HPK kaukalossa 2010-2011

Kuva
Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

HPK kaukalossa 2010-2011

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 28.08.2010 18:38

Todella kova vahvistus alkupeleiksi Kerholle tämä Josh MacNevin. Kaksi viime kautta Allsvenskanissa 92 gp 24 + 64 = 88p 185min ja lisäksi viime kauden karsinoissa piste per peli tahtia. 2008-2009 kaudelta puolustajien pistepörssin voitto ja viime kaudella myös puolustajien pistepörssin voitto, sekä koko Allsvenskanin paras +/- tilasto. Loistavaa reagointia toimistolta Riivalta ja lisäksi toivotaan, että Porsen ja Haverisen loukkaantumiset eivät ole pahoja.

Tonttu77:lle: Itse en ole nähnyt kuin pari ottelua, mutta niissä oli suht hyvä ja kuulopuheiden perusteella muissa otteluissa ollut oikeasti hyvä. Vahvuuksina ainakin ulottuvuus, hyvä karvaamaan, osaa kikkailla ja suht hyvät syötöt. Kyllä varmasti tulee riittämään 3.-4. sentterin tasolle.


Kausiketjua hiukan pilkottu ja tehty HPK:lle kokonaan oma peliesitykset ketju. Täällä siis jatkossa puidaan Hämeenlinnalaisten pelin kehittymistä ja pelaajien otteita.

T. Moderaattorit

Viestit: 821
Liittynyt: 04.06.2009 18:24
Suosikkijoukkue: Mestis Pelicans

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja Taitopelaaja » 03.09.2010 13:32

HPK1929 kirjoitti:Kiva olisi tietää lisää HPK:n pelaajista, että miten meni. Siis menikö sen Metsolan piikkiin yhtään maalia vai ei? Berzins taitaa olla katsottu kortti, mutta onneksi HPK:lla on varalle jo kiikarissa sentteri. :peukkuylös: Miten pelasivat Roppo, Piispanen ja Pulliainen? Entä oliko Männikkö pelipäällä vaikka ketjukaverit eivät olleet? Ykkösketjun peli ilmeisesti toimii, mitkä oli ylivoimakoostumukset? Kerhon maaleista olisi kiva saada tietää yksityiskohtaisemmin. Laittakaa vaikka tuonne HPK-osioon vastausta tähän, kiitos.

- Metsola ei todellakaan vakuuttanut. Kiekot pomppivat koko ajan ja ripareita tippui jatkuvasti. Myös 1-2 maalia saa ottaa omaan piikkiinsä.

- Berzins ei vakuuttanut ollenkaan. Vasta toisen erän lopulla huomasin, että herra oli pelissä mukana. Todella näkymätöntä surffailua siis. Myöskään tämä toinen Latvian herra Saulietis ei nyt mitenkään kummemmin vakuuttanut/erottunut kentällä. Napakka, tosin hieman epätarkka laukaus ja käsiä löytyy, mutta melko hidas.

- Piispanen näyttää olevan se sama Piispanen josta Lahdessa haluttiin eroon. Pari hyvää syöttöä siellä täällä, mutta ei todellakaan mitään vakuuttavaa ja siihen päälle pari todella typerää jäähyä.

- Männikkö oli ihan pelipäällä. Samanlaista vipellystä mihin on miehen kohdalla tottunutkin.

- Ylivoima koostumuksista ei mitään hajua, muuta kuin että Laamanen ja McNevin pelasivat aika paljon ko. erikoistilannetta.

- Kerhon maali nro1. Puustinen pyöritti peliä maalin takana ja lähti yrittämään vanhan aikaista. Ei onnistunut, mutta kun kukaan Lahtelaisista ei tullut siivoamaan, niin mies sai lapioda kiekon tolpan ja Kuuselan luistimen/patjan välistä maaliin. Oli hieman epäselvä tilanne josta moni odotti jo pelikatkoa, mutta sitten yhtäkkiä näytettiinkin maalia.

- Kerhon maali nro2. Ylivoimalla perus siniviiva roiskaisu joka "vahingossa" ohjattiin ensin keskeltä takakulmalle ja sieltä tyhjiin.

- Kerhon maali nro3. Tarkkaan en tilannetta muista, mutta jotenkin Pelicansin pakit sohlasivat kiekon Holmbergille keskelle siniviivan tuntumaan, pari potkua ja löysä rannelaukaus, joka pomppasi Kuuselan räpylän kautta maaliin.

- Kerhon maali nro4. Pitkähkön pyörityksen jälkeen vain siniviiva roiskaisu, joka livahti Kuuselan längistä/patjan alta maaliin.

Noin yleisesti Kerhon peli ei mitään kovin mairittelevaa ollut kahden ensimmäisen erän aikana, joita Pelicans vei tasakentällisin lähes miten halusi, ainoastaan ylivoimalla Kerho sai kunnon painetta Pelicansin päätyyn. Kolmannessa erässä luistelivat sitten jollain lailla Pelicansin ohi, joka pelasi kolmella ketjulla kova harjoitteluviikko takana. Melkein väittäisin, että ilman Kuuselan pari imurointia, niin olisi voitto saattanut tulla Lahteen. Näin itse näin pelin (hieman turkoosien lasien takaa).

Toivottavasti oli ihan riittävät analyysit. :roll:

ps. Olisi kiva tietää mikä on Niemisen tilanne, sillä kuten todettua niin Tyrväinen painoi aika huoletta miestä nekkuun. Lähti kentältä pois verinen pyyhe naamalla. Hampaat kurkussa? Nenä murtunut?

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 03.09.2010 13:46

Kiitoksia paljon analyysista. Muuten sain kaiken tarpeellisen tiedon, mutta miten numerot 10 ja 80 (Roppo, Pulliainen) pelasivat? Onko Pulliainen liigatasoa, entä Roppo? Niin ja pelasiko Piispanen ylivoimaa ja kenen kanssa? Ykkösketju pelasi ilmeisesti hyvin, kuinka hyvin? Tarkoitan siis, että onko riittävä ykkösketju taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta? Raporttejen perusteella ilmeisesti on.

Taitopelaaja kirjoitti:Myöskään tämä toinen Latvian herra Saulietis ei nyt mitenkään kummemmin vakuuttanut/erottunut kentällä. Napakka, tosin hieman epätarkka laukaus ja käsiä löytyy, mutta melko hidas.

Nyt taisit katsella hieman värilasien takaa. Muiden raporttien perusteella Saulietis pelasi hyvin ja tarjoili Vilillekkin paikkoja. Laukaus tosiaan on todella tulinen ja kai se joskus maalipuiden väliinkin osuu. Kädet ovat myös kaverilla samettia, mutta sitten "melko hidas"? Oletko aivan varma, sillä Saulietisin vahvuushan on nimenomaan nopeus. Toki saattaa hieman vielä arastella Nabbin törkeän polvitaklauksen jäljiltä.

Taitopelaaja kirjoitti:- Männikkö oli ihan pelipäällä. Samanlaista vipellystä mihin on miehen kohdalla tottunutkin.

Männikön täytyy nostaa viime kaudesta tasoa. Hyvä jos pelasi ihan hyvin, kunhan saadaan kunnon sentteri keskelle niin voi tulosta tulla.

Taitopelaaja kirjoitti:ps. Olisi kiva tietää mikä on Niemisen tilanne, sillä kuten todettua niin Tyrväinen painoi aika huoletta miestä nekkuun. Lähti kentältä pois verinen pyyhe naamalla. Hampaat kurkussa? Nenä murtunut?

Ei mitään hajua, toivottavasti ei kuitenkaan mitään vakavempaa.

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 08.09.2010 19:42

Noniin. Viimeinen kotiharjoituspeli on saatu pakettiin ja 2-3 ruotsalainen Tukholma AIK haki voiton. Peli oli ilmeisesti kuitenkin kovavauhtinen ja kai siinä jotain tasoakin oli. Jos hieman lähdetään jossittelemaan, niin ilman kahta hirveätä nukahdusta ylivoimalla ja paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet olla hyvinkin erilaiset. Kuvaavana esimerkkinä toisessa erässä neljä tolppaa ja muita hyviä paikkoja. Kuitenkin raporttien yms. perusteella kyllä hieman enemmän positiivinen kuin negatiivinen kuva ottelusta jäi.

HPK:lla onnistujia olivat siis erittäin vaaralliset ja pirteät Juuso Puustinen ja Kaspars Saulietis. Tuukka Mäkelä pelasi myös jälleen vahvasti ja neloskentästä tilaisuuden saavat Juuso Honka, sekä Jaakko Turtiainen pelasivat vahvasti ja agressiivisesti. Nuo ihan vain muutamana mainintana, varmasti oli muitakin onnistujia. Yksi iloisimmista asioista oli ehdottomasti Porsen paluu takaisin kentille! Pelasi ihan hyvin, tosin ei väläytellyt paljoa, mutta ei varmasti ollut parhaassa kunnossa vielä.
Sitten huonompiin uutisiin. Lauri Kärmeniemellä siis jokin olkapäävaiva(?), toivottavasti ei ole kovin vakavaa. Berzinskään ei kummoisesti onnistunut, joten ei varmastikkaan saa jatkosopimusta. Toisaalta tuo voi olla hyväkin, että saadaan varmempi(?) sentteri kyhättyä kakkosen keskelle.

Kukakohan tämä sentteri, joka Jatkoajassa kirjoittaneen "TJ MACKEY"n mukaan on kiikarissa: "Kerholla on kiikarissa vaihtoehto kakkossentteriksi jo kauden alkuun, katsotaan nyt ensiksi kuitenkin tämä Berzins."
Varmaan suurin vaihtoehto on Tony Virta. Kyllähän hänestä aika pitkälle tiedetään mitä saadaan, mutta onko sittenkään tarvittava palanen? Kelpaa, mutta mieluummin joku nuoreempi ja parempi pelinrakentajana.
Toinen vaihtoehto kotimaisessa liigassa viime kaudella pelanneista on Markku Tähtinen. Hänet oikeastaan ottaisin mieluummin, ei ole vielä kovin vanha, ovela ja loistava pelisilmä ja on näyttöä pystyvänsä kantamaan kakkossentterin roolia.
Muista liigoista mahdollisia vaihtoehtoja voisivat olla Kent McDonell ja Jeremy Colliton.

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 10.09.2010 13:04

Viimeinen harjoitusottelu takana, HIFK voitti niukasti 4-3. Suurimmaksi osaksi HPK hallitsi ottelua, näin tilastojen ja raporttejen mukaan. Kerho pelasi jo erittäin hyvää vastahyökkäyspelaamista ja hyökkäykset kääntyivät nopeasti. Ilmeisesti myös YV-peli toimi, joka on kyllä hieno juttu.

Pelaajista onnistumisia toivat ainakin Männikkö, Berzins, Saulietis, Porseland, Laamanen ja Saulietis. Porseland oli HIFK-fanien mukaan erittäin hyvä, siis loistava vahvistus. Berzinskin pelasi hyvin kiekollistakin peliä ja yritystä oli. Tänään hänen try-out sopimus päättyy, jännä nähdä mitä HPK:n johto tekee.

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 16.10.2010 10:03

Noniin, kausi on saatu käyntiin ja onhan tätä runkosarjaa pelattu "jo" viidennes. HPK on aloittanut aika hyvin, mutta siitä lisää illemmalla tai huomisen puolella. Tarkoitus olisi nyt kuitenkin tämän ensimmäisen viidenneksen perusteella arvioida HPK:n toimiston ja etunenässä siis Risto Korpelan hankintoja. Haverisen Jonia en arvioi, kun ei ole vielä yhtään peliä pelannutkaan.

Mathias Porseland: 12gp 0+8, ollut tähän asti suurin apu näistä ulkomaanhankinnoista. Kaveri on todella nopea luistelemaan ja kiekolliset taidot aivan puolustajien eliittiä tässä sarjassa. Ei ole omassa päässäkään ollut hukassa, vaikka tuntui aluksi hieman semmoiselta kaverilta. Kaikenkaikkiaan todella loistava hankinta!

Kaspars Saulietis: 12gp 2+5, ollut toiseksi paras ulkomaalaisista tähän mennessä. Alkukausi kaverille on ollut kohtuu vaikea, mutta kyllä tuon potentiaalin on nähnyt vaikka peli ei ole parhaalla mahdollisella tavalla kulkenutkaan. Torstaina Lahdessa jo selvästi kauden paras peli ja on kyllä tärkeä pelaaja Kerholle. Ei varmasti järkyttäviä summia maksakkaan, todella hyvä hankinta!

Armands Berzins: 9gp 2+3, ei ole vielä päässyt sille tasolle, mitä kakkossentterin pitää olla. Kuitenkin viitteitä siitä on nähty ja Porsen tavoin isokokoiseksi upea liike ja kyllä kiekolliset taidotkin ovat ihan hyvät. Voisi käyttää vielä hieman enemmän kokoaan hyödyksi. Kuitenkin ei kovin kallis, koska tuli koeajan kautta, joten hyvä hankinta.

Antti Roppo: 12gp 4+1, Roppo on ollut yksi positiivisimmista ilmestyksistä. Kaverilla on todella hieno laukaus ja liike on erittäin hyvällä mallilla. Ei myöskään paljoa pelkää, vaan painaa joka tilanteeseen sata lasissa. Onneksi kaverilla on kaksivuotinen sopimus, sillä ensi kaudella kaveri on varmasti johtavien kenttien mies. Perinteinen haku, loistavaa!

Juuso Puustinen: 12gp 5+4, noussut heti isoon rooliin VV:n viereen ja korvannut Vihkon hienosti. Loistava laukaus, pehmeät kädet ja aivan käsittämättömän nopea luistelu. Tulee olemaan Kerholle todella tärkeä pelaaja ja onneksi saamme hänestäkin nauttia vielä ensi kauden. Kuten jo sanottua, perinteinen Kerhon haku, loistavaa Korpela!

Arsi Piispanen: 12gp 1+5, loistavasti pelannut kyllä kolmossentteriksi. Vaikka kuinka häntä Pelicansissa haukuttiin ja tämä siirto täysin lytättiin, on tälläkin hetkellä yli 30 pisteen vauhdissa, joka olisi erittäin hyvä kolmossentteriltä. Taitavat kädet ja upeat syötöt yhdistettynä hyvään kiekottomaan pelaamiseen korvaavat kyllä hieman vajavaisen liikkeen. Kuitenkin varmaan halpa kaveri, hieno haku!

Tuukka Pulliainen: 12gp 2+3, johtanut hienosti neloskenttää ts. juniorikenttää. Näyttänyt kyllä kiekolliset taitonsa ja upean pelisilmänsä, tosin väännöissä ei kovin hyvin pärjää. Kuitenkin ollut loistava peluri neloskenttään ja jos jatkaa koko kauden samalla tavalla, niin mikä ettei jatkosopimusta pöytään voisi laittaa. Todella hyvä mestishaku!


Mitä tästä voimme päätellä? Kyllä HPK:n toimistolla osataan hakea nämä tietyt kaverit, jopa värilaseitta voisin sanoa että parhaiten kotimaisesta Liigastamme!

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Mestaruus haisee...

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 16.10.2010 20:19

Noniin. Runkosarja on aluillaan, mutta HPK keikkuu jo kärkisijoilla. Se on aika hyvin, kun muistelee miten erilaiset mediat ja oikein viimeisen päälle "lätkätietäjätkin" ovat kertoneet, kuinka HPK:n joukkue on täysin uusiutunut. Kyllähän se on ihan totta, mutta upeasti on siihen nähden vedetty. Tänään jälleen päänahka sarjajohtajasta numeroin 6-2 ja kyllä maistuu! Niin ja mainittakoon vielä että nyt pyrin pitämään värilaseja pöydällä, en päässä. :laugh: Tässäpä joukkueesta hieman vahvuuksia ja heikkouksia:

Vahvuudet:
- Yritys ja tsemppi on joukkueella aina kovaa ja tilanteet pyritään pelaamaan loppuun asti
- Pelityyli tuntuu toimivan SM-liigassa. Selvästi kaksi eri vaihdetta, puolustava ja agressiivinen
- Joukkueesta löytyy todella hienosti laajuutta, uskoin että ihan kärkipäässä laajudessa HPK majailee
- Hyvin suhteutettuna nuoruutta ja kokemusta
- Joukkue on hitsautunut lyhyessä ajassa jo hyvin yhteen ja tulee hitsautumaan vielä paremmin
- Ykkösmaalivahti (Teme) voi torjua yksin voittoja ja on kyllä Liigan paras maalivahti
- Joukkue on erittäin hyvä tiukoissa tilanteissa, tämä on näkynyt otteluiden lopussa

Heikkoudet:
- Joukkue on suurelta osin vielä kokematon ja tämä näkyy ajoittain helppoina virheinä
- Kärkikentät ailahtelevat liikaa ja joskus jopa pelejen sisällä
- Joukkue on muuttunut paljon, mutta tämä voi pian kääntyä vahvuudeksi

Tällä hetkellä tuntuu, että on kaikki mahdollisuudet jopa päätyyn menoon asti. Tervetuloa muiden joukkueiden fanit tänne kinaamaan. eusa_clap

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Mestaruus haisee...

ViestiKirjoittaja Kauppila » 16.10.2010 20:47

HPK1929 kirjoitti:- Kärkikentät ailahtelevat liikaa ja joskus jopa pelejen sisällä

Mitä nyt itse olen HPK:n otteita seurannut ja nähnyt, niin tässä pointissa on faktaa. Omien näkähavaintojen ja lukemieni juttujen perusteella voin sanoa, että varsinkin Viitaluoman johdattama ketju on todella kaksiteräinen miekka. Hyökkäyspäässähän tuo kentällinen on todella kovaa luokkaa, kun Viitaluoma jakelee namupassejaan Puustiselle, joka oma loistavat kädet maalintekoon. Niko Nieminen täydentää homma hyvin vielä, kun mies vääntää kiekkoa kulmista ja iskee maalinedustalta ripareita sisään.
Miinuspuolena tällä ketjulla on tuo omanpään pelaaminen. Lahdessa nähdyn ottelun perusteella ainakin Viitaluoman ja Puustisen puolustusmotivaatio ja -taidot ovat melko vähäisiä. Vastustajat pääsevät liikuttamaan kiekkoa helposti, kun HPK:n ykkönen on omalla puolustusaluellaan. Pahimillaan tämän ketjun koomailut voivat olla, jos joukkue on tappiolla/turhautunut.

Toisaalta nyt, kun Kerho on löytänyt taas oikeaa groovia tekemiseensä, niin eiköhän tämäkin ketju suoriudu puolustuspäässä paremmin.

HPK1929 kirjoitti:Tällä hetkellä tuntuu, että on kaikki mahdollisuudet jopa päätyyn menoon asti. Tervetuloa muiden joukkueiden fanit tänne kinaamaan. eusa_clap

En nyt rupeaisi HPK:ta vahvan alkukauden perusteella sentään mestaruuskamppailuun nostamaan. Juuri tuo kärkiketjujen ailahtelu ja muut viat verottavat paljon pois HPK:n mahdollisuuksista. Uskon, että nuo kärkijoukkueetkin vahvistuvat vain kauden edetessä ja HPK löytyy runkosarjan päätyttyä sieltä sijoilta 5-8. Playoffit on totutusti aivan eri maailma, kuin runkosarja, mutta hämeenlinnalaisten mestaruusmahdollisuuksiin en usko. Korkeintaan jossain pronssipelissä voivat olla. :moi:
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: Mestaruus haisee...

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 16.10.2010 21:05

Kauppila kirjoitti:Lahdessa nähdyn ottelun perusteella ainakin Viitaluoman ja Puustisen puolustusmotivaatio ja -taidot ovat melko vähäisiä. Vastustajat pääsevät liikuttamaan kiekkoa helposti, kun HPK:n ykkönen on omalla puolustusaluellaan.
En oikein usko, että ainakaan VV:n kohdalla kyse on motivaatiosta tai taidosta, vaan on annettu enemmän vapauksia hyökkäykseen. Siksi varmaankin Nieminen täydentämässä tuota kenttää. Semmoisen tiedon voisin antaa, että Viitaluoma olisi kyllä yksi Liigan parhaista puolustavista senttereistä, mutta mieluummin hyökkäävä kuitenkin. Puustisella saattaa olla myös vapauksia, tosin ei puolustustaidot nyt varmaan mitään erikoisia ole.

Kauppila kirjoitti:En nyt rupeaisi HPK:ta vahvan alkukauden perusteella sentään mestaruuskamppailuun nostamaan.
Ihan totta kyllä. Tosin mainitsinkin tuossa että mahdollisuudet ovat, enkä niinkään hehkuttanut, että he siellä varmasti olisivat. Jotenkin vain haistan nyt sen mitalin ja ottakaa te muut se vain värilasillisena kommenttina, en välitä. Tarttukaa sitten keväällä tai toivottavasti minä tartun. :laugh:

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja Dev » 17.10.2010 10:45

Eilisen perusteella en olisi yllättynyt, jos HPK menisi kuuden joukkoon runkosarjassa, mutta mestaruuksista on nyt aivan turha puhua. Keväällä kun playoffit pärähtää käyntiin, niin siellä on aivan eri meininki kuin nyt. Kärkipelaajilta viedään aika ja tila pois ja heidät otetaan huomattavasti tarkemmin kiinni kuin tähän asti. Silloin pitää nousta alemmista ketjuistakin ratkaisijoita ja jostain syystä en näe, että Piispaset ja Karevaarat rupee ratkomaan pelejä JYP:n, Lukon ja kumppaneiden tähtisikermiä vastaan. Mahdollista se toki on, mutta hyvin epätodennäköistä.

HPK:lla on muutenkin aika paljon kysymysmerkkejä pelaajistossaan, kun rupee tarkemmin miettimään. Esimerkiksi Puustisen Juuso on kahtena kautena putkeen pelannut huonosti, kun kovat pelit tärähtää käyntiin ja Espoossa taisi olla jopa katsomossa, kun pelattiin säälejä. Sitä edelliskaudella 1+1 tehot ja 14 playoff ottelua. Runkosarjassa toinen vai kolmas Blegin sisäisessä pistepörssissä. Mikä on sitten näiden Latvialaisten taso? Eilisessä pelissä molemmat olivat kyllä aika hukassa ja mitään ihmeitä ei nähty. Odotin Saulietisilta kovia taklauksia ja ärsyttämistä, mutta ei siitä ollut kyllä mitään tietoa. Berzins vaikutti ihan jämäpelaajalta. Viimeisenä, pystyisikö Kiva-Harri oikeasti valmentamaan oman joukkueensa Suomen mestaruuteen? :laugh: En jaksa millään uskoa tähän.

Aika näyttää miten käy, mutta minä en kyllä jaksa millään uskoa HPK:n mitaliin.

Pakko muuten vielä kehaista tähän loppuun Mathias Porselandia. Jumalauta, HPK osui kultasuoneen kun tämän äijän nappasi. Ihan ylivoimaisesti kentän paras puolustaja eilen. Oman pään velvollisuudet hoiti hienosti ja päälle vielä kaksi nättiä siniviiva maalia. :peukkuylös: Kiekollisena jopa yllättävän taitava.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 17.10.2010 20:30

Dev kirjoitti:Keväällä kun playoffit pärähtää käyntiin, niin siellä on aivan eri meininki kuin nyt. Silloin pitää nousta alemmista ketjuistakin ratkaisijoita ja jostain syystä en näe, että Piispaset ja Karevaarat rupee ratkomaan pelejä JYP:n, Lukon ja kumppaneiden tähtisikermiä vastaan.
Muistanet varmaan HPK:n playoff-historian. eusa_clap Itse nostan tuon juuri vahvuudeksi, että alakenttien miehet Turtiainen, Roppo, Kolehmainen yms. ratkovat noita pelejä. HPK:lla on tälläkin hetkellä neljä kenttää, joista jokaisen pitäisi saada pelata näyttöjen perusteella enemmän. Näin sivuhuomautuksena, että Karevaara tuskin enää kokoonpanossa pysyy Hongan ja Louhen paluun jälkeen.

Dev kirjoitti:Esimerkiksi Puustisen Juuso on kahtena kautena putkeen pelannut huonosti, kun kovat pelit tärähtää käyntiin
Sen tarkemmin en kaverin playoff-historiaa tiedä, mutta esimerkiksi viime playoffeissa tämä asia nähtiin hyvin. Ketäs nyt kaikki IFK-fanit mollasivat, että runkosarjamiehiä, ainakin Vihkoa, VV:tä ja Laakkosta. Kuinkas siinä sitten kävikään... eusa_clap

Dev kirjoitti:Viimeisenä, pystyisikö Kiva-Harri oikeasti valmentamaan oman joukkueensa Suomen mestaruuteen? :laugh: En jaksa millään uskoa tähän.
Vaikuttaa olevan hyvin aliarvostettu kaveri. Kyllähän kaverista jo näkee, että hyvä valmentaja on. Ihmettelen vain vieläkin miten Rindelliä jaksetaan haukkua...

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja Unknown » 17.10.2010 21:25

HPK1929 kirjoitti:Kuinkas siinä sitten kävikään... eusa_clap


TPS taisi voittaa kultaa. *WINKWINK* eusa_clap
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Re: HPK kaudella 2010-2011 - Nuorennusleikkauksen aika?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 17.10.2010 22:06

Unknown kirjoitti:TPS taisi voittaa kultaa. *WINKWINK* eusa_clap
Ai niinkös siinä kävikin? No harmi sitten. :cry:

Laakkonen #1 : 5+11=16
Vihko #2 : 6+8=14
Viitaluoma #13 : 4+5=9

Avatar
Viestit: 653
Liittynyt: 09.11.2009 21:28
Suosikkijoukkue: HPK, sympatiat HIFK:lle

Kolmannes takana, miten jatkuu?

ViestiKirjoittaja HPK1929 » 07.11.2010 21:31

Kuten otsikosta huomaattekin, kolmannes on jo runkosarjaa takana ja on aika raportoida ja pohtia tätä alkukautta. Ihan aluksi varmasti kannattaa muistaa ja kuitata lähes jokaiselle muun joukkueen fanille, harva, todella harva HPK:ta povasi sijoja 8.-9. yläpuolelle. Ei siinä mitään pahaa ole, mutta kyllä se alkaa jo kertoa kuinka aliarvostettu seura tämä rakas HPK oikein on. Joka kausi meitä povataan sijoille "ynnä muut" ja silti me keikutaan mitalipeleissä. AIVAN HUIKEUTTA!

Sitten siirrytään eteenpäin. On ollut hieno seurata tätä nuorten pelaajien esiinmarssia, ketä näitä nyt oli, Turtiainen, Honka, Karevaara, Alatalo, Roppo ja Kärmeniemi. Lisäksi Erkkilä ja Rautiainenkin ovat käyneet liigadebyyttinsä tekemässä, sekä mestiksestä nostetut Hämäläinen ja Pulliainen ovat kyllä aivan lopullista läpimurtoa tekemässä, vaikka Ade on sen ehkä jo tehnytkin. Ei voi muuta kuin arvostaa esim. noita Ropon ja Turtiaisen seitsemää pistettä. Kyllä tämä HPK:ssa läpilyöminen on aivan jotain käsittämätöntä, huikeita hankintoja Korpelalta.

Hankinnoista puhuen, kuten olen tässäkin ketjussa niitä hehkuttanut, niin oikeastaan kukaan ei kovin pahasti ole flopannut. Berzins ehkä pienoinen pettymys ollut, mutta toivoa riittää. Muut ovat olleet täydellisiä hankintoja, mutta tapaus Saulietis. Kaverilla olisi kaikki edellytykset NHL:ään ainakin alempiin kenttiin, jos vain suoraviivaistaisi peliä, lainaisi joskus kiekkoakin ja saisi vielä viimeisen teräävyyden asenteeseen ja muuhun tekemiseen. Huikea potentiaali ja kyllä ne verkot kohta alkavat soida, niin monta loistopaikkaa ja tolppien kilautteluja. Tehoja 12 kuitenkin jo, niillä hän on 34 pisteen vauhdissa. Myös Arsi Piispasta täytyy hehkuttaa, aivan lahtelaisille vittuilakseni. Huikea pelimies varsinkin kiekon kanssa ja osaa kyllä alivoimallakin pelata loistavasti. Pelsujen toimistoa kyykytetään. :moi: Kesken kauden hankittu Aatu "Ade" Hämäläinen on osoittautunut kyllä aika mukavaksikin pelimieheksi. Pisteitä toki seitsemässä pelissä vasta kolme, mutta on kuitenkin ollut hyvä vahvistus.

Näistä viime kaudellakin olleista, mutta flopanneista Nieminen on kyllä ollut positiivinen yllätys alkukaudesta. Kaveri vetää 20 maalin tahdissa ja on ollut hyvä kolmas lenkki tuossa ykkösketjun laidalla. Sitten toinen mies eli Laamanen oli alkukaudesta ja vielä vähän aikaa sitten aika pahasti hukassa, mutta nyt hän on saanut otteitaan paremmaksi. Plusmiinustilastossa +3, joka on Laamaselle kyllä helvetin hyvin. Lampun spesiaali on kuitenkin ylivoima ja siitä ei tunnetusti plussia saada. Ja onhan hän pisteidenkin valossa hyvin pelannut, kun 12 pojoa jo kasassa. Jatka vain Lamppu samaan malliin. Sitten se kolmas, eli Männikkö. Ei ole oikein onnistunut viime kaudesta parantamaan, hänen pitäisi pystyä ottamaan sniperin viitta. Paikkoja on, mutta kun ei vain tolppien väliin osu. Toivon, että pystyy playoffejen alkaessa olemaan semmoinen kaveri kakkosessa, että laittaa oikeasti tyhjään maalin joka helvetin kerta. Sellainen hän ei tällä hetkellä ole, vaikka SaiPa pelissä olikin pirteä, mutta se viimeistely kusi...

Tosiaan, Viitaluoma - Puustinen akseli toimii, mutta onko kolmanneksi Niko Nieminen eli Niigeli tarpeeksi hyvä? Tähän kohtaan jos, ISO jos toimistolta löytyisi hieman rahaa sukanvarresta, tai joku vaihtokauppa olisi mahdollinen, niin ei tuohon kenttään pahaa joku Laakkosen tyylinen kaveri tekisi, tosin paremmalla asenteella ja ei mielellään niin lasinilkka. Tosin mielelläni Laku tänne jossain vaihtokaupassa, täällä olisi ainakin Männikkö ja mahdollisesti Berzins tarjolla. Tuleeko kauppoja? Nojoo. Kyllähän tuossa Niemiselläkin mennään, mikäli kakkosketju pystyy illasta toiseen olemaan tasoltaan hyvä ja luomaan vaarallisia paikkoja jatkuvasti vastustajan päätyyn.

Kiitos jos jaksoitte lukea tähän asti ja heitän vielä lottorivin, mikä tulee HPK:n hyökkäysketjut olemaan tosipelejen alkaessa, siis mikäli kaikki on käytettävissä ja hankintoja ei tule.

Saulietis - Viitaluoma - Puustinen
Nieminen - Berzins - Männikkö
Kolehmainen - Piispanen - Hämäläinen
Turtiainen - Häppölä - Roppo

HPK1929:n alkukauden arvosana on... 9-

Avatar
Viestit: 918
Liittynyt: 23.02.2010 22:56
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans

Re: HPK kaukalossa 2010-2011

ViestiKirjoittaja Tonttu » 08.01.2011 13:01

No jos täällä suunnilla kuittaillaan Lahteen päin Naru-Arsista, niin ihan kysyäkseni tuon Marraskuun raportin jälkeen että mitä ollaan Hämeenlinnassa mieltä Hämeenlinnan omasta "Juhamatti Aaltosesta" :cool: tunnetummin Kaspars Saulietisista ? Mitälie 30-40 pinnaa piti tehdä.

Ja, Santeri Alatalosta joka " tulee tekemään läpimurron tällä kaudella". Mieshän kuulemma muistuttaa hyvin paljon Sami Vatasta...
Ja toisekseen yhdessä Porselandin kanssa paikkaavat Mikko Mäenpään.

****

No piikittelyt sikseen, ja jokatapauksessa HPK on materiaaliinsa nähden pelannut erittäin hyvin, tai ainakin sijoituksen mukaan, sillä pelejä en ole nähnyt kuin muutaman joten sen perusteella minusta ei ole arvostelemaan. Ja joukkuehan menee yksilöiden edelle, niin eipä tuo nyt kamalaa ole jos pari pelaajaa floppaa odotuksiin nähden mikäli joukkue silti menestyy,
Lahen Pelicans

Rest in peace - Lokomotiv Yaroslavl

Seuraava

Paluu HPK

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa