CHL: Lohko L - Kalakukoilla helppo homma?

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.

Ja jatkajat ovat?

KalPa Kuopio & Stavanger Oilers
0
Ei ääniä
KalPa Kuopio & HC Trinec
6
100%
Stavanger Oilers & HC Trinec
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä : 6
Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

CHL: Lohko L - Kalakukoilla helppo homma?

ViestiKirjoittaja Multi » 15.08.2015 21:03

Lohkossa L on Kuopion KalPa, tsekin extraliigan viime vuotinen finalisti Ocelari Trinec ja neljästi peräkkäin norjan mestaruuden ottanut Stavanger Oilers. Trinecillä on vielä ihan kelvollinen nippu, vaikka tästä tsekinkin liigan tason laskemisesta on jo jauhettu tarpeeksi. Ikämiehiä ei oikeastana Trinecillä ole vaan pelaajia parhaassa peli-iässä tai sen alle, eli huomattavasti eri tavalla kasattu nippu kuin useat tsekin extraliigan joukkueet. Stavanger viime kaudella taisi kiusata CHL:ssä Tapparaa jonkun verrran, mutta nippu on kyllä heikko tai ei se nyt mikään surkea ole, mutta koostuu pääasiassa pelkistä norjalaisista ja norjalaisten taso nyt vaan on heikompaa kuin tsekissä saati suomessa.


- Henrik Solberg tuli Stavangeriin 2008-09 ja on kuulunut sen jälkeen norjalaisten tärkeimpiin puolustajiin, on luotettava sotaratsu joka voidaan laittaa kentälle tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta mitään ihmetekoja ei häneltä voida odottaa. Ylivoimaa, alivoimaa, tasakentällisin kaikki käy, mielestäni voisi pelata samanlaisessa roolissa paremmassakin liigassa. Nyt jos ja kun esiintyy edukseen CHL:ssä niin, siirtyminen isompiin sarjoihin voisi olla tosiasia ikää vielä puolustajalle mukavat 28.

- Hyökkääjistä itse seuraan Kristian Forsbergia ja Mathias Trettenesiä. Forsberg pelasi viisi kautta MODO:ssa ja SHL:ssä, ennekuin viime kaudeksi tuli Stavangeriin. Oli öljymiehissä heti huippuhankinta ja teki 45-otteluun 12+22=34 pistettä, voi pelata keskellä kuin laidallakin, mutta sanoisin että maksimit saadaan irti laidalla ja nimenomaan oikealla laidalla, vasenta ei taida edes pelata? Mathias Trettenes on 21- vuotias hyökkääjä, joka on pelannut MODO:n nuorissa tuli sitten kaudeksi 2011-12 Stavangeriin. Kausi kaudelta parantanut tahtiaan ja niihän kehittyvillä ja nuorilla pelaajilla tapanakin, viime kaudella sitten tekikin 44- otteluun 19+27=46 pistettä, eli yli PPG-tahtia. CHL on iso näyttöikkuna hänellekin ja pitääkin seurata miten onnistuu.


- 654 NHL-ottelun Rostislav Klesla saapui Trineciin viime kaudeksi, kyseessähän on puolustava puolustaja, mutta silti minusta tuo Trinecin paidassa 41-ottelua 5+8=13 oli häneltä vaisua. Klesla pelaa kuitenkin isoja minuutteja ja myös ylivoimaa, vaikka tosiaan profiililtaan onkin puolustava puolustaja. Noh ehkei pidä odottaa liikaa, jos ja kun hoitaa kunnolla sen osa-alueen mistä on tullut tutuksi ja jolla luonut uran NHL:ssä niin voiko valittaa? No tietenkin voi, mutta onko sille aihetta? ehkäpä ei. Mielenkiitoista nyt nähdä minkälaisessa vedossa Klesla on.

- Jakub Klepis entinen huippulupaus jonka ura on jäänyt mielestäni vähän piippuun, siitäkin huolimatta että miehellä saavutuksia riittää. Ei oikeastaan ole kuitenkaan koskaa tullut sille tasolle mille odotettiin, eli supertähdeksi. NHL-ura jäi aika torsoksi, muttei myöskään ole ollu supertähti euroopassa, hyvä tai erinomainen pelaaja kyllä, muttei supertähti. Palasi viime kaudeksi tsekin extraliigaan ja pelasi yli PPG-tahtia niinkuin Klepiksen kuuluukin. Pelannee tuolla tasolla myös nyt CHL:ssä ja extraliigassa, onkin jännä nähdä viihtyykö mies kotimaassa koko kauden vai lähteekö kesken kauden isompiin sarjoihin. Itse veikkaan jälkimmäistä, toki jos ulkomaat on nähty ja mies haluaa asettua tsekkiin asia on eri. Liigasta tuttu kaksikko Kreps - Plihal aloittavat toisen kauden Trinecin paidassa, en oikein tiedä mitä heillekin tapahtunut kun ei edes extraliigassa miehet ole PPG-tahdissa, toki Plihal pystyy auttamaan joukkuetta muutekin kuin pistein, Krepsistä en olisi varma. Aionkin seurata myös näitä kavereita ja ihmetellä missä mättää, jos jossain on vikaa. Molemmat kuitenkin parhaassa peli-iässään joten sarjan pitäisi olla heillä kovempi kuin extraliiga, tällä kaudella tuloksia ja taas ulkomaan keikalle?


- KalPan kaveritkin varmaan tuttuja jokaiselle, joten jälleen kerran vaan annan muutaman oman ajatuksen kavereista, joka tulee mieleen.

Santeri Lukka, 24- vuotias Ässien kasvatti joka kolmena viime vuotena kehittynyt hurjasti ja oikeastaan viimeisimpinä kolmena kautenaan tuplannut pistesaalinsa joka kerta, jos sama tahti jatkuisi niin Lukka pelaisin vain yhden liigakauden ja jatkaisi matkaa KHL:ään uskooko joku tähän? minä en ainakaan. En tiedä mitä temppuja Lukka on pelaamiseensa ja harjoitteluunsa löytänyt, mutta tulostaulu tykkää. Ei omaa mitään erityisen kovaa vetoa, mutta vetää nopeasti ja tarkasti, osaa myös lukea erittäin hyvin pelinvirtausta ja tekee oikeita ratkaisuja järestään. Sopinee myös KalPan pelityyliin täydellisesti, lienee KalPan hittihankinta ja korvannee ennakkoon ajateltuna Miika Koiviston helposti ja halvemmalla. CHL:n pelitempo tukee myöskin Lukkaa ja voi olla että, tahti on hurjaa. Punakynä valmiina kyllä menee Lukka seurantaa, olisko jopa maajoukkue ensi kaudella mahdollista?

Juuso Riikola, tasaisen varmaa kehittymistä kausi kaudelta. Erittäin mielenkiitoinen puolustaja, sillä on varsin pienikokoinen muttei kuitenkaan loista millään osa-alueella. Omaa kyllä erittäin kovankin laukauksen ja pelaa ylivoimaa sekä pitää kiekosta, silti tulokset varsin vaatimattomia. Itse pitänyt aina Simo-Pekkaa parempana kuin Juusoa, mutta KalPa luottanut Juusoon kokoajan ja ensikin kaudella pelannee KalPan 1/2-pakkiparissa ja suurella vastuulla. Olisiko lopullisen läpimurron paikka?

Patrick Davis, liigan yksi mielenkiintoisimpia siirtoja. Davis loisti SaiPassa ja pelasi ihan ok Kärpissä, mutta kun tuon hintaluokan miehellä ei ihan ok riitä. Ei ole ennen SaiPassa pelattua huippukautta, ollut oikeastaan missään mikään jäätävä pistemies tai maalintekijä, miten käy KalPassa. Uskoisin että Davis on KalPalle varsin kallis pelaaja ja toinen mielenkiinto onkin, että Kärppien ja Marjamäen pelitapa oli ilmiselvästi Davisille liian kiekollinen. KalPan pelityyli ennakkoon vielä kiekollisempi, joten voi olla ettei Davis joulua Kuopiossa nää. Mielenkiintoista myöskin nähdä laittaako KalPa miehen laitaan vai keskelle, SaiPassa tulos tuli laidassa, mutta on myös erittäin hyvä aloittaja. Pelannut vissiin harjoituskaudella keskellä. Davis tarvitsee heti CHL:n alusta lähtien tuloksia, tai kaudesta voi tulla taas pannukakku.

Joni Nikko, toinen pelaaja joka teki mielestäni virheen mennessään KalPaan. Nikko pelasi erittäin pirteästi toissa kaudella, mutta viime kausi meni pilalle loukkaantumisten takija. Ei ole mikään erityisen vahva luistelija ja tykkää pelata fyysisesti, kuulostaako KalPan tyyliseltä pelaajalta, no ei minustakaan. En oikein tiedä mitä Pekka Virta ja KalPa tässä nyt hakee, toki Nikko on hyvä maalintekijä ja KalPalla ollut viimeistely ongelmia, mutta mielestäni Blomqvist oli KalPaan paljon parempi haku. KalPassa on aina pärjänneet hyvin luisteluvoimaiset pelaajat jotka tykkäävät pelata taitokiekkoa ja ongelmia taas ollut näillä fyysisimmillä ja suoraviivaisilla pelaajilla. Voihan se olla, että Pekka Virta suoraviivaistaa vihdoin KalPan pelityyliä, mutta kuinka todennäköistä tuo on. Davis ja Nikko kaksi suurinta floppivaaraa mielestäni KalPalla, jossain muussa joukkueessa olisivat hittihankintoja, nyt en aivan tiedä.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Avatar
Viestit: 3619
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: CHL: Lohko L - Kalakukoilla helppo homma?

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 03.09.2015 18:30

KalPa tänään Norjassa Stavangeria vastaan näyttää seuraavalta:

Janne Keränen - Jaakko Rissanen - Patrick Davis
Joonas Lyytinen - Mikko Jokela

Christopher Bengtsson - Mikael Ruohomaa - Jesse Mankinen
Jussi Timonen - Niko Mikkola

Miikka Pitkänen - Balazs Sebok - Joni Nikko
Antti Halonen - Santeri Lukka

Juuso Riikola - Saku Kinnunen - Joona Harjama

Eero Kilpeläinen
Samu Perhonen


Poissaolijoina siis loukkaantumisten takia Tammela ja Mutanen, 2-1 voittoon päättyi viime peli enkä usko, että nytkään isomaalista tai helppoa peliä KalPalle saadaan kun Stavanger nappasi juurikin kotihallissaan hyvän 4-1 voiton Trinecistä, mutta toivon mukaan voitto tästä niin eiköhän lohkovoitto olisi sitten siinä.

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: CHL: Lohko L - Kalakukoilla helppo homma?

ViestiKirjoittaja Multi » 06.09.2015 09:55

Ei näemmä ollut helppo homma kalakukoilla.. :laugh:

Ensiksi sukellus norjassa ja sen jälkeen täydellinen floppaus tsekissä ja KalPa ei pääse tänäkään vuonna CHL:n pudotuspeleihin. Varsinkin tuo eilisen pelin lopputulos 6-0 oli järkytys, kun kotiin järkkärin hommista tulin. Huonostihan KalPa pelasi mitä katsoin, mutta silti. Häpeällinen esitys ja ei hirveämmin lupaa hyvää liigakaudelle. Mureniko Kilpeläisen itseluottamus, tuohon 1-0 maaliin joka oli pomppujen pomppu ja mieleen tosiaan tuli Pitkämäen legendaarinen imaisu IFK:n maalilla?
Turha koittaa ylläpito voittaa

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa