CHL: Lohko D - Skellefteå AIK myllää Tšekkoslovakiassa?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Eteenpäin suuntaavat

HK Nitra & Skellefteå AIK
2
40%
HK Nitra & Bílí Tygři Liberec
1
20%
Bílí Tygři Liberec & Skellefteå AIK
2
40%
 
Ääniä yhteensä : 5
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko D - Skellefteå AIK myllää Tšekkoslovakiassa?

ViestiKirjoittaja Multi » 10.08.2015 22:16

Lohko deessä on jälleen yksi ruotsalaisjoukkue ja sitten kunnon hegemoniaa keskisestä itä-euroopasta, kun lohkossa on Tsekin Bílí Tygři Liberec ja Slovakin HK Nitra. Erittäin mielenkiintoista nähdä miten vanhan tsekkoslovakian alueen joukkueet pysyvät ruotsalaisten kyydissä. Tsekin pääsarjan taso kuitenkin laskenut roimasta ja samoin on tehnyt vielä kovemmin slovakian pääsarja. Vanhoja ikämiehiä ja jyriä löytyy, mutta tulevaisuus karkaa muihin sarjoihin. Toivottavasti tämä alavire saadaan pian päätökseen ja Tsekin sekä Slovakian extraliigoista taas oikeasti uskottavat pääsarjat.


- Nostan kolme nuorta puolustajaa, kaikki varmaan tuntevat ruotsin Sebastian Ahon, mutta yhdeksäntoista vuotias Anton Öhman on myös erittäin kiinnostava lupaus. Ei ole juniori tai nuorten maaotteluissa ollut, mutta takonut Skelleftean junnuissa erittäin miehekkäitä pisteitä puolustajalle. Pieni koko 178/78 varmasti rajoittaa läpimurtoa, mutta kovalla työllä ja oikealla asenteella kaikki on mahdollista. Kolmanneksi puolustajista nostaisin kanssa yhden lupaavan nuoren, nimittäin myöskin yhdeksäntoista vuotiaan Marcus Pettersonin, jos Öhmanilla koko oli rajoitteena niin Pettersonilla sitä riittää 194/80. Lihasta vielä hänkin pitkään varteensa kaipaa, kyseessä on puolustaja joka tykkää siirtää kiekkoa, mutta ei häntä kiekolliseksi pakiksi voida sanoa. Kahdensuunnan puolustajaksi kuvailisin kuitenkin, saa nähdä sitten että jos ja kun NHL-uraa yrittää yksinkertaistaako vielä peliään ja luo itsestään puolustavan puolustajan. Petterson on Ducksin toisen kieroksen varaus viime vuodelta ja pelaa lainalla Skellefteassa tämän kauden, todennäköisesti siirtyy kauden jälkeen pohjois-amerikkaan.

- Hyökkääjistä esiin nostaisin suomalaisille tutun Janne Pesosen ja AHL:stä saapuvan Terry Broadhurstin. Pesonen pelaa isoja minuutteja kärkiketjuissa ja häneltä odotetaan pisteitä ja paljon. Broadhurst on ainakin AHL:ssä ollut enemmän 3/4-ketjun pelaaja, ja uskoisin että hänet on siihen roolin myös AIK:hon hankinttu, muuten voi olla iso floppi edessä. Mielenkiitoista kuitenkin nähdä onko Terrystä muuhunkin, mies kuitenkin itse hakenee euroopasta jotain muuta roolia, mihin on pohjois-amerikassa tottunut. Kokoa ei ole paljoa ja näin ollen hän kyllä saattaa eurooppaan sopia paremmin kuin pohjois-amerikkaan, saas nähdä. Ruotsalaiset on kyllä usein osanneet scouttaamisen, joten voi olla erittäin hyväkin hankinta. En kuitenkaan näin tilastoja tutkimalla jaksa suurta menestystä hänelle luvata.


- Troy Milamin veli Jamie pelaa Nitrassa, jos Troy on kiekollinen pakki niin veli Jamie on sitä myös. Toki sarjat missä Jamie on pelannut on varsin heppoisia näin euroopasta, kun hän on kiertänyt norjaa, britanniaa, puolaa. Toisaalta hänellä on myös hyviä kausia sellaisissa maissa kuin tanska, Sveitsin NLB ja Allsvenskan. Toppi tai floppi ei tuota voi oikeastaan muuten varmaan sanoa, joko taso riittää ja Milam paukuttaa hyvät pisteet tai sitten taso ei riitä ja hän vajoaa rotaation kautta vilttiin. Näillä kiekollisilla ja hyökkäävillä pakeilla kun ei hirveästi mitään tee, mikäli pisteitä ei tule. Puolustajista nostaisin myös esiin entisen NHL-pelaaja Mezein, oli aikanaan yksi oma suosikkipelaaja mutta ilmeisesti kiekkoammattilaisuus kovimmalla tasolla ei kuitenkaan kiinnostanut ja mies palasi eurooppaan. Palasi viime kauden lopussa kasvattiseuraansa Nitraan ja jatkaa nyt siellä, on kyllä todella iso pelaaja Nitralle. Voi hoitaa roolin kuin roolin ja varmasti tuo myös kokemusta ja voittamisen kulttuuriakin Nitran pukukoppiin. (Vaikka eihän Mezeitä minään isona voittajana voi pitää, ei paljoa palkintoja ole. OHL-mestaruus lähinnä)

- Hyökkääjistä nostaisin suomestakin tutun Petr Stloukalin, kuusitoista vuotiaan Samuel Bucekin ja kaikille tutun Josef Stümpelin. Stloukal siirtyi suomesta viime kaudeksi Slovakiaan ja HK 36 Skalicaan jossa teki mukavat 34-pistettä 46-ottelussa. Ei ainakaan suomessa pelatessaan kuitenkaan koskaan vakuuttanut itseä, liekkö slovakian extraliigan heikko taso enemmän syynä Stloukalin pisteisiin, kuin herran parantuneet peliotteet. Liikettä ja asennetta löytyy, mutta höntyilee aivan turhaan ja maalintekokin vaikeaa, sitä se ainakin suomessa oli turhaa pörräämistä, saa nähdä nyt onko kehitystä tapahtunut. Samuel Bucekista ei itsellä oikeastaan paljoa tietoa ole, kuusitoista vuotias slovakialaislupaus kyseessä, joka on myös isokokoinen 188/87. Ei ole oikeastaan ollut edes Slovakian maajoukkueen mukana, joten vaikea sanoa. Ilmeisesti Nitra kuitenkin jotain erityistä hänessä näkee sillä mies on nimetty edustusjoukkueen matkaan. Onko esimerkiksi Jyrillä tietoa Bucekista? Stümpeli ei varmaan myöskään esittelyjä kaipaa, kiinnostavaa toki nähdä yhäkö vanhan putki kulkee? pelikäsityshän tuskin heikkenee iän myötä.


- Todella tylsä joukkue Liberecillä, joten valinnatkin on tuttuja ja tylsiä. Ensinnäkin maalivahtikaksikko on suomestakin tuttu, moninkertainen arvokisa edustaja Jan Lasak, parinaan TPS:ssä piipahtanut Marek Schwarz. En kyllä tiedä kumpi on ykkösmaalivahti, mutta kyllä uskoisin että parhaassa peli-iässä oleva Marek on se enemmän pelaava maalivahti. Lasak on todella arvostettu maalivahti slovakiassa, joten mistäs sitä tietää vaikka vanha herra olisi Nitran papereissä ykkösmaalivahti. No pelaa sitten kumpi vain, niin itseä kyllä otteet kiinnostaa.

- Puolustajat olivat kaikki itselle aika outoja tapauksia, joten nostoja ei voinut tehdä. Hyökkäyksessä taas on paljon Liigastakin tuttuja pelaajia. Repik ja Birner varmasti molemmat on ihan tulosyksikön pelaajia Liberecissä mutta kyllähän suurin mielenkiintoi ainakin itsellä osuu Petr Vampolaan. Kaksinkertainen arvokisa edustaja ja maailmanmestari 2010, on kyllä erittäin työteliäs ja taitavakin pelaaja, mutta joku hänen otteissaan häiritsee. Monta hyvää kautta erisarjoissa takana, mutta ei oikeastaan missään sitä lopullista läpimurtoa ja todellista huippukautta. Ikää jo 33-vuotta joten sellaista tuskin enään luvassakaan, silti aina mielenkiitoinen pelaaja ja saa nähdä miten CHL:ssä onnistuu. Ottaisin kyllä liigaan hänet erittäin mielelläni.


Game Day 1 Fri 21.08.2015 19:30 Group D, HK Nitra - Skelleftea AIK, Nitra Aréna
Game Day 2 Sun 23.08.2015 17:15 Group D, Bili Tygri Liberec - Skelleftea AIK, Home Credit Arena
Game Day 3 Thu 27.08.2015 20:00 Group D, Skelleftea AIK - HK Nitra, Skelleftea Kraft Arena
Game Day 4 Sat 29.08.2015 19:00 Group D, HK Nitra - Bili Tygri Liberec, Nitra Aréna
Game Day 5 Thu 03.09.2015 17:00 Group D, Bili Tygri Liberec - HK Nitra, Home Credit Arena
Game Day 6 Sat 05.09.2015 16:00 Group D, Skelleftea AIK - Bili Tygri Liberec, Skelleftea Kraft Arena
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa