Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

Kuva
Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 14833
Liittynyt: 12.05.2008 16:38
Paikkakunta: Kuopio
Suosikkijoukkue: TPS, NHL, Junnut

Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Legenda » 14.05.2012 09:37

Steve Moses on Jokereiden uusin hankinta

Jokerit on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Yhdysvaltain yliopistoliigassa maaleja mättäneen hyökkääjä Steve Mosesin kanssa. Moses, 22, on Jokereille tuttu mies, sillä hän harjoitteli jo viime kesänä viikon verran helsinkiläisjoukkueen mukana. Uutena nimenä Jokereihin saapuu myös 19-vuotias hyökkääjä Matti Lamberg. Omista nuorista liigasopimuksen on tehnyt 17-vuotias Saku Salminen.

Moses on pelannut neljä edellistä kautta New Hampshiren yliopistojoukkueessa, jossa hän oli kuluneella kaudella joukkueen paras maalintekijä ja pistemies. Oikealta laukova laitahyökkääjä teki 35 ottelussa 22 osumaa ja oli niillä koko sarjan toiseksi paras maalintekijä. Neljän yliopistokautensa aikana Moses teki 148 ottelussa tehot 47+51=98.

-Hän teki 22 maalia viime kaudella yliopistoliigassa, mikä on kova maalimäärä siinä sarjassa. Hänellä on nopeana ja taitavana pelaajana potentiaalia hakea Euroopasta tarvittava nousu uralleen, Jokereiden liigajoukkueen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kertoo.

-Hän on meille tuttu mies, jonka luonteen tiedämme. Hän näki viime kesänä, minkälaista täällä on ja minkälaista pelaajaa on vastassa. On tärkeä asia, ettei hän tule täysin ummikkona Suomeen ja ammattilaispeleihin.

Yliopistopelien päätyttyä 176-senttinen Moses siirtyi New York Rangersin AHL-joukkue Connecticut Whaleen. Hän pelasi runkosarjan loppupuolella kahdeksan ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Myös pudotuspeleissä Moses esiintyi Whalen joukkueessa yhdessä ottelussa.

Moses on tottunut olemaan ratkaisuroolissa edustamissaan joukkueissa. Massachusettsista kotoisin oleva oikealta ampuva laitahyökkääjä teki Boston Bruinsin juniorijoukkueissa 289 ottelussa 166 maalia ja yhteensä 380 tehopistettä ennen siirtymistään yliopistopeleihin.

-Moses tuo maalintekovoimaa. Hankimme hänet ja Joonas Raskin paikkaamaan sitä aukkoa, jonka Janne Lahden lähtö aiheutti, Kekäläinen taustoittaa.


No eipä ole ainakaan hankinta nimellä pilattu! :laugh: Ei vaan, ihan mielenkiintoinen haku Jokereiden ryhmään ja on perus low risk / high reward tyyppinen hankinta. Moses siis oli jo viime kesänä viikon verran Jokereiden mukana treenailemassa. Pienehkö (176 cm) koko loikkaa kuitenkin ensimmäisenä silmään, mutta toisaalta eipä liigassa ole ennenkään tarvinnut mikään Chara olla, että pärjäisi.
"Ei Ilveksellä huonosti mene. Lehdistötilaisuudessakin on tarjolla puoliksi syöty viineri."
- Marko Leppänen @ Twitter

Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat oliva löivät ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Dev » 20.05.2012 12:49

Legenda kirjoitti:-Moses tuo maalintekovoimaa. Hankimme hänet ja Joonas Raskin paikkaamaan sitä aukkoa, jonka Janne Lahden lähtö aiheutti, Kekäläinen taustoittaa.


Ihan mielenkiintoinen haku tämä Moses, mutta ylläoleva Kekäläisen lausunto aiheuttaa kyllä kummastusta. Meinaako Jokerit oikeasti paikata Janne Lahden jättämän aukon jollain yliopistopelaajalla ja kaverilla joka ei ole ikinä iskenyt Ilveksen tasoisessa jengissä edes yli 30 pistettä.

Ei sillä, eihän pari vuotta sitten kukaan tiennyt minkälainen pelimies Jeremy Dehner on ja hyväksi hauksi lopulta osoittautui. Joten tavallaan uskon, että Kekäläinen tietää mitä on tekemässä. Parhaimillaan tässä on Jokeri-kannattajien uusi Tim Stapleton, tai sitten samanlainen floppi mitä Blake Gallagher.

Jokereiden hyökkäyskalusto on kyllä ihan uskomattoman pienikokoinen. Jarkko Ruutu 188cm ja Jani Rita 185cm ovat hyökkäyksen pisimmät pelaajat ja muuten onkin sitten jätkät tuollaista 180cm ja alle. Saattaapi olla, että on yksi liigan pienikokoisimpia joukkueita, kun kausi pyörähtää käyntin, ellei jopa pienikokoisin. Ei ole viime vuosina hirveästi nämä mikkihiirijengit juhlineet liigassa.
- Olen aina IFK

Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 20.05.2012 22:06

Dev kirjoitti:
Legenda kirjoitti:
Jokereiden hyökkäyskalusto on kyllä ihan uskomattoman pienikokoinen. Jarkko Ruutu 188cm ja Jani Rita 185cm ovat hyökkäyksen pisimmät pelaajat ja muuten onkin sitten jätkät tuollaista 180cm ja alle. Saattaapi olla, että on yksi liigan pienikokoisimpia joukkueita, kun kausi pyörähtää käyntin, ellei jopa pienikokoisin. Ei ole viime vuosina hirveästi nämä mikkihiirijengit juhlineet liigassa.


Tämä asia pelottaa näin Jokerikannattajana. Lahtea nyt ei todellakaan voi paikata (kaikella kunnioituksella) millään Raskilla/tuntemattomalla yliopistopelaajalla. Ja hyökkäys on auttamatta liian pienikokoinen mestaruustaistoa ajatellen. Ifk kaatui tänä vuonna osittain pienikokoiseen hyökkäykseen (tosin eihän joukkueella ollut edes mitään taktiikkaa) ja pelkään saman käyvän Jokereille ensi keväänä.

Ilmeisesti kokoonpano näyttää tältä:

Hardt-Eaves-Filppula (Loistava kenttä, tulee toimimaan. Hardt riittävän fyysinen)
Moses/Rask-Teräväinen-Pulkkinen (Taitava, mutta aikamoista mikkihiirtä... Ei vakuuta, tarvittaisiin "Nokelainen")
Ruutu-Hahl-Rita (Vojavoja, ny rillataan. Kyllä tällainen kolmonen kelpaisi jokaiseen liigajengiin)
Mäki-Heino-Ben Amor (Sama edelliseen)

Väänänen-Eronen
Masto-Dehner
Niemi-Manelius

Itse haluaisin Bumelle jatkosopparin ja sen lisäksi "Lepistö" vielä puolustukseen. Sen jälkeen alkaisi pakisto näyttää todella vahvalta.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 25812
Liittynyt: 15.02.2008 16:08
Suosikkijoukkue: HIFK, Montreal Canadiens

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Dev » 12.08.2012 11:38

Steve Moseksen haastattelu ensimmäisen harjoituspelin jälkeen

Ihan sympaattisen oloinen kaveri ja tulee olemaan tulevalla kaudella yksi niistä pelaajista joita itse seuraan todella mielenkiinnolla. Oli kuulemma heittänyt tässä ensimmäisessä harjoitusmatsissa upean sooloilumaalinkin ja muutenkin esiintynyt todella pirteästi ja edukseen Jokerilaumasta. Tietysti nämä on vasta harjoituspelejä ja näissä oikeastaan kuka tahansa ei niin hyvä pelaaja voi näyttää hyvältä, mutta ainakin Moses sai suht hyvän alun kauteen. Lisäksi täytyy muistaa, että viimeksi kun Jokerit haki vähän vastaavaa hakua (Blake Gallagher), niin kaverista näki heti harjoituspeleissä jo, että ei tuosta ikävä kyllä ole mihinkään. Mutta katsellaan miten Moses pysyy pelissään kiinni, kun rupee laidat ryskymään todenteolla ja aletaan pelaamaan tosissaan.
- Olen aina IFK

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Jyri » 03.09.2012 11:05

Moses näyttää mielenkiintoiselta hankinnalta. Oli ihan hyvä pari perjantaina HIFK-ottelussa. Epäonnistui kylläkin molemmissa rankkareissaan, mutta pelasi kuitenkin hyvin. Nopea, taitava ja ajoi pari kertaa vahvasti maalille. Kyllä tässä kaverissa on ehdottomasti potentiaali hyväksi hankinnaksi. Haluaisin nähdä lisää pelaamassa, ennen kuin voi enempää sanoa, mutta Jokereiden fanit ovat olleet ilmeisen tyytyväisiä herran otteista

Viestit: 289
Liittynyt: 05.11.2010 18:24
Suosikkijoukkue: Jokerit

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Hockeyfan » 03.09.2012 14:48

Jyri kirjoitti:Moses näyttää mielenkiintoiselta hankinnalta. Oli ihan hyvä pari perjantaina HIFK-ottelussa. Epäonnistui kylläkin molemmissa rankkareissaan, mutta pelasi kuitenkin hyvin. Nopea, taitava ja ajoi pari kertaa vahvasti maalille. Kyllä tässä kaverissa on ehdottomasti potentiaali hyväksi hankinnaksi. Haluaisin nähdä lisää pelaamassa, ennen kuin voi enempää sanoa, mutta Jokereiden fanit ovat olleet ilmeisen tyytyväisiä herran otteista


Moses on ehdottoman positiivinen nimi Jokereiden hyökkäyksessä. Arvostus omissa papereissa nousi lauantaina entistä enemmän, kun Ifk:n Salmi (?) hyökkäsi erittäin rumasti täysin puolustuskyvyttömän Filppulan kimppuun ja alkoi takomaan tätä. Filppula putosi heti jäihin, mutta onneksi Moses ehti mennä tielle ennen kuin Salmi (?) (nevehööd) tekee Filppulasta selvää jälkeä. Erittäin hienoa toimintaa Mosekselta.

Viestit: 22
Liittynyt: 27.04.2011 17:44
Paikkakunta: Nummela
Suosikkijoukkue: Jokerit, Erik Karlsson, Anaheim Ducks, SKA Pietari

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Gallona » 19.11.2012 08:30

Kyllä tehoistakin huomaa että todella hyvä hankinta jokereilta
"Onko suikkanen polkenu polkupyörää koskaan tässä rakennuksessa" - Valetoimittaja

Avatar
Viestit: 8280
Liittynyt: 01.09.2010 18:15
Suosikkijoukkue: Rauman Lukko ja Liverpool FC, Danish Dynamite

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Lukko1936 » 19.11.2012 15:08

Gallona kirjoitti:Kyllä tehoistakin huomaa että todella hyvä hankinta jokereilta

Jostain syystä tykkään paljon tästä pelaajasta. Hyökkäyspäässä hän pelaa tehokkaasti ja tekee hyviä ratkaisuja. Muodostaa Filppuloiden kanssa ehkä koko liigan parhaimman hyökkäyskolmikon, mutta nyt Valtteri onkin sivussa. Mosesin luistin liikuu hyvin ja hän osaa hakeutua maalipaikoille. Hänellä on myös aika hyvänoloinen laukaus niin lämärillä kuin ranteellakin. Jotenkin hänestä tulee mieleen Jakub Petruzalekin, joka on kyllä ehdoton suosikkini siltä ajalta mitä olen aktiivisesti lätkää seurannut, kaltainen pelaaja. Moses oli ilman muuta loistava haku narreilta.
Here comes the yellow and blue.

Avatar
Viestit: 4772
Liittynyt: 04.01.2011 19:21
Paikkakunta: Varkaus
Suosikkijoukkue: SHL - KalPa - Penguins - Newcastle United - KooKoo

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Hartikainen35 » 21.11.2012 21:59

Milloin tälle uskomattomalle löydölle lyödään eteen jatkopahvia? Vai joko Keklun kassakaapissa kyseinen paperi makaa?

Avatar
Viestit: 3637
Liittynyt: 13.02.2009 18:43
Suosikkijoukkue: Muutama NHL-joukkue + Josi, Karlsson, Gaudreau

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Jyri » 04.12.2012 14:48

Jokereille hyviä uutisia: Tähtivahvistus jatkosopimukseen

Jääkiekon SM-liigan kärjessä viilettävä Helsingin Jokerit kertoi tiistaina mikroblogi Twitterissä tehneensä jatkosopimuksen Steve Mosesin kanssa. Yhdysvaltalaishyökkääjä jatkaa narripaidoissa kaksi seuraavaa kautta.

Oikealta laukova Moses, 23, on ollut kuluvalla kaudella loistavassa vireessä. Moses on kerännyt 29 runkosarjaottelussa 14+12=26 tehopistettä. Jokeri-miehistöön Yhdysvaltain NCAA-yliopistoliigasta saapunut Moses on helsinkiläisjoukkueen toiseksi tehokkain pelaaja pistepörssin kärjessä olevan Ilari Filppulan jälkeen.

- Tämä on ollut erityinen vuosi, kun pelaajia on tullut liigaan NHL:stä. Liigan on ollut loistava, samoin fanit. En voisi olla paremmassa paikassa ensimmäisenä ammattivuotenani, Moses kehui Jokereiden julkaisemalla videolla.


Uusi sopimus kattaa siis kauden 2015 loppuun. Moses on ollut aivan loistava pelaaja. Harjoituskaudella, kun näin miehen pelaamassa, niin huomasi että tässä on potentiaalinen tähtipelaaja. Pistepörssin kymppi tehoilla 14+12, joista viisi voittomaaleja. Lisäksi on plussalla kymmenellä maalilla. Muutenkin on useina iltoina esittänyt loistavia otteita, vaikka tehoja ei olisi tullut.

Avatar
Viestit: 641
Liittynyt: 18.07.2012 19:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Suosikkijoukkue: FBK, Liiga, NHL

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Plair » 04.12.2012 15:31

On se Kekäläinen kyllä aika velho. Varmasti olisi Moseksella ollut tämän kauden jälkeen kysyntää niin Ruotsissa, Sveitsissä kuin myös Venäjällä. Nyt sitten mies onnistuttiin kiinnittämään Jokereihin kahdeksi lisävuodeksi. Voi toki olla, että tuolla 14-15 kaudella KHL:stä voi tulla tarjouksia Moseksesta.

Telle

Steve Moses, amerikkalaistaituri matkalla kohti unelmaansa

ViestiKirjoittaja Telle » 19.02.2015 20:45

Steve Moses rikkoi eilen KHL-liigan runkosarjan kaikkien aikojen maalintekoennätyksen. Hän on tehnyt 57 ottelussa 36 maalia. Entisen 35 maalin ennätyksen hän jakoi muutaman muun pelaajan kanssa. Mosesilla on runkosarjassa vielä kolme ottelua aikaa parantaa omaa ennätystään.

KHL-liigan kotisivujen video maalista. http://video.khl.ru/quotes/285637 Tämä venäläisselostaja on kyllä ärsyttävä, verrattavissa Viasatin suomalaisiin selostajiin Mäkiseen ja Tarvaiseen.

Moses on onnistunut yllättävän hyvin KHL-liigassa. Pidin häntä ennen kautta potentiaalisena onnistujana, koska hänen pelityylinsä sopii KHL:ään. Yhdistelmä taito-nopeus pääsee KHL-liigassa paremmin kuin esim. SM-liigassa, kun nopean liikkeen merkitys korostuu isossa kaukalossa ja toisaalta erotuomareiden linja kahvaamiseen ja koukkimiseen on tiukempi.

Mielenkiintoista seurata, miten Mosesin ura etenee ja miten hän tulee pärjäämään NHL-liigassa, jos/kun hän pääsee sinne.

Steve Moses on ollut yksi mieliinpainuvimmista pelaajista tällä kaudella KHL:ssä. Eilen tuntui mukavalta, kun eräs Dynamo Moskovan kannattajista totesi Dynamo-Severstal -ottelun seurantaketjussa, että "vaikka Steve Moses on jenkki (kommentoija käytti venäläisten vähän leimaavaa nimitystä amerikkalaisille), niin hän on hyvä jääkiekkoilija!" Yleensä Dynamon kannattajat eivät mielestäni arvota pelaajia näiden kotimaiden perusteella, mutta nykyinen maailmantilanne lienee kiristämässä ajatuksia. Onneksi Dynamon oma pohjoisamerikkalainen Mat Robinson on kanadalainen...


Moseksella on jo oma ketju.

T. Moderaattorit

Salming

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Salming » 25.03.2015 17:21

http://www.jokerit.com/moses-jattaa-jokerit

Kiitoksia Mosekselle tästä kaudesta ja siitä, että hän viihdytti yleisöä pelistä toiseen lentävällä luistelullaan. Omark-Moses oli yksi kaikkien aikojen Jokerit-tutkapareista ja varmasti narrifanit muistelevat tulevaisuudesssa haikeana sitä aikaa, kun Steve Moses vielä pelasi Jokereissa.

Tie vie seuraavaksi joko länteen tai itään. Antaa Steven ja uuden seuran tulla kaapista ulos, kun aika on kypsä. En halua lähteä spekuloimaan siitä sen enempää.

Avatar
Viestit: 5903
Liittynyt: 04.07.2010 18:04
Paikkakunta: Keskisuomalainen koillishämeessä eli Sysi-Suomi
Suosikkijoukkue: TPS - On vain 1 Pool, Klopp och Kungen

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja ArchieBunker » 25.03.2015 17:53

NHL unelmastahan hän on elänyt, joten uskon, että aika alkaa olla kypsä nyt. Tosin homman toimivuuteen olen enempi kuin skeptinen eli narri jihadistit saattavat jumaloida noita vikkeliä kinttuja ja ilmiömäistä maalivainua nopeammin kuin uskoisivatkaan, jos pykäläviidakko vain antaa myöten. Ja miksi Jokerit? Jos toppahousuliiga pysyy hengissä vielä vuoden pari kolme, niin Jokerit tuttuna ja turvallisena seuraorganisaationa omiaan. Tosin joku kilpaileva saattaa tarjota aivan mottipäisen summan, mutta se on erijuttu se ..
Hetken kestää elämää ja sekin synkkää, ja ikävää ..

... Kuuluu perkeleellinen pulina, ketä ne mahtaa olla? .. Ketäs luulisit olevan ...

"Meillä suvussa on ollut tapana, ettei omia asioita valitella. Mieluummin otan moottorisahan ja lähen vetämään tukkia niin pitkään, että helpottaa." - Seppo Räty

Telle

Re: Steve Moses Jokereiden hyökkäykseen

ViestiKirjoittaja Telle » 25.03.2015 18:02

Muös venäläinen uutistoimisto TASS uutisoi tänään Steve Mosesin päätöksen jättää Jokerit:

KHL-liigan paras maalintekijä Steve Moses ei jatka Jokereissa. http://tass.ru/sport/1854982

Tass kertoo uutisessa Mosesin halusta siirtyä NHL:ään. Muutama iso KHL-seura oli kiinnostunut hänestä. Näiden joukossa oli SKA Pietari.

Seuraava

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa