CHL: Lohko H - HC Kosice, Klagenfurter AC & EHC München

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Lohkon parhaat

HC Kosice & KAC Klagenfurt
0
Ei ääniä
HC Kosice & Red Bull München
2
50%
Red Bull München & KAC Klagenfurt
2
50%
 
Ääniä yhteensä : 4
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko H - HC Kosice, Klagenfurter AC & EHC München

ViestiKirjoittaja Multi » 13.08.2015 12:45

Tälläinen lohko, Saksa - Itävalta vääntöä höystettynä itäisellä kiekkotaituruudella Slovakiasta. Unelmissa noin, tosiasiassa kyseessä on todella tasapaksu ja heikko lohko, yksi CHL:n heikoimpia. Mikään joukkue ei varsinaisesti loista, toki tasaista vääntöä luvassa. München tässä lohkossa varmaan suosikki on, mutta yllättävän heikko joukkue heilläkin vaikka tiedetään, että joukkue on energiajuomajätti Red Bullin omistuksessa. Olisikin todella mielenkiintoista nähdä nämä Red Bullin omistamat joukkueet vastakkain, molemmilla käytännössä sama Red Bullin paskalogokin, ainoastaan kaupungin nimi alla vaihtuu.


- Tomas Slovak Kosicen oma kasvatti joka pitkän kierroksen jälkeen palaa alkavaksi kaudeksi kasvattiseuraansa. Slovakin joku saattaa muistaa liigasta ja Ilveksen tai SaiPan paidasta. Pelasi kaudella 06-07 yhteensä 19- ottelua kyseisissä joukkueissa, mutta ei ilmeisesti vakuuttanut kumpaakaan liigajoukkuetta. Nuorena poikana Slovak teki todella paljon pisteitä, mutta aikuisuralla ei samanlaista ole nähty. Syynä lienee roolin muuttuminen ja että peliaikaa on aikuisiin siirtyessä saanut, on pelaamista ollut pakko muuttaa enemmän puolustusorientoituneeksi. Ikää miehellä 32 joten mies pelaa parhaita pelivuosiaan, Slovakiassa. Ei varmaan mennyt miehen omastakaan mielestä niin kuin hän suunniteli, CHL toki näyttöikkuna parempiin sarjoihin mutta tilaisuus taisi mennä jo. Martin Strbak on varmasti monelle tuttu, arvokisoista kuin myös mahdollisesti seurajoukkueista. Strbakilla ikää peräti jo 40, en ole vähään aikaan hänen pelaamistaan nähnyt, niin onkin kiintoisaa nähdä miten putki kulkee? Slovakian liigassa riittää varmasti, mutta miten CHL:ssä kansainvälisiä joukkueita vastaan? Mikäli ei kulje, niin menettää yhden ulottuvuuden pelistään, taklaukset. Sijoittumisella toki hoitanee puolustuspään hommat rautaisella ammattimaisuudella, toki välillä sielläkin voi tulla kiire jos luistelu ei enään toimi.

- Hyökkäyksestä saman minkä kyseenalaistin 40- vuotiaalla Strbakilla, voi sanoa 41-vuotiaasta Peter Bartosista, eli miten on liikkeen laita? Bartosin tilastoja kun katsoo, niin ihan hyviä pisteitä siellä on nakutettu vuodesta toiseen, toisaalta kun tiedetään Slovakian extraliigan vertautuvan tasoltaan mestikseen, niin nuo pistemäärät ei näytäkään enään hyviltä. Mielestäni on todella järkyttävää, miten alas sekä Tsekin että Slovakian extraliigat on menneet. Ikämiehiä surffailee ja nakuttaa jopa vielä hyviä pisteitä. Onkohan Slovakiassa tai Tsekissä mietitty sarjojen yhdistämistä vanhaan tsekkoslovakia tyyliin, kannattaisi miettiä. Jiri Bicek KalPassa ja JYPissä ihastuttanut slovakialaistyömyyrä, jolta löytyi myös yllättävän pehmeät kädet. Vuodet slovakian extraliigassa ei ainakaan henkilökohtaisesti ole Bicekiltä nappiin menneet, kun muistetaan sarjan heikko taso niin kyllä Bicekin pitäisi pystyä PPG-tahtiin tai lähes siihen, olkoonkin ettei Bicek ole pelaajatyypiltään suorainen pistelinko. Tekee varmasti yhä ahkerasti töitä puolustussuuntaan ja ikää kun on se 36- niin onnistuneella CHL-turneella saanee vielä mahdollisuuden suurempiin sarjoihin, mikäli vain haluaa.


- Pekka Tuokkola takana menestys, edessä kaljaliigat? Siltähän tämä alkaa näyttämään valitettavasti Pekin osalta, todella erikoinen kehityspolku kyllä Tuokkolalla. Nuorena poikana Jyväskylään Wallinheimon aisapariksi ja imemään oppia, käytti tilaisuutensa hyvin ja kasvatti vastuutaan kausi kaudelta. JYPin ensimmäisenä mestaruus vuonna -09 oli hurjassa vireessä ja JYPin suurin syy mestaruuden takana. Monesti on sanottu, että JYPin viisikkopuolustus teki hyvästäkin maalivahdista loistavan ja osa tästä on varmasti totta, mutta jos muistelette niitä tilanteita mitä Kärpillä oli ja mitkä Peki nappasi niin olihan herra todella kovassa vireessä. Varmaan euroopan kuumin maalivahti silloin, sitten tapahtui jotain mystistä. Seuraavina kausina koppi tarttui vieläkin ihan hyvin ja pääsi KHL:ään, mutta se keikka ei mennyt aivan nappiin ja sen jälkeen Tuokkolan ura onkin ollut tasaista laskuvirtaa ja lopulta ollaan tultu tähän että Peki on Klagenfurtissa itävallassa. CHL on todella tärkeä näyttöikkuna monelle pelaajalla, niin myös Tuokkolalle jos saa Klagenfurterin vietyä pudotuspeleihin, niin isommat sarjat varmasti kiinnostuu ja mitä pidemmälle saa itävaltalaiset vietyä sitä kuumempi Peki on maalivahtimarkkinoilla. Kyseessä erittäin sympaattinen pelaaja etc, jolle toivoisi että ura kääntyisi vielä nousuun. Mies pelaa parhaita pelivuosiaan toivottavasti jossain muualla kuin itävallassa.

- Puolustuksesta nostaisin pari liigasta tuttua turhaketta, jotka ei Klagenfurterissa kuitenkaan turhakkeita ole. IFK:n paras kiekollinen puolustaja sitten Brian Rafalskin, eli Jason DeSantis tietenkin. Ihmeellinen haku alunperinkin Nybondakselta HIFK:iin ja vaikka jotkut DeSantis vakuutti, niin ilmeisen turhake mies oli. AHL:ssä yksi hyvä kausi muuten tasaisen huonoa pelaamista, hänen profiilin pelaajalle. Olikos se niin, että DeSantis pelasi harjoituskaudella hyvin, alkukaudella aivan vihkoon ja sitten tasaisen varmasti petrasi ja oli jopa hyödyksi loppukaudesta? En voi muistaa, mutta tälläinen mielikuva itsellä herrasta. Pelasi viime kauden jo Klagenfurterissa noin 0,5 pisteen keskiarvolla, eli ihan ok. Parantanee viime kaudesta ja kuuluu itävaltalaisten tärkeimpiin pelaajiin, se kertokoon joukkueen yleisestä tasosta jotain. Toinen puolustaja tosiaan jota seuraan on Rauman Lukosta tuttu Mike Siklenka. Isokoinen kokenut ja suhteellisen kiekkovarma ja kiekosta tykkäävä puolustaja. Pelannut itävallassa pitkään ja ilmeisesti tykkää sarjan hieman löysemmästä temmosta. Saa hänenkin kohdallaan nähdä miten vuodet on Siklenkaa kohdellut, ei koskaan ole mikään raketti luistimilla ollut, ikä tehnyt tehtävänsä?

- Jatketaan suomesta tutuilla pelaajilla Oliver Setzinger, ihastutti aikaan hämeessä monessa eri seurassa. Itävallan moninkertainen arvokisaedustaja ja pistenikkari. Suomi - Itävalta - Sveitsi - Romania - Itävalta, kierroksen Setzinger heitti, palasi viime kaudeksi itävaltaan ja Klagenfurteriin. Viime kausina en ole paljoa Setzingeriä nähnyt, mutta tilastoja tutkimalla tasaista hiipumista havaittavasissa. Itävallassa pitäisi putken kuitenkin liikkua vielä tarpeeksi hyvin ja Setzingerin olla joukkueelleen hyödyksi, parikolme kautta ja asia voi olla täysin eri, vaikka ikää ei ole kuin se 32- eli mies periaatteessa parhaassa iässä, tilastot vain kertovat muuta. Itse seuraan myös Markus Pöckiä, nuorehko ja hyvää jälkeä nuorissa tehnyt hyökkäjä joka voi pelata myös pakin paikalta, itseasiassa suurin mielenkiinto onkin aletaanko Pöckistä taikoa pakkia. Viime kaudella ilmeisesti koko kausi meni puolustajan tontilta ja jatkuukoo sama, mielestäni olisi lahjoja hyökkääjänäkin ja ehkä enemmän mutta eiköhän siellä ammattimiehet tiedä mitä tekevät.


- Söderholm sitten jätti IFK:n monien mielestä oikea päätös, kun pelillinen anti alkoi olla laskusuunnassa. Mielestäni Södestä kyllä olisi pelillisestikin vielä apua ollut, mutta ilmesesti mies halusi vielä viimeiselle ulkomaan matkalleen ja eihän sitä tiedä vaikka Münchenin kautta Söderholm vielä takaisin IFK:n kilpipaitaan päätyisi? Monelle vuosi pari euroopassa on tehnyt ihmeitä, hieman rennompi ote kiekkoon jne, kyllä te tiedätte. Ennakoon Söde tulee olemaan Red Bullin yksi tärkeimpiä palasia, kohti euroopan valloitusta ja Saksan mestaruutta, joskin molemmat jäänevät vain haaveiksi. Jeremy Dehner myös tuttu mies stadin valoista, tosin Jokereista ja varmaan stadin valot väärä nimike, eihän Jokerit edes ole stadista vaan helsingin lähiöistä. Asiaan mies aloitti Jokereissa erittäin hyvin, mutta sen jälkeen tasaista hiipumista parilla kaudella ei enään kuulunut missään vaiheessa Jokereiden KHL-suunnitelmiin. Ei säväyttänyt, myöskään viime kaudella Münchenissä sellaista kivaa neppailua, ei enempää ei vähempää. Dehnerkin on niin pienikokoinen pelaaja, että vaikka miehellä on puolustusasenne kunnossa, niin fysiikanlait iskevät kasvoille ja mies häviää surullisen paljon kaksinkamppailuja. Itse ennen saksan keikkaa mietin, että tämä kaveri olisi saatava jäämään liigaan ja JYPiin, mittaamatonta potentiaali on paljon, mutta onko sittenkään? Näyttäisi että piipussa olisi paljon annettavaa, mutta johonkin ne vaan jää, ei saa itsestään revittyä potentiaaliaan irti. Olisiko CHL:ssä mahdollisuus nähdä huippuiskussa oleva Dehner, toivottavasti. Hyökkääjistä seuraisin Wolfia ja häneen pätee sama, mitä moneen muuhunkin ikämieheen liikkuuko putki tarpeeksi? Asennetta saksan arvokisojen kapteenilta varmasti riittää ja taitoakin on sekä laukaus erittäin hyvä. Oikeastaan varmaan pienikoko on syynä, ettei Wolf ole tehnyt parempaa kansainvälistä uraa, kaikki muut elementit löytyvät työkalupakista -> seurantaan.

Game Day 1 Thu 20.08.2015 19:30 Group H, HC Kosice - Red Bull Munich, Steel Arena
Game Day 2 Sun 23.08.2015 20:30 Group H, KAC Klagenfurt - Red Bull Munich, Stadthalle Klagenfurt
Game Day 3 Fri 28.08.2015 20:30 Group H, Red Bull Munich - HC Kosice, Olympia-Eisstadion
Game Day 4 Sun 30.08.2015 18:30 Group H, KAC Klagenfurt - HC Kosice, Stadthalle Klagenfurt
Game Day 5 Thu 03.09.2015 19:00 Group H, HC Kosice - KAC Klagenfurt, Steel Arena
Game Day 6 Sun 06.09.2015 17:30 Group H, Red Bull Munich - KAC Klagenfurt, Olympia-Eisstadion
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: CHL: Lohko H - HC Kosice, Klagenfurter AC & EHC München

ViestiKirjoittaja Dev » 16.08.2015 18:00

DrMultihunter kirjoitti:- Puolustuksesta nostaisin pari liigasta tuttua turhaketta, jotka ei Klagenfurterissa kuitenkaan turhakkeita ole. IFK:n paras kiekollinen puolustaja sitten Brian Rafalskin, eli Jason DeSantis tietenkin. Ihmeellinen haku alunperinkin Nybondakselta HIFK:iin ja vaikka jotkut DeSantis vakuutti, niin ilmeisen turhake mies oli. AHL:ssä yksi hyvä kausi muuten tasaisen huonoa pelaamista, hänen profiilin pelaajalle. Olikos se niin, että DeSantis pelasi harjoituskaudella hyvin, alkukaudella aivan vihkoon ja sitten tasaisen varmasti petrasi ja oli jopa hyödyksi loppukaudesta? En voi muistaa, mutta tälläinen mielikuva itsellä herrasta. Pelasi viime kauden jo Klagenfurterissa noin 0,5 pisteen keskiarvolla, eli ihan ok. Parantanee viime kaudesta ja kuuluu itävaltalaisten tärkeimpiin pelaajiin, se kertokoon joukkueen yleisestä tasosta jotain.


Juu kyllä sä ihan oikein muistat DeSantiksen kohdalla. Emmä kuitenkaan tiedä oliko loppukauden hyödyksi joukkueelle, koska se pelaaminen oli enemmänkin sellaista tasaisen varmaa suorittamista. Ei tee pisteitä, eikä mokaile. Ja sitähän IFK ei tuolloin nimenomaan hakenut DeSantiksesta, vaan kundin piti olla puolustuksen kiekollinen johtaja jonka menossa muiden päitä huimaa.

Tässä lohkossa ehdottomasti mielenkiintoisin seurattava on tuo EHC Munchen, koska siellä on Söde. Ja mitä tulee Multin tekstiin Tonista, niin kyllä noin 90% oli sitä mieltä, että Tonia ei saisi päästää muualle. Halu oli kuitenkin miehen oma. Ne jotka halusivat päästä miehestä irti, eivät tajua jääkiekosta hölkäsen pöläystä. Toivottavasti nyt vuosi tuolla ja sitten ura lopettamaan punapaitaan.
- Olen aina IFK

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa