Muistoja Jokeri-huumasta?

Kuva
Viestit: 93
Liittynyt: 20.09.2008 13:55
Suosikkijoukkue: ei selvää suosikkia

Muistoja Jokeri-huumasta?

ViestiKirjoittaja Ilya » 08.10.2008 16:31

1991 tuli Hjallis Harkimo ja Jokereiden kurssi kääntyi.
Henkilökohtaisesti muistan superketjun Selänne-Janecky-Säilynoja-Strömberg-Immonen. Ja maalissa jumaloitu Markus Ketterer, joka loisti myös maajoukkueessa ennenkuin ura tavallaan lässähti täysin Buffalo Sabres-sopimuksen myötä. Mukana oli myös Timo Norppaa ja Vladimir Sejbaa. Pasi Saarela,Juha Lind ja Hannu Järvenpää olivat myös näitä kovia nimiä. Dynastia kesti 1992-97 ja Jokerit keräsi glooryhunttereita ja Helsingin vanha jäähalli oli täynnä ja tunnelma kuin hornankattilassa. Lama-ajan hengen piristysruiske.

TV:ssä Jokereita mainostettiin ja bandwagonissa mm.Riki Sorsa,Aake Kalliala ym.
Sepi Kumpulainen oli lama-ajan tähdenlento ja Jokereiden eräänlainen maskotti.

Jokatapauksessa monet pikkupojat fanittivat Jokereita ja elivät täysillä Jokeri-huuman mukana.

Ylläpitäjä
Avatar
Viestit: 8254
Liittynyt: 17.02.2008 21:51
Suosikkijoukkue: Rosenlewin Urheilijat-38, St. Louis Blues, HK TsSKA Moskova, HC Luvia

Re: Muistoja Jokeri-huumasta?

ViestiKirjoittaja HijoDelViento » 08.10.2008 18:46

Jokeri-huuma oli kyllä aikansa ilmiö, joka näin jälkikäteen ajateltuna jäi lopulta kovin lyhyeksi. Mutta edusti kyllä aikaansa loistavasti.

Muistan kohtalaisen elävästi vielä kun syksyllä 1991 olin Ässät-Jokerit- ottelussa Porissa. Katsomossa oli jotakin ennenkuulumatonta, sillä vierasjoukkueen kannattajia pilottitakeissa ja Jokeri-paidoissa oli lähes seisomakatsomo puolillaan. Aiemmin sitä oli nähty vain Lukko-peleissä, mutta nuo ”paikallispelit” olivat eri juttu. Ennen en ollut nähnyt tuollaista pitkämatkalaista fanijoukkoa, ainakaan runkosarjassa.

Katsomossa keskustelin myös Jokerien huutosakin johtaja Paven kanssa. Tuli sellainen ”olen melkein sukua julkkikselle”- fiilis, koska hänestä sentään oli ollut juttua lehdissä ja televisiossakin. Lähinnä keskustelimme tuon syksyn ”sensaatiopelaajista”, eli Ässien Jari Korpisalosta ja Jokerien Otakar Janeckystä. Tuskin hän enää muistaa sitä nuorta poikaa joka kovin innokkaasti yritti selittää hänelle Ässien silloista peluutusta, jossa vaihdot olivat typistetty energisiksi puolen minuutin pikapyrähdyksiksi. Itse kyllä muistan tuon oikein hyvin.

Jokeri-ilmiö sitten paisui ja paisui kauden aikana. Päätyen lopulta sensaatiomaiseen mestaruuteen. Olihan sitä Jokereita ennen kauden alkua hieman arvailtu yhdeksi yllättäjäehdokkaaksi, mutta noina Jortikan suurimman TPS-dynastian aikoina ei Suomessa ollut kuin yksi mestarisuosikki kauteen lähdettäessä.

Kaudella 1992-93 Jokeri-ilmiö jatkui, mutta ilman sen suurempia huippukohtia. Kansa tuntui tulleen kylläiseksi Jokeri-muonasta jo edellisellä kaudella. Myös Porissa Jokeri-kannattajat olivat siirtyneet pääasiassa, ajan hengen mukaisesti, istumakatsomon puolelle, eivätkä he enää tuoneet sieltä käsin merkittävää lisäarvoa ottelutapahtuman tunnelmalle. Tuo kausi päättyi Jokerien osalta jo puolivälieriin, ja samalla Jokeri-ilmiö sai ensimmäisen kuoliniskunsa joka vuoti verta hiljalleen vielä vuosikausia.

Kovasti kituen jatkoi Jokeri-ilmiö vielä matkaansa. Vuonna 1997 Jokerit siirtyivät Hartwall-areenalle pelaamaan ja joukkueen valmentajaksi hankittiin Sakari Pietilä. Vuoden 1995 MM-kisojen televisiokommentaattori Pietilän hankinta Jokeri-valmentajaksi oli seuran yritys saada jotakin hyötyä vielä tuolloinkin valtakunnassa jotenkin eläneestä maailmanmestaruushuumasta. Noihin aikoihin myös Jokeri-ilmiö oli aika julistaa lopullisesti kuolleeksi.
Ehkä kommentoitavaa? Rekisteröidy mukaan ja anna sanataiteen miekkasi sivaltaa.............................

Viestit: 93
Liittynyt: 20.09.2008 13:55
Suosikkijoukkue: ei selvää suosikkia

Re: Muistoja Jokeri-huumasta?

ViestiKirjoittaja Ilya » 09.10.2008 12:04

Mutta pohja menestykselle jäi pysyvästi. Jokereiden peliesitykset ovat jokatapauksessa pysyneet kovemmalla tasolla kuin ennen vuotta 1992. Joku mestaruus toki tuli 70-luvulla.

Viestit: 93
Liittynyt: 20.09.2008 13:55
Suosikkijoukkue: ei selvää suosikkia

Re: Muistoja Jokeri-huumasta?

ViestiKirjoittaja Ilya » 09.10.2008 12:14

Tuntuu kyllä oudolta et Kettererin ja Säilynojan urat lässähti aikalailla vuoden 93 jälkeen. Kettereriä pidettiin lähes Jumalana siihen aikaan ja NHL-urastakin povattiin paljon.

Paluu Helsingin Jokerit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa