Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Legenda » 30.07.2012 09:21

Pasi Sormusesta HIFK:n päävalmentaja

OY HIFK-HOCKEY AB ilmoittaa seuraavaa:

IFK:n uusi päävalmentaja on Pasi Sormunen. Sopimus on mallia 1+1. Toisena valmentajana jatkaa Antti Pennanen.

“Olemme määrätietoisesti rakentaneet ”Sopan” uraa ja tuoneet hänet junioripuolelta liigaan. Nyt on aika ottaa seuraava askel ja siirtyä päävalmentajaksi, vaikka ajankohta ei ole se, mitä alunperin suunniteltiin”, toteaa IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas ja jatkaa:

“Sormunen tuntee seuran tavat ja arvot, pelaajat ovat hänelle tuttuja ja hän ollut keskeisessä roolissa mukana rakentamassa alkavan kauden joukkuetta. Hän on tehnyt hyvää työtä ja siksi annamme hänelle mahdollisuuden osoittaa kykynsä tässä haasteellisessa tehtävässä.”

Sormunen itse kommentoi asiaa seuraavasti:

“Tämä on ollut tavoitteeni siitä asti kun aloitin valmennushommat. Suhtaudun tuleviin haasteisiin innolla mutta nöyryydellä. Tilanne on tullut eteeni yllättäen ja etuajassa, mutta saamani tuki seuralta on aina ollut sitä luokkaa, että tuntuu turvalliselta ruveta hommiin.”

Joukkueen kapteeni Ville Peltonen toteaa IFK:n uudesta tilanteesta seuraavaa:

“Pelaajat pelaavat, valmentajat valmentavat ja seurajohto johtaa. Lähtökohdat yhteistyölle ovat mainiot, olemme kaikki toisillemme tuttuja, joten suhtaudun alkavaan kauteen luottavaisesti. Tästä eteenpäin joukkue keskittyy vain ja ainoastaan jäällä tapahtuviin asioihin - se on kuitenkin meille pelaajille se kaikkein tärkein asia”.


Ei vissiin ihan se odotetuin ratkaisu HIFK-fanien kannalta, mutta ainakin Jatkoajan ensireaktioista päätellen ei kuitenkaan mikään pettysmys valintana kuitenkaan. Sormunen on kulkenut valmennusportaassa junnujen apuvalmentajan pallilta nyt siis edustusjoukkueen päävalmentajaksi asti, joten pitkä päivätyö kruunataan tässä.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Avatar
Viestit: 509
Liittynyt: 25.03.2011 20:37
Suosikkijoukkue: Pelicans, Dallas, sympatiat SaiPalle

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Micro » 30.07.2012 09:32

Tässä kävi kuten arvasin. Ettei Sormusen aika tullut liian pian? Itse en olisi kauhean luottavainen...
"Lonkasta puhuminen ei saanut Hovista vaivaantuneeksi, vaan hän otti samanlaisen linjan kuin valmentaja Pasi Nurminen, joka alkuviikosta satuili Hovisen olevan Dragsvikissa kertausharjoituksissa."

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Multi » 30.07.2012 10:31

Itse en ole 100% vakuuttunut, tosin en tarkalleen tiedä miten isossa vastuussa Sormunen oli viime kaudella ja mitkä on hänen juttunsa valmentajana, joten ei teilata. Ei todellakaan se odotetuin ratkaisu, mutta jos ja kun Sormusella ammattitaitoa riittää, niin voipi olla erittäin hyväkin ratkaisu.

Se tässä vaan mietityttää, että miten Pasin henkinen kantti riittää kantamaan pääkäskijänä vastuuta IFK:n kaltaisessa organisaatiossa. Kykeneekö pitämään omista asioista kiinni, vai sortuuko paineiden alla tekemään juttuaan vähän sinnepäin ja näin koko paketti lopulta sulaa..

Huonoja esimerkkejä riittää kakkosvalmentajan noususta päävalmentajaksi samassa organisaatiossa, mutta on niitä hyviäkin, kuten JYP ja Jyrki Aho viime kaudelta. Niin ja se miksi en ole aivan sataprosenttisen luottavainen, ei liity siihen etten tiedä hänen "kikkojaan" vaan siihen, että epäilen ettei hänen henkinen kantti ole riittävä IFK:n päävalmentajaksi.

Joo, mutta tosiaan itselle loppupeleissä varsin uusi tuttavuus, vaikka olikin viime kaudella jo organisaatiossa mukana kakkosvalmentaja sekä kokemusta löytyy myös junnukoutsauksesta. En kuitenkaan tosiaan ole ottanut selvää hänen vahvuuksistaan/heikkouksistaan ja muista mieltymyksistä, niin tätä enemmän ei voi arvallakaan juttua heittää..
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Dev » 30.07.2012 19:50

Mä hyväksyn tämän päätöksen. Jos olisin itse ollut Tompan asemassa, niin todennäköisesti päätös olisi ollut sama. Syyt siihen ovat ihan yksinkertaiset. Soppa ja Penna ovat tehneet jo yhden kauden verran duunia HIFK:ssa, tuntevat suurimman osan jätkistä ja itse olen siinä käsityksessä, että pelaajat kyllä tietävät tasan tarkkaan minkälaista lätkää lähdetään ensi kaudella pelaamaan. Huhujahan oli pitkälti viime kaudella sen puolesta, että Sormunen ja Pennanen olisivat saaneet osallistua aika paljonkin HIFK:n pelillisiin asioihin, joita Petu sitten sekoitti tuomalla omia pieniä lisämausteitaan siihen. Lisäksi täytyy muistaa se, että Sormunen on tehnyt ihan hyvää duunia junnuissa. Muistaakseni voittanut mestaruudenkin siellä.

Isoja kysymysmerkkejä on myös tietysti Sormusen yllä, se on ihan selvä asia ja Multihunter niitä toikin tuossa esille. Henkinen kantti? Joutuu liigan tulisimpaan paikkaan, jossa ei ole kyllä samassa tilanteessa kovin moni ukko onnistunut. HIFK:ssa paineet menestyä ovat ihan järkyttävän kovat. Kovemmat kuin missään muualla, onhan kyseessä suomen seuratuin joukkue.

Piti jotain tärkeätä vielä kirjoittaa tästä Sormusesta, mutta tuli ihan totaallinen black out. Täytyy huomenna jatkaa paremmin.

Prkl kun Tomppa ei paljastanut tuossa IS:n haastattelussa ketkä valmentajat ottivat samantien yhteyttä HIFK:hon, kun tieto Matikaisen lähdöstä vuoti. Veikkaan että Aurinkokuningas on ainakin samantien rinkutellut toimistolle, vaikka onkin sopimuksenalainen. :mrgreen:
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 3098
Liittynyt: 22.03.2009 21:32
Suosikkijoukkue: .

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja FPP » 01.08.2012 23:47

Miten Devkin voi suhtautua noin neutraalisti, Sormunen edustanut urallaan enemmän pahinta kilpailijaa, jota "vihaatte", nyt kuitenkin pidetään suurenakin edarisankarina? Ainiin, joukkueen kapteeninakin on oksettavin juudas ikinä.

Avatar
Viestit: 560
Liittynyt: 20.12.2010 14:44
Suosikkijoukkue: Hifk

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja redcat » 04.08.2012 13:09

P.Sormunen oli paras valinta IFK valmentajaksi, Summasta tuskin edes harkittiin ja mies tuskin edes tulisi koska ei ole saanut rakentaa joukkuetta, yksi syy miksi lähti Venäjältä. Jos joku on viime vuonna seurannut peluutusta niin tietää että nykyinen päävalmentaja teki sen.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Dev » 04.08.2012 13:20

redcat kirjoitti:Jos joku on viime vuonna seurannut peluutusta niin tietää että nykyinen päävalmentaja teki sen.


No vittu sittenhän tämä vasta pahalta kuulostaa. HIFK:n peluutus oli viime kaudella niin perseestä, että ei mitään rajaa. Samoja jätkiä kuormitettiin hirveät määrät ja mulle ei vieläkään ole auennut se, että minkä ihmeen takia herrat Ville Peltonen ja Mikael Granlund pelasivat alivoimaa ihan järkyttävät määrät. Okei, Villen ymmärrän, kokenut konkari jne, mutta Mikke? Varsinkin kun nähtiin että se on aivan pihalla jengin meinigistä, niin silti iskettiin kaveri joka toiseen ylivoimaan ja alivoimaan. Aivan käsittämätöntä. Ja lopuksi vielä ihmetellään, että mikäs nyt on kun sillä ei kulje. Meillä olisi ollut heittää alivoimalle monia parempia äijiä. Esim. Turo Järvinen joka on tässä liigan parhaimmistoa. Hänen AV minuutit jäivät viime kaudella ihan naurettavan vähiin. Kaiken lisäksi kaikki tietää sen, että ei Mikke tule hirveästi änärissä pelaamaan noita alivoimia. Siellä on ihan omat jätkät siihen hommaan, joten periaatteessa sitä ei olisi tarvinut enää tehdä viimeisenä kautenakaan, koska Miken puolustustaidot olivat kehittyneet jo riittävän hyvälle tasolle muutenkin.

Toivottavasti Sormunen ei tosiaan ole ollut peluutusten takana, koska en halua nähdä ensi kaudella samanlaisia aivopieruja tiettyjen pelaajien kohdalla.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 560
Liittynyt: 20.12.2010 14:44
Suosikkijoukkue: Hifk

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja redcat » 04.08.2012 19:44

Sormunen peluutti, eiköhän miehet valinnut päävalmentaja. Siinä on iso ero. Älä turhaan huolestu, hyvä tästä tulee. :D

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Dev » 18.08.2012 11:55

Pasi Sormunen: Haluamme voittaa aivan kaiken

Päivä päivältä alkaa vaan diggaamaan Sormusesta enemmän. Erittäin fiksun oloinen kaveri joka tietää kyllä mitä HIFK-fanit haluaa ja se on kaiketi näkynyt heti kahdessa avausottelussa myös kentällä hirveänä periksiantamattomuutena ja taisteluna. Viisaita puheita myös nuo, että tulokset ei kerro mitään, vaan itse peli. On nähtävä tulosten taakse.

Muutenkin Sormusesta huokuu oikein sellainen "vittu epäilijöitä riittää, mutta nyt näytetään niille kaikille" asenne.

Positiivista on se, että ensi kommenttien perusteella HIFK:n peli on näyttänyt huomattavasti paremmalta mitä viime vuonna tähän aikaan.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Lehväs » 18.08.2012 13:49

Dev kirjoitti:Muutenkin Sormusesta huokuu oikein sellainen "vittu epäilijöitä riittää, mutta nyt näytetään niille kaikille" asenne.


Jep. Pari päivää sitten luin aamulla lehden ja sieltä paistoi Sormusen sitaatti, kun joku oli sanonut, että HIFK:n päävalmentajan paikka on tekemätön paikka. Sormusen sitaatti meni suurinpiirtein näin:

"Voisin sanoa, että paskapuhetta, mutta en sano. Sanonkin, että miten niin?"

Kaverissa on ainakin ihan tervettä luottoa itseensä ja joukkueeseen. Saa nähdä, kantaako se mihinkään...
...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Dev » 07.09.2012 10:02

Sormunen: nuorille kokemusta kovista peleistä

- Se oli tietysti hyvää, että monta A-junnua ja nuorta kaveria sai kosketuksen siitä, millaista se peli on, kun vastassa on ihan Euroopan huippujoukkue.

- Saatiin hyvää kokemusta ja työkaluja siihen, että on motivaatiota treenata ja tiedetään mitä se vaatii, jotta sille tasolle pääsee.


Mitä vittua sä sönkötät? Joo kovia pelejä, mutta minkä takia jotain Färjestadia ylistetään tuolla tavalla. HIFK on suomen suurin ja kaunein, sen pitää olla samalla tasolla tuollaisen kanssa. Meidän pitää olla myös se Euroopan huippujoukkue, aivan kuten me oltiin vielä puolitoista vuotta takaperin. Silloin oltiinkin täysin pysäyttämättömiä.
- Olen aina IFK

Viestit: 202
Liittynyt: 12.03.2008 11:56
Suosikkijoukkue: HIFK

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Jake » 07.09.2012 19:01

Sanon vaan, että mikäli HIFK ei ole 10 liigapelin jälkeen täydellinen kriisijoukkue, niin Sormusen voi julistaa kaikkien aikojen valmentajaksi. Tässä 2000-luvulla on syntynyt sellainen kuva, että HIFK:n pärjääminen SM-liigassa vaatii NHL-tason pelimannit, huippukoutsin ja siihen päälle vielä 3 vuoden projektin saman valmentajan ja pelaajarungon kanssa, muuten kaikki menee aina päin helvettiä. Toivottavasti tämä kausi tuo poikkeuksen ja joukkue kerrankin "ylisuorittaa" lähtökohtiin nähden, vaikka tällä hetkellä ei hyvältä näytä.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Dev » 07.09.2012 19:25

Jake kirjoitti: Toivottavasti tämä kausi tuo poikkeuksen ja joukkue kerrankin "ylisuorittaa" lähtökohtiin nähden, vaikka tällä hetkellä ei hyvältä näytä.


Joo täälläkin on sellainen "toivotaan, toivotaan" meininki tällä hetkellä päällä. Aika karu on tällä hetkellä HIFK:n tilanne. Viimeisestä kahdestatoista ottelusta on voitettu tasan 1 ja 11 kertaa hävitty. Tämä siis kun lasketaan viime kauden playoffit mukaan. Tässähän alkaa pikkuhiljaa jo unohtamaan miltä se voittaminen tuntuu.

Jos tämäkin kausi menee päin helvettiä, niin voi todeta että äkkiä se Jalosen rakentama linna on saatu tuhottua.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 682
Liittynyt: 25.02.2008 22:04
Suosikkijoukkue: Helsingin IFK

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Eye » 12.09.2012 08:28

Dev kirjoitti:Jos tämäkin kausi menee päin helvettiä, niin voi todeta että äkkiä se Jalosen rakentama linna on saatu tuhottua.

Toisaalta tässäkin voidaan miettiä sitä, ettei Sormunen saa omaa kakkuaan heti ensimmäiselle vuodelleen koottua (ei kyllä saa kukaan muukaan yleensä), joten tältä vuodelta ei mitään suurta menestystä voi odotakkaan. En taustoja paljoa ole ennakkoon katsonut, mutta aika vaikea lähtökohta kauteen, kun alaisina mahdollisesti sen tyylisiä pelaajia, jotka eivät välttämättä Sormusen pelimuottiin sovi ollenkaan. Kuten Dev jo sanoikin, vähän sellainen "toivotaan, toivotaan" -fiilis täälläkin, kunhan ei nyt ihan perseilyksi mene koko kausi.

Siitä Jalosen linnasta sen verran, että sehän saatiin käytännössä jo viime kauden lopuksi tuhottua, kun pakka vaihtui melkein kansiaan myöten kokonaan uuteen uskoon?

Viestit: 202
Liittynyt: 12.03.2008 11:56
Suosikkijoukkue: HIFK

Re: Pasi Sormusen aika HIFK:n päävalmentajana (2012->)

ViestiKirjoittaja Jake » 12.09.2012 19:00

Linna saattaa olla tuhottu, mutta se hyvä puoli nyky-IFK:ssa on, että kun arkkitehteinä hääräävät Nybondas, Kautonen ja kumppanit, niin oletettavasti jälleenrakennus tapahtuu kohtalaisen laadukkaasti. Tarkoitan tällä sitä, että IFK on mielestäni seurana edelleen ihan yhtä vahva kuin mestaruuskaudella, vaikka kausi 2011-12 menikin kaukalossa perseelleen. Valmentajat ja pelaajat vaihtuvat, pelaajamateriaalin taso vaihtelee ja tulee erilaisia nousu- ja laskusuhdanteita, mutta kyllä nykyisellä IFK:lla on paljon paremmat eväät nousta pois pohjamudista kuin joskus 2000-luvun alussa, jolloin kaikki oli aina arpapeliä.

Mitä tulee alkavaan kauteen ja valmentajakaksikkoon Sormunen & Pennanen, niin olen vähän skeptinen sen suhteen, että pystyvätkö nämä ukot kaksistaan saamaan IFK:n pelistä yhtään sen paremman näköistä kuin viime kaudella työskennellessään Petri Matikaisen kanssa. Harjoituspelit ovat menneet perseelleen ja lisäksi tappelukohu, pelikiellot ja Sormusen toimitsijakielto häiritsevät joukkueen keskittymistä alkukauteen, joten ainakin lähtökohtaisesti kaikki katastrofin eväät ovat olemassa. Nyt täytyy vain odottaa ja katsoa tuleeko hommasta mitään, mutta viimeistään jos marraskuussa näyttää oikein pahalta, niin sitten raivo-Raimoa kehiin, kiitos.

Seuraava

Paluu HIFK

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa