Aleksi Mustonen - Kiitäen huipulle

Kuva
Avatar
Viestit: 2707
Liittynyt: 23.04.2013 16:17
Suosikkijoukkue: Karri Kivi

Aleksi Mustonen - Kiitäen huipulle

ViestiKirjoittaja Ipandeeros » 18.08.2015 18:11

Kuva

#21 Aleksi Mustonen

20 vuotta | 173 cm | 75 kg | Sentteri | Left

Eliteprospects

Aleksi Mustonen vietti junnuvuotensa Helsingissä, Jokereiden riveissä. Junnuvuodet olivatkin varsin menestyksekkäitä, sillä B-nuorissa Mustonen saalista kaksi mestaruutta ja C-nuorissa yhden. Mustonen nousi vauhdikkaasti isompiin ikäluokkiin ja kaudella 2012-13 tämä pääsi suorittamaan liigadebyyttinsä. Otteluita tämä pääsi pelaamaan Jokeri-paidassa kolme, mutta tehoja ei näissä otteluissa vielä syntynyt. Seuraava kausi kului vahvasti Mestiksessä, eikä Jokereista tuntunut löytyvän Mustoselle paikkaa. Niinpä tämä pakkasikin kamppeensa ja siirtyi kolmen vuoden sopimuksella Ilveksen miehistöön. Näistä viimeinen vuosi eli ensi kausi tosin sisältää option. Ensimmäisellä Ilves-kaudella pelejä kertyi vyölle kahdeksantoista ja tehoja syntyi kaksi (1+1). Viime kaudella tämä murtautui lopullisesti liigaympyröihin ja millä tavalla: 54 ottelua ja 27 pistettä (10+17). "Mussen" merkittävin saavutus tähän mennessä on ollut parin vuoden takainen nuorten MM-kulta ja sivuroolin saaminen elokuvassa Ben-Amor vs. Peltonen, jossa tämä jäi.

Mustosen kehitys on edennyt oikein mukavaa vauhtia ja tämän uskon jatkuvan ensi kaudellakin. Vauhti sanaa sopiikin käyttää, kun tämän menoa kaukalossa katselee. Ennen viime kautta Mustonen löytyi omista papereista loukkaantumisien paikkaajana, mutta aika tyylikkäästi tämä löi jauhot meikäläisen suuhun. Mielestäni ei ole lainkaan liioittelua odottaa, että Mustonen paukuttaa ensi kaudella vähintään 35 pistettä. Eikä minkäänlaista hyytymistä ole harjoitusotteluissa ollut havaittavissa, kun neljään otteluun on syntynyt kaksi maalia ja tämä oli Rautiaisen kanssa joukkueen parhaat kenttäpelaajat viikonlopun Tampere Cupissa. HIFK-ottelun maali turnauksessa oli yksi näyttävimpiä, mitä Hakametsässä on viime vuosina nähty. Polkukone laittoi kutosen silmään ja polki puolustukselta karkuun veivaten kiekon verkon perukoille.

Olisi ehkä liian rohkeaa väittää Mustosta liigan nopeimmaksi luistelijaksi, mutta se on varmaa, että nopeimpia tämä taatusti on. Uskaltaisin sanoa, että vauhti on vain kiihtynyt viime kaudesta, kun tuon viime lauantain ottelun näki. Tämä nuorukainen ei kauaa aikaa tarvitse, jotta pääsee kunnolla vauhtiin.

Paperilla Mustonen on joukkueen kakkossentteri, mutta en epäilisi yhtään, jos tämä olisi joukkueen ykkössentteri kauden päätteeksi. Mahdollisuus on jopa olla kenties joukkueen tärkein kenttäpelaaja ensi kaudella. Kaikki eväät on moiseen temppuun tarjolla. Suurta vastuuta on ensi kaudella ainakin tarjolla.

Kyllähän tässä toivoo, että Juupe olisi ajoissa liikkeellä ja painisi Mustoselle pari lisävuotta nykyiseen sopimukseen. Pahoin pelkään kuitenkin, että viimeistään tuon optiovuoden jälkeen joku HIFK lyö sopimusta tiskiin ja siinä päästään sitten taas selittelemään. Noh, nautitaan nyt ainakin tämä kausi "Mussen" suorituksista Ilves-paidassa.

Jatkakaa! Mieluusti joku muukin kuin minä. :mrgreen:
" Siihen ei oikein löydy sellaisia sanoja, joilla osaisin kuvata sitä, kuinka suurena kunniana koen sen, että saan olla Tampereen Ilveksen kapteeni. Se on minulle äärimmäisen suuri kunnia. " - Sami Sandell

" Ei se riitä, että halutaan viimeinen paikka säälipleijareihin. Mikä helvetin tavoite se on? " - Karri Kivi

Paluu Ilves

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa