Teemu Rautiainen - Ilveksessä läpimurtoa hakemassa

Kuva
Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Teemu Rautiainen - Ilveksessä läpimurtoa hakemassa

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 29.09.2014 01:11

Kuva

#19 Teemu Rautiainen

22 vuotta | 170 cm | 78 kg | Laitahyökkääjä | Left

Eliteprospects

Luodaan nyt oma ketju kultakypärällekin.

Ilves hankki loppukeväästä riveihinsä nuoren Teemu "Rautsi" Rautiaisen, joka jätti Hämeenlinnan taakseen ja lähti hakemaan uusia haasteita Tampereelta Ilveksen riveistä. Pienikokoinen Rautiainen tehtaili junioreissa erinomaisia tehoja ja esimerkiksi oli tehokkaampi A-junioreissa kuin viime kaudella Ilveksessä läpimurron tehnyt ja NHL:ään pelipaikkaa hakemaan lähtenyt Michael Keränen. Liigadebyyttinsä hän teki kaudella 2010-11 HPK:n pelipaidassa. Seuraavilla kausilla hän pääsi murtautumaan paremmin liigarinkiin. Viime kaudella syntyi uran piste-ennätys, kun 50 ottelussa syntyi tehot 10+8. Paremmin muistetaan kuitenkin kevään pudotuspelit, jossa neljässä pelissä syntyi saman verran pisteitä, joista kolme oli maaleja. Ilvekseltä potentiaali ja kevät ei jäänyt huomaamatta ja näin ollen mies värvättiin vihreään peliasuun hakemaan lopullista läpimurtoa.

Mies vakuutti useimmat jo harjoituspeleissä, kun hän tehtaili seitsemään peliin tehot 1+5. Runkosarjan alkaessa meno ei hyytynyt lainkaan, vaan pisteiden tehtailu on jatkunut mukavaan tahtiin. Kuuteen pelattuun otteluun on syntynyt kahdeksan pistettä, joista jokainen on syöttöjä. Maalia vielä siis runkosarjassa haetaan. Tämä oikeuttaa myös sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan ja kultaiseen kypärään. Jokaisessa kuudessa ottelussa on syntynyt vähintään piste, joten pisteetöntä iltaa ei vielä tilillä ole. Alkukausi meni Turo Asplundin ja Antti Tyrväisen rinnalla. Asplund kuitenkin loukkaantui tuosta välistä ja hänen paikkansa on ottanut Aleksi Mustonen. Meno ei kuitenkaan tämän muutoksen jälkeenkään ole juuri heikentynyt.

Kuten tilastot kertovat, niin taitavasta pelaajasta on kyse eikä koko tunnu liiemmin haittaavan. Hienosti pärjää kulmissa isompiaan vastaan. Tarjoaa lähes joka vaihdossa tekopaikkaa ketjutovereilleen, mutta kaikkea eivät ole nämä sisään saaneet. Hieman epäitsekäs tapaus kyseessä, eli syöttää silloinkin, kun on itsekin hyvässä tekopaikassa. Asenne ja motivaatio on kova, jonka kyllä huomaa ja vastuuta kyllä tulee. Ylivoiman aivot Asplundin poissaollessa. Eleistä näkee, että haluaa kiekkoa ja haluaa tehdä ratkaisuja. Mikä tärkeintä, niin tästä kaverista saadaan nauttia myös ensi kaudella!

Toivotaan, että pirteä meno jatkuu ja maalihanakin saataisiin avattua! Hieno hankinta ja sellainen pelaaja, jonka peliä on ilo katsoa. Ei kaipuu Keräseen ole enää niin kova.

Go Rautsi! :tuoppi:
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Teemu Rautiainen - Ilveksessä läpimurtoa hakemassa

ViestiKirjoittaja Jyri » 05.10.2014 08:41

Rautiainen on ollut todella hyvä pelaaja jo useamman vuoden ja oli junioreissakin mainio. Taitava, todella vauhdikas hyökkääjä varustettuna vahvalla pelikäsityksellä ja syöttötaidolla. Näillä pääsee aika pitkälle Liigassa. Loistava alkukausi Ilveksessä. On pienikokoinen, mikä rajoittaa mahdollisuuksia pärjätä Pohjois-Amerikassa, mutta uskoakseni tekee hyvän uran Euroopan sarjoissa. Mainio hankinta Ipalta!

Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Re: Teemu Rautiainen - Ilveksessä läpimurtoa hakemassa

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 05.10.2014 13:23

Eilen sai myös helpottavan avausmaalin tehtyä. Melkoinen helpotus oli nuorelle miehelle itselleenkin ja sen huomasi tuuletuksesta. Paikkojakin oli reippaasti, joten maaleja olisi voinut syntyä enemmän kuin yksi. Tuosta Ruudun koosteesta näkee jokaisen:

http://www.ruutu.fi/ohjelmat/sm-liiga/h ... pk-4102014

Juonikas hyökkääjä, joka saa hyökkäyspäässä luotua tilanteen joko itselleen tai ketjukavereilleen. Nyt pelannut viimeiset pelit Mustosen kanssa ja siellä ne kääpiöt pitävät ajoittain isompiaan täysin pilkkanaan. Näyttäisi sopivan varsin hyvin Tuokkolan systeemiin. Jälleen illan näkyvimpiä, eikä vain kultakypäränsä vuoksi, vaikka Atte varastikin shown maalillaan ja Jutilan vuoden -95 tuuletuksellaan.

Nyt siis kahdeksan ottelua tehoin 1+8. Ja lisää on taatusti tulossa!
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Paluu Ilves

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa