Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

Kuva
Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Markus Nordlund ja ruotsalaislupaus Klingberg narripaitaan!

ViestiKirjoittaja Lehväs » 10.04.2011 17:04

Sieltähän ne tuli. Onnittelut hankinnoista Friikulle, Tumballe, Jokkerille ja muillekkin jokerimielisille. Klingberg on mielenkiintoinen nimi, odotan innolla. Mahtaako kuitenkaan mahtua edustukseen?

Soppareista kertoi Jokerit.com
...

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Unknown » 10.04.2011 17:06

Jokereiden tiedote

Noniin, kauan odotettu Nordlundin sopimus Jokereihin tuli siinä. Jännityksellä saa odottaa, miten "Masto" onnistuu Hartwallin kirkkaissa valoissa, Turussa ne sokaisivat välillä, mutta kovimmassa paikassa, eli playoffeissa Nordlund oli ainakin erittäin vahva.

Toinen nimi on tämä Klingberg, joka on siis 18v lupaava ruotsalaisjunnu, joka on vasta 18v, mutta pelasi jo viime U20-kisoissa. Mielenkiintoinen ja potentiaalinen nimi, saapa nähdä, miten 5:llä kierroksella Starsin toimesta Änäriin varattu svedu onnistuu. Klingbergin suku on selvästi jääkiekoverta, koska vuotta vanhempi veli on NHL:n kakkoskierroksen varaus ja vielä löytyisi -97 vuosimallia oleva veljessarjalainen.

E: Hidas, mutta sen siitä saa, kun ei ehdi kirjoittaa. :cool:
♥ TPS ♥

Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 10.04.2011 17:09

Mielenkiintoisia nimiä, etenkin tuo Ruotsin huippulupaus! Erittäin positiivsin mielin näistä. Eipähän onneksi vielä tullut Kilpeläistä. :Thumb up:

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Jyri » 10.04.2011 19:40

Katselin tässä tänään Ruotsin SuperElitin finaaliottelua, jossa Klingberg pelasi. Hän teki siinä ottelussa yhden maalin ja taisi saada kaksi syöttöpistettä. Hän luistelee todella hyvin, omaa hienot hyökkäystaidot ja pelikäsityksen. Hän on selkeästi kehittynyt tällä kaudella ja vaikuttaa hyvältä varaukselta Dallasilta. Pidän häntä parempana pelaajana kuin vuotta vanhempaa Kivistöä. Toki Klingberg voisi olla voimakkaampi, mutta uskon sen kyllä tulevan ajallaan. Selkeästi jo pelkkä hyökkäyspelaaminen on hänellä hyvällä tasolla.

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Friiku » 10.04.2011 21:19

Noniin. Ihan hyvät hankinnat sieltä tuli ja etenkin tämä Klingberg puskista.

Nordlund on juuri sitä mitä tämän kauden Jokereista puuttui eli viivapelote. Vähän kuitenkin huolestuttaa miehen puolustustaidot, mutta jos ei Virta ja EW saa sitä hoidettua paremmaksi, niin ei kyllä kukaan muukaan ainakaan suomessa saa.

Klingberg tuli ihan puskista ja kylläpä vaikuttaa mielenkiintoiselta hankinnalta! Dallas saattaa allekirjoittaa sopimuksen jo tänä kesänä, mutta tässäkin tapauskessa mies pelaa Jokereissa ensi kaudellakin (lainalla). Jos joku näistä meidän Euroopan sarjan kirjoittajista tuntee tota, niin kuinka hyvä/huono Kling on omassa päässä? Vaikuttaa kuitenkin erittäin oivalta hankinnalta :Thumb up:

Avatar
Viestit: 3226
Liittynyt: 06.12.2009 21:03
Suosikkijoukkue: Lappeenrannan italialaismafia

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja AriGold » 10.04.2011 21:33

Friiku kirjoitti:Jos joku näistä meidän Euroopan sarjan kirjoittajista tuntee tota, niin kuinka hyvä/huono Kling on omassa päässä? Vaikuttaa kuitenkin erittäin oivalta hankinnalta :Thumb up:

En laskisi itseäni tuohon kategoriaan, kun en hirveästi kirjoittele Elitserienin ketjuihin, mutta muutaman pelin olen tällä kaudella Klingbergiltä nähnyt Frölundan paidassa. Niinkuin täällä on jo kehuttukkin, niin todella hyvä hyökkäävä pakki ja avaa hyvin peliä. Omassapäässä ei ole se varmin pelaaja, mutta ei kuitenkaan Nordlundin tapainen hazardi. 185/78 mitatkin kertoo, että painoa saisi tulla se +5 kiloa ainakin lisää jos kaveri haluaa siirrellä vastustajia maalinedestä, mutta näkisin ihan hyväksi pakiksi jonkun Väänäsen tyylisen puolustavan puolustajan vierellä. Mielenkiintoinen hankinta! :Thumb up:
"Toivottavasti tuo patsas on vähän kestävämpää tekoa ku esikuvansa on ollu."
- Kuningas Litmanen patsaansa esittelytilaisuudessa.

Avatar
Viestit: 2400
Liittynyt: 01.09.2008 20:20
Paikkakunta: Lahti
Suosikkijoukkue: Pelicans, Caps, Chelsea FC

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Kauppila » 10.04.2011 21:49

Nordlund oli Keklulta ihan hyvä veto. Maston kiekolliset taidot ja hyökkäysvoima on hyvää luokkaa SM-liigaan. Aikamoiseksi hazardipakiksi Nordlund on leimaantunut Turussa, mutta uskon, että maisemanvaihto tekee pientä parannusta. Jokerit ei ole helpoin paikka pelaajalle paineiden suhteen, mutta luultavasti Narrit saa Nordlundista ihan kelpo äijän ykkös/kakkospariin. Vierelle vaan puolustuspäässä luotettava kaveri, niin homma natsaa paremmalla todennäköisyydellä.

Klinberg oli kyllä hieno veto Kekäläiseltä. Harvoin SM-liigaan tulee muiden huippumaiden lupaavia nuoria, joten sitä taustaa ajatellen aika kova hankinta Jokereilta. Hyökkäystaidoiltaan varmasti riittävällä tasolla, mutta massaa ja kokemusta isoista peleistä puuttuu vielä. Uskonpa, että taistelee lähtökohtaisesti peliajasta AJ:n ja Kivistön kanssa. Friiku tuossa totesi, että Nordlund tuo siniviivapelotetta ylivoimalle, mutta niin tuo myös Klinberg. Taitaapa äijän vahvuudet soveltua juuri ylivoiman pelaamiseen, joten siinä on teille oiva viivamies kakkosylivoimaan.

Mielenkiintoiset hankinnat Jokereilta. Etenkin Klinbergin otteita meikäläinen, ja varmasti monet muutkin seuraavat suurella mielenkiinnolla. Klinbergin kaappaus osoittaa Kekäläisen ammattitaitoa ja viittaa siihen, että tulevaisuudessa voidaan nähdä paljonkin samanlaisia peliliikkeitä.
''Form is temporary, Class is permanent''

''Im not putting pressure on you about that we have to win. I don’t want to put that kind of pressure on you. But we can’t lose, we cannot lose.'' – Jose Mourinho

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Dev » 10.04.2011 22:19

Friiku kirjoitti:Nordlund on juuri sitä mitä tämän kauden Jokereista puuttui eli viivapelote. Vähän kuitenkin huolestuttaa miehen puolustustaidot, mutta jos ei Virta ja EW saa sitä hoidettua paremmaksi, niin ei kyllä kukaan muukaan ainakaan suomessa saa.


En ole kovin montaa peliä Nordlundilta nähnyt, mutta jotenkin mulla on sellainen kuva, että Suikkasen alaisuudessa herra ei ollut läheskään niin virheherkkä mitä Koivun, Leimen ja Lehtosen alaisuudessa. Uskon että Erkka ja kumppanit onnistuu kyllä tekemään Nordlundista monipuolisen pakin tähän liigaan, jolta sujuu myös puolustuspään tehtävät. Ylivoimassahan herra on ihan ehdotonta liigan eliittiä.

Mitä tulee tähän Klingbergiin, niin johan on mielenkiintoinen hankinta. Yleensä näitä muiden maiden junnuja on aika hankala noukkia tänne meidän liigaan ja etenkin Klingbergin tasoisia junnuja jotka pelaavat maajoukkueessa nuoresta iästä asti. Jokerit on kuitenkin menossa taas organisaationa kohti Euroopan kärkeä, joten se varmasti houkuttelee näitä nuorempiakin jannuja tulemaan Helsinkiin. Uskon että Westerlundin alaisuudessa tulee tekemään ensi kaudella jo läpimurron aikuisten tasolla.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Unknown » 10.04.2011 22:33

Dev kirjoitti:En ole kovin montaa peliä Nordlundilta nähnyt, mutta jotenkin mulla on sellainen kuva, että Suikkasen alaisuudessa herra ei ollut läheskään niin virheherkkä mitä Koivun, Leimen ja Lehtosen alaisuudessa.


En sanoisi ihan noin. Nordlund oli sekä tällä, että viime kaudella virheherkkä alakerrassa runkosarjojen aikaan, mutta viime vuoden playoffeissa mies oli ihan liekeissä, ja tuo saattaa siksi jättää moneen ihmiseen sellaisen loppuvaikutelman Suikkasen alaisuudesta, että siellä se homma sujui. Osasyy tämän kauden toheloinnille löytyi koko joukkueesta, eikä Nordlundia voi kauheasti syyttää parista hasardista, oli kuitenkin kultakypärä Vahalahden loukkaannuttua, ja hänen ansiostaan joistain peleistä ei jääty ilman pisteitä kokonaan. Se ero viime, ja tälle kaudelle oli mielestäni, että Mastoa ei näyttänyt edes kauheasti kiinnostavan tällä kaudella, kun teki maaleja jne. Oli vaan siinä, kun muut nostivat kätensä ylös maalin merkiksi. Uudet haasteet Helsingistä ovat mielestäni aika terveitä Mastolle, mutta sitä on paha arvioida, miten hän onnistuu siellä. Pisteitä se ainakin tulee tekemään, mutta oman pään hoito voi olla kompastuskivi. Väänänen sopii miehen rinnalle parhaiten, sillä vaikka Masto on iso, niin perkeleen pehmeä se kuitenkin on.

Mielestäni Jokerit tarvitsee yhden "Väänäsen" lisää. Ei tarvitse olla yhtä kovatasoinen, mutta iso puolustaja olisi mielestäni paikallaan, kun katsoo tämänhetkistä. Hiukan näyttää mikkihiireltä, ja tuohon kategoriaan Nordlund jopa sopii jollain lailla, vaikkei nyt yhtä pieni ole kuin Eroset ja Dehnerit. No, katotaan miten tämä svedu suoriutuu, myös Kivistön olisi hyvä ottaa askeleita eteenpäin urallaan.
♥ TPS ♥

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Dev » 11.04.2011 11:24

Ruotsin kiekkolupaus: Jokerit paras paikka minulle

Siinä vähän Peter Wallenilta juttua ja Klingbergiltä. Pisti räikeästi silmään tuosta Hesarin jutusta tuo, Jokereissa hän saa peliaikaa ja pääsee pelaamaan 1-2 pakkipariin. Hyvä se on antaa vastuuta nuorille ja etenkin tällaiselle tapaukselle, mutta pakko sanoa, että tuo Jokereiden peräpää näyttää edelleen minun silmääni vähän kokemattomalta.

Väänänen - Nordlund
Eronen - Kivistö
Klingberg - Dehner
+ Niemi

Voisin melkein lyödä vetoa, että tuossa ei ole Jokereiden ensi kauden puolustus. Kyllä sinne tulee vielä yksi hankinta. Uskon että Jokerit tekee saman homman kuin me tällä kaudella, eli rotaatiota pakkien kanssa. Se toimii. Mutta jos tuohon yksi kundi vielä tulee sisään, niin kuka joutuu katsomoon sitten ensisijaisesti? Kivistö? Eronen ja Dehner ovat vakkarikokoonpanon miehiä, olen aivan varma siitä. Kivistökin on kehittynyt erinomaisesti, mutta lähtökohtaisesti hän on aika varmasti tuosta kuusikosta se, joka joutuu rotaation kohteeksi.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 2177
Liittynyt: 25.01.2009 20:26
Suosikkijoukkue: Jokerit Hellsinki

Re: Markus Nordlund ja ruotsalaislupaus Klingberg narripaita

ViestiKirjoittaja Jokkeri » 11.04.2011 11:25

Ketunkolo kirjoitti:Mahtaako kuitenkaan mahtua edustukseen?


Kyllä Klinberg on hommattu yhden vuoden sopimuksella juuri sen takia, että on pelaavassa kokoonpanossa. Muutenhan tässä siirrossa ei ole mitään järkeä. Luvattu ilmeisesti paikka kahdessa ensimmäisessä pakkiparissa. Kyllä miehestä kertovat jutut ja statsit tukevat sitä, että pystyy pelaamaan Sm-liigaa jo ensi kaudella tärkeässä roolissa.

Väänänen - Nordlund
Kivistö - Klinberg
Eronen - Dehner

Siinä pelaavat pakit meillä todennäköisesti ensi kaudella. Klinbergin valtti on myös rightin pelaaminen, joka tuo variaatioita ylivoimaan. A-J Niemen ja Simo Mälkiän ura Jokeripaidassa jatkossa näyttää epätodennäköiseltä. Fakta on kuitenkin se, että joukkueessa pitäisi olla +8 puolustajaa loukkaantumisien varalta. Eli on täysin mahdollista, että ns. fyysinen puolustaja vielä hommataan. Muistutan kuitenkin että ei tuo ihan pygmi pakisto ole nytkään, kunhan saadaan nuorille vielä massaa ja lihasta lisää. Kaikki puolustajat ovat sitä linjaa mitä Keku on hakenut eli urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Toki Ossia ei välttämättä enään tähän kastiin lasketa, koska on nähnyt jo kaiken mahdollisen. Puolustuksessa pitää kuitenkin olla kokemusta ja Ossi tuo sitä ehkäpä liigan parhaana puolustavan pakkina. Ossista vielä sen verran, että jäähdyttely vaiheeseen menee vielä aikaa. Pakisto tosissaan yhtä- (max kahta) miestä vaille valmis, koska Manelius varmaankin jatkaa Jokereissa.
Sitten odotellaankin maalivahti osaston vahvistuksia ja varmistusta jo kiviin kirjoitellulle Kilpeläis huhulle. Hyökkäyksessä on vielä niin monta pelaavaa pelaaja, että finaalit pitää odotella loppuun ennen kuin sinne vahvistuksia tippuu.
Kaikki Jäähalleille! Teksti-tv keskustelupalstojen raamattu.

Avatar
Viestit: 6378
Liittynyt: 01.04.2008 23:05
Suosikkijoukkue: Sotkamon Jymy & Anaheim Ducks

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Crick » 11.04.2011 20:24

Nordlund tuli sitten ihan odotetusti, mutta tämä ruotsalainen taisi tulla vähän kaikille ihan puskista. Kummatkin kuitenkin hyviä hankintoja ja varmasti kovia vahvistuksia ensi kaudelle. Kyllähän Jokereiden valmennus saa varmasti Nordlundin pelaamaan hyvin myös puolustusalueella, joten en täysin huolestuisi siitä. Tämä ruotsalainen onkin sitten plussaa päälle ja eiköhän tuoltakin jotain tehoja nähdä. Ehkä yksi kovaotteinen pakki vielä menisi tuossa ja sitten vaan pakkirotaatiota kehiin.
Helsingin Jokerit - Aina saa kärsiä ja hävetä

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Rocket » 12.04.2011 08:17

Kyllä näköjään Kekäläinen saa ensi kaudeksi aika kovan rosterin liikkelle. Keklulla on hyvin pelisilmää siihen, millaisia pelaajia pitää voittavaan joukkueeseen saada ja hän osoittaa sen jälleen, kun rahaakin on. Markus Nordlund on erinomainen haku pyörittämään ylivoimaa. Vaikka kaveri on omassa päässä aika usein ongelmissa, jos hänen rinnalleen saadaan puolustava pakki, niin kovaa jälkeä voi tulla jopa kohtuullisella +/- tilastollakin. Masto osaa todellakin sen laukomisen jalon taidon ja luultavasti Kekäläinen antaa ohjeeksi laukoa niin paljon kun sielu sietää ylivoimalla. Eaves passaa ja Masto tykittää suoraan syötöstä vastapalloon.

John Klingberg on myös mielenkiintoinen haku Jokereihin. Ilmeisesti hän haluaa pelata Jokereissa ja mikäs sen mukavampaa, kuin saada yksi naapurimaan parhaista puolustajalupauksista takalinjoille. Ei tule varmastikaan kovin isoa roolia saamaan, mutta kyllä on taas mielenkiintoinen haku Keklulta. Tässä taitaa olla tulevan kauden ennakkosuosikkijoukkue. Ainakin, jos tällaiset hankinnat jatkuvat. Rahaa on ainakin Jokereilla kun roskaa ja ilman palkkakattoa heillä on hyvät mahdollisuudet saada voittava materiaali joukkueeseen ensi kaudeksi.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Avatar
Viestit: 2177
Liittynyt: 25.01.2009 20:26
Suosikkijoukkue: Jokerit Hellsinki

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Jokkeri » 12.04.2011 13:29

Rocket kirjoitti:Tässä taitaa olla tulevan kauden ennakkosuosikkijoukkue. Ainakin, jos tällaiset hankinnat jatkuvat. Rahaa on ainakin Jokereilla kun roskaa ja ilman palkkakattoa heillä on hyvät mahdollisuudet saada voittava materiaali joukkueeseen ensi kaudeksi.


Ei tähän astiset hankinnat Klingberg, Nordlund, Kilpeläinen & Hardt ole lähellekkään tulevan kauden joukkueen kalliimpia pelaajia. Kyseessä on pelaajat jotka ovat vasta pelanneet yhden tai muutaman hyvän kauden ja ovat läpimurron kynnyksellä. Yksikään näistä pelaajista tuskin tienaa +100 tuhatta euroa ensi kaudesta. Huomioon ottaen että liigan kalleimmat ovat siellä +300 tuhannessa eurossa. Voi ollakkin että Jokereiden joukkueen budjetti laskee tulevalle kaudelle, entistä järkevämmän hankinta politiikan takia. Kekäläinen hakee eteenpäin meneviä sekä kaikkensa joukkueelle antavia pelaajia. Kärkiketjun miehet ovat vielä julkaisematta, joten siellä voidaan sitten jo puhua isommista rahasummista.
Kaikki Jäähalleille! Teksti-tv keskustelupalstojen raamattu.

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Markus Nordlund ja John Klingberg Jokereihin!

ViestiKirjoittaja Friiku » 14.04.2011 12:51

No laitetaan tänne tuo Klingbergin haastattelu kun oli jopa suht mielenkiintoista luettavaa

Jokerit.com kirjoitti:Klingberg haluaa omaksua suomalaistyyliä

Tuore jokerivahvistus John Klingberg ehti istahtaa Jokerit.comin haastatteluun nuorten maajoukkueturnauksen välipäivänä Helsingissä. Huippulahjakas puolustaja oli silminnähden innoissaan mahdollisuudesta pelata SM-liigassa ja toivoo kehittyvänsä tulevaisuuden NHL-pakiksi.

Hotellin vastaanottoaulaan saapuu pirteän oloinen nuorukainen. Mielen ei pitäisikään olla maissa, sillä edellisenä iltana Ruotsi kaatoi kolmen maan turnauksessa Kanadan 7-3. Klingberg nakutti tehot 1+1 ja valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

”Olisin voinut pelata paremminkin, mutta oli se ihan ok”, hän sanoo ja kääntää puheen joukkueen suoritukseen.

”Monet eivät olleet pelanneet pitkään aikaan, koska kausi seuroissa oli saattanut päättyä paljon aiemmin. Ensimmäinen erä ei ollut ollenkaan hyvä ja olimme tappiolla 0-2. Kolmannessa mursimme heidät ja teimme neljä maalia”, hän luonnehtii.

Nuoret ruotsalaislahjakkuudet siirtyvät harvoin pois kotimaastaan, varsinkaan Suomeen. Tavanomaisempi tie on pelata Elitserienissä ja lähteä sitä kautta Pohjois-Amerikkaan. Klingberg vakuuttui kuitenkin nopeasti Jokereiden tarjoamasta mahdollisuudesta.

”Jarmo (toimitusjohtaja Kekäläinen) tarkkaili peliäni pitkään ja pitää pelityylistäni. Hän halusi satsata minuun ja uskoo kykyihini”, Klingberg kertoo.

”Jokereiden kiinnostus minua kohtaa yllätti ehkä hieman ja heti aluksi en ollut aivan varma tästä kaikesta. Kun Jarmo sitten vieraili Ruotsissa ja minä täällä, kaikki tuntui nopeasti todella hyvältä.”

”Valinta ei ollut vaikea. Ehkä eniten mietitytti, etten ole koskaan asunut muualla kuin vanhempieni kanssa. Helsinki ei kuitenkaan ole niin kaukana, ja saan erittäin paljon apua, joten tämä on erittäin hyvä ratkaisu.”


Dallasin viime kesän viidennen kierroksen 18-vuotias varaus keskusteli luonnollisesti paljon vanhempiensa kanssa, kun päätöstä tehtiin. Heidän tukensa oli yksi ratkaisevimmista tekijöistä siirron toteutumisessa.

”Seuralla on selvä suunnitelma kehitykseni varalle. Vanhempanikin haluavat, että minusta tulee niin hyvä kuin mahdollista. Täällä saan kaiken, mitä tarvitsen”, puolustaja sanoo.


”Suomalaisempaa” pelaamista

John Klingberg.Klingbergin kaltaisella lahjakkuudella ainoa tavoite voi olla NHL:ssä. Hän pitää SM-liigaa Elitserieniä parempana sarjana kehittää omaa peliään, jos miettii valmistautumista siirtymiseen pohjoisamerikkalaisiin kaukaloihin.

”Jääkiekko Suomessa on lähempänä NHL:n tyyliä: enemmän taklauksia ja enemmän suoraviivaista peliä. Sitä haluan oppia kuten myös puolustuspeliä, vaikka olenkin hyökkäävä puolustaja. Puolustuspeliäni minun on parannettava”
, Klingberg painottaa.

Hän käyttää Elitserienin tyylistä adjektiiveja odotteleva ja ohjaava. Puolustaja pelasi vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa Yhdysvalloissa, jossa vauhti ja intensiteetti kasvoivat siitä, mihin hän oli tottunut kotimaassaan.

”Peli oli suoraviivaisempaa ja pidin siitä todella paljon. Monien mielestä minun pitäisi olla parempi sellaisessa pelissä, mutta mielestäni selviydyin hyvin”, hän analysoi omia otteitaan.

”Se oli kuitenkin vain yhden kuukauden jakso, ja nyt pääsen pelaamaan sellaista peliä koko vuoden. Siitä on varmasti apua, jos miettii esimerkiksi siirtymistä NHL:ään, joka on tavoitteenani.”

Puhe kääntyy Klingbergin kehityskohtiin hänen omassa pelissään. 186-senttiseen varteensa hän haluaa maltillisesti lisää massaa, mutta tärkeimpiä ovat ne asiat, jotka tapahtuvat kaukalon sisällä.

”Pelaaminen ilman kiekkoa omalla alueella, ja kiekollisen vastustajan haastaminen esimerkiksi omalla mailahäirinnällä. Kroppaakin haluan käyttää enemmän ja pelata vähän suomalaisemmin”, hän virnistää.

Klingbergin ehdottomat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Hän tekee kiekollisena paljon oikeita ratkaisuja ja edistää oman joukkueensa peliä. Vahvuuksien vaaliminen on tärkeää, eikä heikkouksien kehittäminen saa tulla niiden kustannuksella.

”Haluan jatkaa sitä hyökkäävää kiekollista peliä, jossa olen hyvä. Ylivoimalla haluan olla avuksi joukkueelle ja toivon pystyväni pelaamaan sitä koko kauden”
, hän miettii tavoitteitaan oman roolinsa suhteen.

”Pitää tietysti muistaa puolustuspelaamisen kehittäminen, mutta en aio lopettaa niiden asioiden tekemistä, joissa olen hyvä.”

Jokerit tutuksi tv-pelien kautta

Tämä kausi oli Klingbergille tärkeä virstanpylväs. Hän nousi Frölundan Elitserien-joukkueeseen, mikä oli puolustajan tavoitteena. Nuorten kisoista hän ei suuremmin haaveillut, joten kutsu oli mieluinen yllätys.

”Nyt kun katsoo taaksepäin, voi olla tyytyväinen. Sain mahdollisuuden Frölundan ykkösjoukkueessa, mistä olen uskomattoman iloinen. Se on joukkueeni, ja rakastan seuraa. Haluan kuitenkin enemmän vastuuta, joten päätin siirtyä tänne
”, Klingberg kertoo.

”Nuorten kisoja en ollut oikeastaan edes ajatellut. Sain mahdollisuuden olla mukana, mikä oli todella iso asia.”


Jokereista seuran historian yhdeksäs ruotsalaispelaaja ei entuudestaan tiennyt juuri mitään.

”En kovin paljon. Pienempänä pelasin tv-pelejä ja tykkäsin Jokereiden logosta. Tämä oli siksikin aika hauska yhteensattuma”, hän naurahtaa.

Ensimmäisen Jokereiden ottelun Klingberg ehti nähdä puolivälieräsarjassa IFK:ta vastaan. Hän todisti Hartwall Areenassa toista peliä, jonka Jokerit voitti 4-2.

”Se oli upeaa, yleisö oli mahtava”, puolustaja hehkuttaa ja kertoo, että viime viikkojen aikana seurasta on ehtinyt muodostua selkeä kuva.

”Tämä on perinteinen seura, jossa on hyvä kehittyä. Ympäristö ja harjoitusmahdollisuudet ovat erittäin laadukkaat ja täällä on monia hyviä pelaajia. Kokonaisuus teki vaikutuksen.”


Klingbergin tämänkertainen visiitti Suomeen päättyy viikonloppuna maajoukkueturnauksen päätöskamppailuiden myötä. Hän palaa Ruotsiin viimeistelemään tämän lukukauden opintojaan, kunnes Helsinki kutsuu uudelleen – tällä kertaa pysyvämmin.

Uuteen maahan muuttaminen on oma juttunsa, mutta Klingberg muuttaa samalla ensimmäistä kertaa yksin omaan asuntoonsa. On aika ottaa seuraava askel toistaiseksi nuorella, mutta toivottavasti lopulta erittäin menestyksekkäällä jääkiekkouralla.

”Olen aina asunut kotona, mutta nyt on aika ottaa vastuuta myös siten, että asuu yksin. Odotan paljon elämistä Helsingissä ja pelaamista Jokereissa. Det ska bli skitkul”, hän hymyilee.

http://www.jokerit.com/index.php?id=1&nid=1348


On muuten melko gangstan näköinen heppu

http://www.jokerit.com/images/klingberg-pieni.jpg
http://www.jokerit.com/images/klingberg.jpg

Seuraava

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa