Jukurit liigassa kaudella 2016-2017

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Jukurit liigassa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Dev » 18.04.2015 14:03

Jukurit on siis tuore Mestiksen mestari. Nyt käy jo kuumana puheenaiheet siitä nouseeko kyseinen joukkue liigaan kaudelle 16-17? Jukureiden puolelta ollaan kaiketi jo ilmoitettu, että valmiina ollaan nousuun. Samalla sieltä päin kerrottiin, että yleisökeskiarvo pitäisi saada nostettua noin 2500 ja pelaajabudjetti kolminkertaistaa kolmen vuoden säteellä, nykyisestä 400 000€.

Mitäs ajatuksia tämä herättää teissä arvon käyttäjät? Mun henkilökohtainen mielipide on että kiitos, mutta ei kiitos. Mestiksessä oli tasan kaksi seuraa joita pysty harkitsemaan noston puolesta ja ne on ensi kaudella molemmat liigassa. Jukureilla on niin pieni markkinointialue, että en millään usko sen pystyvän pyörittämään vakaata liigajoukkuetta. Katsojakeskiarvoa pitäisi saada nostettua noin 1500-2000 silmäparia, lisäksi ainakin jossain vaiheessa oli muuten liigapaikan hakijalla sellanen kriteeri, että pelaajabudjetin on oltava heti minimissään 1,5 miljoonaa euroa.

Eikä liigapelaajatkaan riitä enää 16:sta joukkueelle niin kauan kun tuo KHL jyllää. Jukureiden nousu ja KooKoon nousukin heikentävät liigaa selkeästi.


Jukureiden liiganousu varmistettu, joten ketjun otsikkoa muutettu.

Ketjusta tehty myös Jukureiden virallinen 16-17 kausiketju.

T. Moderaattorit
- Olen aina IFK

Salming

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Salming » 19.04.2015 11:57

Kyllä. Uskoisin, että Jukurit nousee Liigaan, koska Mestiksen voittajalle on annettu tämä mahdollisuus anoa liigapaikkaa. Onhan Jukurit Mestiksen historian menestynein seura, joten sikäli se ansaitsee paikkansa Liigassa vähintään yhtä paljon kuin Sport tai KooKoo. Talouskysymykset ovat ne, mihin tämä homma tulee varmastikin ratkeamaan. Itse näen tilanteen sellaisena, että Liigaan halutaan tuo parillinen määrä joukkueita ja sen vuoksi Jukurit otetaan 16. joukkueena tuonne mukaan karkeloihin. Toki Mestiksen kannalta se on surullista, koska ei sinne jää enää näistä isoista joukkueista kuin TUTO Hockey. Mutta jos ja kun Jukurit nousee Liigaan, uskon, että se saa ihan kilpailukykyisen rosterin kasattua enkä aivan jaa Dev näkemystäsi siitä, että Liigan taso jotenkin olennaisesti heikkenee, vaikka KooKoo ja Jukurit molemmat pelaisivat Liigassa kaudella 2016-2017.

Avatar
Viestit: 2310
Liittynyt: 27.04.2011 17:38
Suosikkijoukkue: Idän ihme

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Puusilmä » 20.04.2015 07:49

Samoilla linjolla Salming kanssa. Jos Mikkeli saa kasaa uskottavan talouspohjan niin siintä vain liigaan. Omastamielestäni liiga on myös tähän päämäärään pitkäjänteisesti pyrkinytkin. "määrä korvaa laadun" Kun Jokerit siirtyi pois liigasta.

Jukurit lähtee kyllä Sporttiin tai KooKoohon verrattuna selkeänä perässä tuliana. Verrattuna yleisöön ja juniori puoleen. Kaikki on kumminkin mahdollista. Eihän siintä ole
Kun muutama vuosi,kun KooKoota haettiin konkurssiin ja kysen alaistettiin heidän Mestis paikka.

Mitä tulee heikkeneekö liigan taso ja riittääkö pelaajat. Tämän johdostahan liiga poisti ulkomaalaiskiintiöt, jos en väärässä ole.
"Ottelussa nähtiin ja kuultiin suurta ihmetystä herättänyt SaiPalle tulleen joukkuerangaistuksen syy. Tuomareiden mukaan syy oli SaiPan vaihtoaitiosta tullut ivallinen hymy."

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Multi » 20.04.2015 10:05

Jos talous kunnossa, niin pitää.

Mitä tulee pelaajien riittävyyteen ja tason laskuun, niin olen erimieltä varsinkin ensimmäisestä kohdasta ja jos ajattelee vähän tulevaisuuten, myös kohdasta kaksi. Lyhyellä tähtämellä taso kyllä laskisi, muttei dramaattisesti. On tuolla muissa euroopan sarjoissa sellaisia pelaajia, jotka menisivät liigajoukkueisiin, mutta on päätetty satsata nuoriin. Näillä euroopan sarjoilla en tarkoita KHL:ää, NLA:ta, SHL:ää vaan muita.

Mitä laajempi liiga maantieteellisesti sitä vahvempi myös, tavoittaa yleisöä enemmän ja luo kannatuspohjaa kaikkialle. Tosiaan mitä tulee pelaajien riittävyyteen, niin varmasti riittää. Suomalainen juniorikiekkoilu tuottaa niin paljon pelaajia, että olisin huolissani ellei liigatasolle löydy 16-joukkueeseen pelaajia. Pitkällä tähtäimellä tämä myös kasvattaa suomalaista pelaajalaatua, enemmän paikkoja liigassa, on enemmän kovia pelejä --> pelaajat kehittyvät -> siirtyvät muualle --> tulee uusia. Siihen tulee jatkumo, ja suomalainen pelaajatuotanta hyötyy kyllä, siitä että joukkeita on liigassa 16 vs monien haaveilema 12. Olisi järkyttävä pupellus mikäli liigan joukkuemäärää laskettaisiin, lyhyellä tähtämeillä saataisiin kovempi sarja, mutta pelaajatuotannolle tuolla ratkaisulla pyllistettäisiin ja urakalla.

En tiedä kuinka realistinen mielipiteeni on, mutta uskon että kun Jukurit nostetaan liigaan niin, sen jälkeen myös luodaan uudestaan karsinnat Liigan ja mestiksen välille, eihän siellä mestiksessä lyhyellä tähtäimellä liigakelpoisia ole kuin TuTo, mutta jos ajatellaan pidemmälle, niin näkisin Joensuun, Rovaniemen ja ehkä jopa Kokkolan potentiaalisina liigapaikkakuntina. Nyt vaan sitten pitäisi palauttaa karsinnat ja mieluiten siten, että vaikka Liigan kolme viimeisintä ja mestiksen kaksi parasta pelaavat, yksin/kaksinkertaisen sarjan ja sarjan kolme parasta pelaa sitten liigassa mikäli olosuhteet ja talous on järkevällä pohjalla. Niin ja lopettaisin myös mestiksen pronssipelin sekä mestiksen nimeksi takaisin 1-divisioona, no nyt karattiin jo liiaksi aiheesta.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Viestit: 33
Liittynyt: 01.03.2015 18:23
Suosikkijoukkue: Pelicans, Peliitat,KooKoo

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Hockeyforever » 20.04.2015 21:08

Kyllä Jukurit pitää nostaa liigaan. Mestiksen tämän kauden voittajalle on lupailtu liigapaikkaa. Olisi Jukureiden pettämistä pahemman kerran, jos se nousu nyt sitten evättäisiin.

Kyllä uskon pelaajia riittävän 16 liigajoukkueeseen. Tasoerot lienevät selkeähköt 2 - 3 seuraavaa kautta, mutta luulen niiden sitten tasoittuvan. Lisäksi uudet joukkueet tuovat eloa ja omalla tavallaan myös mielenkiintoa liigaan. Ainakin minusta oli välillä puuduttavaa seurata aina niiden samojen vakiojoukkueiden pelaamista vastakkain joskus jopa 8 kertaa saman kauden aikana.

Lahtelaisesta näkövinkkelistä katsottuna KooKoo ja Jukurit tuovat paljonkin mielenkiintoa ja paikallispelihenkeä. Kaudella 16 - 17 meillä Lahdessa on 3 paikallisvastustajaa (KooKoo, Kerho ja Jukurit) ja Pelicansille tulee liigan sisällä 2 derbyä, Hämeen derby (Kerho, Tappara ja Ilves) ja Kaakkois-Suomen derby (SaiPa, KooKoo ja Jukurit). Ainakin minä toivotan KooKoon ja Jukurit tervetulleiksi liigaan.

Avatar
Viestit: 3620
Liittynyt: 11.04.2009 13:19
Suosikkijoukkue: KalPa, Anaheim Ducks

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja KilleriPilleri » 23.04.2015 23:58

Mielestäni kyllä senkin takia jo, että onhan Jukurit kuitenkin Mestiksen menestynein seura. Seuran talous ja se, että saadaanko Mikkelin ihmiset jälleen kiinnostumaan Jukureista on kuitenkin ne kysymysmerkit, jos ne saadaan kohdilleen niin en näe estettä sille etteikö Jukurit voisi liigaa pelailla.

Viestit: 650
Liittynyt: 18.04.2008 17:29
Suosikkijoukkue: Mikkeliläinen palloilu, Liikunnan Riemu

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Jukurit » 24.04.2015 11:03

Tarkkoja kriteerejä en nyt viitsi tarkastaa, mennään mutulla:

Urheilulliset perusteet on täytetty eli mestaruus taskussa (ja muutama muukin mestaruus vuosien varrelta sekä ihan tuhottomasti mitaleja). Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, Jukurit on ehdottomasti paras seura 2. korkeimmalla sarjatasolla, kun mittarina on menestys. Se ei kuitenkaan liigalle riitä ja sen kyllä ymmärrän, koska meillä on käytännössä ollut 2 mahdollisuutta yrittää pelaamalla liigaan ja ne tsäätsit lopulta tuhlattiin.

Taloudella on liigalle isompi painokerroin ja se on Mikkelissä hieman monimutkainen asia. Jukurit ei ole koko Etelä-Savon joukkue ja vaikka olisikin, tämä talousalue on melko pieni. Sponsoreiden ym. tulojen kasvattaminen nykyisestä liigan vaatimiin tasoihin on vaikeaa. On puhuttu muistaakseni vielä sellaisesta puuttuvasta miljoonasta, joka on iso summa näinä synkkinä aikoina. Vaikka seura on ollut huonohkolla yleisö-ka:lla, talous on ollut yllättävän vähän negatiivinen.

Yleisömäärä: jukureiden peleissä ei ole koskaan käynyt liikaa väkeä. Kaupungin jääkiekkokulttuuri on melko köyhää yhä, vaikka viimeiset runsaat 15 vuotta sitä on ollut aikaa kehittää. Joku voi puhua mestaruuskrapulasta, suuri yleisö saanut jo tarpeeksi gloriaa. Ja toisaalta, yleisöä löytää paikalle vain jos peleissä on iso panos (lue: mestaruus). 2000-luvun alun dominointi oli hienoa aikaa, mutta katsojamääriin menestys ei ole ikinä runkosarjan puolella ainakaan vaikuttanut. Kuten kirjoitin mestis-puolelle, mikkeliläiset gloryhuntterit löysivät finaalien myötä paikalle ja ratkaisevassa finaalissahan oli halli täynnä. Jos jukurit pelaa kaudella 16/17 liigaa, niin uskon ensimmäisiin pariin otteluun katsomoon löytävän enemmän perusjamppoja, mutta mitä vähemmän joukkue menestyy eli häviää pelejä (kuten ennakkoon varmastikkin tapahtuu) niin katsojamäärät laskenevat dramaattisesti kauden mittaan. Keskiarvon kasvattaminen nykyisestä n. 1500 naamasta tuhannellakin naamalla olisi mielestäni Mikkelissä sellainen saavutus, että sille voisi taputtaa railakkaasti.

Juniorit: Junioripuolella on menty paljon eteenpäin muutaman vuoden aikana. Tarkkaa tietoa mistään lahjakkuuksista ei ole, mutta tarkoitan lähinnä sarjatasojen petrauksia vanhimmissä ikäluokissa, esim. A-junnut oli 3. nuorten mestiksessä, B ja C-junnut taitavat vielä taitaa Suomi-Sarjassa. Suunta on hyvä ja se on syytä pitää hyvänä, sillä liigassa omilla junioreilla on oma osuus sille ettei tarvitse hankkia 4-5 kentällistä kalliita ostopelaajia ulkomailta saakka. Tämä kehitys jos olisi tapahtunut 10 vuotta sitten niin joukkueessa voisi olla jatkuvasti enemmänkin kuin pari kotikylän poikaa.

Median puolellahan painetta on nyt lyöty päättäjien suuntaan, kun mm. IS /urheiliusanomat kertoo Jukureiden kohtalon jos liigapaikka jää saamatta. Toiminnan osittainen tai kokonainen alasajo jne. Tämä on tietysti edessä, mikäli liigapaikkaa ei tavoitteelliselle urheiluseuralle tule, luonnollisesti. Mestikseen ei kannata jäädä nykyisellä budjetilla operoimaan, vaan jos sitten lätkää pelataan tällä tasolla vaivutaan jonkun liigaseuran farmihuoraksi sitten.

Mitä sitten tulee Jukureista riippumattomiin asioihin: ehdottomasti liigan tulisi olla pienempi. Määrä ei missään määrin korvaa laatua. Se, että liiga on ensi kaudella 15 joukkuetta ja sitten ehkä 16 joukkuetta ei ole kenenkään nousijan vika vaan järjestelmän, jonka liiton ja liigan idiootit ovat saunaa lämmittäessään paperille kehittäneet. Jos mahdollisuudet on päästä saunan kautta liigaan, niin tietysti myös Me käytämme sen mahdollisuuden.

Seuraava kysymys kuulukiin: meneekö liiga kiinni nyt lopullisesti kävipä auditoinnissa miten tahansa vai odotetaanko sitten seuraavaa eli 17. jengiä esim. Turust? Kävipä miten tahansa, seuraavien parin vuoden aikana farmihuorasarja pyörii täysin liigajoukkueiden mielten mukaan "kehittämässä pelaajia miesten peleihin, kun A-SMliiga siihen pysty". Tietysti on kivaa, että nuoret saavat miesten pelejä alle ja kokemusta Suomi-kiekon hyväksi!

Syyskuussa olemme ilmeisesti fiksumpia :)

e: Ja totta kai toivotaan ja uskotaan, että edes käydään pelaamassa siellä edes yksi kausi. Ollaanhan me yksi Suomi-kiekon menestysseuroista, vaikka mestiksessä kärsitäänkin.
6-4-1
2001, 2002, 2003, 2006, 2013, 2015


...Jo yli 7-vuotias vaihtoaitiolainen (#54) huhhuh...

Avatar
Viestit: 1678
Liittynyt: 10.06.2008 20:08

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Laviols » 06.05.2015 07:28

Jukurit kirjoitti:
Seuraava kysymys kuulukiin: meneekö liiga kiinni nyt lopullisesti kävipä auditoinnissa miten tahansa vai odotetaanko sitten seuraavaa eli 17. jengiä esim. Turust?
.Eiköhän ne Narreja odottele takaisin ennemminkin. Tutosta kaavaillaan varmasti palloseuran farmia sillä muutenkin olisi hankala kuvitella Tepsiä ja Tutoa SM-liigassa samaan aikaan kun joka toinen turkulainen vähintään on enemmän palloseuran puoleen joten kilpailu huomiosta ja katsojista olisi aika kovaa tutolle. 18 jengi on sitten aivan varmasti K-vantaa jonka jälkeen liiga suljetaan mutta pidetään takaportti auki Rokille ja Jokipojille.

Jukurien nousu ei tuo liigaan mitään uutta sillä mikkeliläisseura ei herätä minkäänlaisia tunteita mutta lisänä rikka rokassa jotta saadaan 8 ottelun kokonaiskierrokset helpottamaan sarjaohjelman tekoa.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Dev » 07.05.2015 19:09

Jukurit tekemässä taas ties kuinka monetta vuotta putkeen tappiota (taitaa olla viides vuosi), vaikka mestaruus tulikin. Ilmeisesti lukemat näyttää -200 000€. En vaan jaksa uskoa että resurssit riittää liigaan, en millään.
- Olen aina IFK

Viestit: 650
Liittynyt: 18.04.2008 17:29
Suosikkijoukkue: Mikkeliläinen palloilu, Liikunnan Riemu

Re: Mikkelin Jukurit kaudella 2015-16

ViestiKirjoittaja Jukurit » 09.09.2015 21:43

Ja sitten sitä mennään: liigan kasvaminen Jukureiden verran 16 joukkueen liigaksi, ainakin mikäli uskomme MTV Sport-uutisia

Edit. Otetaan se ehkä pois, Etelä-Savon kokoinen musta aukko on nyt täytetty Jukureilla. Pelaillaan ny niin pitkään kun rahat riittää ja taannutaan harrastesarjoihin takasin. Ei tässä mikkeliläiset fanit mitään menetä, toisaalta parranpärinä kaupungilla lisääntyy sillä kaupunkihan on tunnetusti nuoleskellut Jukurien persusta jo pitkään, muiden lajien kustannuksella.
Viimeksi muokannut Jukurit päivämäärä 10.09.2015 14:48, muokattu yhteensä 1 kerran
6-4-1
2001, 2002, 2003, 2006, 2013, 2015


...Jo yli 7-vuotias vaihtoaitiolainen (#54) huhhuh...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Dev » 10.09.2015 12:11

Ja nyt ainakin Maikkarin mukaan Jukurit on nousemassa liigaan. Mestiksen historian menestynein seura jne, mutta mielestäni tämä päätös on väärä. Sportin ja KooKoon nousun vielä ymmärsin, koska siinä on kaksi ns. suurta seuraa, mutta kuten jo tuolla edellä on puhuttu, niin Mikkelistä puuttuu esimerkiksi kiekkokulttuuri aikalailla kokonaan + he ovat tehneet paljon tappiota viime vuosina. Lisäksi liigan kärjen ja häntäpään tasoero on kohta samaa luokkaa kuin jossain KHL:ssä. Ainoat hyvät puolet tässä on se, että nyt playoffit alkaa näyttämään paremmilta, kun ulos niistä jää sentään jo kuusi joukkuetta ja muutaman päivän mittelön jälkeen kaksi lisää.

Kyllä mä itse olisin edelleen sen kannalla, että 12 joukkuetta liigassa ja loput Mestiksessä. Joka vuosi karsinnat pystyyn, jossa malli olisi se SHL:ssä nähty miniturnaus jonka pari parasta jatkaa liigassa ja loput Mestikseen.
- Olen aina IFK

Salming

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Salming » 10.09.2015 12:21

Menestynein seura Mestiksessä, joten sen perusteella itse olen tyytyväinen, jos Jukurit nähdään Liigassa. 16 joukkueen sarja eli parillinen määrä joukkueita, joten helposti saadaan nelinkertainen sarja ja 60 runkosarjaottelua sitä kautta. Toki vastapainona on sitten se, että TUTO jää ainoana isoista seuroista enää Mestikseen. Mutta ilmeisesti liigakarsintoja ollaan palauttamassa, joten Liigan viimeinen vs. Mestiksen paras ja jos tuossa olisi oikeasti mahdollisuus nousta ja tippua, Jukureiden nosto Liigaan on hyvä juttu. Näin ollen TUTOlle jäisi myös panosta kehittää organisaatiotaan eteenpäin. Mutta tuosta on vielä liian aikaista spekuloida, koska mitään varmistuksia ei ole tullut edes tälle Jukurien liigapaikalle, vaikka se todennäköiseltä vaikuttaa. Uskon, että mikkeliläiset selviävät ihan hyvin ja saavat talouspuolen kuntoon. Lisäksi tämä tuo enemmän työpaikkoja suomalaisille kiekkoilijoille.

Avatar
Viestit: 965
Liittynyt: 27.07.2011 08:36
Suosikkijoukkue: HC TPS, Ville Vahalahti

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja TSS » 10.09.2015 13:01

Tuo karsintojen tuominen takaisin tässä vaiheessa on enää pelkkää vittuilua kun Mestiksen taso on romahdutettu niin täysin että esim. sponsorien kiinnostus ja yleisömäärät vähenevät --> pelaajabudjetit kutistuvat entisestään ja tasoero Liigaan kasvaa. Nyt voivat sitten Liigan päättäjät kehuskella miten "kannattajien toiveesta karsinnat tuodaan takaisin" VMP!

Liiga on liian suuri tämän kokoiselle maalle ja vielä pitää vaan kasvattaa! 12 joukkuetta runkosarjassa joista 8 etenee pudotuspeleihin, niin pysyisi Liigakin tasokkaana sarjana.
"Ei loppunut ainoastaan Saku Koivun peliura. Tänään päättyi myös monen turkulaisen lapsuus. #Idoli" -Emil Elo

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Multi » 10.09.2015 13:06

Tämä on mielenkiintoinen asia, mutta olen nostamisen kannalla. Ihan jo sen takija, että mikkeliläiset on osoittaneet urheilullisesti tasonsa jo pitkään mestiksessä. Aina toki voidaan keskustella, miten yleisö löytää mikkeliin jne, mutta eiköhän tuo liiga sielläkin kiinnosta.

En suoranaisesti ymmärrä myöskään itkua siitä, että taso laskee etc, varmasti laskeekin pienellä otannalla, mutta jos katsotaan muutama kausi eteenpäin, niin väitän että taso stabiloituu suurinpiirtein samalle tasolle, kuin 14-joukkueen sarjassa, ainoa vain että taso on laajentunut. Miksi näin? Noh jos katsoo suomen harrastaja ja juniorimääriä, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa pyörittää kuudentoistajoukkueen sarjaa, ei edes kahdenkymmenen. Siirtymää tuo vaatii, muttei näillä massoilla todellakaan ongelma, jos ongelmia hakee niin ne on siinä että riittäkö talous?

Mielestäni tämä nosto myös antaa monenlaisia vaihtoehtoja kehittää liigaa, halutaanko liigaa viedä kahden konferenssin suuntaan jonain 18-20 joukkueen sarjana vai laitetaanko tietyllä aikavälillä niin sanotut A- ja B-liigat pystyyn, joissa olisi vaikka molemmissa 10-joukkuetta. Molemmat kuuluisivat saman televisiosopimuksen piiriin, toki A-liigalle hienoinen enemmistö potista. Tuota voisi myös urheilullisuus edellä kehittää siten, että B-liigaan olisi mahdollista nousta divareista karsimalla. Käytännössä kuitenkin A ja B-liigat kuuluisivat samalle katto-organisaatiolle. Eli tässä haen vähän sveitsin mallia NLA-NLB.

En kuitenkaan näe ongelmana vaikka liiga jäisi tähän 16-joukkueseenkaan, mestis tuntuu äkisti "kuolevan" mutta tokkopa sentään, jos karsinnat tulee niinkuin on uutisoitu niin se pitää tavoitteelisen toiminnan hengissä edes jotenkin alhaalla. Äkkiä ei varmaan sieltä löydä kuin TuTon jolla olisi mahdollisuus liigaan, mutta mielestäni tietyllä aikavälillä myös Jokipojat, SaPKo, Hokki tai jopa Hermes on mahdollisuus kehittää olosuhteita ja toimintaa niin että voisivat joskus liigassa pelata. Näillä seuroilla on joillain enemmän joillain vähemmän tekemistä tuon suhteen, mutta jos liiga laitettaisiin auki pysyvästi edes karsintojen kautta, niin tuossa on potentiaalisia seuroja kehittymään sitä kohti.

Summasummarum, jopa 20-pääsarjajoukkueeseen tietyllä aikavälillä suomen pelaajatuotanto kyllä riittää, mutta riittääkö talousosaaminen. Se on tässä se suurin kysymysmerkki, ei pelaajien taso. Niitä kyllä riittää, kärkipelaajia toki jouduttaisiin enemmän scouttaamaan ulkomailta, mutta tuollaista 2-4-ketjun peruspelaajaa kyllä suomen juniorituotanto pystyy isompaankin liigaan tasaisesti tuottamaan.

Suurinta idiotismia olisi mielestäni tiputtaa joukkuemäärä taannoiseen 12, miksikö? Varmasti saataisiin lyhyellä tähtämellä kovempi tasoinen sarja, mutta ajatteletteko yhtää seurauksia. Tälläisellä järjestelyllä tapettaisiin tai laskettaisiin pidemmällä aikavälillä suomalaisen kiekon tasoa. Pelipaikkoja auringossa vähemmän --> yhä useampi juniori lopettaa ennen kukkaan puhkeamista etc --> taso maajoukkueessakin laskee. Tuolla saataisiin pikavipin tavoin nopeasti nostettua tasoa, mutta järkevää se missään määrin ei ole.

Mielestäni liigan laajennusasiassa on kokoajan lähdetty hirveä negaatio edellä ja huomioitu vain riskit ja huonot puolet, katsokaa isompaa kuvaa. Tämä saattaa olla parasta mitä suomalaiselle kiekolle on tehty, pelipaikkoja auringossa enemmän ja mahdollistaa isomman porukan kehittymisen kohti huipppuja ja mahdollisesti lisää näin suomalaisen kiekon tasoa pidemmällä aikavälillä.

CHL:n ja edellinen ET on osoittanut hyvin, että liiga on yhä euroopan kovimpia sarjoja. KHL ja SHL vain edellä, mutta siellä taloudellisestikin aivan eri resurssit. Hirveä kiihkoaminen laskeneesta tasosta, vaikka oikeasti suhteellisesti taso varmaan pysynyt aikalailla siellä missä ennenkin. Liiga, SHL, KHL jne kaikki ovat kasvattajaliigoja nimittäin NHL:lle, ei tässä ole mikään muuttunut.

Dev kirjoitti:Mä veikkaan että Jukureille tulee todellinen tuskien taival tästä reissusta. En yhtään ihmettelisi, jos viiden vuoden sisällä menisi konkurssiin koko lafka. Taloudellinen lähtökohta on jo heti alkuun niin huono.

Ihan sivuhuomiona mitä menetettävää esimerkiski Jukureilla on liigaan tullessa, joukkue vedettäisiin alas jos ei tätä liigapaikkaa tulisi ja toiminta menisi harrastepohjalle, nyt on sentään mahdollisuus onnistua. Mielestäni on parempi vaihtoehto nostaa Jukurit ansaitusti liigaan.
Viimeksi muokannut Multi päivämäärä 10.09.2015 13:17, muokattu yhteensä 2 kertaa
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pitäisikö Jukurit nostaa liigaan kaudelle 2016-2017?

ViestiKirjoittaja Dev » 10.09.2015 13:13

Samaa mieltä TSS:n kanssa. Karsintojen palauttaminen NYT, on täysin pelleilyä, kun ei tuolla Mestiksessä enää ole potentiaalisia seuroja kuin TuTo, jolla silläkään ei ainakaan vuosi sitten riittänyt paukut liigapaikkaan ja tämän muistaakseni ihan suoraan myönsivät.

Voisin jollain tapaa hyväksyä tämän 16 joukkueen sarjan, jos se 16 joukkue olisi Jokerit, eikä Jukurit, koska silloin olisi liigassa käytännössä Suomen parhaimmat/taloudellisesti hyvät joukkueet ja parillinen määrä niitä.

Mä veikkaan että Jukureille tulee todellinen tuskien taival tästä reissusta. En yhtään ihmettelisi, jos viiden vuoden sisällä menisi konkurssiin koko lafka. Taloudellinen lähtökohta on jo heti alkuun niin huono.
- Olen aina IFK

Seuraava

Paluu Jukurit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa