Ketjukoostumukset 2011-2012

Kuva
Avatar
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.09.2010 13:42
Suosikkijoukkue: Jokerit, NHL

Ketjukoostumukset 2011-2012

ViestiKirjoittaja Tumba » 10.06.2011 18:54

Nykisellä rosterilla vois vääntää vaikka noin:

Filppula - Eaves - Rita
Lahti - Kerälä - Pulkkinen
Tyrväinen - Hahl - Hardt
Ben-Amor - Heino - mäki
Sitten try-outit Kalus ja Wallen + kovassa kunnossa oleva junnu A. Ruuttu

Pakit vois mennä vaikka näin:

Nordlund - Dehner
Väänänen - Eronen/Klingberg
Niemi - Kivistö
Tuhkanen /try-out) Lindbohm tai joku oma junnu.

Rosteri kaipais jotain toista hyvää veskaria, mutta Kilpeläisellä vissiin lähetään. Tuohimaa on ehkä vielä liian junnu ja Hetenyistä ei oo mitään tietoa.

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Nestori » 10.06.2011 19:08

Pohjoisen mies hieman ihmettelee veli-Tumban aatoksia ja kysyy, että miksi olet istuttanut teidän ensi kauden ykkössentterin laitaan? Toinen pointti on, että miksi Pulkkinen pelaisi kakkosessa ja mitä helkuttia Rita tekee ykkösen laidassa? No joo. Pistin lusikkani väärään soppaan? :oops:
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.09.2010 13:42
Suosikkijoukkue: Jokerit, NHL

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Tumba » 10.06.2011 19:42

Filppula osaa pelata laidassakin ja ehkä nopeuden vuoksi ois ihan hyvä siinäkin paikalla. Eaves on kuitenkin puolet kaudesta loukkaantuneena joten kyllä Filppula pääsee pelaamaan keskelläkin. Rita puolustaa ja tekee duunia jos sille annetaan semmonen rooli, mutta veikkaan, että siinä sivussa tekee silti ainakin 20 maalia. Ykkös- ja kakkos ketjut ovat vähän venyvä käsite. Lahti - Kerälä - Pulkkinen oli viime kaudella Jokereiden paras ketju joten miksi lähteä muuttamaan sitä.

No problemo, kyllä sen lusikan voisi tunkea vaikka vähän epämääräisempäänkin paikkaan. Ihan asiallisia kysymyksiä/mielipiteitä.

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Unknown » 10.06.2011 21:15

Ymmärtääkseni Kerälä ei sitten ollut ihan sitä mitä piti näissä kovissa peleissä tuon huippuketjun sentterinä. Filppulan kun lyö siihen, niin 99% varmuudella ketju on vielä kovempi, ja uskon kyllä vahvasti, että Filppula pääsee Lahden ja Pulkkisen sentteriksi. Tuossa Tumban ykkösessä sellaista Lahden tai Pulkkisen kaltaista maaliruoskaa en kyllä näe, vaikka Rita joskus on muutaman häkin iskenyt. Eavesin ja Filppulan laittaminen samaan ketjuun vaikuttaisi omaan silmään tuhlaukselta.
♥ TPS ♥

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Friiku » 10.06.2011 21:23

Mielummin kyllä Eaves laitaa (kokemusta on jo) kuin Filppula.. kokeillaas nyt jotain sommitelmaa

Lahti - Filppula - Pulkkinen
Eaves - Kerälä - Rita/Kalus/Wallén
Hardt - Hahl - Kalus/Rita
BA - Heino - Mäki

+ Kalus/Wallen, Tyrväinen, Ruuttu...

Väänänen - Nordlund
Klingberg - Dehner
Kivistö - Eronen

+AJ, Lindbohm, Manelius, Tuhkanen...

Kilpeläinen
(Hetenyi)

+ Tuohimaa KiVaan ja sitten jos Kilppari loukkaantuu niin katsellaan kumpi on parempi vaihtoehdoista Tuohimaa/Hetenyi ykköseksi

Edit: Ainiin on meillä toi Antti-Jussikin :roll:
Viimeksi muokannut Friiku päivämäärä 10.06.2011 21:33, muokattu yhteensä 1 kerran

Avatar
Viestit: 11211
Liittynyt: 18.11.2008 00:25
Suosikkijoukkue: Oulun Kärpät

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Nestori » 10.06.2011 21:25

... tai kahden luontaisen maalintekijän erottaminen toisistaan? Pulkkinen ykkösen laidalle nauttimaan Filppulan syötöistä ja Lahti kakkoseen miettimään entistä tähteyttään? Sori vain kaikki, mutta mä näen luontainen maalintekijä Lahdessa vain ja ainoastaan yhden kauden ihmeen? Ensi kaudella mies on ihan luontaisesti perusmassaa?
Oulun Kärpät

Avatar
Viestit: 1536
Liittynyt: 08.01.2009 16:23
Suosikkijoukkue: Jokerit (#2, #40) & HJK

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Friiku » 10.06.2011 21:28

Nestori kirjoitti:... tai kahden luontaisen maalintekijän erottaminen toisistaan? Pulkkinen ykkösen laidalle nauttimaan Filppulan syötöistä ja Lahti kakkoseen miettimään entistä tähteyttään? Sori vain kaikki, mutta mä näen luontainen maalintekijä Lahdessa vain ja ainoastaan yhden kauden ihmeen? Ensi kaudella mies on ihan luontaisesti perusmassaa?

Itellä ollut aikalailla samanlainen fiilis Lahtea kohtaan ja ei kauden aikana ollut yhtä varmaa fiilistä siitä jatkuvasta maalinteosta kuin Hentusen kanssa edeltävällä kaudella... aika pitkään pidin Lahden maaliputkea lähinnä Pulun huikean pelinrakentelun tuloksena, mutta loppukaudesta myös viimeistelyprosentti oli hyvä.

Mutta annetaan miehelle nyt alkuun paras mahdollinen paikka näyttää että ei ole yhden kauden ihme..

Avatar
Viestit: 6728
Liittynyt: 11.04.2009 13:12
Paikkakunta: Rauma
Suosikkijoukkue: Lukko, Red Wings, Chelsea, AIK, Trail Blazers

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Lehväs » 10.06.2011 21:31

Itse näen Ridassa ihan selvät merkit siitä, että hän nousee liigan eliittiin. Viime kausi meni ihan täysin loukkaantumisten takia reisille, mutta kun Ridalla natsaa, niin hän taistelee maalipörssin voitosta. Monet muistaa kauden 2006-07 Ridan, siihen hän parhaimmillaan kykenee.

Itse näen Jokereiden kentät, ulkopuolisena tosin, näin:

Lahti - Filppula - Pulkkinen
Eaves - Hahl - Rita/Kalus
Kalus/Rita - Kerälä - Hardt
Ben-amor - Heino - Mäki

Nordlund - Väänänen
Klingberg - Dehner
Niemi - Eronen

Niemellä alkaa olemaan ainakin viimeiset hetket osoittaa, että hänestä on hyötyäkin. Jos osoittautuu täydeksi turistiksi, ei muuta kuin jonnekkin, vaikka Allsvenskaniin ja junnua tilalle.
...

Avatar
Viestit: 4535
Liittynyt: 11.09.2010 09:04
Paikkakunta: Meksiko
Suosikkijoukkue: Tappara & Hawks

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Snoga » 11.06.2011 10:37

Samaa mieltä olen Ketunkolon kanssa siitä, että Rita parantaa tulevalla kaudella peliään, mutta en kuitenkaan usko, että hän ihan koko liigan eliittiin nousisi. Jokereiden roosterista löytyy kuitenkin korvaajia Ridalle, jos hän ei pysty täyttämään johdon odotuksia. Kalus ja Wallèn ovat melkeinpä samalla viivalla Ridan kanssa, mutta luulen kuitenkin, että johto antaa ensin mahdollisuuden Ridalle, joka on taistellut loukkaantumisten kanssa jo muutamien kausien ajan. Kalukselta ja Wallènilta löytyy kuitenkin sitä potentiaalia sen verran, että heitä voisi peluuttaa kakkoskentässä. Luulen kuitenkin, että vain toinen näistä pelaajista tulee pelaamaan kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Ja se onkin sitten aivan eri juttu, että onnistutaanko heidän potentiaali hyödyntämään.

En viitsi tähän heittää omaa ketjulottoani, sillä Friikulla näyttää olevan juuri sellaiset kokoonpanot kuin itse ajattelin.
Viimeksi muokannut Snoga päivämäärä 11.06.2011 11:14, muokattu yhteensä 1 kerran
Lohet joukkoraiskasivat minut ennen Merikosken ohijuoksutusta.

- Nestori

Avatar
Viestit: 13179
Liittynyt: 29.08.2008 22:02
Paikkakunta: Norsuluutorni
Suosikkijoukkue: YLLÄPITO

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Multi » 11.06.2011 11:03

Alla omiakin mietteitä, Jokereiden ketjuista:
---> Hyökkäys

Lahti - Kerälä - Pulkkinen

-Ensimmäinen sääntö, älä riko sitä mikä toimii. Eli loistava kentällinen viime vuonna ja miksi ei annettaisi jatkoa? Kerälä on varmasti kehittynyt, Pulun tavoin viimekaudesta. Lahti jatkanee myöskin hyvää virettään, täydentävät hyvin toisiaan ja vaikka Kerälä sai paljon kritiikkiä, niin kyllähän äijjä hyvin pelasi.

Hardt - Filppula - Rita

- Itsekkin uskon Ridan maalijyvän paluuseen, kun mies kunnossa on ja kun vierelle laitetaan yksi liigan parhaimmista senttereistä, niin tulos on taattua? Toiseen laitaan sitten tanskalainen Hardt, joka on kehittynyt paljon sitten Tappara visiitistä, luistelee hyvin, taklaa ja tekee tilaa Ridalle ja Ilarille. Mikäli paikan saa iskee kiekon myös reppuun, paperilla toimiva kokonaisuus.

Eaves - Hahl - Kalus

- Liigan yksi parhaita kahdensuunnan senttereitä oleva Hahl, saa hahmotelmassani viereensä tämän tuntemattoman Tsekkivahvistus Petr Kaluksen ja tunnetumman Ben Eavesin. Kalukselle varmasti yritetään löytää sopivaa roolia, ja mikäs se olisi pelata kuin Hahlin ja ilmiömäisen syöttövirtioosi Eavesin rinnalla? Kunnon näyttöpaikka kahden varman ja puolustussuuntaankin aktiivisen pelaajan vierellä, mikäli homma ei natsaa niin Kalus voidaankin unohtaa.

Ben-Amor - Heino - Mäki

- Aika tuttu nelosketju, työmyyriä ja tunnollisia sellaisia. Pystyisivät pelaamaan ylemmissäkin kentissä, varsinkin Heino jolla mielestäni potentiaali ihan ykkösketjuun astikkin sellaisena Hytönen vol2:sena, Jokereiden kivikovassa miehistössä kuitenkin nelosketju lienee se mitä näille herroille on tarjolla.

+ Wallen, Tyrväinen, Ruuttu...

- Taistelevat paikasta auringossa ja saavatkin varmaan näyttöpaikkoja, lähtökohtaisesti kuitenkin kokoonpanon ulkopuolella.

---> Puolustus


Väänänen - Nordlund

- Liigan parhaita peruspakkeja oleva Väänänen saa varmistella Maston aijoittaisia nukahtamisia, Masto on hyvä kiekollinen pakki mutta tarvinnee viereensä vähän tälläisen varmistelijan ja Väänänen on siinä tontissa eliittiä.

Klingberg - Dehner

- Dehner osoitti viime kaudella olevansa hyvää tasoa, vaikka oli ajoittain vaikeuksissa omalla kenttäpuoliskollaan. Nuori ruotsalaislupaus vierelle niin saattaa olla yllättävän tasapainoinen puolustuskaksikko. Niemi tosin saattanee haastaa ruotsalaisen tästä ruudusta, mutta en usko Niemen jalan enään riittävän kakkospakkipariin.

Kivistö - Eronen

- Kivistö ja Eronen tarvitsevat peliaikaa en olisi vakuuttunut, että heidän laittaminen samaan pakkipariin olisi paras ratkaisu mutta muuten molemmille on ruutua joukkueessa vaikea löytää. Luultavasti NHL-sopimuksen Carolinaan tehnyt Kivistönkin nahila tiimi haluaa, että Kivistö saa peliaikaa ennen pohjois-amerikkaan lähtöä ja Eronen taas on todella lupaava kiekollinen pakki. Hieman Jokerit on ampuneet itseään jalkaan hommaalla niin Nordlundin ja Klingbergin, mutta kyllähän heidän taso riittää helposti. Toivotaan että jokainen on suhkot tyytyväinen rooliinsa ja kehittyy odotetulla tavalla.

+ Niemi, Lindbohm, Manelius, Tuhkanen...

- Puolustuksenkin ylijäämä pelaajat ovat aika selviä, ainoastaan Niemi ja Manelius on kysymysmerkkeinä. Niemellä on kokemusta, mutta varmuus viime vuosina on niin ja näin. Itse en häntä pelaavaan kuusikkoon laittaisi, mutta valmennusjohto voi hyvin nähdä siellä Niemen mentävän paikan. Manelius on toinen ongelma kohta, nuori pelaaja joka tarvitsisi minuutteja, jossain heikommass liigaseurassa varmasti saisikin niitä, nyt on vaikea hänelle ruutua Jokereista löytää. Ehkäpä lainapesti muuhun liigaseuraan olisi hänelle sopiva vaihtoehto, en tiedä onko tuo Kiekko-Vantaakaan nyt se paras ratkaisu. Lindbohm, Tuhkanen jne, ovat sitten todellisia ylijäämpäpelaajia, Kiekko-Vantaa varmaan suuntana, Lindhbohm saattenee tosin pelata myös A-junioreissa.

---> Maalivahdit

Kilpeläinen
(Tuohimaa/Hetenyi)

- Ei liene epäselvyyttä, Ässistä tullut Kilpeläinen selvä ykkösmaalivahti ja Zoltán Hetényi/Frans Tuohimaa kamppailevat siitä kakkosmaalivahdin asemasta, kyllä näkisin että Jokereiden olisi hommattava vielä yksi kunnon maalivahti. Hetényista kaavaillaan kakkosmaalivahtia ja ei häntä muuten olisi hommattu, mutta itsellä ei luotto riitä.
Viimeksi muokannut Multi päivämäärä 11.06.2011 13:39, muokattu yhteensä 3 kertaa
Turha koittaa ylläpito voittaa

Avatar
Viestit: 13933
Liittynyt: 03.08.2008 11:45
Suosikkijoukkue: TPS, Calgary Flames

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja Unknown » 11.06.2011 11:14

DrMultihunter kirjoitti:Lahti - Kerälä - Pulkkinen
-Ensimmäinen sääntö, älä riko sitä mikä toimii. Eli loistava kentällinen viime vuonna ja miksi ei annettaisi jatkoa?


Sitten ei anneta jatkaa, jos Jokerit haluaa yhden todella kovan ketjun (siis vielä kovemman kuin tuo). Jos taas halutaan jakaa laajuutta muihin ketjuihin, niin sitten Filppula ei saa molempia, Lahtea ja Pulkkista. Mutta kyllä tuo kuulostaisi aika oudolta, jos Filppula pelaisi Jokereissa ensi kaudella laidoillaan Hardt ja Rita. :doubt: Lahti - Filppula - Pulkkinen on ihan varmasti kokeilemisen arvoinen, ja siinä on kyllä aineksia liigan parhaaksi ketjuksi. Kerälä ei ollut huono, mutta hän ei ole Filppulan tasoa lähelläkään. Mitä tapahtuukaan, kun liigan toistaiseksi kovin hankinta pääsee hänen tilalleen?

Voin kertoa jo valmiiksi, että Narrifanit saavat nauttia ensi kaudella monta kertaa sellaisesta maalista, jossa Filppula laittaa lätyn Pulkkiselle, ja tämä lataa suoraan syötöstä kiekkoa maaliin. Ne perkeleen lätyt ovat vaan niin tarkkoja ja hienoja, Sweatt iski niistä ihan kivasti maaleja TPS:n mestaruuskeväänä, nyt niistä päässee nauttimaan Pulu.
♥ TPS ♥

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Ketjukoostumukset 2011-2012

ViestiKirjoittaja Dev » 11.06.2011 11:48

Otsikkoa muutettu hieman parempaan suuntaan.

Jännä nähdä mitä Erkka tekee tuon LKP-ketjun kanssa. Runkosarjassahan se oli hyvin lähellä liigan parasta ketjua, mutta playoffeissa se dyykkasi aika pahasti. Toki tähän floppaamiseen vaikutti varmasti myös se, että Pulkkisella oli munuaistulehdusta ja missasi jokusen pelin, mutta mielestäni Temen tultua takaisin hänen ja Lahden peli toimi ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Ainoa ongelma oli siinä, että ketjun sentteri Antti Kerälä oli huono. Saa laskea kahden käden sormilla kuinka monta "tosta olisi pitänyt tehdä" paikkaa Kerälällä oli. Muutenkin tuon ketjun yhteispeli meni lopulta siihen, että Lahti käytännössä yksin raahasi muita jätkiä perässä (silloin kun Pulkkinen ei vielä pelannut).

Friikulla on ehkä tähän mennessä ne parhaimmat hahmotelmat. Joskin nyt kun katsoo tuota Jokereiden puolustusta, niin sinne menisi mielestäni kyllä vielä yksi sellainen "big bad tough guy", silloin vaan ongelmaksi tulee se, että Kivistö, Eronen tai Klingberg tippuu kokoonpanosta ja niinhän ei voi käydä. Klingberg on iso lahjakkuus ja Kivistö & Eronen pelasi ainakin viime kauden lopussa todella hyvin. Etenkin Kivistön otteita oli mukava seurata, ihan näin naapurinkin silmistä.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 14900
Liittynyt: 27.07.2009 14:52
Suosikkijoukkue: KHL, NHL, Leijonat

Re: Ensi kauden kentälliset

ViestiKirjoittaja InFlames » 11.06.2011 12:04

DrMultihunter kirjoitti:Hetényista kaavaillaan kakkosmaalivahtia ja ei häntä muuten olisi hommattu, mutta itsellä ei luotto riitä.

Ei Jokerit varmasti tarvi uutta veskaria, kun Kilpeläinen pelaa suurimman osan peleistä ja Unkarin laadukas maajoukkuevahti pelaa sitten jokusen ottelun. Hetenyi pelasi loistavan kauden Alba Volanissa Itävallan pääsarjassa. Joukkueen puolustuspeli oli todella heikkoa ja olihin tuo Alba Volan liigan huonoin joukkue. Ite näen Hetenyin eväiden riittävän kakkosveskarin tontille, kun ne riittivät MM-kisojen A-sarjassakin jo pari vuotta sitten. Tuohimaasta en osaa sanoa mitään, kun en ole nähnyt miehen pelaavan. Hyvä tilanne Jokereilla on, kun seuralla on erinomainen ykkösveskari ja kakkosveskarinakin ihan hyvä vahti.

Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Ketjukoostumukset 2011-2012

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 11.06.2011 12:33

Kiitos InFlamesille pienestä analyysistä. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa maalivatitilanne...

Kalus - Filppula - Pulkkinen
Lahti - Eaves - Kerälä (Kerälä keskelle ja Wallen laitaan, jos Eaves loukkaantuu)
Rita - Hahl - Hardt
Ben-amor - Heino - Mäki

+ Wallen, Ruuttu...

Nordlund - Väänänen
Klingberg - Dehner
Kivistö - Eronen

+ Niemi...

Kilpeläinen

1. kenttä: Filppula ehdottomasti Pulun vierelle. Näen Pulussa enemmän snaipperia kuin kenessäkään muussa Jokerien pelaajassa, joten turha uhrata häntä rakentamaan peliä Lahden ja Kerälän kenttään. Kalus on raporttien mukaan fyysinen pelaaja, jolla on luistelunopeutta ja käsiä. Istuttaisin hänet Filppulan toiselle laidalle ja katsoisin mitä tapahtuu.

2. kenttä: Lahti-Eaves on sellainen parivaljakko, jonka haluan nähdä pelaavan samassa kentässä. Dominoi viime kaudella paikoitellen alivoimalla. En tiedä kumpi laitaan, Kerälä vai Eaves, mutta luulisin, että Eaves on parhaimillaan keskellä. Ei tule kuitenkaan pelaamaan kaikkia otteluita, jolloin tätä kenttää pitää sekoittaa. Wallen/Ruuttu messiin...

3. kenttä: Rita-Hahl tutkapari toimi muistaakseni HPK:ssa aikoinaan hyvin. Fyysiseen peliin pystyvä kenttä, joka osaa myös tehdä maaleja. Hardt on hyvä viimeistelijä ja kova taklaamaan. Erittäin mielenkiintoinen pelaaja.

4. kenttä: Liigan yksi parhaimmista nelosista. Nothing else.

Avatar
Viestit: 1649
Liittynyt: 18.09.2010 13:42
Suosikkijoukkue: Jokerit, NHL

Re: Ketjukoostumukset 2011-2012

ViestiKirjoittaja Tumba » 11.06.2011 14:15

Monsteri Rita kuuluu luokkaan liigan aliarvostetuimmat pelaajat. Siis jos on täydessä kondiksessa. Varmaan Jokereiden vahvin karpaasi ja tosi monipuolinen pelaaja. Loukkaantumiset ovat häirinneet pahasti Janin uraa, mutta toivotaan, että ensi kausi sujuisi hyvin ja että pääsis näyttämään kaikille epäilijöille.

Seuraava

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa