Eero Kilpeläinen Jokereihin

Kuva
Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 11.04.2011 16:04

Eli Ässistä saapuu jo pitkään huhuttu Kilpeläinen. Elämme mielenkiintoisia aikoja...

http://jokerit.com/index.php?id=1&nid=1344

Avatar
Viestit: 2177
Liittynyt: 25.01.2009 20:26
Suosikkijoukkue: Jokerit Hellsinki

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Jokkeri » 11.04.2011 19:36

No nyt sitten tämä julkinen salaisuus vahvistettiin, joten yllätyksenä tämä ei tullut. Kilpeläinen pelasi huikean hyvän kauden Ässissä ja oli varmaan tärkein palanen menestyksessä. Hyvät prosentit, mutta musta vasta ensimmäinen kunnon kausi. Aikaisemmin tuli hyviä jaksoja ja huonompia milloin meni helppojakin maaleja. Toki Ässät on ollut monena kautena liigan häntäpään joukkueita. Itse kuulun vielä Eeron suhteen epäilijöiden joukkoon, mutta toki annan reilun mahdollisuuden ja toivottavasti Eero käyttää tilaisuutensa. Itse pitäisin Järän vielä kakkosena, mutta ikävä kyllä taitaa Järä haluta suurempaa vastuuta kuin on tarjolla. Kyllähän Keku on tämän haastattelustakin huomattaen on tarkasti tutkinut ja saanut raportteja. Kovan huippu-urheilijan maineessa kaveri, joten se kyllä nostaa minunkin odotuksiani. :Thumb up:
Kaikki Jäähalleille! Teksti-tv keskustelupalstojen raamattu.

Avatar
Viestit: 6378
Liittynyt: 01.04.2008 23:05
Suosikkijoukkue: Sotkamon Jymy & Anaheim Ducks

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Crick » 11.04.2011 20:06

Nyt sitten julkaistiin tämäkin sopimus. Kyllähän tämä nyt periaatteessa ihan hyvältä vaikuttaa, mutta pieni epäilys löytyy minultakin. Varmasti runkosarjassa on erittäin hyvä, mutta jos pelataan tiukkaa playoffsarjaa (finaaleista puhumattakaan), niin pystyykö sitten ottamaan niitä gamesavereita kun sitä tarvitaan?

Uskotaan kuitenkin, että miehen hyvä kehitys jatkuu ja Jokereiden hyvä puolustuspeli edesauttaa Eeron hommia maalin suulla. Ei kai me tähän mieheen kaaduta...
Helsingin Jokerit - Aina saa kärsiä ja hävetä

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Multi » 11.04.2011 21:40

Aika samanlainen haku kun Riksman aikanaan, eriasia on sitten onko Kilpeläisestäkään voittavaksi maalivahdiksi Jokerit- organisaatiossa. Tuntuu olevan kova paikka monelle maalivahdille..
Turha koittaa ylläpito voittaa

Avatar
Viestit: 1636
Liittynyt: 17.04.2010 14:59
Suosikkijoukkue: JYP, Chicago Blackhawks

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Rocket » 12.04.2011 08:21

Joo, kyllä Stadin kirkkaat valot ovat olleet kova paikka monelle maalivahdille ja etenkin HIFK:n kotihallissa ei ole etenkään nuoren maalivahdin ollut koskaan hyvä pelata. Kilpeläinen oli viime kaudella Ässien yksi huippuvireen suurimmista taustatekijöistä, mutta Iiro Tarkki otti tästä maalivahdista koppareiden välisessä taistossa niskalenkin. Saa nähdä, onko Kilpeläisestä ensi kaudella pudotuspelimaalivahdiksi. Huonohan ensimmäisellä kierroksella Eero ei ollut, mutta ratkaisevan verran huonompi kuin virkaveljensä. Tällä nipulla Jokereiden pitäisi mennä pudotuspeleihin, joten näemme kauden jälkeen, onko Eero Kilpeläisestä voittajaksi, mestarijoukkueen viimeiseksi lukoksi.
Patrick "The Doctor" Kane: Superman, Spin-O-Rama, Shootout

"Mää täs laskeskelin, että niil oli tää Kreps ja Rosa ja mikä St. Pierre. Sinne voi muutaman miljoonan heittää, et enemmän tein maaleja kun ne yhteensä."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen

"Vähän se on lihava, mutta muuten ihan mukava."
- Jonne 'Teurastaja' Virtanen Antti Pihlströmistä

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Dev » 12.04.2011 11:09

Jaa'a. Kilpeläinen oli runkosarjassa aivan maaginen ja ei nuo playoffitkaan nyt loppujen lopuksi vissiin penkin alle menneet, mutta ennen kaikkea selkään tuli Tarkilta. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Itse kuulun vieläkin siihen kastiin, joka ei nosta Kilpeläistä ihan TOP5 kassariksi tässä sarjassa. Niitä näyttöjä kun ei ole hirveästi, tai on niitä runkosarjasta, mutta playoffeista ei. Tosin täytyy muistaa, että Ässien joukkue on ollut lähes vuosi toisensa jälkeen paska, joten siellä ei ole hirveästi päästy edes antamaan niitä näyttöjä. Epäileväinen olen tämän Jokerit - Kilpeläinen yhtälön suhteen. Mun papereissa Kilpeläinen on veskareissa siellä sijoilla 6-7. Edelle menee Tarkki, Lassila, Tuokkola, Riksman, Lasak. Eri asia sitten ketkä näistä ensi kaudella pelaa liigaa.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 1812
Liittynyt: 15.05.2010 22:23
Paikkakunta: Edinburgh
Suosikkijoukkue: TPS, TuTo, Detroit, SWE, Liverpool, Real Madrid

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Tepsi » 12.04.2011 14:54

:wall:
Hemmetin Jokerit. Hemmetin Eero. Tällä menolla heltiää kohta Jokereille jo paikka ykkös inhokkina. Ei riitä että viedään Nordlund, vaan sitten vielä Kilpeläinenkin. Miksi juuri Jokereihin, oi miksi?! Eero narrien sekaan. Pahinta mitä olisi voinut tapahtua. Ässä-fanit eivät Eeroa ansaitse, mutta sinne hän kuuluu silti. Tarkin jälkeen ensimmäinen jota ei vaan mitenkään halua eikä voi kuvittela missään muussa joukkueessa kuin missä hänen on nyt tottunut näkemään pelaavan. Todella inhottavaa mutta pakko kai toivoa että kaudesta tulee floppi. Jokereiden joukkue kun ei nähtävästi sellainen tule ensi kaudella olemaan mitä TPS:llä Salakin aikoihin, että jengillä menisi huonosti vaikka maalivahti pelaisi aivan erinomaisesti.

Dev kirjoitti:Tosin täytyy muistaa, että Ässien joukkue on ollut lähes vuosi toisensa jälkeen paska, joten siellä ei ole hirveästi päästy edes antamaan niitä näyttöjä.

Toisaalta Lassilalta on tullut näyttöjä vaikka kuinka paljon, mutta jatkopeleissä sitten aivan eri tasoa mitä runkosarja antaa odottaa. Tosin sehän ei Laskulle ollut mikään tämän kauden juttu pelkästään. Mutta olihan Eero kovassa paikassa kun Ässät joutui karsintaan, ja silloin hän ei kyllä ollut läheskään yhtä hyvä kuin nykyisin, ei pelillisesti eikä takuuvarmasti myöskään henkisesti. Itse uskon aika vakaasti että Eero, nyt vihdoinkin tasaisen ja hyvän kauden jälkeen, on saavuttanut tasaisuuden ja hänen peliinsä vaikuttaa enemmän vastassa oleva joukkue kuin pelin panokset. Tosin ensimmäiset pelit Jokereissa tulevat luultavasti olemaan hankalia, syitä voitte itse miettiä. Ei ainakaan kammottavat fanit :roll:

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Friiku » 12.04.2011 21:32

:D onko Tepsi joku Jokerifani kussut sun muroihin vai missä mättää?

Kilpeläisen hankinta on vähän sellainen josta mulla ei oikein ole kunnon mielipidettä. Tiedän että on pelannut erittäin hyvin Ässissä tällä kaudella ja muutenkin (lukuunottamatta toissakautta), mutta jotenkin vaan ei vakuuta. Vähän samanlainen pelottava fiilis lähteä kauteen Kilppari-Tuohimaa parilla kuin viime kaudella Järä-Strömberg kaksikolla. Kuitenkin pelannut hyvin suht huononkin puolustuksen takana, joten jos ja kun Jokereiden puolustus tulee olemaan vähintään yhtä tiivistä kuin tällä kaudella, niin eiköhän tosta ihan jees tule.

Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 12.04.2011 21:39

Kannattanee katsoa nimimerkki Tepsin suosikkijoukkueita. Se kertonee kaiken oleellisen kirjoittajasta.

Ja toki myös profiilikuva...

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 12.04.2011 22:56

Tähän siirtoon muuten liittyy sellainen yksityiskohta, että Ilari Näckel oli jokunen vuosi sitten ehdolla Ässien maalivahtivalmentajaksi, mutta Ässissä päädyttiin Kari Lehtoseen. Nyt sitten Näckel sai potkut Jokereista juuri niihin aikoihin kun Kilpeläisen sopimus todennäköisesti tehtiin. Vaikea sanoa onko asioilla mitään yhteyttä, mutta jotakin yhteensattumaa sitten ainakin.
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Avatar
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.09.2010 13:42
Suosikkijoukkue: Jokerit, NHL

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Tumba » 27.04.2011 18:17

Järvisen piti olla viime kauden ykkösveskari, joten odotellaan ihan rauhassa. Katotaan nyt mihin rahkeet riittävät. Vähän kyllä epäilyttää.

Edit. tarkoitus oli sanoa, että Kilpeläinen ei ole välttämättä Jokereiden ykkösveskari ensi kaudella -> case Järvinen.

Telle

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Telle » 02.06.2011 00:05

Tämä pelaajasiirto on ollut kaikkein pahin tähän asti toteutuneista. Jo ennen joulua liikkui huhu Eeron (tai Kilpparin) siirtymisestä Jokereihin, mutta silti uskoin hänen lähtevän Ässistä suoraan joko Pohjois-Amerikkaan tai KHL:ään. Ässät yritti monta kuukautta saada aikaiseksi jatkosopparia hänen kanssaan.

Eero pelasi Ässissä viisi kautta, syksystä 2006 alkaen. Oli parina ekana kautena välillä lainassa Mestiksessä ja kisasi ykköstorjujan paikasta, mutta vasta kaudella 2008-2009 löi itsensä lävitse. Kausi oli Ässille vuoristorataa ja joukkue päätyi liigakarsintoihin. Tuossa legendaarisessa seitsemän ottelun sarjassa Sportia vastaan Eero nousi ratkaisevaan rooliin ja suurelta osin hänen ansiostaan Ässät säilytti paikkansa SM-liigassa.

Kaudella 2009-2010 Eero aloitti Ässien ykkösveskarina, mutta ennen joulua Jussi Rynnäs kiilasi "puskista" Eeron ohitse. Osasyynsä em:uun oli Eeron intillä, joka aiheutti epätasaisuutta otteisiin. Loppukaudella Eero palasi takaisin ykkösveskariksi, kun Rynnäs yksinkertaisesti ylitreenasi itsensä ja meni "tukkoon".

Viime kaudella Eero oli päävalmentajan Pekka "Rocky" Rautakallion ohella tärkein yksittäinen tekijä Ässien menestyksessä.
SM-liigan tilastot puhukoot puolestaan:
runkosarja: 53 ottelua, 1 542 torjuntaa, 2,05 päästettyä maalia/ottelu, torj.% 93,34 %, 6 nollapeliä
playoffit: 6 ottelua, 163 torjuntaa, 1,78 päästettyä maalia/ottelu, torj.% 93,68 %, 1 nollapeli

Tilastot olisivat voineet olla vielä komeammat, mutta Rocky säästeli Eeroa jossakin vaiheessa kolmen ottelun viikoilla (jos esim. kolmannessa pelissä oli vastassa JYP, HIFK tms.) ja peluutti välillä kakkosveskaria, yleensä etukäteen vähän heikompia joukkueita vastaan.

Pidän Eeroa SM-liigan parhaana maalivahtina, koska hän:

- on teknisesti taitava, nopea ja notkea, erittäin urheilullinen ja kunnianhimoinen
- on maalivahdiksi vielä nuori, täytti 7.5. 26 vuotta, ja haluaa kehittyä edelleen
- pelaa erittäin tasaisesti: antoi esim. viime kaudella pelaamissaan 53 runkosarjan ottelussa 52 ottelussa Ässille mahdollisuuden voittoon; yksi epäonnistuminen oli syksyinen 11-3 -tappiopeli HIFK:ta vastaan, jossa sekä Eero että kakkosveskari Järvenpää floppasivat ja Rocky totesi lakonisesti, että kumpikaan Ässien maalivahdeista ei pelannut ottelussa SM-liigan tasoisesti
- kykenee välillä aivan maagisiin ja todella näyttäviin torjuntoihin nopeutensa ja notkeutensa ansiosta, mikä on miellyttävää katsojille; välillä spagaatteja katsoessa näytti tosin siltä, että nyt nivuset kyllä paukkuvat...
- ei ole loukkaantumisherkkä, koska on hoitanut aina kehon huollon yms. kunnolla
- pystyy urakoimaan vaikka kaikki ottelut.

Ongelmakohtana hänen pelaamisessaan on tietty arkuus, joka aiheutunee luonteesta ja hennosta ruumiinrakenteesta. Em. ongelma tuli esille viime kaudella parissa HIFK-pelissä, kun esim. Petrell pääsi tekemään muutaman maalin suoraan sanoen iskemällä kiekon röyhkeästi Eeron räpylän alta verkkoon. Noissa tilanteissa Eeroa monta kertaa pahemmin möhlivät kuitenkin Ässäpakit, jotka toljottivat Petrelliä eivätkä siirtäneet tätä ajoissa pois sota-alueelta.

Vaikka Eero on aivan loistava veskari ja mahtava urheilija niin kaikkein eniten jään kaipaamaan hänen rituaalejaan. Ottelun alussa ja pelitauoilla hän tekee aina tietyt rituaalit ja samassa järjestyksessä: mittaa maalia molemmilta puolilta, vasemmalta ja oikealta ja kilkuttelee sen jälkeen mailalla maalin sivutolppia ja ylärimaa. Noita rituaaleja oli mukava seurata - ne loivat jotenkin luottavaisen Eero on valmis -fiiliksen.

Ikävä tulee myös Isomäen hallin tunnelmaa voitokkaiden kotiottelujen jälkeen, kun pääsin pelin jälkeen huutamaan muun seisomakatsomon kanssa ""EEROO, EEROO, EEROO, EEROO..."

Toivotan Eerolle menestystä Jokereissa, vaikka en joukkueesta pidäkään. Toivottavasti Kilpparin pelaajaura jatkuu pitkään ja hänen on mahdollista edetä myöhemmin urallaan Pohjois-Amerikkaan tai KHL:ään.

Telle

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Telle » 03.06.2011 11:19

Aika yleinen käsitys jääkiekkoväen keskuudessa on, että Eero Kilpeläisellä ei olisi paineensietokykyä. Katin kontit sanon minä. Kevään 2009 liigakarsinnoissa poika seisoi sellaisen haasteen edessä, jota aika harvat samanikäiset ovat kohdanneet:

- kuusi ottelua Sportia vastaan pelattu, 6. pelissä Ässien nelosketjun junnusentteri Severi Sillanpää (hänen tätä urotekoaan en tule ikinä unohtamaan) ratkaisi Ässille 7. peliin pääsyn seisomalla Sportin maalin edessä sopivasti niin, että kiekko kimposi hänen housuistaan Sportin maaliin ja Ässät voitti matsin,
- valtava mediasota on riehunut koko ottelusarjan ajan erityisesti joukkueiden päävalmentajien Alpo Suhosen ja Juhani Tammisen välillä,
- kiekko putoaa jäähän ja Ässien maalilla torjuntavastuussa oleva Eero Kilpeläinen 23 v tietää, että hän on siihenastisen kiekkouransa tärkeimmässä ottelussa ja vielä pääroolissa eikä kuiskaajana. Aika pitkälti hänen käsissään on paitsi oma niin myös joukkuetovereiden ja valmentajien tulevaisuus. Putoaminen Mestikseen tietäisi pahimmassa tapauksessa joillekin joukkueen pelaajista ammatinvaihtoa. Joukkueen rosteri on osoittautunut karsintasarjassa varsinkin puolustukseltaan aika haavoittuvaksi, mm. ykköspakkiparina pelaavat Jesse Jyrkkiö ja Tapio Sammalkangas, joiden jalkanopeus ei tahdo millään riittää ja kuitenkin on kyseessä Ässien ykköspakkipari - hehän osaavat joka tapauksessa pelata jääkiekkoa.

Kun tuomarin pilli soi ottelun päättyessä on Ässät voittanut ratkaisumatsin 3-0. Samalla yhdestä nuoresta pojasta kasvoi mies ja tämä poika oli Eero Kilpeläinen.

Olen katsonut tuon ratkaisumatsin aika monta kertaa ja jaksan yhä ihailla Eeron pelaamista ja hermojen hallintaa tuossa pelissä.

Menneisyydessä Eerolle saattoi aiheuttaa ongelmia se, että hän ei osannut vetää rajoja niin hyvin kuin esim. viime kaudella. Ulkopuoliset häiriötekijät pääsivät tuolloin vaikuttamaan liikaa hänen otteluihin valmistautumiseensa. Hän on nykyisin pelaaja, joka ei anna lausuntoja eikä halua rauhaansa häirittävän millään tavoin ennen otteluja.

Youtubella on yhden Ässämatsin taltioinnissa hyvä kohta, joka kuvastaa mielestäni Eero Kilpeläistä paremmin kuin hyvin. Kyseisessä pätkässä Ässät tekee viime kaudella maalin jotakin kärkijoukkuetta (HIFK, JYP?) vastaan ja kentällä oleva ketju tuulettelee sitä keskenään. Taustalla näkyy miten Eero lähtee maaliltaan ja luistelee vasemmalle maalin laitaan ja takaisin ollen 100 prosenttisesti omissa maailmoissaan eli omassa suorituksessaan. Oman joukkueen tekemä maali ei näy millään tavalla hänestä, vaikka hän takuulla noteerasi sen ilolla. Kuitenkin hän seuraa peliä koko ajan ja sai viime kaudella mm. kaksi syöttöpistettä. Jälkimmäisen syöttöpisteen muistan vieläkin: Eero hoksasi vastustajan tekevän vaihtoa ja syötti läpisyötön suoraan Ässähyökkääjän lapaan, tämä syötti eteenpäin maalintekijälle.

Eero on mielenkiintoinen ihminen - oman tiensä kulkija, kuten monet muutkin maalivahdit.

Viime kaudella huomasin myös, että valmentajan merkitys maalivahtien (kuten muidenkin pelaajien) suoritukselle on yllättävänkin suuri. Rocky osasi käsitellä Eeroa erittäin viisaasti. Antoi tälle henkistä tilaa ja TÄYDELLISEN työrauhan. Totesi esim. syyskuisen katastrofipelin jälkeen jopa mediassa, että kumpikin Ässämaalivahti pelasi tuossa ottelussa alle SM-liigatason, mutta vastaavasti muisti aina kiittää Eeroa julkisesti tämän onnistuessa. Tuntui melkein fraasilta kun Rocky aloitti ottelujen jälkeiset haastattelunsa lähes järjestään: Eero Kilpeläinen antoi meille tänäänkin mahdollisuuden voittoon. Alkukaudella Rocky puhui Eero Kilpeläisestä, myöhemmin Eerosta.

Pitkä stoori, mutta yritän sillä vähäsen murtaa ennakkokäsityksiä.
Viimeksi muokannut Telle päivämäärä 03.07.2011 10:15, muokattu yhteensä 1 kerran

Telle

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Telle » 09.06.2011 18:37

Arvatkaapas kenelle puolihullulle Ässäfriikille on postissa tulossa Eeron playoffeissa pitämä pelipaita (playoff-merkki helmassa ja aitoustodistuskin pitäisi olla mukana)? Valitettavasti punaiset paidat oli myyty, mutta valkoinenkin on kyllä ok.

Jännä nähdä minkälaisia virityksiä Eeron paidasta löytyy? Uden paita oli yllätys, kun siinä oli kuminauhoja vähän joka puolella - hihan suissa ja takana sisäpuolella helmassa. Eeron paidassa tuskin on ainakaan helmakuminauhoja estämässä paidan riisumista, koska en usko Eeron joutuvan tulevaisuudessakaan tappeluihin. En muista hänen ikinä tapelleen. Häntä kannattaisi pikemminkin suojella vastustajien fyysisiltä kontakteilta, koska hän on hento, 182-senttinen ja vain 74-kiloinen.

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Eero Kilpeläinen Jokereihin

ViestiKirjoittaja Friiku » 09.06.2011 22:46

Kiitos näistä analyyseista Telle! Joskus aikasemmin luin noi ja silloin ei ollut aikaa vastailla, mutta suht rauhottavaa kuulla joukkueen kannattajan joka (ilmeisesti) käy vielä matseissakin luoton johonkin pelaajaan olevan noin suuri.

Itse edelleenkin pidän Kilpeläistä pienenä floppivaarana vaikka ei siihen pakosti ole mitään järkevää syytä.. se vaan on se fiilis joka on tarttunut jostain pelaajasta suhun. Kilpeläisen vierelle kun sais jonkun vähän huonomman molarin kakkoseksi, niin olisi erittäin luottavainen fiilis, mutta mikäli Kilppari floppaa/loukkaantuu (etenkin helmikuu ->) niin ollaan todellisessa kusessa.

Mutta toivotaan että Kilppari loistaa Jokereissa! :Thumb up:

Seuraava

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa