CHL: Lohko K - Lukko & Fribourg, CHL:n mestarin kyydissä?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Jatkoon pääsevät?

Rauman Lukko & Fribourg-Gotteron
1
13%
Rauman Lukko & Luleå HF
5
63%
Fribourg-Gotteron & Luleå HF
2
25%
 
Ääniä yhteensä : 8
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko K - Lukko & Fribourg, CHL:n mestarin kyydissä?

ViestiKirjoittaja Multi » 15.08.2015 15:19

Lohko K, on sitten kova lohko. CHL:n hallitseva mestari Luleå, Rauman Lukko ja sveitsin Fribourg-Gotteron. Luleå tässä ennakkosuosikkina lähtee, mutta oikeastaan miten päin tahansa tämä voi kääntyä Lukonkin materiaali on kova ja niin on myös sveitsiläisten. Maajoukkuemiehiä riittää koko porukalla, erittäin mielenkiitoista seurata minkälainen taistelu kahdesta jatkopaikasta muodostuu, näin mutusteltuna sanoisin että Lukko jää alkulohkoon. RD:n joukkueilla ei peli yleensä ole vielä valmista tähän aikaan ja siitä hyötyy lohkon kaksi muuta huippujoukkuetta.


- Pelkkiä hyökkääjiä nostan, se kertonee muutamasta asiasta. Hyökkäy on kovempi kuin puolustus ja näin hyökkäyksessä "kiinnostavampia" ja tunnetumpia miehiä kuin puolustuksessa. Vai mitä sanotte sveitsin a-maajoukkue hyökkääjistä, Sprunger, B.Plüss ja Gardner sekä viime kausien KHL:n kovimmasta suomalaisnimestä eli Sakari Salmisesta? Gardner ja Plüss on oikeastaan samassa tilanteessa, vaikka eivät profiililtaan ole koskaan olleet mitään huippu taitavia pistenikkareita niin NLA:ssa jälki on ollut todella kovaa. Kuitenkin ikää kohta molemmilla 40- ja alkanee näkymään, en ole nähnyt miehiä oikein muualla kuin maajoukkueesssa viime kausina. Molemmilla herroilla pisteet kuitenkin viime vuosina tippuneet, herrojen kolme viimeisintä kautta --> Gardner 2012-13 50o 42p > 2013-14 48o 30p > 2014-15 44o 24p ja Plüss 2012-13 50o 31p > 2013-14 49o 38p > 2014-15 30o 19p. Eli kyllä noista jotain voisi ehkä päätellä, vaikka Plüssillä onkin PPG-tahti säilynyt suhteellisen samana. Loukkaantumiset sitten verottaneet otteluita ja näin ollen myös pisteitä. Gardner pelasi aiemmin Bernissä mutta nyt hakemassa uutta virtaa Gotteronissa. Auttaako seuran vaihtaminen sitten löytämään vanhalla iällä tason takaisin? epäilen vahvasti ettei, Plüss tekee vahvaa työtään puolustussuuntaan ja siinä sivussa tehnyt hyviä pisteitäkin. Onko sitten käynyt Plüssille NLA:ssa niin kuin liigassa esim. Perrinille, vauhti ja kestävyys kun tippunut niin pitänyt keskittyä vaan toiseen osa-alueeseen? siinä missä Perrin keskittynyt hyökkäykseen niin Plüss keskittynyt puolustussuunnan pelaamiseen? en tiedä, mutta näin voi olla. Parhaassa peli-iässään oleva Julien Sprunger on sitten nostanut pisteitään samassa kolmen kauden syklissään viime kaudella 50- otteluun 40-pistettä ja mies varmaan haluaa nostaa tasoon vieläkin korkeammalle. On kuitenkin muutama kausi sitten pelannut aivan PPG-tahdissa NLA:ssa, mutta sitten taso laski syystä tai toisesta. Nyt kuitenkin saanut itsestään taas enemmän irti ja olisko tulevalla kaudella paluu siihen PPG-tahtiin? Sakari Salminen mies oli huipputahdissa KHL:ssä, pelottiko venäjän tilanne vai mikä, kun mies siirtyi Immosen kanssa sveitsin NLA:han? molemmilla olisi vielä KHL:ssä kysyntää ollut. Nopea, taitava ja röyhkeä, yksi suomen parhaita laitureita, odotusarvot seurassa varmasti kovat. Itsekin odotan Salmiselta erittäin paljon, pitäisin ihmeenä jos mies ei tekisi yli PPG-tahtia pisteitä. Tarvitsee toki siihen apua ketjukavereilta ja tässä tullaankin sitten, että nostaako Sprunger tasoaan riittävästi, entä miten Gardner?


- Luleå on pirun kova nippu, jolla sekä kärkiosaamista että leveyttä on riittämiin viemään toisen kerran peräkkäin CHL-mestaruus tai voittaa paikallinen SHL. Nostan muutaman liigasta tutun pelaajan (Petrell, Rajala, Schira, Melart) ja KHL-Jokereissa flopanneen Johan Harjun. Pelaajat on varmasti kaikille tuttuja, joten laitan muutaman ajatuksen pelaajista mitä henkilökohtaisesti mietin.

- Craig Schira, HPK:n löytö norjan liigasta, veti HPK:ssa kaksi huippukautta ja matka jatkuu SHL:nä kärkijoukkue Luleå:n riveihin. Miten Schira onnistuu ruotsissa peli on erilaista ja peliäly korostuu. HPK:ssa Schira pelasi isoja minuutteja suurella vastuulla, miten käy pelihuumorin jos ja kun vastuuta ei tule niin kuin Schira tottunut, miten pääsee pelinvirtaukseen mukaan ja joutuuko pelin ulkopuolelle ja ei pysy rytmissä. Kausi näyttää.

- Ilari Melart, IFK:n kultainen noutaja sai lopulta edarissa vastuuta ja osoitti että osaa pelatakin. Liigan kärkipakista MM-kisajoukkueeseen, pohjoisamerikkaan ja lopulta itä-euroopan KHL-sarjaan. Mielenkiitoinen urakehitys, pelaa välillä ylimielisesti tai taitotaso ei riitä toteuttamaan miehen pelihaluja. Liigassa olisi ylivoimapakki, mutta SHL:ssä uskon että vastuu tulee kakkos/kolmospakkiparissa ja alivoimaminuutein. Ajautuuko takaisin kovanaamaksi ja noutajaksi? toivottavasti ei, lahjoja ihan kiekollisella puolellakin on, mutta kaipaisi isoa vastuuta, kenties SHL on väärä sarja?

- Toni Rajala, Ilveksen ja suomen entinen huippulupaus ura tuntui junnaavan paikalla ja läpimurtoa ei syntynyt. Työsulku kaudella joutui ECHL:ään, mutta se taisi olla Rajalan uran käännekohta parempaan? takoi kovia pisteitä NHL:n farmin farmissa ja sai kutsun AHL:ään jossa sama tahti jatkui. Odotin, että olisi jäänyt pohjois-amerikkaan, mutta palasi eurooppaan ja ruotsiin, jossa veti huippukauden. Kävi kohelossa yrittämässä, mutta ei aivan nappiin mennyt ruotsiin paluu ja homma toimi kuten ennenkin. Aloittaa Luleåssa ensimmäisen kautensa, mutta kolmannnen SHL:ssä kuuluu joukkueen kärkipelaajiin. Hieman kuitenkin pelottaa Rajalan tasaisuun, nyt huippukausi ja kaikki epäilijät on vaimennettu.

- Lennart Petrell, en oikein tiedä mitä herra Lennartista pitäis ajatella. Liigassa erittäin hyvä kakkoskentän pelaaja, mutta muualla vain kolmos/nelosketjun rotaatiokaveri. Haluaisin uskoa, että Petrellistä olisi kärkiketjuihin, mutta en vain näe sitä. Asennetta löytyy ja taitoakin ihan jees, mutta jotain puuttuu. IFK:ssä onnistuu muualla ei, kolmos/nelosketjuun loistava pelaaja, ylemmissä ketjuissa voi stuntata, mutta ei pelata varsinaisesti. En tiedä, odotan kuitenkin että tekisi sen 15-20 pistettä, viime kaudella syntyi vain 10 (5+5 50 otteluun!)


- Lukon pelaajatkin kaikille varmaan tuttuja, joten jatkan tuota mitä Luleån pelaajista eli omia mietteitä herroista.

-Rony Ahonen, SaiPassa kaksi viimeisintä kautta kädetön peruspuolustaja joka sijoittumisella kuitenkin pysyi mukana. En kuitenkaan aivan tiedä mitä Lukko herrasta hakee, toki korvannee Antti Jaatisen, mutta mitä lisäarvoa Ahonen Lukolle tuo, vaikea sanoa? Alivoimaa kuitenkin tullee pelaamaan, muuten korkeintaan kolmospakkiparissa, ellei kokonaan rotaatioa pakkina.

- Miika Koivisto, toinen sellainen hankinta että saan hieroa silmiäni ja sanoa mitä ihmettä Lukko ja RD. Onko herra tosiaan Mikko Kousan korvaaja? ei korvaa Kousaa millään osa-alueella, flegmaattisen löysä kaveri joka ei myöskään loista hyökkäyspään oivalluksilla. Sanoisin että floppihankinta numero yksi, IFK ilmeisesti vältti juuri ja juuri tämän miinan. KalPalla kävi pulla, että joku huoli ylikalliin Koiviston.

- Turo Asplund, JYPin kiekkomyllyn yksi suurimpia timantteja, tai aikanaan näin. Ei ole koskaan päässyt sille tasolle mitä juniorivuodet antoivat ymmärtää. Liigan parhaita kolmos/nelossenttereitä nyt kuitenkin ilmeisesti hankittu Lukkoon kärkiketjuihin, kysymys onkin riittääkö taso. Ilveksessä otti kiekollistakin roolia vihdoin myös liigassa, saa nähdä jatkaako samaa hyvä rataa myös Lukossa. RD tuntee miehen Jukureista ja JYPistä, vastuuta luvassa, nyt olisi vastattava huutoon. Lukossa kaiken matsatessa, voi olla todellinen steal-hankintakin. Pitäisin kuitenkin todennäköisimpänä, että tekee liigassa 15-25 pistettä ei sen enempää ja hoitaa kakkos/kolmosentterin roolia. Kaiken natsatessa potentiaalia kuitenkin enempään. CHL tärkeä näyttöikkuna valmennukselle, pystyykö suoriutumaan kaavailusta kakkosentterin roolista.

- Sami Lähteenmäki, porissa ja Ässissä ihastuttanut väkkärä. Lukko hankki miehen tekemään tulosta ja ainakin harjoitusotteluissa mies vastannut hyvin huutoon. Nopeudellaan saa paljon paikkoja on myös liigatasolla vähintään kelvollinen viimeistelijä. Odotan runkosarjassa vahvaa tekemistä ja noin pariakymmentä maalia, playoffeissa maailma kuitenkin aivan eri joten en siellä häneltä oikein mitään odota. CHL:n löysemmässä temmossa Lähteenmäen vahvuudet pitäisi korostua ja mies näyttäisi paremmalta mitä onkaan.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: CHL: Lohko K - Lukko & Fribourg, CHL:n mestarin kyydiss

ViestiKirjoittaja Dev » 16.08.2015 09:56

DrMultihunter kirjoitti:- Ilari Melart, IFK:n kultainen noutaja sai lopulta edarissa vastuuta ja osoitti että osaa pelatakin. Liigan kärkipakista MM-kisajoukkueeseen, pohjoisamerikkaan ja lopulta itä-euroopan KHL-sarjaan. Mielenkiitoinen urakehitys, pelaa välillä ylimielisesti tai taitotaso ei riitä toteuttamaan miehen pelihaluja. Liigassa olisi ylivoimapakki, mutta SHL:ssä uskon että vastuu tulee kakkos/kolmospakkiparissa ja alivoimaminuutein. Ajautuuko takaisin kovanaamaksi ja noutajaksi? toivottavasti ei, lahjoja ihan kiekollisella puolellakin on, mutta kaipaisi isoa vastuuta, kenties SHL on väärä sarja?

- Lennart Petrell, en oikein tiedä mitä herra Lennartista pitäis ajatella. Liigassa erittäin hyvä kakkoskentän pelaaja, mutta muualla vain kolmos/nelosketjun rotaatiokaveri. Haluaisin uskoa, että Petrellistä olisi kärkiketjuihin, mutta en vain näe sitä. Asennetta löytyy ja taitoakin ihan jees, mutta jotain puuttuu. IFK:ssä onnistuu muualla ei, kolmos/nelosketjuun loistava pelaaja, ylemmissä ketjuissa voi stuntata, mutta ei pelata varsinaisesti. En tiedä, odotan kuitenkin että tekisi sen 15-20 pistettä, viime kaudella syntyi vain 10 (5+5 50 otteluun!)


Melart on sellanen peluri, että sitä kannattaisi ehdottomasti käyttää ylivoimassa, jos Luleålla ei nyt mitään jäätävän kovia YV-pommittajia ole. Kakkos YV:hen Melart ja sinne vetopaikkoja, niin kyllä se niitä räppäilee sieltä sisään. Melartilla on hyvä laukaus ja ainakin IFK-aikoina myös yllättävän tarkka.

Mitä tulee Lennuun, niin kaveri on hyytynyt aika pahasti sen Edmonton vierailun jälkeen. En tiedä mitä ne on sille siellä tehnyt, mutta työsulkukauden Lennu ei todellakaan ollut se sama kaveri joka lähti mestaruuden jälkeen Pohjois-Amerikkaan. Petrell oli todella arka ja lopettanut sen tavaramerkkipelaamisensa kokonaan, eli painavat taklaukset. Vähän samaa tarinaa on kuulunut sitten muualtakin tämän jälkeen, eikä tuo viime kausikaan käsittääkseni mennyt ihan putkeen.
- Olen aina IFK

Viestit: 1034
Liittynyt: 29.03.2013 03:14
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko, SHL

Re: CHL: Lohko K - Lukko & Fribourg, CHL:n mestarin kyydiss

ViestiKirjoittaja Lossu » 01.09.2015 10:52

Jaahas, Luleå -matsiin tuli hommattua lippu. Mielenkiinnolla odotan sunnuntain matsia. Lukko ja Luleå ovat molemmat varmistaneet jatkopaikkansa tästä lohkosta ja sunnuntaina kamppaillaan lohkovoitosta.

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa