CHL neljännesvälierät: HC TPS - Storhamar

Täältä löydät vanhoja ketjuja CHL:ään liittyen.
Salming

CHL neljännesvälierät: HC TPS - Storhamar

ViestiKirjoittaja Salming » 03.11.2015 22:38

HK Areena, TPS ja Storhamar. Pyhä kolminaisuus tarjosi tänään mahtavat puitteet todella viihdyttävälle kiekkopelille. Ennen ottelun alkua söimme illasta Business Clubilla, jossa itse Juhani "Don Tami" Tamminen oli illan isäntänä. Tamin haastattelussa piipahtivat muun muassa Antero Niittymäki, Olli Malmivaara ja päävalmentaja Ari-Pekka Selin. Ruokana oli salaattia, jonkinlaista pasta-kala sekoitusta, riisiä ja kalkkunaa. Todella maukasta ja ilmainen vesi kruunasi kokonaisuuden. Nordicbet maksoi koko lystin, joten siitä peukkua sinne suuntaan ja hallin puolella paikat löytyivät C-katsomosta alhaalta, joten näkyvyys kaukaloon oli hyvä.

TPS aloitti ottelun vahvasti. Ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkue määräsi ottelun kulusta ja löi kiekkoa vauhdilla vierasjoukkueen päätyyn sekä meni ahneesti kiekon perään. Vierasjoukkue sai avauskympillä oikeastaan vain yhden kunnon maalipaikan, kun Storhamarin Top Scorer -paitaa kantanut Jacob Berglund puijasi Mojzisin vipuun ja pääsi suhteellisen helposti laidasta tulemaan keskelle, mutta viimeistely oli huono avopaikasta ja Lassila torjui yrityksen. Kotijoukkueen paras paikka puolestaan siunaantui Dave Spinalle, joka pelattiin läpiajoon hienosti ajoitetulla kuviolla sinisen päälle. Spinan ratkaisu kohti oikeaa yläkulmaa kuitenkin kilpistyi Östlundin räpylään ja kimposi siitä maalin ohi. Tepsillä oli useita muitakin huippupaikkoja, mutta Östlund otti maukkaita torjuntoja nollaten muun muassa Tallinderin lämärin parhaasta vetosektorista. TPS pääsi kokeilemaan myös ylivoimaa kahdeksan minuutin jälkeen, kun Gustafsson sai jäähyn korkeasta mailasta. Ykkösylivoimakoostumus Petu-Spina-Kallio-Perrin-Pikkarainen sai kuvion rauhoitettua, mutta Kallion nousu ja veto niukasti takakulmasta ohi jäi parhaaksi maalipaikaksi.

Ajassa 12:56 sitten kihahti ensimmäisen kerran. Vierasjoukkueen ykkösketju Skadsdammen-Zettergren-Jensen sai aikaan pyörityksen Tepsin alueelle. Kotijoukkueella oli muistaakseni tuolloin jäällä Kumeliauskasin johtama koostumus. Kiekko tuli maalin taakse Jensenille. Tämä syötti maalin kulmalle Skadsdammenille, jonka kuti meni Lassilan patjan yli takakulmaan. Nummelin oli tuossa tilanteessa samalla tolpalla, mutta hän ei saanut syöttöä katkottua. Osittain Lassilan piikkiin myös tuo osuma. Neljä minuuttia myöhemmin TPS antautui toisen kerran. Ensin Vainiola sai jäähyn sitomisesta ja hetkeä myöhemmin Ahtola karvasi alivoimalla liian innokkaasti ja kamppasi laidan lähellä Berglundin. TPS joutui siis kahden miehen alivoimalle. Tällä kaudella CHL:ssä hyvin tehoillut puolustaja Bull pelasi viivassa kiekon viereen. Zettergren otti sen haltuun, otti pari potkua eteenpäin ja naulasi terävällä rannelaukauksella kiekon oikeaan etuyläkulmaan. Postimerkin kokoiseen aukkoon tarkka veto ja Tallinder teki samalla pientä maskia Teemulle. Bull puolestaan veti liikkeellään Jonnen sivuun Zettergrenin linjalta. Erän päätösminuutilla lukemat olivat sitten jo 0-3. TPS:llä oli jäällä ykkösketju ja vierailla puolestaan kolmosviisikko. Huse syötti kiekon maalin takaa slottiin, jossa Ronnild oli täysin yksin. Hän latasi kiekon Lassilan putkista sisään välittömästi nopealla irroituksella. Spina oli lähinnä tuossa tilanteessa Ronnildia, mutta ei kuitenkaan iholla, joten Ronnildilla oli hyvin aikaa tähdätä kiekko maaliin. Erän ensimmäinen kymppi oli täysin Tepsin, mutta sitten Storhamar onnistui kolmesti ja Tepsin paketti sekosi varsinkin tuon ensimmäisen maalin jälkeen suhteellisen pahasti. Kaikki kunnia vieraille tehokkaasta viimeistelystä ja aktiivisesta pelaamisesta erän jälkimmäisellä puoliskolla. Lassilalle puolestaan pyyhkeitä kuten myös oman alueen puolustuspelaamiselle.

Toinen erä alkoi Tepsiltä murheellisesti. Pikkarainen ajoi taklauksensa loppuun ja samalla osui Storhamar-pelaajaa päähän. Seurauksena 2+10 minuuttia istumista. Onneksi sentään vierasjoukkueen jantteri virkosi suhteellisen nopeasti. Storhamar ei ylivoimaansa onnistunut hyödyntämään. TPS aloitti kirinsä 27 minuutin kohdalla. Virta pelasi kiekon viivaan, jossa Nummelin otti pari sivupotkua, lähetti kiekon terävällä ranteella jäitä pitkin maalille ja Ahtola oli lapoineen välissä ohjaamassa limpun pussiin. Komea osuma. Minuutin päästä TPS pelastui Lassilan gamesaverin ansiosta. Storhamar riisti kiekon hyökkäysalueella ja kiekko pelattiin pienoisen 2v1-tilanteen jälkeen takatolpalle, mutta Lassila venyi fantastiseen torjuntaan Hesbratenin yrityksen tielle. Kolme minuuttia myöhemmin Storhamar otti 10 sekunnin sisään kaksi rangaistusta. Ensin De La Rose joutui kampituksesta boksiin ja 10 sekuntia myöhemmin tosiaan Zettergren kamppasi keskustaan ajaneen Spinan. TPS hyödynsi kahden miehen YV:nsä. Perrin voitti aloituksen. Kiekko ajautui Virralle, joka levitti sen heti Petulle ja hyppäsi sen jälkeen vaihtoon, kun Tallinder otettiin sisään. Petu otti Virran syötön jälkeen tyhjät pois ja viritti mahtavan lyöntilaukauksen etualakulmaan. Östlund oli maskissa ja ei voinut maalille mitään. Neljä minuuttia myöhemmin Petu oli jälleen asialla, kun hän avasi omalta alueelta Pikkaraisen paikalla pelanneen Siikin läpiajoon. Tältä maalintekijän viimeistely ja kiekko oikeaan yläkulmaan ranteella suorasta luistelusta. Kakkossyöttö Vainiolalle. Tämän jälkeen TPS painoi edelleen loppuerän vahvasti ja yhdessä vaiheessa Storhamarin puolustajille tuli todella pitkä vaihto pitkän kiekon jälkeen ja kotijoukkue jauhoi pitkää hyökkäystä, mutta ei onnistunut luomaan vaarallista maalipaikkaa. Toiselle tauolle mentiin lopulta 3-3 lukemissa. Toisen erän torjunnat 12-17 ja laukaukset 20-12 eli vierasjoukkue laukoi aina maalia kohti.

Päätöserä mentiin sitten hieman rauhallisemmalla temmolla, joka oli ainakin meikäläisen odotuksissa ennen ottelua. Molemmat puolustivat tarkasti ja peli oli alivoimaisten hyökkäysten puskemista vuoron perään. Seitsemän minuutin kohdalla Storhamar heitti pitkän kiekon ja Östlund otti taktisen aikalisän menemällä korjaamaan varusteitaan vaihtoaitioon. Seurauksena pitkän katkon aikana pieni buuauskonsertti. Toki saattoi sillä olla oikeasti jotain ongelmaa, koska ottelun lopussa mies toisti temppunsa ja tällä kertaa kyseessä oli Storhamarin hyökkäyspään aloitus. Viimeisellä kympillä TPS loi oikeastaan kolme todella hyvää maalipaikkaa. Ensin Petu levitti upeasti toiseen laitaan, mutta Vähätalon viimeistely oli ala-arvoinen. Julius otti kiekon haltuun ja rannekuti jäi hieman piippuun. Hetkeä myöhemmin Tepsin ykkönen tuli alueelle. Kallio laukoi ja Östlund torjui reboundin suoraan eteensä. Perrin oli paikalla ensin, mutta kuti oli tuhnu ja lössö sekä suuntautui suoraan logoon. Lopulta sitten neljä minuuttia ennen loppua allekirjoittaneen ennen ottelua 4.00 kertoimella maalintekijäksi betsattu Ilkka Pikkarainen naulasi kiekon säkkiin. Tikkanen avasi omalta alueelta kiekon laitaa pitkin ylös. Storhamarin puolustaja kompuroi oman sinisen päällä ja Vainiola pääsi pujahtamaan ohi 2v1-tilanteeseen. Lätty takatolpille ja Pikkaraiselta kylmä viimeistely etukulmasta sisään. Tuuletin. Lopussa Storhamar ei enää kyennyt uhkaamaan kotijoukkuetta. Sen sijaan Kumeliauskas ja Virta pääsivät vielä 2v1-hyökkäykseen, mutta Kumen passi Virralle katkottiin. Loppulukemat mielenkiintoisen ottelun jälkeen lopulta 4-3.

Iso käsi vierasjoukkueen faneille, joita oli saapunut halliin noin 100. He pitivät hyvää mekkalaa varsinkin avauserässä ja päätöserässä. Toinen erä oli ymmärrettävästi hiljaisempi. Avauserän jälkeen en enää uskonut kotijoukkueen nousevan voittoon, mutta se osoitti selkärankaa, jota en ole Tepsiltä nähnyt sen kotiotteluissa pitkään aikaan. Toki vastustaja oli sellainen, että tuollainen nousu oli mahdollinen, koska tasoero oli kuitenkin sitten loppupeleissä olemassa. Varsinkin Storhamarin kakkos- ja kolmospakkiparit olivat vaikeuksissa avauspelaamisen kanssa, kun TPS paineisti aktiivisesti. Yleisöä oli hallilla 4238 katsojaa, joka on ihan kohtalainen määrä. Ottelu itsessään oli tosiaan viihdyttävä ja kutkuttava, kun TPS sössi avauserässä ja Storhamar teki tästä mahtavan ja jumalaisen kiekkonäytelmän. Raportin loppuun tuttuun tapaan pelaaja-analyysit.

TPS
- Lassilalle miinusta. Yksi gamesaveri toisessa erässä, mutta ensimmäinen ja kolmas maali olivat otettavissa. Kokosi kuitenkin itsensä, mutta ei voi silti antaa plussaa, vaan lievä miinusmerkki.
- Puolustajista epävarmin oli Mojzis. Vaikutti ajoittain siltä, että puuskutti todella paljon jäällä ja liike ei ollut aivan sitä parhainta.
+ Puolustajista plussaa ykköspari Nummelin-Tallinderille varsinkin. Eronen-Forsström -pari suoritti yllättävän neutraalisti ja Tikkanen puolestaan suoritti Mojzisia paremmin kakkosparissa. Mutta takaisin ykköspariin. Tallinder oli tuttuun tapaan oman pään herra ja todella rauhallinen kiekon kanssa. Oli pari kertaa kumollaan, mutta se ei menoa haitannut. Varma illasta toiseen. Nummelin puolestaan sitten oli kentän kuningas. Tamin sanoin "The Man". Kolme pinnaa toiseen erään ja isot peliminuutit. Syöttötaito on omaa luokkaansa tuossa pakistossa. Samoin peliäly ja -silmä. Ensimmäisessä maalissa nukkui omassa päässä, mutta esitys oli kuitenkin tänään niin uskomattoman jäätävä Petulta, että oli ilo seurata taas kerran herraa paikan päällä.
+ Hyökkääjistä pirteitä olivat ykkösketjun lisäksi Virta, Kumeliauskas ja Moisio. Varsinkin Moisio ja Virta pelasivat erittäin hyvin ja kyseessä oli molemmilta yksilöistä parasta suorittamista meikäläisen näkemissä peleissä. Ykkösketju loi eniten maalipaikkoja, mutta Spinan viimeistely oli kuraa. Toki myös Perrinin ja Kallion, mutta hyvin Spina tuossa korvasi Tukosen. Kakkosketju Pikkarainen-Vainiola-Vähätalo vastasi voittomaalista, mutta muutoin se oli aika näkymätön. Vähätalo oli vaisu. Pikkarainen puolestaan otti sen kympin käytösrangaistuksen ja oli pelistä ulkona pitkän tovin toisessa erässä, mutta silti tuo ketju oli jotenkin jatkuvasti esimerkiksi karvatessa askeleen myöhässä ja sitä kautta vaihdot kuluivat kiekon jahtaamiseen eikä se päässyt oikein kunnolla luomaan pyörityksiä. Kolmosketju puolestaan sitten oli yritteliäs. Virralta hyvä matsi ja uskalsi pysyä kiekossa ja pärjäsi liikkeellään, kun vastassa oli hieman heikompia pakkeja. Kumeliauskas oli energinen, mutta viimeiset ratkaisut olivat huonoja. Ahtolalle puolestaan maalista huolimatta negaa. Pelin ulkopuolella muutoin ja liike oli jotenkin raskasta. Ei erottunut millään tavalla ja vaikka pelasi hyvin puolustusalueella, odotan häneltä enemmän ratkaisuja hyökkäyspäässä. Nyt Jerryllä oli maila kertaalleen oikeassa paikassa, mutta ilman tuota maalia esitys olisi ollut heikko. Nelosketju jakoi hyviä pommeja joka vaihdossa ja Frimankaan ei ollut vaaraksi omalle joukkueelle laiturina. Moisio oli tuon ketjun paras tänään.

Storhamar
+ Maalivahti Östlund otti Lassilaa enemmän huipputorjuntoja ja ei oikeastaan päästänyt yhtään helppoa. Välillä reboundit tippuivat eteen, mutta selvitti ne tilanteet.
+ Ykköspari Hotham-Bull pelasi paljon kuten Tepsiltä Petu-Tallinder. Tämä pari pärjäsi kamppailuissa ja kykeni avaamaan peliä. Bull varsinkin pelasi myös viivassa hyvin ja jakoi älykkäitä ohjureita maalille.
- Kaksi muuta paria eli Oksnes-De La Rose & Eikrem Haugen-Baarnhielm olivat ongelmissa paineen alla ja pelaaminen meni selviytymiseksi.
+ Kaksi kärkiketjua painoivat hyvällä sykkeellä ammeessa. Berglund oli hyökkääjistä ehdottomasti se taitavin ja vaarallisin ja haastoi jatkuvasti Tepsin puolustusta. Tuon ketjun täydensivät Gustafsson ja Reichenberg. Ykkösketju eli Skadsdammen-Zettergren-Jensen pelasi ketjuna ehjimmin. Skadsdammen eli Berglundin jälkeen toiseksi paras yksilö tuossa hyökkäyksessä. Vahva, isokokoinen ja hyvin liikkuva paketti.
- Alaketjut eivät oikeastaan saaneet mitään aikaan lukuun ottamatta tuota Ronnildin 0-3 osumaa.

Avatar
Viestit: 5901
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: CHL neljännesvälierät: HC TPS - Storhamar

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 10.11.2015 19:54

Palloseura tänään Hamarissa ..

Maalivahdit: Lassila (Georgiev).
1-kenttä: Spina – Perrin – Kallio, Tallinder – Nummelin.
2-kenttä: Pikkarainen – Vainiola – Vähätalo, Mojzis – Tikkanen.
3-kenttä: Ahtola – Kumeliauskas – Virta, Friman – Eronen.
4-kenttä: Moisio – Virtanen – Siiki, Forström.
13. hyökkääjä: Karvonen.


Pitäs hoidella? Seuraan txteeveestä. Katson liiga matsin ja painun röihin ...
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: CHL neljännesvälierät: HC TPS - Storhamar

ViestiKirjoittaja Nestori » 10.11.2015 22:16

Turkulaiset voittaa Storhamarin vieraissa 2-1 ja etenee jatkoon yhteismaaleinmaalein 6-4. Tämän illan maalintekijöinä Kumeliauskas ja Tallinder. Välierävastukseksi Rauman Lukko.
Oulun Kärpät

Paluu CHL:n arkisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa