Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

Kuva
Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 21.01.2017 15:34

Mitään täyttä varmuutta siitä ei ole, että Ilves ensi kaudella liigakaukaloissa pyörii. Lähdetään kuitenkin siitä, että näin on.

Kuun alussa Ilves julkaisi ensimmäiset jatkosopimukset. Kahden vuoden sopimusella Ilveksessä jatkavat hyökkääjät Juho Liuksiala ja Eemeli Suomi, puolustaja Valtteri Ilomäki sekä maalivahti Antti Lehtonen. Lisäksi Ilves käytti Olli Vainion option ensi kaudesta.

Sopimustilanne näyttää tällä hetkellä seuraavalta.

Maalivahdit:

#35 Antti Lehtonen | 2019
# Markus Ruusu | 2018
# Waltteri Urpolahti | 2018

Puolustajat:

#9 Olli Vainio | 2018
#31 Valtteri Ilomäki | 2019
#47 Arto Laatikainen | 2018
#50 Henry Mäntylä | 2018+1
#57 Jarkko Parikka | 2018
# Valtteri Viljanen | 2018
# Juuso Pulli | 2018

Hyökkääjät:

#10 Eemeli Suomi | 2019
#12 Otto Koivula | 2018
#15 Topias Haapanen | 2020
#18 Ville Meskanen | 2018
#19 Teemu Rautiainen | 2018
#22 Joona Ikonen | 2020
#23 Juho Liuksiala | 2019
#27 Niko Ahoniemi | 2018
#42 Sami Sandell | 2018
#71 Tapio Laakso | 2018
# Mikael Kuronen | 2019
# Juhani Tamminen | 2018
# Arttu Ruotsalainen | 2018
# Julius Valtonen | 2019
# Joona Koppanen | 2018
# Teemu Lepaus | 2018+1

Hyökkäyksessä oikein mieluisia sopimuksia. Puolustus puolestaan on vielä aika vahvasti auki.

Toivoisin, että D'Amigo, Mustonen, Jokinen ja Vittasmäki kiinnitettäisiin, mutta Jokista lukuun ottamatta tuskin noista kukaan jatkaa. D'Amigo todennäköisesti lähtee hakemaan uudelleen paikkaa Pohjois-Amerikasta tai siirtyy Euroopassa isompiin ympyröihin. Mustosen veikkaan siirtyvän johonkin toiseen liigaseuraan ja Vittasmäki huhujen mukaan jatkaa uraansa Tampereella, muttei Ilveksessä. Jokinen on hyvä alaketjujen raataja, joka pystyy pisteitäkin tekemään, joten mielelläni tämän ensi kaudellakin Ilves-paidassa näkisin. Toivosellekin jatkon sorvaisin, jos mahdollista. Täysin riittävä ykkösvahti joukkueeseen.

Huhuissa on pyörinyt vahvimmin nimet Mikael Kuronen ja Teemu Lepaus. Vaikkei mitään superhankintoja olekaan, niin molemmat otan ilomielin vastaan tullessaan. Kuronen painanut SaiPassa hyvin kasseja ja Lepauskin näyttäisi tehneen Mestiksessä 45 pistettä ollen pistepörssin toisena. Nämä ovat parasta, mitä oikeastaan voi odottaa, kun seuran tilanne on mitä on ja tulevaisuus tosiaan on auki, että pelataanko ensi kaudella Liigaa ollenkaan. Ei ole Ilves ihan Suomen vetovoimaisin joukkue tällä hetkellä.

Pientä kokoonpanohahmotelmaa perinteisesti tähän loppuun ja yritetään olla realistisia. Oletan pelaajabudjetin pysyvän samana:

Teemu Rautiainen - Sami Sandell - Michael Keränen
Otto Koivula - X - Ville Meskanen
Teemu Lepaus - Tapio Laakso - Mikael Kuronen
Markus Jokinen - X - Eemeli Suomi
+ Juho Liuksiala, Topias Haapanen, Joona Ikonen...

X - X
Jarkko Parikka - X
Arto Laatikainen - Olli Vainio
Valtteri Ilomäki
+ Joona Kunnas, Henry Mäntylä...

X
Antti Lehtonen
Waltteri Urpolahti

Aika tylyä jättää kokoonpanoon hienosti tällä kaudella noussut Liuksiala lähtökohtaisesti hyökkäyksen ulkopuolelle, mutta näin tällä kertaa. Voisihan tuo Suomenkin paikalle mennä.

Hyökkäykseen kaipaisin hyvän peliätekevän sentterin kakkosketjun keskelle, ettei oltaisi ihan kusessa, jos Sandell vaihteeksi taas tuosta putoaa. Neloseen sitten joku kahdensuunnan sentteri. Flinck toki voisi olla hyvä vaihtoehto, mikäli hinta ei kovin korkea ole. Mikäli näin ei ole, niin halvemmallakin mitat täyttävä kaveri tuohon löydetään. Ykköspakkipariin hyvä peruspuolustaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja sekä hyvin liikkuva kiekollinen rightin pakki. Kakkospariin käy Aalto, mikäli tälläkin hintalappu ei kovin suolainen ole. Joku kiekolliseen peliin kykenevä puolustaja kuitenkin tuohon. Laadukas ykkösveskari lisäksi tietysti tarvitaan. Lehtonen ykkösenä ei todellakaan voida ensi kauteen lähteä.

Katsellaan nyt, mitä helmikuun ylimääräinen yhtiökokous tarjoaa ja suunnitellaan sitten lisää, jos enää tarvitsee.
Viimeksi muokannut Ipandeeros päivämäärä 12.06.2017 13:23, muokattu yhteensä 3 kertaa
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 03.04.2017 23:47

Jalo lupaa Aamulehdessä, että Ilves julkistaa tällä viikolla pelaajasopimuksia.

Aamulehden juttu ei oikeastaan sisällä nimien osalta mitään uutta, joita ei olisi vielä jossain esiin tullut. Sisään tulossa Mikael Kuronen, Valtteri Viljanen ja Ville Kolppanen. Jutusta luultavasti unohtunut RoKin Juhani Tamminen. Muualle puolestaan matkaamassa Aleksi Mustonen, Markku Flinck, Veli-Matti Vittasmäki, Marcus Fagerudd ja Hannu Toivonen. Lisäksi Jerry D'Amigo tuskin tulee jatkamaan verotussyistä johtuen, eikä pudotuspelien tehot (0+1) juuri ole tyydyttäneet.

Luvassa ilmeisesti myös joitakin jatkosopimuksia nuorille hyökkääjille. Arvaan, että joukossa ovat ainakin junnuissa hyvää jälkeä tehneet Topias Haapanen ja Joona Ikonen, jotka runkosarjassa muutaman pelin pääsivät jo tällä kaudella pelaamaan. Haapanen jopa veivasi yhden maalin.

Huhua on myös ollut liikkeellä, että Joonas Raskia yritettäisiin hankkia ensi kaudeksi takaisin kotiin ulkopuolisen rahoituksen avustuksella. Tuukkahan kuuluu omistajiin, joten äkkiähän se velipojalle vähän soittelee. ;)

Hyvästä pudotuspelimenestyksestä huolimatta Ilveksen ensi kauden(kaan) kokoonpano ei varmasti tule mikään tähtisikermä olemaan. Useampi potentiaalinen nuori kuitenkin löytyy ja Kolppasen mahdollisesti saapuessa maalivahtikaksikko on lähes timanttinen.

Tänään Ilves julkisti yhden "kokoonpanon", kun uusi hallitus nimettiin. Tuosta rosterista osaamista löytyy. Risto Jalosta toimistusjohtaja, Jukka Hirsimäestä myynti -ja markkinointijohtaja sekä hallituksessa istuvat Timur Kärki, Antti Nurmikolu, Esa Ranta-Aho ja Jyrki Seppä, joka valittiin puheenjohtajaksi.

Vielä tiedotteen muodossa sama homma: http://ilves.com/uutiset/2017/04/03/ilv ... tusjohtaja
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 07.04.2017 11:39

http://ilves.com/uutiset/2017/04/07/ilv ... jan-kanssa

Ilves julkaisi tänään viisi uutta pelaajasopimusta ja kaksi jatkosopimusta.

Ilvekseen siirtyvät uusina miehinä Mikael Kuronen, Juhani Tamminen, Arttu Ruotsalainen, Julius Valtonen ja Valtteri Viljanen. Kurosen ja Valtosen sopimukset ovat kaksivuotisia. Tammisen, Ruotsalaisen ja Viljasen yksivuotisia. Lisäksi Ilves teki jatkosopimuksen nuorten liigassa tuhoa tehneen kaksikon kanssa, Topias Haapasen ja Joona Ikosen. Molempien sopimukset ovat kolmevuotisia.

Huhujen ulkopuolelta siis nimet Ruotsalainen ja Valtonen. Valtonen lienee Salon hankintoja Hämeenlinnasta. Sen tiedän, että hyvän laukauksen Valtonen omaa ja kokoakin näyttäisi löytyvän. Ruotsalaisen (ja toki myös Viljasen) yhden vuoden pahvi hieman ihmetyttää. Nuori, pienikokoinen ja hyvin liikkuva sentteri, joka pelannee kolmosketjun keskellä. Ilmeisen potentiaalinen peluri on kyseessä.

Kuronen on näistä uusista pelaajista kaikista mieluisin. Hyvä kausi Lappeenrannassa ja nyt takaisin tuttuun ympäristöön. Hyvinkin voi hätyytellä ensi kaudella 30 pisteen rajaa ja kymmmenen maalin raja tulee menemään varmasti puhki, jos pysyy kunnossa.

Paljon tuli taas sisään nuoruuden intoa, kiekollista taitoa ja sitä kuuluisaa potentiaalia. Toivottavasti sieltä vielä onnistuttaisiin poimimaan riveihin vielä muutama hieman valmiimpi pelimies. Ne tuosta vielä puuttuvat. Näillä hankinnoilla kyllä saadaan alemmat ketjut täyteen. Kolppanen vielä tänään jäi uupumaan. Sopimusta ei ilmeisesti vielä ole kirjoitettu, mutta halukas Kolppanen on Ilvekseen palaamaan. Siitä en osaa sanoa, että miksi nimiä ei vielä alla ole. Sekoittiko Lehtosen hieno loppukausi pakkaa?

Varsin hyviä nimiä, mutta niitä kärkihankintoja vielä odotellaan. :Thumb up:
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 26.04.2017 13:53

http://ilves.com/uutiset/2017/04/26/ilv ... sopimuksia

Tänään Ilves julkaisi kuusi pelaajasopimusta.

Boston Bruinsin kanssa kolmen vuoden NHL-sopimuksen solminut Joona Koppanen pelaa Ilveksessä ensi kauden. Näin ollen A-nuorten pistepörssin kärkikolmikko pelaa Ilveksessä ensi kaudella (Haapanen, Ikonen, Koppanen). SaPKossa kovaa jälkeä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä tehnyt Teemu Lepaus palaa puolestaan Ilvekseen 1+1-vuotisella sopimuksella. Puolustusta saapuu vahvistamaan Jyväskylästä Juuso Pulli yhden vuoden sopimuksella. Jatkosopimukset sorvattiin hyökkääjä Niko Ahoniemelle (1 v.) sekä Henry Mäntylälle (1+1). Lisäksi liigamiehistöön nousee A-nuorista maalivahti Waltteri Urpolahti, jonka sopimus on yksivuotinen. Näin ei tarvitse viikon päästä alkavia harjoituksia yhdellä veskarilla aloittaa.

Kivi kertoo Aamulehdessä, että puolustukseen haetaan vahvistusta ja tietysti yksi maalivahti on vielä tilauksessa.

Hyökkäys luultavasti on jo kasassa. Näin siis itse epäilen. Puolustukseen kaivataan määrällisestikin vielä paria nimeä, kun tällä hetkellä sopimus on seitsemän puolustajan kanssa.

Pientä kokoonpanohahmotelmaa loppuun:

Teemu Rautiainen - Sami Sandell - Ville Meskanen
Otto Koivula - Tapio Laakso - Juho Liuksiala
Arttu Ruotsalainen - Joona Koppanen - Mikael Kuronen
Teemu Lepaus - Juhani Tamminen - Eemeli Suomi
+ Niko Ahoniemi, Julius Valtonen, Topias Haapanen, Joona Ikonen...

Juuso Pulli - Olli Vainio
Jarkko Parikka - X
Arto Laatikainen - Valtteri Viljanen
Valtteri Ilomäki
+ Henry Mäntylä

X/Antti Lehtonen
Antti Lehtonen/X
Waltteri Urpolahti

Näkeehän sen kokoonpanosta, että talous edellä tässä mennään ja pelataan järkevästi. Varojen yli eläminen on ohi. :Thumb up:

Hyökkäys on varsin nimetön, mutta potentiaalia sieltä kyllä löytyy ihan mukavasti. Esimerkiksi Koivula, Meskanen, Liuksiala ja Ruotsalainen voivat olla hyvinkin aika kovia sanoja ensi kaudella. Varsinkin Koivulan ensi kautta odotan suurella mielenkiinnolla. Debyyttikaudella 30 pistettä ja ensi kauteen lähdettäessä nuorukainen on vuoden kokeneempi. Vielä kun saisi kesän aikana luistelua paremmalle tolalle, niin yli 40 pisteen kausi on täysin mahdollista. Mikäli Meskanen ja Liuksiala pysyvät terveenä, niin varmasti tulevat molemmat tekemään yli kymmenen pussia. Lisäksi mikä hyökkäyksessä miellyttää, niin monta omaa kasvattia tuolta löytyy. Ilvesläinen joukkue.

Puolustus vastaavasti ei suuria riemunkiljahduksia aiheuta. Todella heiveröiseltä tuo osasto tällä hetkellä näyttää. Vainio ja Parikka pelasivat erinomaisen kauden sekä Pulli ja Viljanen omaavat potentiaalia ottaa suurta roolia kiekollisessa pelistä, mutta mitään varmuutta yhdenkään onnistumisesta ei ole. Ei auta kuin toivoa, että Vainion ja Parikan taso säilyy sekä valmennus saa kaivettua Pullin ja Viljasen potentiaalin esiin. Lisäksi siellä on Laatikainen, jonka viime kausi oli suuri pettymys. Todella hidas, eikä liike ensi kaudella ainakaan paremmaksi muutu. Maalivahtiosasto on vielä auki, että kenet Lehtonen pariksi saa. Kolppastahan huhuissa esiintyy, mutta ilmeisesti vähemmän yllättäen se on raha, joka tässä asiassa lyö kapuloita rattaisiin.
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 12.06.2017 13:27

http://ilves.com/uutiset/2017/06/12/ilv ... iosastoaan

Ei tullut sitä Kolppasta, vaan Ruusu Jyväskylästä. Markus Ruusu siis JYPistä ensi kaudeksi vuokralle Ilvekseen ja kirittämään Lehtosta.

Lupaava maalivahti kyseessä ja ainakin tilastojen valossa vähäiset pelinsä Liigassa viime kaudella pelasi oikeinkin mainiosti. Ja kun tietää Markus Korhosen näytöt nuorten maalivahtien kanssa, niin erittäin hyvät fiilikset tästä hankinnasta. :Thumb up:
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Ilves kaudella 2017-2018 - Kivikausi jatkuu

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 20.06.2017 12:36

http://ilves.com/uutiset/2017/06/20/ilv ... alaisvaria

Ilves vahvistuu norjalaispuolustaja Stefan Espelandilla. Sopimus on vuoden mittainen. Ihan mielenkiintoinen hankinta kaikin puolin. Viime kaudella Norjan liigassa 45 ottelussa 52 pistettä (10+42) ja tuttu kasvo myös Norjan maajoukkueesta. Kiekolliset taidot hyvät ja laukaus on kova. Puolustuspelaaminen puolestaan vaatii vielä kehittymistä.

Tämä on Ilveksen viimeinen palanen ja joukkue luultavasti lähtee nykyisellä joukkueella kauteen. Ainakin tiedotteessa Kivi toteaa, ettei uusia pelaajia aktiivisesti enää haeta ennen kauden alkua.

Rautiainen - Sandell - Meskanen
Koivula - Laakso - Liuksiala
Ruotsalainen - Koppanen - Lepaus
Suomi - Tamminen - Kuronen
+ Ahoniemi, Valtonen, Haapanen, Ikonen...

Espeland - Vainio
Parikka - Viljanen
Pulli - Laatikainen
Ilomäki
+ Mäntylä

Lehtonen
Ruusu
Urpolahti

Kaiken kaikkiaan varsin nuoren ja kokemattoman ryhmän Ilves jalkeille laittaa. Uuden Ilveksen rakentaminen joukkueessa tietysti näkyy. Lisäksi ensi kauden rakentamiseen lähdettiin pahalta takamatkalta, kun marras-helmikuussa ei voinut tehdä mitään, kun tulevaisuus Ilveksellä oli vielä arvoitus. Tykkään kuitenkin valitusta linjasta, että eteenpäin pyrkiviä pelaajia on otettu joukkueeseen. Taitoa tuossa on aika mukavasti, mutta kokemusta ei tosiaan juurikaan. Nyt on monella nuorella todellinen näytönpaikka.

Puolustus on todella kapea. Pari loukkaantumista, niin vedetään vain kuudella pakilla. Noin kuukausi sitten oli Iltalehdessä juttua, että mahdollisesti 2-3 veropakolaista liittyy kauden aikana joukkueeseen.

Ulkopuolisen silmäänhän tuo joukkue on varsin heikko, ja ymmärrettävää se onkin. Itse olen kuitenkin toiveikas. Penkin takana erinomainen valmennusnelikko, jotka osaavat toimia nuorten kanssa. Uskon valmennuksen saavan tuosta porukasta paljon irti ja kymmenen sakkiin tuollakin voi mennä.
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Paluu Ilves

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa