itävaltalaiset ja ruotsaiset on toiselleen tuttuja viime kauden CHL:stä, jossa olivat silloinkin samassa alkulohkossa josta lopulta jatkopaikan otti juurikin EC Red Bull Salzburg ja JYP Jyväskylä, HV71 jätettiin neljän joukkueen lohkon kolmanneksi. Keskinäisissä otteluissa itävaltalaiset olivat vahvempia lukemin 3-5 ja 3-1. Ruotsalaisilla lienee paljonkin hampaankolossa viime CHL-turneesta ja nyt jatkopaikan saaminen ei pitäisi ihmeitä vaatia, sillä vaikka SonderjyskE on kovinta tanskalaista laatua, niin ei sillä pitäisi olla paljoa palaa tässä lohkossa.


- Leksandista siirtyvä puolustaja Brian Connelly on takonut kovia pisteitä niin juniorisarjoissa kuin AHL:ssä, ei onnistunut kuitenkaan SHL:ssä ensimmäisenä euroopan vuotenaan. Nyt sopimus hieman heikkotasoisempaan itävallan liigaan, mutta sen liigan huippujoukkueeseen eli Salzburgiin. Mielenkiintoista nähdä miten Connelly onnistuu, toinen euroopan vuosi toki pitäisi ihan loogisesti ajateltuna olla helpompi kuin ensimmäinen, siihen heikompi sarjan taso niin tulostaulu voi näyttää iloista kertomaa. Erittäin mielenkiintoista nähdä minkälaisen roolin valtaa CHL:ssä ja onnistuuko HV71 vastaan näpäyttämään SHL:än suuntaan.

- Hyökkääjistä otin tutut ja turvalliset valinnat, ehkäpä tylsätkin. Näistä huolimatta itsellä katseet osuu heihin, Hughes on vanha tuttu ja todennäköisesti taas vähän alle PPG-tahdissa. Walter aloittaa toisen vuoden Red Bullin riveissä ja ensimmäisenä vuotenaan otti roolia ylivoimissakin ja nimenomaan kärkipelaajana, Jokereistahan Ben muistetaan alaketjuista, joskin narreihinkinhan hän alussa meni kärkipelaajaksi, mutta ei onnistunut. Red Bullin paras pistemies viime kaudelta kuitenkin oli itävaltalaisten ikisuosikki ja maajoukkueen tähtipelaaja Thomas Raffl mies tuntuu paranevan vuosi vuodelta. Ikäähän Thomasilla on 29, joten miehellä alkaa olemaan parhaat pelivuodet menossa. Onnistunut kausi ja siirto isompiin sarjoihin?- Pakeista nostaisin yhden ainoan nimen, monesti lööppienkin huulilla olleen Jere Karalahden viime kausi ei ollut aivan onnistunut, mutta mielestäni Karalahdella on vielä vuosia. Hänellä on nimittäin kaikki ominaisuudet mitkä huippupuolustajalla pitääkin ja se asenne. Nykyään kun on myös rauhoittunut siviilissä, niin miksipäs ei vuosia olisi vielä muutama jäljellä, toki ikä alkaa kovaa vauhtia vastaan tulemaan. Karalahti on ilmesesti syyskuun loppuun saakka pelikiellossa.

- Hyökkääjistä muutama nosto, Teemu Laine on tehnyt tasaisen tappavaa jälkeä ulkomaan reissuillaa, antanut sivussa mielenkiitoisia lausuntoja kasvattiseurastaan eli Jokereista ja saanut narrifanien vihat niskaansa. Ammattimies kuitenkin kaukalossa ja tullee olemaan tulevallakin kaudella HV71 tärkeimpiä pelaajia. Tedenby ei onnistunut New Jerseyn keikallaan ja ei tuo viime kaudeksi tehty paluu kotimaahankaan mennyt nappiin, mikäli suunta ei muutu niin kohta voidaan laskea osastoon menetetty lupaus. Abbot taas on jännä nähdä uudessa joukkueessa ja ilman veljen taustatukea, toki Chris on ollut parempi kuin kaksoisveli mutta yhdessähän heidät on totuttu näkemään. En kyllä usko Abbottin suureen taantumiseen, mutta en myöskään huippukauteen pörrää 2/3-ketjussa ja tekee mukavat pisteet siinä sivussa.


- Joni Myllykoski Suomen mestari 2012, esiintyi JYPissä edukseen jo lainalla kaudella 06-07 ja sai kaudeksi 2010-11 sopimuksen hurrikaaninuttuun, alku sujuihin hyvin niin pelillisesti kuin menestyksellisesti ja ura kruunautui mestaruuteen joskin Riku Heleniuksen kakkosmaalivahtina. Sitten tapahtui jotain ja Mylläri ei saanut rantapalloakaan kiinni, lopulta lähti italiaan. Viime kaudeksi palasi liigaan ja HPK:hon, mutta ei onnistunut Saroksen backuppina ja palasi tanskaan jossa voitti pronssia 09-10 ennen JYP- sopimustaan. Voitti lopulta viime kaudella mestaruuden SonderjyskEn riveissä ja jatkaa tanskalaisten ykkösmaalivahtina. Myllykoski on oikeastaan mielestäni ainoa syy, jolla tanskalaiset voi ryöstää pisteitä tässä lohkossa muilta ja edes haaveilla jatkopaikasta.

- Hyökkäyksessä huomiot kiinnittäisin myöskin JYPistä tuttuun Cory Quirkiin, kurkku on tanskassa ollut erittäin kovassa liidossa. Liigassa kamppailupelaamisen puute oli este, muutenhan Quirk oli pelikäsitykseltää JYPissäkin kärkipelaajia, joskin myös NHL-työsulku vaikeutti kurkun menestystä. Olenkin sitä mieltä, ellei NHL- työsulkua olisi tullut kurkku olisi jatkanut JYPissä ja ehkäpä vallannut sen paikan kärkiketjuissa, no se on jossittelua. Thomas Spelling on nuorehko tanskalainen laitahyökkääjä joka voi pelata kummalla puolella tahansa, maajoukkueessa vakiokalustoa ja SonderjyskEen tärkeimpiä pelaajia löytynee ykkösketjusta jossa myös lienevät edellä mainittu Quirk ja Scott Campbell. Campbell siirtyy italiasta tanskaan, kyseessä on 29-vuotias isokokoinen kanadalainen hyökkääjä joka on junioreissa iskenyt ihan mukavia pisteitä. Ei ole oikeastaan koskaan ollut kovimmissa sarjoissa, mutta lahjoja ilmeisesti riittää ja italian visiitti siitä hyvä esitys kun 37 otteluun syntyi 26+37=63 pistettä. Tanskan pääsarja on ehkä hivenen kovempi tasoisempi kuin Italian, mutta Campbell tulee samaan paikan alustavasti ykkösketjusta jännä nähdä miten onnistuu CHL:ssä ja vieläkö vähän vanhemmalla iällä tulisi italian ja tanskan kautta kovempiinkin sarjoihin?


Game Day 1 Thu 20.08.2015 20:00 Group C, SonderjyskE Vojens - Red Bull Salzburg, SE Arena
Game Day 2 Sat 22.08.2015 20:00 Group C, HV71 Jonkoping - Red Bull Salzburg, Kinnarps Arena
Game Day 3 Thu 27.08.2015 20:30 Group C, Red Bull Salzburg - SonderjyskE Vojens, Eisarena Salzburg
Game Day 4 Sat 29.08.2015 18:00 Group C, HV71 Jonkoping - SonderjyskE Vojens, Kinnarps Arena
Game Day 5 Thu 03.09.2015 20:00 Group C, SonderjyskE Vojens - HV71 Jonkoping, SE Arena
Game Day 6 Sat 05.09.2015 20:30 Group C, Red Bull Salzburg - HV71 Jonkoping, Eisarena Salzburg
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa