CHL: Lohko E - Davos vs FBK, mitä tekee Pardubice?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Seuraavalla kierrokselle

HC Davos & HC Dynamo Pardubice
1
17%
HC Davos & Färjestad BK
5
83%
Färjestad BK & HC Dynamo Pardubice
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä : 6
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko E - Davos vs FBK, mitä tekee Pardubice?

ViestiKirjoittaja Multi » 11.08.2015 14:39

Kova lohko on tämäkin, kolme suurseuraa kohtaavat kun sveitsin hallitseva mestari HC Davos, ruotsin kestomenestyjä Färjestad BK ja tsekin 2000-luvun kestomenestyjä HC Dynamo Pardubice iskevät yhteen ja hakevat kahta jatkopaikkaa. Itse uskoisin että vahvimmilla on yllätys yllätys sveitsiläinen Davos ja ruotsalainen Färjestad. Pardubice kuitenkin varmasti tulee antamaan todella kovan haasteen, sillä paikallisessa extraliigassa Pardubicellä on mennyt viime vuosina todella kovaa, toki pitää muistaa tsekin extraliigan laskeneen tason. Tosin kyllä Pardubicessä osataan ja menestystä ei voi selittää pelkällä laskeneella tasolla, sillä joukkue on aiemminkin menestynyt ja myös kansaivälisesti. Joukkueen edelliset menestys aallot osuivat 70-luvun puoliväliin ja 80-90-luvun vaihteeseen, jolloin Pardubice otti sekä extraliigan mestaruuksia, että kaksi finaalipaikkaa european cupissa.


- Puolustajista esiin nostaisin KHL:stä sveitsiin saapuneen Jan Brejcakin, nuorehkon ja isokokoisen 19-vuotiaan Simon Kindchin sekä Davosin viime kauden toiseksi eniten pisteitä tehneen puolustajan Felicien Du Bois (Ville Koistinen teki eniten, mutta siirtyi eri joukkueesen). Brejcak on tosiaan 193/92, peruspakkien peruspakki pelasi vielä kaudella 09-10 slovakian toiseksi korkeimmalla tasolla ja kaudella 2011-12 tsekin toiseksi korkeimmalla tasolla, sai kuitenkin sopimuksen Slovan Bratislavan KHL-joukkueeseen ja valtasi siellä roolin rauhallisella pelaamisellaan. Ei toki pelannut kaikissa otteluissa, mutta varsinkin viime kaudella vastuuta tuli ajoittain paljonkin, sai tilille yhteensä 60-KHL ottelua joissa sai kasattua tehot 0+2 -10 61RM. Ei häntä Davosiinkaan ole pisteitä tekemään hankittu vaan siivoamaan maalinedustaa puolustamaan järkevästi ja antamaan helpon avaussyötön. Mikäli sivussa tulee pisteitä niin ne on pelkkää extraa, jännä kuitenkin nähdä onko KHL-visiittu tuonut lisää varmuutta, Brejcakin otteisiin? En ihmettelisi vaikka mies vielä eksyisi sveitsin jälkeen suomeenkin ja liigaan, näitä hyvän tason peruspakkeja ei hirveämmin suomessakaan ole. Simon Kindchi on itselleni tuttu puolustaja näistä nuorten maaotteluista, muuten en ole hirveämmin otteluita nähnyt, mutta mitä olen nähnyt ja tilastoja katsellut niin Kindchissä on potentiaali muuhunkin kuin pelkkään peruspakkina olemiseen. Ei ole vielä aikuisten tasolla saanut itsestään irti pelilliseti paljoa, vaan on vain pyrkinyt selviytymään. Iso varsi ja hyvät lahjat, kyllä riittäisivät muuhunkin. Ei toki ole mikään kiekollinen leader, mutta hyvä kahdensuunnan pelaaja voisi ollakin. Viime kausi oli Kindchin ensimmäinen aikuisissa, nyt onkin jännä nähdä miten kehittyminen on edennyt. Du Bois oli Davosin viime kauden toiseksi paras pistemies puolustajista, nyt kun Koistinen vaihtanut maisemaan Du Boisin rooli luultavasti vaan kasvaa, toki jos esimerkiksi Kindchi ottaa askelia eteenpäin, se helpottaa myös Du Boisin urakkaa. Varsinkin kun Du Boiskaan ei varsinaisesti ole hyökkäävä puolustaja tms, vaan enemmän kovan tason kahdensuunnan puolustaja. Voidaan heittää ylivoimaan, alivoimaan etc etc, oli sitten tilanne mikä tahansa Du Bois sen hoitaa. Isoja minuutteja luvassa, jälleen.

- Hyökkäjistä nostetaan ensimmäiseksi suomalaisillekin tuttu Perttu Lindgren, mieshän oli suuren lupauksen maineessa ja lähtikin kaudeksi 07-08 AHL:ään valtamaan tonttia mahdollisesti NHL-kaukaloihin, palasi seuraavaksi kaudeksi suomeen ja tällä kertaan Rauman Lukkoon ja suututti näin Ilveksen kannattajat. Pelasi ihan ok kauden, mutta ei tykkikautta ja palasi takaisin amerikkaan kaudeksi 09-10. Pelasi tällä kertaa todella hyvän kauden AHL:ssä, mutta ei saanut kunnollista mahdollisuutta the show:ssa ja kärsivällisyys petti jälleen. 10-11 kaudeksi taas paluu suomeen ja jälleen Lukkoon, tällä kertaa sitten pelasi tykkikauden kun teki liigassa 56- otteluun 66-pistettä. Kaikki odottivat, että Lindgren palaa jälleen amerikkaan, mutta ei. Ei myöskään lähtenyt venäjälle, vaan viihtyi raumalla Lukko-kannattajien mieliksi ja pelasi Lukossa myös seuraavan kauden. Jotain erikoista kuitenkin tapahtui sillä kausi oli varsin vaisu Lindgrenille, mutta pääsi kuitenkin seuraavaksi kaudeksi eli 2012-13 KHL:ään, homma ei kuitenkaan kohelossakaan lähtenyt luistamaan. Oikeastaan tuosta Lukossa pelatusta tykkikaudesta alkaen Lindgrenin käyrä on osoittanut tasaisesti alaspäin, aina viime kauteen asti jolloin vihdoin käänsi suuntansa Davosin riveissä. Olisiko nyt odotettavissa vielä parempi kausi kuin edellinen, jolloin 42-otteluun syntyi 11+23=34 pistettä. Toivottavasti sillä lahjoja Pertulla on ja mikäli kaikki osuu kohdilleen, olisi hänessä ainesta myös maajoukkueeseen. Ajottainen pehmeys kuitenkin riesana, tulen kyllä varmasti seuraamaan Lindgrenin otteita tarkasti, viime kausi oli askel pitkästä aikaan parempaan ja toivottavasti tämä suunta jatkuu. Andres Ambühl kokenut arvokisa edustaja sveitsin paidasta ja tunnolinen sotaratsu, ensimmäisenä tuli mielikuva että Andres on jo 40-ikävuoden paikkeilla, no mitä vielä mieshän on vasta 31-vuotias ja parhaassa peli-iässään. Ambühl on niin tuttu arvokisa edustaja jo vuosien takaa, että mielikuva on hänestä vanhempana mitä oikeasti onkaan. Ambühl on samanlainen profiililtaan mitä monet muutkin sveitsiläiset pelaajat, voi oikeastaan pelata paikkaa kuin paikkaa, erittäin työteliäs pelaaja joka saalistaa aina ihan kelvolliset pisteet siinä sivussa. Ei kuitenkaan menestyvässä joukkueessa voi pelata kakkosketjua ylempänä ja ehkä sekin on liikaa, itseasiassa hyvin samanlainen pelaaja kuin JYPissä pelaava tsekki Petr Hubacek, jonka rooli pitäisi olla kolmosketjussa, mutta voi tuurata ylempänäkin. Marc Aeschlimann on tuttu myös maajoukkueesta, tosin nuorten majusta. Tehnyt hyvää tulosta nuorten sarjoissa ja aloittaa toisen kautensa miehissä. Ei ole mikään erityisen isokokoinen, joten fyysisissä väännöissä voi tehdä tiukkaa, CHL:n pienemmässä temmossa pärjännee kuitenkin oivasti ja voi vallata isonkin roolin Davosista.


- Norjalaisia norjalaisia ja norjalaisia, niitä tuntuu Färjestadissa riittävän, vai mitä sanotte Lars Haugen, Ole-Kristian Tollefsen, Jonas Holös, Martin Röymark ja Marius Holtet. No mikäs siinä jos ja kun taso riittää ja näistä kaikki on kyllä näyttäneet oman kykynsä. Mielenkiintoista nähdä kumpi torjuu ykkösmaalivahtina, vai menevätkö tasaisena tandemina Färjestadille tuttu maalivahti kanadalainen Justin Pogge jatkaa joukkueessa, mutta saanee erittäin kovan kirittäjän norjalaisesta Lars Haugenista joka saapuu KHL:stä ja Dinamo Minskistä. Itse liputtaisin Haugenin puolesta, mutta pääasiassa se johtuu siitä että Larsin pelejä olen paljon nähnyt, kun taas Pogge on jäänyt tutkani ulkopuolelle. Mikäli kuitenkin tilastoja katselee, niin Pogge on varsin hyvin onnistunut euroopassa ja vaikka vuosi vuodelta on kovempaan sarjaan siirtynyt niin pelaamisen taso on vain noussut, kovan maalivahdin merkki.

- Puolustajista ainakin itse käännän katseeni norjalaiseen pommikoneeseen nimeltä Ole-Kristian Tollefsen, kyseessä on kovaotteinen oman alueen pakki kuten moni tietääkin. Antaa todella kovia niittejä ja välillä menee yli, noh rapatessa roiskuu niinhän se on. Useista pelikielloista huolimatta ottaisin kuitenkin omaan joukkueeseen ja liigaan hänet milloin vain, oikeanlaista äijämäisyyttä ja muille pakeille asennetta tuomaan ja kun kyvyt ei ole pelkästään kovat taklaukset vaan osaa myös pelata, nin aijjai että Tollefsen kelpaisi, mutta ei kyllä ole tulossa. Saa paljon isommat rahat SHL:stä ja ikää kun on 31- niin mistäs sitä tietää, ettei vielä itä ja KHL-joukkueet kutsuisi. Tollefsenin taso kyllä riittäisi, mutta onko haluja itään? Jonas Holos on jonkun verran rauhallisempi kuin maatoveri Tollefsen ja myös jonkun verran taitavampi kiekon kanssa. Saapuu Färjestadiin Haugenin tavoin idästä ja KHL:stä, tehnyt kohelossa hyviä pisteitä, vaikkei mikään varsinainen hyökkäävä pakki olekaan, sanan varsinaisessa merkityksessä. Todella hyvä kahdensuunnan pakki kylläkin ja hivenen heikommassa SHL:ssä jälki voi olla vielä tuhoisampaa. CHL:ssä saanee vastuuta todella paljon ja ilman suurta epäonnistumista vastuuta tulee myös SHL:ssä. On todennäköisemmin parempi pakki kuin Ole-Kristian, vaikka heillä erilaiset roolit onkin, silti itse pidän paljon enemmän Tollefsenin pelityylistä.

- Hyökkääjistä nostaisin norjalaisen, kyllä jälleen norjalaisen Martin Röymarkin ja ruotsalaisen 17-vuotiaan lupauksen Rasmus Asplundin joka on varattavissa NHL:ään seuraavassa draftissa, rankattu 20-30 maastoon. Röymark on Färjestadin luottoratsu ja aloittaa jo neljännen kautensa Karslstadissa, kyseessä on kovan tason alaketjujen pelaaja. Liigassa menisi varmaan muutamassa joukkueessa jopa kahteen ensimmäiseen ketjuun vaikka viime vuosilta, ei ole mitään hirveen kovia näyttöjä hyökkäyspään kyvyistä. Röymark on kuitenkin erittäin viisas pelaaja, ja osaa tehdä oikeita ratkaisuita oikeaan aikaan. Ehkä Röymarkia vaivaa uskalluksen puute, ja ei ole lähtenyt hakemaan esimerkiksi liigasta isompaa roolia, norjassa aikanaan takoi kuitenkin kovia pisteitä ja kyllä norjan liigan taso on heikompi, mutta kyllähän Röymark esim Timrå IK:n riveissa kaudella 2010-11 teki 14-maalia. Lahjoja siis on muuhunkin kuin koohottamiseen, mutta pikku hiljaa paikkaa olisi lunastettava ylemmistä ketjuista tai siirryttävä hakemaan roolia toiseen sarjaan, ikää kuitenkin jo 28. Sopimus loppuu Röymarkilla tähän kauteen ja jos läpimurtoa ei tule, lähtisin hänen asemassaan muuhun joukkueeseen ja toiseen sarjaan, liiga voisi olla kova sana ja kyllä sanoisin että ainakin HPK:ssa, Sportissa ja KooKoossa kärkiketjutkin olisi mahdollisia. Rasmus Asplund on tosiaan lupaava ruotsalainen niitähän kyllä riittää, itse en Asplundia ole hirveämmin seuraillut, mutta hieman ihmetyttää miksi tai poikaa rankataan noinkin korkealle, Legenda tai Jyri varmasti osaa tähän syyn kertoa. Kyseessä kun on aika pienikokoinen 180/80 hyökkääjä ja tilastot junnuistakaan ei mitään maagisia ole. Aloittaa toisen kautensa miesten seassa sai SHL:ssä startteja jopa 32. Kertoohan tuokin toki jotain, sillä tosiaan kyseessä on vasta 17-vuotias pelaaja...


- Robert Kristan vakuutti monet ja sai itselleen ihailijoita 07-08 MM-kisoissa kun mies esitti mitä vakuuttavampia torjuntoja. Suureen yleisöön Kristanin torjuntatyyli vetoaa, sillä tyyliä ei oikeastaan ole vaan tavoitteena on vain torjua kiekko. Tämä tuo Kristanin pelaamiseen todella paljon ylipelaamista ja näyttäviä torjuntoja, mutta vie tasaisuutta pois ja välillä todella helppoja kiekkoja menee seläntaakse. Kristan siirtyi viime kaudeksi Pardubiceen ja otti heti paikan tsekkiläisten ehdottomana ykkösmaalivahtina, tulee jatkamaan sillä paikalla myös tulevalla kaudella, sillä en jaksa uskoa että Usan sekä Kanadan passit omaavasta Brandon Maxwellistä saati nuoresta tsekistä Karel Vejmelkasta on siihen. Puolustajista en oikein tiedä muuta nostettavaa kuin nuorehko Ondrej Vala Färjestadin Rasmus Asplundin tavoin, Vala on varattavissa ensi vuoden draftissa. En ole hirveämmin perillä onko Vala kahdensuunnan puolustaja, vai enemmän hyökkäävämpi sillä hänen maajoukkuedustukset ovat jäänet aika vähiin. Otankin hänet tarkkailuun CHL:ssä jos ja kun startteja tulee, ilmesesti hänelle on kuitenkin roolia joukkueessa kaavailtu.

- Hyökkäyksestä nostaisin esiin kaksi todella kokenutta tsekkiläistä arvokisa edustajaa ja kovan uran tehnyttä jantteria, eli Tomas Rolinek ja Petr Sykora. Sykora on pysynyt lähes PPG-tahdissa vaikka ikää tulee mittariin jo 37, aloittaa kolmannen kautensa Pardubicessä, todennäköisesti mies on hidastunut mutta tsekin heikossa extraliigassa ja matalatempoisessa CHL:n alkulohkoissa sekin voi riittää. Vastustajat on toki todella kovaa tasoa, joten parhaimpaan on koko Pardubicen pystyttävä ja Sykoran sekä Rolinekin autettava joukkuetta, asennetta ja taitoa kyllä löytyy, mutta löytyyko jalat? Koko edellä mainitin, voisi kirjoittaa myös Tsekin maajoukkueen monivuotisesta kapteenista, oikeastaan erona on vain pari ikävuotta ja se, että Rolinek ei enään ole PPG-tahdissa pystynyt. Rolinek edusti aiemmin HC Sparta Prahaa, mutta jäi siellä Jaroslav Hlinkan, Lukas Pechin ja Martin Rewayn jalkoihin, ja vaihtoi tulevaksi kaudeksi Pardubiceen. Nyt onkin kiinnostavaa nähdä, sytyttääkö seuran vaihtaminen vanhan herran uusiin liekkeihin, vai alkaako Rolinekin ura pikku hiljaa olemaan lopullisesti paketissa.

Game Day 1 Thu 20.08.2015 21:00 Group E, Farjestad Karlstad - HC Davos, Lofbergs Arena
Game Day 2 Sat 22.08.2015 19:30 Group E, Dynamo Pardubice - HC Davos, Tipsport Arena
Game Day 3 Fri 28.08.2015 20:45 Group E, HC Davos - Farjestad Karlstad, Vaillant Arena
Game Day 4 Sun 30.08.2015 18:00 Group E, Dynamo Pardubice - Farjestad Karlstad, Tipsport Arena
Game Day 5 Thu 03.09.2015 21:00 Group E, Farjestad Karlstad - Dynamo Pardubice, Lofbergs Arena
Game Day 6 Sat 05.09.2015 20:45 Group E, HC Davos - Dynamo Pardubice, Vaillant Arena
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa