Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Dev » 23.07.2009 09:37

Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen

Onneksi olkoon Ilves kannattajille. :peukkuylös:

Pitkämäestä mä olen jo melkein kaiken sanonnut, parhaassa tapauksessa Ilves sai hänestä hyvän keskitason torjujan, tai sitten tulee samanlainen huti mitä IFK:lla tuli. Vähän kyllä pelottaa teidän puolesta tuo 2-vuotinen sopimus, itse en ihan heti olisi uskaltanut tarjoa, mutta todennäköisesti IFK maksaa osan kaverin palkasta ja Ilves osan. Pitkämäki lienee myös itse pyytänyt kaksi vuotista paperia, sillä viime kesänä hän ei olisi ilmeisesti tullut, jos ei olisi sitä irronnut. Toivotaan, että Pitkis torjuu Ilveksen pitkälle ensi vuonna.

Jussi Pesosen asiat mä käsittelinkin jo tossa Ilveksen joukkueen rakennus ketjussa. Jos kemiat toimii Colbyn kanssa, niin tulee tekemään kovaa jälkeä, mutta jos taas ei toimi, niin sitten Ilveksellä lienee isomman luokan ongelma. Parasta tässä sopimuksessa taitaa olla se, että Pesonenkaan tuskin maksaa enään niin paljoa Ilvekselle mitä se olisi maksanut viime kaudella samaan aikaan.

Pasi Salosen sopimus oli itselleni pienoinen yllätys ja minun mielestäni erinnomainen haku Ilvekseltä! Ei varmasti kallis pelaaja ja ei mikään täysi tunari käsistäänkään. Iski 07-08 kaudella hienot tehot HPK:ssa ja kantoi kultakypärää pitkänaikaa, itseasiassa taisi kantaa sitä ihan loppuun asti. Tästä saa Ilves sopivan kolmannen pyörän Genowayn ja Pesosen ketjuun, siinä onkin melkein täydellinen kolmikko, viimeistelijä, taitava sentteri ja power forward.

Juuso Akkasesta mulla ei ole muuta tietoa kuin se, että oli viime kaudella IFK:n harjoitusringissä ja koitti saada pelipaikkaa, mutta ei onnistunut siinä. Nyt Ilveksessä on ilmeisesti onnistunut. Todennäköisesti tämä kaveri kuitenkin juoksentelee välillä LeKissä pelaamassa ja paikkaa Ilveksessä loukkaantumisia.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Multi » 23.07.2009 09:55

Hyviä hankitoja Ipalta, uskon että ainakin Pitkämäki ja Pesonen onnistuu vakuuttamaan Ilves johdon. Pesosen siirto ei ollut yllätys, mutta herättää siinä mielessä ihmetystä, että miksei palannut kasvattajaseuraan joka kuitenkin oli ainakin jollain tavalla kiinnostunut. Salosesta tai Akkasesta itselläni ei ole oikein minkäänlaista mielikuvaa, mutta Salonen toki vaikuttaa kanssan kelpohankinnalta. Tämä Akkanen on itselle täysiyllätys ja ihmettelen mitä Ipa hyötyy hänestä, kai markkinoilla parempiakin pakkeja olisi löytynyt ja Akkanen ei edes ollut enää mikään hirveän nuori ei toki vanhakaan, mutta ihmetystä herättää.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Dev » 23.07.2009 10:02

DrMultihunter kirjoitti:Hyviä hankitoja Ipalta, uskon että ainakin Pitkämäki ja Pesonen onnistuu vakuuttamaan Ilves johdon. Pesosen siirto ei ollut yllätys, mutta herättää siinä mielessä ihmetystä, että miksei palannut kasvattajaseuraan joka kuitenkin oli ainakin jollain tavalla kiinnostunut. Salosesta tai Akkasesta itselläni ei ole oikein minkäänlaista mielikuvaa, mutta Salonen toki vaikuttaa kanssan kelpohankinnalta. Tämä Akkanen on itselle täysiyllätys ja ihmettelen mitä Ipa hyötyy hänestä, kai markkinoilla parempiakin pakkeja olisi löytynyt ja Akkanen ei edes ollut enää mikään hirveän nuori ei toki vanhakaan, mutta ihmetystä herättää.


Sen puoleista huhua oli tuosta Pesosesta, että JYP ei suostunut maksamaan hänelle sitä palkkamäärää, jota pyysi, joten tämä varmaan lienee suurimpana syynä. Tuntuu kyllä vähän siltä, että loppujen lopuksi Pessikin on joutunut tiputtamaan pyyntöänsä, kun kiinnostavia tarjouksia ei ole tullutkaan, näin ainakin epäilen. Muistaakseni kuitenkin halusi pelaamaan jonnekkin ulkomaille.

Ja mitä tulee Akkaseen, niin veikkaan hänen pelaavan ensi kaudella LeKissä ja Ilveksessä, jonkinsortin Toni Niemen korvaaja tai jotain.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Multi » 23.07.2009 10:07

Dev kirjoitti:Sen puoleista huhua oli tuosta Pesosesta, että JYP ei suostunut maksamaan hänelle sitä palkkamäärää, jota pyysi, joten tämä varmaan lienee suurimpana syynä. Tuntuu kyllä vähän siltä, että loppujen lopuksi Pessikin on joutunut tiputtamaan pyyntöänsä, kun kiinnostavia tarjouksia ei ole tullutkaan, näin ainakin epäilen. Muistaakseni kuitenkin halusi pelaamaan jonnekkin ulkomaille.

Ok, näin vähän itsekkin summailin, mutta sitten aloin miettimään että Ipako pystyisi/haluaisi maksaa pessille enemmän no ilmeisesti, kyllä pessi jkl:n olisi kelvannut, mutta eiköhän näillä nykyisilläkin pärjätä, kunhan pari pelaajaa ottaa askeleen taas etteenpäin.

Dev kirjoitti:Ja mitä tulee Akkaseen, niin veikkaan hänen pelaavan ensi kaudella LeKissä ja Ilveksessä, jonkinsortin Toni Niemen korvaaja tai jotain.

Ok, eli hän on niinsanottu täytemies saa aina välillä näyttöpaikkoja, mutta muuten kutsu käy LeKiin.
Turha koittaa ylläpito voittaa

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Dev » 23.07.2009 10:17

DrMultihunter kirjoitti:Ok, näin vähän itsekkin summailin, mutta sitten aloin miettimään että Ipako pystyisi/haluaisi maksaa pessille enemmän no ilmeisesti, kyllä pessi jkl:n olisi kelvannut, mutta eiköhän näillä nykyisilläkin pärjätä, kunhan pari pelaajaa ottaa askeleen taas etteenpäin.


Pesonen on ensin tarjonut itseään JYP:lle tietyllä summalla, JYP on ilmoittanut ei ainakaan tuolla hinnalla, keskustelut ovat kariutuneet. Sitten Pesonen on alkanut katselemaan muualta tarjouksia ja kiinnostusta ei ole ollut, joten on pakko ollut laskea hintaa ja JYP:n kanssa ei ole asiasta enään keskusteltu hinnan laskun jälkeen. Vähän veikkaan, että näin on menty.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2555
Liittynyt: 18.02.2008 18:19
Paikkakunta: Pori
Suosikkijoukkue: Ässät

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Jartsa » 23.07.2009 10:18

Tuo Salonen tuli tuohon täysin puun takaa, mutta kyllä tuli tarpeeseenkin. Hän on nyt se kädellinen pelaaja, mitä Dev kaipaili tuossa äsköttäin. Vaikka viime kausi olikin laiha HPK:n varsin kovassa miehistössä, en sitten tiedä, oliko vika miehessä itsessään vai peluutuksessa, mutta epäilen, että Ilves on kaavaillut hänelle isoa roolia ja niitä pisteitäkin alkaisi vähän paremmin tulla.
Ei allekirjoituksia

Avatar
Viestit: 2395
Liittynyt: 26.06.2009 01:28
Suosikkijoukkue: Ilves ja Minnesota Wild

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Burns8 » 23.07.2009 16:01

Mielestäni ihan hyviä hankintoja kaikki. Tosin Akkasesta en tiedä käytännössä mitään. Pitkämäki sinänsä ihan hyvä hankinta, mutta ei ole oikeen koskaan säväyttänyt. Ollut aina perusvarmanhuono, mutta ensi kaudella toivottavasti nostaa tasoaan ja pelaa hyvän kauden. Nyt on sitten kaksi tasavahvaa molaria, joista uskon/toivon, että kuitenkin Korhonen tulee pelaamaan enemmän pelejä. Pesosestako nyt sitten ollaan tekemässä ykköspyssyä Genowayn rinnalle? Nooh ihan mahdollista se on. Pesonen tekee mahdollisesti jopa yli parikymmentä maalia kaiken mennessä hyvin. Kaikki edellytykset on Genowayn rinnalla mikäli kemiat vain kohtaavat. Pasi Salonen on mielenkiintoinen nimi ja kuten Dev mainitsi ei varmasti ollut kallis pelaaja. Pelannut pari hyvää kautta HPK:ssa, joten toivotaan saman menon jatkuvan vain hieman parempana ensi kaudella. Omaa potentiaalia tehdä yli viisitoista maalia. Kuten sanoin Akkasesta en paljoa tiedä, mutta saattanee pelata LeKi:ssä pelejä. Tosiaankin ihan hyviä hankintoja. :peukkuylös:
"I respect Koivu. I respect how this guy despises to lose." ------ Brent Burns #8 - Mikko Koivu #9 - Martin Havlat #24

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Lehväs » 23.07.2009 16:20

Ihan kohtuulliset hankinnat. Peräpäähän kaksi aika epävarmaa ja hyökkäykseen vähän enemmän varma pari.

Pitkämäen floppaamiseen en usko, sillä Helsingissä median ja kannattajien paine on niin kova, että sitä ei jokanen välttämättä kestä. Pitkämäki ei kestänyt ja niin hänestä luovuttiin. Tampereella paineita ei ole niin paljon, kuin HIFK:ssa, jossa menestyminen on jokakautinen tavoite. Tampereella saa olla kotimaisemissa ja pelata vähän vapaammin.

Akkanen on peruspakki liigatasolla (ja ehkä mestiksessäkin), joka luutii takuuvarmasti oman pään. Akkanen pelaa paljon alivoimaa varmaankin ja vastustajan parhaita vastaan.

Pesonen on melko varma pistelinko. Liigassa melkeen 600 ottelussa 249 pistettä tehnyt, niin onhan se ihan mukavasti. Lisäksi tuttu ympäristö ja seura, niin helpot lähtökohdat uudelle kaudelle. Pikkuinen askel eteenpäin tarvittaisiin.

Pisteidentekijänä Salonen on vähän samaa kastia kuin Pesonen. Tekee takuuvarmasti sen 20 pistettä ja vähän päälle. Nyt tarvittaisin hyppy seuraavalle levelille, että Ilves taistelee muista kuin jämäsijoista ensi kaudella.

Mielestäni kun näin nopeasti kattelee, niin onnistumisprosentti hankinnoille on aika 50-50. Jos nämä neljä onnistuu ja muut hankinnat (Genoway, Bruun, Hulkkonen) onnistuu myös, Ilves on top6 tiimi.
...

Avatar
Viestit: 6378
Liittynyt: 01.04.2008 23:05
Suosikkijoukkue: Sotkamon Jymy & Anaheim Ducks

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Crick » 23.07.2009 19:46

Ihan hyvät hankinnat omasta mielestäni Ilvekselle. Juha Pitkämäki on ennenkin pelannut Ilveksessä hyvin. Tuskin nyt kuitenkaan on loistava, mutta tarvitseeko flopatakaan? Tärkeätä tosiaan olisi Juhan onnistua, koska Korhosesta tuskin on voittavan joukkueen ykkösveskaksi.

Jussi Pesonen sen sijaan on ihan hyvä hankinta ja pitää muistaa, että teki parhaalla kaudellaan Ilveksessä jopa 44 pistettä. Nyt tuskin on samanlaista lukemaa tiedossa, mutta kyllä 30-40 pistettä sopii hyvin odottaa. Mielenkiintoista nähdä, miten homma lähtee Colby Genowayn kanssa kulkemaan.

Pasi Salonen on loistava hankinta Ilvekseltä. Potentiaalia on paljon parempaan, mitä tähän asti on HIFK:ssa ja HPK:ssa nähty. Uskonkin että nyt viimein tulee se todellinen läpimurto ja tekee sen nelisenkymmentä pistettä. Minusta sopii Ilveksen pelityyliin todella hyvin.

Juuso Akkasesta en sen tarkemmin osaa sanoa. Mestis-tausta näkyy olevan, mikä ensimmäisenä mieleen tulikin. Saattaa yllättäen kamppailla kuudennen puolustajan paikasta, kun katsoo Ilveksen puolustusta.
Helsingin Jokerit - Aina saa kärsiä ja hävetä

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Kauppila » 23.07.2009 20:38

Melko tuollaiset 'nojoo'-fiilikset näistä Ilveksen hankinnoista. Ei nyt oikeen mitään ihmeellistä säväyttävää ollut, kun Pitkämäen ja Pesosen tulon tiesi varmaksi melkeen jo. Salonen nyt ehkä vähän yllätti ja ei siinä mitää onhan P.Salonen on ihan hyvä kakkos-kolmoshyökkäysketjun liigajyrä. Akkanen pyörii varmaan LeKi-Ilves välillä kauden aikana muutamaan otteeseen.

Jussi Pesonen on aika kaksipiippuinen hankinta. Mies on onnistunut Ilveksessä uransa aikana, mutta miten menee tällä visiitillä? Viime kaudet HIFK:ssa ovat mennett laskusuuntaan ja kyllähän Pessi on saanut mahdollisuuksia HIFK:ssakin pelata jopa ykkösketjussa, mutta ei syttynyt siihen vireeseen jota kaivattiin. Väläytyksiä kyllä petopaidoissakin on ollut, mutta aika tasapaksua suoritusta. Nyt tosiaan saa aloittaa varmasti ykkösketjussa, mutta onko uran suunta jo alaspäin, eli voiko nousta enään sinne parhaimille kausilleen, saa nähdä. Toisaalta voi saada tästä aivan uuden sytykkeen uralleen taas ja hypätä hyvään vauhtiin. Paikat olettaisi olevan kunnossa nyt vähitellen.
Kyllä Pessi pystyy olemaan ihan kovan luokan ratkaisija SM-liigassa, jos vain sille päälle sattuu. Saa nähdä painaako yhtään se, että ei 'päässyt' palaamaan JYP:in.

Taitaa olla tuo Pitkämäki aika samanlainen tapaus kuin Pesonen. Hutikausi HIFK:ssa ja sieltä vielä Moraan jossa oli menestynyt ennenkin, mutta ei sekään reissu taitanut oikeen onnistua. Saako kiinni pelistään taas tutussa Ilveksen joukkuueessa? Pitkämäki pystyy olemaan keskisarjan torjuja SM-liigassa, mutta viime kauden totaalinen floppi voi olla lievä merkkei uran laskusuuntaan lähdöstä. Toisaalta HIFK saattoi olla Pitkikselle vähän liian kova pala purtavaksi ja Ilveksessä voi nousta entisvuosien vireeseensä. Voi olla huono tai hyvä, joten aika arpapeliksi menee. Kuitenkin uskon, että pelaa jo selvästi paremmin kuin HIFK:n paidassa viime kaudella.

Pasi Salonen HPK:sta Ilvekseen, jaa-a. Varmaankin tulee Ilveksessä pelailemaan kakkosketjussa vai mitkä on odotukset siellä tähän jätkään? Salonen on juuri sen tyyppinen pelaaja, että voi vetää nappikauden jos kemiat täsmää muiden ketjukavereiden kanssa tai voi pelata vain 15-20 pisteen kauden jos ei ala homma luistamaan. Jokatapauksessa uskon, että energiaa tästä vähän Ipalle ja tulee takomaan sen +20 pistettä ainakin.

Mielipiteeni ilmaisinkin jo viestin alussa kokonaisuudessaan näistä hankinnoista. Voi olla kovia kuteja tai totaalisia huteja. Eiköhän kaikki näistä kuitenkin pelaa ihan kohtalaisen tai siedettävän kauden, jos ei mitään pahempia vammoja satu. Saa nähdä mitä Pessi saa aikaa Genowayn kanssa.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Dev » 11.09.2009 08:51

Katselin tuossa äskön Tappara-Ilves ottelun maalikoosteen ja kyllä täytyy nostaa hattua Pasi Saloselle! Ensimmäisessä maalissa viedään niin totaallisesti Tappara pakkeja kahville, kun vaan olla ja voi. Toisessakin maalissa hieno harhautus ja syöttö toiseen laitaan josta Niinimäki heittää kiekon reppuun. Todella vahva alku Saloselta ja uskon, että tästä kaverista tulee olemaan vielä paljon iloa Ilvekselle.

Sitten täytyy ottaa esille vielä Juha Pitkämäki, joka pelasi kuulemani mukaan erittäin hyvän ottelun. Hieno juttu Ilvekselle tietenkin. Pienen naurunpurskahduksen sai kyllä aikaan tuo Koskisen maali, jossa Pitkämäki ei kerkeä lyömään rällää väliin ja kiekko liruu maaliin. :mrgreen:
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 4465
Liittynyt: 03.07.2008 20:47
Suosikkijoukkue: Porin Ässät Liigan pudotuspeleissä keväällä 2016

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja kuningas26 » 11.09.2009 14:49

Dev kirjoitti:Pienen naurunpurskahduksen sai kyllä aikaan tuo Koskisen maali, jossa Pitkämäki ei kerkeä lyömään rällää väliin ja kiekko liruu maaliin. :mrgreen:

Juha tietää vedostani Hijon kanssa.
Four passes break any defence

Viestit: 4787
Liittynyt: 08.04.2008 15:51
Suosikkijoukkue: Sabres, Ilves

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja Afinogenov » 12.09.2009 08:53

Onkos se Jokkeri vieläkin sitä mieltä ettei Ilveksen olisi kannattanut Pesosen jarrua joukkueeseen ottaa? :cool: Salosen hyvät otteet eivät allekirjoittanutta yllätä yhtään toisaalta nämä jotka eivät koskaan hallilla käy saattavat olla ihmeissään. Pitkämäki tulee muuten pelaamaan nollapelin tällä kaudella. Samalla täytyy nauraa Hifkin epäonnistuneiden maalivahtien kerholle. Ei se voi olla sattumaa että hyvätkin kassarit siellä floppaavat aina. Go Sakke!
Dion Darling on tappelija, jonka sukunimestä ei kannata laskea hänen kanssaan leikkiä. Muutoin on luvassa kylmää kyytiä...

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Pitkämäki, Pesonen, Salonen ja Akkanen Ilvekseen!

ViestiKirjoittaja InFlames » 12.09.2009 10:38

Afinogenov kirjoitti: Salosen hyvät otteet eivät allekirjoittanutta yllätä yhtään toisaalta nämä jotka eivät koskaan hallilla käy saattavat olla ihmeissään. Pitkämäki tulee muuten pelaamaan nollapelin tällä kaudella.


No peruspulliaiset nyt eivät ole perillä pelaajista niin hyvin. Salosen otteet eivät yllätä itteänikään. Voitte lukea Ilves ennakosta, voimasuhteet ketjusta oman pienen mielipiteen kaverista. Salosen näyttöhalut varsinkin on alussa kovat ja potentiaalia on nousta monta askelta eteenpäin urallaan. Se Salosen maali oli kyllä helvetin hieno. Veivasi aika nätisti Tappara puolustusta. Pitkämäki tulee pelaamaan nollapelin, mutta sen lisäksi tulee hörppimään aivan liikaa kiekkoja. Hifkillä ei ole ainakaan Ilvekseen verrattuna yhtään heikompi kaksikko maalissa.
Salonen ja Pesonen olivat kyllä Ilvekseltä oivia hankintoja :peukkuylös:

Paluu Ilves

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa