CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Kaksi parasta

EHC Black Wings & Düsseldorfer EG
1
13%
EHC Black Wings & TPS
3
38%
TPS & Düsseldorfer EG
4
50%
 
Ääniä yhteensä : 8
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

ViestiKirjoittaja Multi » 12.08.2015 22:21

Lohkossa G, kohtaavat suomalaisen jääkiekon yksi perinteisimpiä seuroja ja nykyinen vitsi Turun Palloseura sekä keskisen euroopan lähettiläät Itävallan Black Wings Linz ja saksalainen Dusseldorfer EG. Lohko G:ssä hyvin samanlaiset lähtökohdat kuin F:ssä, suomalainen seura ylivoimainen suosikki. Kaiken järjen mukaan TPS lohkon vie ja saksankieltä puhuvat taistelevat sitten toisesta jatkopaikasta, ennakkoon hyvin tylsä lohko. Toisaalta turkulaisille kannattajille mukavia matkakohteita keskiseen europpaan, onko TPS:n kannattajia tältä palstalta reissuun lähdössä?


- Puolustuksesta nostaisin seurattavaksi yhdeksäntoista vuotiaan pienikokoisen puolustajan Erik Kirchschlägerin ja kokeneen arvokisojen kävijän Robert Lukasin. Kirchschläger pelasi viime kaudella ekan kautensa miesten sarjoissa, noin kahteenkymmeneen otteluun antoi kolme syöttöpistettä. Eli ei mikään kaikista räväyttävin sisääntulo nuorten maajoukkue puolustajalle, joka on tullut tunnetuksi nuorissa hyvästä hyökkäyspään pelistään. Saanee Linzissä isomman roolin kuin viime kaudella ja CHL:ssä mahdollisuus hänelläkin varmasti näyttää osaamistaan, mikäs olisi sen parempaa kuin takoa TPS:n verkkoon pisteitä ja herättää suomalaiset liigajoukkueet? Robert Lukas on monelle tuttu pelaaja itävallan maajoukkueesta, muuttanut pelivuosien myötä profiliaan tilanteen mukaan. Lukas tunnettiin aiemmin kovan tason kiekollisena puolustaja ja vaikka tykkää kiekosta nykyäänkin, niin tyytyy nykyään helppoihin perussyöttöihin entistä enemmän. On myös parantanut omaa puolustuspeliään ja vakituinen ylivoiman pyörittäjän rooli onkin vaihtunut entistä useammin tärkeäksi alivoima puolustajaksi. Niinhän se on tuppaa yleensänkin elämässä olemaaan, että viisat pärjää aina ja tämän Lukas on huomioinut ja tilanteen mukaan sopeuttanut peliään.

- Hyökkääjistä nostaisin liigan seuraajillekin tutut kasvot Jason Ulmer ja Rob Hisey sekä sveitsin NLA:sta saapuvan Brett McLeanin. Ulmer ja Hisey ovat jo useamman kauden pelanneet Linzissä ja kuuluneet joukkueen tärkeimpiin avainpelaajiin joiden pisteistä joukkue on tarvinnut, siihen kun saapuu kolmas kanadalainen sveitsistä, eli McLean niin kovan joukkueen ainakin paikalliseen sarjaan Linz on taas saamassa. Hisey ihastutti aikoinaan Ässissä, mutta toinen tuleminen meni pieleen ja Ulmer teki pikavisiitin Lukossa jossa aiemmin oli hänen veljensä Jeff pelannut. Kaikkia näitä kolmea kanadalaista yhdistää pehmeät kädet ja pienikokoisuus, eihän mikään 180cm pygmiä tarkoita, mutta pohjois-amerikkalaisiksi kuitenkin pienikokoisia ja tämän vuoksi ura ei varmaan koskaa oikein suuremmissa valoissa auennut. CHL:ssä mielenkiintoista nähdä tämänkin kolmikon otteita Hisey kiinnostaa itseä ja varmaan Ässät kannattajia eniten, mutta ennakkoon kovin varmaan näistä on NLA:ssa hyviä pisteitä tehnyt McLean.


- Puolustuksesta nostaisin yhdysvaltalaisen Kurt Davisin ja suomalaisen lähettilään Joonas Rönnbergin. Davis on pienikokoinen 173/76 hyökkäävä puolustaja, joka tykkää pelata neljäntenä hyökkääjänä kentällä. Eli omaa todella hyvän luisteluvoiman ja haluaa sitä myös käyttää. Tämä tietää ajottaisia vaikeuksia omalla alueella, mutta myös hyviä pisteitä omaan sarakkeeseen. Alkava kausi on euroopassa jo Davisille viides, aloitti allsvenskanissa teki ihan ok pisteet, mutta halusi suurempaa roolia ja jatkoi norjaan. Kaksi kautta menikin norjassa ja Stavanger Oilersin riveissä jossa syntyi puolustajalle hurjat 87-pistettä 90-ottelussa. Viime kaudeksi tuli Saksan DEL-liigaan ja Dusseldorfiin jossa nyt aloittaa siis toista kauttaan, viime kausi oli totuttelua mutta onnistui silti hyvät 6+15=21 pistettä 48-otteluun. Luultavasti jatkanee siitä mihin viime kaudella jäi ja kasvattaa vaan rooliaan ja pistesarakettaan, CHL on hänellekin erittäin hyvä näyttöikkuna kovempiin ammattilaissarjoihin. Toinen puolustaja jonka nostan on liigayleisölle tuttu Joonas Rönnberg, kyseessä on klassinen puolustava puolustaja. Ei omaa mitään pehmeitä käsiä, mutta siirtää mielellään miehiä pois maalinedustoilta ja toimii siivojana, en tiedä miten Dusseldorf valmennus aikoo ketjuja laittaa, mutta paperilla Davis - Rönnberg kuulostaisi erittäin toimivalta yhdistelmältä, Joonas antaisi Kurtille mahdollisuuden ylihyökätä ja paikkaisi Kurttia varmasti. CHL antanee viitteitä mitkä ovat pakkiparit Dusseldorfilla, Rönnberg on kuitenkin saksaan isoon rooliin hankittu, vaikka se monesta liigaseuraajasta uskomattomalta voi kuulostaakin.

- Hyökkääjistä nostaisin Dusseldorfin viime kauden kolmikon joka jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella tehoiluaan. Saksan ja Dusseldorfin oman pojan Daniel Kreutzerin, yhdysvaltalaisen Travis Turnbullin ja norjan lähettilään Ken Andre Olimbin. Seuran oma kasvatti Kreutzer aloittaa neljännen kautensa paluunsa jälkeen Dusseldorfissa ja on myös näinä kausi ollu joukkueen kapteeni. Ikää on 35 ja pelivuodet alkavat vähenemään, kyseessä saattaa olla suurelle yleisölle tuntematon soturi vaikka Kreutzer on edustanut saksaa aikuisten tasolla 11-kertaa arvokisoissa, mutta kun mies on pelannut koko uransa kotimaassa niin ei ole joutunut suurennuslasin alle. Kyseessä on todella työteliäs kahdensuunnan pelaaja, jonka taitotaso rajallinen mutta armottomalla työnteolla saa luotua itselleen ja ketjukavereillaan monta tilannetta ja näin ollen myös pisteitä. Tekee joka kausi yllättävän hyvin pisteitä taitotasoonsa peilaten, mutta toisaalta myös vastuu on todella isoa ja mies pelaakin ykkösylivoimissa vaikka taidot ei sinne ehkä kuitenkaan riittäisi. Turnbull on hyvin samankaltainen pelaaja kuin Kreutzer tekee töitä armottamasti molempiin suuntiin, on hyvä pukukoppipelaaja ja saalistaa siinä sivussa hyvät pisteet. Taitotaso ei ehkä mitään säkenöivää, mutta DEL-liigan riittävää, kyseinen pelaaja on muuten pelannut kolme NHL-ottelua Buffalon paidassa ja tehnyt yhden NHL-maalin! Ken Andre Olimb on sitten kolmas mielenkiintoinen pelaaja ja aivan eri profiilin jantteri kuin nämä kaksi edellistä. Olimb on isoveljensä Jokereissa pelaavan Mathiksen kanssa hyvin samanlaisia. Huikeat hyökkäyspään taidot, eli pelisilmää, pehmeät kädet ja syöttötaitoa riittää ja puutteena oikeastaan on itsekkyys tai Olimbien tapauksessa epäitsekkyys. Lisää itsekkyyttä ja ratkaisu halukkuutta pitäisi oikeastaan molemmille veljeksille tulla, kun tyhjästä maalistakin mielummin haetaan syöttöä ketjukaverille. Ken Andre lyönee itsensä tällä kaudella totaalisesti läpi ja siirtynee isompiin sarjoihin joko kesken kauden tai kauden päätteksi, KHL, SHL tai Liiga todennäköisimmät vaihtoehdot ja tuossa järjestyksessä.


- Puolustuksesta kolme nostoa Petteri Nummelin, Henrik Tallinder ja nuori Tarmo Reunanen. Numpan kaikki tuntee ja kysymys onkin säilyykö Numppa tällä kertaa ehjänä? Mikäli säilyy tulee ottamaan ison roolin TPS:n ylivoimasta, halusivat TPS:n kannattajat sitä tai eivät. Henrik Tallinder toinen kokenut kehäkettu joka ennakkoon on liigan yksi parhaita hankintoja, miten liike riittää? Mikäli riittää, pelannee paljon alivoimaa ja laittaa tasakentällisin miestä seinille. Tarmo Reunanen näköjään syntynyt äänekoskella ja pojasta/miehestä on ollut kova kohina alkamaisillaan, ilmeisesti kovan luokan kaveri. Itse en tunne, voin myöntää suoraan tilastojen valossa hänkin on kuitenkin kiekosta elävä pakki? Legenda varmaan tuntee miehen alun ja voi kertoa enemmän, kuten muutenkin TPS:n joukkueesta.

- Hyökkäyksessä oma mielenkiinto kohdistuu Jonne Virtaseen, Tomi Kallioon ja Eric Perriniin. Kallion ja Perrinin kohdalla on samat kysymykset miten vanhat jaksavat, tosin Perrinin kohdalla kysymys ei pitäisi olla niin iso, sillä mies on tottunut Liigan kovaan tempoon ja huolimatta huonontuneesta puolustuspelaamisesta on yhä kova mies hyökkäyspäässä. Perrin tuo myös aimoannoksen johtajuutta TPS:n koppiin. Tomi Kallio onkin sitten kiintoisampi tapaus, mikä on Kallion tulevan kauden rooli joukkueessa, onko se kärkiketjuissa vai 3/4-ketjuissa, Kallio on kuitenkin vastuuta mitä ilmeisemmin saamassa kun hänet palloseuran kapteeniksi valittiin. Ruotsin SHL on matalampi tempoisempi sarja kuin Liiga, niin miten Kallion liike ja kestävyys riittävät Liigassa? Kallion pistesaalis on myös laskenut viime vuosina, niin onko hänestä kärkiketjuihin. Omasta mielestä ennakkoon ajateltuna ei ole, mutta saa nähdä. Itse aion myös seurata mielenkiinnolla omaa ikisuosikkiani Jonne Virtasta, ei valitettavasti erinäisistä syistä ole saanut mitattua ulos omaa potentiaaliaan parhaalla tasolla, mutta on liigan paras nelossentteri ja parhaita kolmossenttereitä. Voi pelata ylivoimaa, alivoimaa ja oikeastaan mitä vaan ja missä vaan. Siinä sivussa on hänkin hyvä pukukoppipelaaja ja hengenluoja, mahtuisi omaan JYPiin takaisin milloin vain.

Game Day 1 Thu 20.08.2015 18:30 Group G, TPS Turku - Black Wings Linz, HK Areena
Game Day 2 Sat 22.08.2015 20:30 Group G, Dusseldorfer EG - Black Wings Linz, ISS Dome
Game Day 3 Thu 27.08.2015 20:30 Group G, Black Wings Linz - TPS Turku, Keine Sorgen EisArena
Game Day 4 Sat 29.08.2015 18:45 Group G, Dusseldorfer EG - TPS Turku, ISS Dome
Game Day 5 Thu 03.09.2015 18:30 Group G, TPS Turku - Dusseldorfer EG, HK Areena
Game Day 6 Sun 06.09.2015 18:00 Group G, Black Wings Linz - Dusseldorfer EG, Keine Sorgen EisArena
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

ViestiKirjoittaja Legenda » 27.08.2015 12:34

TPS tänään Itävallassa seuraavanlaisella kokoonpanolla. Huom! Eric Perrin debytoi! :tuoppi:

#32 Lauri Tukonen - #60 Tero Koskiranta - #71 Tomi Kallio
#22 Jerry Ahtola - #10 Eric Perrin - #12 Dave Spina
#84 Ilkka Pikkarainen - #91 Ville-Vesa Vainiola - #48 Julius Vähätalo
#50 Niklas Salo - #29 Jonne Virtanen - #44 Elias Karvonen
13. Hyökkääjä - #78 Patrik Moisio

#7 Henrik Tallinder - #3 Petteri Nummelin
#20 Jani Forsström - #4 Tomas Mojzis
#6 Niklas Friman - #55 Harri Tikkanen
7. Puolustaja - #36 Elmeri Eronen

#35 Teemu Lassila (#30 Alexander Georgiyev)
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

ViestiKirjoittaja Multi » 27.08.2015 13:46

TPS:n kokoonpano kyllä näyttää ihan mukavalta, harmi kun on oma jalkapallomatsi 19.15 alkaen niin jää ainakin ensimmäinen erä näkemättä. TPS:n otteita toki kotouduttua sitten menee tarkkaan seurantaa, tuossa on palloseuran fanejen "suosikkipelaajalla" eli Koskirannalla ihan hyvä tontti näyttää mitä mies osaa. Onkohan meiningeissa tulos tai ulos, eikös sitä ole huhuttu että Koskirannalle uutta ottajaakin etsitään. Kumeliauskas vissiin pikkuvammojen takija sivussa vai?

Perriniä tulee tietenkin myös seurattua ja toki myös Jonne Virtasta, näin lievenä offarina jokos TPS on kapteeniston valinnut. Tomi Kallio on kapteeni sen tiedän, mutta miten nuo varakapteenin A:at jakautuu?
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Re: CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

ViestiKirjoittaja Legenda » 27.08.2015 14:01

Jotain huhua on ollut, että Koskirannalla olisi kolme potentiaalista ottajaa, mutta tiedä sitten.. Josko tässä yritetään herätellä Teroa tai saada hänelle edes pari pistettä plakkariin, jotta voidaan sitten markkinoida häntä jonnekkin KHL-kaukaloihin "PPG"-miehenä.

Kapteenisto päätetään myöhemmin, vain Kallion Tompan kapteeninvirka on julkistettu.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Salming

Re: CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

ViestiKirjoittaja Salming » 03.09.2015 10:41

Game Day 5 Thu 03.09.2015 18:30 Group G, TPS Turku - Dusseldorfer EG, HK Areena

Tänään HC TPS kohtaa HK Areenalla saksalaisen Düsseldorfin. Viime viikolla TPS voitti vieraissa Tikkasen viime hetken osumalla tosiaan 4-5. Korkkaan omalta osalta CHL-kauden tässä ottelussa, ainahan näitä hassutteluja täytyy käydä katsomassa kerran kaudessa. Tepsin maalissa pelaa Teemu Lassila. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Lauri Tukonen ja Tadas Kumeliauskas. Muita tietoja kokoonpanoista ei ole vielä omiin korviin tihkunut. Tepsille riittää yksi piste ottelusta lohkovoiton varmistamiseen. Vierasjoukkue puolestaan tarvitsee vähintään pisteen varmistaakseen lähes varman jatkoonpääsyn. Tuolloin sunnuntain ottelussa Linz tarvitsee kymmenen maalin voiton saksalaisista, jos tänään Düsseldorf nappaa vähintään yhden pisteen. Panosta siis riittää illan ottelussa, johon TPS lähtee tietysti suosikkina ja en keksi yhtään syytä, miksei se myös ottelua voittaisi. Eric Perrin tekee kotidebyytin HK Areenalla ja se jo itsessään sytyttänee mustavalkoisen lauman pelaamaan viihdyttävää jääkiekkoa. Ottelun jälkeen raportti tulee meikäläiseltä tuttuun tapaan, palataan siis astialle silloin.

Salming

Re: CHL: Lohko G - TPS reissaa Keski-Euroopassa

ViestiKirjoittaja Salming » 03.09.2015 13:54

Tuplat röyhkeästi. TPS tänään:

Ahtola-Perrin-Spina
Pikkarainen-Vainiola-Karvonen
Vähätalo-Koskiranta-Kallio
Moisio-Virtanen-Salo
Lämsä

Kojo-Tikkanen
Friman-Eronen
Tallinder-Mojzis
Forsström

Lassila
Setänen

Seurannassa erityisesti tänään koko TPS-miehistö. Puolustuksesta kakkospari kiinnostaa ja hyökkäyksestä sitten uudet hankinnat ja junnut. Betsilapulle Tepsin voitto.

Salming

HC TPS - Düsseldorf EG 1-2 vl.

ViestiKirjoittaja Salming » 03.09.2015 22:04

Kauden ensimmäinen jääkiekko-ottelu paikan päällä omalla kohdalla. HK Areenalla kohtasivat G-lohkon kärkikamppailussa tosiaan TPS ja Düsseldorf. Paikalle oli saapunut runsaasti myös vierasjoukkueen kannattajia ja he pitivät älyttömän hienoa mekkalaa koko ottelun ajan. Siitä iso hatunnosto saksalaisten suuntaan. Yleisöä oli saapunut hallille reippaat 4100 silmäparia seuraamaan tätä jännittävää kamppailua.

Avauserässä TPS pääsi heti ensimmäisellä minuutilla ylivoimapelin makuun, kun vieraiden Schuele otti jäähyn huitomisesta. TPS pelasi kahdella ylivoimakoostumuksella. Ykkösylivoimassa olivat Ahtola, Perrin, Spina, Tallinder ja Tikkanen. Kakkosylivoimassa puolestaan Pikkarainen, Koskiranta, Kallio, Mojzis ja Eronen. Ainut maalipaikka siunaantui Koskirannalle, kun Pikkarainen siirsi kiekon laidasta ykkösellä keskelle slottiin, mutta veto suuntautui maalivahti Robert Goepfertin patjoihin. Ylivoiman jälkeen alkoivat Tallinderin ensimmäisen erän sekoilut kiekon kanssa. Hän menetti itseasiassa jo kertaalleen ylivoimapelin ylöstuonnin aikana kiekon, kun jättö oli huolimaton ja Düsseldorfin karvaaja pääsi väliin, mutta Lassila pelasti sen tilanteen. Ylivoimapelin jälkeen tosiaan vielä Tallinder menetti taas omalla alueella kiekon ja jälleen Lassila oli pelastava enkeli. Düsseldorf loi muutaman vaarallisen tekopaikan varsinkin toiseen aaltoon mukaan nousseille puolustajille, mutta näiden ratkaisut olivat sitten epätarkkoja. Erän puolivälin paikkeilla Spina sai kiekon laitaan ja näki hyvin toisella puolella viilettäneen Ahtolan, joka otti kiekon ilmasta haltuun sinisen päällä ja karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta veto suuntautui suoraan logoon. Hetkeä myöhemmin sitten TPS meni 1-0 johtoon ajassa 13:30, kun Tallinder ensin oli menettää kiekon omassa päädyssä kulmassa, mutta onnistui pelaamaan sen ränniä pitkin ylöspäin. Kallio sai kiekon itselleen, kuskasi sen keskialueen yli ja laukoi sitten hieman sinisen jälkeen terävän kudin jäitä pitkin, joka upposi Goepfertin puikoista sisään helposti. Tuo oli saksalaismaalivahdin ainoa virhe ottelussa ja hyvin hän kokosi itsensä tuon maalin jälkeen. Toki pisteet myös Kalliolle vahvasta punnerruksesta ja hän ehti laukomaan juuri ennen kuin vierasjoukkueen puolustajat ehtivät iholle. Vierasjoukkue ei alistunut maalista, vaan jatkoi vahvaa luisteluaan ja se palkittiin, kun erää oli pelaamatta puolitoista minuuttia. Tepsin nelosketjulla oli pitkä vaihto meneillään omalla alueella. Kiekko ajautui viivaan, josta vieraiden Robert Collins toimitti sen vetopassilla maalin eteen ja Daniel Kreutzer ohjasi kiekon komeasti maaliin. Moisio myöhästyi ensin hieman tuon vetopassin blokkaamisesta ja Mojzis ei myöskään kyennyt pitämään omaa miestään maalin edessä. Erätauolle mentiin siis 1-1 lukemissa.

Toinen erä alkoi rikkonaisesti ja ensimmäiseen pariin minuuttiin tuli pelikatkoja jatkuvasti. Kotijoukkueen Markus Kojo otti kolmen minuutin pelaamisen jälkeen jäähyn koukkaamisesta, kun hän esti maalin edessä vierasjoukkueen pelaajan maalintekoaikeet. Ylivoimapeli oli vierailta kuitenkin heikkoa. Virtaselta erinomaista syöttölinjojen peittämistä yhdessä Ahtolan kanssa. Tallinder-Tikkanen taisi olla tuossa puolustajaparina. Muutamaan otteeseen Düsseldorfin Conboy pääsi tykittämään viivasta kanuunansa kanssa, mutta nuo vedot menivät päätypleksiin. Erän puolivälissä Kallio pelasi omalta alueelta hyvällä pystysyötöllä Vähätalon läpi ja tätä koukittiin sen verran, että seurauksena oli rangaistuslaukaus. Vähätalo teki valeharhautuksen ja pelasi veskarin jäihin, mutta nosto jäi silti Goepfertin varusteisiin ja peliä jatketaan 1-1 lukemista. Hetken päästä Kojo otti erän toisen jäähynsä, taas koukkaamisesta. Jälleen vierailla oli vaikeuksia päästä edes Tepsin alueelle ja loput hoiti sitten varmasti Lassila. TPS paineisti toisinaan suht kovaa alivoimalla ja onnistui riistämään sitä kautta kiekon omalla alueella, mutta kahdesti vieraat liikuttivat kiekkoa sen verran nopeasti, että maalin eteen jäi 2v1 tai pahimmillaan 3v1 -tilanne, mutta noita tilanteita Düsseldorf ei kyennyt hyödyntämään. Kertaalleen vieraiden puolustaja pääsi esimerkiksi kävelemään täysin vapaasti viivasta parhaaseen vetosektoriin, mutta Lassila torjui hyvin patjallaan. Ylivoiman jälkeen vierasjoukkue jatkoi pelin hallintaa ja vyörytti pyörityksiä Tepsin alueelle, mutta tuloksetta. Ajassa 36:50 vieraiden Top Scorer -paitaa kantanut Norman Milley komennettiin jäähylle, mutta Tepsin YV oli yhtä luokatonta kuin vierasjoukkueen ja alueelle pääsykin tuotti ongelmia. Erän viimeisellä minuutilla Tikkanen tööttäsi suht kovan pommin hyökkäyssinisellä ja vieraiden Turnbull jouduttiin taluttamaan jäältä pois, mutta mies näytti olevan kuitenkin kunnossa ja palasi jäälle päätöserässä. Toinen erä oli lopulta maaliton, vaikka molemmilla oli omat paikkansa tehdä lisäosumia. Viimeisillä sekunneilla Koskirantakin pääsi vielä nokikkaan Goepfertin kanssa, mutta rystynosto epäonnistui.

Päätöserän alkuun Koskiranta otti jäähyn, mutta taas TPS:n alivoimapeli toimi mainiosti ja jäähy tapettiin helposti. Kahdeksan minuutin kohdalla Conboy kampitti TPS-pelurin ja kotijoukkue pääsi hetkeksi kokeilemaan YV-pelaamista, kunnes sitten Kallio otti viivan päällä estämisestä jäähyn ja se ylivoima kuihtui siihen. Kumpikaan joukkue ei onnistunut ylivoimapelissään ja erän jälkimmäiselle puoliskolle jatkettiin edelleen tasatilanteesta. Päätöskymppiä vierasjoukkue jopa suorastaan dominoi ja Lassila piti Tepsiä pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Selin otti viisaasti aikalisän kaksi ja puoli minuuttia ennen erän päätöstä, kun kaksi edellistä vaihtoa oli myllätty täysin Tepsin päässä. Minardilla ja Collinsilla oli muun muassa melkoiset avopaikat iskeä kiekko nuottaan, mutta Lassila esitti pari akrobaattista venytystä kiekon eteen. Viimeinen minuutti läpsyteltiin pois alta ilman tapahtumia, koska yksi varma piste kelpasi molemmille joukkueille. Tepsin parhaat paikat päätöserässä tulivat Vainiolalle, mutta tämä ei saanut ohitettua Goepfertia.

Jatkoajan TPS aloitti miehityksellä Perrin, Spina, Tallinder ja Mojzis. Vainiola pelasi muistaakseni jossain vaiheessa Kallion parina, nuo nyt ainakin jäivät mieleen. Jatkoajalla Koskiranta otti minuutin pelin jälkeen jäähyn, kun hän kamppasi Düsseldorfin karvaajan maalin kulmalla. Düsseldorf pääsi pyörittämään neljällä kolmea vastaan, mutta Tallinder-Tikkanen-Virtanen kolmikko pelasi hyvää alivoimaa. Conboyn viivavedon jälkeen Düsseldorfin hyökkääjä meni kopauttamaan Lassilaa näpeille ja tuosta saatiin sitten pienoinen torikokous aikaan ja loppupeleissä Conboy lähti jäähylle epäurheilijamaisesta käytöksestä. 3v3-pelissä kumpikaan ei saanut mitään mainittavaa aikaan, toki Kallio oli menettää kiekon alimpana vieraiden karvaajalle. TPS sai oman YV-pelinsä rauhoitetuksi vasta 10 sekuntia ennen Conboyn jäähyn umpeutumista, joten Spinan yhtä laukausta lukuun ottamatta TPS jäi myös ilman tekopaikkoja ja näin ollen ottelu eteni voittolaukauskilpailuun 1-1 lukemissa.

Pilkuissa molemmat maalivahdit ottivat hyviä koppeja ja ainoasta maalista vastasi normaalisti Mestarien liigassa osuva Lewandowski komealla rannekudilla takayläkulmaan. Dmitriev aloitti kisan, mutta veto kilpistyi päin Lassilaa. Spina veivasi, mutta rystynostossa kiekko eli sen verran, että kiekko ei noussut tarpeeksi. Kreutzerin yrityksen Lassila ryösti hanskallaan. Perrin puolestaan laukoi patjojen kautta ohi takakulmasta jussijokismaisella vauhdilla. Collins laukoi muistaakseni patjoihin ja Kallio ei myöskään onnistunut ohittamaan Goepfertia. Milley ja Vainiola kävivät myös epäonnistumassa, kunnes sitten tosiaan Lewa onnistui ja Tepsin Vähätalo epäonnistui toistamiseen pelissä rangaistuslaukauksessa. Tällä kertaa hän tuli vasemmalta ja koitti etukulmasta nostaa kiekon sisään patjan yli, mutta Goepfert piti maalinsa puhtaana. Ansaittu 1-2 vierasvoitto Düsseldorfille.

Jää oli melko huonossa kunnossa ja kiekko pomppi pelaajien lavoissa suhteellisen paljon. Tepsillä oli ongelmia hyökkäyksiinlähtöjen kanssa ja peli meni ajoittain kuskaamiseksi. Düsseldorf oli selvästi paremmalla jalalla liikenteessä ja voitti useimmat kaksinkamppailut. Ainoastaan Lassilan kuuma ilta piti lukemat tasoissa. Molemmat faniryhmät loivat kivasti ääntä halliin, vaikka ottelu ei itsessään ollut tasoltaan mikään huippuhyvä osittain jäästä johtuen. Seuraavassa sitten pelaajakohtaisia huomioita. Pääpaino oli Tepsin pelaajien seurannassa, koska vierasjoukkueessa ei juurikaan ollut tuttuja nimiä.

TPS
+ Lassila, ottelun MVP. Useita huippupelastuksia ja torjui yhden pisteen. Rankkareissakin vain yksi omiin.
+ Kallio, TPS:n paras kenttäpelaaja tänään. Avauserässä maali, toisessa erässä pelasi Vähätalon läpi ja muutenkin läpi ottelun sai syötöt ketjukavereiden lapoihin ja uskalsi pysyä myös kiekossa onnistuneesti.
+ Virtanen ja Pikkarainen olivat myös onnistujia. Jonnelta huikeaa alivoimapelaamista ja muutenkin pärjäsi mainiosti kaksinkamppailuissa. Pikkarainen puolestaan väläytteli pariin otteeseen käsiään ja sai siten luotua itselleen maalipaikkoja, mutta vedot suuntautuivat liiaksi päin Goepfertia. Silti yritteliäs ja hyvä matsi Pikkaraiselta.
+ Puolustajista paras oli tänään Tikkanen. Ehjä peli molempiin suuntiin. Ei tehnyt virheitä, laukoi viivasta hanakasti, vaikka sihti ei ollut kohdillaan, mutta vedot olivat matalia ja joskus vielä joku ohjaa ne sisään tai sitten niistä tulee muuten vain reboundeja.
+ AV-peli oli sataprosenttista, joten siitä plussaa.
- Muista puolustajista sitten Tikkasen pari Kojo oli avauserässä vielä ihan OK, mutta sitten taso putosi. Kakkoserässä pari turhaa jäähyä ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä harvemmin Kojon syötöt osuivat lapaan ja mies vain koitti roiskia kiekon ulos alueelta pleksin kautta.
- Tallinder-Mojzis parille myös hieman miinusta. Henrik oli avauserässä kentän huonoin pelaaja, koska menetti ainakin 4-5 kertaa kiekon omalla alueella hirveän sähläyksen jälkeen. Tallinder kuitenkin paransi sitten pelin edetessä ja pelasi muun muassa jatkoajalla varmaan yli kolme minuuttia. Mojzis puolestaan ei saanut avauksiaan napsumaan ja heitti 4-5 pitkää kiekkoa ottelun aikana. Hieman jäi sellainen maku, että molemmat herrat pelasivat puolivaloilla tänään.
- Friman-Eronen parista sen verran, että Eronen oli näistä vakuuttavampi. Oli suhteellisen näkymätön, toki ei pärjännyt kovin hyvin kaksinkamppailuväännöissä. Friman oli silti enemmän ongelmissa omassa päässä ja Eroseen verrattuna syöttöprosentti oli huonompi. Jos nyt pitäisi valita, Eronen näistä kahdesta kuutospakiksi.
- Hyökkääjistä Salo, Moisio ja Karvonen olivat turhimmat. Salolla ei ainakaan ole käyttöä Liigassa pienuuden takia. Moisiolla ei ole pelillisesti mitään annettavaa eikä oikein vielä Karvosellakaan. Ainoa näistä junnuista joka pärjäsi kentällä, oli Vähätalo. Monsterimonni kärsi ketjukavereistaan puolitoista erää, kunnes sitten Selin sekoitti hieman pakkaa.
- Ykkösketju oli melko näkymätön. Spina oli noista selkeästi eniten hereillä tänään, Ahtolalla ja Perrinillä ei oikein luistin kulkenut ja ratkaisut olivat liian hitaita. Kakkosketjusta Pikkarainen tosiaan oli hyvä. Vainiola saa miinusta siitä, että tuhlasi 3-4 loistopaikkaa. Koskirannalle myös hieman miinusta. Oli aika pehmeä, ei kyennyt pitämään kiekkoa ja sitten syöttöjen tarkkuudessa oli parannettavaa. Tuntui jotenkin, että Terolle tuli usein turhan kiire tehdä se ratkaisu, kun mies oli kiekossa.
- YV-peli ei toiminut, koska maaleja ei tullut. Kiekon ylöstuonti kesti liikaa. Enemmän vauhtia ja heittämällä alueelle jatkossa, jotta pakkopeli saataisiin nopeammin pystyyn.

Düsseldorf EG
+ Pari nopeaa havaintoa myös vierasjoukkueesta. Maalivahdista aloitan ja Goepfert oli hyvä lukuun ottamatta sitä avauserän hörppäystä.
+ Puolustajista suomalainen Rönnberg pelasi miehekkäästi, vaikka liikkuminen oli kulmikasta. Conboyn vakuutti lämärillään, vaikka se oli osoitteeton. Pienikokoinen Davis oli kiekollisesti taitava ja tuki ahkerasti hyökkäyksiä ja jäi siksi mieleen. Muilta puolustajilta sitten suhteellisen tasapaksut esitykset, ei isoja virheitä kummassakaan päässä.
+ Hyökkääjistä kaksi ketjua oli yli muiden. Varsinkin Minard-Collins-Kreutzer pääsi oikeastaan melkein joka vaihdossa Tepsin alueelle ja loi joukkueen parhaimmat tekopaikat. Paremmalla viimeistelyprosentilla peli olisi ratkennut jo varsinaisella peliajalla. Ykkösketju Milley-Strodel-Turnbull oli toiseksi paras koostumus ja kolmosketjusta Olimb-Lewandowski -akseli toimi muutamaan otteeseen mainiosti. Nelosketju ei hirveästi jäällä piipahtanut.
+ Av-peli toimi myös vierasjoukkueella täydellisesti Goepfertin ollessa viimeisenä lukkona.
- Ainoastaan YV:tä Düsseldorf ei millään saanut kulkemaan. Ylöstuonti oli vaikeaa ja pakkopelin pyörityskin hidasta ja aneemista sekä mielikuvituksetonta laidoissa pyörimistä.

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa