CHL: Lohko F - HC Litvinov & Grenoble, Blegille helppoa?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Next Level

Grenoble & HC Litvinov
0
Ei ääniä
Grenoble & Espoo Blues
1
20%
HC Litvinov & Espoo Blues
4
80%
 
Ääniä yhteensä : 5
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko F - HC Litvinov & Grenoble, Blegille helppoa?

ViestiKirjoittaja Multi » 12.08.2015 15:41


- Puolustuksesta nostaisin Grenoblelta kolme nimeä, pohjois-amerikkalaiset Ryan Barlockin ja Sebastien Bisailloin sekä ranskalaisen nuorukaisen Arnaud Fauren. Barlock ja Bisailloin molemmat ovat 28-vuotiaita ja molemmat ovat myös pelanneet aiemmin ranskassa, molemmat ovat myös uusia pelaajia Grenoblessa sekä molemmat ovat ranskassa pelatessaan profiloituneet hyvän tason pisteitä tekeviksi pakeiksi. Ranskan liigan taso toki ei ole mitään mahtia, mutta CHL:n tempo varsinkin alkulohkoissa on aika-ajoin niin heikkoa, että miksipäs ei myös nämä pohjois-amerikkalaiset siinä pärjäisi. Molemmat kuitenkin aikoinaan pelanneet myös kovissa juniorisarjoissa hyvin tai vähintään kelvollisesti. Grenoble molemmille uusi tuttavuus ja mahdollisuus CHL:n kautta ottaa askel kohti kovempia sarjoja. Ikää kun tosiaan on vain se 28 ja se on puolustajille vielä vähän. Parhaat pelivuodet alkavat olemaan käsillä, mutta niitä pitäisi olla jäljellä vielä 5-7 vuotta. Kolmas nostoni puolustajista on Arnaud Faure joka on 19-vuotias entinen hyökkääjä, siirtyi vasta äskettäin puolustajan rooliin ja merkkausvirheitä lienee luvassa. Usein kuitenkin nämä hyökkääjistä puolustajiksi siirtyvät onnistuvat vaihdossaan ja heistä tulee kovia hyökkääviä puolustajia, yhtä usein siinä menee kuitenkin kausi/pari tai useampi ennen kuin uusi rooli menee luontaisesti.

- Hyökkääjistä itse seuraan nuorta myöskin 19-vuotiasta Robin Lamboleytä ja kokenutta kanadalaista Sebastian Thineliä. Lamboley on isokokoinen 186/89, hyökkäyksen jokapaikan höylä. Aloittaa ensimmäisen kauden miehissä, nuorissa on syntynyt varsin mukavaa jälkeä, mutta niissä varmasti pelaajan isokokokin auttaa. Nyt onkin kiintoisaa nähdä miten jätkä aikuisissa skulaa, esiintynyt nuortan maajoukkueessa ajoittain ja viime visiitillä pärjäsi ainakin tilastojen puolesta hyvinkin. Saanee myöskin vastuuta CHL:ssä ja Ligue Mangusissa sitten vastuu lienee hivenen vähäisempää, joskin onnistunut CHL-startti voi tehdä hyvää. Sebastien Thinelin ottaisin myös seurantaa, kyseessä on Rouenin pitkäaikaisen kapteniinin ja pistelingon Marc-Andre Thinelin kaksoisveli. Myös Sebastien kävi Rouenissa kaudella 06-07 ja veti huippupisteet, mutta lähti kauden jälkeen takaisi PA:n alasarjoihin, nyt paluu ranskaan saa nähdä miten pelaaminen luonnistuu. Joukkue ja mies itse varmaan odottaa, että peli kulkee kuten se kulki 06-07, mutta paljon on vettä virrannut siitä ja ranskankin liigan taso on noussut. Aika kysymysmerkkinä pitäisi Thineliä, CHL antanee viitteitä miehen nykykunnosta.


- Jaahas jaahas, nostaisin puolustajista kolme nimeä joita ainakin itse mahdollisesti seuraan. Kyseessä siis ovat Jiri Zeman, Tomas Pavelka ja Filip Pavlik. Ensinnäkin Jiri Zeman kokenut 33-vuotias tsekkipuolustaja, pallotellut pääsarjan ja kakkosarjan välillä vuosikaudet ja sille on luultavasti ihan järkevä syykin ja se on miehen koko. Mikäli puolustaja on vain 177/80 häneltä vaaditaan jotain erityisosaamista, mutta sitä ei Zemanilta löydy. Ei ole koskaan, ei edes junioreissa loistanut pisteellisesti ja kun koko on mitän on, niin häviää ihan vaan fysiikan lakien takia monta kaksinkamppailua. Käyttää kuitenkin kokemustaan hyödyksi ja osaa sijottautua, menee joukon jatkeena on klassisesti kaikessa ihan hyvä, muttei missään mikään pro. Saa nähdä kuinka paljon Zeman nappaa vastuuta CHL:ssä ja miten suoriutuu varsinkin Bluesia taitavia ja isokokoisakin pelaajia vastaan, veikkaan ettei hyvä heilu Zemanille. Kaksikko Pavelka & Pavlik ovat lähes samanlaisessa tilanteessa sekä ovat lähes saman ikäiset, että saman profiilin janttereita. Kysessä on 22- ja 23- vuotiaat kiekolliset puolustajat, jotka tykkäävät "leikkiä" kiekon kanssa. Eivät esitä, mitään Vatasmaisia nousua, mutta hyviä syöttöjä ja haluavat kiekkoa jatkuvasti. Virheitä kuitenkin molemmille tulee vähän liikaa, sanoisin että heitä vaivaa Kristian Näkyvä syndrooma, näennäisesti vaikuttaa kovalta kiekolliseta puolustajalta, mutta oikeasti on joukkueen virheherkimpiä kavereita. 23-vuotias Pavlik onnistui kuitenkin viime kaudella lyömään itsensä läpi tsekin extraliigassa ja vajaaseen viitenkymmeneen matsiin takoi 25-pistettä. Vuotta nuorempi Pavelka ei ole vielä tässä seuraavassa levelissä onnistunut, saa nähdä onnistuuko Pavlik jatkamaan hyvää kehitystään ja ottaako vuotta nuorempi Pavelka samanlaisen stepin joukkueessa, vai jääkö hän väliinputoajaksi.

- Litvinovin hyökkäyksestä on vaikea nostaa ketään, ainakin näin henkilökohtaisesti todella mielenkiinnoton paketti hyökkäyspäässä, jos kuitenkin jotkut kaksi pitäisi sieltä ottaa, niin tarkkailisin kahta kokenutta kehäkettua. František Lukeš ja Viktor Hübl, kumpikin kokeneista sotaratsuista nakuttaneet lähes tai yli PPG-tahtia ja se on aina hyvä asia. Varsinkin 37-vuotias Hübl on ollut hyvässä vedossa neljänä viime kautena 198-ottelua ja 202- pistettä. On siis iästään huolimatta pystynyt pitämään itsensä kunnossa ja toki tässä taas auttaa tsekin extraliigan laskenut taso, mutta onhan tuo silti erittäin kova suoritus Hübliltä. Lukes (32v) ei ole ihan niin kovassa huudossa ollut, mutta hänkin tosiaan miltein PPG-tahdissa. Nämä kaksi herraa on Litvinovin hyökkäyksen oikeastaan tärkeimmät lenkit, joten vanhoilta vaaditaan vielä paljon.


- Bluesissa on on paljon mielenkiintoista, niin maalivahti, puolustus, kuin hyökkäyksessäkin. En sitten tiedä johtuuko kiinnostus siitä, että pelaa samassa sarjassa missä oma suosikkijoukkue vai mistä, mutta kiinnostaa kuitenkin. Mikäli mennään kuitenkin asiaan niin, ensinnäkin Blegin maalivahtikaksikko on erittäin mielenkiintoinen itävallan- ja ruotsinkautta tullut Christian Egnstrand ja seuran oma kasvatti ja TuTossa ihastuttanut Kaapo Kähkönen. Crisse ei ole oikeastaan koskaan loistanut missään, eikä kyseessä ole mikään entinen junioritähtikään, mutta jokaisessa joukkueessa ja sarjassa on kuitenkin torjunut varsin hyvin tilastoin. Uskoisin, että Egnstrand tulee Bluesiin ykkösmaalivahdin mandaatein, mutta pystyykö pysymään ykkösmaalivahtina läpikauden? en usko. Haastajana on nuori 18-vuotias Kaapo Kähkönen joka taas on kategoriaa junioritähti, loistanut oikeastaan jokaisessa ikäluokassa ja sarjassa missä pelannut, niin viimekin kaudella TuTossa kun Kähkönen pelasi ensimmäistä kauttaan miesten sarjoissa. Näiden nuorien kohdalla kehitys on usein nopeaa ja jyrkkääkin, mielestäni kaikki viittaa siihen että Kähkönen on valmis liigan haasteisiin. Pidän suurena yllätyksenä jos Kähkönen ei onnistuisi nappaamaan Egnstrandilta tilaa ja pelaamaan vähintään noin puolia kaudesta. Kaapossa näen lähes täydellisen maalivahdin, kokoa riittää sekä reaktiotaidot on huippuluokkaa, kuten myös mailapelaaminen, virheitä tulee välillä mutta ne voidaan laittaa kokemattomuuden piikkiin. CHL:ssä varmaan pelaavat aika lailla tasan matsit ja näiden otteluiden perusteella katsellaan, kuinka paljon Kähköseen aletaan alkukaudesta luottamaan. Lähtökohtaisesti Crisse lienee kuitenkin ykkösmaalivahtina Bluesilla.

- Bluesin puolustuksessakin on monta mielenkiintoista nimeä, kuten nämä nostamani Kukkonen, Westermack, VVainio ja Rantakari. Blues hankki jälleen kerran Ilveksestä pelaajan, aiemmat hankinnat on menneet aikalailla nappiin ja sekä Kantola, että varsinkin Korhonen ovat ottaneet espoossa uuden askeleen urallaan. Samaa hakee varmasti myös KalPasta ja Ilveksestä tuttu Mikko Kukkonen, eliteprospect kuvailee miestä tyypilliseksi puolustavaksi puolustajaksi, itse olen erimieltä. En oikeastaan edes näe Kukkosta stay-at-home puolustajana, vaan enemmänkin kiekollisen ja kahdensuunnan puolustajan sekoituksena. Kukkonen pitää kiekosta, mutta tekee sen kanssa paljon virheitä paradoksi? Myös puolustussuuntaan asennetta löytyy, mutta varsinkin Ilveksessä pelatessaan kannattajat haukkuivat häntä todella epävarmaksi. Nyt kiinnostaakin minkälaisena pelaajana Kukkonen näkee itsensä ja minkälaisen roolin Aho tulee Kukkoselle antamaan, työkalupakki ei ole huonointa laatua, mutta mies itse kuvittelee itsestään ehkä hivenen liikaa. Sanoisin että paras rooli Kukkoselle olisi kolmospakkipari ja vierelle joku vielä puolustavampi pelaaja, näin Kukkonen saisi toteuttaa omia mielihalujaan aina välillä. Victor Westermarckista Bluesin väki on jo pitkään odottanut enemmän mitä on saatun tähän asti Westermarck on vaan pyrkinyt selviytymään vaihtokerrallaan ja pelillinen anti jäänyt hyvin vähiin. Ainakin Bluesin kannattajat näkee miehessä myös muutakin, sillä he ovat vaatineet Victorille enemmän vastuuta. Ilmesesti miehessä olisi lahjoja hyväksi kahdensuunnan pakiksi ja ainakin toiseen pakkipariin. Playoffeissa alkoi mielestäni näyttämään jo paremmalta, mitä itse hänen pelajään (vähän) olen nähnyt, pudotuspeleissä ei vaan pyrkinyt selviytämään vaan uskalsi tehdä myös omia ratkaisuja ja auttamaan joukkuettaan. Otso Rantakarista ei varmaan paljoa tarvitse sanoa, kaikki odottaa että mies jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, kova laukaus ja vastuuta tulee niin tasakentällisin kuin ylivoimissa. Katsotaan iskeekö kuuluisa toisen kauden kirous Rantakariin, tuskin mutta kaikki aina mahdollista. Veeti Vainion otteita on hauska nähdä, mies on junioreissa takonut hurjia pisteitä puolustajaksi, mutta ilmeisesti häntäkin vaivaa näiden hyökkäävien puolustajien perimätauti, eli ylipelaaminen ja tämän vaikutus puolustajan varsinaiseen tehtävään, eli puolustamiseen ja flegmaattisuus. Itsestä on erittäin kummallista, että näillä suomalaisilla huippuluokan puolustaja talenteilla monella ainakin väitetään olevan ongelmia harjoittelun asennoitumisen suhteen. Onko suomen järjestelmässä jotain vialla, kun lahjakkaampia ei jaksa harjoittelu kiinnostaa? Vainio mietti viime kaudella lähtöä pohjois-amerikan juniorisarjoihin, mutta päätti pysyä Espoossa. Kausi näyttänee oliko ratkaisu oikea, saanee ainakin CHL:ssä mahdollisuuden näyttää kykynsä, ylivoimissa jälki voi olla tuhoisaa.

- Peter Tiivola 2013-14, a-junioreiden suomenmestari, playoffien paras pistemies (11o 8+8=16), playoffien paras tehotilasto (+16) Pelannut nyt kahdessa kaudessa sen 72- SM-liiga ottelua vaatimattomin tehoin (2+7=9 -15). A-junioireiden ja Liigan tasoero toki on iso, mutta yllättävän isoja ongelmia isokoisella 192/91 Tiivolalla on ollut siirtyä juniorisarjoista aikuisten kekkereihin. Hänelläkin pelaaminen ei ole oikeastaan ollut liigassa edes pelaamista, vaan pelkkää vaihdosta vaihtoon selviytymistä. Nyt on taas uusi kausi ja uusi tilaisuus, alku on ainakin lupaava sillä KHL-mestari SKA:ta vastaan harjoitusottelussa Tiivola tykitty hattutempun ja venäläisvieraat pelasivat lähes parhaalla kokoonpanollaan. Itseluottamuksestahan nämä asiat on monesti kiinni, hyvä harjoituskausi ja noussut itseluottamus saattaa siivittää huikeaan kauteen, kuten JYPissä viime kaudella kävi Markus Hännikäisen kanssa. Katsellaan miten Tiivolan kausi lähtee liikkeelle, CHL:ssä lisää onnistumisia niin urku on auki? Pienehkö Iikka Kangasniemi saanee myös tilaisuuden Bluesin liigamiehistössä, kyseessä on taitava laituri joka viime kaudella Mestiksessä löi itsensä läpi. K-Vantaassa jo alkukaudella hyvää jälkeä tehnyt Kangasniemi innoistui tosissaan siirrosta TuToon ja lopuissa 9-mestis ottelussa pisteitä syntyi 9+4=13. Kaksinkamppailut on kysymysmerkki Kangasniemen kohdalla, mies hävisi nimittäin täysin kuvasta kun pudotuspelit alkoivat ja seitsämän playoffottelua toivatkin vain yhden maalin. En itse oikein jaksa uskoa Kangasniemen onnistumiseen varsinkaan liigassa, CHL:n matalampi tempo voi vielä sopia pienelle 170/66 kaverille, mutta liigassa en vaan usko. Näin pienikokoisella pelaajalla pitäisi joku taito olla erityisen hyvää ja vaikka Iikka on nopea sekä taitava, niin ei hänellä ole mitään erityistä kykyä. Bluesilta kuitenkin hyvää reagointi ottaa Kangasniemi mukaan ja katsoa mihin miehestä on. Kolmantena hyökkäystä nostasin JYPistä tutun Markus Poukkulan, Aho tuntee miehen ja nyt onkin jännä nähdä mitä roolia Poukkulalle ajatellaan. JYPissä Poukkula profiloitui yleismies Jantuseksi, varsinainen rooli oli alaketjuissa, mutta oli aina ensimmäinen paikkaaja jos joku ylemmissä ketjuissa loukkaantui tai ketju ei vaan toiminut. Käsittääkseni Poukkula lähti hakemaan espoosta suurempaa roolia kuin JYPissä ja täten se tarkoittaa 1/2-ketjun paikkaa, mestiksessä tuota roolia on pysyvästi pystynyt suorittamaan mutta liigassa ei. Alustavasti kuitenkin sitä roolia on varmaan Bluesista Poukkulalle kaavailtu, kuten SKA:ta vastaan Poukkula siellä ykkösketjussa pelasi. Näkikö joku ottelun, miten suoriutui? Nyt on miehellä tilaisuus ja se pitäisi käyttää, jos ei onnistu paluu lienee 3/4-ketjun pörrääjäksi, mutta onnistuessaan pääsee kyllä Bluesissa nauttimaan isosta vastuusta sekä hyvästä pelinrakentelusta. (Kim Hirschovits) Olisi hienoa nähdä Poken onnistuvan kärkiketjuissa, mutta itse en siihen kyynisesti usko, vaikka on JYPissä paikannut ajoittain tehokkaastikin kärkiketjuissa, niin jotain hänen pelistään puuttuu ja se on vain kivaa pörräämistä. JYPissäkin mahdollisuuksi annettiin, mutta Poke ei niitä käyttänyt.

Game Day 1 Fri 21.08.2015 20:30 Group F, Grenoble - HC Litvinov, Patinoire Pôle Sud
Game Day 2 Sun 23.08.2015 16:00 Group F, Espoo Blues - HC Litvinov, Barona Areena
Game Day 3 Thu 27.08.2015 19:30 Group F, HC Litvinov - Grenoble, Zimní Stadion Ivana Hlinky
Game Day 4 Sat 29.08.2015 18:30 Group F, Espoo Blues - Grenoble, Barona Areena
Game Day 5 Fri 04.09.2015 20:30 Group F, Grenoble - Espoo Blues, Patinoire Pôle Sud
Game Day 6 Sun 06.09.2015 16:30 Group F, HC Litvinov - Espoo Blues, Zimní Stadion Ivana Hlinky
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa